Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15.145 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 ... 754 755 756 757 758 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Wall Street beweegt richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Zorgen over het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten blijven boven de markt hangen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump maandag opnieuw dreigde de tarieven voor import uit China te verhogen.

Trump zei maandag dat de Verenigde Staten de importheffingen op Chinese goederen zouden verhogen als de Chinese president Xi Jinping de bijeenkomst van de G20 later deze maand in Japan niet bijwoont. Hij voegde eraan toe dat de importtarieven China aansporen om een handelsovereenkomst te sluiten.

"De deal met China gaat lukken en weet je waarom....vanwege de tarieven", zei Trump.

Aziatische markten boekten dinsdag bescheiden winsten, terwijl de Chinese benchmark het beter deden dat de overige Aziatische beurzen, ondanks de laatste retoriek van Trump. Wall Street sloot maandag hoger, omdat de Verenigde Staten de invoer van tarieven op importgoederen uit Mexico hebben laten vallen.

"De S&P 500 noteerde maandag tijdens de handelsdag boven het 2.900 weerstandsniveau, terwijl het handelsnieuws domineerde. Maar nu de handelsretoriek voor binnenlandse politieke doeleinden wordt gebruikt, kunnen je je afvragen of deze troef later opnieuw zal worden gebruikt voor soortgelijke gerichte beleidsdoeleinden", zei marktanalist Stephen Innes van Vanguard Markets.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in de Verenigde Staten in mei op maandbasis met 0,1 procent zijn gestegen.

Het ondernemersvertrouwen bij het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten steeg van 103,5 in april naar 105,0 in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1314. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1322 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1312 op de borden.

De olieprijs noteerde dinsdag tot 1,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

United Technologies noteerde voorbeurs 2,8 procent hoger, terwijl Raytheon 0,7 procent won, na het nieuws maandag dat de twee bedrijven willen fuseren, waarmee het op één na grootste luchtvaart- en defensiebedrijf ontstaat.

Lululemon en Broadcom komen later deze week met kwartaalresultaten.

H&R Block boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 877,9 miljoen dollar, ofwel 4,29 dollar per aandeel, op een omzet van 2,33 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 4,7 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 2.886,73 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.062,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 7.823,17 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse producentenprijzen licht gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in mei licht gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid dinsdag.

De producentenprijzen stegen op maandbasis met 0,1 procent. In april stegen de producentenprijzen met 0,2 procent.

Vooraf werd rekening gehouden met een stijging met 0,1 procent in mei.

Op jaarbasis stegen de prijzen vorige maand met 1,8 procent.

Zonder de volatiele prijzen van handelsdiensten, voeding en energie stegen de producentenprijzen in mei 0,4 procent, waar 0,2 procent was voorzien. Op jaarbasis stegen deze kernproducentenprijzen 2,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Winstreeks Wall Street houdt aan'

Gepubliceerd op 11 jun 2019 om 14:55 | Views: 295

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening. Daarmee lijkt de winstreeks op Wall Street voorlopig aan te houden. Beleggers blijven erg gespitst op de ontwikkelingen rond het handelsconflict met China. Daarnaast heeft president Donald Trump weer uitgehaald naar het beleid van de Federal Reserve.

De Chinese overheid heeft maatregelen aangekondigd om de investeringen in infrastructuur verder aan te jagen. Het gaat om een poging van Peking om afzwakkende economie op gang te houden te midden van alle handelsspanningen. Lokale Chinese overheden kunnen voor financiering van projecten voortaan gebruik gaan maken van speciale leningen.

Trump heeft wederom duidelijk gemaakt dat hij vindt dat de rentes in de Verenigde Staten omlaag kunnen. Via Twitter beklaagde hij zich over de koepel van centrale banken in de VS, de Federal Reserve, die volgens hem te hoge rentetarieven hanteert. Verder beschuldigde de president Europa en andere economisch machtsblokken van het manipuleren van de waarde van valuta. Daarvan zouden de VS de dupe zijn.

Overnames

Beyond Meat staat in de schijnwerpers. JPMorgan heeft het advies voor de maker van vleesvervangers verlaagd. Beyond Meat maakte recent zijn beursdebuut en is sindsdien zo hard in waarde gestegen dat het aandeel volgens de analisten van de bank nu eigenlijk overgewaardeerd is.

