Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15.705 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Wall Street richting lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een flink lagere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel stond de future op de S&P 500 0,7 procent lager. De Dow Jones index en Nasdaq gingen een 0,9 procent lagere opening tegemoet.

De uitspraken van de Amerikaanse president Trump zorgden maandag al voor beweging op de financiële markten en beleggers houden daarom vandaag en morgen ook de NAVO-bijeenkomst in Londen in de gaten, waar Trump aanwezig is. Daar zei de president dinsdag dat een handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en China mogelijk op zich laat wachten tot na de presidentsverkiezingen in de VS in november 2020.

"Dat idee spreekt me wel aan", aldus Trump.

Volgens marktstrateeg James Athey van Aberdeen Standard Investments worden beleggers moe van dit soort handelsgerelateerde aankondigingen. In een verkiezingsjaar is het belangrijk dat de aandelenmarkten niet instorten dus het zijn vooral loze dreigementen, denkt de marktvorser.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is er een duidelijk gebrek aan urgentie merkbaar bij Trump en is de kans aanwezig dat op 15 december nieuwe importheffingen gaan gelden op Chinese goederen.

Colin Reedle van Legal & General Investment Management merkte op dat het voor de markt lastig is om een helder beeld te krijgen van het handelsconflict, ook vanwege de onvoorspelbaarheid van de betrokkenen, zoals Trump. "Het beleggingsklimaat kende de afgelopen tijd behoorlijk wat risicobereidheid en markten proberen richting het eind van het jaar nog wat verder te stijgen, dus ze zijn gevoeliger voor slecht nieuws", aldus de vermogensbeheerder.

Verder kondigden de VS dinsdag aan dat men importheffingen van 100 procent wil zetten op 2,4 miljard dollar aan Franse goederen. Washington overweegt dit in reactie op de Franse digitaks die Amerikaanse techbedrijven raakt.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig in de VS. Kort na de openingsbel op Wall Street kunnen beleggers aan de slag met de inkoopmanagersindex voor de regio New York.

De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag licht lager stabiel op 1,1074. Olie werd bijna een procent goedkoper vanwege de vrees dat er niet snel een handelsverdrag zal worden gesloten tussen de VS en China.

Bedrijfsnieuws

Zwaargewichten als Apple en Caterpillar, die de pijn van een handelsoorlog met China voelen, daalden dinsdagmiddag 2 procent.

Aandelen van techbedrijven als Facebook en Google-moeder Alphabet noteerden dinsdag in de voorbeurshandel tot een procent lager, na de bekendmaking van de VS dat het met tegensancties komt in reactie op de Franse digitaks.

Retailers als Amazon.com, Walmart en Target noteerden dinsdag in de elektronische handel een procent in de min, ondanks een succesvolle Cyber Monday. Volgens Amazon was het de beste verkoopdag ooit voor het bedrijf. Data van Adobe Analytics voorspellen een recordomzet voor Cyber Monday.

Retailer Guess kwam dinsdag met een strategisch plan voor de komende jaren wat tussen tussen boekjaar 2021 en 2025 moet zorgen voor een lage enkelcijferige groei van de omzet. In het huidige boekjaar 2020 rekent het kledingmerk op een omzetgroei van 2,7 tot 3 procent. Het aandeel noteerde dinsdag voorbeurs fractioneel hoger.

AK Steel wordt overgenomen door Cleveland-Cliffs voor 1,1 miljard dollar. Aandelen AK Steel werden in de voorbeurshandel 6,6 procent meer waard. Die van Cleveland-Cliffs daalden 9,6 procent.

Onder meer Salesforce.com en Workday komen dinsdag met kwartaalcijfers.

Slotstanden

Maandag sloten de drie grote indexen lager. De S&P 500 verloor 0,9 procent tot 3.113,87 punten, de Dow Jones index leverde 1,0 procent in op een slot van 27.783,04 punten en de Nasdaq verloor op een slot van 8.567,99 punten, 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bedrijvigheid New York groeit weer

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de regio New York is in november weer gestegen, na een krimp in eerdere maanden. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden steeg van 47,7 in oktober naar 50,4 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump vindt handelsrelatie met EU oneerlijk

(ABM FN-Dow Jones) De handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie is oneerlijk. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag tijdens de NAVO-top in Londen.

