Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16.020 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Wall Street beweegt richting vlakke opening

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich dinsdag op voor een weinig spectaculaire opening, na de winst op maandagavond.

De futures wijzen een half uur voor opening op een verdeelde maar weinig spannende opening.

Beleggers wachten al geruime tijd op de ondertekening van het eerste deel van het handelsakkoord tussen de VS en China. Inmiddels zou de Chinese vicepremier Liu He in Washington zijn om dit spoedig te doen.

Vanochtend vroeg waren er eerst al exportcijfers uit China. In december steeg de uitvoer met 7,6 procent, een stuk sterker dan de 4,0 procent die was voorzien. De import nam zelfs met meer dan 16 procent toe.

Ook zijn er vanmiddag nog Amerikaanse inflatiecijfers, nadat eerder op dinsdag bleek dat het vertrouwen onder ondernemers in het Amerikaanse mkb is gedaald. De Amerikaanse consumentenprijzen zijn in december iets gestegen op maandbasis, maar minder hard dan in november. De stijging was conform de verwachting van analisten.

De meeste aandacht zal vermoedelijk echter uitgaan naar de kwartaalcijfers van een aantal grote Amerikaanse banken, die zo het startschot geven voor het nieuwe cijferseizoen.

"Als dergelijke bedrijven niet alleen positieve resultaten boeken, maar ook nog eens optimistisch zijn over de komende twaalf maanden, dan zal de toon gezet zijn voor de aandelenmarkten", aldus strateeg Bethel Loh van ThinkMarkets, die verwacht dat in dat geval de beurzen de maand januari flink hoger uitgaan.

"Zelfs als de cijfers tegenvallen, maar de outlook optimistisch blijft, dan zal dat voldoende reden zijn voor beleggers om hun longposities aan te houden."

Analisten van Keefe, Bruyette & Woods verwachten dat de banken ongeveer 6 procent meer winst hebben behaald in het vierde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond 1,1131. De olieprijzen daalden licht.

Bedrijfsnieuws

Betaalkaartenbedrijf Visa neemt het fintechbedrijf Plaid over, om in te spelen op het toenemende gebruik van fintech-apps en betaalsystemen zonder fysieke kaarten. Daarvoor betaalt Visa 5,3 miljard dollar. Visa opent vermoedelijk iets hoger.

Vermogensbeheerder BlackRock gaat meer doen tegen de risico's van klimaatverandering. Dit maakte de Amerikaanse vermogensbeheerder dinsdag bekend, na kritiek van beleggers en activisten over de investeringen die BlackRock bleef doen in fossiele brandstoffen en verwijten van een trage respons op milieukwesties.

Citigroup, Wells Fargo en JPMorgan openden vanmiddag de boeken. Wells Fargo zal een lagere opening tegemoet te gaan, terwijl de andere twee bankaandelen het groen zullen opzoeken.

Wells Fargo heeft in het vierde kwartaal een operationeel verlies geboekt om diverse juridische kwesties af te handelen, waaronder dubieuze verkooppraktijken, zodat de winst halveerde terwijl ook de inkomsten terugliepen. De nettowinst was 2,9 miljard dollar, tegen 6,1 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel halveerde de winst van 1,21 dollar naar 0,60 dollar. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 1,12 dollar winst per aandeel.

JPMorgan Chase heeft in het vierde kwartaal van 2019 flink meer winst geboekt en overtrof daarmee de analistenverwachtingen. De inkomsten stegen in het vierde kwartaal met 9 procent tot 29,2 miljard dollar. De winst per aandeel steeg van 1,98 naar 2,57 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden op 27,9 miljard dollar aan inkomsten en een winst per aandeel van 2,35 dollar gerekend.

Citigroup heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar en overtrof ook de analistenverwachtingen. De nettowinst bedroeg net geen 5 miljard dollar, of 2,15 dollar per aandeel op een aangepaste basis, op 18,4 miljard dollar aan inkomsten. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden voor het vierde kwartaal gerekend op een winst per aandeel van 1,81 dollar.

Delta Air Lines heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, zowel ten opzichte van de verwachting van analisten als van de eigen inschattingen. De luchtvaartmaatschappij verdiende op een aangepaste basis 1,70 dollar per aandeel. Delta had zelf een bandbreedte voor de winst per aandeel afgegeven van 1,20 tot 1,50 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,40 dollar. Voor het lopende kwartaal gaat Delta Air Lines uit van een omzetgroei van 5 tot 7 procent en een vlakke marge voor aftrek van belastingen. Delta Air Lines opent vermoedelijk 3,5 procent hoger.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg maandag 0,7 procent naar 3.288,13 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 28.907,05 punten en de Nasdaq ging 1,0 procent hoger op een slot van 9.273,93 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Banken in schijnwerpers op Wall Street

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 15:39 | Views: 884

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers verwerken een eerste stroom aan bedrijfsresultaten, waaronder die van grote banken en luchtvaartonderneming Delta Air Lines. Verder zijn beleggers gespitst op de aanstaande ondertekening van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China later deze week. Als de krabbels zijn gezet, komen naar verwachting ook meer details over de overeenkomst naar buiten.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel vlak op 28.909 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,1 procent tot 3284 punten en techbeurs Nasdaq gaf 0,1 procent prijs tot 9265 punten.

Bij de banken was er een hogere opening voor JPMorgan Chase (plus 1,1 procent). De bank profiteerde de voorbije maanden vooral van goede resultaten bij de zakenbankdivisie. Met name de handel in obligaties en aandelen legde de bank geen windeieren op. Het aandeel Citigroup won 1,3 procent. Die bank had de wind mee in zijn divisie voor obligatiehandel, terwijl de Amerikaanse consumententak sterk groeide.

Wells Fargo speelde in de vroege handel bijna 4 procent kwijt. Die bank zag de winst in het vierde kwartaal meer dan halveren. De grote hypotheekverstrekker had moeite om te groeien nu de rentes lager zijn geworden. Ook moest Wells Fargo flinke kosten maken als gevolg van rechtszaken over een aantal schandalen.

Delta Air Lines (plus 3,4 procent) haalde een hogere winst op een recordomzet. De luchtvaartmaatschappij profiteerde onder meer van het feit dat het bedrijf geen gewraakte Boeing 737 MAX-vliegtuigen in zijn vloot heeft. Daardoor hoefde Delta geen extra kosten te maken, maar wel wist het concern reizigers af te snoepen van rivalen die de 737 MAX wel aan de grond moeten houden.
voda
0
Boeing ziet leveringen meer dan halveren in 2019

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Airbus Group SE nominatif adm
135,10 -0,02 -0,01 % Euronext Paris
Airbus SE
135,10 -0,02 -0,01 % Euronext Paris
Airbus SE
135,90 0,70 0,52 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Boeing Co
$ 334,265 4,115 1,25 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft in 2019 380 vliegtuigen afgeleverd, ruim de helft minder dan een jaar geleden. Dit maakte de Amerikaanse vliegtuigbouwer dinsdag bekend.

In 2018 leverde Boeing nog 806 toestellen af. De productie van Boeing kwam in 2019 onder druk te staan na twee crashes met zijn 737 MAX 8 toestellen. Bestaande toestellen mochten daardoor niet meer vliegen en de productie van nieuwe 737 MAX exemplaren werd stilgelegd.

Vorige week maakte concurrent Airbus bekend dat het in 2019 863 vliegtuigen heeft afgeleverd. Daarmee stootte het Europese luchtvaartconcern Boeing van de troon als grootste vliegtuigbouwer ter wereld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Deliveroo krijgt noodlening van Amazon'

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 18:53 | Views: 0

LONDEN (AFN) - Maaltijdbezorger Deliveroo heeft een noodlening gekregen van de Amerikaanse webwinkel Amazon. Bij het Britse bedrijf dreigde de bodem van de kas in zicht te komen nu de Britse mededingingswaakhond een investering van Amazon in het bedrijf onderzoekt, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Hoe groot de lening is, weet Bloomberg niet te melden.

Amazon stak in mei 575 miljoen dollar in Deliveroo. Die investering hangt nog in de lucht toen de Competition and Markets Authority (CMA) besloot een onderzoek in te stellen. De Britse toezichthouder meent dat het risico bestaat dat de concurrentie afneemt op zowel het gebied van bezorging van maaltijden door restaurants als het bezorgen van boodschappen in opdracht van supermarkten.

De lening van Amazon wordt volgens de ingewijden omgezet in aandelen als de investering door de CMA wordt goedgekeurd.
voda
0
Financials blikvanger op groen Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde dinsdag met nog een paar uur handel te gaan in het groen met nieuwe records in de maak voor de grote indexen.

De S&P 500 index steeg 0,1 procent op 3.292 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent tot 29.044 punten en de Nasdaq ging 0,2 procent hoger op 9.283 punten.

Beleggers wachten op het moment dat het onlangs gesloten handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en China wordt ondertekend. Dat staat woensdag te gebeuren.

"Er klinken positieve geluiden maar de tekst van het handelsverdrag is belangrijk", volgens vermogensbeheerder Edward Park van Brooks Macdonald Asset Management. "Beleggers willen duidelijke vooruitgang zien in de handelsrelatie tussen de VS en China."

Verder werden de kwartaalcijfers van JPMorgan Chase en Citigroup goed ontvangen, zag analist David Madden van CMC Markets. Daarbij deden de handelsactiviteiten van JPMorgan het goed en werd een tegenvallende aandelenhandel bij Citi gecompenseerd door een sterke groei bij de obligatiehandel. Wells Fargo stond onder druk na de kwartaalcijfers. De bank had afgelopen kwartaal volgens Madden last van het lage renteklimaat.

Vanmiddag verschenen Amerikaanse inflatiecijfers. In december stegen de consumentenprijzen met 0,2 procent op maandbasis, een lichte verzwakking ten opzichte van november. De inflatie op jaarbasis kwam uit op 2,3 procent, net als de kerninflatie. De Federal Reserve ambieert een prijsstabiliteit van 2 procent.

Marktanalist Madden wees de recente vertraging van de loongroei in de VS, zichtbaar in het banenrapport van afgelopen week, wat in combinatie met de sterkere inflatie druk kan zetten op de consumentenuitgaven.

Verder werd dinsdag op macro-economisch vlak bekend dat het vertrouwen onder ondernemers in het Amerikaanse mkb tussen november en december licht is gedaald.

De euro/dollar verhandelde dinsdagavond op 1,1132. Olie werd 0,8 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Tesla is momenteel niet te stoppen. Bereikte het aandeel van de maker van elektrische voertuigen maandag al de mijlpaal van 500 dollar, zet de opwaartse beweging vandaag verder door. Met nog een paar uur handel noteerde het aandeel Tesla dinsdagavond 3,3 procent in de plus op 542,26 dollar.

Creditcardmaatschappij Visa neemt het fintechbedrijf Plaid over, om in te spelen op het toenemende gebruik van fintech-apps en betaalsystemen zonder fysieke kaarten. Daarvoor betaalt Visa 5,3 miljard dollar. Het aandeel Visa steeg 0,3 procent.

Vermogensbeheerder BlackRock gaat meer doen tegen de risico's van klimaatverandering. Dit maakte de Amerikaanse vermogensbeheerder dinsdag bekend, na kritiek van beleggers en activisten. Woensdag opent de vermogensbeheerder de boeken over het vierde kwartaal. Het aandeel BlackRock daalde 0,2 procent.

Citigroup, Wells Fargo en JPMorgan openden vanmiddag reeds de boeken en gaven daarmee de aftrap voor het cijferseizoen in de VS.

Citigroup heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar en overtrof bovendien de analistenverwachtingen. De nettowinst bedroeg net geen 5 miljard dollar, of 2,15 dollar per aandeel op een aangepaste basis. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een winst per aandeel van 1,81 dollar. Het aandeel Citigroup steeg 2,6 procent.

Wells Fargo heeft in het vierde kwartaal van 2019 een operationeel verlies geboekt om diverse juridische kwesties af te handelen, waaronder dubieuze verkooppraktijken. Dit resulteerde in een halvering van de winst en een omzetdaling. De nettowinst was 2,9 miljard dollar of 0,60 dollar per aandeel. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 1,12 dollar winst per aandeel. Het aandeel Wells Fargo verloor 4,1 procent.

JPMorgan Chase heeft in het vierde kwartaal van 2019 boven verwachting gepresteerd. De inkomsten stegen met 9 procent tot 29,2 miljard dollar. De winst per aandeel steeg van 1,98 naar 2,57 dollar. Analisten voorspelden 27,9 miljard dollar aan inkomsten en een winst per aandeel van 2,35 dollar. Het aandeel ging 1,8 procent hoger.

Delta Air Lines heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, zowel ten opzichte van de verwachting van analisten als van de eigen inschattingen. De luchtvaartmaatschappij verdiende op een aangepaste basis 1,70 dollar per aandeel. Delta had zelf een bandbreedte voor de winst per aandeel afgegeven van 1,20 tot 1,50 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,40 dollar. Het aandeel won 3,6 procent.

Boeing steeg 1,3 procent. De vliegtuigbouwer heeft in 2019 380 vliegtuigen afgeleverd, ruim de helft minder dan een jaar geleden. In 2018 leverde Boeing nog 806 toestellen af. De productie van Boeing kwam in 2019 onder druk te staan na twee crashes met zijn 737 MAX 8 toestellen. Bestaande toestellen mochten daardoor niet meer vliegen.

Mede daarom maakte American Airlines dinsdag bekend dat er zeker niet voor begin juni gevlogen zal worden met de 737 MAX toestellen in de vloot.

Aandelen Pinterest werden dinsdag 9,8 procent meer waard. Uit een rapport van eMarketer bleek dat het social media bedrijf, bekend van zijn digitale prikbord nu meer gebruikers heeft dan Snapchat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Boeing praat met banken over lening om MAX-crisis'

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 20:15 | Views: 13

Boeing Company 20:09
332,11 +1,89 (+0,57%)

CHICAGO (AFN) - Vliegtuigmaker Boeing is naar verluidt in gesprek met verschillende banken over een lening. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het geld is nodig om de problemen met de 737 MAX-toestellen te bezweren, nu de productie van het gewraakte toestel is stilgelegd.

Volgens de bronnen leidt Citigroup de gesprekken over het te verschaffen krediet. Door de vele kosten die Boeing moet maken in de nasleep van twee rampen met de 737 MAX-toestellen staat de kredietwaardigheid van Boeing onder druk. Daardoor zou de toegang tot de kapitaalmarkten voor de vliegtuigmaker duurder kunnen worden. Verschillende kredietbeoordelaars oordeelden al negatiever over Boeing.

Sinds maart vorig jaar worden de 737 MAX-toestellen om veiligheidsredenen aan de grond gehouden, waarmee ook het aantal leveringen van de Amerikanen drastisch daalde. Dat voelt Boeing in de portemonnee. Daarnaast moet het concern luchtvaartondernemingen compenseren voor geleden schade. De problemen noopten Boeing al tot het afsluiten van een kredietfaciliteit van bijna 10 miljard dollar. Mogelijk mikt Boeing nu op een andere vorm van financiering.
voda
0
Fed-bestuurder George sluit renteverhoging niet uit

(ABM FN-Dow Jones) Indien de groeitrend in de Verenigde Staten verbetert, is het wellicht nodig om de in 2019 doorgevoerde renteverlagingen van de Federal Reserve terug te draaien. Dit zei voorzitter van de Kansas Fed Esther George dinsdag in een toespraak.

"We zullen moeten evalueren of de renteverlagingen uit 2019 doeltreffend zijn gebleken als zogenaamde 'insurance cuts' en moeten worden teruggedraaid wanneer de economische tegenwind verdwijnt", aldus George, die vorig jaar tegen de renteverlagingen van de Fed stemde.

George sluit ook niet uit dat de federal funds rate, momenteel in een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent, verder moet worden verlaagd wanneer de Amerikaanse economie gaat haperen.

Vooralsnog is het gepast om af te wachten om te zien hoe de economie reageert op de voorzorgs-renteverlagingen, aldus George.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street doet stapje terug

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag overwegend licht lager gesloten, nadat de drie indexen eerder op de dag nog op koers lagen voor nieuwe records.

De S&P 500 index daalde alsnog 0,2 procent op 3.283,15 punten, de Dow Jones index won nipt 0,1 procent tot 28.939,67 punten en de Nasdaq ging 0,2 procent lager op 9.251,33 punten.

Beleggers wachten op het moment dat het onlangs gesloten handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en China wordt ondertekend. Dat staat woensdag te gebeuren.

"Er klinken positieve geluiden maar de tekst van het handelsverdrag is belangrijk", volgens vermogensbeheerder Edward Park van Brooks Macdonald Asset Management. "Beleggers willen een duidelijke vooruitgang zien in de handelsrelatie tussen de VS en China."

De kwartaalcijfers van JPMorgan Chase en Citigroup werden goed ontvangen, zag analist David Madden van CMC Markets. Daarbij deden de handelsactiviteiten van JPMorgan het goed en werd een tegenvallende aandelenhandel bij Citi gecompenseerd door een sterke groei bij de obligatiehandel. Wells Fargo stond onder druk na de kwartaalcijfers. De bank had afgelopen kwartaal volgens Madden last van het lage renteklimaat.

Dinsdag verschenen ook Amerikaanse inflatiecijfers. In december stegen de consumentenprijzen met 0,2 procent op maandbasis, een lichte verzwakking ten opzichte van november. De inflatie op jaarbasis kwam uit op 2,3 procent, net als de kerninflatie. De Federal Reserve ambieert een prijsstabiliteit van 2 procent.

Marktanalist Madden wees de recente vertraging van de loongroei in de VS, zichtbaar in het banenrapport van afgelopen week, wat in combinatie met de sterkere inflatie druk kan zetten op de consumentenuitgaven.

Verder werd dinsdag op macro-economisch vlak bekend dat het vertrouwen van ondernemers in het Amerikaanse mkb tussen november en december licht is gedaald.

De euro/dollar verhandelde dinsdagavond op 1,1131. Olie werd 0,3 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Tesla is momenteel niet te stoppen. Bereikte het aandeel van de maker van elektrische voertuigen maandag al de mijlpaal van 500 dollar, zet de opwaartse beweging vandaag verder door. Het aandeel Tesla sloot 2,5 procent in de plus op 537,92 dollar.

Creditcardmaatschappij Visa neemt het fintechbedrijf Plaid over, om in te spelen op het toenemende gebruik van fintech-apps en betaalsystemen zonder fysieke kaarten. Daarvoor betaalt Visa 5,3 miljard dollar. Het aandeel Visa steeg 0,4 procent.

Vermogensbeheerder BlackRock gaat meer doen tegen de risico's van klimaatverandering. Dit maakte de Amerikaanse vermogensbeheerder dinsdag bekend, na kritiek van beleggers en activisten. Woensdag opent de vermogensbeheerder de boeken over het vierde kwartaal. Het aandeel BlackRock daalde 0,8 procent.

Citigroup, Wells Fargo en JPMorgan openden vanmiddag reeds de boeken en gaven daarmee de aftrap voor het cijferseizoen in de VS.

Citigroup heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar en overtrof bovendien de analistenverwachtingen. De nettowinst bedroeg net geen 5 miljard dollar, of 2,15 dollar per aandeel op een aangepaste basis. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een winst per aandeel van 1,81 dollar. Het aandeel Citigroup steeg 1,6 procent.

Wells Fargo heeft in het vierde kwartaal van 2019 een operationeel verlies geboekt om diverse juridische kwesties af te handelen, waaronder dubieuze verkooppraktijken. Dit resulteerde in een halvering van de winst en een omzetdaling. De nettowinst was 2,9 miljard dollar of 0,60 dollar per aandeel. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 1,12 dollar winst per aandeel. Het aandeel Wells Fargo verloor 5,4 procent.

JPMorgan Chase heeft in het vierde kwartaal van 2019 boven verwachting gepresteerd. De inkomsten stegen met 9 procent tot 29,2 miljard dollar. De winst per aandeel steeg van 1,98 naar 2,57 dollar. Analisten voorspelden 27,9 miljard dollar aan inkomsten en een winst per aandeel van 2,35 dollar. Het aandeel ging 1,1 procent hoger.

Delta Air Lines heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, zowel ten opzichte van de verwachting van analisten als van de eigen inschattingen. De luchtvaartmaatschappij verdiende op een aangepaste basis 1,70 dollar per aandeel. Delta had zelf een bandbreedte voor de winst per aandeel afgegeven van 1,20 tot 1,50 dollar. Analisten rekenden op 1,40 dollar. Het aandeel won 3,3 procent.

Boeing steeg 0,6 procent. De vliegtuigbouwer heeft in 2019 380 vliegtuigen afgeleverd, ruim de helft minder dan een jaar geleden. In 2018 leverde Boeing nog 806 toestellen af. De productie van Boeing kwam in 2019 onder druk te staan na twee crashes met zijn 737 MAX 8 toestellen. Bestaande toestellen mochten daardoor niet meer vliegen.

Mede daarom maakte American Airlines dinsdag bekend dat er zeker niet voor begin juni gevlogen zal worden met de 737 MAX toestellen in de vloot.

Aandelen Pinterest werden dinsdag 9,6 procent meer waard. Uit een rapport van eMarketer bleek dat het social media bedrijf, bekend van zijn digitale prikbord nu meer gebruikers heeft dan Snapchat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed verlengt repo-operaties

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve Bank of New York blijft voorlopig geld pompen in de repo-markt. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt.

Tot en met 13 februari kan Fed voor 120 miljard dollar in het financiële systeem pompen om de volatiliteit in de geldmarkt tegen te gaan.

Ook zal de centrale bank zogeheten 'term repo' operaties blijven uitvoeren, waarbij het 35 miljard dollar aan liquiditeit aanbiedt tot en met 30 januari. Vanaf 4 februari wordt dit 30 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VS heffen importtarieven op Chinese goederen nog niet op - media

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten zullen een groot deel van de bestaande importtarieven op Chinese goederen voorlopig niet terugdraaien. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen.

De twee landen zijn overeengekomen dat niet eerder dan tien maanden na de ondertekening van het Fase 1 handelsverdrag, Washington zal evalueren of de afspraken in het akkoord worden nagekomen. Op basis daarvan zal worden besloten of bestaande importtarieven op 360 miljard dollar aan Chinese goederen gefaseerd worden afgebouwd.

Het halveren van het 15 procent tarief op 120 miljard dollar aan Chinese goederen, een afspraak die in december werd aangekondigd, gaat wel door.

Het handelsverdrag tussen de VS en China wordt naar verwachting woensdag ondertekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'VS willen journalist minder tijd geven met macro-cijfers'

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 22:51 | Views: 1.144

WASHINGTON (AFN) - De regering-Trump wil naar verluidt journalisten minder tijd geven om zich voor te bereiden op koersgevoelige macro-economische data. Dat meldde bronnen in Washington aan persbureau Bloomberg.

Nu nog kunnen journalisten banencijfers en andere data bij het arbeidsdepartement 30 tot 60 minuten voor publicatie inzien in een beveiligde ruimte. Die tijd gebruiken verslaggevers om stukken klaar te zetten. Dit kan op apparatuur dat is losgekoppeld van het internet. De verbindingen worden op het moment dat het embargo afloopt weer hersteld.

De Amerikaanse regering zou onder meer overwegen computers uit de beveiligde ruimte te bannen. Daarmee wordt het vermogen van mediabedrijven om uitgebreide berichten te publiceren op het exacte tijdstip van bekendmaking ingeperkt. Critici menen dat de verschuiving een wedloop tussen flitshandelaren kan stimuleren om de cijfers als eerste te krijgen en zodoende voordeel te halen uit de gegevens. Dat roept volgens de mediapartijen vragen op over de billijkheid op de financiële markten.

De regering-Obama probeerde in 2012 journalisten te verplichten op overheidscomputers te werken. Na protesten van mediabedrijven werd dat plan geschrapt. Bij het Amerikaanse ministerie van Landbouw werd de werkwijze eerder al wel aangepast.
voda
0
Amazon breidt aanbod in Nederland uit

(ABM FN-Dow Jones) Amazon.com wil het aanbod in Nederland uitbreiden. Dit maakte de Amerikaanse internetgigant woensdag bekend.

Later dit jaar worden nieuwe productcategorieën toegevoegd op Amazon.nl en daarvoor kunnen zowel Nederlandse als buitenlandse ondernemingen zich nu aanmelden.

"Het is slechts een eerste stap, maar we zijn ervan overtuigd dat wij het vertrouwen van de Nederlandse klant kunnen winnen met een ruim assortiment, scherpe prijzen en snelle en betrouwbare bezorging", laat het internetbedrijf in een toelichting weten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer omzet voor United Health

(ABM FN-Dow Jones) United Health heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer omzet geboekt en de winst per aandeel, rekening houdend met bijzondere posten, eveneens kunnen verbeteren en deed daarmee beter dan door de analisten verwacht. Dit maakte het Amerikaanse gezondheidszorg- en verzekeringsconcern woensdag voorbeurs bekend.

De totale omzet steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis van 58.417 miljoen dollar naar 60.901 miljoen dollar.

De operationele winst liep op van 4.497 miljoen naar 5.095 miljoen dollar. De nettowinst nam toe van 3.040 miljoen dollar naar 3.541 miljoen dollar.

Per aandeel impliceerde dit een aangepaste winst van 3,90 dollar tegen 3,28 dollar een jaar eerder. Analisten die vooraf werden gepolst door FactSet gingen gemiddeld uit van 3,78 dollar per aandeel.

De marge steeg van 5,2 naar 5,8 procent.

Outlook

United Health verwacht voor 2020, zoals het al eerder aangaf, een aangepaste winst per aandeel die ligt tussen 16,25 en 16,55 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beduidend meer winst voor BlackRock

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft de winst in het vierde kwartaal flink zien lopen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

Op jaarbasis steeg de aangepaste winst met 34 procent naar 1.309 miljoen dollar. Per aandeel was dit goed voor 8,34 dollar, tegenover 6,08 dollar een jaar eerder. Analisten gepolst door FactSet rekenden op 7,65 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 16 procent naar 3.977 miljoen dollar.

De totale kapitaalinstroom van de vermogensbeheerder was 129 miljard dollar in het vierde kwartaal en 429 miljard dollar over geheel 2019.

Inmiddels heeft BlackRock per 31 december 2019 circa 7,43 biljoen dollar onder beheer.

De koers van het aandeel opent naar verwachting 2,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bank of America presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft in het vierde kwartaal van 2019 ondanks lagere cijfers op jaarbasis de verwachtingen kunnen kloppen. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse bank.

De nettowinst bedroeg 7,0 miljard dollar, ofwel 0,74 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 7,3 miljard, ofwel 0,70 per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op een winst per aandeel van 0,68 dollar.

Over het hele jaar boekte BofA een nettowinst van 27,4 miljard dollar, ofwel 2,75 dollar per aandeel.

De omzet daalde 1 procent tot 22,3 miljard dollar, tegenover 22,7 miljard dollar een jaar eerder. Dit is wel fractioneel beter dan de 22,2 miljard dollar die werd voorzien door de analisten.

De netto rentebaten daalden met 3 procent als gevolg van lagere rente, tot 12,1 miljard dollar. Hier ook wist BofA de analistenverwachtingen nipt te kloppen. Analisten gingen uit van 12,07 miljard dollar aan netto rentebaten.

Beleggers reageren licht positief op de cijfers. In voorbeurshandel noteerde het aandeel 0,7 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Omzetgroei Target minder sterk dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Target heeft in november en december de omzet minder sterk zien stijgen dan verwacht, maar de winstverwachting voor het vierde kwartaal wel gehandhaafd. Dit bleek woensdag uit cijfers over november en december van het Amerikaanse retailconcern.

In de tweemaandsperiode steeg de vergelijkbare omzet met 1,4 procent op jaarbasis, hetgeen volgens Target onder de verwachtingen was.

Omzetstijgingen van 5 tot 6 procent uit kleding en schoonheidsproducten compenseerden daarbij deels de dalingen bij woning en elektronica.

Target verwacht nu dat de vergelijkbare omzetgroei in het gehele vierde kwartaal zal uitkomen rond 1,4 procent, hetgeen beduidend minder is dan de 3,7 procent groei waar analisten geraadpleegd door FactSet rekening mee houden.

De outlook voor de winst per aandeel werd evenwel gehandhaafd. Target mikt op een aangepaste winst per aandeel voor het vierde kwartaal van 1,54 tot 1,74 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenen op 1,70 dollar per aandeel.

In de elektronische handel voorbeurs koerste het aandeel Target ruim 7,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Flinke winstdruk Goldman Sachs

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft in het vierde kwartaal van 2019 de winst flink onder druk zien staan, maar het kwartaaldividend werd gehandhaafd. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse zakenbank.

CEO David Solomon sprak evenwel van een sterke prestatie in het vierde kwartaal, waardoor de jaarcijfers "solide" waren. Tegelijk zegt de topman te willen blijven investeren in nieuwe activiteiten. Later deze maand zal Goldman Sachs meer inzicht geven in de financiële doelstellingen voor de komende periode.

De winst per aandeel zakte in het afgelopen kwartaal op jaarbasis fors van 6,04 dollar tot 4,69 dollar. In het derde kwartaal van 2019 was er nog sprake van een winst per aandeel van 4,79 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst per aandeel van 5,47 dollar.

De omzet steeg wel, op jaarbasis met maar liefst 23 procent tot krap 10 miljard dollar. Dit leverde een nettowinst op van ruim 1,7 miljard dollar, wat 26 procent minder was dan een jaar eerder.

De Amerikaanse bank handhaafde het kwartaaldividend op 1,25 dollar per aandeel.

Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse producentenprijzen lopen op

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in december gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid woensdag.

De producentenprijzen zijn op maandbasis met 0,1 procent gestegen. In november maakten de prijzen nog een pas op de plaats.

Er werd voor december door economen gerekend op een stijging van 0,2 procent.

Op jaarbasis stegen de prijzen in december met 1,3 procent, na een toename van 1,1 procent in november.

Zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie noteerden de producentenprijzen in de VS in december 0,1 procent hoger op maandbasis .

Op jaarbasis stegen de kernproducentenprijzen met 1,5 procent, na een toename van 1,3 procent in november.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Empire State index veert iets op

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in januari gestegen. Dit bleek woensdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index verbeterde van 3,3 in december naar 4,8 deze maand. De verwachting van economen lag op een index van 4,0

Het optimisme over de vooruitzichten voor de komende zes maanden nam wat af. De index daalde 3 punten naar een stand van 23,6.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Futures wijzen op fractioneel lager opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich op voor een terughoudende opening in aanloop naar de officiële ondertekening van het eerste onderdeel van het handelsakkoord tussen de VS en China.

De futures duiden een half uur voor opening op een daling met 0,1 procent voor de S&P 500 index.

Het draait vandaag om de details van dit akkoord, zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

China zou bereid zijn de komende twee jaar voor 200 miljard dollar te importeren uit de VS.

"Er is veel, heel veel goed nieuws ingeprijsd de afgelopen tijd en de kans lijkt dan ook groter dat de markten teleurgesteld gaan zijn dan dat er vandaag wederom euforie gaat heersen op de beurzen", waarschuwde Mevissen.

Hij wees ook op uitspraken van de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin dat de markt voor dit jaar niet op een fase-2 akkoord hoeft te rekenen.

De Federal Reserve Bank of New York blijft voorlopig geld pompen in de repo-markt. Tot en met 13 februari kan Fed voor 120 miljard dollar in het financiële systeem pompen om de volatiliteit in de geldmarkt tegen te gaan.

Vanmiddag kwamen de Amerikaanse producentenprijzen over december uit met een stijging op maandbasis met 0,1 procent na een stabiel cijfer in november.

De New York Fed index, beter bekend als de Empire State index, steeg in januari licht naar een stand van 4,8.

Vanavond publiceert de Fed zijn Beige Book.

De euro/dollar handelde op 1,1148. Olie werd 0,1 procent duurder. Vanmiddag worden de Amerikaanse olievoorraden weer gepubliceerd.

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs heeft in het vierde kwartaal van 2019 de winst flink onder druk zien staan, maar het kwartaaldividend werd gehandhaafd. De winst per aandeel zakte in het afgelopen kwartaal op jaarbasis fors van 6,04 dollar tot 4,69 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst per aandeel van 5,47 dollar. De Amerikaanse bank handhaafde het kwartaaldividend op 1,25 dollar per aandeel. Goldman Sachs daalt bij opening vermoedelijk 1,6 procent in koers.

Bank of America heeft in het vierde kwartaal van 2019 ondanks lagere cijfers dan vorig jaar de verwachtingen kunnen kloppen. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,74 dollar, beter dan de verwachte 0,68 dollar. De koers van het aandeel lijkt woensdag 1,8 procent lager te openen.

BlackRock heeft de winst in het vierde kwartaal flink zien oplopen, zelfs meer dan verwacht. Inmiddels is er 7,4 biljoen dollar aan beheerd vermogen. De koers van het aandeel opent vermoedelijk vlak.

United Health heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer omzet geboekt en de winst per aandeel, rekening houdend met bijzondere posten, eveneens weten op te krikken en deed het daarmee beter dan door de analisten verwacht. De koers van het aandeel opent waarschijnlijk 0,4 procent hoger.

Target heeft in november en december de omzet minder sterk zien stijgen dan voorzien, maar de winstverwachting voor het vierde kwartaal wel gehandhaafd. De koers van het aandeel stevent naar verwachting op een daling af van circa 7 procent.

Slotstanden

De S&P 500 index daalde dinsdag 0,2 procent op 3.283,15 punten, de Dow Jones index won nipt 0,1 procent tot 28.939,67 punten en de Nasdaq ging 0,2 procent lager op 9.251,33 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
16.020 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Europese beurzen in het groen, KPN fors lager

17:42 De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw hoger gesloten. Op het Damrak ging veel aandacht uit naar... 3

  Indices

  AEX 605,22 +0,37%
  EUR/USD 1,1004 -0,17%
  Germany30^ 13.346,70 +0,17%
  Gold spot 1.570,62 +0,22%
  LDN100-24h 7.485,63 -0,10%
  NY-Nasdaq Composite 9.269,68 +1,43%
  US30# 28.829,41 +0,34%

  Stijgers

  Wereld...
  +3,50%
  Corbion
  +3,01%
  NSI
  +3,00%
  ASML
  +2,73%
  Sif Ho...
  +2,72%

  Dalers

  KPN
  -5,60%
  PostNL
  -1,58%
  SBM Of...
  -1,52%
  Fugro
  -1,33%
  Flow T...
  -1,32%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  jarijn60 op 29 jan 2020 19:10
  (2)

  luuk4 op 29 jan 2020 19:03
  (1)

  Kaviaar op 29 jan 2020 18:57
  (3)

  Kaviaar op 29 jan 2020 18:40
  (15)

  langetermijner op 29 jan 2020 18:17

  Column Forum Meer»

  (361)

  Call me Put op 29 jan 2020 18:55
  (2)

  gva380 op 29 jan 2020 18:42
  (47)

  Knight V op 29 jan 2020 18:21
  (589)

  silverwheaton op 29 jan 2020 15:10
  (5)

  linke loetje ? op 29 jan 2020 14:02