Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

teruggave buitenlands ingehouden dividendbelasting

158 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 februari 2013 11:20
    Zie ook het (korte) draadje www.iex.nl/forum/Topic/1152101/Belast...

    Oftewel: via aangifte inkomstenbelasting kun je het onder het betreffende belastingverdrag toegestane percentage ingehouden bronbelasting/dividendbelasting verrekenen (Nederland- België staat 15% verkenbaar toe). Indien het betreffende land meer belasting heeft ingehouden (Belgie: 25%) dan kan op grond van het belastingverdrag hetgeen teveel ingehouden is in het betreffende land worden teruggevraagd. Niet elke belastingplichtige weet dat, zodat het wel eens voorkomt dat men alle ingehouden buitenlandse bronheffing verrekend in de aangifte en als dat per ongeluk goed gaat is het probleem ook opgelost...

  2. [verwijderd] 17 maart 2014 11:17
    Hoi Pennypacker,

    Hoewel je vraag al van een jaar geleden is wil ik toch graag even reageren zodat anderen hier eventueel profijt van kunnen hebben.

    Mocht je overigens de belasting nog niet hebben teruggevraagd, dan is dit bericht waarschijnlijk ook nog behulpzaam aangezien je tot 3 jaar na afloop van het kalenderjaar waarin je het dividend ontvangen hebt nog een aanvraag kunt doen voor de teveel geheven belasting in Belgie.

    Het formulier dat je nodig hebt staat gepubliceerd op onze website: www.fsifiscal.com/files/Dividend.pdf.
    Overigens staat het formulier ook ergens op de site van de Belgische belastingdienst. Onder 'Links' (op www.fsifiscal.com) staat een link naar de belastingdienst en vanaf daar zal je het formulier zelf nog moeten opzoeken.

    De Belgische belastingdienst heeft ook een toelichtende nota geschreven die bij het formulier hoort. Volgens mij is die wat moeilijk verkrijgbaar (lees: niet op de website van de BE belastingautoriteit). Je kunt een mail sturen naar ons kantoor (info@fsifiscal.com) en dan kunnen we het je gratis doen toekomen.

    NB: Naast het invullen van het formulier moet je ook bewijs leveren dat je de dividendbelasting (ofwel: roerende voorheffing) hebt moeten betalen. Je broker/custodian moet hiervoor een verklaring afgeven. Als je problemen hebt met je custodian over het afgeven van deze verklaring horen wij dat graag. Als er informatie nodig is over de eisen waaraan deze moet voldoen kan je ook een mail sturen.

    Sowieso hoor ik graag hoe het doen van een teruggaafverzoek gegaan is. Wij verzamelen de ervaringen van kleine particuliere beleggers die veelal dividendbelasting laten liggen omdat het in de praktijk lastig blijkt te zijn deze terug te vragen.

    Succes!
  3. [verwijderd] 17 maart 2014 11:43
    Hoi Koos Z,

    In lijn met het antwoord aan Pennypacker kan jij ook belasting terugvragen (zie de tabel op onze website: www.fsifiscal.com/pages/countries-int... Hoewel dit in de praktijk nog erg lastig zal gaan worden (zie het formulier: info.portaldasfinancas.gov.pt/pt/apoi...

    Het gaat i.c. waarschijnlijk om formulier Mod. 23-RFI die je moet invullen. De Portugese belastingdienst kan even op zich laten wachten, en zoals je zal zien op het formulier moet het getekend worden door de 'entity resident in Portugal obliged to withhold tax'. Dit is geen sinecure.

    Graag hoor ik van je hoe het is gegaan mocht je overgaan tot het doen van een verzoek om teruggaaf (mail ons op info@fsifiscal.com).

    Voor wat betreft automatisch terugsluizen via je bewaarbank/broker. Je broker zou een actieve rol kunnen aannemen in het terugvragen van bronbelasting en je kunnen helpen met het invullen van de formulieren. Dit wordt in de praktijk niet vaak aangeboden of is slechts weggelegd voor (relatief) grote beleggers/investeerders.

    In sommige landen kan het zelfs worden geregeld dat je gelijk voor niet meer dan het verdragstarief wordt aangeslagen (dit is bijvoorbeeld meestal het geval voor dividend van aandelen van in de V.S. gevestigde ondernemingen). Voor wat betreft Portugal is dit mogelijk maar het vereist dat bepaalde documentatie voorafgaand aan betaling van de interest bij de betaler aanwezig is. Daar is het nu te laat voor.

    Heb je vragen, mail ons dan op info@fsifiscal.com. We worden graag op de hoogte gehouden.

    Succes!
  4. [verwijderd] 25 maart 2014 21:40
    Hallo,

    Weet iemand of je de verrekenbare bronbelasting in de aangifte willekeurig mag toewijzen aan fiscale partners? Of zijn hier regels voor? Bij nederlands dividend mag je dat wel doen, maar bij de bronheffing kan ik hier niets over terug vinden. Zo ja, welke wet, regeling, besluit kun je dit terugvinden?

    Vrg,

    Pennypacker
  5. Kwast 8 april 2015 16:48
    Verrassinkje vandaag. Heb de teruggevraagde bronbelasting uit Duitsland ontvangen. Dit is de tweede keer dat mij dat gelukt is en deze keer binnen 2 maanden. De eerste keer duurde heel lang, maar als je blijkbaar in hun systeem zit gaat het vlug.
    Ik zit nog in de molens van Frankrijk en België.
    Vanuit Belgie een vriendelijk bericht gekregen. Ik had alles van één jaar bij elkaar gepropt, maar dat mag niet in Belgie. Je moet daar pér fonds het formulier invullen.
  6. Kwast 28 april 2015 16:36
    quote:

    YingYang schreef op 28 april 2015 14:09:

    Hoi,

    Als iemand hulp nodig heeft,laat maar weten misschien kan ik helpen.

    Ja, help mij maar.
    De Fransen hebben mijn verzoek afgewezen. Reden: BinckBank staat niet op hun lijst.
    Geïnformeerd bij Binck waar men meldde dat de ABN Amro hun custodian is voor Franse effecten en mij naar hen verwees.
    Contact opgenomen met ABN Amro waar men dat bevestigt en mij weer naar Binck verwijst.

    Kortom: een dead-lock situatie.

    PS: heb wel het antwoord van ABN Amro naar de Fransen gestuurd, maar ben bang dat dit niet gaat werken.

  7. [verwijderd] 29 april 2015 16:26
    Als particulier kun je in Frankrijk niet zelf een reclaim indienen. Je kunt Binck verzoeken een reclaim voor jou in te dienen. Binck doet dit via Mylette, daar zitten waarschijnlijk wel kosten aan verbonden. Ik weet niet wat Binck rekent voor deze dienst het kan zijn dat de kosten boven de baten uitgaan.
    Succes, laat het me even weten of het gelukt is.

  8. Kwast 1 mei 2015 14:45
    Heb via de site van Mylette begrepen dat zij pas in actie willen komen vanaf een dividendregel boven de € 1.500.
    De lat ligt dus hoog. Zeker als het dividend niet in één keer wordt uitbetaald, maar in 2 of meerdere keren.
    Het frustreert mij dat ik het zelf niet voor elkaar krijg bij die Fransen.
    En het stoort mij dat zowel Binck/Alex als ABN niet erg coöperatief zijn om de particulier hierbij te ondersteunen.

    Is het jou als particulier wel geslaagd om iets terug te krijgen bij die Fransen?.
  9. [verwijderd] 12 februari 2016 12:41
    Beste Cosy en YingYang,

    Kunnen jullie aangeven of jullie belasting bij de Franse fiscus terug hebben kunnen halen?

    Bij mijn weten is het onmogelijk zonder medewerking van je effectenbewaarder (Binck of Alex). De teruggaaf verloopt namelijk via Binck naar ABN en vervolgens waarschijnlijk naar een Franse bank die direct toegang heeft tot de centrale tegenpartij in Frankrijk. De belasting moet uiteindelijk worden terugbetaald door de entiteit die de belasting heeft ingehouden in Frankrijk. Terugbetaling verloopt dus niet direct via de Franse fiscus.

    Graag hoor ik dat ik ongelijk heb! Maar ik ben bang van niet!

    Binck en Alex laten het op dit vlak jammerlijk afweten!
  10. Kwast 12 februari 2016 16:31
    Ik heb geprobeerd terug te halen In Duitsland, België, Zweden en Frankrijk.
    Duitsland liep als een zonnetje. België en Zweden zit ik nog in de molen, maar Frankrijk lukt mij niet. Ik heb de moed opgegeven.
    Reden: Alex (hetzelfde zal voor Binck gelden) is geen door hen geautoriseerde partij. Alex maakt gebruik van ABN/Amro als custodian. ABN AMRO moet dus je aanvraag onderteken. Maar.......dat doen ze dus lekker niet.

    Nou kan ik dat Mylette wel inschakelen, maar gezien mijn spreiding in Franse aandelen en het feit dat sommige fondsen het dividend niet één, maar meerdere keren per jaar uitkeren maakt dat nauwelijks haalbaar.
  11. [verwijderd] 17 februari 2016 14:59
    Ik hoop dat jullie mij misschien kunnen helpen.

    Ik ben een kleine belegger (nog ver onder de grens dat ik vermogensrendement belasting moet gaan betalen). Nu heb ik een paar Duitse aandelen waar die 26,375% dividendbelasting op is ingehouden. Nu heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk info bij elkaar te zoeken en ik kom tot de volgende conclusie:

    Ingehouden dividendbelasting 26.375%
    Er is een belastingverdrag met Duitsland met een tarief van 15%
    Aangezien ik onder de vermogensrendementsheffing zit, kan ik niets terugvorderen (ik kan niets verrekenen) via de Nederlandse aangifte, dus die 15% ben ik kwijt (?)
    De overige 11,375% kan ik via een ander formulier bij de Duitse Belastingdienst terugvorderen.

    Zou iemand bovenstaande kunnen bevestigen? Als ik het niet goed begrepen heb, hoor ik dat ook graag.

    Alvast bedankt!
158 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 0,00%
EUR/USD 1,0678 +0,07%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.375,45 +0,61%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links