Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tot hoever stijgt de olieprijs?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 28 juni daalden de voorraden ruwe olie met 1,1 miljoen vaten tot 468,5 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden met 1,6 miljoen vaten tot 230,6 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel namen toe met 1,4 miljoen vaten tot 126,8 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen bleef stabiel op 94,2 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs veert op

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag deels hersteld van de forse dip een dag eerder. Een vat West Texas Intermediate steeg tot rond de 57,00 dollar, en werd zo 1,7 procent meer waard dan dinsdag.

Toen werd olie nog bijna vijf procent goedkoper, na het besluit van OPEC+ om de gemaakte productie-afspraken te verlengen tot eind maart 2020. Tot die tijd zullen dus 1,2 miljoen vaten per dag minder worden opgepompt.

Woensdag veerde de olieprijs op, mogelijk door koopjesjagers, volgens volgens analist James Hatzigiannis van Long Leaf Trading Group. Uit het wekelijkse voorradenrapport uit de VS bleek een daling van de olie- en benzinevoorraden, met respectievelijk 1,1 en 1,6 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel namen toe met 1,4 miljoen vaten.

Hoewel de Amerikaanse olievoorraden daalden, was de afname wel onder verwachting. Dit duidt er volgens Hatzigiannis op dat de vraag ook zwakker is, zeker na de forse daling van bijna 13 miljoen vaten een week eerder.

Woensdag werd ook bekend dat het aantal actieve boorplatforms in de VS afgelopen week is gedaald tot het laagste aantal in 17 maanden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OPEC+ Aims For Balance As It Rolls Over Output Curbs - Wood Mackenzie

Speaking as the OPEC and OPEC+ meetings ended in Vienna, Ms Ann-Louise Hittle, vice president, Macro Oils, at global natural resources consultancy Wood Mackenzie, said that “The agreement to roll over production restraint was a foregone conclusion after the green light from Russia’s president, Mr Vladimir Putin, at the G20 meeting for continued production restraint. Mr Putin met with Saudi Arabia’s Crown Prince Mohammed bin Salman at the G20 and announced Russia will continue to cooperate with Saudi Arabia and OPEC to manage the market. The agreement was carefully organised. OPEC made its announcement on 1 July, with the broader OPEC+ group confirming continued production restraint today. Output curbs will remain in place through 2019 and into the first quarter of 2020, under the current terms.

Ms Ann-Louise Hittle said that “In addition, a non-restricting charter was issued declaring continued cooperation between OPEC and any willing non-OPEC producers to manage the market in the best interest of producers, consumers and investors.”

Source : Strategic Research institute
voda
0
Olieprijs licht hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse oliefutures zijn vrijdag licht gestegen, maar eindigden toch lager dan een week eerder. Een sterk banencijfer uit de Verenigde Staten nam de zorgen over een vertraging van de vraag naar energie niet weg.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot 0,3 procent hoger op 57,51 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Vergeleken met een week eerder daalde de olieprijs met 1,6 procent, na twee weken van stijgingen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olie iets duurder

(ABM FN-Dow Jones) Olie is maandag iets duurder geworden. Op een settlement van 57,66 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,15 dollar of 0,3 procent hoger geprijsd.

Iran lijkt door zijn nucleaire ambities niet alleen de relatie met de Verenigde Staten op de spits te drijven, maar ook met de overgebleven partners in het nucleaire akkoord.

Maandag is Iran verdergegaan met het verrijken van uranium tot boven het in 2015 afgesproken plafond.

"Morgen vroeg in de ochtend zullen we het plafond van 3,67 procent doorbreken", zei een woordvoerder van het Iraanse atoomagentschap zondag in een verklaring.

Die grens van 3,67 procent werd gesteld om Iran wel de ruimte te bieden om bijvoorbeeld elektriciteit op te wekken en medische doeleinden te dienen, maar zou onvoldoende zijn voor de ontwikkeling van een atoombom.

De keuzes van Teheran worden in de VS als duidelijke provocaties gezien en waarschuwingen werden door onder meer de Amerikaanse president Donald Trump en zijn minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo geuit. Iran moet rekenen op aanvullende sancties en verdere isolatie, aldus Pompeo.

De markt is wel nog altijd bezorgd over de impact van het handelsgeschil tussen de Verenigde Staten en China, waardoor de economische vooruitzichten moesten worden teruggeschroefd. Dit drukt de olieprijs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Saudi Aramco steekt miljarden in olievelden

Gepubliceerd op 9 jul 2019 om 15:07 | Views: 1.105

Royal Dutch Shell A 15:53
28,73 -0,03 (-0,10%)

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Saudi Aramco trekt 18 miljard dollar uit voor de verdere ontwikkeling van twee olievelden. 's Werelds grootste olie-exporteur heeft contracten gegund aan in totaal 34 bedrijven, waarvan de helft uit Saudi-Arabië komt.

De projecten voor de offshore velden Marjan en Berri moeten ervoor zorgen dat hun gecombineerde dagelijkse productiecapaciteit wordt opgekrikt met 550.000 vaten. Saudi Aramco wil zijn totale productiecapaciteit op 12 miljoen vaten per dag houden, maakt het Saudische staatsoliebedrijf bekend.
voda
0
Olieprijs verder omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag verder gestegen. Op een settlement van 57,83 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,17 dollar, of 0,3 procent meer waard.

"De dreiging van militaire actie tussen de Verenigde Staten en Iran houdt de olieprijs momenteel in het zadel", aldus analist Tyler Richey van Sevens Report.

Daarnaast rekent de markt op een daling van de Amerikaanse olievoorraden. Dinsdagavond laat komt brancheorganisatie American Petroleum Institute met zijn wekelijkse rapport, woensdagmiddag is het de beurt aan de Amerikaanse overheidsinstantie Energy Information Administration.

De markt kijkt verder uit naar de maandrapporten over de oliemarkt van de OPEC, op donderdag en het Internationaal Energieagentschap op vrijdag. Belangrijk is of ze de verwachte vraag naar olie opnieuw neerwaarts bijstellen of toch rekenen op herstel. Volgens Richey is er nog altijd een hoop onduidelijk over hoe de vraag-kant in de cyclus zich ontwikkelt, gezien de verzwakte mondiale economie en de aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China.

Het EIA kwam dinsdag al met zijn eigen maandrapport en voorspelde daarin dat de Amerikaanse olieproductie dit jaar 0,3 procent hoger uitkomt dan waar een maand geleden nog op werd gerekend, op 12,36 miljoen vaten per dag. De verwachte prijs voor WTI eind dit jaar werd iets verhoogd en die voor Brent ging juist iets omlaag.

Ook niet onbelangrijk voor het algemene sentiment en dus ook de oliemarkt, is de tweedaagse hoorzitting in het Amerikaans Congres over het monetaire beleid van de Federal Reserve. Voorzitter Jerome Powell zal woensdag en donderdag verantwoording afleggen en zijn verklaring is sinds het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport van eind vorige week nog belangrijker geworden, omdat nu de markt twijfelt aan een renteverlaging.

"De olieprijs kan flink in beweging komen wanneer Powell de focus legt op mogelijke deflatoire risico's en daarmee druk zet op de dollar", volgens marktanalist Edward Moya van Oanda.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen hard

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gedaald en flink. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 5 juli daalden de voorraden ruwe olie met 9,5 miljoen vaten tot 459,0 miljoen vaten. Er was gerekend op een afname met zo'n 2 miljoen vaten.

De benzinevoorraden slonken met 1,5 miljoen vaten tot 229,2 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 3,7 miljoen vaten tot 130,5 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen liep op van 94,2 naar 94,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de Amerikaanse ruwe olievoorraden vorige week hard zijn gedaald.

Daarmee sloot de olieprijs op zijn hoogste niveau in zeven weken.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 5 juli zijn gedaald met 9,5 miljoen vaten tot 459,0 miljoen vaten, terwijl werd gerekend op een daling van circa 2 miljoen vaten.

De benzinevoorraden slonken met 1,5 miljoen vaten tot 229,2 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel met 3,7 miljoen vaten stegen tot 130,5 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen liep op van 94,2 naar 94,7 procent.

De verwachte vorming van een tropische cycloon op donderdag in de Golf van Mexico leidde ondertussen tot bezorgdheid over een mogelijke verstoring van de olie- en aardgasproductie in de regio, wat de prijzen tevens ondersteunde.

Daarnaast haalde de markt steun uit de getuigenis van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Morgen verschijnt de voorzitter voor de Senaat. De verklaring van Powell bleek verruimingsgezind genoeg om uit te gaan van een renteverlaging later deze maand. Hij zei dat de economische vooruitzichten de afgelopen weken niet zijn verbeterd, wat de markt interpreteerde als een signaal dat de Amerikaanse centrale bank de rente, zoals eerder verwacht, tijdens de volgende beleidsvergadering juni zal verlagen.

De verzwakking die daarop volgde had tevens een ondersteunend effect op de olieprijs.

De augustus-future voor een vat ruwe olie steeg woensdag 4,5 procent, ofwel 2,60 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 60,43 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OPEC verlaagt productieverwachting

(ABM FN-Dow Jones) OPEC verwacht dat de niet-aangesloten olielanden hun productie dit jaar minder zien groeien dan aanvankelijk voorzien. Dit bleek uit data die het kartel donderdag vrijgaf.

De productiegroei van de niet-aangesloten landen zal dit jaar uitkomen op 2,05 miljoen vaten per dag. Dat is 95.000 vaten minder dan eerder geraamd.

De verlaging volgt nadat OPEC en zijn belangrijkste partners recent besloten om het productiebeperkingsakkoord van 1,2 miljoen vaten per dag met negen maanden te verlengen tot maart 2020.

Verder meldde OPEC dat het voor dit jaar nog altijd rekent op een groeivraag van 1,14 miljoen vaten per dag, en dat dezelfde groei voor 2020 wordt voorzien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OPEC voorziet olie-overschot door schalie

Gepubliceerd op 11 jul 2019 om 14:24 | Views: 0

New York WTI spot 10 jul

WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De OPEC voorziet voor volgend jaar een nieuw en mogelijk hardnekkig overschot op de wereldwijde oliemarkt door schalie-olie uit de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de eerste voorspellingen voor 2020 van het kartel van olie-exporterende landen, dat goed is voor 40 procent van de olieproductie wereldwijd.

Vorige week werd nog een akkoord bereikt over het verlengen van afspraken over een productieplafond van OPEC-landen en enkele gelegenheidspartners, zoals oliereus Rusland. Dat moet ervoor zorgen dat de prijzen voor ruwe aardolie niet te veel dalen als gevolg van ongebreidelde productie door deelnemende landen.

De VS zijn niet betrokken bij de OPEC en pompen veel zogeheten schalie-olie op. Dat is olie die in moeilijker bereikbare steenlagen zit en met behulp van fracking, het breken van steenlagen door middel van chemicaliën en explosieven, kan worden bereikt.
voda
0
Transneft Slams Rosneft over Tainted Oil Crisis

Reuters reported that Russian state-owned pipeline monopoly Transneft launched a broadside at Rosneft, publicly criticising the oil producer for dragging its feet over oil quality controls and making unsubstantiated damages claims. Transneft said that Rosneft had been unwilling to help resolve a contaminated oil crisis in the Russian Druzhba export pipeline which began in late April and that the oil producer was seeking compensation from it without any grounds. Rosneft did not immediately responded to a request for comment.

The oil contamination, the largest in the history of the Druzhba pipeline, built in 1960s, further undermined Russia's image as a energy supplier and led to the suspension of operations at several oil refineries in Europe. It has also revived old tensions between the two companies which are both run by close allies of Russian President Vladimir Putin - Igor Sechin at Rosneft and Nikolai Tokarev at Transneft.

Source : Reuters
voda
0
Saudi Aramco to Increase Marjan And Berri Oilfields’ Production Capacity

Saudi Aramco has awarded 34 contracts with a total value of USD 18 billion for the engineering, procurement and construction of the Marjan and Berri increment programs. The company plans to boost the Marjan and Berri fields’ production capacity by 550,000 barrels per day of Arabian Crude Oil and 2.5 billion standard cubic feet a day of gas. Mr Amin H Nasser, president and CEO of Saudi Aramco, said that “These two programs will significantly enhance Saudi Aramco’s oil production and gas processing capabilities, both strengthening our position as the leading integrated energy supplier and meeting growing long-term demand for petroleum. These investments will support our continued focus on employing best-in-class technologies, well completion, and reservoir management practices. It will enable Saudi Aramco to further reduce the carbon intensity of our crude oils, supporting our strategy of reducing emissions while providing energy to those who need it.”

However, more than 90 companies and institutions were invited to bid on the packages, and 16 Saudi and international companies were chosen in the fields of engineering, supply and construction. Saudi companies make up 50 percent of the awarded contracts and they are high- caliber firms that have proven their ability to handle complex projects.

Contractors working on these projects are required to maximize the procurement of material and equipment from local suppliers and manufacturers to help achieve Saudi Aramco’s In-Kingdom Total Value Add Program goals, which aim to increase the company’s locally-sourced goods and services to 70 percent by 2021.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Olieprijs stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag niet veranderd, na de stijging van woensdag.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot nagenoeg ongewijzigd op 60,42 dollar, nadat woensdag de hoogste prijs sinds 22 mei werd genoteerd aan het slot op de New York Mercantile Exchange.

Tijdelijke productiebeperkingen door een tropische storm in de Golf van Mexico boden steun. Maar een maandrapport van OPEC zorgde weer voor neerwaartse druk. Het oliekartel verlaagde de verwachtingen voor de vraag naar zijn olie in 2020, mede vanwege de concurrentie van olie uit de Verenigde Staten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IEA verwacht minder vraag naar OPEC-olie

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar olie geleverd door OPEC zal volgend jaar naar het laagste niveau in 16,5 jaar dalen, terwijl de Amerikaanse olietoevoer zal stijgen. Dit verwacht het Internationaal Energieagentschap vrijdag.

Het IEA verwacht dat de vraag naar OPEC-olie in het eerste kwartaal van 2020 zal dalen tot 28 miljoen vaten per dag, het laagste niveau sinds het derde kwartaal van 2003.

Boosdoener is de Amerikaanse energie-export, die maar blijft stijgen. Een stijging van de niet-OPEC-toevoer van 390.000 vaten in juni kon bijvoorbeeld niet worden opgevangen door een productiedaling van 90.000 vaten door de OPEC.

Dit betekent dat pogingen van het kartel om de olieproductie in te dammen, niet voldoende zullen zijn om de fundamentele zorgen over een overaanbod weg te nemen, aldus het IEA.

De olieprijzen stegen vanochtend met 0,9 procent tot 67 dollar per vat, nadat de prijzen deze week al met 4 procent stegen, als gevolg van gedaalde Amerikaanse olievoorraden, een escalerende situatie in Iran en een voorziene productieverstoring door een storm in de Golf van Mexico.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs stabiliseert

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is stabiel gebleven rond het niveau een dag eerder. Op een settlement van 60,21 dollar steeg een vat West Texas Intermediate 0,01 dollar. Op weekbasis werd ruwe olie wel bijna 5 procent duurder.

De geopolitieke spanningen in de Straat van Hormuz en een tropische storm in de Golf van Mexico hielden de olieprijs in het zadel, net als de flink gedaalde Amerikaanse olievoorraden.

Olie handhaaft zich boven de 60 dollar en dat kan op technisch niveau een goed teken zijn voor de markt, volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Ondertussen schreef het Internationaal Energieagentschap vrijdag in zijn maandrapport dat de vraag naar OPEC-olie volgend jaar vermoedelijk daalt naar het laagste niveau in ruim 16 jaar, terwijl de output uit de VS toeneemt.

De productie-afspraken die de OPEC maakte met een aantal landen buiten het kartel zouden niet voldoende zijn om het overaanbod te doen slinken. In de eerste helft van 2019 lag het aanbod wereldwijd ongeveer 900.000 vaten per dag hoger dan de vraag.

Dat betekent dat de pogingen om de oliemarkt in balans te brengen vooralsnog geen vruchten afwerpen, aldus IEA.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lower 2020 Demand for Its Oil, Points to Surplus - Opec

Opec forecast world demand for its crude will decline next year as rivals pump more, pointing to the return of a surplus despite an Opec-led pact to restrain supplies. Giving its first 2020 forecasts in a monthly report, the Organization of the Petroleum Exporting Countries said the world would need 29.27 million barrels per day of crude from its 14 members next year, down 1.34 million barrel per day from this year.

Global economic growth is expected to remain steady at 3.2% in both 2019 and 2020. Global oil demand growth, despite some uncertainty, is forecast at 1.14 mb/d for both 2019 and 2020.
In 2H19, seasonally strong demand is expected, as is also becoming apparent based on the recent draws in US crude oil stocks.

Non-OPEC supply has been revised down in the latest MOMR, mainly due to the extension of the voluntary production adjustments by participating countries of the Declaration of Cooperation and downward revisions for Brazil and Norway.

Saudi Arabia plans to keep its crude oil production under 10 mb/d in August, with exports averaging below 7 mb/d, to avoid any excess build in stocks. The strong commitment of the DoC members was reaffirmed as the 6th OPEC-Non-OPEC Ministerial Meeting extended voluntary production adjustments for an additional nine months, to 31 March 2020.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald, nadat er vorige week nog sprake was van een rally. Op een settlement van 59,58 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,63 dollar of 1,1 procent minder waard ten opzichte van voor het weekend.

"Op korte termijn is de trend nog wel opwaarts maar de combinatie van een technische weerstand rond de 65 dollar voor WTI en de aanhoudende zorgen over de vraag naar olie vanwege de handelsoorlog, weerhouden de olieprijs van een nieuwe jaartop", meent analist Tyler Richey van Sevens Report Research.

"Daar kan verandering in komen wanneer het tempo waarin de Amerikaanse olievoorraden slinken, met gemiddeld zo'n 6,6 miljoen vaten per week in de afgelopen maand, zich handhaaft", aldus de marktvorser.

Vermoedelijk worden de voorradencijfers uit de VS de komende weken wel beïnvloed door orkaan Barry die de afgelopen week door de Golf van Mexico raasde. Hierdoor zijn de vraag, het aanbod, de import, export en de binnenlandse productie geraakt", aldus analist Robert Yawger van Mizuho USA.

Het wekelijkse Amerikaanse voorradenrapport verschijnt woensdag. De voorloper van API wordt dinsdagavond vrijgegeven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Global Oil Market Report Re-Balancing Slows Down

Modern Diplomacy reported that the main message of this report is that in 1H19 oil supply has exceeded demand by 0.9 mb/d. Our latest data show a global surplus in 2Q19 of 0.5 mb/d versus previous expectations of a 0.5 mb/d deficit. This surplus adds to the huge stock builds seen in the second half of 2018 when oil production surged just as demand growth started to falter. Clearly, market tightness is not an issue for the time being and any re-balancing seems to have moved further into the future.

In the meantime, the widely-anticipated decision by OPEC+ ministers to extend their output agreement to March 2020 provides guidance but it does not change the fundamental outlook of an oversupplied market. On our balances, assuming constant OPEC output at the current level of around 30 mb/d, by the end of 1Q20 stocks could increase by a net 136 mb. The call on OPEC crude in early 2020 could fall to only 28 mb/d.

Clearly, this presents a major challenge to those who have taken on the task of market management. The picture will evolve as 2019 progresses, but in the near term the main area of focus remains demand growth. While the GDP estimates behind our forecast are unchanged from last month’s Report, there are indications of deteriorating trade and manufacturing activity. Recent data show that global manufacturing output in 2Q19 fell for the first time since late 2012 and new orders have declined at a fast pace. On the positive side, the mood surrounding the US/China trade dispute appears to have improved and the resolution of outstanding issues would be a massive boost to economic confidence.

The outlook for oil demand growth in 2019 is little changed from our last Report at 1.2 mb/d. On the basis that the economic outlook in 2020 is better, there will be a rebound to 1.4 mb/d. This is despite the fact that we have downgraded our estimate for global oil demand growth in 2Q19 by 0.45 mb/d. There are many reasons for this: European demand is sluggish; growth in India vanished in April and May due to a slowdown in LPG deliveries and weakness in the aviation sector; and in the US demand for both gasoline and diesel in the first half of 2019 is lower year-on-year. Unless the economic backdrop and the trade disputes worsen, global growth is nevertheless expected to be higher in 2H19. There will be support from oil prices, which, if they stay roughly where they are today, will be about 8% below the levels seen last year.

Source : Modern Diplomacy
voda
0
Olie flink goedkoper

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag behoorlijk gedaald. Op een settlement van 57,62 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,96 dollar, of 3,3 procent goedkoper.

Er lag de afgelopen tijd een bodem onder de olieprijs door de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Dinsdag zei de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo echter dat Teheran bereid is om te praten met Washington over hun nucleaire programma, zo berichtte persbureau Bloomberg.

Daarnaast gaf de Amerikaanse president Donald Trump aan dat er nog een lange weg te gaan is voor Amerika en China een handelsakkoord zullen sluiten. De economische impact van een slepend handelsconflict zet druk op de vraag naar olie.

Verder maakt de oliemarkt zich op voor het tweetal wekelijkse voorradenrapporten, van American Petroleum Institute dinsdagavond laat en dat van de Energy Information Administration woensdagmiddag.

Gerekend wordt op een verdere daling van de Amerikaanse voorraden. Wel geven de cijfers mogelijk een vertekend beeld vanwege orkaan Barry die afgelopen week door de Golf van Mexico raasde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit lager

16 jul De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers verwerkten de kwartaalresultat... 2

  Indices

  AEX 571,21 0,00%
  EUR/USD 1,1214 +0,02%
  Germany30^ 12.420,80 -0,08%
  Gold spot 1.405,43 -0,06%
  LDN100-24h 7.560,71 +0,10%
  NY-Nasdaq Composite 8.222,80 -0,43%
  US30# 27.347,93 +0,07%

  Stijgers

  Arcelo...
  +3,97%
  Aperam
  +3,29%
  ALTICE...
  +3,21%
  Air Fr...
  +2,94%
  GrandV...
  +2,63%

  Dalers

  Alfen ...
  -3,31%
  Kendrion
  -2,73%
  Takeaw...
  -2,26%
  Fagron
  -2,26%
  Vastned
  -2,09%

  Nieuws Forum Meer»

  (12)

  dasokwat op 17-jul-19 05:29
  (6)

  dasokwat op 17-jul-19 05:24
  (1)

  dasokwat op 17-jul-19 05:14
  (3)

  dasokwat op 17-jul-19 04:24
  (1)

  dasokwat op 17-jul-19 04:13

  Column Forum Meer»

  (10)

  Ronald Engels op 17-jul-19 00:40
  (140)

  leuke trol op 17-jul-19 00:03
  (4)

  Partout op 16-jul-19 19:33
  (6)

  Jeroentje-2018 op 16-jul-19 16:37
  (10)

  Tradingjunkie op 16-jul-19 14:21