Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Het rommelt in Frankrijk

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.329 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Houders Gemalto kunnen aandelen nog ruilen

Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 09:35 | Views: 1.123

Gemalto 28 mei
51,20 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De laatste houders van aandelen Gemalto krijgen tot 4 oktober de tijd om hun stukken over te dragen aan Thales. Het Franse technologiebedrijf heeft Gemalto overgenomen en begon in april een zogeheten uitrookprocedure om de ontbrekende ongeveer 3 procent van de aandelen in handen te krijgen.

De rechter moest er deze week aan te pas komen om de knoop door te hakken. Uiteindelijk krijgen de laatste aandeelhouders bovenop de oorspronkelijke biedprijs per aandeel van 51 euro nu 0,49 euro extra aan rente. De aandelen die niet worden aangeboden aan Thales worden uiteindelijk rond 9 oktober automatisch overgezet en betaald.
voda
0
Inkoopmanagersindex Frankrijk schetst somber beeld

(ABM FN) De bedrijvigheid van de Franse economie is in september minder hard gegroeid. Dit bleek maandag uit de voorlopige inkoopmanagersindex van Markit Economics.

De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector daalde van 52,9 in augustus naar 51,3 in september.

De voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 51,1 naar 50,3 en de index voor de dienstensector liep terug van 53,4 naar 51,6.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Total gaat dividend verhogen

Gepubliceerd op 24 sep 2019 om 09:06 | Views: 664

Total 09:18
48,72 +0,06 (+0,11%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse olie- en gasconcern Total wil zijn dividenduitkeringen gaan verhogen. Het dividend moet jaarlijks met 5 tot 6 procent stijgen, terwijl eerder op een jaarlijkse toename met 3 procent werd gemikt.

Total stelt dat de sterkere kasstroom in de komende jaren het bedrijf in staat stelt het dividend op te krikken. Voor het derde kwartaal is Total van plan een dividend uit te keren van 0,68 euro per aandeel, een stijging van 6 procent op jaarbasis. "Deze beslissingen geven het vertrouwen van het bestuur weer in de capaciteit van de groep om winstgevende en duurzame groei te realiseren in de komende jaren", aldus een toelichting van het bedrijf.
voda
0
Frans ondernemersvertrouwen gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in september op maandbasis gestegen. Dit bleek dinsdag uit data van statistiekbureau Insee.

De index voor het ondernemersklimaat kwam deze maand uit op 106 tegen 105 een maand eerder.

In de maakindustrie daalde het vertrouwen wel, van een indexstand van 103 naar 102.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frans consumentenvertrouwen weer omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Frankrijk is in september opnieuw gestegen. Dit meldde het Franse bureau voor de statistiek Insee woensdag.

De vertrouwensindex steeg van 103 in augustus naar 104 deze maand.

De index kwam in juni voor het eerst sinds april 2018 boven het langjarig gemiddelde van 100. Sindsdien steeg de vertrouwensindex elke maand met een punt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frankrijk bant Bob de Bouwer

Poppen voor meisjes en auto's voor jongens? Verleden tijd! Frankrijk zet een grote stap: speelgoed wordt 'genderneutraal'.

Frank Renout 26-09-19, 08:31

Een stoere bouwer mét lippenstift. Genderneutraal speelgoed wordt de norm. © Shutterstock

In een speelgoedwinkel lagen ze naast elkaar: kleren voor kinderen om zich te verkleden. Links in de schappen lag een zachtroze blouse met als opdruk Beauty Salon. Op de verpakking stond een foto van een meisje met de tekst: 'doe alsof je een schoonheidsspecialiste bent'.

Meteen daarnaast lag een bijna identieke wit-blauwe blouse, maar dan met een stethoscoop én met de foto van een jongetje. 'Speel voor dokter' stond erbij.

De zaak werd aangekaart door de Britse belangenorganisatie Let Toys Be Toys die foto's op Twitter zette met de kritische tekst: 'nee, dit is geen 1 aprilgrap'. ,,Kinderen moeten zelf bepalen wat ze leuk vinden. Waarom zouden we ze in een hoek duwen?'' aldus de organisatie.

Speelgoed wordt al sinds jaar en dag ingedeeld naar sekse. Prinsessenpoppen zijn voor meisjes. Autogarages zijn voor jongens.