Er is daarnaast nog overnamenieuws. Apollo Global Management koopt fotodeeldienst Shutterfly. Daarmee is zo'n 2 miljard dollar gemoeid. Verder heeft Apple een deal gesloten met chipconcern Broadcom over de levering van componenten. Ook zijn de ogen gericht op Tesla. De maker van elektrische auto's houdt dinsdag zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Wall Street is maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De overeenkomst tussen de VS en Mexico over de aanpak van migratie gaf steun aan het sentiment. De invoering van importheffingen op Mexicaanse producten van 5 procent is daardoor voor onbepaalde tijd opgeschort. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 26.062,68 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2886,73 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1,1 procent tot 7823,16 punten.
voda
0
Trump klaagt opnieuw over rentetarieven Fed

Gepubliceerd op 11 jun 2019 om 14:50 | Views: 586

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw benadrukt dat hij vindt dat de rentes in de Verenigde Staten omlaag kunnen. Via Twitter beklaagde hij zich over de koepel van centrale banken in de VS, de Federal Reserve, die volgens hem te hoge rentetarieven hanteert.

Het is zeker niet voor het eerst dat Trump kritiek heeft op het beleid van de Fed. De president heeft vaker geroepen dat het opkrikken van de rente slecht is voor de Amerikaanse economie. Hij ziet meer heil in een renteverlaging.

De Fed wil daar niet aan, mede omdat het in de VS economisch op veel vlakken juist erg goed gaat. De banengroei is bijvoorbeeld erg sterk. Toch sluit de Fed eventuele renteverlagingen niet uit, bijvoorbeeld om de inflatie aan te jagen. Trump noemde de lage inflatie in de VS een mooi gegeven.

Verder beschuldigde Trump Europa, maar ook andere economisch machtsblokken, van het manipuleren van de waarde van valuta. Daarvan zijn volgens hem de VS de dupe.
voda
0
New York wil fusie tussen T-Mobile en Sprint blokkeren - media

(ABM FN-Dow Jones) De openbaar aanklager in New York wil de 26 miljard dollar bedragende fusie tussen telecombedrijven T-Mobile US en Sprint blokkeren. Dit meldde Reuters dinsdag op basis van ingewijden.

Zeker tien advocaten in de staat New York zien teveel mededingingsbezwaren en spannen daarom een rechtszaak aan. De hoogste justitiebaas in New York maakt de rechtszaak vermoedelijk later vandaag formeel bekend.

De twee telecombedrijven kondigden in april 2018 aan samen te willen gaan. Bij een fusie ontstaat een telecomgigant met een waarde van 146 miljard dollar.

Vorige maand sprak de voorzitter van de toezichthoudende Federal Communications Commission in de VS zich nog wel positief uit over de plannen. Een fusie zou in het publieke belang zijn, aldus Ajit Pai.

Aandelen Sprint noteerden dinsdag 2,2 procent in de min, terwijl T-Mobile US 2,4 procent verloor.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: openbaar aanklagers willen fusie T-Mobile en Sprint blokkeren

(ABM FN-Dow Jones) De openbaar aanklager in New York wil de 26 miljard dollar bedragende fusie tussen telecombedrijven T-Mobile US en Sprint blokkeren. Dit werd dinsdag bevestigd nadat diverse media hier eerder al over berichtten.

De hoogste justitiebaas in New York, Letitia James, spant de rechtszaak aan samen met de openbaar aanklagers in Californië, Maryland, Michigan, District of Columbia, Nevada, Mississippi, Colorado, Virginia en Wisconsin.

"Groter is niet altijd beter", zei James in een verklaring. Een fusie tussen T-Mobile US en Sprint zou onomkeerbare schade aanrichten omdat mobiele abonnees in heel het land niet langer toegang hebben tot betaalbare en betrouwbare draadloze diensten, en zou vooral problematisch zijn voor mensen met lage inkomens en minderheden, aldus de openbaar aanklager van de staat New York.

T-Mobile US en Sprint kondigden in april 2018 aan samen te willen gaan. Bij een fusie ontstaat een telecomgigant met een waarde van 146 miljard dollar.

Vorige maand sprak de voorzitter van de toezichthoudende Federal Communications Commission in de VS zich wel positief uit over de plannen. Een fusie zou in het publieke belang zijn, stelde Ajit Pai juist.

Aandelen Sprint noteerden dinsdag 5,4 procent in de min, terwijl T-Mobile US 1,5 procent verloor.

Update: vanwege officiële bevestiging.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Wall Street doet stap terug

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street deed dinsdag een stap terug na de stijgingen in de afgelopen handelssessies. De S&P 500 daalde fractioneel tot 2.885,72 punten. De Dow Jones index leverde 0,1 procent in en sloot op 26.048,51 punten. De Nasdaq eindigde nipt onder de slotstand van maandag op 7.822,57 punten.

