Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
25.842 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 ... 1289 1290 1291 1292 1293 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
roloff
0
quote:

jasmits schreef op 30 jun 2017 om 15:02:


Zo is het Rolof, Bedankt ,Wens je ook een goed Weekend in de Algarfe!.
Kan je lekker aan het strand en zwemmen? Ben daar nog nooit geweest.
@jasmits, ik zit nu aan het zwembad (Wifi, wel gemakkelijk), net een paar baantjes getrokken.
Doen we iedere dag.

Strand is hier 7 km vandaan heb niet zoveel met strand, ook erg druk in de zomer.

Hier op Amendoeira Golf Resort (waar we permanent wonen) is het prachtig wonen.
We golfen niet, laat al die anderen maar achter hun balletje aan lopen.
Wij genieten van het uitzicht over de Greens, na 8 maanden hier nog steeds één grote vakantie.

We verhuren niet (dus het is geen reclame), maar hier een impressie. Goed weekend, R.

www.booking.com/hotel/pt/amendoeira-g...
jasmits
0
Natuurlijk klopt het dat je met Daghandel en met hoge inzet goed geld op korte termijn kan verdienen.
Alleen zijn de winnaars hier in het Forum te finden, ik gun ieder zijn Winst.
De haken daarbij, Waar Winnaars zijn, zijn ook verliezers.
Alleen hier in het Forum vindt je geen.
Prettig Weekeinde iedereen!.
Dagelijkse Kost
0
Jawel, ook op dit forum zijn verliezers, ik bijvoorbeeld, want op dit moment heb ik enkele centen per aandeel RDSA verlies.
Had gehoopt, dat de koers vandaag rond de 23,70 zou sluiten.
Dat zie ik voor vandaag niet meer zitten, maar misschien maandag wel en dan heb ik winst. En...is het maandag niet dan misschien wel dinsdag.
Mocht het zo zijn dat het aandeel helemaal ver weg zal zakken, maar dat verwacht ik niet, dan ga ik deze vasthouden om het dividend. Is toch ook mooi.
jasmits
0
Adek 2001
0
quote:

jasmits schreef op 30 jun 2017 om 17:01:


Natuurlijk klopt het dat je met Daghandel en met hoge inzet goed geld op korte termijn kan verdienen.
Alleen zijn de winnaars hier in het Forum te finden, ik gun ieder zijn Winst.
De haken daarbij, Waar Winnaars zijn, zijn ook verliezers.
Alleen hier in het Forum vindt je geen.
Prettig Weekeinde iedereen!.
ik probeer dat ook altijd, lukt niet altijd, dan ga ik noodgedwongen long. Doe het alleen met KPN en RDS. Met name omdat, mocht t niet lukken, je dividend opstrijkt.
edje5
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 30 jun 2017 om 15:41:


Wat is het leven van de daghandelaar in deze tijd goed.
Afgelopen maandag RDSA verkocht voor € 23,739 met € 1.313,74 netto winst.
Gisteren AM/MT gekocht voor € 19,684 en vandaag verkocht voor € 19,895 met een nettowinst van € 1.397,01.
Zojuist RDSA teruggekocht voor € 23,320 en nu maar hopen dat de koers rond 17.25 uur naar de 23,75 o.i.d. hobbelt.
Dan vliegen deze er ook weer uit met een mooie winst.
Nogmaals: daghandelen is het toverwoord om slapend winsten binnen te slepen. Kopen en vasthouden tot betere tijden is naar mijn mening niet meer van deze tijd en levert per saldo niets op. Daarvoor zijn de koersen te wispelturig.
Ik noem de genoten winstbedragen op om aan te tonen dat daghandel een lucratieve bezigheid is, dus niet om op te scheppen of om een andere onzinnige reden.


Waarom neem je geen turbo als je er vertrouwen in hebt.
b-bandit
0
Ah, en nu na slot pas zit olie dik te plussen. Zou me werkelijk niks verbazen als we volgende week de 50 dollar per vat weer hebben (48.58 dollar, +2% op moment van schrijven tov 45.50 afgelopen maandag nog).

Ben ZEER benieuwd of we dit nog in de koers van ons geliefde aandeel terugzien.

Voor nu, fijn weekend allen en dank voor de bijdragen.
alrob
0
Tja we hebben weer een slechte week achter de rug en dit weekend moet ik echt bijkomen van de flinke verliezen die ik deze week met Flow Traders en RDS geleden heb. Duidelijk tot nu toe misgerekend. Een dure les.
Prettig weekend allen en ik hoop dat jullie een betere week achter de rug hebben en elders nog winst geboekt hebben. Lukte mij deze week enkel met Aegon.
b-bandit
0
Ah balen met Flow Traders. Ik heb een kleine plus met Ahold deze week. Maar dat stagneerde vanaf gisteren ook weer dus staat neutraal. RDS heeft in 1 week tijd bijna mijn complete winst van vorig jaar doen verdampen. Had begin deze maand vol ingezet op een stijging. Helaas...soms wed je op het verkeerde paard.
jasmits
0
@ alrob en b-bandit,
Allereerst wens ik jullie bij de volgende Transaktie meer geluk!
Ik vindt het belangrijk dat user hier in het Forum ook over verliezen schrijven.
Ik vindt het belangrijk voor nieuwkomers.
Die zullen begrijpen dat er ook grote risikos zijn.
bambricks
0
Koers van RDS moet zich nog aanpassen aan de nieuwe olieprijs.
Er is een fonds in Scandinavie die RDS op de zwarte lijst heeft gezet.
dit betekent ook dat dit zelfde fonds het belang wat zij hebben versnelt wilde afbouwen. Omvang voor mij onduidelijk. Aangegeven werd dat er circa 6 bedrijven op de zwartelijst worden gezet en dat voor een bedrag van 5 Miljard euro aandelen zouden worden verkocht RDS was er een van.

Zilverduit
0
Dat bericht heb ik ook gelezen. Ik heb een relatief gezien forse positie in RDS, maar ik zit er voor gemiddels 20,80 euro in. Ik kan nog wel wat schade hebben. Grote vraag is allen of het verstandig is met het oog op de toekomst van energietransitie om een grote pluk aan te houden. Is momenteel 1 van de hoekstenen van mijn porto.
jasmits
0
Total en CNP sluiten een groot Gaskontrakt af met Iran.
Wat heeft Shell voor in Iran meneer v. Beurden?
effegenoeg
0
n Zuid-Korea is de grootste drijvende lng-fabriek ter wereld van stapel gelopen: de Prelude FLNG van de oliegigant Shell. Wat Exmar voorlopig niet lukt, kan Shell wel.
Advertentie

Op het Zuid-Koreaanse scheepswerf Geoje heeft Samsung Heavy Industries vorige week de Prelude FLNG opgeleverd, de grootste fabriek ter wereld die aardgas vloeibaar kan maken op zee.
Het gevaarte is 488 m lang - langer dan vier voetbalvelden - 74 m breed en bevat 260.000 ton staal. Het verplaatst zes keer meer water dan het grootste vliegdekschip.
Shell
RDSA 1,87%
wil geen precieze cijfers kwijt over de kostprijs maar volgens analisten heeft de Prelude meer dan 10 miljard dollar gekost. Sommige gewagen zelfs van 12,6 miljard dollar, veel meer dan aanvankelijk gepland.
Op weg naar Australië
De Prelude wordt nu door vier sleepboten naar een 5.800 km veder gelegen gasveld gesleept 200 km voor de Australische kust - 475 km ten noordoosten van de stad Broome -  in Western Australia. Shell heeft een groot belang in dat veld.
Daar zal de drijvende fabriek gas oppompen en vloeibaar maken en opslaan aan boord. Vanop de Prelude wordt het lng of vloeibaar aardgas dan overgepompt naar lng-schepen die het gas wereldwijd exporteren.
Volgens Shell zal de Prelude jaarlijks 3,6 miljoen ton lng produceren. Het voordeel van dergelijke vlottende lng-fabrieken is dat er geen grote installaties nodig zijn op land, zodat het mogelijk wordt om ver afgelegen gasvelden 'efficiënter' te ontginnen en er geen pijpleidingen naar land moeten worden aangelegd.
Het zal echter nog even duren vooraleer de Prelude operationeel is. Eerst moet het schip nog worden verankerd en aan het gasveld gekoppeld. Dat zal negen maanden tot een jaar in beslag nemen.
Niet de eerste wel de grootste
De Prelude is niet de eerste vlottende lng-fabriek maar wel veruit de grootste. De Braziliaanse petroleumreus Petronas heeft een kleine drijvende lng-fabriek voor de kust van Maleisië die eind vorig jaar operationeel werd. Dat platform zou 1,2 miljoen ton lng per jaar moeten produceren.
De Noorse lng-rederij Golar werkt samen met het Singaporese Keppel aan twee gelijkaardige projecten voor de kust van West-Afrika die mogelijk dit en in 2020 worden opgestart. Een van die projecten zou 2,4 miljoen ton produceren.
Exmar heeft zijn Caribbean

De Caribbean FLNG van Exmar © rv

De Belgische rederij Exmar
EXM 7,62%
heeft ook zijn drijvende lng-fabriek klaar, de Carribean FLNG. Die is met een voorziene productie van 500.000 ton per jaar vele maatjes kleiner (114 m lang en  42 m breed) en kostte ‘slechts’ 350 miljoen dollar.
De Caribbean werd recentelijk opgeleverd, maar ligt nog altijd op de Chinese Wison-werf bij gebrek aan klanten die het schip willen huren. Exmar heeft als reder niet de luxe van Shell dat zelf gasvelden ontgint. Maar ook Shell zal afnemers moeten vinden voor zijn aardgas want alle grote flng-projecten werden jaren geleden opgestart toen de gasprijzen veel hoger lagen dan nu.
Financiële problemen
Topman Nicolas Saverys van Exmar had in 2012 een klant voor zijn Caribbean  maar die haakte af door financiële problemen. Nu dreigt Exmar zelf in de penarie te komen als het niet snel een nieuwe huurder (of koper) vindt.
Saverys rondde vorige week de financiering af voor de laatste schijf van 200 miljoen dollar voor de Caribbean. Hij hoopt in het najaar een huurder te kunnen strikken maar voorlopig beschikt hij enkel over ‘intentieverklaringen’. Een contract voor de Caribbean is nodig voor het overleven van het bedrijf.
b-bandit
0
Eindelijk herstel wat enigszins in lijn ligt met die praktisch naar boven doorgeschoten olie. Als we nou nog 3 van deze dagen hebben komen we nog ergens zo richting de cijfers.

Mag ook wel een keertje :)
jan van delft
0
kan t bijna niet geloven, op Bloomberg hoor je de woorden Short Squeeze en Crude Oil in 1 zin vallen omdat de prijs van olie een paar dollar omhoog tuft....kan niet waar zijn ze zitten er veel te dicht op die handelaartjes
25.842 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 ... 1289 1290 1291 1292 1293 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Royal Dutch Shell A Meer »

Koers 28,920   Verschil +0,07 (+0,24%)
Laag 28,790   Volume 7.422.897
Hoog 29,115   Gem. Volume 7.308.578
17-mei-19 17:39
label premium

Shell kent sterke jaarstart

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium