Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

sector nieuws

93 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 4 mei 2012 16:36
    Samsung gooit nieuwe Galaxy in strijd tegen iPhone
    Door: Steven Alen - 04/05/12, 01u56 - Bron: rtr, z24
    Samsung heeft zijn nieuwste Galaxy-smartphone gepresenteerd. Het toestel moet het Zuid-Koreaanse bedrijf in staat stellen de iPhone van concurrent Apple voor te blijven.
    De Galaxy S III krijgt een 'super amoled'-aanraakscherm van 4,8 inch met een resolutie van 1280x720 pixels (306ppi). De smartphone heeft achteraan een 8 megapixelcamera die maar liefst 3,3 foto's per seconde zou kunnen kieken en 1080p HD-video filmt. Aan de voorkant zit een 1,9 megapixelcamera die 720p-video kan filmen. Hoewel het scherm 22 procent groter is dan dat van de voorganger, is de totale grootte van het toestel slechts 16 procent groter.

    Krachtig
    De accu van de S III is met 2100 mAh voorts een pak krachtiger dan die van zijn voorganger. Dat is ook nodig, want de door Samsung zelf gemaakte 1,4 GHz-processor bevat vier kernen. Er zit 1 Gb RAM in de telefoon, die in eerste instantie beschikbaar is met 16 of 32 GB interne opslag. Later volgt nog een versie met 64 GB, en micro-SD-kaartjes bieden nog meer geheugenruimte.

    Spraakcommando's
    De Galaxy S III draait op de nieuwste Androidsoftware van Google, reageert op spraakcommando's en heeft met S Voice een programma zoals iPhone-assistent Siri. Het is met spraak mogelijk mensen te bellen, de telefoon uit slaapstand te halen, muziek af te spelen, berichten te verzenden, het volume aan te passen, foto's te maken en het weerbericht op te vragen.

    Snufjes
    Het toestel bevat nog meer snufjes. Wanneer je bijvoorbeeld een sms aan het typen bent en je besluit dat je de ontvanger toch liever wilt spreken, dan wordt de contactpersoon automatisch gebeld wanneer je de telefoon naar je oor beweegt. De telefoon is verder uitgerust met oogdetectie. Zo weet de S III wanneer je niet meer naar het scherm kijkt, waarna hij bijvoorbeeld automatisch het scherm kan uitschakelen om stroom te besparen.

    Inductie
    Bijzonder aan de smartphone is nog dat je hem kan opladen via inductie, het principe dat ook gebruikt wordt bij een elektrische tandenborstel. Bestanden delen tussen twee telefoons of tussen een smartphone en een tv is ook vergemakkelijkt.

    Recordwinst
    Samsung maakte nog geen prijs bekend, maar verwacht de Galaxy S III vanaf juni wereldwijd in de winkels te kunnen brengen. Het bedrijf presenteerde vorige week een recordwinst van 5,2 miljard dollar over het afgelopen kwartaal. Het concern stootte Nokia van de troon als 's werelds grootste producent van mobiele telefoons, en verkocht meer smartphones dan Apple.

    www.demorgen.be/dm/nl/997/Consument/a...
  2. forum rang 4 s.lin 12 mei 2012 11:52
    Sony kondigt Xperia GX en SX smartphones aan
    vrijdag 11-5-2012 17:28, bron: Sony

    Sony heeft twee nieuwe Android smartphones aangekondigd die het tegen de concurrentie op moeten nemen. De Xperia GX zal het vlaggenschip worden met zijn 4,6-inch 720p scherm en een 1,5 GHz dual-core processor. Alhoewel er geen specifiek model wordt genoemd, is de kans groot dat het hier gaat om een 28 nm Qualcomm S4 met Krait-cores gaat. De telefoon biedt namelijk ondersteuning voor LTE-netwerken en momenteel is Qualcomm vrijwel de enige die high-end chips met ondersteuning hiervoor levert. Verder is de Xperia GX uitgerust met een 13 megapixel camera en 16 GB intern flashgeheugen.

    De Xperia SX zal net zoals zijn grotere broer beschikken over een adapter voor LTE-netwerken en heeft waarschijnlijk dezelfde 1,5 GHz dual-core processor aan boord. Het geheel wordt echter -voor mensen die niet van grote telefoons houden- in een kleinere behuizing geplaatst met een 3,7-inch scherm, waarvan de resolutie overigens niet genoemd werd. Opvallend is dat Xperia SX slechts 95 gram weegt, waarmee het direct de lichtste LTE-telefoon ter wereld is. De featureset wordt compleet gemaakt met een 8 megapixel camera en 8 GB intern geheugen.