Het is niet voor het eerst dat Trump klaagt over de relatie tussen de VS en de EU. Zo dreigde hij al meermaals om de import van Europese auto's te belasten.

De VS willen vermoedelijk importheffingen zetten op 2,4 miljard dollar aan Franse goederen als vergelding voor de Franse digitaks, die vooral grote Amerikaanse techbedrijven raakt.

Daarover zei Trump dat de VS en Frankrijk veel handel met elkaar drijven en dat dit een "kleine kwestie" betreft. "Ik denk dat we vermoedelijk wel tot een oplossing komen", aldus de Amerikaanse president.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ross wil ook met handelsdeal wachten tot na verkiezingen

(ABM FN-Dow Jones) Wachten met een handelsdeal met China tot na de Amerikaanse verkiezingen in het najaar van 2020 is wellicht een goede manier om een pressiemiddel bij de Chinezen weg te nemen. Dit zei Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van Handel dinsdag op CNBC.

"Anders is er de neiging van het andere kamp om te zeggen: hij [Trump] heeft een deal nodig om politieke redenen, dus laten we hem een slechte deal geven. Dat spelletje zal hij [Trump] niet spelen", zei Ross in de uitzending.

Volgens Ross staat Donald Trump er goed voor, dus is een snelle deal niet per se noodzakelijk. Sowieso wil de president volgens Ross alleen een deal, als het een goede deal is voor de VS.

Trump zei eerder vandaag ook al het een goed plan te vinden om pas een deal met Beijing te sluiten na de verkiezingen.

"Op een bepaalde manier spreekt het idee me aan om te wachten tot na de verkiezingen [in 2020] voor een deal met China", aldus de Amerikaanse president in Londen.

Ross ging ook in op de situatie in Hongkong, waar Amerikaanse oorlogsschepen niet meer welkom zijn.

"Geen punt", vindt Ross.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rode cijfers op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdagavond op verlies, nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat een handelsdeal met China misschien beter tot na de presidentsverkiezingen kan worden uitgesteld.

Tegelijkertijd verbreedde Trump de frontlinie van zijn handelsoorlog naar Brazilië, Argentinië en Frankrijk.

De S&P 500 daalde 0,9 procent lager. De Dow Jones index daalde 1,2 procent en Nasdaq ging 0,9 XXX lager. Goldman Sachs en Dow waren de sterkste dalers onder de blue chips.

De Amerikaanse minister van handel Wilbur Ross zei op zakenzender CNBC dat de president serieus was toen hij eerder op de dag in Londen verklaarde dat de handelsdeal met China mogelijk pas na de verkiezingen in 2020 kan worden verwacht.

Tijdens een NATO-top zei Trump dat er "geen deadline" is voor een deal wat hem betreft, na twee jaar van verhoogde importheffingen en moeizame onderhandelingen met China. "In bepaalde opzichten denk ik dat het beter is om tot na de verkiezingen te wachten, eerlijk gezegd. Maar dat ga ik niet zeggen, ik denk het alleen", aldus de president.

Een Chinees nieuwsplatform, Global Times, meldde daarop via Twitter dat de Chinese regering voorbereid is op "zelfs het slechtste scenario."

Maandag kondigde Trump nieuwe importheffingen aan voor Braziliaans en Argentijns staal, en zijn regering wil ook op 2,4 miljard dollar aan Franse importgoederen een heffing van 100 procent leggen. Dat komt bovenop het plan voor heffingen op 7,5 miljard dollar aan EU-importen voor ongeoorloofde Europese subsidies van vliegtuigmaker Airbus, volgens de Wereldhandelsorganisatie.

"De snelle stijging van grote aandelenindices in de afgelopen paar maanden is in belangrijke mate gebouwd op dubieuze grondslagen, waarbij vrijwel onophoudelijke positieve geluiden over het Amerikaans-Chinese handelsfront de grote katalisator leken", zei marktanalist David Cheetham van XTB Limited.

"Markten hebben een handelsdeal die zo ver vooruit in de toekomst ligt gewoon niet ingeprijsd. Als er uberhaupt een deal kan worden gesloten", zei marktanalist Neil Wilson van Markets.com. "De markten moeten herprijzen."

