Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Raad van State Zitting SNS vrijdag 15 FEB om 09.00u

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 februari 2013 13:25
    Voormalig SNS-directeur Buck G. opgepakt
    AMSTERDAM -

    Voormalig SNS-directeur Buck G. van vastgoedtak Property Finance is dinsdag gearresteerd. Hij wordt verdacht van onder meer oplichting en witwassen.

    G. was vier jaar geleden als puinruimer aangesteld om problemen bij Property Finance op te lossen. Enkele maanden na zijn aanstelling, werd onder dak van advocatenkantoor Spigt Litigators de stichting Herstructurering Groep Nederland (HGN) opgetuigd. Deze stichting zou als vehikel zijn gebruikt om naar verluidt zeker vijftig juristen, saneerders en taxateurs te plaatsen bij het noodlijdende SNS PF. Voornamelijk ’vriendjes van G.’, volgens ingewijden. In ruil hiervoor zouden zogeheten ‘kickbacks’, geheime betalingen, zijn gedaan.

    Diverse waarschuwingen van SNS PF-managers over het excessief declaratiegedrag, geadresseerd aan de raad van bestuur van SNS Reaal, werden jarenlang genegeerd.

    Corruptie en malversaties

    G. kwam eind vorig jaar al in opspraak toen bekend werd dat een voormalig zakenpartner, Hetty van de Laar, aangifte tegen hem had gedaan. In haar aangifte werd melding gemaakt van corruptie en malversaties. Van de Laar maakte in het FD onder meer gewag van het wegsluizen van geld via vennootschappen op de Antillen. Ook zou G. zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie. G. deed deze beschuldigingen steeds af als ‘chantage’.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!Diverse waarschuwingen van SNS PF-managers over het excessief declaratiegedrag, geadresseerd aan de raad van bestuur van SNS Reaal, werden jarenlang genegeerd.!!!!!!!!!!!!!

    Een SCHANDE die Raad van Bestuur,
  2. [verwijderd] 13 februari 2013 15:23
    Nieuws

    SNS Reaal N,V,



    Twee ex-werknemers SNS Property Finance aangehouden - media
    13-02-2013 15:15:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Twee ex-werknemers van SNS Property Finance, de vastgoedtak die de oorzaak was van de nationalisatie van SNS Reaal nv (SR.AE), zijn dinsdag gearresteerd, meldt het Financieele Dagblad woensdag op de website.

    Het betreft volgens de krant de in november bij SNS vertrokken Buck Groenhof en zijn persoonlijk assistente Angelique S., die maandag op non-actief werd gesteld bij SNS. De verdenking vanuit het openbaar Ministerie (OM) luidt oplichting en niet-ambtelijke corruptie in georganiseerd verband.

    Groenhof's advocaat Jerry Hoff heeft aan de krant bevestigd dat Groenhof al de eerste verhoren door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) achter de rug heeft.

    Eerder op woensdag bevestigde SNS aangifte te hebben gedaan tegen een voormalig directielid van SNS Property Finance.

    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com

  3. forum rang 10 voda 15 februari 2013 17:15
    SNS-beleggers naar RvS om nationalisatie ongedaan te maken


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Een groep beleggers heeft vrijdag bij de Raad van State in Den Haag een verzoek ingediend om de nationalisatie van SNS Reaal nv (SR.AE) ongedaan te maken, zodat zij gecompenseerd kunnen worden voor hun verliezen.

    De actie volgt nadat het ministerie van Financien begin deze maand de aandelen van SNS Reaal en ongeveer EUR1,67 miljard aan achtergestelde obligaties onteigende, waardoor de houders hiervan naar verwachting hun investering grotendeels of volledig verliezen.

    Woensdag gaf de internationale toezichthouder op de derivatenindustrie, de International Swaps & Derivatives Association (ISDA), aan dat er in de SNS-zaak sprake is van een 'credit event', waardoor obligatiehouders met een CDS-contract recht zouden hebben op een vergoeding voor de verliezen die zijn geleden.

    Deze zogenaamde credit default swaps (CDS) zijn veelgebruikte derivaten, die beleggers beschermen tegen wanbetaling door de uitgevers van obligaties waarin zij hebben belegd.

    Bij een credit event hebben kopers van dergelijke garantiecontracten recht op compensatie. Maar om deze compensatie te krijgen, moeten de obligaties aangemeld worden bij een veiling, waarmee de uitkeringsprijs wordt bepaald. Omdat de achtergestelde SNS-obligaties zijn onteigend, zijn ze mogelijk niet beschikbaar voor dit proces.

