Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

DEUTSCHE POSTBK II VAR% 2004-PERP 23/12

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
96 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Hoover
0
quote:

shaai schreef op 25 dec 2018 om 15:29:


[...]

om het samen te brengen: ook de prof-markt voor obligaties is veel dunner geworden, met zakenbanken die nu zo'n 10jaar niet veel meer op voorraad hebben, en ook zijn die nog meer dan vroeger minder/niet aanwezig op achtergestelde obligaties EN waar die voor ons retail ook nog eens heel dun op de beurs worden verhandeld loopt de koers op de beurs nog wel eens een punt of zo uit de pas met de OTC markt.Dus? Kopen op deze levels? Of gaan ze nog lager. Wat is de CET1 van DPB? goed krediet? Blijven ze de coupon betalen?
Leefloon
0
quote:

zeurpietje schreef op 24 dec 2018 om 14:58:

omzetten stellen ook echt niks voor. ben zelf marketmaker geweest in dergelijke illiquide obligaties. in december gaf je vaak geen prijzen meer af omdat je per ultimo jaar geen achtergestelde obligaties in positie mocht hebben.

Vele obligaties zijn illiquide, maar het voert een beetje ver om een daling van 103 naar 90 aan angstige verkopende beleggers toe te schrijven. Obligaties zijn gene aandelen. Was - zeg - 102 marktconform, dan wordt er blijkbaar zo'n 4 jaar rendement cadeau gedaan. Door één kleine verkoper zou dat nog kunnen, de moeite van het oprapen niet waard wanneer de baas geen positie wil hebben, maar breed en door meerdere - angstige - verkopers.

Ik beveel het vinden van een betere verklaring, beter dan angstige verkopers, aan. Belangstellenden kunnen zelf nagaan hoe vaak het bv. de afgelopen gebeurde dat een obligatie met representatieve koersen met meer dan 10% daalde, mogelijk door angstige verkopers. Bij aandelen gaat dat aantal bij Euronext richting 100 mogelijke kandidaten.

De vml. marketmaker geeft in feite precies hetzelfde aan. Bij meerdere verkopers, die angstig zouden zijn en genoegen nemen met bodemprijzen bij meerdere obligaties, is er niet echt sprake van een (zeer) illiquide obligatie. Voor een gemiddelde obligatie zou je dat "extreme drukte" mogen noemen.

De oorspronkelijke mogelijke verklaring past bij aandelen; niet bij obligaties. Zoek het dus (ook) in andere (deel-) verklaringen voor een bredere daling van bijvoorbeeld 103 naar 90.
Leefloon
0
quote:

Hoover schreef op 25 dec 2018 om 23:50:

Dus? Kopen op deze levels?

Ik zeg: niet "omdat angstige verkopers genoegen nemen met 90".

Een koersgrafiek (https://www.finanzen.nl/obligaties/3_932-Deutsche-Postbank-Funding-Trust-II-Obligatie-DE000A0DHUM0)vanaf begin oktober kan illustreren dat er zowel geen sprake is van een flitsende daling als geen sprake van een incidentele daling.

Kopen wegens illiquiditeit is dus geen geldige handelsmotivatie. Er is geen sprake van een individuele daling door illiquideit casu quo door een te leeg orderboek.

Kopen met een andere motivatie 'kan'; ik beperk mij tot een daling die veroorzaakt zou zijn door een angstige druk op een 'market verkooporder'-knop. Geen sprake van, dus geen valide motivatie.
objectief
0
De oorzaak van de daling lijkt me een brede verkoopgolf zowel in aandelen en obligaties door de onrust. Voor minder liquide (aandelen)fondsen o.a. in de AMX en AScX valt deze veel hoger uit dan in de AEX en speelt de liquiditeit zeker een rol.
Vandaar ook de forse daling in deze lening, maar op zich is de oorzaak minder belangrijk..de vraag is op welke koers wil je ze kopen, ben je met huidige rendement tevreden of wacht je op nog een evt. vervolgdaling?

bravo
0
Objectief, prima bijdrage!
Iedere belegger moet deze afweging maken.
Perps gedragen zich in onrustige tijden als aandelen dit vanwege de achterstelling. Deutsche Postbank is eigendom van Deutsche bank en die gaat niet lekker. Dit fenomeen zag je ook bij Delta Lloyd, de perps daalde naar 70% omdat DL het niet goed deed. NN nam DL over en de perp steeg vrij snel naar 100%. Succes met jullie beslissing. Ik heb zelf bijgekocht op circa 92%
Cootje
0
Vraagje
De in Ned genoteerde perp rekenen ze met Duitse of Ned rente?
Bedankt alvast voor Uw antwoord
zeurpietje
0
quote:

Cootje schreef op 27 dec 2018 om 10:11:


Vraagje
De in Ned genoteerde perp rekenen ze met Duitse of Ned rente?
Bedankt alvast voor Uw antwoord
geen van beide, de coupon van deze lening wordt berekend op basis van de euro-swaprate.

www.iex.nl/Koersen/Rentes/Interest_Ra...
Hoover
0
quote:

objectief schreef op 26 dec 2018 om 08:13:


De oorzaak van de daling lijkt me een brede verkoopgolf zowel in aandelen en obligaties door de onrust. Voor minder liquide (aandelen)fondsen o.a. in de AMX en AScX valt deze veel hoger uit dan in de AEX en speelt de liquiditeit zeker een rol.
Vandaar ook de forse daling in deze lening, maar op zich is de oorzaak minder belangrijk..de vraag is op welke koers wil je ze kopen, ben je met huidige rendement tevreden of wacht je op nog een evt. vervolgdaling?
overigens wel een 500mm issue, benchmark size. Dit is overigens wel een retail issue (vanwege de coupon) dus daar zit hem de illiquiditeit in.
bravo
0
Je ziet de meeste perps en steepeners weer in koers stijgen, dit komt toch echt dat de beurs weer positief is, wat ik overigens gevaarlijk vind lees Brexit en vooral de shutdown in de VS. Maar goed, hogere koersen ook voor de deutsche postbank en daar moeten jullie maar eens verder naar kijken. Er gaan steeds meer stukken geschreven worden over de fusie tussen DB en Commerzbank en dat zou in mijn ogen erg positief zijn voor onze steepener.
ONN
0
Wat is dit voor (foute) grap ? Krijg dit mailtje net van m'n broker:

"Hierbij ontvangt u informatie over het bod op Deutsche Postbank 3,932% FRN 2004-Perp. Moritz Mueller biedt per EUR 1.000 nominaal een percentage van 60,50%.

