Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Het rommelt in Frankrijk

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.407 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Een muur van protest tegen Macron: héél Frankrijk staakt of demonstreert

VIDEO
Het is dé lakmoesproef voor president Macron: in héél Frankrijk wordt vandaag gestaakt, gedemonstreerd en actie gevoerd tegen zijn beleid. En bij het openbaar vervoer start zelfs een staking voor onbepaalde tijd.

Frank Renout 5 dec. 2019 Laatste update: 16:12

De één staat met een flinke borstel lange lokken te kammen, de ander staat met een gloeiende föhn een kort koppie droog te blazen. En tussen het kammen en föhnen door gaat het in een kapsalon in Parijs maar over één onderwerp: de staking van treinen, trams, metro’s en bussen.

Lees ook
Bij Air France dreigen stakingen om pensioen

,,Ik heb geen idee of we wel naar ons werk kunnen komen’’, zegt de kapper links. ,,Anders blijven we toch gewoon ’s nachts in de zaak slapen?’’ suggereert de kapster rechts. ,,Maar misschien komen er ook wel nauwelijks klanten’’, antwoordt de kapper.

Bij Uber zijn ze wel al voorbereid. ,,Voor onze chauffeurs is een staking in het openbaar vervoer juist interessant’’, zegt een woordvoerder. Uber gaat chauffeurs stimuleren de straat op te gaan. ,,Denk bijvoorbeeld aan een premie na elke vier ritjes.’’

President Macron. © Getty Images

Plat
Frankrijk gaat ‘plat’ vandaag en de Fransen raken er niet over uitgepraat. Talkshows op televisie gaan dagelijks over ‘zwarte donderdag’. Politici hebben het angstig over ‘de muur van protest’. Dagblad Le Monde schrijft over ‘een wervelstorm’ die op de president afkomt.

Aanvankelijk wilden de vakbonden de straat opgaan tegen de pensioenhervormingen die de regering voorbereidt. Maar de onvrede zit diep bij de Fransen en steeds meer organisaties en werknemers sloten zich aan om hun algehele ongenoegen te uiten. Daardoor is een – zelfs na de Gele Hesjes – ongekend groot en breed actiefront ontstaan.

Overlast
Treinstation Montparnasse in Parijs bereidt zich voor op de staking. © AFP

De meeste overlast zal komen van de staking voor onbepaalde duur bij het openbaar vervoer in Parijs. Maar ook anderen leggen het werk neer, van grondpersoneel van Air France tot vuilnismannen in Marseille. Advocaten gaan de straat op en vrachtwagenchauffeurs demonstreren. Gele Hesjes en Black Bloc-antikapitalisten lopen mee. Onderwijzers staken, studenten gaan betogen, bij olieraffinaderijen wordt het werk neergelegd, Renault- en Peugeot-personeel gaat de fabriek niet in en zelfs op politiebureaus worden er stiptheidsacties gehouden.

,,Er zullen de komende dagen en zelfs weken problemen ontstaan’’, beaamde minister Gérald Darmanin van Overheidsfinanciën zuinigjes. ,,We hopen vooral dat de protesten rustig zullen verlopen, zonder geweld.’’

Maar de regering heeft ook al laten weten: die pensioenhervormingen komen er. Het stelsel dreigt onbetaalbaar te worden. De officiële pensioenleeftijd in Frankrijk is 62 jaar. En sommigen mogen al veel eerder stoppen. Militairen soms al op hun 47ste, treinpersoneel met 52 jaar en zeevarenden als ze 55 zijn.

De Oeso, de zogeheten ‘club van rijke landen’, becijferde dat Fransen gemiddeld stoppen met werken als ze 60,8 jaar oud zijn: vier jaar eerder dan in vergelijkbare landen. En een Franse gepensioneerde ontvangt gemiddeld 74 procent van zijn of haar laatste inkomen. In andere westerse landen is dat maar 59 procent.

