Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RJT

709 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 december 2012 11:21
    RTJ Capital is er op gericht om op lange termijn een bovengemiddeld rendement te bieden. De initiële insteek was een low beta fonds, maar uiteindelijk hebben we toch gekozen voor een fonds met een hoog alpha potentieel. De uiteindelijke strategie kan aan verandering onderhevig zijn.

    Het fonds zal tussen de 15 en 25 posities innemen, waarbij er ook onderscheid wordt gemaakt tussen een strategische en tactische invulling van de portefeuille. Contrair beleggen zal de kracht zijn van het fonds. Verschillende factoren zullen worden meegenomen in de uiteindelijke koopbeslissing. Deze zullen een andere keer worden toegelicht.
  2. [verwijderd] 19 december 2012 22:58
    We komen er nu achter dat het moeilijk is om op (ultra)korte termijn de S&P 500 te verslaan met een gespreide portefeuille. Inmiddels hebben we 13 titels in portefeuille en het einde is nog niet in zicht. We hebben bewust gekozen om ook enkele US-listed China aandelen op te nemen.

    Een voorbeeld is Yongye International (YONG), een toonaangevende ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van kunstmest in China. Op 15 oktober kwam het nieuws naar buiten dat ze van de beurs afwillen door middel van een management buy out ondersteund door enkele private equity partijen waaronder Abax Global Capital. Het overnamebod is $6,60, de huidige koers van het aandeel echter $5,12.

    Wij zijn ervan overtuigd dat het bod doorgaat vandaar dat we een positie hebben ingenomen. De mogelijke arbitragewinst bedraagt meer dan 30%. Dit zgn. going private proces duurt gewoonlijk tussen de 6 en 9 maanden, vandaar dat beleggers ongeduldig worden en de koers deze discount kent.

    Dit was het voor vandaag en ik wens iedereen een goede nachtrust toe.
  3. [verwijderd] 20 december 2012 23:29
    Vandaag hebben we ons kruit droog gehouden en geen nieuwe posities ingenomen. Onze Chinese vrienden (SkyPeople Fruit Juice, Yongye International en Cleantech Solutions International) laten ons vooralsnog in de steek. Toch zijn we heilig ervan overtuigd dat beleggers US-listed China aandelen weer in hun portefeuilles gaan opnemen, als de "rode China" storm is gaan liggen. Alle drie bedrijven noteren fors onder hun boekwaarde en hebben een koers/winstverhouding van onder de 5.

    Natuurlijk zijn er diverse redenen aan te geven waarom de China space al langere tijd uit de gratie is. Short seller attacks, fraude, boekhoudproblemen, etc. Toch zien we lichtpuntjes, vooral omdat sommige China bears (lees: short sellers) weer positief worden. Zo publiceerde Geoinvesting een positief verhaal over Cleantech Solutions (CLNT) op Seeking Alpha. seekingalpha.com/article/1069121-site...

    Zelf was ik actief met een artikel over SkyPeople Fruit Juice (SPU).
    seekingalpha.com/article/1072471-skyp...

    Het mocht echter nog niet baten en misschien na morgen helemaal niet meer. Apocalypse here we come!!!!

  4. [verwijderd] 21 december 2012 22:52
    De fiscal cliff houdt de Amerikaanse beurs in zijn greep, daarom hebben we in onze portefeuille geen posities ingenomen in de bancaire sector (banken).

    Maar wel in partijen als KKR Financial Holdings (KFN) en THL Credit (TCRD). De gang naar de bank is voor veel ondernemers in de Verenigde Staten net als in Nederland geen zegen meer maar een beproeving. De kredietkraan is dicht gedraaid of staat maar half open voor ondernemers. Private equity en andere investeringsfondsen spelen hier handig op in en zijn geduchte concurrenten geworden voor "bang" geworden banken.

    Zowel THL Credit en KKR Financial Holdings zijn direct danwel indirect actief om de groeiambities of investeringsplannen van bedrij ven te ondersteunen. Beide aandelen bieden aandeelhouders een ruim dividendrendement van circa 8%.

    Dividendbeleggen zal ook komend jaar weer belangrijk zijn. Door de vergrijzing en de eigen opbouw van inkomen voor later, denken wij dat beleggers nog steeds op zoek zijn naar aandelen met een hoog dividend. Onze huidige portefeuille kent dan ook 9 aandelen die minimaal 3% uitkeren.

  5. [verwijderd] 27 december 2012 22:58
    We zijn tevreden met onze cashpositie van ruim 30% en wachten af wat de hoge heren uit de hoge hoed toveren om de fiscal cliff te beteugelen. De portefeuille is ons inziens goed gepositioneerd voor de komende jaren.

    Zo hebben we bijvoorbeeld een belang in Rocky Mountain Chocolate Factory (RMCF). Deze franchiser van chocolaterieën in de Verenigde Staten, Canada, Verenigde Arabische Emiraten en Japan, was vorige week ongewild in het nieuws omdat PST Capital een bod zou doen van $13,50. De T.O. filing bleek echter vals te zijn.

    Het bod is ons inziens ook veel te laag omdat de fair value op dit moment zo'n $16-$17 bedraagt, zeker gezien de groeivooruitzichten buiten de Verenigde Staten. Dit jaar hebben ze nl. een master agreement afgesloten waarbij is afgesproken dat er de komende 10 jaar minimaal 100 winkels in Japan zullen worden geopend. Tevens zullen er in 2013 in China, Hong Kong en enkele andere Aziatische landen testwinkels worden geopend. Vorig jaar zijn ze gestart met frozen yogurt winkels.

    Het aandeel noteert momenteel $10,60 en kent een k/w-verhouding van circa 17. Vergelijkbare bedrijven zitten met hun k/w-verhouding tussen de 25-40. Het dividend rendement bedraagt 4,1%.

    Meer weten, lees onderstaand artikel:

    seekingalpha.com/symbol/rmcf?source=s...
  6. [verwijderd] 28 december 2012 23:10
    Vandaag hebben we toch besloten om tot aanschaf van LeapFrog (LF) over te gaan, met dank aan Turnaround Manager. We vonden het een compelling story. Zeker na het lezen van het PRO-artikel op Seeking Alpha. seekingalpha.com/article/1083261-leap...

    Onze Chinese kunstmest fabrikant Yongye en tevens arbitrageplay is alweer een stap dichterbij om van de beurs te gaan. Vandaag werd bekend dat China Development Bank zorgt voor een gedeelte van de financiering voor een bedrag van $232 million.
    www.bloomberg.com/news/2012-12-28/chi...

    De koers van Yongye International (YONG) sloot uiteindelijk 15% hoger.

    Als amateur fondsmanagers heb je natuurlijk ook te maken met discussie, zeker als de portefeuille wordt gerund door twee personen. Zo hadden we onofficieel de afspraak om verlies te nemen bij een min van 10%. Echter kunnen we geen gebruik maken van stop loss limieten, wat ons beperkt in de automatische mogelijkheden.

    Ons Chinees bedrijfje Cleantech Solutions International (CLNT) is zo'n bedrijf dat speelbal is van handelaren en soms wel meer dan 10% koersverschil laat zien op dagbasis. Het bedrijf is toeleverancier van metalen componenten aan de "schone" energie, maar houdt zich sinds ook bezig met kleur/meng machines. Winst per aandeel was vorig jaar $2.28 en dit jaar naar verwachting $1,80. Koers/winst verhouding ligt onder de 3 en de boekwaarde is vele malen hoger dan de huidige beurskoers van $3,82. seekingalpha.com/symbol/clnt?source=s...

    De beroemde "China" discount is hier ook van toepassing als bij zoveel US-listed China aandelen. Toch denken wij dat 99% van de bedrijven die momenteel nog op de NYSE en NASDAQ noteren legitiem zijn en niks te verbergen hebben. Audit procedures zijn ongeveer een jaar geleden aangescherpt, maar toch laten beleggers deze markt aan zich voorbijgaan. Jammer............de échte outperformance is nl. daar te halen!!!!

    We hebben daarom besloten om toch maar geen verlies te nemen op deze positie ondanks dat het een volatiele positie is voor onze portefeuille.
  7. Turnaround_Manager 29 december 2012 11:31
    Leuk dat jullie LeapFrog hebben gekocht; mooi aandeel :-)
    Ik heb even naar jullie Chinese bedrijven gekeken, ze zien er aantrekkelijk uit, maar toch koop ik ze niet omdat ik een paar keer aardig de mist in ben gegaan met Chinese bedrijven. Ik hoop voor jullie dat deze bedrijven bonafide zijn; succes!
  8. [verwijderd] 29 december 2012 12:48
    Yongye Int. (YONG) is bijna een free lunch. Overnamebod ligt hoger dan de huidige beurskoers, maar beleggers geloven het nog steeds niet.

    Gisteren hebben ze de financiering rond gekregen, zie filing SEC.
    www.sec.gov/Archives/edgar/data/89542...

    Ik heb inderdaad ook leergeld betaald en enkele Chinese verliezers in zijn totaliteit moeten afschrijven. Short sellers en investigative journalists hebben het kaf van het koren gescheiden. Mijn inziens zijn de huidige US-listed China aandelen op de Nasdaq en NYSE een onderzoekje waard. De waarderingsniveaus zijn nog nooit zo laag geweest.

  9. [verwijderd] 30 december 2012 23:40
    Wij willen alvast iedereen een gezond en gelukkig 2013 toewensen.

    Gezondheid is natuurlijk het belangrijkste, dit hebben we als beleggers nodig om energiek de markt te volgen en de kansen te benutten.

    We hebben nog verschillende kandidaten op ons kooplijstje staan, en gelukkig nog wat liquide middelen die we te zijner tijd kunnen gebruiken.

    Wilt u ons volgen, drukt u dan gewoon op de VOLGEN knop!
  10. [verwijderd] 2 januari 2013 22:41
    Vandaag een mooie beursdag, eentje voor in de boeken!

    We hebben een positie ingenomen in de The Female Health Company (FHCO). De enigste onderneming die een FDA goedgekeurd vrouwencondoom wereldwijd maakt en verkoopt. Met een dividendrendement van meer dan 3%, gezonde cashflow en verschillende patenten denken we dat dit bedrijf de komende jaren de winst kan verdubbelen. Tevens zou op termijn Reckitt Benckiser interesse kunnen hebben om dit pareltje toe te voegen aan hun Durex mannencondoom merk.

  11. [verwijderd] 3 januari 2013 22:46
    Na de mooie beursdag moeten we vandaag weer wat inleveren. We hebben nog een kleine positie in Giant Interactive (GA) ingenomen, maar net iets te weinig......foutje bedankt!

    Giant Interactive Group ontwikkelt en biedt online games aan in China. Het aandeel kent een dividendrendement van bijna 5% en laat al jaren cijfers zien die boven verwachting zijn. Het aandeel wordt gevolgd door 7 analisten waarbij 5 een koopaanbeveling geven en 2 het aandeel op houden hebben staan.

    Het heeft een gezonde cash flow en een positieve inflow van institutionele beleggers. M.a.w. er zijn meer kopers dan verkopers van het aandeel. www.nasdaq.com/symbol/ga/institutiona...

    Online gaming is nog steeds populair in China en wellicht zal het bedrijf zijn vleugels ook internationaal gaan uitslaan.

  12. [verwijderd] 4 januari 2013 00:12
    Vandaag is er wellicht weer een Chinese fraude te betreuren. Longwei Petroleum Investment Holdings (LPH). Eentje die we op het oog hadden, maar gelukkig niet hebben aangeschaft.

    Field research is toch belangrijk als je in emerging markets belegt. Desk research (het uitpluizen van jaarverslagen, etc.) is gewoon onvoldoende om een gefundeerd oordeel te vormen over een bedrijf.

    Wij raden daarom beleggers aan om voor gespreide portefeuilles (meer dan 15 titels) te kiezen en niet te wedden op enkele paarden. (Emerging market) beleggers die niet bekend zijn met de materie, adviseren we om te kiezen voor beleggingsfondsen.
  13. [verwijderd] 4 januari 2013 22:54
    Een korte introductie

    RJT Capital bestaat uit een financier, trader en analist. We hebben het vertrouwen gekregen van de financier en zijn dan ook gaan meedoen aan de IEX competitie.

    Wij zijn geen econometristen of whizzkids die vaak gevraagd worden, als portefeuille manager of analist. Wel hebben we jarenlang ervaring in het beleggingsvak en vinden we beleggen zo leuk dat we koste wat kost wilden gaan meedoen aan deze competitie. En wie weet mogen we straks ons eigen fonds gaan runnen.....................

    Als amateur analist en portefeuille manager kwamen we erachter dat we regelmatig tegen beleggingsdilemma's oplopen. Enkele voorbeelden:

    Moeten we niet een grotere positie innemen?
    Hebben we onze portefeuille niet te veel gespreid? Meer concentratie?
    Hoe kunnen we het tactische gedeelte van de portefeuille invullen met korte termijn trades?
    etc. etc.

    Allemaal vragen die het runnen van een fonds moeilijk maar leuk maken. Eigen research gecombineerd met research van andere partijen vormt dan ook de basis voor onze portefeuille.

    Zelf heb ik onlangs nog een artikel geschreven over een bedrijf die we in onze portefeuille hebben opgenomen. The Female Health Company. seekingalpha.com/article/1094051-the-...

    Vandaag hebben we een positie ingenomen in een gokbedrijf dat een tweede listing heeft aangevraagd in Hong Kong en hebben we onze positie in Giant Interactive Group van gisteren iets verder uitgebreid.

    We wensen iedereen een fijn weekend toe en wachten af wat er volgende week weer gaat gebeuren.

    Met vriendelijke groet,

    RJT

  14. [verwijderd] 7 januari 2013 23:02
    Vandaag niets ondernomen wel wat kandidaten op het oog. Amerikaanse beurzen waren licht negatief gestemd.