Maar in Frankrijk gaat dat nu veranderen. In speelgoedwinkels komt vanaf volgend jaar een einde aan de indeling 'jongens' en 'meisjes'. In folders kan dan ook niet meer per sekse worden geadverteerd. Winkelpersoneel mag ouders straks niet meer vragen: 'is het voor een jongen of een meisje?' ,,We gaan ons personeel opleiden om te vragen wat het kind zélf wil'', aldus Romain Mulliez, bestuurder van de FCJPE, de Franse federatie van speelgoedwinkels.

Lees ook
Minister: Weg met seksistisch speelgoed

Stereotypen
Als je discrimina­tie op latere leeftijd wilt voorkomen, moet je dus in de vroegste kinderja­ren in actie komen

Adrien Taquet, Franse staatssecretaris
De FCJPE heeft met de Franse regering en met speelgoedproducenten en -distributeurs een landelijk handvest ondertekend. Het doel: strijden tegen stereotypen en vooroordelen.

Het bedrijfsleven gaat speelgoed ontwikkelen 'dat niet discrimineert'. Op een speelgoedservies staat straks niet meer 'doe als mama' maar 'doe als je ouders'. Een bouwpakket moet ook aan meisjes worden aangeboden. Een haarborstelset kan ook voor jongetjes zijn.

,,In de eerste duizend levensdagen wordt een kind gevormd. Dus in die periode ontstaan ook onbewuste vooroordelen'', zegt de Franse staatssecretaris Adrien Taquet (Jeugdbeleid). ,,Als je discriminatie op latere leeftijd wilt voorkomen, moet je dus in de vroegste kinderjaren in actie komen.”

De Franse regering is ervan overtuigd dat speelgoedgebruik invloed heeft op het latere leven. ,,Als je jongens en meisjes in hun peuterjaren al in een bepaalde rol duwt, kan dat invloed hebben op hun latere beroepskeuze'', zegt Taquet. Jongens krijgen traditiegetrouw vaak technisch- en bouwspeelgoed terwijl meisjes eerder 'zorgzaam' speelgoed krijgen. ,,Als je meisjes nooit technisch speelgoed aanbiedt, kunnen ze zich ook moeilijk voorstellen dat ze later een technisch beroep kiezen'', zegt Florence Barnier van de vereniging Elles bougent, die vrouwen stimuleert de industrie en techniek in te gaan.

Genderneutrale poppenlijn
Eén van de ondertekenaars van het handvest is de multinational Mattel, die onder meer Barbie maakt. Dat bedrijf besloot de afgelopen jaren al zelfstandig om het roer om te gooien. Barbie kan inmiddels astronaut en brandweervrouw worden. Mattel heeft nu ook besloten een genderneutrale poppenlijn te maken. Eén neutrale pop kan daarbij worden aangekleed met lang of kort haar en met een broek of een rok.

Wetenschappers stellen al decennia dat seksebepaald speelgoed invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen. ,,Het is bekend dat typisch jongensspeelgoed (zoals bouwblokken) het ruimtelijk inzicht kan verbeteren en dat kan de beroepskeuze beïnvloeden'', schreven Amerikaanse psychologen in 2010 in Educational Psychology. Maar, schreven de psychologen ook, peuters nemen al snel normen en waarden over. ,,Kleine kinderen leggen speelgoed dat ze leuk vinden tóch vaak weg, omdat ze denken dat het voor het andere geslacht is.''

De Franse regering komt niet voor niets juist nu met haar handvest voor sekseneutraal speelgoed. De eindejaarsinkopen staan bijna voor de deur. Kerst en Sinterklaas zijn traditiegetrouw dé momenten dat kinderen cadeaus krijgen.

Vooroordelen
De goede boodschap is: laat seksebe­paald speelgoed links liggen

Lori Day, Psychologe
In Australië werd daar eerder al op ingespeeld. Belangenorganisatie Play Unlimited en wetenschappers lanceerden er de actie No Gender December, met als leus: geef kinderen met kerst speelgoed in plaats van vooroordelen. ,,Kinderen willen van nature graag doen wat ze denken dat goed is en waardering krijgen van volwassenen. Dat is een mooie eigenschap'', zei psychologe Lori Day bij de lancering van de actie. ,,Maar kinderen krijgen van volwassenen de verkeerde boodschap als gezegd wordt dat speelgoed niet voor ze is bedoeld. Die boodschap is schadelijk voor kinderen. De goede boodschap is: laat seksebepaald speelgoed links liggen.''

