Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Meta Platforms OTC:META.Q, US30303M1027

  • 493,500 24 apr 2024 22:00
  • -2,600 (-0,52%) Dagrange 484,580 - 510,000
  • 37.772.677 Gem. (3M) 17,5M

Facebook nieuws

92 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 16 juni 2012 22:43
    Facebook-topman kondigt vertrek aan
    16 juni 2012 17:54
    AMSTERDAM - Bret Taylor, de CTO van Facebook, heeft bekend gemaakt later deze zomer het bedrijf te willen verlaten om een eigen onderneming op te zetten.

    Dat bericht All Things Digital vrijdag. Bret Taylor, sinds twee jaar CTO bij Facebook, is belast met zowel de platform- als de mobiele activiteiten van de sociale netwerksite.

    Taylor is een van de meer zichtbare personen binnen de top van het bedrijf. Zo was hij aanwezig bij de Apple-conferentie eerder deze week en bij de Facebook-ontwikkelaarsconferentie die kortgeleden plaatsvond.

    Oud-collega

    Taylor, die eerder bij Google werkte, heeft niet gezegd wat voor soort onderneming hij van plan is te starten, maar aangegeven dat hij dit samen met oud-Google-collega Kevin Gibbs wil gaan doen.

    "Ik ben altijd duidelijk geweest tegen Mark [Zuckerberg] dat ik uiteindelijk iets nieuws zou willen opzetten", zegt Taylor tegen de techsite. "We voelen dat het nu na de beursgang en het opstarten van enkele andere dingen het juiste moment voor mij is om dat te doen."

    Beursgang

    Taylors vertrek komt een maand na de moeizame beursgang van Facebook, die in eerste instantie 17 miljard dollar opbracht, waarna de aandelen van de sociale netwerksite stevig kelderden.

    De Facebook-CTO heeft ervaring met het opzetten van nieuwe sites. Zo zette hij na zijn tijd bij Google Friendfiend op, dat in 2009 werd aangekocht door Facebook.

    © NU.nl
  2. forum rang 4 s.lin 18 juli 2012 22:55
    ‘Facebook verliest gebruikers’
    18 juli 2012 11:00
    AMSTERDAM – Het aandeel Facebook stond dinsdag op het laagste niveau sinds de beursgang. Het dalende aantal gebruikers zou de voornaamste reden zijn.

    Dat stelt analist Rory Maher van het Amerikaanse Capstone Investments.

    Afgelopen half jaar zou Facebook 1,1 procent van zijn Amerikaanse gebruikers verloren zijn. Ook in Europa daalde het aantal gebruikers licht. Wereldwijd kent het sociale netwerk ongeveer 900 miljoen gebruikers.

    Bij de beursgang stelde Facebook al dat de gebruikersgroei langzamer zal gaan, maar dat het aantal actieve gebruikers zal stijgen.

    © NUzakelijk
  3. forum rang 4 s.lin 22 juli 2012 22:06
    'Geen ruimte voor teleurstellingen Facebook'
    22 juli 2012 11:18
    AMSTERDAM – Facebook presenteert komende week de eerste financiële cijfers sinds de beursgang en het sociale netwerk heeft weinig ruimte om met teleurstellingen naar buiten te komen.

    Diverse internationale media berichtten dit weekeinde over de eerste cijferpresentatie die voor donderdag op de rol staat. Oprichter Mark Zuckerberg staat onder enorme druk van analisten van over de hele wereld om de nare bijsmaak die het beursdebuut in mei opleverde weg te nemen.

    The Sunday Times verwacht dat Facebook een verlies bekend zal moeten maken van 650 miljoen dollar, vanwege een eenmalige last van 1 miljard dollar gerelateerd aan de beursgang. Zonder die last zullen de netto-opbrengsten tussen april en juni alsnog met 8 procent gezakt zijn, tot 271 miljoen dollar.

    De Britse krant baseert zich op analisten van Morgan Stanley, de Amerikaanse bank die de beursgang begeleidde.

    Waarschuwen
    Analisten gepolst door het Amerikaanse persbureau Reuters verwachten gemiddeld een omzetgroei van 28 procent, tot 1,15 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar geleden wist het sociale netwerk zijn omzet nog ruim te verdubbelen.

    Facebook zal in de financiële update waarschijnlijk waarschuwen dat de reclame-inkomsten onder druk blijven staan en dat de verschuiving naar mobiel gebruik van de site een grote uitdaging vormt.

    Het slinken van de beurswaarde heeft de zorgen van analisten aangewakkerd. Zuckerberg wordt verwacht zijn opwachting te maken tijdens de conference call, om daarin zijn volledige toewijding te tonen de inkomsten op te schroeven.

    © NUzakelijk
  4. Da Freeze 27 juli 2012 07:31
    Facebook lijdt verlies

    Facebook heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 157 miljoen dollar (128 miljoen euro).

    De sociale netwerksite presenteerde donderdag voor het eerst sinds de beursgang in mei kwartaalcijfers.

    Zonder een last in verband met de problematisch verlopen beursgang, maakte het concern wel winst. De omzet steeg met 32 procent tot 1,2 miljard dollar (961 miljoen euro).