    Daarom zoeken beleggers nu steun bij de Raad van State, in de hoop dat de nationalisatie wordt teruggedraaid, zodat de achtergestelde leningen niet meer onteigend zijn en dus aangemeld kunnen worden bij de veilingen die de ISDA moet houden om het compensatiebedrag te bepalen.

    De kans is echter klein dat de nationalisatie wordt teruggedraaid. Toch geeft de uitkomst mogelijk wel een indicatie hoeveel macht een overheid heeft om in te grijpen bij noodlijdende banken en verliezen op te leggen aan private beleggers.

    Hoogleraar Banking & Finance Harald Benink van de Universiteit van Tilburg verwacht niet dat de beleggers in het gelijk worden gesteld. "De problemen bij SNS Reaal waren te groot en het vertrouwen onder beleggers en spaarders nam snel af", zegt hij. Volgens Benink kan de uitspraak van de Raad van State, die uiterlijk 25 februari wordt verwacht, meer houvast bieden voor beleidsmakers van de Europese Unie, die momenteel zoeken naar mogelijkheden om de belastingbetaler bij toekomstige reddingsoperaties voor banken te ontzien en obligatiehouders te dwingen verliezen te nemen.


    Door Maarten van Tartwijk; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


  4. forum rang 6 Plein777 11 februari 2021 20:19
    Uit het AD 11 FEB 2021

    Staat moet beleggers SNS Reaal ruim 800 miljoen betalen
    ================================================

    De Nederlandse overheid moet onteigende beleggers van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal nog meer dan 800 miljoen euro uitbetalen.

    Volgens de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam hebben ze nog recht op die schadeloosstelling, omdat ze eerder onterecht met lege handen achterbleven.

    Het ministerie van Financiën nationaliseerde SNS Reaal in 2013 om te voorkomen dat het financiële concern zou omvallen. Beleggers kregen toen niets omdat hun effecten niets meer waard zouden zijn.

    Voormalige aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers voelden zich gedupeerd en stapten daarop naar de rechter.

    Eerder werd al door rechters vastgesteld dat de beleggers te karig waren bedeeld na de nationalisatie. Maar vervolgens moest nog wel vastgesteld worden welke vergoeding ze dan zouden moeten krijgen.

    Geen geld
    Voor aandeelhouders blijft er nog steeds geen geld over. Maar de houders van zogeheten achtergestelde obligaties kunnen wel een groot deel van hun vordering tegemoet zien.

    Daarmee volgen de rechters een rapport van deskundigen die eerder waren aangesteld om uit te zoeken hoeveel SNS Reaal nog waard zou zijn geweest als het concern failliet was gegaan.

    Na een bankroet proberen curatoren normaal nog veel geld los te krijgen om aan schuldeisers uit te betalen, en dat is door de nationalisatie nooit gebeurd.

    In totaal is de schadeloosstelling nu vastgesteld op 804.810.000 euro. Dat bedrag zal nog worden verhoogd met de wettelijke rente vanaf 1 februari 2013 tot aan de datum van de betaling. De Staat zal ook nog allemaal juridische kosten rond het proces moeten vergoeden. Voor het deskundigenrapport moet bijvoorbeeld zo’n 3,6 miljoen euro worden afgetikt.

    De overheid kan nog beroep instellen bij de Hoge Raad. Het ministerie van Financiën heeft laten weten zich te beraden over de uitspraak.

    Verkocht
    Uiteindelijk betaalde de Staat 3,7 miljard euro voor SNS Reaal. Veel van dat geld kwam nog niet terug. De verzekeringstak werd in 2015 verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang voor 1 euro.

    Wel beloofden de Chinezen toen 85 miljoen euro mee te betalen aan een belastingvordering en zegde het bedrijf toe 1,35 miljard euro in Reaal te steken. Dat ging vervolgens verder onder de naam Vivat.

    De bankentak van SNS heet tegenwoordig Volksbank en is nog in handen van de Staat.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 858,67 -0,77%
EUR/USD 1,0649 +0,05%
FTSE 100 7.843,50 -0,43%
Germany40^ 17.632,60 -1,15%
Gold spot 2.387,82 +0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+2,32%
Vopak
+2,23%
AZERION
+1,32%
Heineken
+1,23%
Pharming
+0,98%

Dalers

VIVORY...
-3,40%
KPN
-2,49%
Air Fr...
-2,43%
FASTNED
-2,29%
ADYEN NV
-2,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links