Moritz Mueller is voornemens tot EUR 20 miljoen nominaal op te kopen. Bij overaanmelding kan er sprake zijn van pro rata afwikkeling."
HighNoon
0
ONN
1
Volgens mij zijn er serieus lezers die positie hebben en verkopen. Tjongejonge…

Ik kan er verder helemaal niks over vinden i.i.g. WTF is Moritz Mueller ? Een ijshockeyer ? :)))
Leefloon
0
Vraag de broker om een verwijzing naar het biedingsbericht. Bij een mogelijke grap niet op dezelfde wijze (email) als het bericht van de broker.
WJ-12
0
Ik, via Binck, ook een bod. Merkwaardig als de koers rond 95% is.

Maar ja, iedereen mag natuurlijk zo’n bod doen.
Net zoals ik ze voor 130% mag gaan aanbieden.
bravo
0
Ik heb redelijk stevig met Binck hierover gebeld. Met name of er iets met Dpost aan de hand was, anders riekt dit naar fraude en ik hier melding zou maken bij de AFM. Bij navraag door de adviseur bleek er met Dpost niets aan de hand te zijn. Zij hadden deze bieding gewoon aan ons door gegeven zonder goed te kijken. Binck erkende dat zij iets over het koersverschil hadden moeten melden. Hij zou het met hoger echelon opnemen.Vertelde hem wel dat ik dit een zeer slechte zaak vond.
shaai
0
quote:

WJ-12 schreef op 29 jan 2019 om 17:40:


Ik, via Binck, ook een bod. Merkwaardig als de koers rond 95% is.

Maar ja, iedereen mag natuurlijk zo’n bod doen.
Net zoals ik ze voor 130% mag gaan aanbieden.

bekend fenomeen uit de VS: mini-tenders (veelberichten gezien over TRC)

en.wikipedia.org/wiki/Mini-tender_offer

g0ogle levert bijv (heel veel vergelijkbare) berichten als:
www.chevron.com/stories/chevron-recom...

Mini-tender offers, such as this one by TRC Capital, avoid many of the investor protections afforded to larger tender offers, including the filing of disclosure and other tender offer documents with the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) and other procedures mandated by U.S. securities laws.5 sep. 2018
Chevron Recommends Stockholders Reject Mini-Tender Offer by TRC ...
www.chevron.com/.../chevron-recommend...
shaai
0
quote:

bravo schreef op 29 jan 2019 om 17:59:


Ik heb redelijk stevig met Binck hierover gebeld. Met name of er iets met Dpost aan de hand was, anders riekt dit naar fraude en ik hier melding zou maken bij de AFM. Bij navraag door de adviseur bleek er met Dpost niets aan de hand te zijn. Zij hadden deze bieding gewoon aan ons door gegeven zonder goed te kijken. Binck erkende dat zij iets over het koersverschil hadden moeten melden. Hij zou het met hoger echelon opnemen.Vertelde hem wel dat ik dit een zeer slechte zaak vond.The SEC has issued “Tips for Investors” regarding mini-tender offers, noting that some bidders, in making the offers at below-market prices, are “hoping that they will catch investors off guard if the investors do not compare the offer price to the current market price."
berendien
0
Ik heb Binck om het biedingsbericht gevraagd en krijg het volgende standaard antwoord, waar ik totaal niets aan heb:

U heeft een vraag over het bod van Deutsche Postbank 3,932% FRN 2004-Perp.
Op het moment van dit bericht heeft deze obligatie een koers van 95,50%. Dit is hoger dan het bod van Moritz Mueller van 60,50%. Zij willen EUR 20 miljoen nominaal aan uitstaande obligaties opkopen. Totaal staat er EUR 500 miljoen nominaal aan Deutsche Postbank 3,932% FRN 2004-Perp uit. Als u niets doet, zullen wij geen actie ondernemen en behoudt u uw stukken.


De omzet is sinds de publicatie van het 'bod' opeens fors hoger. Hoe kan iemand die een bod doet op 4% van de nominale waarde tegen een lachtertje van een bod toch zoveel teweeg brengen. Héél héél vreemd en verdacht als je het mij vraagt...
Sylvia 11
0
96 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Damrak opent met kleine min

09:14 De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met een kleine min geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen...

  Indices

  AEX 549,95 -0,42%
  EUR/USD 1,1240 +0,17%
  Germany30^ 12.012,80 -0,60%
  Gold spot 1.345,14 +0,42%
  LDN100-24h 7.357,78 -0,04%
  NY-Nasdaq Composite 7.845,02 +0,62%
  US30# 26.081,51 -0,05%

  Stijgers

  Intert...
  +5,00%
  B&S Gr...
  +1,03%
  Accell
  +0,65%
  Sif Ho...
  +0,57%
  ALTICE...
  +0,35%

  Dalers

  AMG
  -3,85%
  PostNL
  -3,05%
  BESI
  -2,70%
  ASMI
  -2,12%
  ASML
  -2,08%