Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 778 779 780 781 782 783 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Amerikaanse groothandelsvoorraden omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober licht gestegen, maar minder dan bij een eerdere raming werd gerapporteerd. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel vrijdag bekend.

De groothandelsvoorraden namen met 0,1 procent op maandbasis toe, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een stijging met 0,2 procent.

Op jaarbasis stegen de groothandelsvoorraden met 3,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street omarmt sterk banenrapport

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert vrijdag met nog een paar uur handel te gaan hoger. De Dow Jones index steeg 1,3 procent. De S&P 500 won 1,0 procent en de Nasdaq ging 1,1 procent hoger.

Veel aandacht ging uit naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid. In november was sprake van een banengroei van 266.000, terwijl economen vooraf uitgingen van een stijging van slechts 187.000. De werkloosheid bedroeg 3,5 procent, in tegenstelling tot de verwachte 3,6 procent.

Positief nieuws voor de regering Trump en voorlopig geen aanleiding voor de Federal Reserve om in actie te komen, oordeelde marktanalist Philip Marey van Rabobank.

"Het rapport laat zien dat de Amerikaanse arbeidsmarkt nog altijd floreert", aldus Marey.

Voor de Federal Reserve betekent het bovendien dat men de huidige rente mogelijk handhaaft tot ver in de eerste helft van 2020, denkt marktanalist David Madden van CMC Markets.

Verder lijkt het handelsconflict met China de Amerikaanse economie duidelijk niet te raken. "Dus is er minder grote prikkel om snel een deal te sluiten", aldus Madden.

Volgens de laatste berichten zit een gedeeltelijk handelsverdrag er wel aan te komen. Witte Huis econoom Larry Kudlow zei vrijdag tegen CNBC dat er intensieve gesprekken worden gevoerd.

Op macro-economisch vlak was er vrijdag verder aandacht voor het consumentenvertrouwen zoals gemeten door Universiteit van Michigan. In december was sprake van een aardige stijging. Verder liepen de groothandelsvoorraden licht op in de maand oktober.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond 0,4 procent lager op 1,1058.

Olie werd 1,1 procent duurder nadat de OPEC+ bevestigde dat het kartel en de tien landen daarbuiten in het eerste kwartaal nog eens 500.000 vaten olie per dag minder zullen oppompen, bovenop de al bestaande 1,2 miljoen vaten per dag.

Senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO wees erop dat het besluit bevestigde wat we volgens hem in de praktijk al langer zien en dat is volgens de econoom dat OPEC de productie de afgelopen maanden al flink heeft verlaagd, waardoor er per saldo weinig verandert.

Bedrijfsnieuws

Uber daalde 1,8 procent, nadat de taxibemiddelaar donderdag laat zijn langverwachte veiligheidsrapport publiceerde. Uber meldde dat in 2018 3.000 keer melding is gedaan van seksuele misstanden, waarvan zowel chauffeurs als klanten slachtoffer werden. De taxidienst was verder in 2018 betrokken bij 107 ongelukken met een dodelijke afloop.

Discounter Big Lots heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 127 miljoen dollar, ofwel 3,25 dollar per aandeel, op een omzet van 1,17 miljard dollar. Aangepast was er een verlies van 0,18 dollar per aandeel. Analisten rekenden op een omzet van 1,16 miljard dollar met een aangepast verlies per aandeel van 0,20 dollar. Door de beter dan verwachte cijfers steeg het aandeel liefst 29,5 procent.

Alphabet en Facebook noteerden vrijdag respectievelijk 1,0 procent en 0,8 procent hoger, nadat analisten van Stifel donderdag laat met een positief rapport kwamen over de twee bedrijven.

Volgens de analisten is het tijd om aandelen Facebook en Alphabet te kopen. Het optimisme over Alphabet wordt gevoed door de veranderingen in zoekmachineoptimalisatie die het bedrijf heeft geïmplementeerd. De analisten zijn positiever over Facebook vanwege het vermogen van de social media-site om de groei van advertentie-inkomsten te stimuleren.

Amazon.com steeg 0,7 procent. De Amerikaanse overheid overweegt om bepaalde overzeese activiteiten van de online retailer op een lijst te zetten van wereldwijde marktplaatsen met namaakgoederen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Facebook moet boete van € 3,5 mln aan Hongarije betalen

De concurrentiewaakhond van Hongarije heeft Facebook een boete uitgedeeld van 1,2 miljard Hongaarse forint. Volgens persbureau Bloomberg moet Facebook dit bedrag, ruim € 3,5 mln, betalen omdat het vanaf 2010 tot oktober 2019 gebruikers heeft misleid door te pretenderen dat de website gratis was.

De in Boedapest gevestigde autoriteit vindt niet dat Facebook gratis is omdat de door de gebruikers verstrekte gegevens en hun online activiteit een waarde vertegenwoordigen aangezien die door het technologiebedrijf werden gebruikt om er geld mee te verdienen.