    Beide telefoons zullen in het zwart en wit op de markt verschijnen en bovendien hebben ze allebei een versie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. De apparaten zullen deze zomer op de Japanse markt verschijnen, maar een introductiedatum voor de rest van de wereld is -net zoals de prijs- vooralsnog niet bekend.
    nl.hardware.info/nieuws/27692/sony-ko...
  3. forum rang 4 s.lin 17 mei 2012 19:50
    Minder mobiele telefoons verkocht
    17-5-12 - 09:27

    De wereldwijde verkoop van mobiele telefoons is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee kwam een einde aan tien kwartalen van groei op rij. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Gartner.

    Volgens Gartner werden wereldwijd 419,1 miljoen mobiele telefoons verkocht. Vooral in Azië ging de verkoop omlaag, geleid door China met een krimp van 6 procent. Ook in Noord-Amerika en Europa stond de verkoop onder druk, aldus Gartner.

    Samsung grootste producent
    De grootste producent van mobieltjes in het afgelopen kwartaal was Samsung met een marktaandeel van 20,7 procent. Daarmee stootte de Zuid-Koreaanse mobieltjesfabrikant het Finse Nokia van de troon. Het aandeel van Nokia bedroeg 19,8 procent. Nokia had sinds 1998 de toppositie in handen.

    De wereldwijde verkoop van smartphones bedroeg afgelopen kwartaal 144,4 miljoen stuks, aldus Gartner. Dat is een stijging van 45 procent op jaarbasis. Ook op de smartphonemarkt ging Samsung aan kop, gevolgd door Apple.

    bron: ANP
  4. forum rang 4 Louis Pasciuto 17 mei 2012 20:53
    Windows phone 7% mkt share China 10 minutes ago Windows Phone takes China by storm–already 7% market share, ahead of iPhone

    May 17, 2012 | By Surur

    When Microsoft announced at the launch of Windows Phone Tango handsets in China that passing the iPhone in China was just an interim goal on the way to overtaking Android, it did seem rather grandiose.

    It seems Microsoft was right however, with Michel van der Bel, COO Greater China Region at Microsoft saying that a mere 2 months after the launch Windows Phone 7 handsets already had a 7% market share in China, ahead of the 6% of the iPhone there.

    "We have only just begun," he noted, saying he expects the synergies between Windows 8 tablets and Windows Phone will power even more growth.

    “Our smartphone and tablet-pc are hybrid, making them suitable for the consumer, but also easy to insert within an existing company infrastructure. This will allow us to better anticipate the consumerization of IT than many competitors. "

    IDC had predicted Windows Phone would ovetake iPhone in China, but only next year.

    They expected Windows Phone would take 7.5 percent of the China market this year, trailing the 12 percent share of Apple’s IOS and Android’s 70 percent, but by next year, Windows share was expected to rise to 15 percent, surpassing Apple’s 13 percent.

    Android still dominates the Chinese mobile market with a market share of around 69 percent.

    In terms of the app battle, Bell admitted that Windows Phone was behind. "We indeed still have a battle. There are currently working at our R & D Department 2,500 people in China. We will invest heavily in there, "said the COO.

    Windows Phone recently ovetook the iPhone in Russia also, making for a trend we can certainly appreciate.

    Via emerce.nl

  5. forum rang 4 s.lin 25 mei 2012 21:00
    Smartphones Motorola maken inbreuk op patent Microsoft
    25 mei 2012 20:36
    AMSTERDAM - Smartphones van Motorola maken inbreuk op een sms-patent van Microsoft. Dat heeft een Duitse rechtbank bepaald.

    Microsoft mag daarom de verkoop van de toestellen in Duitsland verbieden, zo schrijft BBC News.

    Het patent ziet op de opdeling van sms-teksten in meerdere berichten die apart worden verstuurd en op de telefoon van de ontvanger weer aan elkaar worden geplakt.

    Onbekend is of Microsoft de verkoop van de smartphones van Motorola ook daadwerkelijk zal verbieden. Eerder heeft het bedrijf laten weten liever te zien dat Motorola een licentie op het gebruik van de gepatenteerde technologie koopt.

    Google, dat afgelopen dinsdag de overname van Motorola afrondde, heeft aangegeven hoger beroep tegen de uitspraak te overwegen.

    © NU.nl
  6. forum rang 4 s.lin 28 mei 2012 22:25
    'Facebook wil eigen telefoon ontwikkelen'
    28 mei 2012 12:27
    AMSTERDAM – Facebook zou plannen hebben om zelf een telefoon te ontwikkelen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft het bedrijf onder meer Apple-technici aangenomen.

    Dat schrijft het weblog Bits van de New York Times.

    Facebook had eerder plannen voor een eigen telefoon, maar die liepen allemaal op niets uit. Dat kwam onder andere omdat de kennis voor het bouwen van een telefoon toen onvoldoende aanwezig was binnen het bedrijf.

    De net aangenomen technici, die onder meer aan de iPhone werkten, moeten daar verandering in brengen.

    Facebook zou volgens Bits nu weer een poging doen voor het maken van een telefoon omdat het bedrijf bang is anders onbelangrijk te worden op de mobiele markt.

    HTC
    De mogelijkheid wordt door het blog ook opengehouden dat Facebook een bestaand bedrijf overneemt voor het ontwikkelen van de telefoon. Door de beursgang heeft Facebook genoeg geld om bijvoorbeeld een bedrijf als HTC of RIM over te nemen.

    HTC bracht eerder al een telefoon uit met een zogenaamde Facebook-knop, maar die werd onder het merk van HTC zelf uitgegeven.

    © NU.nl
  7. forum rang 4 s.lin 5 juni 2012 08:19
    20% Nederlanders bankiert mobiel
    5-6-2012 06:59
    Twee op de tien Nederlanders bankiert mobiel met een app via de smartphone.

    Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van het financiële zelfredzaamheidplatform Wijzer in geldzaken. Maar liefst 70 procent van de bankapp-gebruikers checkt minstens één keer per week zijn saldo.

    Volgens het onderzoek is het grootste voordeel van mobiel bankieren dat consumenten altijd en overal kunnen weten hoeveel geld zij bezitten. Als belangrijkste drempel voor niet-gebruikers wordt de angst voor misbruik of fraude genoemd. Banken zouden hun apps daarom populairder kunnen maken als zij beter voorlichting verschaffen over de veiligheid.

    Dinsdagmiddag organiseert Wijzer in geldzaken een platformbijeenkomst over de mogelijkheden van onlinemedia bij het vergroten van financieel bewustzijn. In tegenstelling tot het gebruik van mobiele apps, blijft het bankieren met sociale media namelijk flink achter. Slechts 5 procent van de ondervraagden geeft aan op die manier financiële informatie op te vragen.

    ©ANP
  8. forum rang 4 s.lin 14 juni 2012 18:39
    Supersimpele gsm verdringt tijdvretende smartphone
    14-6-12 - 08:03
    De smartphone is op zijn retour. Meer en meer mensen kiezen weer voor een gsm waarmee ze alleen kunnen bellen en sms'en. Ze hebben het gehad om voortdurend bereikbaar te zijn. 'Die constante afleiding kunnen we niet meer aan', zegt een online-specialist.

    Bestsellerauteur Jonathan Safran Foer zag het licht toen hij zich erop betrapte dat hij zijn smartphone stond te checken terwijl hij de kinderen in bad aan het doen was. Een herkenbaar tafereel voor veel gsm-gebruikers.

    Het is al bijna nostalgie geworden: een mobiele telefoon die we alleen gebruiken om te bellen en te sms'en. De schrijver besloot op dat moment om zijn smartphone in te ruilen voor een ouder model.

    Ook in Europa zweren steeds meer mensen hun smartphone af. Daar spelen ook de producenten op in. Nokia bracht onlangs nog een nieuwe 'dumbphone' op de markt. Een basic toestel dat amper 25 euro kost.

    Voortdurend meldingen
    Lucas Hillaert, een 56-jarige informaticus, dumpte zijn smartphone drie maanden geleden. 'Niet alleen vond ik dat toestel erg onhandig, het begon ook echt mijn leven te overheersen. Ik kreeg voortdurend meldingen van berichten en e-mails en mijn toestel maakte een internetverbinding zonder dat ik daarom vroeg.'

    'Mijn rekeningen waren er ook naar, natuurlijk. Bovendien was mijn batterij snel leeg. Op momenten dat ik mijn gsm dan eens écht nodig had, lag het toestel plat. Nu heb ik een eenvoudig toestel van 25 euro waarmee ik bel en héél af en toe een sms verstuur. Ik laat mijn leven niet meer bepalen door een gsm.'

    Slecht slapen
    Clo Willaerts, een Vlaamse online-specialiste, bevestigt tegen de krant Het Laatste Nieuws dat steeds meer mensen het zat zijn om constant te worden afgeleid door hun gsm.

    'Spelletjes spelen, mails checken, foto's posten op Facebook, twitteren... Al die mogelijkheden zorgen ervoor dat de gsm ons leven beheerst. We kijken altijd - bewust of onbewust - met een half oog of het lichtje niet begint te knipperen.'

    'Rustig eten en zelfs slapen gaat moeilijker als je je toestel altijd bij de hand hebt. Veel mensen kunnen dat niet meer aan. Bovendien zijn smartphones ook fragieler én duurder dan een eenvoudig toestel.'

    bron: HLN.be
  9. forum rang 4 s.lin 26 juni 2012 18:38
    Microsoft gaat geen eigen Windows Phones maken
    26 juni 2012 09:48
    AMSTERDAM - Microsoft ontkent dat het ook eigen Windows Phone-toestellen gaat maken nadat het bedrijf vorige week eigen tablets onthulde.

    Dat laat Greg Sullivan, senior marketing manager Windows Phone, weten aan Information Week.

    Vorige week toonde Microsoft twee tablets met de naam Surface. Het bouwt naast de software ook zelf de hardware en dat is voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf. De Windowsleverancier concurreert nu met de hardwarepartners.

    Wat betreft smartphones zal deze controversiële stap dus niet gezet worden. "We hebben een sterk ecosysteem van partners waar we erg tevreden mee zijn", legt Sullivan uit.

    Ontevreden


    Uit een verhaal in the New York Times bleek maandag dat Microsoft niet zo tevreden was met de pc-leveranciers. Zo zou HP de eerste tabletpoging van Microsoft om zeep geholpen hebben. Bovendien stelden anonieme bronnen dat het bedrijf ontevreden was met de inzet en risico’s van hardwarepartners.

    Uit wanhoop om de iPad die Apple in 2010 lanceerde, zou Microsoft daarom nu eigen tablets gaan maken.

    © NU.nl/Colin van Hoek
  10. forum rang 4 s.lin 17 juli 2012 22:48
    Samsung koopt mobieltjesafdeling CSR
    17 juli 2012 10:54
    AMSTERDAM – Samsung heeft de afdeling mobiele telefonie van de Britse chipmaker CSR overgenomen voor ruim 254 miljoen euro. Het Koreaanse bedrijf wil hiermee meer patenten in huis halen.

    Dat meldt persbureau Reuters dinsdag.

    Daarnaast neemt Samsung een aandeel van 4,9 procent in het bedrijf voor het bedrag van 28,3 miljoen euro.

    CEO van CSR Joep van Beurden stelt dat de mobiele tak beter af is bij Samsung. Het Britse bedrijf wil zich nu weer focussen op chips voor audio en automotive.

    © NUzakelijk
  11. forum rang 4 s.lin 21 juli 2012 21:53
    'Samsung start dit kwartaal met productie amoled-displays'
    21 juli 2012 16:55
    AMSTERDAM - Samsung gaat dit kwartaal beginnen met het produceren van zijn flexibele amoled-displays.

    Dat meldt het Koreaanse DDaily, schrijft The Verge.

    De schermen met de merknaam Youm zullen 0,6 millimeter dun zijn. Huidige displays meten 1,8 millimeter.

    Hoewel Samsung in het verleden al oprolbare en opvouwbare schermen demonstreerde zullen de eerste displays nog steeds beschermd worden met een glaslaag die niet flexibel is.

    Samsung kondigde vorig jaar al aan in 2012 haar eerste producten met de buigbare amoled-displays op de markt te willen brengen. Het zou daarbij in eerste instantie om mobiele telefoons gaan.

    Volgens DDaily is het Samsungs doel om in 2014 volledig flexibele schermen te produceren. Wanneer de displays precies op de markt beschikbaar moeten zijn is nog onbekend.

    © NU.nl
  12. forum rang 4 s.lin 27 juli 2012 17:25
    Samsung verkoopt meeste smartphones
    27 juli 2012 09:30
    AMSTERDAM - Samsung heeft in het afgelopen kwartaal Apple verpletterd wat betreft de verkoop van de smartphones. De Zuid-Koreaanse fabrikant verkocht er bijna twee keer zo veel.

    Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Samsung vrijdag bekendmaakte. Apple deelde de verkoopcijfers eerder deze week.

    De twee bedrijven strijden al langer om de koppositie op de smartphonemarkt. In het eerste kwartaal van 2012 was Samsung marktleider, maar eind 2011 wist Apple meer smartphones te verkopen.

    Nokia, dat begin 2011 nog marktleider was op het gebied van smartphones, doet eigenlijk niet echt meer mee. Samsung verkocht vijf keer meer toestellen dan de Finse fabrikant.

    93 miljoen

    Ook wat betreft de verkoop van mobiele telefoons in het algemeen is Nokia de koppositie al even kwijt. Samsung verkocht volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics in het afgelopen kwartaal 93 miljoen telefoons. Nokia volgt op plek twee met 83,7 miljoen. Een jaar geleden wist Nokia de Zuid-Koreaanse concurrent nog voor te blijven.

    De vergelijking tussen Apple en Samsung is overigens een lastige. Apple brengt slechts één toestel per jaar uit terwijl Samsung tientallen verschillende smartphones verkoopt. Toch wist Apple het bedrijf jarenlang voor te blijven met alleen de iPhone.

    Galaxy S III

    Een verklaring voor het verschil tussen de twee bedrijven in het afgelopen kwartaal is dat Samsung wel een nieuw topmodel heeft uitgebracht, de Galaxy S III, terwijl Apple de iPhone 4s al in oktober 2011 gelanceerd heeft.

    © NU.nl/Colin van Hoek
  13. forum rang 4 s.lin 5 augustus 2012 15:49
    Technologiereus HTC fors op zijn retour
    05/08/12, 13u48

    Het gaat niet goed met de Taiwanese smartphone-fabrikant HTC. Al vier kwartalen op rij komt het bedrijf met teleurstellende cijfers. En ook de vooruit-zichten zijn weinig positief. .

    In april moest HTC de grootste winstdaling slikken sinds zijn beursgang in 2002. De nettowinst van de smartphonemaker klokte toen af op omgerekend 115,6 miljoen euro, 70 procent minder dan een jaar eerder.

    De tweedekwartaalcijfers zouden beterschap brengen, maar die verwachting kon HTC niet inlossen. De smartphonebouwer boekte een winst van 201 miljoen euro, opnieuw een forse daling van 58 procent in vergelijking met vorig jaar.

    De winstdalingen van de Taiwa-nese reus liggen alvast niet aan een logge kostenstructuur. Op elke 100 euro die het verkoopt, heeft het slechts 18 euro operationele kosten. Ter vergelijking: bij smartphonekeizer Samsung is dat 21 euro.

    Wel een probleem zijn de vallende verkoopcijfers van het merk. In het tweede kwartaal viel de omzet terug met 27 procent naar 2,4 miljard euro. HTC waarschuwt dat zijn verkoop de komende maanden verder zal dalen tot 1,9 miljard euro.

    Naar de oorzaak van de fel dalende verkoop is het niet lang zoeken. Was HTC tot enkele jaren geleden nog de uitverkorene van besturingssysteem Android van Google, dan is die plaats ondertussen ingenomen door Samsung.

    En met ook godenkind Apple in de markt, is de concurrentie moordend voor HTC. De lancering van een eigen high-end smartphone, de HTC One-reeks, moest tegengewicht bieden. Tevergeefs.

    Prijsbreker
    Met ruim zes keer lagere marketingbudgetten dan Apple en Samsung was de strijd snel verloren. Amper drie maanden na de lancering verlaagde het Ameri-kaanse AT&T de prijs van de HTC One X van 199 naar 99 dollar.

    Ook de komende maanden zien er niet goed uit. "We zien geen ommekeer in de tweede jaarhelft, eerder een verdere vertraging", zegt Laura Chen, analiste van BNP Paribas. "Zeker gezien de agressieve mediacampagnes rond de nakende lancering van de Samsung Note en de iPhone 5."

    Is het lot van de Taiwanese smartphonemaker dan bezegeld? Nog niet. In tegenstelling tot Nokia heeft het merk een goede productportfolio. HTC mag dan tekortschieten met zijn topmodellen, net daaronder heeft het heel competitieve toestellen. En als prijsbreker voor de goedkopere smartphones is het bedrijf vrij sterk. Een troef in de opkomende landen.

    In juni kondigde HTC een herstructurering aan. Het bedrijf wil zijn kantoren in de markten waar het te weinig marktaandeel heeft, sluiten, en zich toespitsen op de Chinese markt.


    Bron: De Morgen
  14. forum rang 4 s.lin 8 augustus 2012 21:58
    Google en Apple koning op smartphonemarkt
    wo 08 aug 2012, 21:12
    SAN FRANCISCO (AFN) - Van alle smartphones wereldwijd draaide in het tweede kwartaal 85 procent op software van Google of Apple. Dat bleek woensdag uit cijfers van het gerenommeerde onderzoeksbureau IDC.

    ,,De markt voor mobiele besturingssystemen wordt zonder twijfel bepaald door het duo Android en iOS'', aldus IDC-analist Kevin Restivo. Er is nog ruimte voor concurrenten om marktaandeel te winnen, maar zulke pogingen worden steeds moeilijker naarmate steeds meer mensen al een smartphone hebben, aldus de analist.

    Besturingssysteem Android van Google was in het afgelopen kwartaal goed voor 68 procent van de markt, terwijl iOS van Apple 17 procent voor zijn rekening nam. BlackBerry en Symbian van Nokia zagen hun marktaandelen dalen tot respectievelijk 4,8 en 4,4 procent.

    DFT
  15. forum rang 4 s.lin 12 augustus 2012 20:20
    RIM op zoek naar koper voor NewBay

    11 augustus 2012 14:32
    AMSTERDAM – Blackberrymaker RIM wil het Ierse softwarebedrijf NewBay verkopen. RIM heeft het bedrijf nog geen jaar in bezit, maar wil er vanaf na een herziening van de strategie.

    Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. RIM kocht het bedrijf in oktober 2011 voor naar verluidt 100 miljoen dollar. NewBay doet digitale contentdiensten voor telecomproviders en heeft 80 miljoen abonnees.

    De aankoop van NewBay werd gedaan onder het vorige management van RIM en het in Dublin gevestigde bedrijf zou een belangrijke bron van inkomsten moeten worden.

    Nieuwe topman

    In het begin van het jaar moest het management van RIM plaatsmaken en de nieuwe topman Thorsten Heins onderzoekt andere mogelijkheden om het bedrijf weer op de rails te brengen.

    De Blackberry van RIM lijkt niet te kunnen concurreren met andere smartphones van andere bedrijven. Op de beurs kan het bedrijf op weinig interesse meer rekenen. In het afgelopen jaar is de koers van het aandeel met 60 procent gedaald.

    NUzakelijk
  16. [verwijderd] 13 augustus 2012 08:43
    SUNNYVALE (AFN) - Mobieltjesmaker Motorola, sinds mei onderdeel van Google, gaat fors snijden in het personeelsbestand. Ongeveer 4000 banen gaan verloren, een vijfde van het totaal. Een derde van de 94 kantoren wereldwijd wordt gesloten.

    Dat schrijft The New York Times maandag. Zondag zou het personeel geïnformeerd zijn. Het is de eerste grote stap van Google om het bedrijf, dat ver achterloopt op zijn grootste concurrenten Apple en Samsung, te vernieuwen.

    Een derde van het banenverlies komt voor rekening voor de Amerikaanse activiteiten, aldus de krant. Het bedrijf zou stoppen met het maken van goedkopere toestellen en zich meer focussen op een paar luxere modellen.
  17. forum rang 4 s.lin 14 augustus 2012 20:37
    Wereldwijde verkoop mobiele telefoons gedaald
    14-8-12 - 13:18
    De wereldwijde verkoop van mobiele telefoons aan eindgebruikers is in het tweede kwartaal van 2012 met 2,3 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In totaal gingen 419 miljoen toestellen over de toonbank. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker Gartner heeft gepubliceerd.

    Volgens Gartner is de terugval te wijten aan de lastige economische omstandigheden. Ook wachten veel consumenten op de komst van een aantal nieuwe toestellen van bekende fabrikanten, zoals de langverwachte iPhone 5 van Apple.

    De verkoop van smartphones steeg wel sterk, met 42,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011. Smartphones zijn inmiddels goed voor 36,7 procent van het totale aantal mobiele telefoons.

    Uit de cijfers van Gartner blijkt verder dat marktleider Samsung zijn voorsprong op de concurrentie heeft vergroot. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wist bijna 30 procent meer telefoons aan de man te brengen. De totale verkoop kwam uit op ruim 90 miljoen toestellen, waarvan ruim de helft smartphones waren.

    Nokia bezet nog altijd de tweede plaats met een verkoop van ruim 83 miljoen telefoons. Het Finse bedrijf krijgt evenwel nauwelijks voet aan de grond op de lucratieve smartphonemarkt, die sterk groeit terwijl de markt voor 'ouderwetse' mobieltjes al een tijdje krimpt.

    Het smartphonesegment wordt nog steeds gedomineerd door Samsung en Apple. De twee aartsrivalen hebben op dat terrein samen circa de helft van de markt in handen. Er zijn verder geen smartphonefabrikanten die ook maar in de buurt van een marktaandeel van 10 procent komen, aldus Gartner.

    bron: ANP
  18. forum rang 4 s.lin 14 augustus 2012 20:50
    Samsung loopt uit op concurrenten
    Dinsdag 14 augustus 2012 om 15:39:23
    (Novum) - Samsung is in het tweede kwartaal uitgelopen op de concurrenten op de wereldwijde markt voor mobiele telefoons, zoals Apple en Nokia. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van adviesbureau Gartner.

    Samsung had in het tweede kwartaal een marktaandeel van 21,6 procent, tegen ruim zestien procent een jaar eerder. Nummer twee was Nokia met bijna twintig procent aandeel. Apple vult de derde plek met 6,9 procent. Het bedrijf had echter in het tweede kwartaal last van de aankondiging van de iPhone 5. Veel consumenten stelden daarom hun aankoop uit.

    Het Zuid-Koreaanse Samsung zag de verkopen in het tweede kwartaal met bijna dertig procent stijgen, in een verder krimpende markt. Dat kwam vooral door de introductie van het nieuwe vlaggenschip Samsung Galaxy S III.

    De totale markt voor mobieltjes kromp met 2,3 procent op jaarbasis. Dat kwam vooral doordat er minder normale mobiele telefoons werden verkocht. De smartphoneverkopen stegen juist met ruim 42 procent. Smartphones maken nu 36,7 procent uit van de telefoonmarkt.

    Gartner voorspelt dat de markt voor normale mobiele telefoons verder gaat inzakken. Voor smartphones voorziet het bureau een beter tweede halfjaar, doordat veel merken net als Apple met nieuwe modellen gaan komen.

  19. forum rang 4 s.lin 15 augustus 2012 20:26
    LG verkoopt 5 miljoen 4G-smartphones
    15 augustus 2012 13:03

    AMSTERDAM – LG heeft in totaal 5 miljoen smartphones met een 4G-verbinding verkocht. In juli dit jaar gingen er alleen al een miljoen toestellen over de toonbank.

    Dat maakte het Koreaanse bedrijf woensdag bekend.

    De Optimus LTE bleek het populairste toestel te zijn met 2 miljoen verkopen. LTE is een andere benaming voor een 4G-netwerk.

    LG verwacht dat volgend jaar de verkoop vertienvoudigt. Op dit moment heeft het bedrijf tien 4G-toestellen op de markt in landen als Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten.

    Afgelopen kwartaal werden er wereldwijd 417 miljoen smartphones verkocht. LG verkocht ruim 14 miljoen toestellen, een marktaandeel van 3,4 procent.

    NUzakelijk
93 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0719 +0,20%
FTSE 100 8.075,27 +0,43%
Germany40^ 17.909,20 -0,99%
Gold spot 2.331,73 +0,67%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,54%
RENEWI
+4,38%
Flow T...
+2,72%
Fugro
+2,53%
B&S Gr...
+2,11%

Dalers

ADYEN NV
-17,34%
VIVORY...
-5,81%
WDP
-5,48%
Alfen ...
-5,26%
CM.COM
-3,81%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links