Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fondsmanager Gezocht « Terug naar discussie overzicht

RJT

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
J&T Capital Partners
0
quote:

Enkje schreef op 25 okt 2013 om 09:17:


Wederom weer veel vuurwerk en bewegingen deze week,
zowel positief als negatief. Maakt het wel interessant om scherp te volgen.

Ook de nieuwe posities fluctueren aardig.Ik ben benieuwd naar de achterliggende motivatie..

Jullie mening over het rapport over NQ is dus dat het vooral is gedreven vanuit short-sellers. Hoezo denken jullie dat? Hebben jullie aanwijzingen dat de beweringen onjuist zijn?


Als je de artikelen van NQ hebt gevolgd op SA, zijn er meerdere negatieve rapporten gepubliceerd die ook weer zijn afgeschoten door investeerders die daadwerkelijk naar China zijn gegaan en onderzoek hebben gedaan. Fidelity, Sequoia Capital, en Qualcomm Inc. waren de eerste investeerders in NQ in de periode 2005-2011, dus nog voor de IPO in 2011. Deze partijen zullen intensieve due diligence hebben gedaan voordat men geld in iets investeert.

Ook de plaatsing van de convertible onlangs zal gepaard zijn gegaan met een zelfde soort dd-proces.

NQ komt voorbeurs met conference call.
seekingalpha.com/news-article/7962452...

J&T Capital Partners
0
De nieuwe positie Allied Motion Technologies (AMOT: $8,70) is ingegeven doordat het bedrijf in een klap zijn omzet verdubbeld door de overname van Globe Motors, Inc., onderdeel van Safran USA. De acquisitie kost het bedrijf $90 miljoen. Het effect op de kapitaalstructuur is nog onduidelijk, maar desondanks zijn we positief.

Allied Motion Technologies Inc. (Allied Motion) designs, manufactures and sells motors, electronic motion controls, gearing and optical encoders to a range of customers throughout the world. The Company sells components individually and also provides integrated motion control solutions to customers. The products are manufactured at the Company's facilities and at contract manufacturing facilities in China and Eastern Europe. Many of the system solutions provided to customers include components from the Company's various technology units (TUs). Allied Motion is organized into seven TUs: Emoteq Corporation (Allied Motion Tulsa), Motor Products Corporation (Allied Motion Owosso), Stature Electric, Inc. (Allied Motion Watertown), Allied Motion Controls (Allied Motion Amherst-Amherst and Allied Motion Canada), Precision Motor Technology B.V., Ostergrens Elmotor AB, and Ostergrens Changzhou. Effective October 18, 2013, the Company acquired Globe Motors, Inc. from Safran USA, Inc.

We staan aan het begin van een robotic periode waar ook dit bedrijf van zal profiteren.
J&T Capital Partners
0
Helaas hebben we beide geen tijd om de cc te volgen. Er is in ieder geval een heraling te beluisteren. Daaruit zal blijken of het einde oefening is voor Muddy Waters of voor NQ...Muddy Waters zou ook "zo maar in een keer" long kunnen gaan nu. Het lijkt op het grootste bullshit rapport van de eeuw! Hopen we...:)
J&T Capital Partners
0
Gelukkig het is weekend. Een dramatische week voor onze portefeuille en een dramatisch slot. Vandaag weer bijna 2% eraf, terwijl de Amerikaanse beurzen positief gestemd zijn. Je zou bijna zeggen: "we lost our magical touch". Het waren vooral de Chinezen die zware klappen kregen: Guanwei Recycling (-11,46%), Cleantech Solutions Int. (-5%), Shanda Games (-7%), NQ Mobile na het zware verlies van gisteren nog eens 12,3% eraf. etc. etc................dramatisch! De hele China space lijdt er onder of gaat er weer onder lijden.

Maandag crisisoverleg! Wellicht alles wat met China te maken heeft eruit, ..............dit is mijn eerste reactie, misschien dat ik er in weekend weer anders over denk. Onze mooie performance van dik boven de 30% gaat zo weer aan diggelen.

Natuurlijk zijn niet alle Chinese bedrijven frauduleus en is het bij NQ ook niet bewezen aangetoond, maar short sellers maken gewoon de markt kapot. Het is een ring van criminele handelaren die de markt verzieken, wat ook weer ertoe leidt dat Chinese bedrijven hun IPO's terugtrekken en niet naar de beurs gaan in de USA. Er stonden er verschillende gepland maar ze zullen zich nu wel even achter de oren krappen.

Natuurlijk hebben short sellers een gezonde (zuiverende) functie in de financiële markten, maar er zijn er ook veel die gewoon puur voor het winstbejag gaan en geen enkel middel onbenut laten om hun zin te krijgen.