Voorrechten
Dat kost geld. Jaarlijks stopt de rijksoverheid 8 miljard euro in de pensioenpotten. Daarvan gaat bijna de helft, 3,3 miljard, alleen al naar de spoorwegen – naar die machinisten die op hun 52ste stoppen. ,,Het is moeilijk te begrijpen waarom alle belastingbetalers daarvoor moeten opdraaien’’, aldus minister Darmanin.

Maar de Fransen hechten aan hun pensioenen, aan de voorrechten die erbij horen en aan alle sociale voorzieningen die na de Tweede Wereldoorlog werden opgebouwd. Veel Franse regeringen probeerden te hervormen, maar krabbelden terug na massale betogingen.

,,Frankrijk is een toneelstuk in herhaling, waarbij elke belangrijke hervorming ook elke keer weer wordt verwelkomd met grootschalige protesten ertegen’’, vatte politiek commentator Hervé Gattegno het ritueel samen.

Emmanuel Macron heeft wel een extra handicap: zijn zeer geringe populariteit. Nog maar één op de drie Fransen vindt dat hij het goed doet. En een ruime meerderheid (64 procent) denkt niet dat hij de pensioenen op de juiste manier wil hervormen.

Dat is misschien wel het meest raadselachtige aan deze zwarte donderdag: de Fransen zijn boos, maar de regering heeft nog niets eens gezegd hóe ze de pensioenen wil hervormen. De president beloofde de officiële pensioenleeftijd níet te veranderen en ook de premies niet te verhogen. Maar wat zit er dan wel aan te komen?

,,Fransen zullen langer moeten gaan werken (voor een vollédig pensioen, red.)’’, zei minister Darmanin. ,,Net als in de landen om ons heen. De enige vraag is nog hoe we dat gaan organiseren.’’ Half december zal de regering haar eerste concrete voorstellen presenteren.

Zo ging het in 1995
Oude Parijzenaars weten het nog precies: hoe ze in 1995 wekenlang alleen maar lopend of fietsend naar hun werk konden. Het openbaar vervoer lag maar liefst drie weken compleet stil. Er werd gestaakt, mede omdat de regering tóen ook al in de pensioenen wilde snijden. Volgens de bonden werd toen door 2 miljoen mensen gedemonstreerd. De Franse economie kwam tot stilstand. En sportwinkels werden beroofd door mensen die fietsen en rolschaatsen pikten om naar hun werk te kunnen gaan.

De overlast werd zó groot en het protest zó breed, dat de regering van president Chirac maar één uitweg zag: de hervormingen werden weer ingetrokken. En de regering verloor daarop volgende parlementsverkiezingen.

Géén hervormingen en de verkiezingen verliezen: dat is – zeggen vriend en vijand - het nachtmerriescenario voor president Macron.

www.ad.nl/buitenland/een-muur-van-pro...
voda
0
Frankrijk mogelijk naar WTO vanwege Amerikaanse tarieven - media

(ABM FN-Dow Jones) Frankrijk staat klaar om de Wereldhandelsorganisatie in te schakelen vanwege de importtarieven die de Verenigde Staten willen zetten op Franse goederen in reactie op de digitaks die Amerikaanse techbedrijven belast. Dit meldde Reuters zondag op basis van uitspraken van de Franse minister van financien Bruno Le Maire.

Volgens de minister raakt de aangekondigde digitaks in Frankrijk niet alleen Amerikaanse bedrijven, maar ook ondernemingen in Frankrijk zelf en over heel de wereld. De belasting is dus niet specifiek gericht tegen bedrijven uit de VS, aldus Le Maire.

De Verenigde Staten besloten vorige week om een importheffingen van 100 procent te zetten op 2,4 miljard dollar aan Franse goederen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sanofi neemt Synthorx over

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sanofi
83,56 0,00 0,00 % Euronext Paris
Sanofi
83,52 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
Sanofi nominatif adm
83,56 0,00 0,00 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Sanofi is van plan het Amerikaanse biotechbedrijf Synthorx over te nemen voor 68,00 dollar per aandeel, of in totaal circa 2,5 miljard dollar in contanten. Dit maakte de Franse farmaceut maandag voorbeurs bekend.

Synthorx richt zich op de behandeling van mensen met kanker en auto-immuunziektes.

Het overnamebod van 68 dollar per aandeel vertegenwoordigt een premie van 172 procent ten opzichte van de slotstand van het aandeel Synthorx op 6 december van 25,03 dollar.

Sanofi financiert de transactie uit eigen middelen en verwacht de overname in het eerste kwartaal van 2020 af te kunnen ronden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse industriele productie neemt toe

(ABM FN-Dow Jones) De Franse industriële productie is in oktober gegroeid. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

De productie steeg in oktober met 0,4 procent op maandbasis, na een stijging van eveneens 0,4 procent in september. Er werd voor oktober door economen een stijging met 0,2 procent voorzien.

Op jaarbasis kromp de productie in oktober evenwel met 0,4 procent. De maakindustrie kende een afname van 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fitch handhaaft kredietstatus Frankrijk

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de kredietstatus van Frankrijk gehandhaafd. Dit maakte de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar vrijdagavond bekend.

De rating blijft daarmee AA. De outlook is stabiel. Volgens Fitch wordt dit onderstreept door het feit dat Frankrijk een grote, rijke en diverse economie heeft. Bovendien heeft de tweede economie van de eurozone een goede staat van dienst als het gaat om macro-financiële stabiliteit.

Fitch verwacht verder dat de Franse economie in 2020 met 1,4 procent groeit en met 1,5 procent in 2021.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
'Renault wil baas Seat als topman'

Gepubliceerd op 15 dec 2019 om 13:47 | Views: 866

PARIJS (AFN/RTR) - Renault wil naar verluidt Seat-baas Luca de Meo als nieuwe topman. Volgens de Spaanse krant La Vanguardia heeft de Franse autofabrikant de topfunctie al aan De Meo aangeboden. Het bericht is gebaseerd op ingewijden. Renault en Seat wilden geen commentaar geven.

De Meo zou eerst twee jaar de leiding krijgen over alleen Renault, om daarna ook de verantwoordelijkheid te nemen over de alliantie met de Japanse autobouwers Nissan en Mitsubishi.

Renault wees in oktober topman Thierry Bolloré de deur. Bolloré was jarenlang de rechterhand van de vroegere hoogste baas Carlos Ghosn, die eerder in opspraak raakte en om die reden werd ontslagen. Ghosn zat maanden vast in Japan op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Zijn ondergang bracht onder meer slecht bestuur bij Nissan aan het licht en wakkerde de spanningen tussen de automakers aan.

De laatste maanden is de leiding bij Renault op tijdelijke basis in handen van financieel directeur Clotilde Delbos. De in Italië geboren De Meo is al vier jaar voorzitter van het directiecomité bij Volkswagen-merk Seat. Daar stond de 52-jarige onder meer aan de basis van een heropleving van de verkopen.
voda
0
Franse industrie groeit nog nipt

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Frankrijk is in december in een beduidend lager tempo gestegen, terwijl de dienstensector juist iets versnelde. Dit meldde Markit maandag in een voorlopige meting.

De inkoopmanagersindex die de industriële activiteit meet, kwam deze maand uit op 50,3 tegen 51,7 in november.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 52,2 naar 52,4.

De samengestelde index kwam daarmee uit op 52,0 tegen 52,1 in november.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Frankrijk achter fusie PSA en Fiat Chrysler'

Gepubliceerd op 16 dec 2019 om 11:53 | Views: 366

PARIJS (AFN) - De Franse staat steunt de fusieplannen van automaker PSA en de Italiaans-Amerikaanse branchegenoot Fiat Chrysler. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Frankrijk heeft een belang in PSA, de fabrikant van automerken als Citroën, Peugeot en Opel.

De steun van Frankrijk voor de intentieovereenkomst is belangrijk als een van de grotere aandeelhouders van PSA. Het bestuur van PSA komt deze week bijeen om de details van die overeenkomst goed te keuren.