In het bericht dat de Hongaarse concurrentiewaakhond aan Bloomberg mailde, zei de autoriteit ook dat het nooit eerder zo'n hoge boete voor het schenden van de rechten van consumenten had uitgedeeld.

fd.nl/ondernemen/1327375/facebook-moe...
voda
0
Amerikaans consumentenkrediet stijgt harder

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenkrediet in de Verenigde Staten is in oktober veel harder gestegen dan in de maand ervoor. Dit maakte de Federal Reserve vrijdagavond bekend.

Het consumentenkrediet steeg met 18,91 miljard dollar, na een toename van 9,58 miljard dollar in september.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Medeoprichter Facebook wil Asana op beurs'

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 21:22 | Views: 130

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Bedrijfssoftwarebedrijf Asana, opgericht en geleid door medeoprichter van Facebook Dustin Moskovitz, wil een notering op Wall Street krijgen. Daarbij mikt de onderneming volgens zakenkrant Financial Times op een zogenoemde direct listing.

Daarbij worden geen nieuwe aandelen door banken in de markt gezet. In plaats daarvan kunnen bestaande aandeelhouders door de nieuwe notering hun aandelen te gelde maken. De stap naar de aandelenmarkt van het in San Francisco gebaseerde Asana zou volgend jaar een feit moeten zijn. Wel zou er vooraf een private plaatsing kunnen zijn. Het bedrijf heeft al banken ingehuurd om de beursgang te begeleiden, aldus bronnen.

Tot de investeerders van Asana behoort onder meer de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore. Bij een investeringsronde eind vorig jaar werd Asana gewaardeerd op circa 1,5 miljard dollar.
voda
0
Futures voorspellen licht lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst maandag af op een licht lagere opening. Rond lunchtijd stond de S&P 500-future 0,1 procent in de min.

"Na de suikerstoot van het sterke Amerikaanse banenrapport vrijdag, is het onvermijdelijk dat we aan het begin van de nieuwe week wat naar beneden gaan", meent marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Volgens hem draait de komende week om de centrale banken, de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen en de Britse parlementsverkiezingen.

Beleggers tellen af naar 15 december, wanneer nieuwe Amerikaanse importheffingen gaan gelden op Chinese goederen, tenzij er voor die tijd voldoende vooruitgang wordt geboekt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.

Een functionaris van het Chinese ministerie van handel zei maandag te hopen dat er zo snel als mogelijk een resultaat komt dat alle partijen tevreden stelt.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig in de VS. Dinsdag start de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve, waarna woensdag het rentebesluit volgt.

Daarbij publiceert de Fed ook een actuele dot plot en nieuwe economische ramingen. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht, maar beleggers zijn vermoedelijk wel benieuwd hoeveel renteaanpassingen de beleidsmakers voorspellen voor 2020.

Vooralsnog denkt een meerderheid van de markt dat een volgende renteverlaging op zich laat wachten tot zeker september volgend jaar.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1072. Olie werd een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van kleine biotechbedrijven komen maandag mogelijk in beweging. Het Zwitserse Roche neemt Spark Therapeutics over en verlengt de aanbiedingstermijn tot en met 16 december om goedkeuring van toezichthouders af te wachten. Op 6 december waren krap 15 procent van de aandelen Spark aangeboden. In de voorbeurshandel werd nog niet gehandeld in Spark Therapeutics.

Sanofi neemt Synthorx over, een biotechbedrijf dat een middel ontwikkelt om het immuunsysteem te versterken bij kankerpatiënten. Het Franse Sanofi betaalt 2,5 miljard dollar voor het Amerikaanse bedrijf. In de elektronische handel steeg Synthorx bijna 171 procent.

Diplomat Pharmacy wordt overgenomen door UnitedHealth voor 4,00 dollar per aandeel. Het aandeel sloot vrijdag op 5,81 dollar. In de voorbeurshandel daalt Diplomat Pharmacy ruim 6 procent.

Canopy Growth kondigde aan dat David Klein de nieuwe CEO wordt. Het aandeel steeg voorbeurs 2 procent.

Slotstanden

Wall Street is vrijdag hoger gesloten. De Dow Jones index steeg 1,2 procent op een slot van 28.015,06 punten. De S&P 500 won 0,9 procent tot 3.145,91 punten en de Nasdaq ging 1,0 procent hoger op 8.656,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street richting lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst maandag af op een licht lagere opening. Richting de openingsbel stond de S&P 500-future 0,1 procent in de min, net als die voor de Dow Jones index en Nasdaq.

"Na de suikerstoot van het sterke Amerikaanse banenrapport vrijdag, is het onvermijdelijk dat we aan het begin van de nieuwe week wat naar beneden gaan", meent marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Volgens hem draait de komende week om de centrale banken, de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen en de Britse parlementsverkiezingen.

Beleggers tellen af naar 15 december, wanneer nieuwe Amerikaanse importheffingen gaan gelden op Chinese goederen, tenzij er voor die tijd voldoende vooruitgang wordt geboekt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.

Een functionaris van het Chinese ministerie van handel zei maandag te hopen dat er zo snel als mogelijk een resultaat komt dat alle partijen tevreden stelt.

"Het voorkomen van het compleet stuklopen van de gesprekken blijft de belangrijkste uitkomst voor beleggers", aldus analist Geoffrey Yu van UBS Wealth Management.

"De verwachtingen zijn wat getemperd dus zelfs wanneer er voor de vijftiende een doorbraak is, dan zal dit geen nieuwe bull markt, aandelenrally of sterke opleving van de mondiale groei ontketenen", verwacht de marktkenner.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig in de VS. Dinsdag start de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve, waarna woensdag het rentebesluit volgt.

Daarbij publiceert de Fed ook een actuele dot plot en nieuwe economische ramingen. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht, maar beleggers zijn vermoedelijk wel benieuwd hoeveel renteaanpassingen de beleidsmakers voorspellen voor 2020.

Vooralsnog denkt een meerderheid van de markt dat een volgende renteverlaging op zich laat wachten tot zeker september volgend jaar.

De euro noteerde vanmiddag op 1,1072. Olie werd een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van kleine biotechbedrijven komen maandag mogelijk in beweging. Het Zwitserse Roche neemt Spark Therapeutics over en verlengt de aanbiedingstermijn tot en met 16 december om goedkeuring van toezichthouders af te wachten. Op 6 december waren krap 15 procent van de aandelen Spark aangeboden. In de voorbeurshandel steeg Spark Therapeutics 1,9 procent.

Sanofi neemt Synthorx over, een biotechbedrijf dat een middel ontwikkelt om het immuunsysteem te versterken bij kankerpatiënten. Het Franse Sanofi betaalt 2,5 miljard dollar voor het Amerikaanse bedrijf. In de elektronische handel steeg Synthorx bijna 169 procent.

Diplomat Pharmacy wordt overgenomen door UnitedHealth voor 4,00 dollar per aandeel. Het aandeel sloot vrijdag op 5,81 dollar. In de voorbeurshandel daalde Diplomat Pharmacy bijna 32 procent.

Canopy Growth kondigde aan dat David Klein de nieuwe CEO wordt. Het aandeel steeg voorbeurs 4,3 procent. Klein was eerder financieel directeur bij Constellation Brands.

Merck neemt ArQule over om zo zijn pijplijn met behandelingen tegen kanker verder te diversificeren. De overname wordt vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2020 afgerond. Het aandeel ArQule verdubbelde bijna tot 19,48 dollar. Merck betaalt 20 dollar per aandeel. De deal heeft een totale waarde van circa 2,7 miljard dollar.

Slotstanden

Wall Street is vrijdag hoger gesloten. De Dow Jones index steeg 1,2 procent op een slot van 28.015,06 punten. De S&P 500 won 0,9 procent tot 3.145,91 punten en de Nasdaq ging 1,0 procent hoger op 8.656,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Voormalig Fed-baas Paul Volcker overleden

Gepubliceerd op 9 dec 2019 om 15:37 | Views: 91

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Paul Volcker, voormalig voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, is overleden. Dat meldt de New York Times. Volcker is 92 jaar oud geworden.

Paul Adolph Volcker was van 1969 tot 1974 onderminister van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Van 1975 tot 1987 was hij president van de Federal Reserve Bank of New York. Van augustus 1979 tot augustus 1987 was hij daarbij voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve. Hij werd opgevolgd door Alan Greenspan.

In de financiële wereld is Paul Volcker ook bekend vanwege de zogeheten Volcker Rule. Die aanscherping van bankenregels maakt het voor financiële instellingen vrijwel onmogelijk om voor eigen rekening speculatief te handelen.
15.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 778 779 780 781 782 783 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX licht hoger op rustige dag

15:51 De Europese aandelenbeurzen stonden maandag halverwege de middag overwegend lager. De AEX-index in Amsterda... 1

  Indices

  AEX 602,26 -0,01%
  EUR/USD 1,1068 +0,10%
  Germany30^ 13.100,80 -0,50%
  Gold spot 1.460,79 +0,04%
  LDN100-24h 7.244,65 +0,21%
  NY-Nasdaq Composite 8.656,53 +1,00%
  US30# 27.960,54 -0,15%

  Stijgers

  Fugro
  +6,92%
  Aperam
  +2,21%
  Flow T...
  +2,16%
  Galapagos
  +2,06%
  BAM
  +1,95%

  Dalers

  Kiadis...
  -3,81%
  Takeaw...
  -2,20%
  Ajax
  -1,78%
  Kendrion
  -1,68%
  ASMI
  -1,51%

  Nieuws Forum Meer»

  (6)

  Lepre Chaun op 09-dec-19 17:19
  (2)

  Weert=No.1 op 09-dec-19 16:51
  (4)

  Arie40 op 09-dec-19 16:17
  (1)

  Krisna op 09-dec-19 16:14
  (27)

  Gilaph op 09-dec-19 15:57

  Column Forum Meer»

  (175)

  Oboema uit Zimbabwe op 09-dec-19 17:40
  (4)

  Snugger op 09-dec-19 16:25
  (8)

  Ritageld op 09-dec-19 15:29
  (7)

  Snugger op 09-dec-19 15:11
  (2)

  ff_relativeren op 09-dec-19 12:16