Op macro-economisch vlak was het rustig.

De euro/dollar noteerde op 1,1083. De olieprijs was stabiel.

Bedrijfsnieuws

Zwaargewichten als Apple en Caterpillar, die de pijn van een handelsoorlog met China voelen, daalden ruim 2 procent.

Facebook verloor 1 procent maar Google-moeder Alphabet stond licht hoger, na de bekendmaking van de VS dat het met tegensancties komt in reactie op de Franse digitaks.

Retailers als Amazon.com en Walmart stonden in de min, ondanks een succesvolle Cyber Monday. Volgens Amazon was het de beste verkoopdag ooit voor het bedrijf. Data van Adobe Analytics voorspellen een recordomzet voor Cyber Monday.

Retailer Guess kwam dinsdag met een strategisch plan voor de komende jaren wat tussen tussen boekjaar 2021 en 2025 moet zorgen voor een lage enkelcijferige groei van de omzet. In het huidige boekjaar 2020 rekent het kledingmerk op een omzetgroei van 2,7 tot 3 procent. Het aandeel verloor 2procent.

AK Steel wordt overgenomen door Cleveland-Cliffs voor 1,1 miljard dollar. AK Steel werd 3,5 procent meer waard. De koers van Cleveland-Cliffs daalde 12 procent.Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag lager gesloten, nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat een handelsdeal met China misschien beter tot na de presidentsverkiezingen kan worden uitgesteld. Tegelijkertijd verbreedde Trump de frontlinie van zijn handelsoorlog naar Brazilië, Argentinië en Frankrijk.

De verliezen liepen aan het einde van de handelsdag iets terug.

De S&P 500 sloot 0,63 procent lager op 3.094,07 punten. De Dow Jones index daalde 1,0 procent tot 27.502 punten en Nasdaq eindigde 0,66 procent lager.

De Amerikaanse minister van handel Wilbur Ross zei op zakenzender CNBC dat de president serieus was toen hij eerder op de dag in Londen verklaarde dat de handelsdeal met China mogelijk pas na de verkiezingen in 2020 kan worden verwacht.

Tijdens een NATO-top zei Trump dat er "geen deadline" is voor een deal wat hem betreft, na twee jaar van verhoogde importheffingen en moeizame onderhandelingen met China. "In bepaalde opzichten denk ik dat het beter is om tot na de verkiezingen te wachten, eerlijk gezegd. Maar dat ga ik niet zeggen, ik denk het alleen", aldus de president.

Een Chinees nieuwsplatform, Global Times, meldde daarop via Twitter dat de Chinese regering voorbereid is op "zelfs het slechtste scenario."

Maandag kondigde Trump nieuwe importheffingen aan voor Braziliaans en Argentijns staal, en zijn regering wil ook op 2,4 miljard dollar aan Franse importgoederen een heffing van 100 procent leggen. Dat komt bovenop het plan voor heffingen op 7,5 miljard dollar aan EU-importen voor ongeoorloofde Europese subsidies van vliegtuigmaker Airbus, volgens de Wereldhandelsorganisatie.

"De snelle stijging van grote aandelenindices in de afgelopen paar maanden is in belangrijke mate gebouwd op dubieuze grondslagen, waarbij vrijwel onophoudelijke positieve geluiden over het Amerikaans-Chinese handelsfront de grote katalisator leken", zei marktanalist David Cheetham van XTB Limited.

"Markten hebben een handelsdeal die zo ver vooruit in de toekomst ligt gewoon niet ingeprijsd. Als er uberhaupt een deal kan worden gesloten", zei marktanalist Neil Wilson van Markets.com. "De markten moeten herprijzen."

Op macro-economisch vlak was het rustig. Een inkoopmanagersindex van ISM voor de regio New York liet herstel van de bedrijvigheid zien tot een niveau dat wijst op groei, na krimp in eerdere maanden.

De euro/dollar noteerde op 1,1081. De olieprijs sloot 0,3 procent hoger in New York, op 56,30 dollar voor een januarifuture West Texas Intermediate.

Bedrijfsnieuws

Zwaargewichten als Apple en Caterpillar, die de pijn van een handelsoorlog met China voelen, daalden tot 2 procent.

