Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16.627 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 827 828 829 830 831 832 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Amerikaanse dienstensector krimpt fors - Markit

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten is in maart zoals verwacht fors gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex zoals Markit die samenstelt, kwam uit op 39,8, ten opzichte van 49,4 in februari. Dit was de sterkste daling ooit.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street opent met kleine plussen

Gepubliceerd op 3 april 2020 15:51 | Views: 78

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten aan de dag begonnen. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel een fractie hoger op 21.423 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,3 procent omhoog tot 2534 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 503 punten.

De nieuwste cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid lieten een grotere daling zien dan economen hadden verwacht. 's Werelds grootste economie verloor 701.000 banen (exclusief de landbouw).

Oliebedrijven

Oliebedrijven staan na de sterke winsten van een dag eerder ook weer in de schijnwerpers. Oliekartel OPEC en bondgenoten bespreken maandag een mogelijke productiebeperking. Daarmee zou de Russisch-Saudische vete op de oliemarkt tot de verleden tijd behoren. De al eerder door president Donald Trump genoemde verlaging van 10 miljoen vatten per dag zou volgens de zogeheten OPEC+ een realistisch doel zijn. Trump gaat vrijdag met de Amerikaanse reuzen overleggen of de VS ook willen bijdragen. Chevron en ExxonMobil stegen tot ruim 3 procent.

De luchtvaartsector weet de aandacht ook weer op zich gevestigd. American Airlines (plus 2,2 procent) maakte bekend tot volgend jaar 25 vliegbestemmingen te schrappen. Daarnaast gaat de luchtvaartmaatschappij deze zomer met een afgeslankt zomerschema vliegen.

De fabrikant van elektrische auto's Tesla maakte bekend in het eerste kwartaal flink meer voertuigen aan de man te hebben gebracht. Het aandeel werd meer dan 10 procent meer waard. Techreus Facebook (min 0,8 procent) verwacht ondanks de coronacrisis geen ontslagen en wil dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen.
voda
0
Dienstensector VS groeit toch - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten is in maart afgenomen, maar een stuk minder sterk dan vooraf verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex van ISM kwam uit op 52,5 ten opzichte van 57,3 in februari. Er was door economen een daling tot 45,0 voorspeld.

Eerder vanmiddag wezen inkoopdata van onderzoeksbureau Markit op een stevigere krimp in de Amerikaanse dienstensector. Deze inkoopmanagersindex daalde van 49,4 tot 39,8.

De markt hecht over het algemeen meer waarde aan de meting van ISM dan aan die van Markit.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Wall Street lager na banenrapport

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street ligt vrijdag op koers voor een lager slot. De S&P 500 noteerde met nog een paar uur handel te gaan 2,3 procent lager. De Dow Jones index verloor 2,4 procent en de Nasdaq daalde 2,3 procent.

Op weekbasis staan de indexen in de min. De markten blijven in de ban van de coronacrisis en het snel groeiende aantal besmettingen in de Verenigde Staten, dat vrijdagavond op bijna 258.000 stond. Het aantal wereldwijde coronabesmettingen gaat inmiddels richting de 1,1 miljoen.

De focus van beleggers ligt vrijdag vooral op het Amerikaans banenrapport. Daaruit bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in maart is gekrompen met 701.000 banen, terwijl de markt vooraf rekende op een veel beperktere daling. Het werkloosheidspercentage steeg naar 4,4 procent, terwijl werd gerekend op een stijging tot slechts 3,7 procent.

"Het feit dat het banenrapport zo'n zeven keer slechter is dan verwacht, zonder dat dit een hevige verkoopgolf in de dollar en Amerikaanse aandelen veroorzaakt, laat zien dat de markten erop rekenen dat de wereldeconomie de komende maanden in een zwart gat valt", aldus marktstrateeg Ranko Berich van Monex Europe.

De echte dreun komt volgens analist Philip Marey van Rabobank pas met de cijfers over april. Dat zal ook een representatiever beeld geven van de toestand op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Marey denkt verder dat er rekening gehouden moet worden met een werkloosheid in de VS die kan oplopen naar circa 25 procent of meer, tegen bijvoorbeeld iets meer dan 10 procent als gevolg van de financiële crisis.

Donderdag bleek uit data van het Amerikaanse ministerie van arbeid al dat het aantal werkloosheidsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen naar een record van 6,6 miljoen stuks.

Ook opvallend waren de inkoopdata in de Amerikaanse dienstensector van Markit en ISM. Die toonden in de maand maart een verdeeld beeld. Zo zag ISM een afname van de activiteit in de dienstensector, maar was er met een indexcijfer van 52,5 geen sprake van krimp. Data van onderzoeksbureau Markit wezen juist op een stevigere krimp in de Amerikaanse dienstensector. Deze inkoopmanagersindex daalde tussen februari en maart van 49,4 naar 39,8.

Op basis van deze inkoopdata voorspelt Markit-econoom Chris Williamson over heel 2020 een krimp van de Amerikaanse economie met 5,5 procent.

Marey van Rabobank meent dat ISM meer naar grote bedrijven kijkt en Markit naar de kleinere ondernemingen.

Een vat West Texas Intermediate olie werd vrijdag bijna 7 procent meer waard, na een stijging met 25 procent op donderdag. Volgens de laatste berichten komt de OPEC+ mogelijk maandag bijeen om te praten over een nieuwe productieverlaging van mogelijk 6 miljoen vaten per dag. Voorwaarde is wel dat de VS ook meedoet. Dat zou Amerika mogelijk willen bewerkstelligen door de productie in de Golf van Mexico stil te leggen.

Marktvolgers zijn echter voorzichtig. Zelfs als er een akkoord wordt bereikt, zal een dergelijk besluit maanden in beslag nemen, waarschuwden analisten van BNP Paribas.

De euro/dollar verhandelde vrijdagavond 0,7 procent lager op 1,0783.

Bedrijfsnieuws

Tesla heeft in de eerste drie maanden van het boekjaar zijn beste eerste kwartaal ooit gedraaid. Dit meldde de producent van elektrische voertuigen donderdagavond. In de verslagperiode werden 102.672 voertuigen geproduceerd, terwijl het aantal leveringen uitkwam op 88.400. Analisten geraadpleegd door van FactSet rekenden op 89.000 leveringen. Het aandeel steeg ruim 4 procent.

FedEx verwacht dat de corona-uitbraak impact zal hebben op het operationeel resultaat en de marges. Vooralsnog zal de pakketbezorger wel binnen zijn convenanten blijven. Het aandeel daalde bijna 7 procent.

Constellation Brands presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht. De aangepaste winst bedroeg 2,06 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 1,64 dollar per aandeel. De omzet steeg met 6,0 procent tot 1,9 miljard dollar, wat beter was dan de verwachte FactSet-consensus van 1,1 miljard dollar. Het aandeel verloor dik 2 procent.

Aandelen 3M werden bijna 3 procent minder waard. De CEO van het concern meldde dat de vraag naar N95-beschermingsmaskers, die het produceert, de productiecapaciteit sterk overtreft. President Trump is evenwel slecht te spreken over 3M en hoe het omgaat met de mondkapjes. "Ze zullen een hoge prijs betalen", dreigde hij op Twitter.

Twitter won 0,5 procent. Goldman Sachs zette de microblogsite op zijn kooplijst, waarbij de analisten van de zakenbank van mening zijn dat nieuwe en teruggekeerde gebruikers de meerwaarde weer zullen inzien van het platform zoals in eerdere crises ook het geval was.

Tenneco, een producent van auto-onderdelen, verlaagt de salarissen in het tweede kwartaal met 25 procent. Het uitvoerend managementteam verlaagt het eigen salaris met 50 procent, terwijl de CEO helemaal afziet van zijn salaris. Het aandeel daalde ruim 18 procent.

AutoNation heeft 7.000 werknemers op onbetaald verlof gestuurd en snijdt tevens in de salarissen van het overig personeel. Nieuwe krachten worden al helemaal niet meer ingehuurd. Het aandeel verloor meer dan 7 procent.

American Airlines heeft tientallen zomervluchten opgeschort en de internationale capaciteit voor het seizoen teruggeschroefd met 60 procent. Het aandeel daalde ruim 6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Thanks Nobahamas.

Flinke minnen op Wall Street

Gepubliceerd op 3 april 2020 20:05 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag fors lager. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 2,5 procent lager op 20.887 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 2,4 procent omlaag tot 2467 punten en techbeurs Nasdaq daalde 2,3 procent tot 7315 punten.

De nieuwste cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid lieten een grotere daling zien dan economen hadden verwacht. 's Werelds grootste economie verloor 701.000 banen (exclusief de landbouw).

Oliebedrijven

Oliebedrijven staan na de sterke winsten van een dag eerder weer in de schijnwerpers. Oliekartel OPEC en bondgenoten bespreken maandag een mogelijke productiebeperking. Daarmee zou de Russisch-Saudische vete op de oliemarkt tot de verleden tijd behoren. De Amerikaanse president Donald Trump gaat vrijdag met de Amerikaanse reuzen overleggen of de VS ook willen bijdragen. Chevron en ExxonMobil werden tot 3,6 procent lager gezet.

De luchtvaartsector weet de aandacht ook weer op zich gevestigd. American Airlines (min 7,9 procent) maakte bekend tot volgend jaar 25 vliegbestemmingen te schrappen. Daarnaast gaat de luchtvaartmaatschappij deze zomer met een afgeslankt zomerschema vliegen.

Tesla

De fabrikant van elektrische auto's Tesla maakte bekend in het eerste kwartaal flink meer voertuigen aan de man te hebben gebracht. Het aandeel werd 3,3 procent meer waard. Techreus Facebook (min 3,5 procent) verwacht ondanks de coronacrisis geen ontslagen en wil dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen.

3M (min 3 procent) protesteerde dat het bedrijf door Trump verkeerd werd afgeschilderd. Bovendien stelt het bedrijf dat een door Trump opgelegde exportstop betekent dat andere landen zonder mondkapjes komen te zitten en wellicht andere materialen niet meer naar de VS willen exporteren.

De euro was 1,0793 dollar waard, tegen 1,0786 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 8 procent procent meer op 27,34 dollar. Brentolie werd 10,8 procent duurder op 33,17 dollar per vat.
nobahamas
0
Opmerkelijk hoe het Plunge protection team in het laatste half uur van de handel Wall Street weer laat vliegen
16.627 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 827 828 829 830 831 832 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 471,46 -1,43%
EUR/USD 1,0806 -0,45%
Germany30^ 9.545,46 -0,26%
Gold spot 1.618,22 0,00%
LDN100-24h 5.383,59 0,00%
NY-Nasdaq Composite 7.373,08 -1,53%

Stijgers

Flow T...
+6,01%
Ahold ...
+3,84%
JUST E...
+3,48%
Ajax
+3,29%
GrandV...
+2,68%

Dalers

Wereld...
-9,98%
UNIBAI...
-9,05%
Aegon
-8,49%
Nedap
-7,93%
ADYEN NV
-6,62%

Nieuws Forum Meer»

(15)

boomer92 op 4 apr 2020 02:37
(47)

Pechorin op 4 apr 2020 01:38
(38)

Pechorin op 4 apr 2020 01:27
(3)

crypt op 4 apr 2020 00:48
(5)

PietP op 4 apr 2020 00:20

Column Forum Meer»

(40)

plof® op 4 apr 2020 07:51
(4)

plof® op 4 apr 2020 07:44
(11)

efreddy op 3 apr 2020 23:52
(484)

Kris69 op 3 apr 2020 23:39
(8)

Augustinus op 3 apr 2020 23:17
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare