Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

nieuws uit Japan!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.366 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Lagere groei Japanse export

Gepubliceerd op 21 okt 2013 om 07:05 | Views: 2.101


TOKIO (AFN) - De export van Japan is in september minder hard gegroeid dan verwacht. Dat bleek maandag uit data van het ministerie van Financiën. De uitvoer naar alle belangrijke regio's viel terug.

Japan exporteerde vorige maand 11,5 procent meer dan een jaar geleden, het zwakste niveau in 3 maanden tijd. In augustus was er nog sprake van een groei met 14,6 procent (herzien van 14,7 procent). Economen rekenden voor september op een exportgroei van 15,6 procent.

De import nam vorige maand met 16,5 procent toe. Het handelstekort van Japan kwam uit op 932,1 miljard yen (circa 7 miljard euro). Het is de 15e keer op rij dat het land een handelstekort in de boeken zet.
voda
0
Nikkei levert winst in

Gepubliceerd op 23 okt 2013 om 08:12 | Views: 2.694TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio moest woensdag een eerdere winst uit handen geven. De hoop dat de Amerikaanse centrale bank het stimuleringsbeleid intact zal laten na het zwakke banenrapport zorgde aanvankelijk voor optimisme en stuurde de Japanse beurs in de vroege handel tot het hoogste niveau in meer dan 3 weken tijd. Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar gooide echter roet in het eten.

De Nikkei-index eindigde uiteindelijk 2 procent lager op 14.426,05 punten. Beleggers grepen de duurdere yen aan om wat winst te nemen onder de sterk gestegen Japanse exportbedrijven. Fuji Heavy Industries verloor 1,3 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei wil de Japanse automaker de productiecapaciteit van het automerk Subaru verdubbelen in de Verenigde Staten.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden ook verliezen geleden. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,2 procent lager in de middaghandel. De Kospi in Seoul zakte 1 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,3 procent.
voda
0
Grote terugroepactie Nissan

Gepubliceerd op 23 okt 2013 om 17:32 | Views: 1.231

Nissan Motor 23 okt

JPY 997,00-19,00(-1,87%)


DETROIT (AFN/RTR) - Het Japanse autoconcern Nissan roept wereldwijd ruim 188.000 auto's terug in verband met een probleem met de software van het antiblokkeersysteem. De meeste auto's (ruim 151.000) moeten in de Verenigde Staten terug naar de garage. Dat maakte Nissan woensdag bekend.

Het gaat om SUV-wagens van de types Pathfinder, Infiniti en QX60. Ook in Canada, China, Rusland, Mexico en andere landen worden auto's teruggeroepen naar de garage. Volgens Nissan zijn er geen ongelukken of verwondingen bekend door het defect. Door het mankement kan de remweg van de auto's langer zijn dan bestuurders verwachten, aldus het autoconcern, waardoor het risico op een ongeluk toeneemt.

Eigenaren zullen binnen 60 dagen op de hoogte worden gebracht, waarna het probleem kosteloos zal worden verholpen. Het is niet duidelijk of ook in Nederland auto's terug worden geroepen. Nissan Nederland was niet direct bereikbaar voor commentaar.
voda
0
Japanse inflatie houdt aan

Gepubliceerd op 25 okt 2013 om 06:57 | Views: 2.796


TOKIO (AFN) - Het gemiddelde prijspeil in Japan is in september verder gestegen. Dat blijkt uit cijfers die het Japanse statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De totale inflatie in Japan kwam vorige maand uit op 1,1 procent, tegen 0,9 procent in augustus. De kerninflatie, waarbij geen rekening wordt gehouden met de prijzen van vers voedsel, kwam uit op 0,7 procent. Deze toonaangevende graadmeter voor de geldontwaarding stond een maand eerder op 0,8 procent.

Japan voert een agressief stimuleringsbeleid om een einde te maken aan de jarenlange periode van aanhoudend dalende prijzen (deflatie) en om de economie te stimuleren. In de afgelopen maanden heeft dit geleid tot een bescheiden toename van de inflatie, die vooral wordt veroorzaakt door hogere energieprijzen en de zwakkere yen, die importproducten duurder maakt.
voda
0
Dure yen drukt Nikkei

Gepubliceerd op 25 okt 2013 om 08:14 | Views: 2.678TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag flink lager gesloten. Een duurdere Japanse yen zorgde voor druk op de belangrijke exportbedrijven van Japan. De Nikkei-index eindigde 2,8 procent lager op 14.088,19 punten.

Canon verloor 1,6 procent. De Japanse fabrikant van onder meer digitale camera's verlaagde voor het tweede kwartaal op rij zijn winstverwachting voor dit jaar. Automaker Mitsubishi Motors schroefde daarentegen zijn winstverwachting voor dit jaar op en won 1,2 procent.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten stonden ook overwegend in het rood. De Hang Seng in Hongkong zakte 0,7 procent. De Kospi in Seoul daalde 0,6 procent door koersverliezen van zwaargewichten Samsung en LG Electronics, die beide met kwartaalcijfers kwamen. Beleggers grepen de recordwinst van Samsung aan om wat winst te nemen, terwijl de winst van LG ver onder de verwachting van analisten uitkwam. De All Ordinaries in Sydney klom 0,2 procent.
voda
0
Toyota profiteert van zwakkere yen

Gepubliceerd op 28 okt 2013 om 07:31 | Views: 2.648

Toyota Motor Corp. 28 okt

JPY 6.310,00+110,00(+1,77%)


TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Toyota vaart wel bij de verzwakking van de yen ten opzichte van andere valuta. In het derde kwartaal verkocht het Japanse bedrijf wereldwijd de meeste auto's van alle autofabrikanten.

Afgelopen kwartaal werden in totaal 2,5 miljoen Toyota's verkocht, tegen 2,4 miljoen auto's van General Motors en 2,3 miljoen van het hele Volkswagenconcern. De verkopen van Toyota lagen daarmee bijna 3 procent hoger dan een jaar eerder.

Japanse exporteurs profiteren vooral van de sterke daling van de yen ten opzichte van de dollar, die hun producten goedkoper maakt op de Amerikaanse markt. Dit jaar verloor de Japanse munt al zo'n 11 procent van zijn waarde tegenover de dollar.

Btw-verhoging

De yen daalt door het economische stimuleringsbeleid dat onder leiding van de vorig jaar aangetreden premier Shinzo Abe is ingezet. De Japanse munt bereikte in oktober 2011 nog de hoogste waarde sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar daalt sinds Abe eind vorig jaar zijn stimuleringsplannen ontvouwde.

Toyota zag de verkopen in de Verenigde Staten vorig kwartaal met 12 procent stijgen, tot 586.016 auto's. Daarmee moest het in dat land alleen General Motors voor zich dulden. Ook andere Japanse autofabrikanten als Honda, Nissan en Subaru wisten de verkopen in 's werelds grootste economie stevig op te voeren.

De autoverkopen in Japan namen vorig kwartaal voor het eerst in een jaar weer toe. Die opleving is te danken aan licht economisch herstel en aan de btw-verhoging die voor april volgend jaar is aangekondigd. Analisten verwachten dat de autoverkopen in Japan blijven stijgen totdat de hogere belasting is ingevoerd.
voda
0
Nikkei toont herstelt

Gepubliceerd op 28 okt 2013 om 07:18 | Views: 2.869TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio toonde maandag herstel. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de flinke verliesbeurt van vrijdag. Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar bood steun aan de handel. De Nikkei-index eindigde 2,2 procent hoger op 14.396,04 punten.

JFE Holdings leverde 1,3 procent in na de tegenvallende halfjaarcijfers die de op een na grootste staalmaker van Japan vrijdag naar buiten bracht. De Japanse maker van elektronische componenten TDK steeg bijna 1,5 procent nadat zakenkrant Nikkei had gemeld dat de halfjaarwinst van het bedrijf naar verwachting met 8 procent is gestegen.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook winsten zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,6 procent hoger in de middaghandel. China Construction Bank (CCB) won bijna 1 procent. De op een na grootste Chinese bank heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 56,8 miljard yuan (6,8 miljard euro), bijna 10 procent meer dan een jaar eerder. De Kospi in Seoul klom 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney kreeg er 1 procent bij.
voda
0
Nikkei sluit licht lager

Gepubliceerd op 29 okt 2013 om 07:12 | Views: 2.715


TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koersstijging van een dag eerder. Ook werd gewacht op de beslissingen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, die dinsdag aan een tweedaagse beleidsvergadering begint. De Nikkei-index eindigde met een min van 0,5 procent op 14.325,98.

Komatsu ging ruim 8 procent onderuit. De op een na grootste maker van bouwmachines ter wereld verlaagde de winstverwachting voor het gehele boekjaar vanwege een sterker dan verwachte afname van de vraag naar mijnbouwmachines. Vorige week schroefde de Amerikaanse concurrent Caterpillar, ’s werelds grootste fabrikant van bouwmachines, om dezelfde reden de winstverwachting terug.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten toonden een verdeeld beeld. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,5 procent in. De Kospi in Seoul klom 0,2 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde onveranderd. De Britse bank Standard Chartered, die het merendeel van de winst in Azië realiseert, verloor 0,9 procent na tegenvallende derdekwartaalcijfers.
voda
0
Japanse industriele productie stijgt 1,5%, binnenlandse vraag trekt aan


AMSTERDAM (Dow Jones)--De industriele productie van Japan steeg in september op maandbasis met 1,5% nu de binnenlandse vraag flink is aangetrokken, blijkt woensdag uit cijfers van het Japanse ministerie van eonomische zaken, handel en industrie.

De stijging komt overigens wel lager uit dan door analisten vooraf was voorspeld. Zij gingen uit van een stijging met 1,8%. Het augustus-cijfer werd herzien naar een daling met 0,9%.

Terwijl de binnenlandse vraag stijgt, ondervindt de export van het land nog de nodige druk, reden waarom bedrijven terughoudend zijn in uitbreiding in die richting.

De grootste bijdrage aan de stijging van de industriele productie kwam uit transportmiddelen, informatie- en communicatietechnologie en elektronische onderdelen en toepassingen.

Voor oktober verwachten Japanse bedrijven een productiestijging met 4,7%, maar een afname van 1,2% in november.

Het ministerie heeft zijn beoordeling voor de trend in de industriele productie voor het eerst sinds maart van dit jaar verhoogd naar 'herstellend' tegen een maand eerder 'geleidelijk herstellend'.

Woensdag kwam ook de autoproductie van Japan naar buiten. De productie van personenauto's, vrachtwagens en bussen steeg in september op jaarbasis voor het eerst in meer dan een jaar tijd: +13%. Dat bleek uit cijfers van de Japanse associatie van autoproducenten.

De export van voertuigen steeg met 10,2% op jaarbasis en dat betekent de tweede stijging op rij. De binnenlandse vraag liep 17,0% op.


Door Warnock, eanor.warnock@wsj.com; vertaald en bewerkt door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

voda
0
Nintendo in de rode cijfers

Gepubliceerd op 30 okt 2013 om 09:31 | Views: 1.826


TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse computerspelletjesbedrijf Nintendo heeft over het afgelopen kwartaal een verlies geleden. Het bedrijf heeft last van een tegenvallende vraag naar zijn Wii U-spelcomputer, die in november vorig jaar op de markt kwam.

Het nettoverlies in de periode tot en met eind september bedroeg 8 miljard yen (59 miljoen euro), zo blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers. Over de eerste helft van het gebroken boekjaar werden 460.000 Wii U-consoles verkocht en 3,89 miljoen draagbare 3DS-spelcomputers. Over het gehele boekjaar mikt Nintendo op een verkoop van 9 miljoen Wii U's en 18 miljoen 3DS-consoles. Nintendo verlaagde onlangs de prijs van de Wii U in de Verenigde Staten om zo meer klanten te lokken.

Het concern verwacht voor het gehele boekjaar een operationele winst van 100 miljard yen. In de eerste helft werd een operationeel verlies geleden van 23 miljard yen.
voda
0
All Nippon Airways verlaagt winstverwachting

Gepubliceerd op 30 okt 2013 om 08:56 | Views: 2.219


TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - All Nippon Airways (ANA), de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan, heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. De maatschappij zag de brandstofkosten flink stijgen na de daling van de yen tegenover de dollar en moest bovendien een deel van zijn Dreamliner-toestellen van Boeing aan de grond houden.

ANA verwacht een nettowinst van 15 miljard yen (111 miljoen euro) in zijn gebroken boekjaar dat op 31 maart eindigt, maakte de luchtvaartmaatschappij woensdag bekend. Dat is minder dan de gemiddelde schatting van 39,8 miljard yen van analisten. ANA had eerder een winst voorspeld van 45 miljard yen. Het bedrijf gaat ervan uit dat ook de omzet en het bedrijfsresultaat lager zullen uitvallen.

De luchtvaartmaatschappij betaalt veel meer dollars voor zijn brandstof nu de Japanse yen vorig kwartaal 20 procent in waarde daalde. Verder ging de omzet omlaag doordat de Dreamliner-vloot ruim 4 maanden aan de grond bleef wegens problemen met smeltende batterijen.

All Nippon heeft in totaal 66 vliegtuigen van de Boeing 787 Dreamliner besteld. Eind vorige maand had de vervoerder 23 toestellen van dit type in de vloot.
voda
0
Nippon Steel verhoogt winstverwachting

Gepubliceerd op 30 okt 2013 om 08:12 | Views: 2.704


TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse Nippon Steel & Sumitomo Metal, 's werelds op één na grootste staalbedrijf, heeft woensdag zijn winstverwachting voor dit lopende boekjaar naar boven bijgesteld. De winst voor belastingen uit lopende activiteiten zal uitkomen op 340 miljard yen (2,5 miljard euro), van een eerder voorspelde 300 miljard yen.

De omzet in het boekjaar dat volgend jaar maart eindigt, wordt geraamd op 5,45 biljoen yen. De nettowinst komt naar verwachting uit op 200 miljard yen, terwijl de gemiddelde analistenverwachting op 232 miljard yen ligt.

Het staalconcern ontstond vorig jaar oktober uit de fusie van Nippon Steel en Sumitomo Metal Industries.
voda
0
Winst Honda beneden verwachting

Gepubliceerd op 30 okt 2013 om 07:48 | Views: 2.222


Honda Motor 30 okt

JPY 3.965,00+50,00(+1,28%)


TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse auto- en motorfietsenfabrikant Honda heeft in het afgelopen kwartaal een winst behaald van 120,4 miljard yen (873 miljoen euro). Dat was minder dan gemiddelde schattingen van analisten die uitgingen van 139 miljard yen.

De autoproducent handhaaft wel zijn winstverwachting van 580 miljard yen over het hele jaar, meldde het bedrijf woensdag bij zijn tweedekwartaalresultaat dat eind september eindigde.

Honda, 's-werelds grootste fabrikant van motorfietsen, zei dat de verkopen van motorfietsen in Zuidoost-Azië ongeveer gelijk waren aan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De afzet van auto's in Thailand, de grootste markt voor Honda in de regio, kromp met 22 procent, nadat stimuleringsmaatregelen van de overheid waren beëindigd.
voda
0
Nikkei sluit in mineur

Gepubliceerd op 31 okt 2013 om 07:14 | Views: 1.967


TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag in de min gesloten. De handel stond in het teken van de besluiten van centrale banken. In de Verenigde Staten hield de Federal Reserve het steunbeleid ongewijzigd en ook de Bank of Japan bracht geen wijzigingen aan in het zeer ruime monetaire beleid. De Nikkei-index eindigde 1,2 procent lager op 14.327,94 punten.

All Nippon Airways (ANA) leverde flink in. De grootste luchtvaartmaatschappij van Japan verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar. ANA zag de brandstofkosten flink stijgen na de daling van de yen tegenover de dollar en moest bovendien een deel van zijn Dreamliner-toestellen aan de grond houden. Het bedrijf gaat ervan uit dat ook de omzet en het bedrijfsresultaat lager zullen uitvallen.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden eveneens verliezen geleden. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,5 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul daalde 1,4 procent. De All Ordinaries in Sydney boekte een klein verlies van 0,1 procent.
voda
0
Nikkei sluit nipt hoger

Gepubliceerd op 5 nov 2013 om 07:14 | Views: 2.649TOKIO (AFN) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de beurs dinsdag nipt hoger gesloten na een schommelende handelssessie. Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en een winstwaarschuwing van de Japanse automaker Nissan zorgden voor terughoudendheid onder beleggers. De Nikkei eindigde 0,2 procent in de plus op 14.225,37 punten.

Nissan Motor ging ruim 10 procent onderuit. De op twee na grootste autofabrikant van Japan verlaagde afgelopen vrijdag de winstverwachting voor het gehele boekjaar na teleurstellende resultaten in de eerste helft van het jaar, dat loopt tot maart 2014. Concurrent Suzuki Motor leverde 0,8 procent in ondanks dat het bedrijf een recordwinst rapporteerde over de eerste 6 maanden van het boekjaar.

De andere aandelenbeurzen in Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,4 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul verloor 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,8 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten op 2,5 procent.
voda
0
Toyota verhoogt winstverwachting

Gepubliceerd op 6 nov 2013 om 08:55 | Views: 2.464

Toyota Motor Corp.06 nov
JPY 6.350,00 +30,00(+0,47%)


TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse autofabrikant Toyota verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar met 13 procent. De zwakkere yen heeft de exporten van de Prius en Lexus modellen uit Japan flink gestimuleerd, aldus Toyota woensdag.

De nettowinst zal waarschijnlijk stijgen tot 1,67 biljard yen (12,5 miljard euro) in het gebroken boekjaar dat eindigt op 31 maart. Eerder ging de grootste autofabrikant ter wereld uit van een winst van 1,48 biljard yen. Analisten verwachten een winst van 1,82 biljard yen.

De nettowinst van Toyota was het afgelopen kwartaal hoger dan die van General Motors en Volkswagen samen. Dat heeft ook het vertrouwen in het beleid van premier Shinzo Abe verstevigd. De Japanse munteenheid werd afgelopen jaar minder waard, waardoor de Japanse exporten zijn gestegen.

Het optimisme over 'Abenomics' was in de afgelopen periode nog weifelend, toen Japanse bedrijven als Sony en Nissan Motor hun winstprognoses naar beneden bijstelden. ,,Toyota is het bedrijf dat het meest heeft geprofiteerd van Abenomics vanwege de munt'', zei Takaki Nakanishi van onderzoeksbureau Nakanishi Research Institute. ,,De minister-president zal waarschijnlijk zeggen dat dit een overwinning is voor Abenomics, dat zijn richting goed is en dat de winst van Toyota het bewijs is.''
voda
0
Nikkei hoger dankzij zwakke yen

Gepubliceerd op 6 nov 2013 om 07:11 | Views: 2.357


TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is woensdag hoger gesloten. Beleggers stapten weer in de markt nadat de Japanse hoofdindex een dag eerder het laagste punt in 3 weken bereikte. Een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgde daarbij voor koerswinsten onder de belangrijke Japanse exportbedrijven. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 14.337,31 punten.

Elders in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen op de beurzen beperkt. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van belangrijke gebeurtenissen later in de week. Aan het einde van de week verschijnt het Amerikaanse banenrapport. De banengroei is een bepalende factor voor het steunbeleid van de Federal Reserve. Daarnaast vergadert de Chinese Communistische Partij aankomend weekeinde over het economische beleid.

De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,3 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul en de All Ordinaries in Sydney bleven onveranderd.
3.366 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

19:46 De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1159 +0,29%
  Germany30^ 12.652,90 -0,02%
  Gold spot 1.490,91 -0,07%
  LDN100-24h 7.148,05 -0,42%
  NY-Nasdaq Composite 8.156,85 +0,40%
  US30# 26.855,57 -0,65%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  juliozunderglas op 18-okt-19 18:50
  (3)

  pink op 18-okt-19 18:27
  (6)

  dasokwat op 18-okt-19 18:15
  (9)

  Erny op 18-okt-19 18:06
  (19)

  Jvdpee op 18-okt-19 17:52

  Column Forum Meer»

  (276)

  fred optie op 18-okt-19 20:12
  (1)

  Brievenbus op 18-okt-19 18:51
  (6)

  Dirk JGC op 18-okt-19 16:54
  (4)

  geobeo op 18-okt-19 13:54
  (1)

  Snugger op 18-okt-19 12:56