PSA en Fiat Crysler maakten eind oktober bekend samen verder te willen. Het nieuwe bedrijf zal geleid worden door PSA-directeur Carlos Tavares, terwijl voorzitter John Elkann van Fiat Chrysler die rol ook bij het fusiebedrijf gaat vervullen.
voda
0
Franse ondernemersvertrouwen onveranderd

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in december gelijk gebleven. Dit bleek donderdag uit data van statistiekbureau Insee.

De index voor het ondernemersklimaat noteerde in december, net als in november, op 106.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse consumenten besteden wat minder

Gepubliceerd op 20 dec 2019 om 09:06 | Views: 13

PARIJS (AFN) - De Franse consumentenbestedingen zijn in november iets afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat bleek vrijdag uit gegevens van het nationale statistiekbureau.

De consumentenbestedingen namen op maandbasis met 0,1 procent toe. Dat was een maand eerder nog 0,2 procent. Economen hadden in doorsnee ook verwacht dat de bestedingen met 0,2 procent zouden aandikken. Op jaarbasis groeiden de consumentenbestedingen met 0,2 procent waar kenners rekenden op 0,4 procent.

Het statistiekbureau maakte ook bekend dat de Franse producentenprijzen in november met 1,1 procent zijn gestegen. Een maand eerder was nog sprake van een daling van de prijzen met 0,2 procent. Eerder werd een prijsdaling van 0,1 procent gerapporteerd. Op jaarbasis zakten de producentenprijzen met 0,8 procent.
voda
0
Macron roept bonden op stakingen rond en met Kerst op te schorten

De Franse president Emmanuel Macron heeft de vakbonden gevraagd rond en tijdens de kerstdagen hun stakingen in het openbaar vervoer tegen de pensioenhervorming op te schorten. Hij wil dat de Fransen in deze vakantieperiode hun reisbestemming kunnen bereiken. Veel Fransen pakken deze dagen de trein om hun familie te bezoeken of om op vakantie te gaan.

'Staken is verdedigbaar en een grondwettelijk recht, maar ik denk dat er momenten zijn voor een land om tijdelijk de strijd te staken uit respect voor families en het gezinsleven', aldus Macron tijdens een persconferentie volgens persbureau Reuters.

De stakingen onderbreken betekent volgens Macron niet dat de bonden hun eisen laten varen. Het is juist een teken 'van verantwoordelijkheidszin en respect voor de Franse bevolking die weliswaar soms verdeeld is met eensgezindheid wil tijdens deze feestdagen'.

Pensioen met 64 in plaats van 62
Er rijden al achttien dagen veel minder treinen, metro's trams en bussen - vooral in en rond Parijs - als gevolg van stakingen wegens de nieuwe pensioenplannen van de regering. De Franse regering wil dat de meeste Fransen langer doorwerken en de wettelijke pensioenleeftijd verhogen van 62 naar 64 jaar. Daarbij moet ook een eind komen aan de meer dan 40 speciale pensioenregelingen voor sectoren, onder meer die van de spoorwegen en de dansers van de Parijse Opera. Die moeten worden samengevoegd tot één regeling met een puntensysteem.

Ook enkele bonden roepen op staking op te schorten
Ook een aantal vakbonden, zoals de gematigde CFDT en de spoorwegsectie van de UNSA heeft de stakers gevraagd hun acties rond en tijdens de kerstdagen op te schorten. Maar verscheidene ledengroepen van spoorwegpersoneel geven hier geen gehoor aan.

Volgens een peiling van het Franse onderzoeksbureau Elabe op 18 december zo 63% van de Fransen willen dat er tijdens de kersvakantieperiode niet wordt gestaakt. Maar tegelijk komt uit diezelfde peiling naar voren dat 57% van de ondervraagden wil dat de regering haar pensioenplannen intrekt.