Het klinkt wel of we gefrustreerd zijn. Wellicht wel.....maar het blijft beleggen en misschien is traden wel beter dan beleggen, omdat je zo niet emotioneel betrokken raakt bij je portefeuille.

Iedereen een fijn weekend en volgende week horen jullie wel van ons wat we besloten hebben. Het feit dat we ook niet met stoploss orders kunnen werken, heeft natuurlijk ook zijn weerslag op onze resultaten.

Misschien steken we de stekker er wel uit en gaan we over naar IB of Lynx, waar die mogelijkheden wel worden geboden.

De analistEnkje
0
Tja.. Is pijnlijk.
De meeste k/w van de Chinese aandelen zijn ook heel aantrekkelijk. Heeft toch ook te maken met een zweem van onzekerheid.
Gemiddeld genomen komt het er wel uit denk ik.

Zelf kijk ik altijd met jullie mee, een aantal posities heb ik ook ingenomen. Met best wel twijfel soms vooraf..

Maar met alle screenings kan het ook niet volledig frauduleus zijn.
Dus zonder dieptepunten geen hoogtepunten!
Ik hoop dat jullie op deze manier doorgaan. Vertrouw op de strategie en slaap er nog een nachtje over.

Succes verder met de aandelen. Vooral ket degene die ik ook heb.
;-)
J&T Capital Partners
0
Na eens goed nagedacht te hebben over strategie, portefeuille, etc. gaan we door met ons huidige beleid. We zullen geen nieuwe Chinese posities innemen voor RJT. De huidige "China" posities blijven vooralsnog gehandhaafd.

Toch blijven we het uitermate jammer vinden dat we geen trailing stop loss kunnen meegeven. Dit had ons duizenden euro's verlies gescheelt.

We hebben genoeg gejammerd, tot vanavond!
J&T Capital Partners
0
Wie ons volgt heeft kunnen zien dat we een dramatische week achter de rug hebben. We zijn enkele procenten en enkele plaatsen gezakt. De oorzaak heeft u kunnen lezen daar gaan we het niet meer over hebben. Waar wij het wel over hebben gehad is of we op deze manier door moeten gaan. Eigenlijk waren we het daar snel over eens; het is onze stijl en bewuste keuze om op deze manier te beleggen en daar gaan we (voorlopig) niets aan veranderen. Punt.

Gluu Mobile(GLUU) gaat door waar het vorige week mee gestopt is namelijk stijgen $3,83 +11,99%. De reden van de opmars heeft u vorige week nog kunnen lezen. Hier nog een laatste artikel over Gluu:
seekingalpha.com/article/1777742-what...

Ossen Innovation (OSN) deed het vandaag ook goed $1,22 +22%. Ook dit aandeel hebben we vorige week toegelicht.

Uiteraard was het niet alleen maar gejuich in onze portefeuille en wie komen we daar tegen als grootste daler van de dag….? Ja hoor, daar is tie weer….NQ Mobile (NQ) $8,89 -16,37%. Wij hebben er 50 bijgekocht. Dat u het maar weet…!

Prettige avond nog.
Stam
0
Mooi herstel al van NQ vandaag (+34% op moment van schrijven) Maar wat is dat nou? Ik lees verhalen dat ze de zaak beduvelen?

seekingalpha.com/article/1782152-nq-m...
J&T Capital Partners
0
Laten we de dag eens positief beginnen: Een plus voor de portefeuille en een hele dikke plus voor 3 aandelen! En zie hier, NQ Mobile (NQ) $11,10 +26,14%, Orient Paper (ONP) $2,30 +21,05% en Ossen (OSN) $1,35 +10,66% deden het uitstekend.

Over NQ is veel geschreven de laatste dagen, mijn persoonlijke mening over Muddy Waters zal ik netjes voor me houden…. toch wil ik nog 1 artikel hier plaatsen:
seekingalpha.com/article/1782302-how-...

Orient Paper kwam met dit nieuws:
finance.yahoo.com/news/orient-paper-i...

Ossen had dit te melden:
finance.yahoo.com/news/ossen-innovati...

Genworth (GNW) $14,57 + 1,32% komt nabeurs met cijfers, nog niets te zien dus daar leest u morgen meer over.

Prettige avond nog.
J&T Capital Partners
0
quote:

Stam schreef op 29 okt 2013 om 19:53:


Mooi herstel al van NQ vandaag (+34% op moment van schrijven) Maar wat is dat nou? Ik lees verhalen dat ze de zaak beduvelen?

seekingalpha.com/article/1782152-nq-m...


