Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse bankiers vrezen voor bonus

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 21 januari 2013 07:28
    LONDEN - 22 procent van de bankiers in Londen vreest dit jaar geen bonus te krijgen bovenop het gewone salaris. Dat is twee keer zoveel als een jaar geleden.

    Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Astbury Marsden, een Brits bedrijf dat jonge financiële talenten recruteert.

    Bonussen na het leveren van goede prestaties vormen een belangrijk deel van het inkomen van medewerkers uit de financiële sector en kunnen oplopen tot in de miljoenen. Voor zogeheten 'managing directors' beslaat hun bonus zelfs tot 88 procent van hun gehele salaris. De meeste bonussen worden in februari en maart uitbetaald.

    44 procent van de medewerkers van banken als Barclays, Deutsche Bank, UBS en Goldman Sachs merken dat nieuwe branche- en overheidsregels over bankierssalarissen een negatieve invloed hebben op hun inkomen. Bijna de helft van de medewerkers overweegt op zoek te gaan naar een andere baan als hun bonus dit jaar tegenvalt.

    Dalen

    Vorig jaar ontvingen Londense bankiers gezamenlijk 1,6 miljard pond (circa 1,91 miljard euro) aan bonussen. The Centre for Economics and Business Research (CEBR) verwacht dat in 2013 minder dan de helft van dat bedrag zal worden uitgekeerd en dat de bonussen zullen blijven dalen tot en met 2015. In 2008 stond het bonusbedrag op recordhoogte: toen ging het in totaal om 11,5 miljard pond (13,7 miljard euro).

    In Nederland mogen de bonussen van bankbestuurders niet hoger zijn dan hun jaarsalaris. Dat is vastgelegd in de Code Banken van de Nederlandse Vereniging voor Banken. Anderhalf jaar na de invoering van de Code in 2010 werd echter duidelijk dat lang niet alle bestuurders zich daar aan hielden. Sowieso geldt de afspraak niet voor andere werknemers van banken, zoals handelaren.
    www.nu.nl/economie/3008846/britse-ban...
  2. Da Freeze 22 december 2013 09:59
    Kijk eens, RBS heeft een oplossing voor het "bonusprobleem" gevonden

    'RBS verhoogt salaris topbankiers'
    De Britse bank RBS overweegt het salaris van enkele topbankiers te verhogen om nieuwe bonusregelingen van de Europese Unie te ontwijken.
    Dat meldt de Britse krant The Sunday Times zondag.

    Bronnen stellen dat sommige bankiers hun maandsalaris verdubbeld zien worden om de nieuwe EU-regels te compenseren. RBS onderhandelt nu met de Britse overheid over de salarisstijging.

    Vanaf 1 januari is het verboden voor banken in de EU om bonussen ter hoogte van meer dan een jaarsalaris uit te keren. Met toestemming van aandeelhouders mag de bonus in sommige gevallen maximaal twee keer een jaarsalaris zijn.
    www.nuzakelijk.nl/beurs/3660280/rbs-v...
  3. forum rang 5 DurianCS 22 december 2013 11:40
    quote:

    sl2722 schreef op 22 december 2013 11:19:

    Wij zijn hier allen debet aan. Zo lang wij niet massaal het geld oppakken en naar een andere bank gaan waar dit soort exorbitante beloningen niet gebruikelijk is zal dit altijd voort bestaan.
    Goed plan, maar welke bank moet dat dan worden? Je verwacht dat deze bank dan wel goedkoper zal zijn. De Asn-bank dan maar?
  4. [verwijderd] 22 december 2013 12:46
    Och Bankiers het zijn en blijven criminelen ratten in een driedelig pak.
    En als het te heet onder hun voeten wordt stappen ze op. En we laten het met z'n alle, gewoon gebeuren. Het blijft gewoon doorgaan ook al komen er nog honderd wetten tegen bonussen. Zij komen er mee weg, de man aan de onderkant krijgt een starfblad. Zolang de criminelen bovenlaag, zoals ze zich zelf graag noemen niet tot het bot toe worden uigekleed lachen ze zich rot.
    Dan lees je weer de tientallen miljoenen die door zorgverleners wordt gefraudeerd. Oh nee dat heet bij hun verkeerd gedeclareerd, aan m'n hoela het is gewoon diefstal niks meer en niks minder.
    Vindt u het gek dat de onderkant ook mee begint te frauderen, hun redenering is wat zij kunnen, kunnen wij ook. Alleen zij worden gepakt, ik heb nog nooit een ex-bankier of frauderende arts, notaris of noem ze maar op, zien bedelen op het Rokin.
    Waarom komen ze er mee weg naar mijn mening "Het is niet belangrijk wat je kunt maar wie kent" Het ons kent ons verhaal...
    En dat er wat aan zal gaan gebeuren vergeet het maar, diegene die er wat aan zouden kunnen doen, hopen later ook tot de criminelen bovenlaag te horen. Het frauderen is niet van onderaf begonnen, maar van bovenaf.
    Tenslotte valt het vuil van boven van de trap niet van onder.
    Het zijn zij die voor een groot deel schuldig zijn aan de verloedering.
    Goed voorbeeld doet goed volgen nietwaar...
  5. Da Freeze 22 december 2013 18:01
    quote:

    succes46 schreef op 22 december 2013 12:46:

    Vindt u het gek dat de onderkant ook mee begint te frauderen, hun redenering is wat zij kunnen, kunnen wij ook. Alleen zij worden gepakt, ik heb nog nooit een ex-bankier of frauderende arts, notaris of noem ze maar op, zien bedelen op het Rokin.
    Ik heb wel eens verhalen gehoord van mensen met een goede baan die 1 dag minder in de week zijn gaan werken, omdat een dagje ongeschoren in Hoog-Catharijne gaan staan meer euro`s oplevert dan werken. Op goede dagen 3 a 400 euro contant verzamelen met je gitaartje schijnt zeer lucratief te werken.

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0730 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.333,24 +0,74%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links