De markt zit momenteel gevangen tussen enerzijds de zorgen over de mondiale handelsspanningen en anderzijds de hoop dat centrale banken monetaire stimulering gaan inzetten om de economie aan te jagen.

"Er zit geen overtuiging achter elke beweging omhoog omdat er geen duidelijke boodschap is", vindt vermogensbeheerder Jack Ablin van Cresset Capital. Volgens hem worden de markten momenteel vooral gedreven door nieuwskoppen.

Beleggers hebben hun hoop gevestigd op centrale banken en overheden om de mondiale economie aan te jagen. Dinsdag meldde de Chinese overheid dat men flink gaat investeren in grote infrastructuurprojecten. Hiermee werd de positieve toon al vroeg gezet op de Chinese aandelenmarkten en dat optimisme waaide over naar Europa en aanvankelijk ook de Verenigde Staten.

Ondertussen zijn de handelsspanningen tussen de VS en Mexico voorlopig naar de achtergrond verdwenen en wacht de markt op de G-20 top eind deze maand in Japan om te zien of Amerika en China weer om tafel gaan om een handelsakkoord te sluiten. De stafchef van het Witte Huis Mick Mulvaney zei dinsdag dat een eventuele ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping waarschijnlijk niet het moment is waarop Amerika en China ook echt een handelsdeal sluiten.

Tot de G20-top is er ook aandacht voor centrale banken, zeker nu de Federal Reserve heeft laten doorschemeren dat een renteverlaging tot de mogelijkheden behoort. Volgende week woensdag komt de Amerikaanse centrale bank met zijn rentebesluit, bijbehorende dot plot en toelichting.

"Elk zwak macrocijfer dat bevestigt dat de Amerikaanse economie vertraagt of dat er een renteverlaging van 25 basispunten nodig is, wordt nauwlettend in de gaten gehouden", volgens vermogensbeheerder Andrew Harman van First State Investments.

Volgende richtpunt op macro-economisch vlak zijn Amerikaanse inflatiecijfers die woensdagmiddag verschijnen. De Fed streeft naar een prijsstabiliteit van 2,0 procent. De consumentenprijzen ontwikkelen zich momenteel echter niet in die richting. Dinsdag bleek dat de producentenprijzen in mei op jaarbasis met 1,8 procent zijn gestegen, waar dit in april nog 2,2 procent was. Op maandbasis stegen de producentenprijzen met slechts 0,1 procent.

Een kleine opsteker was het ondernemersvertrouwen bij het midden- en kleinbedrijf in de VS. Dat steeg van 103,5 in april naar 105,0 in mei.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1330. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1322. De olieprijs stabiliseerde dinsdag na een dip op maandag.

Bedrijfsnieuws

United Technologies en Raytheon kondigden maandag hun voorgenomen fusie aan maar wisten beleggers toen nog niet te overtuigen. Ook de Amerikaanse president Trump uitte zijn twijfels. Dinsdag daalden de aandelen met respectievelijk 4,0 en 5,1 procent. Met de fusie ontstaat een van de grootste defensiebedrijven ter wereld, na Boeing.

Wells Fargo is op zoek naar een CEO maar die zoektocht is tot nu toe nog niet zo succesvol voor de geplaagde Amerikaanse bank. The Wall Street Journal meldde dinsdag dat diverse topfunctionarissen in de bankenwereld geen zin hebben in de positie. Het aandeel van de bank eindigde onveranderd ten opzichte van de slotkoers maandag.

Beyond Meat daalde liefst 25 procent na een adviesverlaging bij JPMorgan, dat het aandeel van de onlangs beursgenoteerde vleesvervanger van de kooplijst haalde.

Openbaar aanklagers uit onder meer de staten New York en Californië willen de fusie tussen telecombedrijven Sprint en T-Mobile US blokkeren vanwege mededingingsbezwaren. Ook openbaar aanklagers uit een aantal andere Amerikaanse staten doen mee. De aandelen van Sprint en T-Mobile US daalden respectievelijk 5,9 en 1,6 procent.

Tesla steeg 2,0 procent. Dinsdag vindt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats van de maker van elektrische voertuigen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen wijzen woensdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

Het voortslepende handelsconflict tussen Washington en Beijing trok de futures woensdag omlaag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag zei niet door te gaan met de handelsbesprekingen, tenzij China instemt met de eerder overeengekomen voorwaarden.

"China wil heel graag een overeenkomst sluiten", zei Trump. "Ik ben nu degene die een deal tegenhoudt. Of we sluiten een hele goede deal of we sluiten [helemaal] geen deal", voegde hij toe.

Trump haalde opnieuw uit naar het beleid van de Federal Reserve en zei dat de Fed de rente te ver heeft verhoogd en dat het beleid om zijn obligatieportefeuille te verkleinen "belachelijk" is.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen na vijf opeenvolgende dagen van winsten vlak, vanwege de politieke onzekerheid rondom de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en de aanstaande G20-bijeenkomst in Japan.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse beurzen deze week hun hoogste niveau in een maand bereikten, worstelt de Amerikaans markt volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets om dit momentum vast te houden, "terwijl de S&P 500 faalde om boven de 2.900 punten te blijven", aldus Hewson. "Het onvermogen om boven dit belangrijke weerstandsniveau te komen, suggereert een terughoudenheid bij beleggers om de koe bij de horens te vatten, in aanloop naar het Fed-rentebesluit volgende week", zei hij.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en inflatiedata van mei, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1328. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1329 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,9 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde voorbeurs 2,5 procent hoger. De producent van elektrische auto's slaagde er niet in om veranderingen in zijn corporate governance door te voeren.

Het Franse Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions. Dassault doet de overname volledig in contanten en betaalt 92,25 dollar per aandeel Medidata. Het aandeel Medidata sloot dinsdag op 94,75 dollar

Lululemon Athletica komt voorbeurs met kwartaalcijfers. Er was vooralsnog nog geen handel in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.885,72 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op26.048,51 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.822,57 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dassault lijft voor miljarden Medidata in

(ABM FN-Dow Jones) Het Franse Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions. Dit maakte Dassault woensdag bekend.

Dassault doet de overname volledig in contanten en betaalt 92,25 dollar per aandeel Medidata.

De besturen van zowel de koper als verkoper staan achter de deal.

Afgelopen jaar was Medidata goed voor een omzet van 636 miljoen dollar.

Dassault denkt de overname aan het einde van dit jaar te kunnen afronden.

Dassault noteerde woensdag 1,1 procent lager op 134,90 euro. Het aandeel Medidata sloot dinsdag op 94,75 dollar, een plus van 4,4 procent. Aan begin van het jaar lag de koers nog rond de 66 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Waardering tot 17 miljard dollar voor Slack - media

(ABM FN-Dow Jones) De beursgang van Slack Technologies op 20 juni wordt mogelijk gewaardeerd op 16 miljard tot 17 miljard dollar. Dit meldde Bloomberg woensdag op basis van bronnen die hiermee bekend zijn.

Het bedrijf haalde vorig jaar augustus voor ruim 7 miljard dollar aan kapitaal op bij privé-investeerders.

Slack, dat een zakelijke berichtendienst levert, koos voor een directe plaatsing en niet een traditionele beursgang. Daarbij worden, net zoals streamingdienst Spotify dat eerder deed, aandelen geplaatst en bepaalt de markt de prijs per stuk.

Maandag gaf het bedrijf aan in het fiscale boekjaar 2020, dat loopt tot en met 31 januari, een omzet te kunnen genereren van minstens 590 miljoen dollar. In het fiscale boekjaar 2021 zou dit een omzet impliceren van bijna 900 miljoen dollar en de waarderingsgrondslag ligt volgens bronnen bij Slack op een factor 20 in relatie tot de omzet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Consumentenprijzen VS lopen op conform verwachting

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in mei op maandbasis net zo hard gestegen als voorzien. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De prijzen stegen met 0,1 procent op maandbasis. De verwachting was ook dat er zich in mei op maandbasis een toename van 0,1 procent zou voordoen.

In april kwam de inflatie op maandbasis uit op 0,3 procent.

Op jaarbasis stegen de prijzen vorige maand met 1,8 procent bij een verwachte stijging met 1,9 procent.

Exclusief de volatiele prijzen voor energie en voeding stegen de consumentenprijzen op maandbasis met 0,1 procent. Hiervoor was een stijging met 0,2 procent de prognose. Op jaarbasis ging het om een toename van 2,0 procent.

De Federal Reserve streeft naar een prijsstabiliteit van 2,0 procent.

De euro noteerde woensdag kort na publicatie van de inflatiedata 0,1 procent hoger ten opzichte van de dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Het voortslepende handelsconflict tussen Washington en Beijing trok de futures woensdag omlaag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag zei niet door te gaan met de handelsbesprekingen, tenzij China instemt met de eerder overeengekomen voorwaarden.

