Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'suprise, suprise'; overname AMT

257 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2012 07:24
    Bedrijfsactiviteiten Amsterdam Molecular Therapeutics overgenomen door uniQure BV - Buitengewone Aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen om over de Transactie te stemmen



    Amsterdam, Nederland - 17 februari 2012 - Amsterdam Molecular Therapeutics (Euronext: AMT) kondigde vandaag aan dat haar raad van bestuur een majeure herstructurering en financieringstransactie aanbeveelt die, indien deze door haar aandeelhouders wordt goedgekeurd, ertoe zal leiden dat de activa en bepaalde passiva van AMT worden overgenomen door uniQure B.V., en dat de rechtspersoon AMT wordt geliquideerd en haar beursnotering eindigt.



    Deze transactie zal:
    •de toekomstige financiering van AMT's huidige gentherapie-ontwikkelingspijplijn ondersteunen;
    •de operationele kosten reduceren; en
    •resulteren in het teniet gaan de verplichtingen onder de € 5 miljoen converteerbare lening.



    Als gevolg hiervan is management van mening dat de uniQure-transactie het voor de AMT aandeelhouders mogelijk maakt om te profiteren van de potentiële toekomstige waarde van de bedrijfsactiviteiten van AMT. Deze kan bestaan uit het met succes afronden van de partnering gesprekken voor het hemofilie B programma en verdere samenwerking met betrekking tot het GDNF programma.



    AMT is een overeenkomst aangegaan met het in Amsterdam gevestigde uniQure, waarbij de activa en bepaalde passiva van AMT door uniQure verkregen worden. Hiervoor ontvangt AMT niet-genoteerde certificaten van aandelen (“DR’s”) in uniQure. De DR's zijn onder bepaalde voorwaarden om te wisselen in aandelen, zoals hierna nader aangegeven. AMT ontvangt geen geldelijke vergoeding. Een speciaal comité van de raad van commissarissen ("Speciaal Comité") heeft, tezamen met Ernst & Young die het Speciaal Comité geadviseerd heeft dat de voorwaarden van de transactie billijk en redelijk zijn voor AMT aandeelhouders, de voorgestelde transactie beoordeeld. De vervreemding van AMT's programma’s, activa en bepaalde passiva is unaniem goedgekeurd door de raad van commissarissen die de aanbeveling doet aan de AMT-aandeelhouders het voorstel tot goedkeuring van de transactie op de Buitengewone Aandeelhoudersvergadering van 30 maart 2012 aan te nemen.



    Bij afronding van de transactie ontvangt uniQure € 7,0 miljoen aan eigen vermogen, waarvan € 6,0 miljoen komt van door Forbion Capital beheerde fondsen en waarvan nog €1,0 miljoen door AMT voor afronding van de transactie aangetrokken dient te worden. Daarnaast zal uniQure de verplichtingen van AMT uit hoofde van de converteerbare lening van € 5 miljoen en de € 0,3 miljoen rente daarover overnemen. Voor elk uitstaand aandeel in AMT zal AMT zal één nieuw uniQure DR ontvangen. AMT zal vervolgens worden ontbonden en de uniQure DR’s zullen aan de aandeelhouders van AMT worden uitgekeerd als voorschot op de liquidatie-uitkering. De DR’s van uniQure zullen niet aan een beurs worden genoteerd.



    “Wij denken dat de voorgestelde transactie de toekomst van AMT zal veiligstellen, gezien de zeer beperkte opties die ons ter beschikking staan na het niet slagen om goedkeuring te verkrijgen voor Glybera in 2011. Hoewel we op verscheidene manieren hebben geprobeerd aanvullende financiering via de kapitaalmarkten aan te trekken, hard gewerkt hebben om partnering deals te sluiten en personeel, programma’s en uitgaven drastisch verminderd hebben, worden we uiteindelijk nog steeds geconfronteerd met een zeer precaire financiële positie met een kas die tot begin april reikt”, legt Jörn Aldag, CEO van AMT, uit. “De transactie biedt de enige levensvatbare mogelijkheid voor het aantrekken van nieuw kapitaal, en om de middelen van de onderneming efficiënter beter in te zetten teneinde onze gentherapiepijplijn verder te ontwikkelen en tevens om samenwerkingsverbanden te sluiten die ons platform valideren, zoals een hemofilie B-partnerschap. We denken uiteindelijk dat deze transactie de hernieuwde mogelijkheid biedt voor een exit voor onze aandeelhouders, die hen in staat stelt om te profiteren van mogelijke positieve ontwikkelingen van het bedrijf, waaronder de mogelijke uitkomst van de heroverweging door CHMP van ons Glybera-product.”



    Op basis van het uitgangspunt dat de transactie in het belang is van AMT, haar stakeholders en de onderneming, ondersteunt het Speciale Comité de transactie en beveelt zij de Buitengewone Algemene Vergadering van aandeelhouders (“BAVA”) die op 30 maart 2012 gehouden zal worden, om de transactie goed te keuren.



    uniQure zal AMT's strategie voortzetten en blijven investeren in de hemofilie B, GDNF en AIP programma’s alsook de samenwerking met Institut Pasteur m.b.t. Sanfilippo B voortzetten, maar zal geen aanzienlijke middelen meer investeren in Glybera, tenzij en totdat zij een positief besluit ontvangt van de toezichthoudende autoriteiten. Alle medewerkers van AMT zullen hun dienstverband op dezelfde voorwaarden voortzetten bij uniQure. De leden van de raad van bestuur en de raad van commissarissen zullen eveneens naar uniQure overgaan, met uitzondering van Dhr. Ferdinand Verdonck, die voorzitter is van het Speciale Comité. Verdere voorwaarden van de transactie en informatie betreffende uniQure zijn hieronder uiteengezet, alsook in een (Engelstalige) circulaire aan de aandeelhouders (“Aandeelhouderscirculaire”), die kosteloos kan worden verkregen bij het kantoor van de vennootschap en op de website van het bedrijf (www.amtbiopharma.com).



  2. forum rang 7 boldie 17 februari 2012 07:25
    quote:

    invoorentegenspoed schreef:

    Bedrijfsactiviteiten Amsterdam Molecular Therapeutics overgenomen door uniQure BV - Buitengewone Aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen om over de Transactie te stemmen



    Amsterdam, Nederland - 17 februari 2012 - Amsterdam Molecular Therapeutics (Euronext: AMT) kondigde vandaag aan dat haar raad van bestuur een majeure herstructurering en financieringstransactie aanbeveelt die, indien deze door haar aandeelhouders wordt goedgekeurd, ertoe zal leiden dat de activa en bepaalde passiva van AMT worden overgenomen door uniQure B.V., en dat de rechtspersoon AMT wordt geliquideerd en haar beursnotering eindigt.



    en de prijs per aandeel?
  3. forum rang 7 boldie 17 februari 2012 07:27

    Door Andre Sterk
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Amsterdam Molecular Therapeutics nv (AMT.AE) maakt vrijdag bekend overgenomen te willen worden door UniQure, aldus het bedrijf vrijdag in een persbericht.
    UniQure Is een besloten vennootschap die speciaal is opgericht voor deze transactie en wordt gefinancierd door Forbion Capital Partners, een bestaande investeerder in AMT. Forbion heeft 19,4% van de aandelen AMT in handen en stemt in met de transactie.
    De raad van bestuur stelt in het persbericht 'een majeure herstructurering en financieringstransactie aan te bevelen die, indien deze door haar aandeelhouders wordt goedgekeurd, ertoe zal leiden dat de activa en bepaalde passiva van AMT worden overgenomen door UniQure bv, en dat de rechtspersoon AMT wordt geliquideerd en haar beursnotering eindigt'.
    Door deze transactie ontvangt AMT niet-genoteerde certificaten van aandelen (DR) in UniQure, aldus AMT in het persbericht. Voor elk uitstaand aandeel in AMT zal AMT e e n nieuw UniQure DR ontvangen. AMT zal vervolgens worden ontbonden en de UniQure DR's zullen aan de aandeelhouders van AMT worden uitgekeerd als voorschot op de liquidatie-uitkering. De DR's van UniQure zullen niet aan een beurs worden genoteerd.
    Op het moment van de afronding van de transactie zullen door Forbion Capital beheerde fondsen voor EUR6,0 miljoen aan eigen vermogen verstrekken door het nemen van 9.771.986 gewone aandelen in UniQure tegen een uitgifteprijs van EUR0,614 per aandeel, wat de gemiddelde slotkoers van AMT op NYSE Euronext in Amsterdam was over de vijf werkdagen voor de datum waarop de overnameovereenkomst werd aangegaan.
    UniQure neemt de verplichtingen van AMT uit hoofde van de converteerbare lening van EUR5 miljoen en de EUR300.000 rente daarover over.
    Iedere AMT-aandeelhouder die op de Distribution Record Date ten minste 1.555.054 aandelen in AMT houdt en die derhalve ten minste 1.555.054 DR's zal ontvangen, heeft het recht om diens DR's in te wisselen voor een gelijk aantal gewone aandelen in UniQure, aldus het persbericht.
    Bij afronding van de transactie ontvangt UniQure EUR7,0 miljoen aan eigen vermogen, waarvan EUR6,0 miljoen komt van door Forbion Capital beheerde fondsen en waarvan nog €1,0 miljoen door AMT voor afronding van de transactie aangetrokken dient te worden.
    AMT zal op 23 februari en 20 maart 2012 twee informatieve bijeenkomsten organiseren voor de aandeelhouders.
    Daarnaast meldt het concern ter goedkeuring van de transactie op 30 maart 2012 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (bava) organiseren.
    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjonescom; +31-20-571 5201
    (END) Dow Jones Newswires
    February 17, 2012 01:25 ET (06:25 GMT)
    © 2012 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND AMST MOLECULAR THERAPEUTICS
    NL0000886968
  4. forum rang 7 boldie 17 februari 2012 07:43
    quote:

    invoorentegenspoed schreef:

    Het klinkt al zo complex, dat het m.i. om deze reden al niet interessant klinkt voor de huidige aandeelhouder van AMT (achter complexiteit zit meestal een reden)...ben benieuwd naar de uitleg.
    pre opening wordt toch hoger op dit moment, wel apart als men ziet die 0,45 per aandeel.
  5. [verwijderd] 17 februari 2012 07:48


    komt op mij als volgt over: voor een weinig prikkelend aanbod, nemen ze AMT over met aandelen (niet met geld) om de aandeelhouder naar een Labyrinth te lokken waar zij het als Minotaurus voor het zeggen hebben.

    Geen beursautoriteiten, toezichthouders e.d.. Daar zullen ze bij gebleken succes of goede kans erop de oorspronkelijke AMT aandeelhouder eruit pesten.

    Ik ben geen jurist, maar omdat je dat gezien het voorstel al moet zijn om het te begrijpen, zegt mij dat voldoende.

  6. [verwijderd] 17 februari 2012 08:32
    heb net met amt gebeld en wat er werd gezegd(in het engels)is dat de aandelen amt tot 30 maart hier verhandeld kunnen worden en daarna worden ze overgezet naar die dr's.
    dit is op de dag dat er worden gestemd over het geheel.
    mocht dus alsnog voor die tijd het bericht over glybera komen klimt de koers gewoon op.
    mocht dit er na zijn en je hebt geen aandelen meer dan gaat de prijs van die dr's wel gewoon omhoog en die worden dan opgekocht.
  7. ASCFTHF11 17 februari 2012 08:46
    Plat vertaald:het zijn gewoon een stelletje schooiers die op een platte manier hun zakken lopen te vullen,eea ten nadele van de aandeelhouders die voor de zoveelste keer achter het net vissen.

    ik zie nog de schijnheilige gezichten van het duitse direkteurtje en zijn linkerhand tijdens een van de laatste bezichtigingen in zijn bedrijfje.

    Uiteraard is eenieder zich toch wel bewust van het feit dat het Glybera resultaat bekend wordt gemaakt NA de roofoverval!
  8. flosz 17 februari 2012 08:47

    uniQure BV is een besloten vennootschap die speciaal is opgericht voor deze transactie en wordt gefinancierd
    door Forbion Capital Partners, een bestaande investeerder in AMT. uniQure zal fungeren als de nieuwe
    houdstermaatschappij voor de gentherapieactiviteiten die momenteel door AMT worden uitgevoerd.

    www.forbion.com/team.php

    van Deventer(mede-oprichter)& friends kunnen op deze manier verder met de krenten uit de pap.
    Ik hoop van harte dat er t.z.t. nog wat moois uit gaat rollen voor “de patient”.

    Btw, vd site, klinkt goed he….:
    We believe that our assets hold tremendous promise for many people suffering from serious diseases. This means investing in growth and finding a good balance between short-term and long-term interests. It also means that we take into account the interests of our employees, shareholders, business partners, patient groups and of course the environment in which we live.
    www.amtbiopharma.com/investors/corpor...

    Sterkte @ personeel, patient & aandeelhouders!

    www.youtube.com/watch?v=LMc263klrMQ
  9. [verwijderd] 17 februari 2012 08:51
    quote:

    butterfly schreef:

    als ik het zo lees moet er nog een bod komen van de rest van de aandelen
    die niet in handen zijn van aandeelhouders die meer dan 1,5kk aandelen hebben.
    koers zal m.i dus aardig omhoog gaan vandaag.
    Ik hoop het je doen geloven, maar het lijkt mij een farce voor de zittende particuliere aandeelhouder die, wellicht tegen beter weten in, nog altijd geloofd heeft in een betere afloop van dit aandeel cq zelfstandig bedrijf, met een flinke koersstijging.
257 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links