Facebook verloor 0,4 procent maar Google-moeder Alphabet eindigde 0,4 procent hoger, na de bekendmaking dat Amerika met tegensancties komt in reactie op de Franse digitaks.

Retailers als Amazon.com en Walmart eindigden in de min, ondanks een succesvolle Cyber Monday. Volgens Amazon was het de beste verkoopdag ooit voor het bedrijf. Data van Adobe Analytics voorspellen een recordomzet voor Cyber Monday.

Retailer Guess kwam dinsdag met een strategisch plan voor de komende jaren wat tot 2025 moet zorgen voor omzetgroei met lage enkelcijferig percentages. Voor het huidige boekjaar rekent het kledingmerk op 2,7 tot 3 procent. Het aandeel verloor 3,5 rocent.

AK Steel wordt overgenomen door Cleveland-Cliffs voor 1,1 miljard dollar. AK Steel werd 4 procent meer waard. De koers van Cleveland-Cliffs daalde 11 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Salesforce groeit

(ABM FN-Dow Jones) Salesforce heeft in het derde kwartaal sterker dan verwachte omzet- en winstcijfers geboekt, maar de vooruitblik van het Amerikaanse cloud-software-bedrijf viel wat tegen.

In het afgelopen kwartaal maakte het bedrijf een verlies van 109 miljoen dollar, of 0,12 dollar per aandeel, waar een jaar eerder nog 105 miljoen dollar winst was geboekt.

De aangepaste winst van 0,75 dollar was hoger dan de 0,67 dollar die analisten gemiddeld hadden verwacht.

De omzet steeg van 3,39 miljard naar 4,51 miljard dollar, wat sterker was dan de 4,45 miljard die was voorspeld.

Outlook

Het bedrijf zei op koers te liggen om zijn omzet in vijf jaar tijd te verdubbelen. In boekjaar 2020 zou de omzet moeten uitkomen op 17 miljard dollar en in 2021 zou dat richting 21 miljard dollar moeten gaan.

Voor het vierde kwartaal wordt een verlies voorzien van 0,03 tot 0,04 dollar per aandeel, wat het jaarresultaat zou brengen op 0,44 tot 0,45 dollar per aandeel. De aangepaste winst zou tussen 0,54 en 0,55 dollar moeten uitkomen en de omzet op 4,75 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op een iets hogere aangepaste winst van 0,61 dollar.

Het aandeel noteerde in de handel nabeurs 1,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Grote aandeleninkoop Mastercard

(ABM FN-Dow Jones) Mastercard geeft zichzelf ruimte om voor 8 miljard dollar aandelen in te kopen. Dat maakte het Amerikaanse betaalbedrijf dinsdag bekend.

De raad van commissarissen kondigden een dividend aan van 0,40 dollar per aandeel over het kwartaal, wat 21 procent meer is dan het vorige dividend van 0,33 dollar.

Het nieuwe aandeleninkoopprogramma volgt op de voltooiing van het eerder programma van 6,5 miljard dollar, dat nog 300 miljoen dollar te gaan heeft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Oprichters Google uit actieve dienst bij Alphabet

(ABM FN-Dow Jones) De twee mede-oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, treden terug uit het actieve management van het moederbedrijf van Google, Alphabet. Dat maakte het Amerikaanse concern dinsdag bekend.

Sundar Pichai zal het bedrijf in zijn eentje leiden. Larry Page was CEO van Google tot 2001 en vanaf 2011. In de tussenliggende periode stond Eric Schmidt aan het roer.

Brin was bestuursvoorzitter van Alphabet en leidde de 'Other Bets' onderdelen van het conglomeraat. "Als het bedrijf een persoon was, dan zou het in 2019 een jongvolwassene zijn van 21 jaar en tijd om het nest te verlaten", aldus Page en Brin in een brief.

Pichai blijft CEO van Google en wordt dat ook van Alphabet. Page en Brin blijven als niet-uitvoerend bestuurders betrokken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures VS wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Beleggers concludeerden dat de suggestie van president Donald Trump om een jaartje te wachten met een handelsdeal met China, bedoeld was als retoriek om de onderhandelingen een zetje te geven.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,5 procent in het groen. De Nasdaq index lijkt bij de openingszoemer 0,6 procent te stijgen.

Dinsdag sloot Wall Street met verlies, geschrokken over Trumps uitspraakt, die zei dat het het niet veel zou uitmaken als de handelsdeal met China pas na de presidentsverkiezingen eind volgend jaar wordt gesloten. Op zo weinig haast hadden de markten niet gerekend.

Tegen het einde van de sessie liepen de verliezen dinsdag wel terug en woensdag lijkt een herstel in de maak.

De hoop bij beleggers keert daarmee terug dat er toch een initiële handelsovereenkomst aan zit te komen, zei analist Patrick Spence van Baird. "Die uitspraken van Trump waren uit de losse pols gedaan", stelde Spencer. "Het handelsoverleg, of het gebrek daaraan, duurt al een jaar en begint zijn macht over de markt te verliezen."

Persbureau Bloomberg berichtte woensdag dat een voorlopige deal er nog in zit voor de deadline van 15 december, wanneer nieuwe importheffingen van de VS van kracht dreigen te worden. Er zou door onderhandelaars nog worden gesteggeld over welke heffingen wel en niet teruggedraaid zullen worden voor de voorlopige deal.

Beleggers kijken verder uit naar een inkoopmanagersindex van ISM voor de Amerikaanse dienstensector in november.

De olieprijs steeg. Een januari-future West Texas Intermediate dikte 1,7 procent aan tot 57,03 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,9 procent duurder werd op 61,99 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1070. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1076 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1081 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Mede-oprichters Larry Page en Sergey Brin van Google treden terug uit het actieve management van Google's moederbedrijf Alphabet. De topman van het belangrijkste dochterbedrijf Google, Sundar Pichai, moet de wereldwijde dreiging van strengere regels voor grote internetbedrijven zelf gaan pareren. Ook ontevredenheid bij de medewerkers over de koers van het bedrijf is een uitdaging. Brin en Page blijven zetels behouden als niet-uitvoerende bestuurders. Het aandeel Alphabet staat voorbeurs 1,2 procent hoger.

Beyond Meat en Impossible Foods overwegen China als hun volgende grote markt voor plantaardige vleesprodutcten. Chinese startups proberen met hun kennis van de lokale culinaire voorkeuren om de Amerikaanse vleesvervangers een stap voor te blijven. Beyond Meat, dat dinsdag 3,9 procent verloor, steeg voorbeurs 0,6 procent. De koopkracht en vleesconsumptie in het land met de grootste bevolking ter wereld groeit snel en de regering moedigt vleesvervangers aan, na een dodelijke epidemie die de helft van de Chinese varkenspopulatie het leven heeft gekost en de prijzen van varkens-, rund- en kippenvlees heeft opgejaagd.

United Airlines koopt 50 langeafstandsvliegtuigen van Airbus, om zijn verouderende vloot van Boeing 757-vliegtuigen te vervangen. De A321XLR-Airbussen worden vanaf 2024 ingezet vanaf New York en Washington naar Europa, meldde het bedrijf dinsdag. De grotere actieradius maakt ook nieuwe bestemmingen mogelijk, zei commercieel directeur Andrew Nocella. Het aandeel ging voorbeurs iets omlaag.

Het aandeel GoPro ging omhoog, nadat CEO Nick Woodman dinsdag nabeurs bekendmaakte dat de nieuwe camera van het bedrijf prima is verkocht rond Thanksgiving. Zowel in de VS als Europa zijn de resultaten verpletterend goed, volgens de CEO.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag lager. De S&P 500 sloot 0,63 procent lager op 3.094,07 punten. De Dow Jones index daalde 1,0 procent tot 27.502 punten en Nasdaq eindigde 0,66 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Problemen rond levering Boeing 737 Max raken Ryanair

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft aangegeven dat de vertraging met de levering van de Boeing 737 MAX toestellen er voor heeft gezorgd dat het schema voor 2020 van de vliegmaatschappij moet worden aangepast. Dit maakte de Ierse prijsvechter woensdag bekend.

Ryanair zal volgend jaar 10 toestellen geleverd krijgen in plaats van de geplande 20. Daarom heeft de vliegmaatschappij de verwachte groei van het aantal passagiers bijgesteld van 157 miljoen naar 156 miljoen.

Ryanair ziet zich ook genoodzaakt om in 2020 de bestemmingen Stockholm en in Neurenberg te schrappen.

Verder verwacht het bedrijf dat de capaciteit voor andere bestemmingen voor komende zomer naar beneden bijgesteld moet worden door de vertraagde levering van de Boeing 737 Max toestellen.

"We betreuren het schrappen van deze twee bestemmingen en de capaciteitsverminderingen voor de andere bestemmingen. We blijven samenwerken met Boeing, onze mensen, de vakbonden en de betrokken luchthavens om de capaciteitsvermindering en het banenverlies te minimaliseren", aldus CEO Eddie Wilson van Ryanair.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Campbell Soup voorziet minder omzet

(ABM FN-Dow Jones) Campbell Soup heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht zien dalen en heeft de vooruitzichten voor het hele boekjaar licht neerwaarts bijgesteld. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Amerikaanse soepbedrijf.

"Onze prestaties bij de start van het nieuwe boekjaar waren grotendeels in lijn met onze verwachtingen en bouwen voort op de solide basis die we in het boekjaar 2019 hebben gelegd", aldus CEO Mark Clouse van Campbell in een toelichting.

De omzet daalde in het eerste kwartaal evenwel met een procent tot 2,18 miljard dollar.

De EBIT daalde ook, met 3 procent naar 317 miljoen dollar, terwijl de aangepaste EBIT met 6 procent steeg naar 392 miljoen dollar.

De winst per aandeel daalde met zeven procent van 0,60 naar 0,56 dollar. Aangepast steeg de winst per aandeel wel met 10 procent van 0,71 naar 0,78 dollar.

Outlook

Door de verkoop van de chipsactiviteiten in Europa heeft Campell zijn vooruitzichten voor dit boekjaar licht neerwaarts aangepast.

Campbell verwacht dat de omzet met 1 procent zal groeien of krimpen. Eerder rekende het bedrijf nog op een omzetgroei van 1 tot 3 procent.

De aangepaste EBIT zal, zoals al verwacht, met 2 tot 4 procent stijgen en de aangepaste winst per aandeel zal uitkomen tussen 2,50 en 2,55 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Werkgelegenheid private sector VS groeit flink minder dan voorzien - ADP

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in november beduidend minder hard gestegen dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

Het aantal nieuwe banen kwam uit op 67.000. De markt rekende echter op een groei van 150.000 banen.

De aanvankelijk gerapporteerde banengroei van 125.000 in oktober werd licht neerwaarts bijgesteld naar 121.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump vindt onderhandelingen met China prima lopen

(ABM FN-Dow Jones) De gesprekken met China over de handelsbetrekkingen "verlopen heel goed". Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump woensdag in Londen gezegd.

Dinsdag zei Trump nog dat het nog tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020 kan duren tot er een akkoord ligt. De aandelenmarkten zakten toe weg, omdat veel beleggers hopen op een snel akkoord dat de wereldhandel weer in rustiger vaarwater brengt.

Woensdag staan de futures op de Amerikaanse aandelenbeurzen weer in de plus, na berichten dat de Verenigde Staten en China blijven werken aan een gedeeltelijk handelsakkoord.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dienstensector VS groeit iets harder - Markit

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in de Verenigde Staten is in november iets harder gegroeid dan een maand eerder. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 50,6 in oktober naar 51,6. Dit was gelijk aan een voorlopig cijfer.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse zorgverzekeraar kiest voor systemen Philips

(ABM FN-Dow Jones) Systemen van Philips worden ingezet om de zorg verbeteren voor Medicare-deelnemers met een hoog risico bij de Amerikaanse zorgbedrijf Humana. Dat maakten de bedrijven woensdag bekend zonder financiële details te geven.

Humana heeft twee programma's ingevoerd die gebruik maken van de medische waarschuwingsdiensten en monitoring-op-afstand van Philips. Zo hoopt men sneller te kunnen ingrijpen en de zorg aan deze patiënten met hoog risico te verbeteren.

"Ons doel is om manieren te blijven vinden om onze Medicare Advantage leden langer en veiliger in hun huis te laten blijven", zei Susan Diamond van Humana, een bedrijf met een omzet van tientallen miljarden dollars, gevestigd in Kentucky.

Nu de zorgkosten stijgen, heeft men in toenemende mate oog voor zulke methodes om kwetsbare patiëntgroepen te identificeren en beter zicht te hebben op hun gezondheidstoestand, stelt Humana. De oplossingen van Philips moet daarbij helpen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dienstensector VS groeit minder hard - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten is in november minder hard gegroeid dan een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex zoals ISM die samenstelt, kwam uit op 53,9, ten opzichte van 54,7 in oktober. Er was een lichte daling tot 54,5 voorzien.

Eerder op de middag wezen inkoopdata van onderzoeksbureau Markit juist op een iets sterkere groei van de Amerikaanse dienstensector. Deze inkoopmanagersindex steeg van 50,6 in oktober naar 51,6. Dit was gelijk aan een voorlopig cijfer.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'PG&E nadert deal met slachtoffers bosbranden'

Gepubliceerd op 4 dec 2019 om 18:46 | Views: 0

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse nutsbedrijf PG&E staat naar verluidt op het punt te schikken met slachtoffers van de hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië vorig jaar. In totaal zou het gaan om een bedrag van 13,5 miljard dollar, deels in contanten en deels in aandelen uitgekeerd, aldus bronnen rond de kwestie.

De bosbranden ontstonden door apparatuur van PG&E, dat door de kwestie in de financiële problemen raakte. PG&E is door onderzoekers verantwoordelijk gehouden voor meerdere branden in de afgelopen jaren, waarbij in totaal meer dan honderd mensen om het leven kwamen.

Het bedrijf vroeg eerder faillissementsbescherming aan. PG&E kwam daarna met een plan om uit de problemen te komen. De ophanden zijnde schikking maakt daar onderdeel van uit. Eerder kwam PG&E al met verzekeraars en andere partijen een schadebedrag van 11 miljard dollar overeen.
voda
0
Wall Street koerst hoger

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste woensdag hoger met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones index en S&P 500 stegen 0,7 procent en de Nasdaq 0,6 procent.

Daarmee is het beeld 180 graden gedraaid ten opzichte van maandag en dinsdag toen de opgelaaide handelsvrees beleggers naar de zijlijn dwong.

Dinsdag verklaarde president Trump dat hij het geen slecht idee zou vinden als er pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020 een handelsverdrag wordt gesloten met China.

Woensdag was hij juist te spreken over de voortgang van de gesprekken. Verder meldde persbureau Bloomberg dat een deal tussen de VS en China nog altijd mogelijk is voordat op 15 december aanstaande nieuwe importheffingen op Chinese goederen ingaan.

Volgens marktkenners hebben beide landen er baat bij dat er snel een handelsverdrag wordt gesloten. "Trump gaat een verkiezing tegemoet en kan vooruitgang op handelsgebied goed gebruiken. En China kampt met een groeivertraging en de problemen in Hongkong", aldus econoom Kallum Pickering van Berenberg.

Op macro-economisch vlak was er woensdag aandacht voor inkoopdata uit de Amerikaanse dienstensector. Het beeld was verdeeld, net als eerder deze week toen inkoopmanagersindices over de industrie in de VS verschenen. Onderzoeksbureau Markit zag in november een sterkere groei van de Amerikaanse dienstensector, terwijl ISM juist een daling van de activiteit meldde.

Een andere tegenvaller voor de Amerikaanse economie was de banengroei in de private sector in november. Er kwamen afgelopen maand slechts 67.000 banen bij, waar op ruim het dubbele was gerekend. Het ADP-rapport wordt gezien als voorloper van de officiële banencijfers die vrijdag verschijnen.

"De arbeidsmarkt [in de VS] verliest zijn glans", aldus econoom Mark Zandi van Moody's Analytics en ADP.

Volgens econoom Andrew Grantham van CIBC World Markets laat het ADP-banencijfer zien dat het onderliggende momentum van de Amerikaanse economie verslechtert, waarbij het driemaands gemiddelde van de ADP-cijfers een economische groei suggereert van ongeveer 1 procent in het huidige vierde kwartaal.

De euro/dollar noteerde woensdagavond licht lager op 1,1075.

Olie werd 4,4 procent duurder na een aardige daling van de Amerikaanse olievoorraden. Donderdag begint de tweedaagse OPEC-vergadering in Wenen. Volgens de laatste berichten zou Saoedi-Arabië druk zetten op landen die zich momenteel niet aan de gemaakte afspraken houden door te dreigen met een productieverhoging.