"China wil heel graag een overeenkomst sluiten", zei Trump. "Ik ben nu degene die een deal tegenhoudt. Of we sluiten een hele goede deal of we sluiten [helemaal] geen deal", voegde hij toe.

Trump haalde opnieuw uit naar het beleid van de Federal Reserve en zei dat de Fed de rente te ver heeft verhoogd en dat het beleid om zijn obligatieportefeuille te verkleinen "belachelijk" is.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen na vijf opeenvolgende dagen van winsten vlak, vanwege de politieke onzekerheid rondom de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en de aanstaande G20-bijeenkomst in Japan.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse beurzen deze week hun hoogste niveau in een maand bereikten, worstelt de Amerikaans markt volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets om dit momentum vast te houden, "terwijl de S&P 500 faalde om boven de 2.900 punten te blijven", aldus Hewson. "Het onvermogen om boven dit belangrijke weerstandsniveau te komen, suggereert een terughoudenheid bij beleggers om de koe bij de horens te vatten, in aanloop naar het Fed-rentebesluit volgende week", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat consumentenprijzen in mei op maandbasis met 0,1 procent stegen en op jaarbasis met 1,8 procent. De kerninflatie bedroeg 2,0 procent op jaarbasis.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gestegen met 26,8 procent ten opzichte van de voorgaande week. De marktindex steeg van 417,8 naar 529,8.

De euro/dollar noteerde op 1,1338. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1329 op de borden.

Later op de dag volgen nog de wekelijkse ruwe olievoorraden in de VS van de Amerikaanse Energy Information Administration. Olie noteerde woensdag tot 2,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde voorbeurs 2,4 procent hoger, nadat CEO Elon Musk dinsdag beweerde dat er geen problemen zijn met de vraag naar zijn auto's. Daarnaast slaagde de producent van elektrische auto's er niet in om veranderingen in zijn corporate governance door te voeren.

Het Franse Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions. Dassault doet de overname volledig in contanten en betaalt 92,25 dollar per aandeel Medidata. Het aandeel Medidata noteerde voorbeurs 3,9 procent lager.

Lululemon Athletica komt vandaag met kwartaalcijfers. Het aandeel steeg in aanloop naar de publicatie 0,5 procent.

Dave & Buster’s Entertainment verloor 18,2 procent, nadat de exploitant van entertainment- en eetgelegenheden dinsdag tegenvallende winst- en omzetcijfers rapporteerde.

Neptune Wellness Solutions steeg 8,6 procent, nadat het concern een driejarige overeenkomst sloot met cannabisbedrijf Green Organic Dutchman.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.885,72 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op26.048,51 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.822,57 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Maven neemt The Street van Jim Cramer over

(ABM FN) The Street heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname door Maven. Dit liet het financiële mediabedrijf, dat door de bekende financieel expert Jim Cramer werd opgericht, woensdag weten in een persbericht.

In totaal zullen aandeelhouders van The Street 33,0 tot 34,5 miljoen dollar krijgen voor hun aandelen, oftewel 6,19 tot 6,47 dollar per stuk. De premie ten opzichte van de gemiddelde beurskoers van de laatste zeven dagen bedraagt 7,8 tot 12,6 procent.

De overnameprijs bestaat uit een contante betaling van 16,5 miljoen plus enkele voorwaardelijke betalingen.

“Dit is een goede uitkomst voor de aandeelhouders. Ruim een jaar hebben we via een strategisch comité, dat volledig bestaat uit onafhankelijke bestuurders, belast met de evaluatie van strategische alternatieven voor de onderneming met de hulp van een financieel adviseur,” stelde CEO Eric Lundberg in een toelichting.

Kort na de start van de Amerikaanse aandelenhandel veerde het aandeel van The Street Inc. 7,0 procent op tot 6,08 dollar.

Update: om koers aandeel toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bescheiden minnen op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lieten woensdag bescheiden dalingen zien, nadat de Dow Jones-index een dag de winstreeks van vijf dagen doorbrak.

D S&P 500 index zakte 0,2 procent, net als de Dow Jones-index. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent.

Beleggers verwerkten een inflatiecijfer voor mei, dat weinig verrassingen opleverde en hielden de ogen strak gericht op de Amerikaans-Chinese handelsoorlog.

President Donald Trump zei dat hij de handelsdeal met China tegenhoudt, nadat hij eerder China verweet gemaakte afspraken te torpederen. Trump zegt nu alleen een geweldig akkoord te willen sluiten, of anders liever helemaal niets.

De uitspraken zouden beleggers wat somberder hebben gestemd over een spoedige oplossing van het handelsconflict. Dinsdag sloot Wall Street ook al licht lager.

