Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel New Sources Energy AEX:NSE.NL, NL0009822014

  • 0,017 19 apr 2024 11:50
  • +0,002 (+10,00%) Dagrange 0,017 - 0,017
  • 200.545 Gem. (3M) 224,1K

verwachting 2012

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 guusje 3 januari 2012 23:34
    [quote alias=vleermuis id=6025309 date=201112281659]
    Ik mag hopen dat ie t.z.t. weer eens de € 1,55 aan tikt... Da's het bedrag welke ik ze voor in de boeken heb staan. Na de "crisis" (over een jaar of 5 ...) komt deze koers weer in het verzier. Voor 2012 vewacht ik geen spannende dingen, rond de €0,50 helaas.

    Vleermuis, Ik had dit aandeel al in mijn portefeuille, maar ik heb ze ook nog bijgekocht op 1.25. Helaas kwam de klad in de beurs, en n.s.e. zag op dat moment af van een beursgang vanwege het slechte beurs klimaat. Ik hoop dat het voor de beurs een beter jaar zal worden in 2012. En t.z.t in het jaar een beursgang plaats zal vinden. Ik heb alle vertrouwen in het bestuur, dat ze het juiste moment zullen kiezen.

    Vleermuis we zullen moed houden en geduld, er zit niets anders op, dan afwachten.
  2. [verwijderd] 4 januari 2012 11:12
    quote:

    guusje schreef op 3 januari 2012 23:34:

    [quote alias=vleermuis id=6025309 date=201112281659]
    Ik mag hopen dat ie t.z.t. weer eens de € 1,55 aan tikt... Da's het bedrag welke ik ze voor in de boeken heb staan. Na de "crisis" (over een jaar of 5 ...) komt deze koers weer in het verzier. Voor 2012 vewacht ik geen spannende dingen, rond de €0,50 helaas.

    Vleermuis, Ik had dit aandeel al in mijn portefeuille, maar ik heb ze ook nog bijgekocht op 1.25. Helaas kwam de klad in de beurs, en n.s.e. zag op dat moment af van een beursgang vanwege het slechte beurs klimaat. Ik hoop dat het voor de beurs een beter jaar zal worden in 2012. En t.z.t in het jaar een beursgang plaats zal vinden. Ik heb alle vertrouwen in het bestuur, dat ze het juiste moment zullen kiezen.

    Vleermuis we zullen moed houden en geduld, er zit niets anders op, dan afwachten.
    Yep! Gedeelde smart is halve smart ;-)
  3. [verwijderd] 13 januari 2012 09:46
    Notulen dd. 21-12-2011 op site nse.
    Voorlopig gebeurd daar dus helemaal niets tot ver in 2012.
    Stop je geld ergens anders in en probeer er nog iets van te maken dit jaar!!!

    Mevrouw M.B. Mastenbroek (Houten)
    Mevrouw Mastenbroek zegt dat zij en haar bekende aandeelhouders enthousiast zijn over het voorgestelde nieuwe bestuur, zowel wat uitvoerende als niet uitvoerende bestuurders betreft. De voorgestelde one tier board schept vertrouwen aan de kant van de aandeelhouders voor de verwachte toekomst van het bedrijf. De huidige tijden zijn moeilijk voor New Sources Energy en de aandeelhouders. Voor de toekomst ziet het er ook niet zo rooskleuring uit. Het beste is dan ook de moed erin te houden in de huidige onverkwikkelijke economische situatie waar het land in terecht is gekomen met een groot negatief effect op de levensstandaard. Mevrouw Mastenbroek vindt het vanzelfsprekend dat het bezoldigingsbeleid van de agenda is genomen. Immers, zolang er nog geen operationeel bedrijf in New Sources Energy is, kan het zich ook niet veroorloven salarissen te gaan betalen. Over het voorheen op de website gepubliceerde bezoldigingsbeleid zijn van de kant van de aandeelhouders wel vragen gerezen. Aanzienlijke jaarsalarissen werden genoemd buiten de toekenning van aandelen en pensioenen. Eén salaris was zelfs boven de balkenendenorm. De aandeelhouders (aldus mevrouw Mastenbroek) vinden dit gegeven niet meer van deze tijd en bij de huidige economische situatie passen en adviseren, indien mogelijk, bij de algemene vergadering waarop het bezoldigingsbeleid aan de orde komt daar eventueel rekening mee te houden.
    Verder vraagt mevrouw Mastenbroek of het bedrijf dat het bestuur ingebracht wil zien al een operationeel bedrijf is en zo ja, of dit bedrijf op dit moment al een zodanige omvang en continuïteit heeft dat het een winst kan genereren waarvoor de toekomstige salarissen geen obstakel kunnen gaan vormen.
    Gezien het feit dat de economische crisis zich waarschijnlijk nog verder zal gaan uitbreiden, vooral naar de zuidelijke landen van Europa, baart het de aandeelhouders volgens mevrouw Mastenbroek vooral zorgen waar de locatie en activiteit van het nieuwe toekomstige bedrijf zijn en of vanwege de locatie mogelijk extra negatieve effecten op het bedrijf zijn te verwachten. De vraag is of het bestuur onder dergelijke omstandigheden de emissie denkt aan te houden dan wel af te blazen totdat de situatie zich weer stabiliseert.
    Een andere vraag is of aandeelhouders, indien de economie zich volgend jaar weer enigszins stabiliseert, in het voorjaar een emissie kunnen verwachten. En zo ja, of er dan op voldoende grote schaal publicatie aan de emissie zal worden besteed om mogelijke kopers te interesseren.
    De voorzitter dankt mevrouw Mastenbroek voor haar uiteenzetting en vragen en geeft het woord aan de heer Van der Aart om op de vragen in te gaan. De heer Van der Aart is het met mevrouw Mastenbroek eens wat de aanwezigheid van een crisis betreft, waar iedereen last van heeft. Wat New Sources Energy betreft is op dit moment nog sprake van een lege huls met een beperkt eigen vermogen. Deze situatie zal vanwege de crisistijd op korte termijn niet veranderen. De geuite verwachting was dat rond deze tijd een emissie zou kunnen worden gedaan tegen inbreng van activiteiten door Quattro Capital die voldoende rijp zijn om te worden ingebracht. Quattro Capital is nu doende deze activiteiten handen en voeten te geven, maar het is duidelijk dat het nu niet de tijd is om activiteiten te verplaatsen en het doen van een emissie. De verwachting is dat dit gaat gebeuren als de markt zich stabiliseert. Daarvoor wordt het bedrijf immers geherstructureerd en met een nieuw bestuur opgetuigd. Er wordt behoorlijk geïnvesteerd door Quattro Capital in New Sources Energy met als uiteindelijk doel om geld te verdienen voor alle aandeelhouders. Maar op korte termijn zal dat dus niet het geval zijn.
    Mevrouw Mastenbroek vraagt of er wel bepaalde bedrijven al klaar staan. De heer Van der Aart zegt dat de relevante activiteiten op op het gebied van zonne-energie nu worden ontplooid binnen Quattro Capital. Wanneer duidelijk is welke activiteit door Quattro Capital zal worden ingebracht, zullen aandeelhouders daarover worden geïnformeerd.
    Mevrouw Mastenbroek zegt dat de in te brengen activiteiten winst zullen moeten kunnen genereren om salarissen te kunnen betalen. De heer Van der Aart beaamt dat op het moment dat activiteiten worden ingebracht in New Sources Energy er voldoende verdienpotentieel moet zijn om salarissen te kunnen betalen. Op dit moment is Quattro Capital nog 80% eigenaar. Het is daarom voor Quattro Capital uiteraard relevant een zinvol moment te kiezen voor de overdracht van activiteiten van de ene naar de andere vennootschap. De heer Van der Aart hoopt dat aandeelhouders het vertrouwen hebben dat een dergelijke overdracht alleen zal worden ondernomen wanneer de verwachting bestaat dat die activiteiten ook van zichzelf geld zullen kunnen opbrengen om salaris en hopelijk ook dividend te kunnen gaan betalen.
    Mevrouw Mastenbroek vraagt verder naar de locatie van mogelijk in te brengen bedrijven. Gelet op de activiteit zonne-energie gaat zij ervan uit dat de ontwikkeling in zuidelijke landen zal plaatsvinden. Zij vraagt hoe gevoelig dit is gelet op de economische situatie in de zuidelijke landen van dit moment.
    De heer Van der Aart zegt dat de activiteiten in Europa worden ontwikkeld. Daar horen noord en zuid bij. Quattro Capital heeft activiteiten op diverse plaatsen.
    Mevrouw Mastenbroek vindt dat aandeelhouders weinig inzicht hebben in wat zich binnen New Sources Energy afspeelt. De heer Van der Aart zegt er binnen New Sources Energy in feite nog niets gebeurt en dat daarover dus ook niet meer bekend kan zijn. De heer Van den Heuvel voegt daaraan toe dat het ook niet zo is dat alle informatie altijd direct kan worden prijsgegeven. Mevrouw Mastenbroek toont daarvoor begrip.
  4. forum rang 4 guusje 14 januari 2012 21:12
    Alle begrip voor het bestuur, de heer vd Heuvel, en van der Aart kunnen niet hun achterste van hun tong bekend maken waar ze nu mee bezig zijn. Aandeelhouders moeten hier voor gelijktijdig met een persbericht geinformeerd en op de hoogte gesteld worden. Mevr mastenbroek en aandeelhouders van N.S.E. zullen begrip en geduld moeten hebben, je kan het een maal niet forceren. Zonnenergie is nog steeds hot, alleen is het nog wachten op verbetering van de economische crisis.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links