Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

economische ontwikkelingen in Nederland.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
s.lin
0
Detailhandel krimpt ook volgend jaar nog
17/10/13, 06:50
De Nederlandse detailhandel staat ook volgend jaar nog onder druk. Over dit jaar moet de sector nog rekening houden met een volumedaling van 4 procent en voor 2014 met een krimp van 2 procent. Dit concludeert ABN AMRO in haar Prognose Retail 2014 die donderdag is gepubliceerd. .

Woonwinkels en doe-het-zelfzaken zien het tempo van de omzetdalingen afnemen. Deze trend zet volgens ABN AMRO in 2014 door. In 2013 verwacht zij voor doe-het-zelfzaken en woonwinkels een volumedaling van achtereenvolgens 9 en 8 procent. In 2014 komt de verwachte daling voor beide branches uit op 5 procent.

Terwijl de consumentenelektronica de volumes in voorgaande jaren op peil konden houden door in de prijzen te snijden, verwacht ABN AMRO dat de volumedaling in 2013 oploopt naar 9 procent. Volgend jaar vlakt de daling af naar 6 procent, aldus de prognose.

Geen goede start
Kleding- en schoenzaken beleefden dit jaar door de koude lente geen goede start. Vooral schoenwinkels presteerden onder de maat, met een verwachte volumedaling van 9 procent. Kledingzaken verkopen naar verwachting 5 procent minder. In 2014 vlakt de daling af en komt deze waarschijnlijk uit op 4 procent voor schoenwinkels en 3,5 procent voor kledingzaken.

Bij supermarkten komt de groei dit jaar vrijwel tot stilstand en kan die zelfs licht negatief uitvallen. Over 2014 verwacht de bank weer een lichte groei tot 0,5 procent voor de supers.

Grootste positieve uitschieter zijn de onlineverkopen. Hoewel het groeitempo iets afneemt, stijgt de omzet dit jaar en naar verwachting ook in 2014 met 9 procent. .

bron: ANP / Trouw.nl
[verwijderd]
0
2014 nieuw rampjaar voor Nederlandse detailhandel
door Richard van de Crommert


AMSTERDAM - De ellende in de Nederlandse detailhandel is nog lang niet voorbij. Het water staat de meeste winkels al aan de lippen, maar volgend jaar zullen waarschijnlijk nog meer winkelsluitingen volgen.
Verwacht wordt dat de omzetten volgend jaar met 2% en de volumes in de Nederlandse winkels met gemiddeld 4% zullen krimpen. Dat zegt Mathijs Deguelle, econoom van ABN Amro. Vandaag presenteert hij een rapport over de hoogst actuele zaak.

Het is slecht nieuws voor een sector die zijn omzetten al meer dan vier jaar ziet teruglopen. De situatie is uiterst ernstig, ,,Maar oplossingen om de particuliere consumptie uit het dal te tillen, zijn niet in zicht”, zo zegt Deguelle. ,,Voor winkelstraten is daarmee de pijn ook in 2014 nog niet voorbij. Naar onze verwachting zal de komende jaren de leegstand dan ook nog toenemen tot een 14% landelijk gezien. Ook de binnensteden zullen hiervoor niet gespaard blijven. Naar verhouding zullen vooral de krimpregio’s het zwaarst getroffen worden.”

Minder geld

Alle signalen staan op rood. Nederlanders krijgen steeds minder geld in hun portemonnee. Aan de daling van het reëel beschikbare inkomen van de Nederlandse huishoudens lijkt maar geen einde te komen. Sinds 2008 daalde dit al met meer dan 6,5%. ,,Omdat vaste lasten voor verzekeringen, energie en dergelijke wel vaak stijgen, neemt het deel van het beschikbaar inkomen dat geconsumeerd kan worden, verhoudingsgewijs nog verder af”, is de treurige boodschap van Deguelle. Zo daalde in de eerste helft van dit jaar het besteedbaar inkomen in ons land met 2,6% ten opzichte van vorig jaar. ,,En dan hebben we nog de werkloosheid. Die zal volgend jaar een nieuwe piek bereiken. Pas daarna kan de onzekerheid bij de consument afnemen.”

Vooral de nonfood-winkels blijven het voor zijn kiezen krijgen. Nieuw is dat dit jaar de klappen ook serieus te voelen zijn bij de verkoop van consumentenelektronica. De winkels in deze sector wisten de volumes de afgelopen jaren nog redelijk op peil te houden door in de prijzen te snijden. ,,Maar de effecten hiervan lijken uitgewerkt nu de crisis aanhoudt en verdere prijsverlagingen steeds moeilijker worden”, stelt de ABN Amro-econoom.

Koude lente

De koude lente van dit jaar hakte er vooral stevig in bij schoenenzaken. ,,Die zullen de schade in de rest van het jaar niet meer goed kunnen maken.”

Enigszins hoopvol is volgens Deguelle dat de omzet- en volumedalingen volgend jaar minder sterk zullen zijn dan dit jaar. ,,Maar het zijn nog steeds dalingen en geen groei. Echt herstel en structurele groei van vooral de nonfood retail, zal ook volgend jaar niet optreden en voorlopig helaas nog uitblijven, al zal op een gegeven moment een nieuw evenwicht ontstaan.”
s.lin
0
Consumentenvertrouwen neemt toe
18 oktober 2013 09:43
Het consumentenvertrouwen in Nederland is deze maand gestegen tot het hoogste niveau in ruim 2 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
De vertrouwensindex van het CBS ging in oktober van min 33 naar min 27. Consumenten werden volgens het CBS vooral een stuk minder somber over de economische situatie in de komende 12 maanden.

De negatieve stand van de index geeft aan dat pessimisten nog altijd ruimschoots in de meerderheid zijn. Alle graadmeters waarop de stand van het vertrouwen wordt gebaseerd, verbeterden deze maand echter. Zo nam het pessimisme over de eigen financiële situatie af, zijn meer mensen bereid grote aankopen te doen en werd het beeld van de ontwikkeling van de economie in het afgelopen jaar minder somber.

bron: bnr.nl
s.lin
0
Krimp bedrijfsinvesteringen vlakt af
18 oktober 2013 09:51
Het volume van de bedrijfsinvesteringen lag in augustus 7 procent lager dan een een jaar eerder.
Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De daling was minder dan die van vorige maand, toen werd er 9 procent minder geïnvesteerd dan in dezelfde maand van 2012. Het is in augustus voor de tweede keer dat de krimp minder wordt.

Augustus telde dit jaar een werkdag minder dan in 2012, waar juli juist een werkdag meer had. De cijfers zijn daarvoor niet gecorrigeerd.

Door: ANP/NU.nl
haas
0
Ook weer zo'n doorgeschoten fenomeen:
ieedereen meent toekomst visie te moeten hebben

Maar wat heeft UWV daar nu verstand van ?
Mss die stafafdeling maar opheffen ?

Functie UWV:
is registreren uitkeringsgerechtigden,verzorgen uitbetalingen,
werknet website goed laten functioneren............
===================================================

UWV verwacht meer banen in de detailhandel

DEN HAAG (AFN) - Nu staat de detailhandel economisch nog erg onder druk, maar de komende jaren zal de werkgelegenheid in de sector weer toenemen. Uitkeringsorganisatie UWV verwacht dat het aantal banen tot 2018 met 13.000 zal stijgen. Dat staat in een vrijdag gepubliceerd rapport.

Groothandel
Het UWV gaat er eveneens vanuit dat het aantal banen in de groothandel de komende jaren zal stijgen, ondanks de matige groeiverwachting voor de economie. Op basis van de huidige inzichten denkt het UWV dat de groothandel in 2018 werk zal bieden aan 500.000 werknemers, ruim 20.000 meer dan nu.

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-181013-097/...
haas
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--FrieslandCampina gaat twee productievestigingen in Eindhoven en Woerden sluiten en de productie- en distributiecapaciteit concentreren in Rotterdam en Maasdam, meldt de cooperatieve zuivelproducent donderdag.
Door deze reorganisatie vervallen in totaal 164 banen. Onderdeel van de herstructurering is ook een vermindering van het aantal producten en het versnellen van innovaties, om in te spelen op achterblijvende consumentenbestedingen in Europa.
haas
0
we gaan weer de goede kant op ?
De Overheid is er maar druk mee.............

Nu zullen de docenten op VWO tenminste Universitair moeten zijn vanaf 2020
Daarmee wordt dan de functieopbouw profiel in het onderwijs zwaar gebubbeld in het midden van de pyramide
Wie gaan er straks de studenten op de universiteiten dan "les"geven ?

Of gaan we straks met HBOérs naar de kinderopvang ?
mss dat in klas 5 en 6 zo tegen 2020 uitsluiten universitair kan zijn ?

Ondertussen probeert Bussemaker nog wat te sleutelen aan het leenstelsel: Zij probeert de technische opleidingen wat tegemoet te komen met 1000 euro per jaar/student.
Ze heeft al 20 miljoen staatsgeld ter beschikking ge steld aan de filmindustrie(op verzoek van veilingmeester PechHold van D66)
Voorwaarde is dat de film in NE het werk doet..........

===================================
Maar Liggen de problemen niet elders :
maar wanneer gaan ze nu in DenHaag werken aan de onderkant van het Onderwijs ?
gebrek aan vakmanschen,ambachtschool/LTS ?
Schoolluie jongeren gewoon aan het werk zetten: Onderaan beginnen ?
Die waren er vroeger ook al: dat zijn geen leerders,maar doeners ?
En dan die kinderopvangbedrijven die zich hebben ontwikkeld tot big concerns
duizenden personeels-leden, 150 vestigingen is de norm geworden ?
mss eens gaan slopen,zodat de big concerns?
Weer gewone kinderopvangbedrijfjes worden ?
Met ZZP érs aan het hoofd ?
(minder managers,minder secretaresses,minder lease-autos ?
haas
1
ik vrees chaos,veel te snelle overdracht...........
beter te beginne met proefgemeente ?

is de software klaar tegen die tijd ?
de vernieuwing van het software pakket Bevolkinsgregister ligt al zwaar achterop.................

====================================================
Vrees voor slechte controle geld gemeentetaken

03-11-13 13:53 uur - Bron: ANP

Arno Visser van de Algemene Rekenkamer © anp
De Algemene Rekenkamer vreest dat er weinig of geen controle zal zijn op de besteding van het geld dat in 2015 wordt overgedragen aan gemeenten om bijvoorbeeld de jeugdzorg te regelen. 'De nachtmerrie is dat straks niemand het kan controleren', zei Arno Visser, lid van de Rekenkamer zondag in het tv-programma Buitenhof.

'De essentie van onze democratie is dat je weet dat als er publieke middelen zijn, er ook publieke controle is. Maar wij weten nog steeds niet waar de bevoegdheden zitten en waar de controle zit in deze nieuwe regeling', aldus Visser. Hij vindt dat er snel afspraken gemaakt moeten worden, zodat gemeenten en burgers weten waar ze aan toe zijn.

Volgens Visser is onduidelijk of de gemeenteraden of de Tweede Kamer kan worden aangesproken op de besteding van de circa 15 miljard die gemeenten gaan krijgen. Ook is het onmogelijk om straks de prestaties van gemeenten te gaan vergelijken, als er niet nu al afspraken worden gemaakt. Hij stelde sowieso bezorgd te zijn over het tempo waarin de taken worden overgedragen. 'De gemeenten zullen pas over de verdeling van het geld horen in mei 2014. Dan pas kunnen gemeenten maatregelen gaan nemen.'

Visser stelde dat minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken de leiding moet nemen, zodat er snel helderheid ontstaat. 'Stap voor stap zie je nu meer, maar de vraag is of het allemaal op tijd is.' Of het ook echt lukt om te gaan bezuinigen, is nog de vraag, stelde Visser. Het idee dat er door overdracht van taken naar de gemeente minder geld nodig is, 'is allemaal nog theorie'.
[verwijderd]
0
Maatschappij is zo doorspekt met schulden dat mensen niet eens meer trouwen
En wat willen ze?
Niet deze rotheit er uit werken maar de huuwlijkse voorwaarden veranderen

Wahaha
Wanneer stoppen ze eens met dit symptoom bestrijden overal
[verwijderd]
0
Rabobank: economie groeit niet, werkloosheid loopt op.

Volgens de Rabobank zal de Nederlandse economie in 2014 niet groeien en loopt de werkloosheid verder op, daarom is nog verder bezuinigen nu zeer onverstandig, aldus de bank.

Schuldenproblemen bij consumenten, banken en overheid hinderen echter een krachtig herstel. Daarom is nog verder bezuinigen nu zeer onverstandig. Dat schrijven economen van Rabobank in hun Visie op 2014.

www.rtlnieuws.nl/economie/home/raboba...
atitlan
0
quote:

atitlan schreef op 28 september 2013 08:37:


[...]

Ik wandelde deze week in het kader van een toeristisch tripje Midden Limburg in de centrumgebieden van Venlo en Roermond.
Was buitengeooon positief verrast dat de leegstand in beide steden te verwaarlozen is in vergelijking met wat je elders aantreft.
Vond het kwalitatief hoogstaande winkelstraten waar het gewoon prettig winkelen en ook vertoeven is. Ook vanwege in deze relatief kleine steden een aantal fraaie en reuze gezellige pleinen.

Ik denk dat de winkelleegstand vooral extreem hoog is in jonge steden type Vinex waar je tevens typisch de geplande woonstraten en koop gettos aantreft, alles vooral karakaterloos.Geheel aansluitend bij mijn inzicht van toen (ik was erg ingenomen en verrast met wat daar aan kwaliteit en sfeer van de gebouwde omgeving aantrof), wordt wonderlijk genoeg Venlo 2 maanden later door de experts gekozen tot ... beste middelgrote winkelstad van Nederland.

Wie had dat 20 jaar terug kunnen denken?


@Haas, zo zie je maar weer... je hebt verbetering en verbetering.

Overigens weet ik wel zeker.. soms ook pure verslechtering van oponthoudskwaliteit. Dat naar eigen ervaring vooral in veel steden in het Westen des landes.


www.dichtbij.nl/zaanstreek/regionaal-...
hirshi
0
Tja,

Is het heimwee naar Holland?
Of: gaat het " bei uns ist alles besser" niet meer op?

Groet.
atitlan
0
Ik probeer altijd objectief te zijn.. wist je dat nog niet..

Dus vind ik in Nederland iets positief verassend, dan meld ik het graag, zoals in september t.a.v Veno en Roermond.

Overgens zijn er weinig Nederlandse binnensteden waar ik niet uitvoerig rondgewandeld heb (wil alles gezien hebben) .. en kan dus aardig vergelijken.
Kan vooral genieten van de oude grachtensteden.

Maar ik heb vooral de laatste 10 jaar ook zoveel Duitse binnensteden bezocht. En vind de leefkwalitiet in die Duitse binnensteden meest toch veel beter.

Archictectuur is een belangrijk interessegebied van mij, oud en nieuw. Mijn eerste studie was bouwtechniek.
hirshi
0
Venlo en Roermond zijn Nederland niet.

Duitse leef kwaliteit wint het dus bij jou. Soit.

Architectuur in Rotterdam moet je maar eens komen waarnemen, zeker als je geïnteresseerd bent in bouwtechniek.
Vergeet dan niet te kijken naar het Centraal Station en de Markthal in ontwikkeling.

Groet.
Plattelandsmeisje
0
"Nederlander worstelt met geldzorgen

Nederlanders waren nog nooit zoveel bezig met het huishoudboekje als nu. Dat zegt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), meldt het AD. .

Dagelijks melden zich meer dan 14.000 mensen bij het rekeninstituut, een verdubbeling ten opzichte van 2 jaar geleden. Ze hebben veelal schulden en betalingsproblemen.

Volgens het Nibud worstelen consumenten meer dan ooit met geldzorgen. 'Ze zijn ongerust over hun finaciën en zoeken houvast in deze onzekere tijden. Dat speelt bij alle leeftijden en opleidingsniveaus', aldus een woordvoerster.

Het Nibud verwijst huishoudens vaak door naar

www.persoonlijkbudgetadvies.nl

Hier krijgt de consument een op maat gesneden advies over hun inkomsten en uitgaven. De website geeft ze ook inzicht in wat vergelijkbare huishoudens per maand uitgeven."

www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/articl...
haas
0
Robeco: koersstijgingen overtreffen 2013 niet

AMSTERDAM (AFN) - Robeco is gematigd positief over aandelen in 2014, maar de winsten van 2013 zijn nauwelijks te overtreffen. Dat zei de vermogensbeheerder donderdag bij de presentatie van zijn visie voor komend jaar.
Er zijn voldoende fundamentele redenen om de ontwikkeling van de aandelenkoersen met vertrouwen tegemoet te zien, vindt strateeg Peter van der Welle van Robeco. De winsten van bedrijven zullen blijven stijgen, ondanks de ,,historisch hoge winstmarges'' die nu al de waarderingen dragen. Ondernemingen profiteren van de lage rentes, het lagere schuldenniveau en de naar verwachting beperkte loongroei. Bovendien is er sprake van toenemend vertrouwen van ondernemers en consumenten, wat gunstig zal uitpakken voor de omzet.
Aan de andere kant zullen bedrijven waarschijnlijk meer gaan investeren in groeimogelijkheden, waardoor uiteindelijk minder geld overblijft om eigen aandelen in te kopen. De stijging van de winstmarges zal al met al minder groot zijn dan dit jaar. En hoewel de macro-economische omstandigheden komend jaar iets beter zijn dan in 2013, zullen de aandelenmarkten een iets gematigder groei laten zien, denkt Van der Welle. ,,Bovenop de stijgingen die we tot nu toe al hebben gezien, komt nog een traditioneel sterke decembermaand. Dit zal volgend jaar moeilijk te evenaren of te overtreffen zijn.''
Rentestijging...................

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-281113-187/...
haas
0
Deze en andere werknemers denken wss nog niet aan ander huis kopen ?
===========================================================

za 30 nov 2013, 12:15
KLM'ers in opstand tegen beleid Eurlings
AMSTERDAM -
Er is grote onrust ontstaan onder KLM-stewardessen en -stewards. Ze pikken het niet dat hun baas Camiel Eurlings heeft besloten om hen op Europa-vluchten onder de goedkopere cao van KLM Cityhopper te laten vallen.
684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 559,98 0,00%
EUR/USD 1,1006 +0,03%
Germany30^ 12.157,50 -1,70%
Gold spot 1.633,49 -0,71%
LDN100-24h 6.467,62 -1,55%
NY-Nasdaq Composite 8.566,48 -4,61%
US30# 25.140,23 -2,44%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accell
0,00%
Accsys
0,00%
Acomo
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accell
0,00%
Accsys
0,00%
Acomo
0,00%

Nieuws Forum Meer»

(57)

Vive tu vida positivamente op 28 feb 2020 07:41
(6)

Vive tu vida positivamente op 28 feb 2020 07:39
(67)

Weert=No.1 op 27 feb 2020 23:20
(21)

Kaviaar op 27 feb 2020 22:23
(24)

Montercarlo op 27 feb 2020 21:45

Column Forum Meer»

(561)

The Entrepreneur op 28 feb 2020 07:39
(41)

Charlemagne op 28 feb 2020 07:39
(16)

LarsCa op 28 feb 2020 07:06
(16)

Wittman op 27 feb 2020 22:28
(10)

Bertpeer op 27 feb 2020 21:45