Trump zei ook dat de Federal Reserve volgens hem de rente moet verlagen. De Federal Reserve zou onafhankelijk moeten zijn.

De vervoerssector onttrok zich aan de malaise, met winsten voor luchtvaarders zoaals United Continental en vrachtvervoerder C.H. Robinson. Zij kunnen voordeel hebben van lagere brandstofprijzen.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen na vijf opeenvolgende dagen van winsten vlak, door de politieke onzekerheid rondom de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en de aanstaande G20-bijeenkomst in Japan.

Op macro-economisch vlak voorbeurs bekend dat consumentenprijzen in mei op maandbasis met 0,1 procent stegen en op jaarbasis met 1,8 procent. De kerninflatie bedroeg 2,0 procent op jaarbasis.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten steeg sterk, met 27 procent ten opzichte van de voorgaande week.

De euro/dollar noteerde op 1,1295. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1329 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,7 procent lager. Het verlies hield aan nadat de Amerikaanse olievoorraden woensdagmiddag onverwacht bleken te zijn gestegen.

Bedrijfsnieuws

Tesla stond 2,2 procent lager. CEO Elon Musk beweerde dinsdag dat er geen problemen zijn met de vraag naar zijn auto's. De aanvankelijke koerswinst hield geen stand.

Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions en betaalt 92,25 dollar per aandeel in cash. Medidata verloor bijna vier procent tot 91,30 dollar.

Dave & Buster’s Entertainment werd bijna 22 procent minder waard, na tegenvallende resultatgen van de exploitant van entertainment- en eetgelegenheden.

Neptune Wellness Solutions steeg 2 procent, na een driejarige overeenkomst met cannabisbedrijf Green Organic Dutchman.

De fabrikant van Barbie-poppen werd 4,6 procent meer waard. Een overnamebod van MGA Entertainment, dat al sinds 2015 aandringt, werd afgewezen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rijke Amerikanen steunen miljonairstaks Warren

(ABM FN-Dow Jones) Een ruime meerderheid van Amerikaanse miljonairs steunt het plan van de Amerikaanse presidentskandidaat Elizabeth Warren voor een hogere vermogensbelasting voor zeer rijke Amerikanen. Dat blijkt een onderzoek door CNBC.

In dat plan zouden vermogens boven 50 miljoen dollar een vermogensheffing van 2 procent krijgen, terwijl miljardairs voor het bedrag boven het eerste miljard dollar 3 procent zouden moeten afdragen.

"In de loop der jaren zien we dat deze groep bereid is om meer te betalen", aldus George Walper, die het onderzoek uitvoerde.

Het is onduidelijk hoeveel van de respondenten zelf boven de grens van 50 miljoen dollar vermogen zitten. Politieke voorkeur speelt wel een duidelijke rol. Van de ondervraagde miljonairs die op de Democraten stemmen, was 88 procent voor de maatregel. Van de ondervraagde vermogende Republikeinen was dit slechts 36 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street wederom lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag voor de tweede dag op rij lager gesloten, maar hielden de verliezen beperkt op een handelsdag zonder veel reuring.

De S&P 500 index verloor 0,2 procent tot 2.879,84 punten. De Dow Jones-index daalde 0,17 procent tot 26.004,83 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,38 procent tot 7.792,72 punten.

Beleggers hielden de ogen gericht op de Amerikaans-Chinese handelsoorlog, naast een gunstig inflatiecijfer.

President Donald Trump zei woensdag dat hij geen vaste deadline heeft om extra importheffingen op Chinese goederen in te voeren. Tegelijk zei hij dat hij "het gevoel" heeft dat een handelsdeal kan worden bereikt - mits China inbindt.

Eerder had Trump gezegd dat hij zou besluiten over een extra importheffing na de aankomende top met de Chinese president Xi Jinping tijdens een G20-top in het Japanse Osaka op 28 en 29 juni.

De verwachtingen voor die top zijn wat lager na recente uitlatingen van Trump. De president zei dat hij op dit moment de handelsdeal met China tegenhoudt, en alleen akkoord wil gaan met een "geweldige deal". Eerder suggereerde Trump dat het overleg was afgeketst omdat de Chinezen op hun afspraken terugkwamen.

De uitspraken zouden beleggers wat somberder hebben gestemd over een spoedige oplossing van het handelsconflict. "Beleggers hebben de patstelling weer volop in het vizier en sommigen hebben daarom wat geld van tafel gehaald, zei David Madden van CMC Markets.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen na vijf opeenvolgende dagen van winsten vlak, door de politieke onzekerheid rondom de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en de aanstaande G20-bijeenkomst in Japan.