    Het aantal actieve gebruikers steeg sinds eind maart van 901 miljoen naar 955 miljoen. De advertentie-omzet steeg met 28 procent tot 992 miljoen dollar.

    Beursgang

    Drie maanden geleden ging Facebook naar de beurs voor een bedrag van 38 dollar per aandeel, daarmee kreeg het internetbedrijf een waarde van 104 miljard dollar. De beursgang leverde 16 miljard dollar op, het hoogste bedrag ooit voor een internetonderneming.

    Donderdag sloot het aandeel net onder de 27 dollar, een daling van ongeveer 29 procent vergeleken de koers van eind mei.

    Claims

    Vlak na de beursgang kreeg de vriendensite veel kritiek te verduren omdat het beleggers niet goed zou hebben geïnformeerd. Veel kopers van het aandeel hebben inmiddels claims ingediend.

    Er werden tijdens de beursgang ook fouten gemaakt door Nasdaq, de Amerikaanse technologiebeurs waarop Facebook wordt verhandeld. Gedupeerden zijn daarvoor inmiddels gecompenseerd.
    Door: NU.nl/ANP
  5. forum rang 4 s.lin 27 juli 2012 16:30
    Aandeel Facebook keldert 17% tot 22,30 dollar
    27-7-2012 15:57
    Wat een drama is de beursgang van Facebook toch aan het worden. Was de introductieprijs nog 38 dollar, nu staat het fonds op een historisch dieptepunt van 22,30 dollar.

    De beurswaarde van Facebook was bij de introductiekoers in mei van 38 dollar nog 104 miljard dollar. Nu is de totale waarde nog maar 61 miljard dollar.

    Zuckerberg heeft al $8,5 miljard verloren
    CEO en oprichter Marc Zuckerberg ziet zelf zijn 19% belang zakken in waarde van 20 naar 11,5 miljard dollar. Facebook heeft donderdagavond bekend gemaakt 157 miljoen dollar verlies te hebben geleden over het afgelopen kwartaal. Ook werd de omzet per gebruiker bekend gemaakt: 1,20$.

    RTL-Z
  6. [verwijderd] 27 juli 2012 17:42
    quote:

    Da Freeze schreef op 27 juli 2012 16:40:

    Wat ik niet begrijp is dat zoveel mensen hier in zijn getrapt. Sinds ervaringen in de afgelopen 10 jaar verwacht je toch wel dat beleggers niet meer in internetbubbels geloven. Dikke pech, geld weg!
    Dit soort momenten zou je wel kunnen gebruiken om even een paar dollar omhoog te gaan na te harde daling; dan op tijd uitstappen natuurlijk; misschien tegen de 25... Maar op termijn van nu en een paar maanden duiken ze nog wel onder de 19..
  7. [verwijderd] 27 juli 2012 17:48
    Maar een klein percentage verhandelbaar, wat geselecteerde, exclusieve GS-klanten behoorden tot de uitverkorenen...de bofkonten!

    Die bijna $50 miljard verdamping nu(vanaf introductie) zal toch ergens vandaan moeten komen....

    FB is zwaar beschadigd, het kan in een neergaande spiraal terechtkomen door de mislukte beursgang..alles draait tenslotte om reputatie.

    De nieuwe websites dienen zich al aan...remember ICQ!
  8. forum rang 4 s.lin 1 augustus 2012 20:08
    Facebook heeft steeds minder vrienden op de beurs
    01/08/12, 16u03
    Het aandeel Facebook is in de eerste maanden sinds de beursgang niet het succes geworden waar veel kenners op hadden gerekend. Sinds de rommelige introductie van het aandeel op 18 mei ging al ruim 40 procent van de beurswaarde van Facebook verloren, en gisteren bereikte de koers met 21,71 dollar een nieuw dieptepunt. .

    Analisten zetten vraagtekens bij de mogelijkheden van Facebook om daadwerkelijk geld te verdienen aan zijn enorme schare gebruikers. Die nadert wereldwijd de grens van 1 miljard, maar de eerste kwartaalresultaten van Facebook als beursgenoteerd bedrijf stemden beleggers niet vrolijk.

    Zij waren niet te spreken over het verlies van 157 miljoen dollar dat het sociaalnetwerkbedrijf vorige week presenteerde. Die rode cijfers kwamen vooral door een last die Facebook moest boeken vanwege de rommelige gang van zaken bij de beursgang. Door technische problemen kwam de eerste handel in de aandelen maar moeizaam op gang, waardoor grote groepen beleggers naar eigen zeggen flinke verliezen opliepen.

    Advertenties
    De zorgen rond Facebook richten zich vooral op de mogelijkheden van het bedrijf om geld te verdienen met advertenties. Een analist van het Amerikaanse Bernstein Research concludeerde vorige week dat de advertenties op de sites van Facebook slechts een waarde van 19 dollar per aandeel vertegenwoordigen, terwijl Facebook werd geïntroduceerd voor 38 dollar.

