Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13.647 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 678 679 680 681 682 683 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
VS wil vergoeding van moederbedrijf Volkswagen

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 14:12 | Views: 797

Volkswagen 14:06
153,00 +4,70 (+3,17%)

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid, die een aandeelhouder is van de moedermaatschappij van Volkswagen, wil een vergoeding voor het dieselgate-schandaal. Het gesjoemel met dieselmotoren zou te laat bekendgemaakt zijn door het bedrijf, leert het op dinsdag gepubliceerde jaarverslag.

De Amerikaanse overheid heeft zo'n 41.000 preferente aandelen van Porsche SE, de moedermaatschappij van automerken Porsche en Volkswagen, in handen. De twee autobedrijven hadden altijd een nauwe relatie. Zo is de eerste Volkswagen auto ontworpen door de oprichter van Porsche. De hoogte van de vergoeding die de Amerikanen eisen is niet bekend.

Meerdere aandeelhouders van Porsche eisen een vergoeding op vanwege het dieselschandaal. De claims hebben gezamenlijk een waarde van zo'n 1 miljard euro.
voda
0
Bescheiden winsten Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street boekt kleine winsten halverwege de handelsdag. De Dow, S&P en Nasdaq noteerden plussen van circa 0,3 procent.

In aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve morgenavond, was het vandaag relatief rustig.

De Federal Reserve zal woensdag vermoedelijk niet tornen aan zijn monetaire beleid, maar het aantal verwachte renteverhogingen gaat mogelijk wel omlaag. Dit is de verwachting van door ABM Financial News geraadpleegde economen.

"De lijst met economische indicatoren die ondermaats zijn, neemt gestaag toe en dit levert verder bewijs dat de Amerikaanse economie aan het begin van dit jaar flink is vertraagd. Dat heeft de verwachting gevoed dat de rentevoorspelling van Fed zal duiden op slechts een minimale of zelfs helemaal geen verkrapping in 2019", aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. Sterker nog, volgens berekeningen van CME Group is de kans op een renteverlaging volgens de markt groter dan een renteverhoging.

De meeste aandacht ging uit naar de fabrieksorders. Deze stegen in januari licht met 0,1 procent, zoals ook voorzien. In december was de stijging overigens ook al 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1352. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1347 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1330 op de borden.

Olie werd dinsdag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Nabeurs presenteert FedEx de cijfers over het afgelopen kwartaal. Het aandeel noteerde in aanloop fractioneel hoger. Later in de week komen onder meer Nike en Tiffany met cijfers.

Boeing won 1,0 procent. Federale aanklagers onderzoeken volgens The Wall Street Journal de ontwikkeling van de 737 MAX toestellen. Hiermee zijn recent twee vliegtuigrampen gebeurd.

Michaels Cos steeg ruim 10 procent. De retailer presenteerde kwartaalresultaten die beter waren dan verwacht. De outlook voor 2019 viel wel tegen.

Designer Shoe Warehouse, kortweg DSW, verliest juist 13 procent. De schoenenverkoper rapporteerde slechter dan verwachte resultaten over 2018.

Marriott International wil de komende drie jaar wereldwijd meer dan 1.700 nieuwe hotels openen, goed voor 275.000 tot 295.000 extra kamers. De winst moet tegen 2021 uitkomen op 7,65 à 8,50 dollar per aandeel. Daarmee ligt het middenpunt van de bandbreedte van 8,08 dollar boven de analistenraming van 7,72 dollar. Aandeelhouders krijgen via een inkoopprogramma 7,6 à 9 miljard dollar en 1,9 tot 2 miljard dollar uitgekeerd. De hotelketen werd op de beurs een procent duurder.

Bij de techaandelen was AMD een opvallende stijger met een koerswinst van 8,5 procent. De nieuwe streaming-videogaming dienst van Google zal worden ondersteund door AMD.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting vlakke opening

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

Beleggers lijken woensdag aan de zijlijn te blijven, vanwege de onzekerheid over de handelsbesprekingen tussen Amerika en China, en in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve.

The Wall Street Journal berichtte dat de handelsgezant van de VS, Robert Lighthizer, en minister van Financiën Steve Mnuchin volgende week naar Beijing afreizen voor een ontmoeting met Chinese onderhandelaars, die vervolgens daarna naar Washington komen. Volgens bronnen is dit een laatste zet om een handelsakkoord te sluiten.

De hoop op een deal zorgde de afgelopen maanden voor een optimistische stemming op de financiële markten maar recent sloeg die positieve stemming om in twijfel en ongeduld onder beleggers, omdat de VS en China nog behoorlijke uitdagingen te overwinnen hebben.

Volgens analisten bestaat het risico op een beperkt handelsakkoord; een deal waarmee de VS zich op de borst kan kloppen maar concrete problemen zoals diefstal van intellectueel eigendom door China, niet worden aangepakt.

Woensdag is er verder vooral aandacht voor het rentebesluit van de Fed. Dat wordt vanavond bekendgemaakt. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht en dus is er aandacht voor nieuwe economische ramingen en de zogeheten dot plot.

In december 2018, toen de federal funds rate voor het laatst werd verhoogd, rekende de Amerikaanse centrale bank nog op gemiddeld twee renteverhogingen in 2019. Sindsdien is de inflatie afgezwakt, de activiteit in de maakindustrie afgenomen en stelde de industriële productie teleur, volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

"Dat heeft de verwachting gevoed dat de rentevoorspelling van Fed zal duiden op slechts een minimale of zelfs helemaal geen verkrapping in 2019", aldus de marktvorser in een voorbeschouwing.

Ook economen van ANZ Bank rekenen op een voorzichtige Fed. "Alleen een inflatie die aanhoudend boven de doelstelling van de Fed [van 2 procent] uitkomt, zal verdere renteverhogingen kunnen uitlokken", aldus de marktvorsers, die denken dat dit mogelijk nog wel een paar jaar kan duren.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,6 procent. De marktindex steeg van 384,0 vorige week naar 390,0 deze week.

Wellicht dat de olieprijs reageert op de wekelijkse olievoorraden uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert later op de dag zijn wekelijkse update. Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger.

De euro noteerde pakweg een half uur voor de openingsbel op 1,1365 dollar, in vergelijking met 1,1349 rond het slot van de handel dinsdag laat.

Bedrijfsnieuws

FedEx daalde in de elektronische handel voorbeurs 6,6 procent in. De pakketbezorger kwam dinsdagavond opnieuw met een winstwaarschuwing.

Het aandeel van Alphabet kan mogelijk op aandacht rekenen nadat dochterbedrijf Google dinsdagavond zijn nieuwe dienst Stadia lanceerde, waarmee gebruikers videospelletjes kunnen streamen zonder dat hiervoor dure hardware apparaten nodig zijn. Verder werd vanmiddag bekend dat De EU Google een boete van 1,49 miljard euro geeft vanwege misbruik met zijn dienst AdSense. Het is de derde boete die Brussel de zoekmachine oplegt sinds 2017. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,2 procent lager.

AMD, dat Alphabet's Stadia zal ondersteunen, won dinsdag al bijna 12 procent en noteerde woensdag voorbeurs 1,7 procent hoger.

Aandelen van software-ontwikkelaar Smartsheet stegen voorbeurs 1,2 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

General Mills rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 447 miljoen dollar, ofwel 0,74 dollar per aandeel, op een omzet van 4,2 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,83 dollar per aandeel. Daarmee presteerde het concern beter dan verwacht. Het aandeel steeg 4,0 procent.

Walt Disney heeft de 71 miljard dollar bedragende overname van de entertainmentactiviteiten van Fox afgerond. Het aandeel won voorbeurs 0,5 procent.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag overwegend lager. De Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 25.887,38 punten en de breder samengestelde S&P 500 index eindigde fractioneel lager op 2.832,57 punten. Techbeurs Nasdaq won 0,1 procent op 7.723,95 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Opnieuw miljardenboete voor Google

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Alphabet Inc -C-
$ 1.204,36 4,99 0,42 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft Google een boete opgelegd van 1,49 miljard euro, omdat het concurrenten zou hebben geweerd bij de verkoop van tekstadvertenties bij zoekresultaten op websites van derden. Dat maakte de Europese commissaris van mededingingszaken Magrethe Vestager woensdag bekend.

Door het gedrag zou Google, een dochterbedrijf van Alphabet, zijn dominante positie op de markt voor online-zoekmachines hebben misbruikt.

Het is de derde van drie claims die de Europese Commissie tot nu toe neerlegde bij de Amerikaanse internetgigant. Daarmee nadert in elk geval een deel van het Europese onderzoek naar Google dat nu bijna tien jaar loopt zijn einde.

De boete is lager dan de twee vorige EU-boetes voor Google, die samen op 6,76 miljard euro kwamen. Er zit ook geen specifieke opdracht bij aan Google om zijn bedrijfspraktijken aan te passen. Google stopte namelijk met dit nieuwste type van concurrentie-ondermijnend gedrag kort nadat de EU de zaak drie jaar geleden aanhangig maakte.

"Google heeft zichzelf afgeschermd voor druk van concurrentie door websites van andere partijen contractuele beperkingen op te leggen die mededinging tegengaan", aldus Vestager. "Dat is niet toegestaan onder de mededingingsregels in de EU." In Europa had Google op dit vlak een marktaandeel van meer dan 70 procent in 2016.

Google was niet direct beschikbaar om commentaar te geven. In het verleden heeft het bedrijf al gezegd dat het is gestopt met het vermeende concurrentieverstorende gedrag om de kwestie op te lossen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ford breidt uit in Michigan

Gepubliceerd op 20 mrt 2019 om 16:58 | Views: 0

Ford Motor Company 16:48
8,51 -0,19 (-2,18%)

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Ford Motor is van plan ongeveer 900 miljoen dollar uit te trekken voor het bouwen van elektrische en zelfrijdende voertuigen in Michigan. De nieuwe activiteiten zijn goed voor circa 900 Amerikaanse banen. Tegelijkertijd wordt productie van kleine bestelwagens van Europa naar Mexico verplaatst.

Het autoconcern herhaalde tevens een aantal eerdere toezeggingen op het vlak van investeringen en extra werkgelegenheid. Het nieuws komt op dezelfde dag dat de Amerikaanse president Donald Trump een fabriek in Ohio bezoekt. Trump was onlangs nog erg kritisch op Fords rivaal General Motors voor het stopzetten van de productie in een kleine autofabriek in die staat.

Ford zelf haalde zich meer dan een jaar geleden ook nog de woede van de president op de hals, toen het in 2017 aankondigde bepaalde modellen in Mexico te gaan maken in plaats van in de Verenigde Staten.

Vorig jaar was al duidelijk dat de autogigant zijn thuismarkt ook niet links laat liggen. Ford blaast het in 1988 gesloten centraal station van Detroit, Michigan Central Station, nieuw leven in. Het tientallen jaren verwaarloosde kolossale pand moet de kern worden van de innovatiecentra van Ford.
voda
0
Wall Street in afwachting van Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdag lager. Tweeënhalf uur voor de slotzoemer noteerde de toonaangevende S&P 500 0,5 procent in de min.

Beleggers lijken woensdag aan de zijlijn te blijven staan, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve en vanwege de onzekerheid over de handelsbesprekingen tussen Amerika en China.

Woensdag is er verder vooral aandacht voor het rentebesluit van de Fed. Dat wordt vanavond bekendgemaakt. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht en dus is er aandacht voor nieuwe economische ramingen en de zogeheten dot plot.

In december 2018, toen de federal funds rate voor het laatst werd verhoogd, rekende de Amerikaanse centrale bank nog op gemiddeld twee renteverhogingen in 2019. Sindsdien is de inflatie afgezwakt, de activiteit in de maakindustrie afgenomen en stelde de industriële productie teleur, volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

"Dat heeft de verwachting gevoed dat de rentevoorspelling van Fed zal duiden op slechts een minimale of zelfs helemaal geen verkrapping in 2019", aldus de marktvorser in een voorbeschouwing.

“Alle ogen zijn woensdagavond gericht op de Fed”, schreven analisten van Credit Suisse. “Beleggers zijn benieuwd of de Fed zal vasthouden aan zijn gematigde koers, die de aandelen de afgelopen tijd een zetje omhoog heeft gegeven.”

The Wall Street Journal berichtte dat de handelsgezant van de VS, Robert Lighthizer, en minister van Financiën Steve Mnuchin volgende week naar Beijing afreizen voor een ontmoeting met Chinese onderhandelaars, die vervolgens daarna naar Washington komen. Volgens bronnen is dit een laatste zet om een handelsakkoord te sluiten.

