Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

nieuws uit Japan!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.544 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 171 172 173 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Nikkei onderuit door onrust VS-Iran

Gepubliceerd op 6 jan 2020 om 07:14 | Views: 2.386

TOKYO-Nikkei 225 07:20
23.204,86 -451,76 (-1,91%)

TOKIO (AFN) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een vakantieperiode, is de Japanse aandelenbeurs maandag met een flink verlies begonnen aan het nieuwe jaar. Beleggers deden hun aandelen van de hand door de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, die afgelopen week werden aangewakkerd door de dood van een hoge Iraanse generaal bij een Amerikaanse luchtaanval.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 1,9 procent lager op 23.204,86 punten en bereikte het laagste niveau in een maand tijd. Belangrijke Japanse exportbedrijven kampten met een duurdere yen, die in onrustige tijden als een veilige haven wordt gezien. De automakers Toyota en Honda zakten respectievelijk 1,9 en 3 procent. Robotmaker Fanuc verloor 1,6 procent.

Nissan daalde 1,7 procent na de vlucht van de voormalige topman Carlos Ghosn. De oud-topman van de autobedrijven Renault en Nissan vluchtte vorige week van Japan naar Libanon. Japan heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd voor Ghosn, die in Japan wordt verdacht van fraude.

De Chinese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De hoofdindex in Shanghai ging tussentijds 0,3 procent vooruit en de Hang Seng-index in Hongkong leverde 0,9 procent in. De Kospi in Seoul verloor 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot een fractie hoger dankzij koerswinsten onder de energiebedrijven.
voda
0
Japanse industrie krimpt harder

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan is in december in een hoger tempo gekrompen. Dit meldde Markit maandag.

De inkoopmanagersindex die de industriële activiteit meet, kwam in december uit op 48,4 tegen 48,9 in november. Daarmee wijst de index nu al acht maanden op rij op krimp.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Japanse dienstensector krimpt weer

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse dienstensector is in december weer iets gekrompen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics en Jibun Bank.

De inkoopmanagersindex daalde van 50,3 in november naar 49,4 afgelopen maand.

De industrie bleek eerder deze week in een hoger tempo gekrompen, met een indexstand van 48,4 in december. Een maand eerder was dit nog 48,9.

Econoom Joe Hayes van IHS Markit denkt dat op basis van de inkoopcijfers de Japanse economie in het vierde kwartaal is gekrompen.

"De laatste data benadrukken dat de bal weer bij [premier] Abe en de Bank of Japan ligt om naar manieren te kijken om de binnenlandse economie te simuleren", aldus Hayes.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei toont stevig herstel

Gepubliceerd op 7 jan 2020 om 07:14 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 06:59
23.544,05 +339,19 (+1,46%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs toonde dinsdag een stevig herstel. Beleggers schoven de zorgen over de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran aan de kant en trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street. De Japanse yen die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien daalde in waarde en zorgde voor koerswinsten bij de exportbedrijven in Tokio.

De toonaangevende Nikkei sloot uiteindelijk 1,6 procent hoger op 23.575,72 punten. Een dag eerder raakte de index nog 1,9 procent kwijt. Japanse autobedrijven als Mazda, Honda en Toyota, die veel voertuigen verkopen in het buitenland, stegen tot 2,7 procent dankzij de daling van de yen. Technologieconcern Sony won 3,2 procent en bereikte het hoogste niveau in ruim achttien jaar door de hoop op sterke jaarcijfers van het bedrijf.

Ook de andere beurzen in Azië gingen vooruit. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,5 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong kreeg er ook 0,5 procent bij. De Kospi in Seoul dikte 0,9 procent aan en de Australische All Ordinaries in Sydney eindigde de dag met een winst van 1,4 procent.
voda
0
Japans arrestatiebevel tegen vrouw Ghosn

Carole Ghosn (rechts), eerder dit jaar met haar man Carlos in Tokio. Foto: Issei Kato/Reuters

Japan heeft dinsdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Carole Ghosn, de vrouw van de voortvluchtige Carlos Ghosn. Ze wordt verdacht van meineed.

