Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14.102 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 699 700 701 702 703 704 705 706 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Wall Street werkt verliezen weg

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 19:36 | Views: 291

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Eerdere verliezen werden goedgemaakt, geholpen door verzachtende berichten over uitstel van heffingen op auto's en auto-onderdelen door de VS. Ondertussen blijven China en de VS in gesprek om uiteindelijk een einde te maken aan hun aanhoudende handelsstrijd.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 25.637 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 2850 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 1 procent aan tot 7812 punten.

De handelskift tussen de VS en China houden al een aantal dagen de beurzen in hun greep. Maandag kregen de Amerikaanse beurzen een stevige knauw te verwerken toen die strijd leek te escaleren, maar een dag later sloegen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping weer een verzoenendere toon aan en maakten de beurzen weer wat terrein goed. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei binnenkort af te reizen naar Peking voor nieuw overleg.

Macy's

Ook reageerde beleggers op een reeks macro-economische cijfers. Zo bleek de bedrijvigheid van de industrie in de regio New York veel harder te groeien dan gedacht. De algehele industriële productie daalde vorige maand onverwachts. Verder kauwden beleggers ook op de detailhandelsverkopen, die onverwacht terugliepen.

Bij de bedrijven zakte winkelbedrijf Macy's 0,9 procent na cijfers. De warenhuisketen sloot de voorbije meetperiode af met een lagere omzet en winst, maar deed het toch beter dan de verwachting van analisten. De vergelijkbare omzet groeide wel.

Alibaba

De in New York genoteerde Chinese webwinkelreus Alibaba (plus 2,2 procent) voerde zijn omzet met ruim de helft op. De winst ging met een derde omhoog. Maker van medische apparatuur Agilent Technologies werd fors lager gezet na tegenvallende cijfers. Het aandeel verloor dik 11 procent.

De euro was 1,1204 dollar waard, tegen 1,1205 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 62,13 dollar. Brentolie steeg 0,9 procent in prijs tot 71,90 dollar per vat.
voda
0
Wall Street op winst

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdag op winst, na een lagere opening, na berichten die werden gezien als positieve ontwikkelingen in de internationale handelsrelaties.

De S&P500-index steeg 0,7 procent, de Dow Jones-index 0,5 procent en de Nasdaq-index werd 1,2 procent meer waard.

De regering-Trump wil een besluit over de invoering van nieuwe importheffingen op auto's en auto-onderdelen met zes maanden uitstellen, meldde persbureau Bloomberg woensdag. Daarop keerden de aandelenbeurzen terug naar positief terrein na een zwakke opening.

Trump mag tot 18 mei de nieuwe heffingen afkondigen, maar kan die deadline ook zes maanden uitstellen. Dat zou een meevaller zijn voor beleggers die vrezen voor verder escalerende handelsconflicten tussen China en andere belangrijke handelspartners van Amerika, zoals Europa en Japan.

Trump verzachtte ook zijn toon naar China en herhaalde dat hij een goed gevoel heeft over een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping volgende maand in Japan.

"Nu Donald Trump de spanningen in de handelsrelatie als een "gekissebis" bagatelliseert, is er voorzichtig optimisme dat beide zijden uiteindelijk een deal zullen bereiken. Beleggers zien de G20-meeting in Japan als een mogelijk moment voor een doorbraak", stelde marktanalist Han Tan van FXTM.

De stijging borduurde voort op winsten op Wall Street dinsdag, nadat zowel China als president Donald Trump zich positief uitlieten over hun pogingen om een handelsdeal te sluiten. Zo'n deal leek de laatste dagen verder weg omdat de VS extra importheffingen op Chinese goederen aankondigden.

Eerder woensdag zorgden teleurstellende cijfers over de winkelverkopen in de VS voor nervositeit bij beleggers over de Amerikaanse economie. Een meevallende omzetgroei in maart bleek van korte duur.

Daarentegen steeg de Empire State Index juist veel harder dan voorzien naar 17,8. Dit wijst op een sterk klimaat voor de industrie in de regio New York.

De euro/dollar noteerde op 1,1206, vrijwel ongewijzigd sinds dinsdagavond.

De olieprijs steeg tot 0,9 procent, ondanks een stijging van de olievoorraden. Dinsdag waren er berichten dover drones die olievelden in Saoedi-Arabië hebben aangevallen. Afgelopen weekend werden al twee Saoedische olietankers beschadigd in de Straat van Hormuz in de Perzische Golf.

Bedrijfsnieuws

Ford en General Motor's noteerden hoger, na de berichten over uitstel van importheffingen voor buitenlandse auto's.