De hoop op een deal zorgde de afgelopen maanden voor een optimistische stemming op de financiële markten maar recent sloeg die positieve stemming om in twijfel en ongeduld onder beleggers, omdat de VS en China nog behoorlijke uitdagingen te overwinnen hebben.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,6 procent. De marktindex steeg van 384,0 vorige week naar 390,0 deze week.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger. De Amerikaanse olievoorraden bleken vorige week met bijna 10 miljoen vaten te zijn gedaald. Analisten hadden juist een stijging verwacht.

De euro noteerde op 1,1356 dollar, in vergelijking met 1,1349 rond het slot van de handel dinsdag laat.

Bedrijfsnieuws

FedEx daalde 5 procent. De pakketbezorger kwam dinsdagavond nabeurs opnieuw met een winstwaarschuwing. Het verlaagde bovendien opnieuw de outlook voor het gehele jaar.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeg 0,8 procent ondanks een miljardenboete. De Europese Unie heeft de internetzoekmachine een boete opgelegd van 1,49 miljard euro, omdat het concurrenten zou hebben geweerd bij de verkoop van tekstadvertenties bij zoekresultaten op websites van derden. Door het gedrag zou Google, een dochterbedrijf van Alphabet, zijn dominante positie op de markt voor online-zoekmachines hebben misbruikt.

Aandelen van software-ontwikkelaar Smartsheet stegen 3,8 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

General Mills rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 447 miljoen dollar, ofwel 0,74 dollar per aandeel, op een omzet van 4,2 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,83 dollar per aandeel. Daarmee presteerde het concern beter dan verwacht. Het aandeel steeg 3,8 procent.

Walt Disney heeft de 71 miljard dollar kostende overname van de entertainmentactiviteiten van Fox afgerond. Het aandeel verloor 1,5 procent.

The E.W. Scripps Company daalde 3,1 procent, nadat het mediaconcern meldde dat het acht televisiestations van de Nexstar Media Group en Tribune Media zou overnemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Federal Reserve laat rente ongewijzigd

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft zoals verwacht zijn belangrijkste rentetarief ongewijzigd gelaten. Dit bleek woensdag na afloop van de tweedaagse beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee.

De zogenoemde federal funds rate werd gehandhaafd op 2,25 tot 2,50 procent.

De centrale bank verwacht geen renteverhogingen dit jaar meer. In december 2018, toen de rente voor het laatst werd verhoogd, rekende de Amerikaanse centrale bank nog op gemiddeld twee renteverhogingen in 2019. Sindsdien is de inflatie afgezwakt, de activiteit in de maakindustrie afgenomen en stelde de industriële productie teleur, volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

De Federal Reserve verlaagde bovendien de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie in 2019 en 2020.

De Amerikaanse beurzen reageerden positief op de verklaring van het Federal Open Market Committee.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
13.647 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 678 679 680 681 682 683 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Verliezen Wall Street lopen op

20 mrt De verliezen op de aandelenbeurzen in New York zijn woensdag halverwege de sessie iets verder opgelopen. De... 1

  Indices

  AEX 547,42 0,00%
  EUR/USD 1,1419 -0,03%
  Germany30^ 11.573,90 -0,26%
  Gold spot 1.317,46 +0,26%
  LDN100-24h 7.314,55 +0,10%
  NY-Nasdaq Composite 7.728,97 +0,07%
  US30# 25.706,87 +0,17%

  Stijgers

  Aalberts
  0,00%
  ABN AMRO
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  Aalberts
  0,00%
  ABN AMRO
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Maryjohn0192 op 20-mrt-19 22:34
  (4)

  ff_relativeren op 21-mrt-19 01:54
  (1)

  bergen333 op 21-mrt-19 01:46
  (15)

  !@#$!@! op 20-mrt-19 23:14
  (9)

  Treasury Bond op 20-mrt-19 22:47

  Column Forum Meer»

  (145)

  Formule1-Fan op 21-mrt-19 06:42
  (3)

  Snugger op 20-mrt-19 23:19
  (5)

  Bakker88 op 20-mrt-19 21:28
  (11)

  Kik_Bakker op 20-mrt-19 20:58
  (13)

  ListigeLoek op 20-mrt-19 18:09