    Volgens internetondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten moeten de zorgen over de huidige winsten van Facebook echter niet worden overdreven. "Facebook moet zijn succes eerst uitbreiden. Ze naderen nu 1 miljard gebruikers en moeten verzinnen hoe dat er 2 miljard worden, die Facebook daarnaast steeds vaker gebruiken. Als dat lukt, komt het geld verdienen vanzelf."

    Het opvoeren van de winst is niet de grootste uitdaging voor Facebook, benadrukte hij. "Ze moeten vooral relevant en innovatief blijven. Daar zijn ze voorlopig spectaculair goed in."

    Lange termijn
    Op lange termijn houdt de internetondernemer dan ook alle vertrouwen in het bedrijf van Mark Zuckerberg. "Als je op korte termijn wil beleggen, moet je niets met Facebook doen. Maar op lange termijn blijft het een heel aantrekkelijk bedrijf."

    Voor het zover is, kan de beurskoers de komende weken echter nog verder onder druk komen te staan. Facebookpersoneelsleden mogen namelijk vanaf 16 augustus de markt op met hun aandelen. Zij bezitten samen honderden miljoenen aandelen, die tot een flinke koersdaling kunnen leiden als ze in grote aantallen worden aangeboden.

    Bron: AD.nl
  9. forum rang 4 s.lin 2 augustus 2012 20:17
    Fiasco Facebook kan Californië veel kosten
    02/08/12, 13:19

    De dalende koers van het aandeel Facebook kan ook gevolgen hebben voor Californië. De rijkste Amerikaanse staat had erop gerekend dat de beursgang 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro) aan belastinginkomsten zou opleveren. Waarschijnlijk gaan er honderden miljoenen dollars minder naar de schatkist. .

    Dat schat de rekenkamer van Californië. Het staatsbestuur was uitgegaan van een koers van 35 dollar. Na de rommelige beursgang op 18 mei is Facebook echter weggezakt tot iets boven 20 dollar. De voorspelling is een nieuwe tegenslag voor Californië. De staat zit al jaren in zwaar weer en heeft grote moeite de begrotingen rond te krijgen.

    Facebookgebruikers kijken steeds vaker via smartphones naar hun profielen en minder via computers. Beleggers betwijfelen of Facebook daaraan kan verdienen. De belangrijkste bron van inkomsten, de advertenties, passen niet op de kleinere telefoonschermpjes.

    bron: anp
  10. [verwijderd] 2 augustus 2012 20:40
    Bij de beursgang heb ik hier ergens 14 tot 16 als koers binnen een jaar genoemd. Komt er eerder aan dan ik dacht. Stel het nu bij naar 12

    quote:

    mr.Franz schreef op 31 juli 2012 20:34:

    [...]

    en inmiddels, een paar dagen later staan we ook al onder de 22 dollar.

    waar ligt toch de bodem..
  11. gerrit 69 2 augustus 2012 22:55


    Het aandeel Facebook is beslist geen feestboek geworden.
    De opgeklopte hype werd bijna net zo snel doorgeprikt als bij World-on-Line.
    Heel vaak blijkt steeds weer de introductie-koers te hoog ingezet te worden en daar hebben de begeleidende banken ook heel veel schuld aan.
    Dat is de voornaamste reden dat ik nooit op nieuwe aandelen-introducties inschrijf, maar eerst eens een paar maanden de kat uit de boom kijk wat de ontwikkeling is van de koers en bedrijfsresultaat.
    Soms kan het goed uitpakken zoals bij Ziggo, maar meestal komt men op de koffie zoals bij Douwe-Egberts.
    Het is moeilijk om ergens een bodemkoers aan te geven voor Facebook, maar ik ga er van uit dat een halvering vanaf de $ 38,00 tot de $ 19,00 een redelijke bodem kan worden met een herstel tot de $ 26,00.
    Veel hoger dan een koers van $ 26,00 zie ik het aandeel Facebook dit jaar niet meer komen, want daar is de teleurstellende winstontwikkeling te mager voor.

    Gerrit
  12. [verwijderd] 2 augustus 2012 23:21
    Gerrit, bij Ziggo kom je ook nog op de koffie. De groeimarkt in Nederland is veel te klein, verruiming van de winst is zeer beperkt. Naar het buitenland is geen optie, zijn veel meer op satelliet gericht. Daarnaast het schulden pakket van Ziggo. Op dit moment zie ik facebook niet meer dan 15$ waard. Tenzij er een innovatie aan wordt toegevoegd zoals Google of Apple dat doen. Wie weet, na sterke afwaardering FB, overname door Google? Zou me niet verbazen.
  13. Procambarus 4 augustus 2012 10:59
    Ook ik denk dat, ondanks de opleving van gisteren, FB zijn koersbodem nog niet bereikt heeft. De $15, genoemd door Paulbeleg lijkt mij realistisch en op zo'n niveau zou ik wel willen instappen. Echter, niemand weet wat er na 16 augustus gaat gebeuren als de lock-up voor FB medewerkers komt te vervallen. Zou er dan een overvloedig aanbod komen dan kon het wel eens een paar dagen kopersfeest worden. Kopen vóór deze datum blijft een gok.
92 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Meta Platforms knalt voorbij de verwachtingen, koersdoel van aandeel omhoog

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links