Macy's boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 136 miljoen dollar, ofwel 0,44 dollar per aandeel, op een omzet van 5,5 miljard dollar. De wist was duidelijk beter dan verwacht. Het aandeel daalde 1,1 procent.

Facebook steeg 3 procent, na het nieuws dat de socialnetwerksite livestreaming gaat inperken. De socialemediareus kreeg een storm van kritiek te verduren nadat de dader van de aanslag in Christchurch de schietpartij via Facebook live uitzond.

De Chinese e-commercegigant Alibaba stond 2,4 procent hoger, na goed ontvangen kwartaalresultaten. Het internetbedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een dubbelcijferige groei en rekent voor het huidige boekjaar op een flinke omzetgroei.

Ook Tencent zag de resultaten stevig oplopen. De winst van deze Chinese internetgigant klom 17 procent, wat beter was dan verwacht. De omzet ging met 16 procent omhoog naar ruim 85 miljard yuan. Afgelopen week kon Tencent, na een vertraging van meer dan een jaar, het spel 'PlayerUnknown's Battlegrounds' lanceren. Het aandeel klom 0,9 procent.

Cisco komt nabeurs met bedrijfsresultaten en noteerde 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Duidelijke winsten op Wall Street

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 22:12 | Views: 1.992

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Eerdere verliezen werden snel goedgemaakt, geholpen door verzachtende berichten over uitstel van heffingen op auto's en auto-onderdelen door de VS. Ook hielden beleggers ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen China en de VS in de gaten.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent hoger op 25.648,02 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 2850,96 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 1,1 procent aan tot 7822,15 punten.

De handelsspanningen tussen de VS en China houden de beurzen al dagen in hun greep. Maandag kregen de graadmeters in de VS een stevige knauw te verwerken toen die strijd leek te escaleren, maar een dag later sloegen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping weer een verzoenendere toon aan en maakten de beurzen weer wat terrein goed. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei binnenkort af te reizen naar Peking voor nieuw overleg.

Bedrijvigheid

Ook reageerde beleggers op een reeks macro-economische cijfers. Zo bleek de bedrijvigheid van de industrie in de regio New York veel harder te groeien dan gedacht. De algehele industriële productie daalde vorige maand onverwachts. Verder kauwden beleggers ook op de detailhandelsverkopen, die onverwacht terugliepen.

Bij de bedrijven zakte winkelbedrijf Macy's 0,5 procent na cijfers. De warenhuisketen sloot de voorbije meetperiode af met een lagere omzet en winst, maar deed het toch beter dan de verwachting van analisten. De vergelijkbare omzet groeide wel.

Alibaba

De in New York genoteerde Chinese webwinkelreus Alibaba (plus 1,6 procent) voerde zijn omzet met ruim de helft op. De winst ging met een derde omhoog. Maker van medische apparatuur Agilent Technologies werd fors lager gezet na tegenvallende cijfers. Het aandeel verloor 11 procent.

Tesla verloor 0,2 procent na een negatief analistenrapport. Er bestaan bij sommige kenners zorgen over productiedoelen van de automaker.

De euro was 1,1202 dollar waard, tegen 1,1205 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 62,18 dollar. Brentolie steeg 1 procent in prijs tot 71,94 dollar per vat.
voda
0
Cisco Systems kijkt met vertrouwen vooruit

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 22:32 | Views: 885

SAN JOSE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Cisco Systems heeft veel vertrouwen in de toekomst. Met zijn prognose over de verwachte winst en omzet het lopende kwartaal gaf de Amerikaanse producent van netwerkapparatuur een duidelijk signaal af dat bedrijven bereid zijn om te investeren in hun netwerken.

Cisco rekent op een omzetgroei in het lopende kwartaal, het slotkwartaal van zijn gebroken boekjaar, van 4,5 tot 6,5 procent op jaarbasis. Daarmee zou het bedrijf mikken op een omzet tot wel 13,5 miljard dollar. Dat is meer dan waar kenners op hadden gerekend. De aangepaste winst zal als verwacht tussen de 0,80 dollar tot 0,82 dollar per aandeel zijn.

Onder topman Chuck Robbins heeft Cisco een duidelijke transformatie ondergaan. Daarbij ging de aandacht met name naar de vernieuwing van bestaande diensten en het toevoegen van nieuwe software en diensten, geholpen door overnames. Cisco sloot het derde kwartaal af met een omzet van 13 miljard dollar. Onder de streep resteerde ruim 3 miljard dollar.
voda
0
Amerikaanse futures duiden op voorzichtige opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden donderdag op een licht hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de S&P 500 0,1 procent boven de slotkoers van woensdag. De openingsindicatie voor de Dow Jones index en de Nasaq lag fractioneel hoger.