Maar er is nog een lange weg te gaan. Play Unlimited zag recent in een Australische speelgoedwinkel twee bijna identieke artikelen liggen. Links een tasje met medische spulletjes, helemaal roze gekleurd, en bedoeld voor 'verpleegsters'. Ernaast lag vrijwel hetzelfde tasje, maar dan in het blauw, 'voor dokters'.

www.ad.nl/buitenland/frankrijk-bant-b...
voda
0
Franse oud-president Jacques Chirac op 86-jarige leeftijd overleden

De voormalige Franse president Jacques Chirac is vanochtend op 86-jarige leeftijd overleden, zo laat de familie van de oud-staatsman weten.

Buitenlandredactie 26-09-19, 12:07 Laatste update: 12:41

‘President Chirac stierf vanmorgen te midden van zijn gezin’, verklaart Frédéric Salat-Baroux, de echtgenoot van Chiracs jongste dochter Claude. De in 1932 geboren Chirac was president van Frankrijk van 1995 tot 2007. Daarvoor was van 1974 tot 1976 en van 1986 tot 1988 premier van het land. Van 1977 tot zijn beëdiging als president was hij tevens burgemeester van Parijs.

Jacques René Chirac stond bekend als handige en charmante ritselaar. Van oorsprong was Chirac een overtuigd aanhanger van generaal Charles de Gaulle. Maar hij stond vooral bekend als een opportunist pur sang, die in zijn zucht naar de presidentiële macht bereid was met vele winden mee te waaien.

Bommen op Mururoa
Toen hij bij aanvang van zijn eerste ambtstermijn, pal voor het ondertekenen van een wereldwijd verbod op kernproeven, nog enkele bommen liet ontploffen op de atols Mururoa en Fangataufa viel de wereld over hem heen. Chiracs veto tegen Franse deelname aan de invasie van Irak in 2003 leverde hem buiten Europa groot aanzien op.

In 2002 werd Chirac herkozen als president, maar dat verliep moeizaam. Hij was onder vuur komen te liggen door de beschuldigingen van fraude en corruptie. Tekenend voor het tanende vertrouwen van de Fransen in Chirac was de afwijzing in mei 2005 van de Europese grondwet.

Minst populair
Tijdens zijn tweede termijn als president verloor Chirac het vertrouwen van veel Fransen. Hij werd destijds gezien als minst populaire president in de moderne Franse geschiedenis, bedreven in het veroveren van macht. Veel van zijn energie ging zitten in het verdedigen van zijn positie tegen politieke belagers.

Vooral tegen zijn partijgenoot Nicolas Sarkozy, die van Chirac onder geen voorwaarde zijn opvolger mocht worden, maar het in 2007 toch werd. Twaalf jaar lang liet Chirac als president geen gelegenheid voorbijgaan om Sarkozy op een zijspoor te rangeren, maar het lukte hem niet.

In opspraak
Hij kon niet heen om Sarkozy, die veel meer politicus was dan de president en ervoor waakte in opspraak te komen door financiële, politieke en/of seksuele schandalen. Chiracs voornemens om de Franse economie te verbeteren, bleven grotendeels steken bij gebrek aan initiatieven en kwam nauwelijks van de grond.

Chiracs abrupte koerswijzigingen leverden hem bijnamen op als ‘Kameleon Bonaparte’ en ‘La Girouette’ (de windvaan). Bovendien werd hij achtervolgd door beschuldigingen van corruptie, vriendjespolitiek en fraude in zijn tijd als burgemeester van zijn geboortestad Parijs.

Na zijn vertrek als president in 2007 leidde dat tot een proces. Op 15 december 2011 werd Chirac door een Parijse rechtbank schuldig bevonden aan het wegsluizen van politieke gelden, machtsmisbruik en het schenden van het publieke vertrouwen. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voorwaardelijk.

www.ad.nl/buitenland/franse-oud-presi...
voda
0
Franse inflatie valt iets lager uit

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in september in een iets lager tempo gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De inflatie kwam in september uit op 0,9 procent tegenover 1,0 procent in augustus.

