Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PREVIEW: Philips boekt nettowinst in KW2

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
PREVIEW: Philips boekt nettowinst in KW2


AMSTERDAM (Dow Jones)--Philips (PHIA.AE) rapporteert maandagochtend voorbeurs over het tweede kwartaal een nettowinst van EUR105,2 miljoen, van een nettoverlies van EUR1,34 miljard in dezelfde periode een jaar eerder die toen te wijten was aan een last van EUR1,4 miljard bij de lampen- en gezondheidsdivisie. Dit is de verwachting onder 9 analisten. Enkele analisten sluiten daarbij niet uit dat de resultaten boven verwachting zullen zijn, dankzij omzetgroei en de effecten van kostenbesparingen. Gerekend wordt op een omzet van EUR5,59 miljard, tegen EUR5,21 miljard in het tweede kwartaal van 2011. Analisten verwachten dat Philips bij de presentatie van de kwartaalresultaten zijn tussentijds doelstellingen voor 2013 zal herhalen en kijken uit naar een update over de voortgang van het kostenbesparingsprogramma. Omstreeks 16.20 uur noteert het aandeel 0,6% hoger op EUR16,44, terwijl de AEX met 0,9% stijgt. (APR)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Vooruitblik: 'Philips blijft voorzichtig'

Gepubliceerd op 20 jul 2012 om 15:05 | Views: 244

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft in het tweede kwartaal zowel de omzet als de winst verbeterd. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het elektronicaconcern maandagochtend om 7.00 uur naar buiten brengt.

De analisten voorzien gemiddeld een nettowinst van 118 miljoen euro. Een jaar eerder leed Philips nog een verlies van 1,2 miljard euro vanwege een eenmalige last. In het eerste kwartaal van dit jaar hield het bedrijf onder de streep 248 miljoen euro over.

De aangepaste ebita zal volgens de analisten met 12 procent verbeteren. Volgens analist Victor Bareño van SNS Securities zullen de herstructureringsmaatregelen bij het bedrijf voor het eerst een duidelijke impact hebben. Bovendien verbetert de vergelijkingsbasis. Vorig jaar had vooral de consumentendivisie een slecht kwartaal.

,,Waarschijnlijk zal het bedrijf voorzichtig blijven over de marktontwikkelingen, maar zullen ze de verwachting handhaven van een verbetering in de onderliggende marges in de rest van 2012'', denkt analist Bareño.
Grand Cru
0
Meneer van Houten wacht op antwoord.

Ben erg benieuwd naar de LED activiteiten, en dan voornamelijk in de auto industrie.
voda
0
2e UPDATE: Philips boekt weer winst, omzet neemt toe


(2e Update van eerder gepubliceerd bericht 'Philips boekt weer winst, omzet neemt toe' om meer informatie, reactie analisten en actuele koers toe te voegen)


Door Ben Zwirs

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips Electronics nv (PHIA.AE) heeft over het tweede kwartaal van 2012 weer een winst in de boeken geschreven en zag de omzet toenemen, onder meer dankzij sterke groei bij onderdelen Healthcare en Lighting. Ook profiteerde het concern van kostenbesparingen.

De verbeterde prestaties in het tweede kwartaal zijn een bemoedigend bewijs dat het transformatieprogramma het bedrijf in staat stelt op koers te blijven voor het behalen van de middellange financiele doelen voor 2013, zegt chief executive Frans van Houten in een toelichting.

De winst van het electronicaconcern over het tweede kwartaal kwam uit op EUR167 miljoen, na een verlies van EUR1,345 miljard in dezelfde periode een jaar eerder die toen te wijten was aan een bijzondere last van bijna EUR1,4 miljard. Exclusief impairments nam de winst met EUR127 miljoen toe.

De winst voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) nam toe tot EUR450 miljoen van EUR371 miljoen in 2011. De EBITA-marge komt daarmee voor het tweede kwartaal uit op 7,6%. De omzet steeg tot EUR5,89 miljard van EUR5,22 miljard in 2011.