    Grootste stijgers in onze portefeuille waren:
    CLNT +8,66% nieuwe order ontvangen voor kleurmengmachine
    finance.yahoo.com/news/cleantech-solu...

    SPU +6,8% geen specifiek nieuws, wellicht dat beleggers toch oog krijgen voor de onderwaardering in deze Chinese vruchtendrankfabrikant

    NCT +6,79% Investeringgroep Newcastle gaat wat overnemen en afsplitsen. Het fonds richt zich op vastgoedgerelateerde beleggingen.
    finance.yahoo.com/news/newcastle-agre...

  15. [verwijderd] 8 januari 2013 22:42
    Daar zijn we weer, vandaag hebben we onze dansschoentjes aangedaan en hebben we Majesco Entertainment (COOL) in onze portefeuille opgenomen. Dit bedrijf maakt motion controlled games zoals Zumba Fitness, maar ook NBA Baller Beats. Vandaag zijn ze een samenwerking aangegaan met Disney Interactive, ze gaan in eerste instantie games ontwikkelen naar aanleiding van de de Disney televisie serie Phineas and Ferb.

    Met $0,65 cash per aandeel en een k/w verhouding onder de vijf in 2013 denken wij dat dit aandeel veel potentie heeft om van de huidige $1,08 te verdubbelen naar niveaus rond de $2.

    Natty Greene heeft een leuk artikel geschreven over het bedrijf. seekingalpha.com/article/1086931-maje...

    Ik zelf ook een paar:

    Op 7 augustus 2012 seekingalpha.com/article/787711-be-co...

    en weer eentje op 19 september, alleen toen was ik wat negatiever na slechte derde kwartaal cijfers. Wel heb ik aangegeven dat het rond de $1 een leuk instapmoment kan zijn.
    seekingalpha.com/instablog/169406-dut...

    Voor de rest hebben we vandaag niet veel gedaan en hebben we besloten niet meer dan 20 posities in portefeuille te houden. Anders wordt het allemaal teveel om bij te houden. Zeker omdat we dit allemaal buiten onze eigen werkzaamheden in onze vrije tijd doen. Onze passie is beleggen alleen kunnen we het helaas (nog) niet full time doen.

    Job opportunities zijn natuurlijk altijd van harte welkom.
  16. [verwijderd] 8 januari 2013 23:21
    Btw de komende weken komen er nog twee grote posities bij en dan beginnen we met het finetunen van de portefeuille. We zitten goed vertegenwoordigd in de toys and games markt in tegenstelling tot veel professionals.

    We zijn contrair en denken dat een hoger besteedbaar inkomen in opkomende markten positief is voor bedrijven als bijvoorbeeld Jakks Pacific en Giant Interactive.

    Niet iedereen maar blind volgen is ons inziens een strategie die werkt en ook zorgt voor een hedge in slechte beurstijden.
  17. [verwijderd] 9 januari 2013 22:57
    Twitter wordt het nieuwe speeltje van onze trader binnen RJT. Hij is op hoogte van Fabriziolijntjes, retracementniveaus en andere technische vaardigheden waar ik geen kaas van heb gegeten. Vandaag kwam hij op het idee om maar eens winst te pakken op Invensys (INVN), onze maker van motion-controlled chips. Ik sputterde in het begin nog even tegen, maar uiteindelijk heeft hij het goed gezien "overbought".

    Het aandeel blijft natuurlijk op onze watchlijst en is voor lange termijn beleggers nog steeds koopwaardig, we hadden nog nooit winst gepakt. Dus 20% is een mooie score.

    We zijn vandaag ingestapt in The Greenbrier Companies (GBX) een bedrijf dat volop profiteert van de shale gas boom in Noord-Amerika.
    De onderneming fabriceert spoorwagons en ander rijtuig. De beruchte corporate raider Carl Icahn heeft in december een overnamebod gelanceerd van $22 maar dit is afgeslagen door het management van The Greenbrier. Heer Icahn heeft wel zijn belang verlaagd nadat hij nee op zijn rekest kreeg, maar er blijven constructieve gesprekken plaatsvinden. Dus wie weet!!!!!!!!!!!

    Grootste positieve uitschieters in onze portefeuille waren vandaag:

    SkyPeople Fruit Juice (SPU) +9,46% en Rocky Mountain Chocolate Factory (RMCF) +5,08%. Gisteren was ik nog de Japanse website van hun aan het bekijken en zag dat ze 2 nieuwe franchiseketens in Japan hadden geopend.

    Wil je ons volgen via Twitter dat kan, druk gewoon op de VOLG knop bij Victoria007. Mijn dochterje heet Victoria en 007 staat voor James Bond........hahaha. Dit even als afsluiting.
709 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0626 +0,01%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.775,20 -1,39%
Gold spot 2.388,39 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links