Bedrijfsnieuws

Campbell Soup zag in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht dalen en heeft de vooruitzichten voor het hele boekjaar licht neerwaarts bijgesteld. Het aandeel steeg wel 1,7 procent.

Mede-oprichters Larry Page en Sergey Brin van Google treden terug uit het actieve management van Google's moederbedrijf Alphabet. Aan de huidige topman van Google, Sundar Pichai, de taak om het bedrijf te besturen te midden van steeds strenger wordende regelgeving. Brin en Page blijven niet-uitvoerend bestuurders. Het aandeel van Alphabet won 1,8 procent.

Beyond Meat en Impossible Foods overwegen China als hun volgende grote markt voor plantaardige vleesproducten. Het aandeel Beyond Meat daalde 3,1 procent.

Het aandeel GoPro ging woensdag 0,4 procent omhoog nadat CEO Nick Woodman dinsdag nabeurs bekendmaakte dat de nieuwe camera van het bedrijf prima is verkocht rond Thanksgiving.

De zakelijke berichtendienst Slack Technologies daalde woensdag 3,1 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers nabeurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
China waarschuwt VS over steun aan Oeigoeren - media

(ABM FN-Dow Jones) China heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd dat wetgeving die vraagt om strenger optreden tegen Beijings onderdrukking van de Oeigoeren invloed zal hebben op de relatie tussen de twee landen. Dit berichtte Reuters woensdagavond op basis van ingewijden.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde dinsdag in met een wet die de Chinese aanpak van de Oeigoeren veroordeelt. De Senaat moet nog instemmen en vervolgens is een handtekening nodig van president Donald Trump.

De actie is opnieuw tegen het zere been van Beijing, net als eerdere Amerikaanse steun aan Hongkong. Het zou zelfs een gedeeltelijk handelsverdrag tussen de VS en China in gevaar kunnen brengen, citeerde Reuters diverse bronnen.

Een woordvoerster van het Chinese ministerie van buitenlandse zaken benadrukte woensdag dat China zal reageren wanneer Amerika maatregelen neemt die de Chinese belangen schaden.

Indien de komende twee weken geen aanzienlijke vooruitgang wordt geboekt in de handelsbesprekingen, dan treden op 15 december aanstaande nieuwe importtarieven op Chinese goederen in werking.

Hoewel er wel enig optimisme is over het halen van die deadline, zo berichtte persbureau Bloomberg eerder op de dag, wordt er nog altijd stevig onderhandeld over de details, zoals het terugdraaien van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en de import van landbouwproducten uit de VS door China.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
15.705 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine plussen Wall Street na handelsdeal

13 dec De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. Beleggers op Wall Street leken niet er... 1

  Indices

  AEX 602,86 +0,53%
  EUR/USD 1,1119 -0,57%
  Germany30^ 13.306,90 +0,18%
  Gold spot 1.475,90 0,00%
  LDN100-24h 7.370,06 +1,11%
  NY-Nasdaq Composite 8.734,88 +0,20%
  US30# 28.160,38 +0,11%

  Stijgers

  ALTICE...
  +3,00%
  TKH
  +2,02%
  Takeaw...
  +1,73%
  ASML
  +1,72%
  OCI
  +1,55%

  Dalers

  Galapagos
  -2,18%
  Kiadis...
  -1,96%
  Ordina
  -1,71%
  Alfen ...
  -1,63%
  Vastned
  -1,54%

  Nieuws Forum Meer»

  (14)

  efreddy op 14-dec-19 00:28
  (29)

  Adek 2001 op 14-dec-19 00:25
  (2)

  suske wiet op 13-dec-19 23:24
  (1)

  suske wiet op 13-dec-19 23:19
  (26)

  Kaviaar op 13-dec-19 21:37

  Column Forum Meer»

  (300)

  Call me Put op 14-dec-19 00:41
  (5)

  rene66 op 14-dec-19 00:38
  (309)

  Oboema uit Zimbabwe op 13-dec-19 09:10
  (16)

  Snugger op 13-dec-19 13:28
  (2)

  Snugger op 13-dec-19 12:48