Carlos Ghosn, de voormalige topman van Nissan, wist vorige week Japan te ontvluchten. Hij stond onder huisarrest, in afwachting van een proces op verdenking van financiële malversaties. Ghosn bevindt zich nu in Libanon, waar hij van plan is om morgen een persconferentie te houden. Het wordt zijn eerste openbare optreden sinds zijn arrestatie in november 2018. Ook Carole is in Libanon.
Gelogen
Het arrestatiebevel tegen Carole Ghosn is uitgevaardigd omdat zij zou hebben gelogen dat ze niemand kende bij een bedrijf dat betalingen van Nissan heeft ontvangen en dat geld vervolgens heeft doorgesluisd naar een bedrijf van de gewezen Nissan-topman. Een woordvoerder van Ghosn noemde tegenover persbureau Reuters het uitvaardigen van een arrestatiebevel tegen Carole 'pathetisch'.

Japan wil meer medewerking
De Japanse ambassadeur in Beiroet vroeg dinsdag tijdens een ontmoeting met de Libanese president Michel Aoun om 'meer medewerking' bij arrestatie van Carlos Ghosn. Japan zegt er alles aan te willen doen om de voormalige Nissan-baas terecht te laten staan.

Een woordvoerder van het Libanese ministerie van justitie verklaarde evenwel dat Ghosn op legale wijze Libanon is binnengekomen en zich kan beroepen op Libanese wetten, gezien zijn Libanese nationaliteit.

Interne coup
Ghosn beschikt naast de Libanese ook over de Franse en Braziliaanse nationaliteit. Hij wist Japan te ontvluchten, hoewel zijn drie paspoorten waren ingenomen. Libanon heeft geen uitleveringsverdrag met Japan.

Naar verwachting zal Carlos Ghosn woensdag op de persconferentie betogen dat hij bij Nissan het slachtoffer is geworden van een interne coup. Die coup zou mede zijn opgezet door Japanse autoriteiten, die volgens Ghosn plannen voor een fusie tussen Nissan en Renault wilden blokkeren.

fd.nl/achtergrond/1330247/japans-arre...
Bijlage:
voda
0
Nikkei zakt na raketaanval Iran

Gepubliceerd op 8 jan 2020 om 07:12 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 07:00
23.222,45 -353,27 (-1,50%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met een stevig verlies gesloten. De geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran namen verder toe na een Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak. Iran heeft wraak gezworen voor de Amerikaanse raketaanval afgelopen week, waarbij de Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood.

De Nikkei in Tokio eindigde 1,6 procent in de min op 23.204,76 punten. Een dag eerder liet de Japanse hoofdindex nog een herstel zien van 1,6 procent. Bij de bedrijven verloren zwaargewichten als retailbedrijf Fast Retailing en robotmaker Fanuc respectievelijk 1,9 en 2,1 procent. Het Japanse oliebedrijf Inpex won 0,3 procent dankzij de hogere olieprijzen.

De Chinese beurzen verloren eveneens terrein. De beursgraadmeter in Shanghai raakte tussentijds 1,2 procent kwijt en de Hang Seng-index in Hongkong leverde een zelfde percentage in. De Kospi in Seoul verloor eveneens 1,2 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney ging 0,1 procent lager de dag uit.
voda
0
Consumentenvertrouwen Japan weer gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Het Japanse consumentenvertrouwen is in december verder gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Japanse overheid.

Afgelopen maand steeg de vertrouwensindex ten opzichte van november met 0,4 punt naar 39,1 punten. In november steeg de index al met 2,5 punten.

De index die het sentiment over het levensonderhoud in het algemeen meet, steeg met 0,4 punt. De index voor inkomensgroei steeg 0,1 punt en die voor de werkgelegenheid daalde met 0,1 punt. De index die de bereidheid meet om duurzame producten te kopen, steeg met 1,3 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Carlos Ghosn: 'Ik moest kiezen: doodgaan in Japan of vluchten'

De gevallen topman van Renault-Nissan, die in Japan wegens fraude terecht moet staan maar het land wist te ontvluchten, gaf een uitgebreide verklaring waarin hij alle beschuldigingen verwerpt. Foto: Reuters

Carlos Ghosn, de voormalige topman van Renault-Nissan, heeft woensdag in Beiroet alle tenlasteleggingen van de openbare aanklager in Japan resoluut van de hand gewezen. 'De beschuldigingen zijn onwaar. Ik had nooit gearresteerd mogen worden', zei Ghosn, die sprak van een 'lastercampagne' en een 'samenzwering'.

Ghosn werd op 19 november 2018 op de luchthaven van Tokio gearresteerd wegens vermeende fraude. In afwachting van een fraudeproces stond hij onder huisarrest, maar hij wist op 30 december naar Libanon te ontkomen.