Op maandbasis daalden de prijzen in september met 0,3 procent, na een stijging van 0,5 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nog nipte groei Franse industrie

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in september nog nipt gegroeid. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 51,1 in augustus naar 50,1 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse ‘Spiderman’ gearresteerd na beklimming wolkenkrabber in Frankfurt

Alain Robert alias de “Franse Spiderman” is vanmiddag gearresteerd in de Duitse stad Frankfurt. Dit vanwege het zonder toestemming beklimmen van de “Skyper”-toren, meldt persbureau AFP.

Buitenlandredactie 28-09-19, 23:45 Laatste update: 23:52

De 57-jarige Robert, bekend van het zonder toestemming en klimuitrusting bedwingen van wolkenkrabbers over de hele wereld, had slechts een half uur nodig om de top van de Skyper-toren te bereiken. Eenmaal weer beneden, werd hij ingerekend door de Duitse politie. De Fransman gaf nog geen reden voor het beklimmen van de 42 verdiepingen tellende toren in Duitslands financiële centrum.

In augustus ontvouwde hij na zijn beklimming van een wolkenkrabber in Hong Kong een ‘vredesvlag’ in reactie op de massale en soms gewelddadige pro-democratie protesten in de stad. Robert haalt sinds 1994 klimstunts uit en heeft inmiddels heel wat iconische gebouwen bedwongen waaronder de Burj Khalifa in Dubai, 's werelds hoogste toren, en de Eiffeltoren in Parijs.

www.ad.nl/buitenland/franse-spiderman...
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 2 okt 2019 om 12:50:


Franse ‘Spiderman’ gearresteerd na beklimming wolkenkrabber in Frankfurt

Alain Robert alias de “Franse Spiderman” is vanmiddag gearresteerd in de Duitse stad Frankfurt. Dit vanwege het zonder toestemming beklimmen van de “Skyper”-toren, meldt persbureau AFP.

Buitenlandredactie 28-09-19, 23:45 Laatste update: 23:52

De 57-jarige Robert, bekend van het zonder toestemming en klimuitrusting bedwingen van wolkenkrabbers over de hele wereld, had slechts een half uur nodig om de top van de Skyper-toren te bereiken. Eenmaal weer beneden, werd hij ingerekend door de Duitse politie. De Fransman gaf nog geen reden voor het beklimmen van de 42 verdiepingen tellende toren in Duitslands financiële centrum.

In augustus ontvouwde hij na zijn beklimming van een wolkenkrabber in Hong Kong een ‘vredesvlag’ in reactie op de massale en soms gewelddadige pro-democratie protesten in de stad. Robert haalt sinds 1994 klimstunts uit en heeft inmiddels heel wat iconische gebouwen bedwongen waaronder de Burj Khalifa in Dubai, 's werelds hoogste toren, en de Eiffeltoren in Parijs.

www.ad.nl/buitenland/franse-spiderman...

Het is een wonder dat deze man nog niet doodgevallen is.
voda
0
Franse dienstensector groeit minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in Frankrijk is in september beduidend minder hard gegroeid. Dit meldde Markit donderdag.

De inkoopmanagersindex die de economische activiteit meet, kwam vorige maand uit op 51,1, tegen 53,4 in augustus.

Eerder in de week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 51,1 naar 50,1, en daarmee nog nipt op groei wees.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse regering blijft in gesprek met Nederland media

(ABM FN-Dow Jones) De Franse regering zet de besprekingen over het bestuur van Air France-KLM met de Nederlandse regering voort in de hoop de Nederlandse positie in de groep te verduidelijken. Dit tekende het Franse persbureau Agefi vrijdag op uit de mond van Martin Vial, de Franse commissaris voor staatsparticipaties.

Momenteel heeft de Franse regering een belang van 14,3 procent in de luchtvaartgroep, terwijl Nederland afgelopen februari onverwacht een participatie van 14 procent kocht. Daarnaast heeft Nederland nog een belang van circa 5,6 procent in dochteronderneming KLM.

Volgens Vial heeft de Franse regering zich ten doel gesteld “de positie van KLM in de groep te verduidelijken”, waarbij hij eraan herinnert dat in het kader van het bestuur van een internationale onderneming “een dochteronderneming geen vorm van vertegenwoordiging in de moedermaatschappij mag opdringen”.