Helft van de TGV's rijdt
De Franse spoorwegen (SNCF) rijden met aangepaste dienstregelingen en met slechts de helft van het normale aantal hogesnelheidstreinen (TGV's), aldus de website van de SNCF. Het railbedrijf spreekt van een 'zeer verstoorde' dienstregeling. Ook is er veel uitval van regionale trein- en metroverkeer in en rond Parijs. Op zaterdag waren acht van de zestien metrolijnen in Parijs gesloten. Ook zondag zijn veel metrolijnen gesloten, aldus de Franse krant Les Echos.

fd.nl/economie-politiek/1329138/macro...
voda
0
Franse consumentenprijzen gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De Franse inflatie is in december gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De inflatie kwam in december uit op 1,4 procent op jaarbasis, tegenover 1,0 procent in november. In december 2018 bedroeg de inflatie nog 1,6 procent.

Op maandbasis stegen de Franse consumentenprijzen in december met 0,4 procent. In november was dit 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse dienstensector groeit iets harder

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in Frankrijk is in december iets harder gegroeid. Dit meldde Markit maandag.

De inkoopmanagersindex die de economische activiteit meet, kwam vorige maand conform verwachting uit op 52,4, tegen 52,2 in november.

Eerder vorige week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de industrie juist daalde, van 51,7 in november naar 50,4 afgelopen maand.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Frans consumentenvertrouwen gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Frankrijk is in december gedaald. Dit meldde het Franse bureau voor de statistiek Insee woensdag.

De vertrouwensindex daalde in december naar 102 van 105 in november.

Er werd een onveranderde stand van 105 verwacht.

Het was voor het eerst sinds december 2018 dat het vertrouwen in de economie daalde, aldus Insee. Wel noteert de vertrouwensindex nog altijd boven het langjarig gemiddelde van 100.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aantrekkende groei Sodexo

(ABM FN-Dow Jones) Sodexo heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet zien stijgen. Dit maakte het Franse catering- en schoonmaakbedrijf, met 400.000 werknemers wereldwijd, donderdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal kwam de omzet uit op 6,1 miljard euro tegenover krap 5,7 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Op autonome basis steeg de omzet met 3,8 procent.

"De omzetgroei in het eerste kwartaal was solide met een zeer succesvolle Rugby World Cup die de impact van contractverliezen en de beslissing om een zorgcontract in Noord-Amerika te beëindigen, compenseerde", zei topman Denis Machuel in een toelichting.

Mede dankzij de Olympische Spelen die deze zomer in Tokio worden gehouden voorziet Sodexo een autonome groei in het lopende boekjaar van ongeveer 4,0 procent. De onderliggende operationele winstmarge zal daarbij stabiel zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse industriele productie neemt toe

(ABM FN-Dow Jones) De Franse industriële productie is in november gegroeid, hoewel minder hard dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

De productie steeg in november met 0,3 procent op maandbasis, na een stijging van 0,5 procent in oktober.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Leiding Nissan onderzoekt breuk met Renault'

Gepubliceerd op 13 jan 2020 om 08:19 | Views: 105

Renault 10 jan
41,84 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN) - In de top van automaker Nissan wordt onderzocht of er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met partner Renault. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Het 'rampenplan' zou onder meer een totale scheiding van de productie- en ontwerpafdelingen behelzen.

De slechte verhoudingen tussen de Japanners en de Fransen kwam aan het licht in de nasleep van de val van automagnaat Carlos Ghosn, die jarenlang de leiding had over beide bedrijven. Ghosn werd in Japan opgepakt vanwege financiële wanpraktijken, maar wist toen hij onder huisarrest stond te ontsnappen en dook op in Libanon.

Sinds die vlucht zouden de scheidingsplannen in de top van Nissan in een stroomversnelling zijn gekomen. Ondanks pogingen om de relaties aan beide kanten te verbeteren, zijn de verhoudingen tussen de automakers volgens de bronnen juist minder geworden. Veel Nissan-managers geloven dat de alliantie met de Franse autofabrikant de Japanners eerder kwaad dan goed doet.

Slecht moment

Een eventuele breuk zou volgens de krant betekenen dat beide bedrijven gedwongen worden nieuwe samenwerkingen aan te gaan. De auto-industrie worstelt met dalende verkopen terwijl het tevens de nodige kosten moet maken voor de verschuiving naar elektrisch rijden. Het noopte meerdere automakers tot het aangaan van samenwerkingen. Zo ontvouwden Peugeot-moeder PSA en Fiat Chrysler hun fusieplannen en vormen ook Ford en Volkswagen hun eigen alliantie.

De berichten over een op handen zijn de scheiding komen voor Renault op een slecht moment. De komende weken onthult Renault meerdere gecombineerde projecten om aan te tonen dat de alliantie nog steeds kan functioneren. Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard noemde eerder een fusie met Nissan de "ultieme stap".
voda
0
PSA wil duizenden banen schrappen bij Opel - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Renault SA
41,225 0,565 1,39 % Euronext Paris
Renault SA
40,65 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
Renault SA nominatif adm
41,225 0,565 1,39 % Euronext Paris

(ABM FN) Groupe PSA is van plan om tegen 2029 circa 4.100 banen te schrappen bij Opel. Dit schreef persbureau Bloomberg dinsdag op basis van een bron.

Tegen 2025 moeten er minstens 2.100 banen verdwijnen, waarbij er nog eens 1.000 banen geschrapt zullen worden in de jaren daarop tot 2029, aldus Bloomberg. De bron stelde tegenover het persbureau dat werknemers later vandaag door het autobedrijf worden ingelicht.

Een woordvoerder van Peugeot wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de geruchten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Franse 5G-veiling wordt half april gehouden'

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 16:43 | Views: 26

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse veiling voor 5G-frequenties wordt midden april gehouden. Hoofd van de Franse telecomwaakhond Sébastien Soriano heeft dat in een interview met de krant Le Monde gezegd. In juni worden dan de winnaars bekendgemaakt.

Het is voor telecomaanbieders in Frankrijk mogelijk om al in juli 5G-abonnementen aan te bieden. De nieuwe generatie mobile internetverbinding maakt sneller internetten mogelijk. Dat is volgens Soriano dan vermoedelijk nog een verbeterde versie van 4G en geen volledig 5G-netwerk.
voda
0
Franse consumentenprijzen gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De Franse inflatie is in december iets harder gestegen dan aanvankelijk voorzien. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De inflatie kwam in december uit op 1,5 procent op jaarbasis, tegenover 1,0 procent in november. In december 2018 bedroeg de inflatie nog 1,6 procent.

Een voorlopig cijfer wees voor december op 1,4 procent.

Op maandbasis stegen de Franse consumentenprijzen in december met 0,4 procent, zoals voorlopige cijfers ook al lieten zien. In november was dit 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.407 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Coronavirus hangt boven drukke beursweek

26 jan Beleggers krijgen het de aankomende beursweek druk met bedrijfscijfers en rentebesluiten. Toch is de kans g... 60

  Indices

  AEX 614,24 0,00%
  EUR/USD 1,1027 -0,04%
  Germany30^ 13.475,50 -0,75%
  Gold spot 1.579,46 +0,49%
  LDN100-24h 7.471,29 -0,90%
  NY-Nasdaq Composite 9.314,91 -0,93%
  US30# 28.715,26 -0,96%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (44)

  pietje-2005 op 27-jan-20 07:40
  (22)

  JvH op 27-jan-20 06:37
  (8)

  Beperktedijkbewaking op 27-jan-20 05:48
  (35)

  Alex A La Hausse/ A La Baisse op 27-jan-20 03:45
  (1)

  ramp 2017 op 26-jan-20 21:04

  Column Forum Meer»

  (584)

  Sem_7 op 27-jan-20 06:26
  (16)

  wiegveld op 26-jan-20 23:41
  (68)

  Pomper op 26-jan-20 22:15
  (8)

  Snugger op 26-jan-20 17:21
  (8)

  bendr op 26-jan-20 15:51