'Geen eerlijk proces'
Tijdens de drukbezochte persconferentie, die tweeënhalf uur duurde, liet Ghosn niets los over de wijze waarop hij Japan was ontvlucht, maar gaf hij wel aan wat zijn beweegredenen waren. Volgens hem had hij in Japan geen uitzicht op een snel en eerlijk proces.

Hij zei bereid te zijn zich te verantwoorden voor de Franse justitie. 'Ik sta niet boven de wet', zei Ghosn. 'Ik ben niet voor het recht gevlucht, maar voor onrecht en politieke vervolging.'

Vragen van journalisten beantwoordde de zakenman moeiteloos in vier talen: Arabisch, Engels, Frans en Portugees. Ghosn, geboren in Brazilië, is van Libanese afkomst en studeerde in Frankrijk. Hij toonde daarbij diverse documenten die zijn onschuld moesten aantonen.

De afgelopen dertien maanden in Japan noemde Ghosn een 'nachtmerrie'. Het was hem verboden zijn vrouw Carole te zien. 'Het was niet zo heel moeilijk om de conclusie te trekken dat ik óf in Japan dood zou gaan, óf dat ik moest zien te vluchten.'

Hij sprak van 'karaktermoord' en 'een systematische campagne van een handvol kwaadaardige mensen die mijn reputatie kapot wilden maken.' Volgens hem was een aantal functionarissen bij Nissan uit op zijn val, om een einde te maken aan de Franse invloed op het concern binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Ze speelden daarbij onder een hoedje met regeringsfunctionarissen, aldus Ghosn. 'Zeventien jaar lang gold ik in Japan als een rolmodel. Toen werd ik opeens afgeschilderd als een kille, hebzuchtige dictator.'

Nissan-functionarissen
Ghosn gaf ook zes namen, waaronder die van Hiroto Saikawa, die destijds nog ceo van Nissan was, maar in november moest aftreden.

Namen Nissan-functionarissenCarlos Ghosn gaf tijdens de persconferentie woensdag in Beiroet zes namen van (voormalige) Nissan-functionarissen die hem ten val zouden hebben gebracht. Naast Hiroto Saikawa, die in november 2019 moest aftreden als ceo, gaat het om oud-bestuurslid Toshiaki Onuma, Hari Nada, voormalig hoofd juridische zaken, Masakazu Toyoda, hoofd van de benoemingscommissie van Nissan, Hidetoshi Imazu, de voormalig interne auditor en Hitoshi Kawaguchi, de oud-directeur die overheidsrelaties onderhield. Ghosn wilde de namen van de gezagsdragers niet prijsgeven. 'Ik geniet de gastvrijheid van Libanon en ik zeg niets wat dit land en dit volk schade kan berokkenen.'

De Nissan-functionarissen kregen volgens Ghosn de steun van de Japanse justitie. Hij beschuldigde de Japanse openbaar aanklager er ook van valse informatie naar de pers te hebben gelekt. 'Feiten, waarheid en recht zijn voor hen irrelevant', zei Ghosn, die erop wees dat 99,4% van de aanklachten in Japan leidt tot veroordeling. 'Ik wed dat dit percentage voor buitenlanders nog hoger ligt.'
In een reactie wees het openbaar ministerie van Tokio Ghosns beschuldigingen van de hand. 'Carlos Ghosn handelde bij zijn vlucht uit Japan op een manier die op zichzelf een misdrijf zou kunnen vormen. Zijn verklaringen tijdens zijn persconferentie konden zijn daden niet rechtvaardigen', aldus de Japanse openbare aanklager.

Barre omstandigheden
Ghosn zat 140 dagen in de gevangenis. Hij vertelde dat hij zes weken in een kleine isoleercel doorbracht. Kerst 2018 en oud en nieuw moest hij alleen doorbrengen. Contact met familie was verboden. 'Geen raam, dag en nacht licht, dertig minuten luchten, maar niet in het weekend of op feestdagen, tweemaal in de week douchen, geen voorgeschreven medicatie, verhoren van acht uur zonder advocaat.'