"Er is geen vaste datum voor de afronding van deze besprekingen", voegde de commissaris nog toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EDF stelt herstructurering paar maanden uit

Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 17:44 | Views: 92

PARIJS (AFN) - Het herstructureringsplan van het Franse nutsbedrijf EDF is met een paar maanden uitgesteld. Het bedrijf wil onder meer wachten op de een bredere hervorming van de regelgeving alvorens in te grijpen binnen eigen gelederen. Dat meldde EDF-baas Jean-Bernard Lévy in een brief die werd ingezien door persbureau Reuters.

De Franse overheid had er eerder bij EDF op aangedrongen om nog dit jaar met maatregelen te komen. EDF gaat gebukt onder een grote schuldenlast. Op het idee om de kernenergieactiviteiten af te splitsen kwam onder meer hevige kritiek van personeel.

Volgens Lévy heeft een reorganisatie geen nut als er niet wordt getornd aan de regelgeving. Voorwaarden voor de ingrepen zouden nog niet met Frankrijk en de Europese Commissie zijn besproken. Lévy verwacht binnen een paar maanden opheldering.

EDF exploiteert 58 nucleaire reactoren in Frankrijk, goed voor driekwart van de elektriciteitsbehoefte. Volgens vakbonden zou een herstructurering van het bedrijf de Franse energiezekerheid in gevaar brengen. De vakbewegingen dreigden met meer stakingen als het plan niet voor 10 oktober wordt ingetrokken.
voda
0
LVMH verkoopt meer luxegoederen

Gepubliceerd op 9 okt 2019 om 19:18 | Views: 13

LVMH 17:35
357,00 +5,95 (+1,69%)

PARIJS (AFN) - De Franse producent van luxegoederen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald. Daarbij leken de aanhoudende protesten in Hongkong, een belangrijke markt voor LVMH, het bedrijf weinig te deren. Vooral met mode en lederwaren werden goede zaken gedaan.

De omzet in het derde kwartaal steeg op jaarbasis met 17 procent tot 13,3 miljard euro. Bij mode en lederwaren was een flinke plus te zien. Onder die divisie vallen bijvoorbeeld het merk Louis Vuitton, bekend van de exclusieve handtassen en koffers, en modehuis Christian Dior. LVMH houdt zich ook bezig met bijvoorbeeld parfum, cosmetica, cognac, horloges en juwelen.

"In de Verenigde Staten en Europa zagen we goede vooruitgang, net als in Azië ondanks de moeilijke context in Hongkong", aldus een toelichting van het luxeconcern op de cijfers.
voda
0
Renault in beraad over problemen in top

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 15:56 | Views: 26

Renault 15:47
50,69 +0,19 (+0,38%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het bestuur van de Franse automaker Renault gaat vrijdag in beraad over problemen die spelen in de bedrijfstop. Eerder deze week meldden verschillende media dat de positie van topman Thierry Bolloré steeds wankeler wordt. Renault belooft na de bijeenkomst meer openheid van zaken te geven.

De Franse krant Le Figaro meldde deze week dat voorzitter Jean-Dominique Senard de raad van bestuur wil voorstellen op zoek te gaan naar een opvolger voor Bolloré. Volgens ingewijden is de relatie tussen Senard, die een toezichthoudende rol vervult, en de topman erg gespannen.

Renault kampt met de nasleep van de val van zijn voormalige topman Carlos Ghosn, die vorig jaar in Japan werd opgepakt op verdenking van fraude. Bolloré gold bij Renault als tweede man onder Ghosn, totdat die laatste wegens de fraudekwestie het veld moest ruimen bij het Franse concern. Door de nauwe band tussen die twee wordt Bolloré ook wel gezien als voortzetter van Ghosns bewind, terwijl Renault juist schoon schip wil maken.
voda
0
'Renault wil af van Ghosn-opvolger Bollore'

Gepubliceerd op 11 okt 2019 om 09:00 | Views: 0

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Renault staat op het punt topman Thierry Bollore de deur te wijzen. Volgens ingewijden staat zijn positie tijdens een vergadering later op vrijdag ter discussie. Bollore kwam aan het roer van de Franse automaker te staan na het ontslag van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn.

Komt het tot een exit van Bollore, die jarenlang de rechterhand was van Ghosn, dan is dat volgens kenners een duidelijk signaal dat Renault de plooien met samenwerkingspartner Nissan wil gladstrijken. De Japanners kozen een paar dagen geleden voor een nieuwe bestuursvoorzitter. Met nieuwe mensen aan de top moet het vertrouwen in de alliantie worden hersteld.