Het sentiment wordt nog altijd gedomineerd door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse president Donald Trump lijkt de druk op Beijing verder op te willen voeren. Hij tekende woensdagavond laat een decreet waarbij het veel lastiger wordt voor bedrijven als Huawei en ZTE om hun telecomapparatuur in de VS te verkopen. Ook werd Huawei op een zwarte lijst gezet.

Het besluit van Washington komt te midden van de recent toegenomen handelsspanningen tussen Amerika en China en onduidelijkheid over het tijdstip van een nieuwe ronde gesprekken.

Woensdag reageerden de Amerikaanse markten nog opgelucht vanwege berichten dat Trump het besluit om hogere importtarieven te zetten op auto's en auto-onderdelen met zes maanden uitstelt. Dergelijke tarieven zouden vooral Europese en Japanse automakers raken.

"Trumps bemoeienis is hetgeen dat de markten momenteel vrijwel compleet beheerst", aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

Op macro-economisch vlak is er donderdag aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Er wordt vooraf gerekend op een daling van 228.000 tot 220.000 stuks.

De woningbouw in de VS is in april vermoedelijk gestegen terwijl er ook meer bouwvergunningen werden afgegeven. De Philly Fed index is is in mei naar verwachting licht opgelopen.

Olie werd donderdag een half procent duurder. De euro verhandelde rond lunchtijd licht hoger op 1,1214.

De dollar staat volgens Lawler licht onder druk vanwege de tegenvallende Amerikaanse detailhandelsverkopen die woensdag verschenen. "Hierdoor neemt de kans volgens beleggers weer toe dat de Federal Reserve de rente dit jaar eerder zal verlagen dan verhogen", aldus de marktanalist.

Bedrijfsnieuws

Cisco opende woensdag nabeurs de boeken over het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar. Het netwerkbedrijf boekte een hogere winst die bovendien iets beter was dan verwacht. De outlook bleek ook boven verwachting. In de voorbeurshandel donderdag won het aandeel 3,4 procent.

Walmart opent voorbeurs de boeken. In aanloop naar die cijfers noteerde het aandeel donderdag 1,3 procent hoger.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag hoger. De Dow Jones index steeg 0,5 procent op een slotstand van 25,648.02 punten, de S&P 500 eindigde 0,6 procent in de plus op 2,850.96 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 1,1 procent en sloot op 7,822.15 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump beslist komende dagen over importtarieven auto-industrie - media

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump beslist de komende dagen wat hij doet met het instellen van importheffingen op auto's en auto-onderdelen uit het buitenland. Dit zei minister van handel Wilbur Ross donderdag in een interview met Fox Business.

Ross verwees naar de datum 18 mei, waarop de deadline verloopt om een besluit te nemen over de importtarieven. Amerikaanse media meldden woensdag op basis van bronnen dat Trump dat besluit met zes maanden uit wil stellen.

In het interview met Fox Business schetste Ross de diverse opties die de president heeft. Trump kan de importtarieven inderdaad met 180 dagen uitstellen, bijvoorbeeld wanneer hij vindt dat er voldoende vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen met bijvoorbeeld de Europese Unie en Japan.

Een alternatief is dat Trump besluit om de importtarieven wel te verhogen, maar louter voor bepaalde landen. Of de president besluit om importtarieven te zetten op een bepaalde omvang aan auto's en onderdelen, aldus Ross.

Medio februari presenteerde het ministerie van Handel aan Trump een rapport met verschillende opties, zoals een heffing van 10 procent, een tarief dat de EU zelf ook hanteert, of zelfs een heffing van 25 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bedrijvigheid in regio Philadelphia neemt toe

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in mei harder dan verwacht gestegen. Dit meldde de Federal Reserve Bank of Philadelphia donderdag.

De zogenoemde Philly Fed index steeg van 8,5 in april naar 16,6 deze maand.

Economen rekenden op een cijfer van 10,0.

Een positief cijfer betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer Amerikaanse woningen in aanbouw genomen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in april gestegen, vergeleken met een maand eerder. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 5,7 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,235 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op een stijging van 5,4 procent tot 1,20 miljoen.

Het cijfer voor maart werd bijgesteld naar een groei van 2,7 procent, van een daling van 0,3 procent.

Op jaarbasis daalde het aantal in aanbouw genomen woningen met 2,5 procent.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen steeg in april met 0,6 procent tot 1,296 miljoen stuks. Voorspeld was een toename van 1,7 procent. Het cijfer voor maart werd opwaarts bijgesteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS lopen meer terug dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 11 mei meer dan verwacht gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 16.000 naar 212.000. De verwachting van economen lag op 220.000 aanvragen. Een week eerder stond de teller op 228.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, steeg met 4.750 naar 225.000.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 4 mei kwam uit op 1.660.000 stuks, een afname van 28.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Wall Street richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden donderdag op een hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel noteerde de S&P 500 0,4 procent boven de slotkoers van woensdag. De openingsindicaties voor de Dow Jones index en de Nasdaq lagen ook hoger.

Het sentiment wordt nog altijd gedomineerd door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse president Donald Trump lijkt de druk op Beijing verder op te willen voeren. Hij tekende woensdagavond laat een decreet waarbij het veel lastiger wordt voor bedrijven als Huawei en ZTE om hun telecomapparatuur in de VS te verkopen. Ook werd Huawei op een zwarte lijst gezet.

Het besluit van Washington komt te midden van de recent toegenomen handelsspanningen tussen Amerika en China en onduidelijkheid over het tijdstip van een nieuwe ronde gesprekken.

"Trumps bemoeienis is hetgeen dat de markten momenteel vrijwel compleet beheerst", aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

Woensdag reageerden de Amerikaanse markten nog opgelucht vanwege berichten dat Trump het besluit om importtarieven te zetten op auto's en auto-onderdelen met zes maanden uitstelt. Dergelijke heffingen zouden vooral Europese en Japanse automakers raken. De Amerikaanse minister van handel Wilbur Ross zei donderdag in een interview op Fox Business dat Trump de komende dagen beslist over de importtarieven.

Op macro-economisch vlak is er donderdag onder meer aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Afgelopen week werden 212.000 aanvragen voor een uitkering gedaan. Er werd vooraf gerekend op een daling van 228.000 tot 220.000 stuks.

De woningbouw in de VS is in april gestegen terwijl er ook meer bouwvergunningen werden afgegeven. Afgelopen maand werden op geannualiseerde basis 1,235 miljoen woningen in aanbouw genomen, waar werd gerekend op 1,20 miljoen stuks. De bouwvergunningen stegen met 0,6 procent op maandbasis.

De Philly Fed index liep in mei harder dan verwacht op, tot een niveau van 16,6. Woensdag steeg de Empire State Index ook al harder dan voorzien naar 17,8.

De euro kwam na de beter dan verwachte macro-economische data licht onder druk te staan en daalde tot 1,1193.

Olie werd donderdag 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Cisco opende woensdag nabeurs de boeken over het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar. Het netwerkbedrijf boekte een hogere winst die bovendien iets beter was dan verwacht. De outlook bleek ook boven verwachting. In de voorbeurshandel donderdag won het aandeel 3,5 procent.

Walmart opende voorbeurs de boeken. De winkelketen behaalde een hoger dan verwachte winst maar de omzet, die wel steeg, kwam onder de analistenconsensus uit. De vergelijkbare winkelverkopen, voor beleggers een belangrijk meetpunt, stegen conform verwachting 3,4 procent. Beleggers waren tevreden want het aandeel steeg donderdag in de elektronische handel met 3 procent.

Donderdag nabeurs geeft Nvidia resultaten vrij.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag hoger. De Dow Jones index steeg 0,5 procent op een slotstand van 25,648.02 punten, de S&P 500 eindigde 0,6 procent in de plus op 2,850.96 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 1,1 procent en sloot op 7,822.15 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groene koersborden op Wall Street

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 19:32 | Views: 156

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag flink hoger. Beleggers blijven kauwen op de wisselende signalen over het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. President Donald Trump tekende woensdag een decreet dat het Chinese technologiebedrijf Huawei beperkt om zijn apparatuur in de VS te verkopen. Ook waren er enkele bedrijven die de boeken openden.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,1 procent in de plus op 25.928 punten. De brede S&P 500 ging 1,3 procent omhoog naar 2886 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 7924 punten.

Door het decreet van Trump is Huawei op een zwarte lijst gezet. Als het decreet een wet wordt moeten Amerikaanse bedrijven een vergunning aanvragen om zaken te doen met de telecomgigant. Chipbedrijven als Qualcomm (min 3,6 procent) en Micron Technology (min 3 procent) reageerden op het nieuws.

Walmart

Verder blijven Peking en Washington met elkaar in gesprek om het handelsconflict op te lossen. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin reist waarschijnlijk op korte termijn naar China af. Hij noemde de recente gesprekken in de VS als constructief. Trump voerde afgelopen week de druk op door tarieven op Chinese goederen te verhogen. China kondigde kort daarop vergeldingsmaatregelen aan.

Walmart ging 2,3 procent omhoog. De supermarktketen haalde met de groei van vergelijkbare verkopen in de VS zijn beste eerste kwartaal in negen jaar. Cisco Systems (plus 7,2 procent) kwam naar buiten met een beter dan verwachte omzetprognose voor het lopende kwartaal. Tesla (min 1,1 procent) stuurde na twee incidenten in Azië een automatische update uit die het risico op brand bij zijn elektrische auto's moet tegengaan.

Tech

Amerikaanse banken kunnen eveneens op aandacht rekenen. Citigroup en JPMorgan Chase kregen boetes van de Europese Commissie vanwege verboden kartelafspraken bij de handel in valuta's. Citigroup steeg 2,1 procent, JP Morgan Chase werd 1,8 procent hoger gezet.

Techbedrijf Microsoft (plus 2,4 procent) kondigde een strategische samenwerking met Sony aan op het gebied van cloud-oplossingen voor computerspelletjes. Daarmee werken de makers van spelcomputers XBOX en PlayStation, die samen een groot deel van die markt in handen hebben, samen. Microsoft en Sony gaan ook kijken of ze samen kunnen werken op het gebied van computerchips en kunstmatige intelligentie.

De euro was 1,1179 dollar waard, tegen 1,1177 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 62,89 dollar. Brentolie werd 1,6 procent duurder en kostte 72,88 dollar per vat.
voda
0
Wall Street beweegt richting hoger slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,1 procent tot 2.882,62 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 25.890,12 punten en de Nasdaq noteerde 1,1 procent hoger op 7.909,50 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden donderdag hoger, waarbij de Dow een steun in de rug kreeg na sterke resultaten van Cisco en Walmart, terwijl beleggers de laatste ontwikkelingen op het handelsfront afwogen, nadat Trump zijn pijlen richtte op de Chinese telecomgigant Huawei Technologies, door per decreet de noodsituatie af te kondigen om het gebruik in te perken van apparatuur uit landen die als "buitenlandse tegenstanders" worden beschouwd.

De maatregel volgde na berichten dat Trump een besluit over de invoering van importheffingen op auto's met zes maanden heeft uitgesteld. Daaraan voorafgaand zei de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin dat Washington "waarschijnlijk" opnieuw in Beijing zal aanschuiven om de handelsbesprekingen voort te zetten, nadat beide partijen elkaar eerder opnieuw bestookten met tariefverhogingen.

"Het is moeilijk om Trump en het Witte Huis op dit moment bij te houden. Na de schadelijke escalatie van de handelsoorlog van beide kanten rond het weekeinde, kreeg de markt de gelegenheid op adem te komen na berichten dat de Verenigde Staten bereid zijn om tarieven op auto's uit Europa en Japan uit te stellen", zei Connor Campbell van SpreadEx.

Op macro-economisch vlak was er donderdag onder meer aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Afgelopen week werden 212.000 nieuwe aanvragen voor een uitkering gedaan. Er werd vooraf gerekend op een daling van 228.000 tot 220.000 stuks.

De woningbouw in de VS is in april gestegen terwijl er ook meer bouwvergunningen werden afgegeven. Afgelopen maand werden op geannualiseerde basis 1,235 miljoen woningen in aanbouw genomen, waar werd gerekend op 1,20 miljoen stuks. De bouwvergunningen stegen met 0,6 procent op maandbasis.

De Philly Fed index liep in mei harder dan verwacht op, tot een niveau van 16,6. Woensdag steeg de Empire State Index ook al harder dan voorzien naar 17,8.

De euro/dollar noteerde op 1,1176. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1188 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1200 op de borden.

De olieprijs noteerde donderdag tot 1,7 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Een half uur na opening verschijnen voorlopige vertrouwensdata over mei en de leidende indicatoren van april.

Bedrijfsnieuws

Walmart steeg 2,0 procent, nadat de retailer over het eerste kwartaal een beter dan verwachte winst rapporteerde, terwijl de omzet licht teleurstelde. De identieke omzet steeg in de VS met 3,4 procent, wat beter was dan de verwachte stijging van 3,2 procent.

Cisco Systems steeg 7,3 procent. Het netwerkbedrijf presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht en is ook positiever dan verwacht voor de omzet in het lopende boekjaar.

Dillard’s verloor 9,5 procent, nadat de warenhuisketen woensdag nabeurs teleurstelde met zijn omzet in het eerste kwartaal, terwijl de identieke omzet vlak was ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Microsoft gaat samenwerken met Sony

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 21:14 | Views: 207

REDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Techreus Microsoft gaat samenwerken met het Japanse elektronica- en entertainmentconcern Sony. De samenwerking richt zich in eerste instantie op cloudoplossingen en kunstmatige intelligentie voor streamingdiensten voor onder meer video's en computerspellen.

De beide bedrijven onderzoeken of de samenwerking uitgebreid kan worden naar computerchips, zoals de beeldsensoren die Sony maakt. Die zouden dan kunnen samenwerken met de kunstmatige intelligentie in Microsofts cloudplatform Azure.

De samenwerking is opvallend omdat Microsoft en Sony rivalen zijn in de gamemarkt. Met hun spelcomputers Xbox en Playstation beheersen de twee bedrijven een groot deel van de markt. Onlangs kondigde Google echter een gamedienst in de cloud aan. Ook Amazon wil die markt naar verluidt op.
voda
0
Boeing heeft softwareupdate 737 MAX af

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 21:38 | Views: 244


CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten.

De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA heeft aangegeven de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast.

De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor.
voda
0
Wall Street wint opnieuw terrein

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 22:15 | Views: 2.000

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag voor de derde dag op rij met winst gesloten. Beleggers blijven kauwen op het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. President Donald Trump tekende woensdag een decreet dat het Chinese technologiebedrijf Huawei beperkt om zijn apparatuur in de VS te verkopen. Ook waren er enkele bedrijven die de boeken openden.

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent in de plus op 25.862,68 punten. De brede S&P 500 ging 0,9 procent omhoog naar 2876,32 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1 procent tot 7898,05 punten.

Door het decreet van Trump is Huawei op een zwarte lijst gezet. Chipbedrijven als Qualcomm (min 4 procent) en Micron Technology (min 2,9 procent) reageerden op het nieuws.

Walmart

Verder blijven Peking en Washington met elkaar in gesprek om het handelsconflict op te lossen. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin reist waarschijnlijk op korte termijn naar China af. Hij noemde de recente gesprekken in de VS als constructief.

Walmart ging 1,4 procent omhoog. De supermarktketen haalde met de groei van vergelijkbare verkopen in de VS zijn beste eerste kwartaal in negen jaar. Cisco Systems (plus 6,7 procent) kwam naar buiten met een beter dan verwachte omzetprognose voor het lopende kwartaal. Tesla (min 1,6 procent) stuurde na twee incidenten in Azië een automatische update uit die het risico op brand bij zijn elektrische auto's moet tegengaan.

Microsoft

Citigroup en JPMorgan Chase kregen boetes van de Europese Commissie vanwege verboden kartelafspraken bij de handel in valuta's. Citigroup steeg 1,7 procent, JPMorgan Chase werd 1,3 procent hoger gezet.

Techbedrijf Microsoft (plus 2,3 procent) kondigde een samenwerking met Sony aan op het gebied van cloud-oplossingen voor computerspelletjes. Microsoft en Sony gaan ook kijken of ze samen kunnen werken op het gebied van computerchips.

Boeing

Boeing (plus 2,4 procent) maakte bekend de software-update voor zijn toestel 737 MAX af te hebben. Die moet nog wel worden goedgekeurd.

De euro was 1,1175 dollar waard, tegen 1,1177 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent meer op 63,06 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder en kostte 72,74 dollar per vat.
voda
0
Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,9 procent tot 2.876,32 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 25.862,68 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 7.898,05 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden donderdag hoger, waarbij de Dow een steun in de rug kreeg na sterke resultaten van Cisco en Walmart, terwijl beleggers de laatste ontwikkelingen op het handelsfront afwogen, nadat Trump zijn pijlen richtte op de Chinese telecomgigant Huawei Technologies, door per decreet de noodsituatie af te kondigen om het gebruik in te perken van apparatuur uit landen die als "buitenlandse tegenstanders" worden beschouwd.

De maatregel volgde na berichten dat Trump een besluit over de invoering van importheffingen op auto's met zes maanden heeft uitgesteld. Daaraan voorafgaand zei de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin dat Washington "waarschijnlijk" opnieuw in Beijing zal aanschuiven om de handelsbesprekingen voort te zetten, nadat beide partijen elkaar eerder opnieuw bestookten met tariefverhogingen.

"Het is moeilijk om Trump en het Witte Huis op dit moment bij te houden. Na de schadelijke escalatie van de handelsoorlog van beide kanten rond het weekeinde, kreeg de markt de gelegenheid op adem te komen na berichten dat de Verenigde Staten bereid zijn om tarieven op auto's uit Europa en Japan uit te stellen", zei Connor Campbell van SpreadEx.

Op macro-economisch vlak was er donderdag onder meer aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Afgelopen week werden 212.000 nieuwe aanvragen voor een uitkering gedaan. Er werd vooraf gerekend op een daling van 228.000 tot 220.000 stuks.

De woningbouw in de VS is in april gestegen terwijl er ook meer bouwvergunningen werden afgegeven. Afgelopen maand werden op geannualiseerde basis 1,235 miljoen woningen in aanbouw genomen, waar werd gerekend op 1,20 miljoen stuks. De bouwvergunningen stegen met 0,6 procent op maandbasis.

De Philly Fed index liep in mei harder dan verwacht op, tot een niveau van 16,6. Woensdag steeg de Empire State Index ook al harder dan voorzien naar 17,8.

De euro/dollar noteerde op 1,1176. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1188 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1200 op de borden.

Een junifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot donderdag 1,4 procent hoger, ofwel 0,85 dollar, op 62,87 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Een half uur na opening verschijnen voorlopige vertrouwensdata over mei en de leidende indicatoren van april.

Bedrijfsnieuws

Walmart steeg circa 1,3 procent, nadat de retailer over het eerste kwartaal een beter dan verwachte winst rapporteerde, terwijl de omzet licht teleurstelde. De identieke omzet steeg in de VS met 3,4 procent, wat beter was dan de verwachte stijging van 3,2 procent.

Cisco Systems steeg ongeveer 6,7 procent. Het netwerkbedrijf presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht en is ook positiever dan verwacht voor de omzet in het lopende boekjaar.

Dillard’s verloor bijna 11,0 procent, nadat de warenhuisketen woensdag nabeurs teleurstelde met zijn omzet in het eerste kwartaal, terwijl de identieke omzet vlak was ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amazon neemt belang in Deliveroo

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 07:30 | Views: 1.753

Amazon.com 16 mei
1.907,65 +36,50 (+1,95%)

Takeaway.com 12:29
75,10 -3,50 (-4,45%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.

Het Britse Deliveroo is een concurrent van het in Nederland opgerichte Takeaway.com. Beide bedrijven zijn ook actief op de Nederlandse markt. De steun van Amazon, een van de rijkste bedrijven ter wereld, kan Deliveroo een belangrijk zetje geven in de concurrentie met rivalen als Takeaway, Uber Eats en Just Eat.

Deliveroo laat weten onder meer fors te investeren in uitbreiding van zijn techteam in Groot-Brittannië. Ook wordt geld gestoken in op bezorging gerichte keukens, iets wat Deliveroo 'Editions' noemt. Ook wordt meer werk gecreëerd voor bezorgers en wordt het bezorgingsgebied vergroot.

Amazon is verantwoordelijk voor het grootste deel van de investering in Deliveroo. Andere partijen die meededen met de investeringsronde waren de bestaande financiers van het bedrijf: T Rowe Price, Fidelity Management and Research Company en Greenoaks. De totale investeringen in Deliveroo bedragen nu 1,53 miljard dollar.
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

De onzekerheid rond de handelsbesprekingen en de oplopende spanningen in het Midden-Oosten drukken vrijdag het sentiment, nadat de Amerikaanse aandelenmarkten zich donderdag nog gesteund zagen door sterke bedrijfsresultaten.

De handelsperikelen domineerden ook donderdag de nieuwsstroom, nadat de Amerikaanse president Donald Trump per decreet de noodsituatie afkondigde en het gebruik inperkte van apparatuur uit landen die als "buitenlandse tegenstanders" worden beschouwd. Het besluit volgde na de eerdere aankondiging dat Trump de invoering van importheffingen op onder meer Europese auto's met zes maanden wil uitstellen.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei donderdag dat Washington "waarschijnlijk" opnieuw in Beijing zal aanschuiven om de handelsbesprekingen voort te zetten. Beijing zei echter van niets te weten.

Wat de oplopende spanningen in het Midden-Oosten betreft zou Trump tegen ambtenaren hebben benadrukt dat hij niet wil dat de spanningen tussen de VS en Iran tot oorlog leiden. Washington heeft woensdag personeel opgeroepen Irak onmiddellijk te verlaten indien zij daar niet perse noodzakelijk zijn.

"Na aanvankelijke schommelingen blijken de aandelenmarkten relatief veerkrachtig tegen de dreiging van het Witte Huis", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group na opnieuw een hoger slot op Wall Street donderdagavond. De huidige niveau's op de aandelenmarkten betekenen volgens de analist dat het erop lijkt dat de markt van mening is dat er uiteindelijk een handelsdeal wordt gesloten tussen de twee economische grootmachten.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Een half uur na opening verschijnen voorlopige vertrouwensdata over mei en de leidende indicatoren van april.

De euro/dollar noteerde op 1,1171. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1180 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1172 op de borden.

De prijs voor een vat ruwe olie noteerde vrijdag tot 0,9 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Deere & Co rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,14 miljard dollar, ofwel 3,52 dollar per aandeel, op een omzet van 11,34 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst van 3,62 dollar per aandeel. Het concern stelde tevens zijn outlook voor het hele boekjaar neerwaarts bij. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs circa 4 procent.

Maaltijdbezorger Deliveroo zei vrijdag dat Amazon.com het voortouw heeft genomen in een investeringsrond ter waarde van 575 miljoen dollar in het bedrijf. Amazon noteerde voorbeurs 0,6 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent hoger op 2.876,32 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 25.862,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,0 procent tot 7.898,05 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Deere verlaagt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Deere & Co heeft nadat het afgelopen kwartaal een lagere winst boekte, de outlook voor het hele boekjaar neerwaarts bijgesteld. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines over het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar.

CEO Samuel Allen sprak van solide resultaten ondanks de onzekere omstandigheden in de landbouwsector. De toegang tot de exportmarkt, de vraag op de korte termijn naar grondstoffen zoals sojabonen en een vertraging bij het planten in een groot deel van Noord-Amerika zijn volgens de bestuurder de reden van de onzekere marktomstandigheden.

Deere & Co boekte in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 28 april, een operationeel resultaat van 1,54 miljard dollar, in vergelijking met 1,49 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,14 miljard dollar, tegenover 1,21 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst per aandeel bedroeg 3,52 dollar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden echter op een nettowinst van 3,60 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 10,72 miljard dollar in het fiscale tweede kwartaal vorig jaar naar 11,34 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een omzet van 11,36 miljard dollar.

Outlook

Deerde voorziet over het hele boekjaar een nettowinst van 3,3 miljard dollar en een stijging van de omzet uit de verkoop van materieel van 5 procent, terwijl het concern eerder nog uitging van een winst van 3,6 miljard dollar op een 7 procent hogere omzet.

Het aandeel Deere noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 3,5 procent lager op 140,90 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
HPE koopt maker supercomputers Cray

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 14:10 | Views: 143

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - HP Enterprise (HPE) neemt de bouwer van supercomputers Cray over. Met de deal is een bedrag van ongeveer 1,3 miljard dollar gemoeid.

HPE maakt software en systemen voor bedrijven. Met de overname hoopt het bedrijf iets te doen aan de kloof met concurrent IBM op het vlak van computers met extreme rekenkracht. HPE is voorgekomen uit de opsplitsing van computer- en printermaker Hewlett-Packard. De andere helft, HP Inc, houdt zich nog bezig met onder meer computers en printers voor consumenten.

Het gaat om de grootste overname voor HPE sinds de afsplitsing. Cray is opgericht in 1972 door Seymour Cray, de grondlegger van supercomputers. Deze maand tekende Cray, dat verlies draait, nog een contract met de Amerikaanse overheid voor de productie van een supercomputer voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie, weerpatronen, subatomaire structuren, genen en natuurkunde, prijskaartje: 600 miljoen dollar.
14.102 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 699 700 701 702 703 704 705 706 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met winst

21 mei De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. Daarmee herstelden de graadmeters iets va...

  Indices

  AEX 553,14 +0,32%
  EUR/USD 1,1164 -0,04%
  Germany30^ 12.165,90 +0,18%
  Gold spot 1.274,46 -0,26%
  LDN100-24h 7.327,89 +0,22%
  NY-Nasdaq Composite 7.785,72 +1,08%
  US30# 25.864,54 -0,01%

  Stijgers

  WDP
  +3,68%
  Arcelo...
  +3,65%
  OCI
  +3,10%
  Galapagos
  +2,75%
  ADYEN NV
  +2,61%

  Dalers

  B&S Gr...
  -3,61%
  Basic-Fit
  -3,36%
  Ahold ...
  -1,75%
  Air Fr...
  -1,74%
  Acomo
  -1,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Knight V op 22-mei-19 00:14
  (27)

  efreddy op 21-mei-19 23:33
  (35)

  this op 21-mei-19 22:24
  (40)

  AEX900 op 21-mei-19 21:21
  (4)

  Cobalt-47 op 21-mei-19 20:36

  Column Forum Meer»

  (69)

  Now U See Me! op 21-mei-19 23:38
  (7)

  I need a dollar op 21-mei-19 21:18
  (25)

  Febo85 op 21-mei-19 20:53
  (9)

  deflationist op 21-mei-19 16:06
  (1)

  gracesiswandi op 21-mei-19 14:12