Brieven van familieleden werden hem door zijn advocaat getoond via een raampje in de celdeur. 'Men wilde mij breken en mij tot een bekentenis dwingen. Ik had geen ander keus dan mijzelf en mijn gezin te beschermen.'

fd.nl/ondernemen/1330295/carlos-ghosn...
Bijlage:
voda
0
Stichting Japanse Ereschulden: Den Haag moet excuses van Mitsubishi eisen voor wandaden

De Stichting Japanse Ereschulden (JES) vindt het onverteerbaar dat Den Haag op het punt staat haar Eneco-aandelen te verkopen aan Mitsubishi. De Japanse multinational heeft nooit excuses gemaakt voor haar wandaden en gruwelijkheden in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ingrid de Groot 08-01-20, 13:15 Laatste update: 14:45

Jan van Wagtendonk, overlevende van jappenkamp. © Foto Marco Okhuizen

Den Haag moet volgens de stichting eerst excuses eisen van het bedrijf. In een overeenkomst met het stadsbestuur zou volgens JES ook compensatie moeten worden geregeld voor het leed en de pijn die Mitsubishi tijdens de oorlog de Nederlanders uit Indië heeft aangedaan.

Voorzitter Jan van Wagtendonk (82) van de stichting spreekt vanmiddag in bij de commissievergadering in het stadhuis over de verkoop van de aandelen van Eneco. Hij verloor als kind zijn vader en grootvader tijdens de bezetting door de Japanners van Nederlands-Indië. Ze werden gemarteld en gedood. In een kamp verloor hij zijn jongere broer.


Hoogste bod
De Stichting JES is ontdaan. ‘Tijdens de oorlog zette Mitsubishi krijgsgevangenen massaal in als slaven in hun vestigingen in Japan en door Japan bezette gebieden. De omstandigheden waren verschrikkelijk. Velen lieten het leven, ook vele Nederlanders uit Indië,’ stelt Van Wagtendonk in een verklaring die hij vanmiddag zal voorlezen.

De Haagse fracties zijn in meerderheid vooral positief gestemd over de verkoop aan de Japanners. Mitsubishi en haar partner Chubu deden vorig jaar bij de race om de Eneco-aandelen (in bezit van 44 gemeenten) verrassend het hoogste bod: 4,1 miljard euro. De gemeenteraad van Den Haag bezit nu 16,44 procent van de aandelen en zou door de verkoop 675 miljoen euro ontvangen. De gemeenteraad moet nog wel groen licht geven voor de deal.

Tekst gaat verder onder foto

Nederlandse vrouwen in een Jappenkamp moeten de traditionele buiging voor de Japanse keizer maken, Nederlands Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. © FOTO: Koninklijk Instituut voor Taal Land-, en Volkenkunde Leiden (KITLV leiden)

De stichting vindt het schokkend dat bij de beoordeling van de verkoop volgens haar door het stadsbestuur nauwelijks wordt stilgestaan bij het oorlogsverleden van Mitsubishi.

‘Mitsubishi was tijdens de Tweede Wereldoorlog Japans grootste conglomeraat van mijnen, scheepswerven en vele andere industriële en handelsactiviteiten die doelbewust en profijtelijk de Japanse oorlogsmachine ondersteunde. Na de oorlog is Mitsubishi voortgegaan met haar industriële en handelsactiviteiten zonder excuses en compensatie te bieden aan de slachtoffers van haar oorlogsactiviteiten.’

Van Wagtendonk wijst erop dat de bedrijfstak Mitsubishi Heavy nog steeds een van de grootste wapenfabrikanten ter wereld is. Mitsubishi moet haar verantwoordelijkheid nemen, vindt hij. ‘Het moet een eer zijn voor het bedrijf, 75 jaar na de Japanse capitulatie om haar verantwoordelijkheid voor haar oorlogsverleden te erkennen en deze blijvende regelen met de Stichting Japanse Ereschulden.’

www.ad.nl/den-haag/stichting-japanse-...
voda
0
Nikkei veert op dankzij Trump

Gepubliceerd op 9 jan 2020 om 07:11 | Views: 286

TOKYO-Nikkei 225 06:58
23.741,85 +537,09 (+2,31%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs veerde donderdag stevig op na het verlies van een dag eerder. Beleggers reageerden opgelucht op de uitlatingen van president Donald Trump die verklaarde geen militaire actie te ondernemen tegen Iran na de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak. Een verdere escalatie van het conflict tussen Washington en Teheran lijkt daarmee te zijn voorkomen.