Op macro-economisch bleken de consumentenprijzen in mei met 1,8 procent gestegen op jaarbasis, tegen 2,0 procent in april. Het cijfer kan beleggers steunen in de overtuiging dat de Federal Reserve de rente snel zal verlagen.

"Markten zouden hier best goed op kunnen reageren", dacht Mike Loewengart van E-Trade.

De euro/dollar noteerde op 1,1289. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1329 op de borden.

DE olieprijs daalde 4 procent. Het verlies hield aan nadat de Amerikaanse olievoorraden woensdagmiddag voor de tweede week op rij onverwacht bleken te zijn gestegen.

Bedrijfsnieuws

Tesla verloor 3,6 procent. CEO Elon Musk beweerde dinsdag dat er geen problemen zijn met de vraag naar zijn auto's. De aanvankelijke koerswinst hield geen stand.

Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions en betaalt 92,25 dollar per aandeel in cash. Het aandeel Medidata verloor bijna 3,6 procent tot 91,30 dollar.

Dave & Buster’s Entertainment werd 22 procent minder waard, na tegenvallende resultaten van de exploitant van entertainment- en eetgelegenheden.

Neptune Wellness Solutions steeg 5 procent, na een driejarige overeenkomst met cannabisbedrijf Green Organic Dutchman. Nabeurs ging het aandeel onderuit met 5 procent.

Mattel, de fabrikant van Barbie-poppen, werd 5 procent meer waard. Een overnamebod van MGA Entertainment, dat al sinds 2015 aandringt, werd afgewezen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OPEC reduceert verwachting vraag naar olie

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC heeft de verwachting voor de vraag naar olie verlaagd op basis van oplopende olievoorraden, terwijl de afgenomen levering van de zijde van Saoedi-Arabië teniet werd gedaan door een hogere productie van andere lidstaten. Dit bleek donderdag uit de maandelijkse rapportage van de OPEC.

Het kartel verwacht nu een groei in de vraag naar olie voor dit jaar van 1,14 miljoen vaten olie, 70.000 vaten minder dan een maand eerder, terwijl in april de voorraden met 25 miljoen vaten toenamen.

De raming voor de groei van de mondiale economie bleef bij de OPEC intact op 3,2 procent voor 2019.

Saoedi-Arabië verminderde in mei van dit jaar zijn productie met 136.000 vaten per dag, maar Irak produceerde 95.000 vaten en Nigeria 41.000 vaten meer per dag.

Buiten de OPEC verwacht de OPEC van de Verenigde Staten de belangrijkste bijdrage in de groei van de productie met 1,83 miljoen vaten per dag.

“Het aanhoudend handelsconflict tussen de VS en enkele van zijn belangrijkste handelspartners, met name China, waren een belangrijke oorzaak van het slechtere sentiment ten aanzien van de risico’s en de economische groei tot nog toe dit jaar”, aldus OPEC.

Olie noteerde donderdag fors hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 4,2 procent in het groen op 53,27 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 62,51 dollar werd betaald, een stijging van 4,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS toch licht gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 8 juni tegen de verwachting in licht opgelopen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 222.000 banen. Er werd door de markt uitgegaan van 215.000 aanvragen. Een week eerder stond de teller op 219.000, een opwaartse bijstelling met 1.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen bedroeg 217.750 aanvragen, ofwel een stijging van 2.500 tegenover de 215.250 van de week ervoor.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 1 juni kwam uit op 1.695.000 stuks, een stijging van 2.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse importprijzen gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in mei gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De importprijzen daalden vorige maand op maandbasis met 0,3 procent, na een herziene toename met 0,1 procent in april. Er was door economen ook gerekend op een daling met 0,3 procent.

Op jaarbasis was er sprake van een daling van 1,5 procent.

De exportprijzen daalden in mei met 0,2 procent, na een bijgestelde stijging van 0,1 procent een maand eerder. Op jaarbasis namen de exportprijzen met 0,7 procent af.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Hogere start voor Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening, terwijl beleggers de kansen op een renteverlaging in de VS incalculeren, na een tegenvallend inflatiecijfer op woensdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden een half uur voor opening 0,3 procent in het groen. De Nasdaq-future steeg 0,4 procent.

De focus van de markt lag bij de olieprijs, die steeg nadat twee tankers voor de kust van Iran in brand vlogen. Dit zou het gevolg kunnen zijn van een aanval.

Het aantal aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering in de VS steeg afgelopen week licht, tot 222.000, waar vooraf werd gerekend op een daling.

De importprijzen daalden in mei zoals verwacht met 0,3 procent, terwijl de exportprijzen ook met 0,2 procent daalden.

Woensdag bleek dat de inflatie in de VS in mei is teruggelopen, tot 1,8 procent, van 2,0 procent in april. De vraag bij beleggers is nu of de druk van de markten op de Fed voldoende is om de rente snel te verlagen. "De markt vertelt de Fed duidelijk dat het beleid te krap is voor een economie met lage inflatie", zei Katie Nixon van Northern Trust. "Maar zal de Fed ook luisteren?"

Ook was er aandacht voor de protesten in Hong Kong tegen een uitleveringsverdrag met China, die de juridische autonomie van de stadstaat zou aantasten.

Olie werd duurder, na de berichten over aanvallen op olietankers in de Golf van Oman. Een lagere verwachting van oliekartel OPEC ten aanzien van de vraag naar olie hielp de prijs niet. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 4 procent tot 53,17 dollar, terwijl een future Brent ook 4 procent duurder werd op 63,35 dollar. Woensdag daalde de olieprijs nog met 4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1291. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1298 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er er 1,1289 op de borden.

Bedrijfsnieuws

KKR heeft meer dan 2 miljard dollar opgehaald voor zijn beleggingsstrategie Global Credit Opportunities, melden bronnen aan Dow Jones Newswires. De strategie richt zich vooral op zakelijke leningen.

KKR verkoopt zijn belang in de Zuid-Koreaanse batterijenmaker KCF Technologies voor 1 miljard dollar. KCF wordt overgenomen door het Koreaanse conglomeraat SKC.

Lululemon Athletica heeft zijn winstverwachting verhoogd. De verkoper van sportkleding meldde een omzetgroei van 20 procent.

RH heeft de omzetverwachting naar boven bijgesteld, tot vreugde van beleggers, die vreesden voor de gevolgen van de handelsoorlog met China. RH haalt bijna de helft van zijn producten uit China.

WalMart doekt de startup Jet.com op die het bedrijf drie jaar geleden kocht voor 3,3 miljard dollar. De Jet.com website blijft draaien, maar de medewerkers gaan op in de andere afdelingen van het retailconcern.

Target verhoogt zijn dividend met 3 procent tot 0,66 dollar per aandeel, meldde de retailer donderdag.

Vleesvervangerproducent Beyond Meat, dat woensdag meer dan 12 procent meer waard werd, stond donderdag weer fors lager in de handel voorbeurs. Het aandeel verliest 5 procent op het nieuws dat Tyson ook plantaardige vleesvervangers wil gaan verkopen.

DryShips stond 26 procent hoger in de elektronische handel voorbeurs. De zeetransporteur kreeg een overnamebod van SPII Holdings, dat gecontroleerd wordt door de topman van DryShips, George Economou.

Slotstanden

De S&P 500 index verloor woensdag 0,2 procent tot 2.879,84 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent tot 26.004,83 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 7.792,72 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
15.145 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 ... 754 755 756 757 758 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street kabbelt naar lager slot

14 okt De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager gesloten na een handelsdag zonder groot richtinggev...

  Indices

  AEX 575,21 -0,38%
  EUR/USD 1,1030 +0,04%
  Germany30^ 12.480,90 -0,05%
  Gold spot 1.493,30 -0,02%
  LDN100-24h 7.219,46 +0,18%
  NY-Nasdaq Composite 8.048,65 -0,10%
  US30# 26.836,18 +0,21%

  Stijgers

  Fagron
  +6,56%
  Basic-Fit
  +2,39%
  Alfen ...
  +2,24%
  Vastned
  +1,97%
  Sif Ho...
  +1,71%

  Dalers

  Arcelo...
  -2,57%
  ASR Ne...
  -1,62%
  RELX
  -1,57%
  AALBER...
  -1,35%
  Wolter...
  -1,33%

  Nieuws Forum Meer»

  (21)

  boomer92h2t1yg op 15-okt-19 01:53
  (6)

  Marcel H. op 15-okt-19 00:15
  (7)

  ff_relativeren op 14-okt-19 23:02
  (1)

  Sunshine Band op 14-okt-19 22:27
  (0)

  op 14-okt-19 21:26

  Column Forum Meer»

  (84)

  ren-je-dement op 15-okt-19 00:36
  (1)

  Snugger op 14-okt-19 23:25
  (9)

  luuk4 op 14-okt-19 22:24
  (4)

  het zwaard op 14-okt-19 17:35
  (17)

  B-rood belegger op 14-okt-19 17:23