@Stam, ik zie dat je SA leest. Daar staan intussen tientallen artikelen over NQ. In het kort komt het erop neer dat Muddy Waters een zeer negatief artikel heeft geplaatst over NQ. In 2 dagen ongeveer 75% koers eraf....Wij hebben hier ook al onze mening gegeven maar ik zou zeggen lees het allemaal eens rustig door en trek je conclusie...
Stam
0
Ok, ik lees je vroegere posts nu. :).
Ja, die shortsellers... Dan kan ik alleen maar zeggen, profiteer er van (zoals je deed) en koop aan deze prijzen bij he.
J&T Capital Partners
0
2 van de winnaars van gisteren behoren nu weer tot de grote verliezers. Ossen Innovation (OSN) $1,19 -12,50% en Orient Paper (ONP) $2,26 -5,83%. Er is er nog een die er vandaag flink van langs kreeg; Avanir Pharmaceutics(ANVR) $4,25 -11,18%. Avanir kwam met een update die volgens mij zo slecht nog niet is, maar goed, ik heb daar ook geen verstand van...U leest het hier:

finance.yahoo.com/news/avanir-gives-p...

NQ Mobile (NQ) deed het wederom goed vandaag; $12,25 +11.26%. Het was ook een van de weinige plussen in de portefeuille.

Verder hebben we weer een oude bekende gekocht: InvenSense (INVN) $16,38 -12,03%. Volgens ons wordt het aandeel te zwaar gestraft. Het laatste nieuws leest u hier :

finance.yahoo.com/news/invensense-sha...

Al met al een min voor de portefeuille vandaag.

Tot morgen.
J&T Capital Partners
0
De update van donderdagavond komt naar alle waarschijnlijkheid te vervallen. Dat is de enige avond dat we alle 2 wat te doen hebben en laat thuis zijn. Mocht er iets belangrijks te melden zijn dan zullen we dat nog wel plaatsen.

Gisteren 1 positieve uitschieter en jawel u raadt het al…NQ Mobile (NQ) $14,40 +17,55%. Hadden we ons maar volgeladen maar ja, dat durf je op zo’n moment ook niet, althans wij niet…

Allied Motion (AMOT) $9,55 +4,95% blijft het ook goed doen. Staat nu al time high dus even opletten.

Shanda Games doet het ook goed $4,43 +9,65%. Hier leest u een van de laatste berichten:
finance.yahoo.com/news/shanda-group-a...

Glu Mobile (GLUU)$3,40 -10.29% hebben we weer teruggekocht. Wij blijven positief.

Crocs (CROX) $12,17 -6,64% kwam met cijfers. Europa en Azië doen het goed, US en Japan slecht. Cox zal met iets moeten komen. Het is value, long term aandeel voor ons.

Goldfield Corp.(GV) $1,90 -9,52 kreeg er ook van langs. Geen nieuws hierover.

Verder toch vooral minnen gisteren maar door de goede prestatie van een paar aandelen toch nipt in de plus gesloten.
Stam
0
Ja, NQ blijft stijgen. Wel paar lawsuits gestart lees ik. Zie je Nq nog terug gaan naar zn koers van voor de sell off?
In elk geval hier idem ''had ik maar meer ingeladen''.
[verwijderd]
0
een tijdje geleden gestart met Alcoa,een aandeel met perspectief voor de langere termijn. Zie het betreffende dor mij opgezette IEX-forum.
J&T Capital Partners
0
@Stam, ik had je bericht gisterochtend al gelezen maar had nog geen tijd te reageren. NQ zal voorlopig nog wel forse uitslagen laten zien. De daling van gisteren had te maken met het optreden van CEO Block van Muddy Waters op Bloomberg. “NQ will be delisted within a year” …..Kijk eens op Yahoo Finance/NQ , er wordt enorm veel over geschreven. Ook via Twitter kun jet het volgen: $NQ. Het is heel vervelend wat er nu aan de hand is, waar of niet waar (wij denken van niet ) maar 1 ding is duidelijk: Damage is done!

@Gerry, ik heb het gezien ja. Wij volgen het verder niet. Op 2 oktober zette Deutsche bank het aandeel van Hold naar Sell koersdoel $5,50.

Morgen zal onze analist nog eea toelichten in zijn weekend update.

Prettig weekend.
J&T Capital Partners
0
Update portefeuille

Afgelopen week een gemixed beeld qua 3e KW cijfers en ook onze portefeuille werd getroffen. Crocs (CROX)-mixed, Genworth (GNW)-mixed, Inventure Foods (SNAK)-better, Glu (GLUU)-better, InvenSense (INVN)-better. De laatste 2 hadden we de afgelopen weken al voor de cijfers verkocht, maar teruggekocht na de cijfers. Een verwachting die iets te conservatief wordt ingeschat bij beide bedrijven, had al meteen een negatief koersverloop tot gevolgd. Hier hebben we van geprofiteerd omdat we long-term positief zijn over Glu en InvenSense.

