Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Logica ook een penny ?

115 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 26 november 2011 15:22
    Tja een aandeel noteren in pence UK lijkt de opmaat te worden voor LCMG , dat ze als penny stock gewaardeerd gaan worden. Beetje groei, beetje winst , maar een koers die inmiddels meer dan gehlaveerd is, komende van rond de euro 2.00.
    De beurs is dan ook goed ziek en de koers van Logica kneitert net zo hard onderuit als menig ander mid-kappertje en \ of lokaal aandeel. Met dank aan de dralende EU politici. Geen visie, geen beleid , gen strategie. Daar gaan bedrijven aan ten onder. Het lot van de EU ?

    Ik verwacht binnenkort een latino-aziatische kapitaalwave\overnamegolf op deze ulyra lage prijsniveau's.
    Al zolang de historie verteld zijn het altijd goede handelaren geweest die chinezen.
    De uitverkoop kan beginnen voordat de west-europese economie als "dumpmarkt" gaat fungeren voor overtollige middelen en goederen.

    Je moet er niet aan denken dat de kennis van bedrijven als LCMG in handen komt van chinese partijen.
    Copy paste , knip plak en weg is de opgebouwde kennis van interbancaire transactieverwerkingssytemen.

    Of toch zo eerst een "fusiegolf geboren uit EU ellende" danwel vanuit een overdrive in een "vlucht naar voren" om de misere het hoofd te blijven bieden.

    Tracker
  2. [verwijderd] 26 november 2011 16:39
    Daarom verwacht ik ook zeer binnenkort een overnamebod op Logica, vooral omdat de koers "overnamebod-rijp" is.
    Maak je over de kennis van Logica geen zorgen, de chinezen hebben heus meer in huis en zal alleen maar ten goede komen van Logica.
    Dankzij de o.a. de EU crisis zijn koersen flink gedaald , en zoals we al bij Wavin zagen, is er een overnamebod gekomen. Kleine- en middelgrote bedrijven zijn een overnameprooi. En zo slecht doet Logica het niet in deze crisis.
    DUS: kopen die aandelen want anders pis je naast de boot.
    Afgelopen 3 handelsdagen is logica relatief stabiel blijven liggen bij deze jojo beurs.
  3. de storm 27 november 2011 12:56
    Een overname van Logica, NO WAY! Wat een stelletje mislukkelingen.

    Deze tent, zal binnenkort op de fles gaan...en kunnen mogelijk een claim tegemoet zien. Dit baseer ik op onderstaand persbericht;

    MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen houdt rekening met een verliespost van maximaal één miljoen euro vanwege het opzeggen van de samenwerking met ICT-bedrijf Logica.

    Alle 25 Nederlandse waterschappen werkten samen met Logica om een geautomatiseerd systeem voor het innen van de waterschapsbelasting te ontwikkelen. Logica is daar sinds 2007 mee bezig en het werkt nog steeds niet.

    Opzeggen
    Daarom hebben de Nederlandse waterschappen besloten de samenwerking met Logica op te zeggen. Dijkgraaf Toine Poppelaars van waterschap Scheldestromen wil niet reageren op de verliespost van één miljoen.

  4. [verwijderd] 27 november 2011 16:09
    Een claim? Ik denk eerder dat de waterschappen een claim tegemoet kunnen zien want ZIJ zeggen het contract op. De waterschappen zeggen dat ze miljoenen over de balk hebben gegooid, en die zijn al naar Logica gegaan.
    Logisch.
    Trouwens de omzet die logica uit de waterschappen haalt is mondjesmaat vergeleken bij overige opdrachtgevers.
    En dit is geen reden dat Logica niet overgenomen zou worden want zij zijn in meerdere sectoren in verschillende landen actief.
  5. [verwijderd] 28 november 2011 19:41
    aex tracker,

    Zou goed kunnen, maar denk ik niet zo snel uit latino hoek. Denk dat de kennis zo ie zo meer naar china gaat verschuiven. Ook niet gek in zon enorm land met zon potentieel. Ik zal er iig niet wakker van liggen. Het is natuurlijk wel zo dat als china groeit wij iets zullen inleveren. Maar zo werkt het nu eenmaal in Globalisering. En eerlijk is eerlijk, eerlijke kansen voor iedereen is wel zo eerlijk.

    leon,

    Je zit er totaal naast. Zoals logisch al aangaf gaat het om bedragen die klein te noemen zijn op het geheel. Daarbij, er gaat veel in IT fout. Maar als ik hoor over 25 waterschappen staan meteen mijn nekharen overeind. Je laat immers ook geen huis bouwen door 25 architecten. Bedenk maar eens, na een tijdje bouwen kom je erachter dat niemand heeft nagedacht waar de stopcontacten moeten komen. Ga daar maar eens uitkomen met 25 architecten... Anyway dit soort contracten werken, net zoals in de bouw, altijd met mijlpalen. Dus Logica heeft netjes betaald gekregen bij het bereiken van iedere mijlpaal. Nu trekken de waterschappen de stekker eruit. Zal geen claim bij komen kijken. Meestal betaald men de huige mijlpaal nog af, omdat dat contractueel is vastgelegd. Echter de opdrachtgever mag na iedere mijlpaal het contract opzeggen. Soms met een kleine boete. Dit alles is normaal gesproken netjes afgedekt in contracten. Claims zullen dus niet komen. Denk dat alle partijen inc Logica blij zijn dat de stekker eruit is getrokken.
  6. forum rang 8 aextracker 3 december 2011 08:11
    Logica heeft idd een bestendige dividend track record van 0.08 - 0.10\aandeel a euro 0.90 actueel
    Bij de huidge aandelenkoers en omzet\winstverwachting (0.08/aandeel) en aangenomen dat de dividend pay-out en dividendpolicy overeind blijft , kent Logica een dividentrendement van geschat tussen de 6 - 10% in 2012.

    Dat alleen al zal een stevige bodem vormen onder de actueel extreem lage waarderring van Logica.
    het was dan ook met reden dat de afgelopen week Logica zwaar oversold was geraakt en er actueel een hersteltrend \ omkeerpatroon zichtbaar lijkt te worden.
    Een kentering in het beursklimaat zal Logica de komende jaren een aantrekkelijke "outperformer" kunnen laten worden.
    Voor een overname van Logica door een derde vraag ik me af of dat in de lijn der verwachting ligt.
    Logica is toch wel een hele grote partij en de afgelopen jaren eerder zelf bezig over te nemen (scandinavie) , dan overgenomen willen worden.

    We gaan het zien. Tracker nam vanuit zijn verwachting van koersherstelpatroon in elk geval afgelopen week een positie in op euro 0.8480.
    De omzet\winstontwikkelingen en het algehele sentiment zullen bepalen of het momentum goed is gweest.

    Tracker
  7. [verwijderd] 4 december 2011 14:53
    Een bericht van eurobench.com:

    WALLDORF (AFN) - De Duitse producent van bedrijfssoftware SAP neemt voor 3,4 miljard dollar (2,5 miljard euro) in contanten het Amerikaanse SuccessFactors over. De overnameprijs van 40 dollar per aandeel ligt 52 procent hoger dan de slotkoers van SuccessFactors op vrijdag.

    Door de overname versterkt SAP zijn positie in 'cloud computing', waarbij software en data niet aan vaste locaties zijn gebonden. SuccessFactors is gespecialiseerd in software voor bedrijven om prestaties van werknemers te beoordelen. Het bedrijf uit Californië telt circa 1450 werknemers en had in 2010 een omzet van 206 miljoen dollar.

    De overname moet in het eerste kwartaal van volgend jaar worden afgerond. De raad van bestuur van SuccessFactors is al akkoord met de transactie, maar de autoriteiten moeten nog instemmen.

    SAP gaat met de aankoop van SuccessFactors de concurrentie aan met de Amerikaanse aartsrivaal Oracle. Oracle kondigde in oktober de overname aan van de softwarefabrikant RightNow Technologies, die ook is gespecialiseerd in cloud computing.

  8. [verwijderd] 19 december 2011 16:47
    Met een koers < € 1,- is LOG feitelijk een pennystock geworden. Heb ergens gelezen dat pensioenfondsen vaak geen pennystocks mogen aanhouden. Ik denk dat met name institutionele beleggers zijn uitgestapt voor de jaarwisseling. Anders kan ik de heftige koersval van +/- 17% op de recente berichtgeving niet verklaren. LOG heeft 41.000 mensen in dienst en heeft voorzieningen getroffen om de ontslagen te financieren. Hopelijk zetten ze hun bankzitters in om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, waarmee ze hun klanten bij een opleving van de markt weer beter mee kunnen bedienen. Ordina heeft in dezelfde marktomstandigheden vandaag een aardige plus weten te scoren. Het lijkt aannemelijk dat LOG minimaal een deel van de verloren 17% weer herstelt. En anders is er in 2012 altijd nog het beloofde dividend van 20% :)
  9. [verwijderd] 20 december 2011 10:33
    @ $euri: Mbt de 20% zie onderstaand bericht van 14/12/2011 / 13:02:40

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Logica PLC (LOG.LN) ziet zijn aandeel woensdag flink dalen...

    Het bedrijf bevestigde woensdag ook dat het nog steeds van plan is een slotdividend te betalen van 2,3 pence, waarmee het totaal voor 2011 op 4,4 pence komt. Dit is een stijging van 5,5% ten opzichte van 2010. Daarnaast is het bedrijf ook van plan zich te houden aan de belofte van een dividenduitkering van 20% in 2012. Het bedrijf maakt 22 februari haar jaarcijfers bekend.
  10. forum rang 5 Drs P. 20 december 2011 22:39
    Logica met een waardering rond de 72 Euro cent: heb geduld binnen 1-1,5 jaar staat Logica weer boven de 1,5 Euro (de geschiedenis gaat zich zeker herhalen). De ICT markt zal het niet echt makkelijk hebben in de 1e H 2012, maar een ding is zeker: Overheden en bedrijven gaan hun kosten omlaag brengen: outsourcing van non-core activiteiten gaat verder. Daarnaast alle nieuwe ontwikkeling in ICT waar de laatste 3 jaar niet echt in is geinvesteerd door de meeste bedrijven/ overheden: 2013 wordt het jaar van ICT, de financiele markten zullen dit herkennen in de 2e H 2012. Daarom Logica eind 2012 op nivo 1,30-1,40, in 2013 boven de 1,50 Euro. Ook bedrijven als Dell en Tech Mahindra (India) zullen met grote interesse Logica volgen in 2012: ik zal niet raar opkijken wanneer Logica rond de 1,40-1,50 door een Dell of Tech Mahindra wordt gekocht 2e H 2012!
  11. [verwijderd] 20 december 2011 23:17
    quote:

    Robert6 schreef op 20 december 2011 22:39:

    Logica met een waardering rond de 72 Euro cent: heb geduld binnen 1-1,5 jaar staat Logica weer boven de 1,5 Euro (de geschiedenis gaat zich zeker herhalen). De ICT markt zal het niet echt makkelijk hebben in de 1e H 2012, maar een ding is zeker: Overheden en bedrijven gaan hun kosten omlaag brengen: outsourcing van non-core activiteiten gaat verder. Daarnaast alle nieuwe ontwikkeling in ICT waar de laatste 3 jaar niet echt in is geinvesteerd door de meeste bedrijven/ overheden: 2013 wordt het jaar van ICT, de financiele markten zullen dit herkennen in de 2e H 2012. Daarom Logica eind 2012 op nivo 1,30-1,40, in 2013 boven de 1,50 Euro. Ook bedrijven als Dell en Tech Mahindra (India) zullen met grote interesse Logica volgen in 2012: ik zal niet raar opkijken wanneer Logica rond de 1,40-1,50 door een Dell of Tech Mahindra wordt gekocht 2e H 2012!
    beetje zinloze actie dit.
115 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 880,22 +0,62%
EUR/USD 1,0687 -0,15%
FTSE 100 8.084,70 +0,50%
Germany40^ 18.188,50 +0,28%
Gold spot 2.313,46 -0,37%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+27,64%
ASMI
+10,38%
NX FIL...
+4,17%
RANDST...
+4,09%
BESI
+3,67%

Dalers

ALLFUN...
-9,00%
ING
-5,40%
Avantium
-2,17%
WDP
-1,90%
IMCD
-1,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links