De resultaten overtreffen duidelijk de verwachtingen van analisten. Zij rekenden vooraf gemiddeld op een winst van EUR105 miljoen en een omzet van EUR5,59 miljard.

Philips meldt verder dat het kostenbesparingsprogramma op koers ligt. In het eerste halfjaar waren de cumulatieve besparingen EUR176 miljoen en die moeten aan het einde van het jaar zijn gestegen tot circa EUR400 miljoen.

Ook zegt het concern op koers te liggen voor de middellange doelen voor 2013, waarbij wordt gemikt op een vergelijkbare omzetgroei van 4% tot 6% en een EBITA-marge van 10% tot 12%.

De cijfers over het tweede kwartaal zijn beter dan verwacht, reageert analist Victor Bareno van SNS Securities. De aangepaste EBITA is 8% boven verwachting en de ommekeer bij onderdeel Lighting lijkt nu definitief bevestigd, zegt de analist, die een hold-advies met een koersdoel van EUR15 heeft.

Ook de analisten van Rabobank roemen de prestaties van Philips. Zij verwachten een sterke prestatie van het aandeel, omdat de kans toeneemt dat het bedrijf de doelen voor 2013 voor de EBITA-marge zal halen.

"Het is niet te ontkennen dat de wereldeconomie nu zwakker is dan slechts drie maanden geleden, vooral in Europa, dat goed is voor ongeveer 25% van onze omzet", aldus chief executive Van Houten. Hij zegt maatregelen te blijven nemen om de risico's van de toegenomen economische tegenwind te verminderen en blijft vertrouwen hebben in het vermogen van Philips om de prestaties verder te verbeteren.

Van Houten zegt verder dat de sterke prestaties in China en de VS het bedrijf vertrouwen geven. Hij zegt zich geen zorgen te maken om een afkoelende groei in China omdat Philips de groeisnelheid van de Chinese economie overtreft.

Het aandeel Philips is op het Damrak in trek. Met een koerswinst van 7,5% op EUR17,43 is het rond 11.20 uur met ruime afstand het best presterende fonds in de Amsterdamse hoofdindex, die 1,4% zakt.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com
voda
0
beter dan verwachte resultaten Philips - Rabo


AMSTERDAM (Dow Jones)--Philips (PHIA.AE) heeft over het tweede kwartaal sterker van voorziene resultaten gerapporteerd wat betreft omzet, terugkerende EBITA, gerapporteerde EBITA en nettowinst, zeggen analisten van Rabobank. Ook is het een belangrijk positief punt dat Philips een distributieovereenkomst heeft gesloten met Funai voor het zwak presterende Lifestyle Entertainment in Noord-Amerika. De analisten verwachten een sterke prestatie van het aandeel Philips, omdat de kans toeneemt dat het bedrijf de doelen voor 2013 voor een EBITA-marge van 10% tot 12% zal halen. Het advies luidt buy met een koersdoel van EUR18. Maandag omstreeks 9.45 uur noteert het aandeel 6,3% hoger op EUR17,23, terwijl de AEX met 1,2% daalt. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Philips' resultaten KW2 boven verwachting - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van Philips (PHIA.AE) over het tweede kwartaal zijn beter dan verwacht, vindt analist Victor Bareno van SNS Securities. De aangepaste EBITA is 8% boven verwachting en de ommekeer bij onderdeel Lighting lijkt nu definitief bevestigd, zegt de analist, die een hold-advies met een koersdoel van EUR15 heeft. Maandag omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 4,5% hoger op EUR16,95, terwijl de AEX met 1,1% daalt. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Philips Koninklijke Meer »

Koers 39,070   Verschil -0,09 (-0,22%)
Laag 38,315   Volume 2.672.512
Hoog 39,230   Gem. Volume 3.477.613
17-okt-19 17:35
label premium

Philips: Een opmerkelijk winstalarm

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium