Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14.098 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 ... 701 702 703 704 705 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
VS en China hopen op handelsdeal eind mei

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten en China hopen op zijn vroegst eind mei of begin juni een handelsakkoord te kunnen sluiten. Dit meldde The Wall Street Journal woensdagavond op basis van een bron.

Volgens een voorlopig tijdschema reist de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer in de week van 29 april naar Beijing en komt zijn Chinese evenknie Liu He een week later naar Washington voor een nieuwe ronde onderhandelingen, aldus de zakenkrant.

Eerdere deadlines wisten de twee landen tot nu toe niet te halen. Als ergens in mei toch een deal wordt gesloten, dan hebben Beijing en Washington nog een aantal weken nodig om alles juridisch af te dekken, alvorens het akkoord officieel kan worden ondertekend door de Amerikaanse president Donald Trump en zijn ambtsgenoot Xi Jinping.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones Newswires. All rights reserved.
voda
0
Futures duiden op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag vermoedelijk licht lager openen. Rond lunchtijd lag de openingsindicatie op een min van 0,2 procent voor de Dow Jones index en leken de S&P 500 en de Nasdaq 0,1 procent lager te openen.

"De markt maakt zich op voor het lange Paasweekend en mogelijk zien we wat winstnemingen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Wall Street is Goede Vrijdag gesloten maar maandag, Tweede Paasdag wordt er regulier gehandeld, terwijl in Europa de beurzen dan nog gesloten blijven.

Woensdag bleven de Amerikaanse beurzen dicht bij huis. Opnieuw bleek de gezondheidszorgsector de gebeten hond, met aandelen van zorgverzekeraars die onderuit gingen. "De politieke onzekerheid zet druk op deze aandelen en dus willen beleggers er vanaf", aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. Hij ziet met het Paasweekend in het vooruitzicht de afgelopen dagen bovendien lagere volumes op de aandelenmarkten.

Donderdag focust de markt zich vermoedelijk op een nieuwe stroom aan bedrijfscijfers, een aantal beursgangen en macro-economische data. Op de agenda staan de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, de voorlopige inkoopmanagersindex oor de Amerikaanse industrie en dienstensector in de maand april van Markit en de leidende indicatoren over maart. Bedrijfsvoorraden in februari maken de lijst compleet.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1254 dollar. Woensdagavond verhandelde het muntpaar op 1,1299. Olie werd donderdag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Alcoa opende woensdag nabeurs de boeken. In het eerste kwartaal dook de aluminiumproducent in de rode cijfers, met name vanwege een reorganisatielast die het bedrijf nam vanwege strategische aanpassingen in de activiteiten. Dat speelt ook in het tweede kwartaal een rol, waarschuwde Alcoa, dat erop rekent dat de vraag naar aluminium dit jaar minder sterk groeit dan eerder gedacht. In de voorbeurshandel verloor het aandeel donderdag bijna 3 procent.

Donderdag openen onder meer Philip Morris, Honeywell, PPG Industries, ManPowerGroup, American Express en Schlumberger de boeken.

Daarnaast vinden er een tweetal IPO's plaats, die van social mediabedrijf Pinterest en en aanbieder van cloud videodiensten Zoom Video Communications.

Pinterest, bekend van zijn digitale prikbord, brengt 75 miljoen aandelen naar de Amerikaanse beurs voor 19 dollar per stuk, want boven de bandbreedte is die het bedrijf eerder aangaf. De begeleiders van de IPO hebben daarnaast de optie om nog eens ruim 11 miljoen aandelen te kopen.

Zoom brengt bijna 21 miljoen aandelen naar de beurs voor 36,00 dollar per stuk. Eerder lag de uitgifteprijs nog op maximaal 35 dollar.

Slotstanden woensdag

De Dow Jones index eindigde woensdag vrijwel vlak op 26.449,54 punten, de S&P 500 daalde 0,2 procent en sloot op 2.900,45 punten en de Nasdaq sloot op 7.996,08 punten, een daling van krap 0,1 procent ten opzichte van dinsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Honeywell verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Honeywell heeft in het eerste kwartaal van 2019 beter gepresteerd dan verwacht en verhoogde de outlook voor het lopende jaar. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen.

CEO Darius Adamczyk sprak van een erg sterke start van het jaar.

De omzet daalde weliswaar met 15 procent van 10,39 miljard tot 8,88 miljard dollar maar dit was boven de 8,63 miljard dollar waar analisten op rekenden. Autonoom was sprake van een omzetgroei van 8 procent.

Ook de winst ontwikkelde zich beter dan verwacht. De aangepaste winst per aandeel van 1,92 dollar lag boven de consensus van 1,83 dollar.

De operationele marge verbeterde van 16,6 tot 18,5 procent.

Outlook

Honeywell verhoogde donderdag de outlook. Rekende het bedrijf drie maanden geleden op een omzet van tussen de 36 miljard en 36,9 miljard dollar, nu gaat men uit van een omzet van tussen de 36,5 miljard en 37,2 miljard dollar. Autonoom mikt de onderneming op een groei van 3 tot 6 procent in plaats van de eerdere gemelde 2 tot 5 procent.

De winst per aandeel moet uitkomen tussen de 7,90 en 8,15 dollar. Dat was eerder nog 7,80 tot 8,10 dollar.

In de elektronische voorbeurshandel noteerde het aandeel donderdag 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verfproducent PPG kampt met moeilijke markt

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 13:35 | Views: 0

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries had afgelopen kwartaal last van uitdagende economische omstandigheden, waarbij de vraag vanuit de industrie naar bepaalde producten van het bedrijf afnam. Ook werden de opbrengsten gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten.

De omzet zakte tot ruim 3,6 miljard dollar, van bijna 3,8 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Onder de streep hield de branchegenoot van het Nederlandse AkzoNobel 312 miljoen dollar over, waar een jaar terug nog een nettowinst van 334 miljoen dollar in de boeken ging. PPG handhaafde zijn eerder gestelde prognoses voor het hele jaar.
voda
0
Economisch klimaat drukt vraag naar coatings PPG

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van PPG Industries stond in het eerste kwartaal onder druk door afnemende vraag vanuit de auto-industrie, maar het verfconcern houdt zijn groeidoel vast in de hoop dat de wereldeconomie later dit jaar weer aantrekt. Dat maakte de Amerikaanse sectorgenoot van verfconcern Akzo Nobel donderdag bekend.

De omzet daalde met 4 procent tot 3,6 miljard dollar.

Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten was de omzet stabiel, dankzij een verhoging van de verkoopprijzen met 2,6 procent. Het valuta-effect was 165 miljoen dollar, of 4 procent van de omzet.

Ook de winst daalde, van 328 miljoen naar 312 miljoen dollar, als gevolg van een hogere belastingdruk.

"De operationele marge was in het eerste kwartaal hoger dan een jaar eerder", stelde CEO Michael McGarry van PPG. Dit werd bereikt door prijsverhogingen, ondanks een uitdagend macro-economisch klimaat en lagere industriële vraag in sommige markten. De prijsverhogingen zijn nodig omdat de kosten van grondstoffen, logistiek en lonen blijven stijgen. PPG blijft doorgaan met initiatieven om de totale impact van deze "inflationaire cyclus" het hoofd te bieden.

Het concern verkocht in volumes 3 procent minder verf. Die daling was voor ongeveer de helft het gevolg van aanpassingen van het verfassortiment in de bouwmarkten voor doehetzelvers in de VS.

Ook was er minder vraag naar autolakken en industriële coatings in bepaalde segmenten. In de luchtvaartcoatings en beschermende en marine coatings-bedrijven groeide het volume juist sterk, met een dubbelcijferig percentage.

Outlook

PPG verwacht dat de industriële vraag in diverse markten in het tweede kwartaal gemengd blijft, vergeleken met het tweede kwartaal van 2018, maar voorziet wel geleidelijke verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal. Rekening houdend met kostenbesparingen, prijsverhogingen en integratie van overnames ziet PPG de winst per aandeel in het tweede kwartaal uitkomen op 1,76 tot 1,86 dollar.

Voor de tweede helft van het jaar blijft PPG optimistisch dat de economie zal aantrekken, vooral in China. De doelstelling van 3 tot 5 procent omzetgroei en 7 tot 10 procent groei van de aangepaste winst per aandeel blijft staan. De wisselkoerseffecten tellen daarbij niet mee.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ook Blackstone wil een bedrijf worden

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 13:35 | Views: 39

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij Blackstone wil een bedrijf worden. Formeel is het fonds nu nog een zogeheten PTP, een publiek verhandelbaar samenwerkingsverband. De stap moet het makkelijker maken voor investeerders om aandelen te kopen en daarmee de waarde van de aandelen opjagen.

Twee grote concurrerende investeringsfondsen gingen Blackstone al voor. KKR en Ares Management profiteerden daarmee van een lager belastingtarief. Ook konden ze door de omvorming worden opgenomen in een beursindex, waarmee ze automatisch in beeld komen bij investeerders in ETF's die gekoppeld zijn aan een index. Het biedt ook administratieve voordelen.
voda
0
Lagere resultaten Philip Morris

(ABM FN-Dow Jones) Philip Morris International heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet behaald. Dit bleek donderdag uit de cijfers over het eerste kwartaal van de Amerikaanse sigarettenfabrikant.

In het kwartaal deed het bedrijf een eerder aangekondigde afschrijving bij zijn Canadese tak. Mede daarom daalde de nettowinst 13 procent. Per aandeel was de winst 0,87 dollar, tegen 1,00 dollar een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,09 dollar. Analisten rekenden op 0,98 dollar.

De omzet daalde met 2,1 procent tot 6,8 miljard dollar. Het volume van verkochte sigaretten bleef stabiel, maar er werden 20 procent meer e-sigaretten verkocht.

Outlook

Het bedrijf streeft voor de periode 2019-2021 naar een omzetgroei van zeker 5 procent. Philip Morris wil de aangepaste winst per aandeel in deze periode met zeker 8 procent laten toenemen, verklaarde het bedrijf bij de jaarcijfers over 2018.

Donderdag kwam de sigarettenfabrikant met een concrete outlook voor 2019. Gerekend wordt op een aangepaste winst per aandeel, zonder wisselkoerseffecten, van 5,23 dollar. Dat zou een stijging zijn van 8,1 procent ten opzichte van 2018, dus conform de meerjarenplanning.

Het aandeel Philip Morris noteerde donderdag in de elektronische handel licht hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Reorganiserend Manpower draait minder omzet

(ABM FN-Dow Jones) Manpower heeft in het eerste kwartaal minder omzet gedraaid, maar zag de trend stabiliseren in een aantal belangrijke Europese markten, terwijl de uitzender reorganiseert om zijn kosten aan te passen aan de lagere vraag.

Topman Jonas Prising sprak van solide resultaten, afgezet een klimaat van trage mondiale economische groei.

Door de reorganisatie en een duurdere dollar kelderde de winst per aandeel van 1,45 dollar een jaar eerder naar 0,88 dollar. De reorganisatie kostte 0,51 dollar per aandeel en het valuta-effect nog eens 0,12 dollar. Ook steeg de belastingdruk tot 43 procent, door het wegvallen van een belastingvrije subsidie in Frankrijk.

De omzet daalde met 9 procent tot 5,0 miljard dollar. Afgezien van de duurdere dollar daalde de omzet met twee procent. In de VS daalde de omzet met 2 procent, in Frankrijk met 1 procent en Italië met 7 procent. In Noord-Europa was de omzetdaling 9 procent.

Outlook

Prising ziet goede kansen voor winstgevende groei, gezien de vraag naar de diensten van Manpower. Voor het tweede kwartaal voorziet Manpower een winst per aandeel van 1,96 tot 2,04 dollar.

Het aandeel steeg voorbeurs 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Minder winst voor American Express

(ABM FN-Dow Jones) American Express behaalde in het afgelopen kwartaal minder winst en de omzet steeg minder dan verwacht. Dit bleek donderdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse creditcardmaatschappij.

In het eerste kwartaal daalde de nettowinst van 1,63 miljard tot 1,55 miljard dollar, of 1,80 dollar per aandeel.

De aangepaste winst verbeterde van 1,86 naar 2,01 dollar en dat was boven de marktverwachting van 1,99 dollar. De omzet steeg op jaarbasis met 7 procent naar 10,36 miljard dollar. Dat was echter onder de consensus van 10,46 miljard dollar.

De omzet uit klantdienstverlening steeg met 9 procent tot 5,6 miljard dollar en die uit zakelijke dienstverlening met 6 procent tot 3,2 miljard dollar. Zowel consumenten als bedrijven gaven meer uit met hun Amex creditcard.

Outlook bevestigd

American Express handhaafde donderdag de outlook voor 2019. Men rekent nog steeds op een winst per aandeel van 7,85 tot 8,35 dollar en een omzetgroei van 8 tot 10 procent.

Het aandeel American Express noteerde donderdag in de voorbeurshandel 0,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse detailhandelsverkopen sterk gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De verkopen in de Amerikaanse detailhandel zijn in maart sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De detailhandelsverkopen stegen in maart op maandbasis met 1,6 procent, na een daling van 0,2 procent in februari.

Economen rekenden voor maart vooraf gemiddeld op een stijging van 1,0 procent in vergelijking met een maand eerder.

Op jaarbasis was er zelfs een toename van 3,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Weer minder steunaanvragen VS

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 13 april weer gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 5.000 af naar 192.000, het laagste punt sinds september 1969. De verwachting van economen lag op 205.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, daalde met 6.000 naar 201.250.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 6 april kwam uit op 1.653.000 stuks, een afname van 63.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Minder sterke groei bedrijvigheid in regio Philadelphia

(ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in april gedaald. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

De zogenoemde Philly Fed index daalde van 13,7 in maart 8,5 in april.

Economen rekenden op een cijfer van 11,0.

Een positief cijfer betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Opnieuw omzetwaarschuwing DowDuPont voor agrarische tak

(ABM FN-Dow Jones) DowDuPont rekent op een lager resultaat bij zijn agrarische tak omdat slecht weer in het Midden-Westen van de Verenigde Staten invloed blijft hebben op de levering van zaden. Dit zei het bedrijf donderdag.

Eind maart waarschuwde het bedrijf hier ook al voor, maar de agrarische tak heeft het in het eerste kwartaal vermoedelijk nog slechter gedaan dan toen gedacht.

DowDuPont verwacht nu een omzet van 3,4 miljard dollar voor de divisie en een operationele EBITDA van ongeveer 665 miljoen dollar, wat respectievelijke dalingen zijn van 11 en 25 procent op jaarbasis.

Eind maart sprak het bedrijf nog van een omzetdaling bij de agrarische tak met 4 tot 6 procent.

Het effect zal ook in het tweede kwartaal merkbaar zijn, aldus DowDuPont. Over de eerste jaarhelft daalt de omzet bij de agrarische divisie daarom vermoedelijk met een laag enkelcijferig percentage en komt de operationele EBITDA 3 tot 5 procent onder het niveau van dezelfde periode in 2018 uit.

Het aandeel daalde een procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street richting licht hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag vermoedelijk licht hoger openen. Een half uur voor de bel lag de openingsindicatie op een plus van 0,1 procent voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq.

Eerder op de middag leek Wall Street nog licht lager te openen. De Amerikaanse beurzen maken zich op voor een lang Paasweekend. Goede Vrijdag wordt niet gehandeld, maar op maandag, Tweede Paasdag wel. In Europa blijft de beursvloer vrijdag en maandag leeg.

Woensdag bleven de Amerikaanse beurzen dicht bij huis. Opnieuw bleek de gezondheidszorgsector de gebeten hond, met aandelen van zorgverzekeraars die onderuit gingen. "De politieke onzekerheid zet druk op deze aandelen en dus willen beleggers er vanaf", aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. Hij ziet met het Paasweekend in het vooruitzicht de afgelopen dagen bovendien lagere volumes op de aandelenmarkten.

Donderdag focust de markt zich vermoedelijk op een nieuwe stroom aan bedrijfscijfers, een aantal beursgangen en macro-economische data.

De aanvragen voor een uitkering daalden afgelopen week opnieuw, terwijl de Amerikaanse detailhandel de verkopen in de maand maart flink zag aantrekken. De stijging van 1,6 procent, die volgde op een daling van 0,2 procent in februari, was beter dan de toename met 1,0 procent die werd voorzien.

De zogenoemde Philly Fed index toonde een minder sterke groei van de bedrijvigheid in de regio Philadelphia in de maand april.

De euro noteerde op 1,1246 dollar. Woensdagavond verhandelde het muntpaar op 1,1299. Olie werd donderdag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Alcoa opende woensdag nabeurs de boeken. In het eerste kwartaal dook de aluminiumproducent in de rode cijfers, met name vanwege een reorganisatielast die het bedrijf nam vanwege strategische aanpassingen in de activiteiten. Dat speelt ook in het tweede kwartaal een rol, waarschuwde Alcoa, dat erop rekent dat de vraag naar aluminium dit jaar minder sterk groeit dan eerder gedacht. In de voorbeurshandel verloor het aandeel donderdag 2,6 procent.

Donderdag openden onder meer Philip Morris, Honeywell, PPG Industries, ManPowerGroup, American Express en Schlumberger de boeken.

Philip Morris zag de winst en omzet dalen, maar presteerde wel beter dan verwacht. De afgegeven outlook was conform eerder uitgesproken verwachtingen. Het aandeel steeg 0,4 procent.

Honeywell kwam met positieve kwartaalcijfers en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar, waarop het aandeel in de elektronische handel 1,4 procent steeg.

PPG Industries kende een moeilijker kwartaal vanwege de uitdagende economische omstandigheden maar de sectorgenoot van AzoNobel rekent wel op een verbetering in de komende tijd. Het aandeel steeg ruim 2 procent.

ManpowerGroup, dat bezig is met een reorganisatie, draaide minder omzet. De trend stabiliseerde wel en het concern rekent erop dat de resultaten zullen aantrekken. In de voorbeurshandel steeg het aandeel licht.

American Express behaalde afgelopen kwartaal minder winst, maar die was wel boven verwachting. De omzet nam toe maar bleef juist onder de consensus. Wel trokken zowel consumenten als zakelijke klanten vaker hun Amex creditcard. De outlook werd gehandhaafd. In de voorbeurshandel daalde het aandeel ruim een procent.

Schlumberger voorziet een verbetering van de oliemarkt in de komende tijd, maar presteerde het afgelopen kwartaal wel slechter dan in de drie maanden ervoor. De omzet steeg en was beter dan verwacht. In de voorbeurshandel steeg het aandeel een procent.

DowDuPont kwam donderdag met een nieuwe omzetwaarschuwing voor zijn agrarische tak, waar slecht weer de levering van zaden parten speelde in het eerste en vermoedelijk ook tweede kwartaal. Het aandeel verloor een procent.

Verder vinden vanmiddag een tweetal IPO's plaats, die van social mediabedrijf Pinterest en en aanbieder van cloud videodiensten Zoom Video Communications.

Pinterest, bekend van zijn digitale prikbord, brengt 75 miljoen aandelen naar de Amerikaanse beurs voor 19 dollar per stuk, want boven de bandbreedte is die het bedrijf eerder aangaf. De begeleiders van de IPO hebben daarnaast de optie om nog eens ruim 11 miljoen aandelen te kopen.

Zoom brengt bijna 21 miljoen aandelen naar de beurs voor 36,00 dollar per stuk. Eerder lag de uitgifteprijs nog op maximaal 35 dollar.

Slotstanden woensdag

De Dow Jones index eindigde woensdag vrijwel vlak op 26.449,54 punten, de S&P 500 daalde 0,2 procent en sloot op 2.900,45 punten en de Nasdaq sloot op 7.996,08 punten, een daling van krap 0,1 procent ten opzichte van dinsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amazon sluit zijn Chinese marktplaats - media

(ABM FN-Dow Jones) Amazon wil zijn marktplaats in China in juli sluiten en zich beperken tot de overzeese verkoop van goederen en het aanbieden van clouddiensten in de grootste afzetmarkt van de wereld. Dat schreef persbureau Reuters.

Chinezen kunnen volgens bronnen van het persbureau straks geen goederen van andere Chinese winkeliers meer kopen via Amazon, maar nog wel artikelen bestellen vanuit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan.

Amazon zou zijn magazijnen in China willen sluiten om over negentig dagen geheel te stoppen met de ondersteuning van Chinese handelaren die spullen verkopen via het platform van de Amerikaanse internetreus.

Chinezen kunnen nog steeds de e-readers van Amazon en ook online content kopen, meldde Reuters. Ook de clouddienst die data-opslag en rekenkracht levert aan bedrijven blijft actief in China.

Amazon kocht in 2004 voor 75 miljoen dollar de Chinese webshop Joyo.com, maar kreeg geen voet aan de grond. Rivaliserende marktplaatsen van Alibaba en JD.com hadden vorig jaar een marktaandeel van 82 procent in China

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Samengestelde inkoopmanagersindex Verenigde Staten gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De groei in economische activiteit is in april in de Verenigde Staten vertraagd ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De samengestelde inkoopmanagersindex voor de Verenigde Staten daalde van 54,6 in maart naar 52,8 in april, het laagste niveau in 31 maanden.

De voorlopige index voor de dienstensector daalde van 55,3 naar 52,9, wat het laagste niveau in 25 maanden markeerde.

De inkoopmanagersindex voor de industriële sector noteerde ongewijzigd op 52,4.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Leidende indicatoren VS stijgen

(ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in maart verder gestegen. Dit bleek donderdag uit een publicatie van The Conference Board.

De index steeg met 0,4 procent op maandbasis tot een indexstand van 111,9.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse bedrijfsvoorraden stijgen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse bedrijfsvoorraden zijn in februari gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Ministerie van Handel.

De bedrijfsvoorraden stegen op maandbasis met 0,3 procent. Dit was conform de verwachting. Op jaarbasis stegen de voorraden met 4,9 procent.

De groothandelsomzet steeg in februari met 0,1 procent op maandbasis, terwijl op jaarbasis een stijging van 2,4 procent werd genoteerd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
DowDupont geeft weer winstalarm

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 16:17 | Views: 0

MIDLAND (AFN/BLOOMBERG) - Chemiereus DowDupont geeft voor de tweede keer in korte tijd een waarschuwing over zijn kwartaalresultaten. De omzet en winst van de landbouwdivisie vallen als gevolg van overstromingen in het Amerikaanse Midwesten nog lager uit dan verwacht. Eind maart gaf het concern ook al een winstalarm wegens noodweer.

DowDupont meldt voor de eerste drie maanden een omzetdaling van 11 procent voor zijn agrarische onderdeel, dat onder meer zaden en bestrijdingsmiddelen verkoopt. Het bedrijfsresultaat (ebitda) valt naar verwachting een kwart lager uit. Voor het eerste halfjaar verwacht het concern een daling van het operationele resultaat van 3 tot 5 procent.

Er was niet alleen slecht nieuws. DowDupont verwacht dat zijn divisie voor zeer specialistische materialen het operationele resultaat gelijk houdt aan dat van een jaar eerder. Eerder voorspelde DowDupont een daling van enkele procenten.
voda
0
Pinterest kwart duurder bij beursdebuut

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pinterest Inc
$ 24,16 5,16 27,16 % NYSE
Zoom Video Communications Inc
$ 62,80 26,80 74,44 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Social mediabedrijf Pinterest en aanbieder van cloud videodiensten Zoom Video Communications hebben donderdag een prima beursdebuut gemaakt op Wall Street.

Pinterest, bekend van zijn digitale prikbord, bracht aandelen naar de Amerikaanse beurs voor 19 dollar per stuk, want boven de bandbreedte was die het bedrijf eerder aangaf. Dit geeft Pinterest een waarde van 12,6 miljard dollar.

Het aandeel opende op 23,75 dollar, wat een stijging betekende van 25 procent.

Zoom deed het nog beter. Het aandeel ging voor 36,00 dollar per stuk aan de beurs en opende op 65,00 dollar. Dat betekende een stijging van liefst 81 procent. Het bedrijf wordt hiermee gewaardeerd op ruim 10 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
14.098 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 ... 701 702 703 704 705 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Handelsvrees en Huawei beheersen rode beurzen

17:46 De Europese beurzen hebben maandag flinke verliezen geleden. Beleggers reageerden op de handelsbesprekingen... 1

  Indices

  AEX 551,37 -1,17%
  EUR/USD 1,1166 +0,04%
  Germany30^ 12.059,60 -1,47%
  Gold spot 1.276,11 -0,12%
  LDN100-24h 7.323,65 +0,24%
  NY-Nasdaq Composite 7.816,29 0,00%
  US30# 25.739,79 -0,07%

  Stijgers

  Kiadis...
  +2,33%
  SBM Of...
  +1,84%
  KPN
  +1,80%
  Wolter...
  +1,57%
  Wessanen
  +0,97%

  Dalers

  ASML
  -6,29%
  BESI
  -5,39%
  Brunel
  -4,54%
  Aperam
  -3,52%
  PostNL
  -3,27%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  het zwaard op 20-mei-19 18:17
  (1)

  suske wiet op 20-mei-19 18:11
  (16)

  Knight V op 20-mei-19 18:11
  (1)

  het zwaard op 20-mei-19 17:56
  (4)

  het zwaard op 20-mei-19 17:51

  Column Forum Meer»

  (2)

  rekeozsejtlerap ed op 20-mei-19 18:20
  (56)

  Net liq op 20-mei-19 18:15
  (2)

  PieterOM op 20-mei-19 17:29
  (2)

  keljans 123 op 20-mei-19 16:36
  (14)

  Bonost op 20-mei-19 16:20