Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

3D printing

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 191 192 193 194 195 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
nobahamas
0
quote:

bub schreef op 10 nov 2013 om 12:15:


@MJM,
Nee, Exone en EOS (niet beursgenoteerd) maken lasersintering machines. Arcam gebruikt een techniek die ze electron beam melting noemen, dus geen laser.
Maar je kunt een arcam machine hier ook voor gebruiken. Het lijkt me dat het een erg dure manier is om een wapen te maken.
Het maken van wapens speelts erg tot de verbeelding maar het is niet waar het om gaat denk ik.
Als investeerder ben ik meer geinteresseerd in het kunnen maken van dingen die voorheen niet mogelijk waren of wat het kan betekenen voor producenten van andere machines en goederen.

ExOne Co is wel beursgenoteerd
www.google.com/finance?q=NASDAQ%3AXON...
[verwijderd]
0
Mja misschien kunnen solar producten ook goed gemaakt worden met 3d printers
Er moet tenslotte een metaal halide laagje opgedampt worden op de sci plaatjes in een beschermde omgeving
hirshi
0
De koers van DDD is vanaf 1 januari 2013 met 97% gestegen; bijna verdubbeld dus. Gisteren steeg de koers meer dan 8% en de vraag is waarom. Die vraag wordt beantwoord door analist Tamara Rutter. Zij schrijft dat die kooplust te wijten is aan de introductie van de Sense 3-D scanner die te koop is voor $ 399,- Een prijsdoorbraak omdat de 3-D scanner van concurrent Stratasys, de Stratasys Digitizer $ 1.400 kost. Er is dus door DDD een belangrijke stap gezet richting consument.

www.fool.com/investing/general/2013/1...

Groet.
Moneytalks2013
0
Hirshi, dat las ik inderdaad ook. Wat ook interessant kan gaan worden is Medical/Biological 3D Printing voor bijvoorbeeld organen. Ik zat gisteravond even snel een stukje te lezen waar ik dit aandeel tegen kwam: Organovo Holdings, Inc. (ONVO)

hirshi
0
Moneytalks2013.

Bedankt. Prima tip. Koers ONVO ytd van $ 2,5 naar $ 9,4!
Pas in 2014 zal naar verwachting een eerste lever toxiciteit testproduct worden geproduceerd.
3-D bioprinting is en spannend nieuw toepassingsgebied op het gebied van 3-D technologie.
Maar beleggen in dit bedrijf - dat door geen enkele analist wordt gevolgd - is volgens mij wel uiterst speculatief.

Groet.
voda
0
Speciaal voor Hirschi!

'Komende jaren positief voor aandelen'

DONDERDAG 14 NOVEMBER 2013, 11:22 uur | 1681 keer gelezen


AMSTERDAM (Belegger.nl) - Wat gaan de beurzen de komende vier jaar doen? De economische groei zal gedreven worden door technologische veranderingen zoals de 3D-printer en schaliegas. Daarnaast zal 2014 een positief jaar zijn voor aandelen. Maar ook in de jaren daarna, zullen aandelen beleggers gemiddeld een positief rendement opleveren.


Dat zegt Olaf van den Heuvel van Aegon in een bespreking van de verwachtingen voor de beurzen voor 2014 tot en met 2017.

Van den Heuvel ziet een aantal positieve ontwikkelingen die van invloed gaan zijn op de economische groei van de komende jaren. ‘Kijk bijvoorbeeld naar nieuwe technologieën als 3D-printen. Als jij straks iets wil hebben, hoef je het niet te laten maken in China om vervolgens hier naartoe te laten vervoeren. Je laat straks gewoon het ontwerp naar je toe mailen en stopt het in de printer.’

Hoewel het idee volgens Van den Heuvel nu nog in de kinderschoenen staat, verwacht hij dat dit ‘heel erg groot’ gaat worden.

Productiviteit

Een andere ontwikkeling die volgens Van den Heuvel ook erg positief is: de schaliegasrevolutie in Amerika. ‘Doordat energie zoveel goedkoper wordt, wordt het ook veel goedkoper om iets in Amerika te laten maken, dan om iets in China te laten maken en het vervolgens naar Amerika te vervoeren. Het zijn allemaal van dit soort ontwikkelingen die ervoor zorgen dat het straks niet meer uitmaakt waar je bent, of waar je wat produceert. Het wordt allemaal een stuk efficiënter en productiever daardoor.

Minder aantrekkelijk zijn volgens Van den Heuvel nu risicovolle bedrijfsobligaties. ‘Wij verwachten namelijk dat de economie over een jaar of drie vier wat af kan koelen. Er zit dus nog maar weinig waarde in die obligaties.’

Aandelen aantrekkelijk

Aandelen zijn nu momenteel aantrekkelijk gewaardeerd, terwijl de groei cyclisch even heel hoog is. Je ziet het heel duidelijk in Europa aan de lopende rekeningen van landen. Het saldo van de invoer van goederen en diensten, is bijna positief geworden voor elk land. Dat betekent dat we meer verdienen aan de import, dan dat we kwijt zijn aan de export. Daarnaast zijn er ook goede, structurele maatregelen genomen in Europa. Hierdoor kan de groei weer herstellen en wij verwachten dat het komend jaar dan ook een goed jaar zal zijn voor aandelen. Daarna zal het wat terugzakken. Met name de economie in de Verenigde Staten zal naar verwachting tegen 2016/2017 wat afvlakken.

Europese of Amerikaanse aandelen

Het verschil tussen Europese en Amerikaanse aandelen is volgens Van den Heuvel te vergelijken met wat we de afgelopen jaren hebben gezien. ‘De waarderingen zijn veel aantrekkelijker voor aandelen uit Europa. De winst van Europese aandelen kun je voor veel minder kopen dan de winst van Amerikaanse aandelen.’

Voor de komende vier jaar verwacht Aegon een gemiddeld rendement van 5,6 procent op aandelen. Beursgenoteerd vastgoed kan volgens het bedrijf gemiddeld ruim 4 procent rendement opleveren. Voor grondstoffen verwacht Aegon gemiddeld zo’n 3,7 procent rendement in de komende vier jaar.

Opkomende landen

Wat betreft aandelen uit opkomende landen, is onze kijk toch veranderd. We waren wat terughoudender, maar zien nu dat de waarderingen toch echt wel wat aantrekkelijker zijn geworden. Wat dat betreft zijn we daar dus echt wel wat positiever op geworden.
Moneytalks2013
0
Dat voxeljet en Organovo Holdings, Inc gaan nog steeds als een raket. Kan toch niet lang meer duren voordat hier een behoorlijke correctie plaats gaat vinden.

Zijn er nog meer mensen die dit nauwlettend volgen?

Groet
nobahamas
0
quote:

Moneytalks2013 schreef op 15 nov 2013 om 16:44:


Dat voxeljet en Organovo Holdings, Inc gaan nog steeds als een raket. Kan toch niet lang meer duren voordat hier een behoorlijke correctie plaats gaat vinden.

Zijn er nog meer mensen die dit nauwlettend volgen?

Groet

Waarom moet er een correctie plaatsvinden?
Waarschijnlijk is het de grootste groeimarkt voor de komende jaren.

Enkele voorbeelden:
Tandarts; digital scanning voor een kroon of stifttand is al bij de tandarts mogelijk (3M).
Wat zal de volgende stap binnen 12 maanden zijn?
Hartchirurg; oefent nu op een dierenhart, soms op een menselijk hart wat beschikbaar is gesteld
Het printen van menselijke organen is niet ver meer weg.

Protoyping in de kunststof industrie, etc.
bub
0
De waarderingen zijn sky high, zeg maar noose bleed high om er een Buffett term in te gooien. En daardoor kan iedere misser een dreun opleveren. Denk het jaar 2000 internet 1.0. De Nasdaq is nog steeds niet hersteld. Toch is internet nu gewone winstgevende bedrijvigheid. Additive manufacturing is veel kleiner dan internet en het zijn maar een paar bedrijfjes met leuke ideeen en soms erg mooie producten.
3D heeft veel potentieel, maar zal in de koersen moeten groeien. En het kan niet alles en zal nooit alles goedkoper kunnen dan extrusie, verspanen, etc.
De productiviteit zal fors omhoog moeten om een echte doorbraak te worden. Daar wordt hard aan gewerkt en succes is niet gegarandeerd.

Nog steeds long Arcam, want ik hoop op enkele doorbraken.

@ Nobahamas: punten en komma's zijn weliswaar niet mijn ding, maar er staat alleen bij EOS dat ze niet beursgenoteerd zijn.

nobahamas
0
Sorry, bleek niet uit je zin. Verkeerd geïnterpreteerd.
In reactie, ik denk dat wij leken niet half kunnen overzien wat digital scanning en -printing kunnen gaan betekenen voor versnelde productontwikkeling.
Bijvoorbeeld; de evolutie van een nieuw product in kunststof gaat vaak direct van de tekentafel naar volle productie (lees; spuitgiet-mallen maken)
Het maken van deze mallen kost tonnen, en de beslissing wordt genomen zonder dat de producten in de praktijk zijn getest.
Veel van deze nieuwe producten (meer dan 50%) blijken ontwerpfouten te bevatten, en worden naderhand herzien (lees; nieuwe mallen)
Met 3D printing kunnen veel producten tegen lage kosten in de praktijk getoetst worden.
Dit proces is nu gaande
hirshi
0
hirshi
0
Koersdoelen Bank of America/Merill Lynch:

DDD: $ 90
SSYS: $ 140
XONE: $ 70
Voxeljet is up more than 17% today, at $69.11, after posting a new post-IPO high of $69.45 earlier. The stock’s low is $19.30. The stock price has doubled since the company came public a month ago. The consensus price target of $54 indicates how quickly this stock has pushed past early estimates

247wallst.com/technology-3/2013/11/18...

Groet.
hirshi
0
quote:

haas schreef op 19 nov 2013 om 03:30:


okee,
stoplosses omhoog.......

Lijkt me niet onverstandig.

Groet.
nobahamas
0
Vandaag voxeljet minus 32%
DDD minus 7,8%
Stratasys minus 4%

Wat is er loos Hirshi?
Tijd om in te stappen?
hirshi
0
quote:

nobahamas schreef op 21 nov 2013 om 01:24:


Vandaag voxeljet minus 32%
DDD minus 7,8%
Stratasys minus 4%

Wat is er loos Hirshi?
Tijd om in te stappen?


nobahamas,

Een gezonde correctie op te hoog gestegen koersen, lijkt me.

Eergisteren 09.06 uur heb ik Haas van harte ondersteund met het inleggen van hogere stop losses. Dat bleek gunstig uit te pakken. Zelf had ik al winst genomen.

Het is tijd om in te stappen als de correctieve beweging uitgeraasd is.
Zelf stap ik pas weer in DDD en/of SSYS op plm.8-12% lagere niveaus.

Groet.
winst is winst
0
wacht ook nog steeds,laat het eerst maar tot rust komen en een beetje stabiliseren.
Vetineri
0
Citron Research, a firm best known for its bearish reports on a variety of names, found its latest target in the 3D printing industry, focusing in on the relatively new IPO of Voxeljet ( VJET ) . In a brutal takedown of the company , Citron questioned how the firm was even public, and declared it to have 'possibly the worst piece of small print nonsense ever seen in a quarterly report'.

This scorn centered around the company's latest earnings report and that its $4.76 million in revenues were driven by just three 3D printing machine sales. Furthermore, their research showed that the company was giving loans to buyers of the 3D printers and then booking that as revenues. Without this, the company would have had $0 in system sales for its first publicly traded quarter, a disaster that pretty much everyone overlooked until now.

Shares of VJET cratered after the report as panicked investors sold off their holdings. Volume was roughly six times normal, while VJET fell nearly 33% on the session thanks to these gloomy facts being brought to light.

However, the pain didn't stop in shares of VJET, as others in the 3D printing space were also hit hard by the news, including the following companies:
3D Systems ( DDD ) - down 7.9%
Stratasys ( SSYS ) - down 4%
ExOne ( XONE ) - down 8.9%
So while the Citron report might have been focused on the questionable policies of VJET, this concern trickled down into the rest of the space as well. Investors are clearly starting to question if these other 3D printing companies can also justify their lofty valuations at this time.

After all, companies in this corner of the market are generally losing money, and they are trading at absurd multiples when it comes to Price to Sales and Price to Cash Flow ratios.
Stock P/S P/CF
DDD- Zacks Rank #3 (Hold) 16.7 76.5
SSYS- Zacks Rank #3 (Hold) 12.7 64.8
XONE- Zacks Rank #2 (Buy) 20.0 NA
On the other hand, revenue growth has been pretty strong across this space, so there is definitely plenty of reason to believe that these companies can grow their way to better health. This is already being reflected in analyst earnings expectations further down the road for this space:
Stock 2012 Earnings (actual) 2013 Earnings (est) 2014 Earnings (est)
DDD- Zacks Rank #3 (Hold) $0.78/share $0.85/share $1.11/share
SSYS- Zacks Rank #3 (Hold) $0.86/share $-0.63/share $0.97/share
XONE- Zacks Rank #2 (Buy) $-1.16/share $-0.12/share $0.43/share
Personally, I think that many of the 3D printing stocks were due for a correction, but that they still have bright long-term futures for those that can wait out some heavy volatility. However, if the rest of the high flyers and their performances as of late is any guide, we may see some more pain in the 3D printing space before gains come back to this market, suggesting that you might want to wait a little longer before jumping back into this market.
3.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 191 192 193 194 195 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Akzo en KPN in schijnwerpers op Damrak'

08:10 De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt woensdag iets hoger te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen n...

  Indices

  AEX 582,08 +1,84%
  EUR/USD 1,1153 -0,61%
  Germany30^ 12.519,80 +0,23%
  Gold spot 1.421,31 -0,28%
  LDN100-24h 7.524,68 +1,19%
  NY-Nasdaq Composite 8.251,40 +0,54%
  US30# 27.334,98 -0,04%

  Stijgers

  BESI
  +9,03%
  Aperam
  +8,66%
  Arcadis
  +8,62%
  TomTom
  +8,32%
  Arcelo...
  +8,09%

  Dalers

  Kiadis...
  -6,18%
  Basic-Fit
  -4,14%
  ASR Ne...
  -2,68%
  KPN
  -2,35%
  Van La...
  -1,22%

  Nieuws Forum Meer»

  (13)

  het zwaard op 24-jul-19 08:11
  (4)

  pietje-2005 op 24-jul-19 07:57
  (7)

  Knight V op 24-jul-19 07:54
  (2)

  san marco op 24-jul-19 07:40
  (1)

  san marco op 24-jul-19 07:35

  Column Forum Meer»

  (9)

  opa op 24-jul-19 08:22
  (41)

  Ohm Jan op 24-jul-19 08:11
  (123)

  JoostVLS op 24-jul-19 07:54
  (11)

  Dexter op 24-jul-19 02:39
  (10)

  Niels Koerts op 23-jul-19 22:33