Ghosn stond aan het roer van Nissan, Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi. Hij zat maanden vast in Japan op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Zijn ondergang bracht onder meer slecht bestuur bij Nissan aan het licht en wakkerde de spanningen tussen de automakers aan.

Financieel directeur Clotilde Delbos van Renault zou na een vertrek van Bollore diens taken voorlopig waarnemen.
voda
0
Total neemt belang in gasbedrijf Adani

Gepubliceerd op 14 okt 2019 om 10:31 | Views: 0

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse olie- en gasconcern Total heeft 600 miljoen dollar uitgetrokken voor een groot belang in het Indiase energie- en gasdistributiebedrijf Adani Gas. Daarmee krijgen de Fransen een stevige voet aan de grond op de snel groeiende gasmarkt in India.

Total krijgt een belang van 37,4 procent in Adani. Total is een grote speler op het gebied van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) en ziet sterke vraag naar gas in India. Naar verwachting zal het gasverbruik in India in de komende tien jaar verdubbelen. Daarbij speelt lng een belangrijke rol.

Eerder dit jaar deden al geruchten de ronde dat Total een belang in Adani wilde nemen. Adani heeft een distributienetwerk met meer dan 6000 kilometer aan leidingen en ongeveer 350.000 klanten en is bezig met de ontwikkeling van importterminals voor lng.
voda
0
Franse inflatie valt iets lager uit

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in september in een iets lager tempo gestegen. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De inflatie kwam conform voorlopige cijfers in september uit op 0,9 procent tegenover 1,0 procent in augustus.

Op maandbasis daalden de prijzen in september met 0,3 procent, na een stijging van 0,5 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europe’s Busiest Station Iconic Gare du Nord to Get Bigger

Europe’s busiest train station, Paris’ bustling Gare du Nord, may get a much needed facelift after a government tribunal approved part of a EUR 600 million plan to enlarge and modernise the 155 year old edifice. Its 35,000 odd square metres, which accommodates about 700,000 passengers every day, growing to an estimated 800,000 by 2024 and 900,000 by 2030, will more than tripled to 124,000 m2 under the project proposed by national railway operator SNCF and property developer Ceetrus. The aim is to finish the new and improved Gare du Nord in time for the 2024 Olympics in Paris.

The arrivals and departures hall will get an extra 30,000 m2, providing passengers with space to easily move around, get their train and have sufficient space in waiting areas. For commerce, an additional 60,000 m2 will be built, hosting among other things a concert hall and other cultural installations, a gym, shops and offices.

The upgraded station will also feature green spaces, a running track, a bicycle parking garage, and rooftop restaurants with a view of Paris’ Sacre Coeur basilica, according to the plan.

Source : Strategic Research Institute
1.329 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street verwerkt cijferstroom

14:48 De aandelenbeurzen in New York blijven dinsdag bij de opening naar verwachting dicht bij huis. Beleggers ve...

  Indices

  AEX 576,48 +0,10%
  EUR/USD 1,1136 -0,11%
  Germany30^ 12.767,20 +0,15%
  Gold spot 1.487,82 +0,22%
  LDN100-24h 7.215,98 +0,56%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.811,72 -0,04%

  Stijgers

  TomTom
  +7,01%
  Takeaw...
  +2,68%
  Kiadis...
  +2,25%
  Alfen ...
  +1,73%
  Fagron
  +1,51%

  Dalers

  OCI
  -1,85%
  Akzo N...
  -1,58%
  Pharming
  -1,57%
  NIBC H...
  -1,50%
  ADYEN NV
  -1,33%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Jopie1962 op 22-okt-19 15:30
  (20)

  TA=verlies op 22-okt-19 14:46
  (15)

  dlklkdjkldk op 22-okt-19 14:00
  (1)

  derftrep op 22-okt-19 13:30
  (5)

  rekeozsejtlerap ed op 22-okt-19 13:27

  Column Forum Meer»

  (113)

  Alegria op 22-okt-19 15:38
  (4)

  Rolling Thunder op 22-okt-19 14:34
  (4)

  Stiefan op 22-okt-19 13:47
  (8)

  dasokwat op 22-okt-19 12:48
  (2)

  Snugger op 22-okt-19 12:39