Zoals al vaker is aangegeven: traden we rondom onze posities. Dus als je iets niet meer terugvindt in de portefeuille, wil dit niet per definitie zeggen dat we negatief zijn over het aandeel op de middel(lange), maar verwachten we gewoon weer dat we het goedkoper kunnen inslaan.

Het verhaal NQ Mobile (NQ) heb je live via Twitter kunnen volgen. We hebben onze positie iets uitgebreid op koersen onder de $10. Echter zullen we ook hier gaan kijken of we wat actiever kunnen handelen rondom de positie.

Wij denken dat het geen fraude is, maar dat Muddy Waters Research gewoon het businessmodel niet begrijpt. De cash balans van het bedrijf is al geverifieerd dus het kan nooit zo zijn dat het een waarde van nul heeft, zoals MW beweert. Het bedrijf geeft volledige transparantie, maar schijnbaar is dit niet genoeg voor short sellers om long te gaan.

We blijven vasthouden aan onze alphabets waarbij het merendeel naar value wordt gekeken. Natuurlijk hebben we ook enkele opportunistische bets in portefeuille.

Onze portefeuille is volatiel doordat we inzetten op het "China" verhaal en onze huidige allocatie iets boven de 20% uitkomt qua US-listed China aandelen. Over het algemeen hebben we kunnen zien dat als de Amerikaanse beurzen omlaag gaan, wij als RJT een positief performance laten zien. Echter de afgelopen twee weken, gaat onze hedge in diversificatie niet op.

We willen in ieder geval alle lezers en privéfans bedanken voor hun vertrouwen en stellen het op prijs dat jullie blijven reageren. Wellicht zijn we niet het meest stabiele fonds maar we denken dat we met onze strategie een jarenlange outperformance kunnen behalen.

Tot morgen!

De analist
[verwijderd]
0


@Gerry, inzake Alcoa, ik heb het gezien ja. Wij volgen het verder niet. Op 2 oktober zette Deutsche bank het aandeel van Hold naar Sell koersdoel $5,50.

Morgen zal onze analist nog eea toelichten in zijn weekend update.

Prettig weekend.

[/quote]
diverse Amerikaanse goeroes, ABNAMRO en BeleggersBelangen zijn positief vwb het perspectief van Alcoa.
Ik houd me aanbevolen voor de nadere toeichting van jullie analist. Of betrof dat niet Alcoa?
J&T Capital Partners
0

We beginnen de week met een kleine min. Grote boosdoener is BlackBerry (BBRY) $6,50 -16,35%. Hier leest u het laatste nieuws ( van de IEX..):
www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-041113-207/...
Morgen overleg wat we met onze positie zullen doen.

NQ Mobile (NQ) $11,96 -6,42% en Ossen (OSN) $1,09 -5,21% deden het vandaag wederom slecht.

Kellogg Company (K) kwam met cijfers, het aandeel opende behoorlijk hoger maar sluit uiteindelijk op $62,72 +0,69%. Hier leest u een bericht op Zacks:
finance.yahoo.com/news/kellogg-beats-...

Morgen geen update want wij zitten bij de Masterclass Corné van Zeijl, hopelijk heeft hij nog een paar goede tips, die kunnen we wel gebruiken…;) Wie weet zien we enkele van u morgen. Wij hebben er zin in!
J&T Capital Partners
1
quote:

Gerry Woud schreef op 4 nov 2013 om 16:05:
@Gerry, inzake Alcoa, ik heb het gezien ja. Wij volgen het verder niet. Op 2 oktober zette Deutsche bank het aandeel van Hold naar Sell koersdoel $5,50.

Morgen zal onze analist nog eea toelichten in zijn weekend update.

Prettig weekend.

[/quote]
diverse Amerikaanse goeroes, ABNAMRO en BeleggersBelangen zijn positief vwb het perspectief van Alcoa.
Ik houd me aanbevolen voor de nadere toeichting van jullie analist. Of betrof dat niet Alcoa?


@Gerry, sorry voor de onduidelijkheid...het betrof inderdaad niet Alcoa...:)
709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt beursweek positief

16 aug De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees lee... 4

  Indices

  AEX 541,94 +1,33%
  EUR/USD 1,1090 0,00%
  Germany30^ 11.573,00 +1,40%
  Gold spot 1.513,56 0,00%
  LDN100-24h 7.128,94 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 25.919,27 +0,09%

  Stijgers

  Fugro
  +4,82%
  ForFar...
  +4,52%
  Heijmans
  +4,44%
  BAM
  +4,24%
  BESI
  +4,05%

  Dalers

  IMCD
  -15,13%
  ICT Group
  -3,28%
  Brunel
  -1,68%
  TKH
  -1,56%
  Alfen ...
  -1,16%