De Nikkei in Tokio kreeg er 2,3 procent bij en eindigde op 23.739,87 punten. Een dag eerder verloor de index nog 1,6 procent. De stemming werd gesteund door een daling van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien. Een goedkopere yen is goed voor de Japanse exportbedrijven. De maker van chipapparatuur Screen Holdings behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 6,1 procent. Ook techinvesteerder SoftBank (plus 4,7 procent) won terrein.

De Chinese beurzen gingen eveneens vooruit. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,8 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong klom 1,3 procent. De Kospi in Seoul steeg 1,2 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung won 2,6 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. De Australische All Ordinaries in Sydney sloot 0,8 procent hoger.
voda
0
Uniqlo-moeder geeft winstwaarschuwing

Gepubliceerd op 9 jan 2020 om 08:56 | Views: 208

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Fast Retailing, het moederbedrijf van kledingketen Uniqlo, heeft zijn winstverwachting voor zijn gebroken boekjaar stevig verlaagd. De onderneming had last van geopolitieke spanningen in Azië. Zo werden Japanse producten in Zuid-Korea geboycot na een ruzie tussen de twee landen en zaten ook de protesten in Hongkong het bedrijf dwars.

Het modeconcern leunt al jaren op groei buiten Japan en dan met name in Azië om de zwakte in de thuismarkt te compenseren. In die thuismarkt is het eerste kwartaal van september tot en met november normaal gesproken een sterke periode, maar een zware typhoon, een stijging in de btw en een uitzonderlijk warme novembermaand zetten de verkopen in Japan onder druk.

Fast Retailing voorziet nu een winst van 245 miljard yen, ruim 2 miljard euro. Eerder ging het bedrijf uit van een winst van 275 miljard yen voor zijn boekjaar dat tot en met augustus loopt.
voda
0
Nikkei eindigt week met winst

Gepubliceerd op 10 jan 2020 om 07:13 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 07:01
23.833,95 +94,08 (+0,40%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten na de stevige opluchtingsrally een dag eerder. De afnemende spanningen in het Midden-Oosten en de hoop op een spoedige ondertekening van het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Daarnaast werd gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat later op de dag verschijnt.

De Nikkei in Tokio ging 0,5 procent hoger het weekeinde in op 23.850,57 punten. De Japanse hoofdindex won deze week, die werd gedomineerd door de dreiging van een militair conflict tussen de VS en Iran, zo'n 0,7 procent. Fast Retailing zakte 2,8 procent. Het Japanse moederbedrijf van kledingketen Uniqlo heeft zijn winstverwachting stevig verlaagd. De onderneming had last van de handelsruzie tussen Japan en Zuid-Korea en de protesten in Hongkong.

De Aziatische toeleveranciers van de Amerikaanse techreus Apple zaten in de lift. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de verkoop van iPhones in China vorige maand met meer dan 18 procent is gestegen. Het Japanse Alps Alpine klom 1,1 procent en het Zuid-Koreaanse LG Display steeg 1 procent. Het Taiwanese Hon Hai Precision Industry, beter bekend als Foxconn, won 2,2 procent. Het aandeel Apple bereikte op Wall Street de hoogste koers ooit.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de min. De Chinese vicepremier Liu He reist volgende week naar de VS om een handtekening te zetten onder de eerste fase van het handelsakkoord tussen de economische grootmachten. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,2 procent. De Kospi in Seoul won 0,8 procent, net als de All Ordinaries in Sydney.
voda
0
Beurzen Azië overwegend vooruit

Gepubliceerd op 13 jan 2020 om 07:08 | Views: 173

TOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen maandag overwegend vooruit. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markt in Japan gesloten bleef vanwege een nationale feestdag. Beleggers keken verder vooruit uit naar de ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Een Chinese handelsdelegatie onder leiding van vicepremier Liu He is van maandag tot woensdag in Washington.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde dat de VS en China ieder halfjaar gaan overleggen over de economische relatie tussen de landen. Het plan zal bij de ondertekening van het gedeeltelijke handelsakkoord worden aangekondigd. Deze halfjaarlijkse ontmoetingen staan los van de onderhandelingen over een fase 2-handelsdeal.

In Hongkong dikte de Hang Seng-index 0,9 procent aan onder aanvoering van de Chinese technologiebedrijven. De Kospi in Seoul klom 0,9 procent dankzij sterke koerswinsten onder de Zuid-Koreaanse cosmeticabedrijven. In Sydney eindigde de All Ordinaries-index 0,4 procent lager door koersverliezen bij de Australische oliebedrijven.
voda
0
'Leiding Nissan onderzoekt breuk met Renault'

Gepubliceerd op 13 jan 2020 om 08:19 | Views: 105

LONDEN (AFN) - In de top van automaker Nissan wordt onderzocht of er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met partner Renault. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Het 'rampenplan' zou onder meer een totale scheiding van de productie- en ontwerpafdelingen behelzen.

De slechte verhoudingen tussen de Japanners en de Fransen kwam aan het licht in de nasleep van de val van automagnaat Carlos Ghosn, die jarenlang de leiding had over beide bedrijven. Ghosn werd in Japan opgepakt vanwege financiële wanpraktijken, maar wist toen hij onder huisarrest stond te ontsnappen en dook op in Libanon.

Sinds die vlucht zouden de scheidingsplannen in de top van Nissan in een stroomversnelling zijn gekomen. Ondanks pogingen om de relaties aan beide kanten te verbeteren, zijn de verhoudingen tussen de automakers volgens de bronnen juist minder geworden. Veel Nissan-managers geloven dat de alliantie met de Franse autofabrikant de Japanners eerder kwaad dan goed doet.

Slecht moment

Een eventuele breuk zou volgens de krant betekenen dat beide bedrijven gedwongen worden nieuwe samenwerkingen aan te gaan. De auto-industrie worstelt met dalende verkopen terwijl het tevens de nodige kosten moet maken voor de verschuiving naar elektrisch rijden. Het noopte meerdere automakers tot het aangaan van samenwerkingen. Zo ontvouwden Peugeot-moeder PSA en Fiat Chrysler hun fusieplannen en vormen ook Ford en Volkswagen hun eigen alliantie.

De berichten over een op handen zijn de scheiding komen voor Renault op een slecht moment. De komende weken onthult Renault meerdere gecombineerde projecten om aan te tonen dat de alliantie nog steeds kan functioneren. Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard noemde eerder een fusie met Nissan de "ultieme stap".
voda
0
Nissan Lightweight Noise-Reducing Technology at CES

Nissan is showing a new material at this year’s CES trade show that can help make car cabins quieter while also boosting energy efficiency. Nissan will demonstrate the new lightweight sound insulation material, known as acoustic meta-material, this week at CES 2020 in Las Vegas. The makeup of the new material is simple. A combination of a lattice structure and plastic film controls air vibrations to limit the transmission of wide frequency band noise (500-1200 hertz), such as road and engine noise.

Currently, most materials used to isolate this frequency band consist mainly of heavy rubber board. Nissan’s new acoustic meta-material weighs one-fourth as much as these while providing the same degree of sound isolation.

Because of its simple structure, the material’s cost competitiveness in terms of mass production is almost the same as, or possibly better than, current materials. Therefore, the material can also be applied to vehicles where the use of sound insulation materials is currently limited due to cost or weight.

Nissan started its research on meta-material technology around 2008. At the time, meta-material was used in high-sensitivity antennas used for electromagnetic wave research. Nissan worked to extend the applicability of meta-material technology to include sound waves, leading to the successful invention of acoustic meta-material.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Nikkei eindigt met winst

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 07:22 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 07:00
24.013,57 +163,00 (+0,68%)

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met winst geëindigd. Beleggers verwerkten de hogere slotstanden op Wall Street en waren vooral in afwachting van de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast werd uitgekeken naar de kwartaalcijfers van enkele grote Amerikaanse banken die later op de dag naar buiten komen.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, sloot uiteindelijk 0,7 procent in de plus op 24.025,17 punten. De Japanse exportbedrijven profiteerden van een goedkopere yen. Technologiebedrijf Sony en robotmaker Yaskawa Electric, die beide veel producten verkopen buiten Japan, wonnen 2,5 en 1,4 procent. Techinvesteerder SoftBank, een zwaargewicht in de Nikkei, klom 3,5 procent.

Nissan Motor zakte 3 procent en bereikte het laagste niveau in ruim acht jaar. De Japanse automaker zou volgens zakenkrant Financial Times een einde willen maken aan de jarenlange samenwerking met zijn Franse partner Renault in de nasleep van de val van automagnaat Carlos Ghosn.

Chinese export toegenomen

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de min. Op macro-economisch vlak bleek dat de Chinese export in december sterker dan verwacht is toegenomen. De Chinese yuan zat in de lift en steeg tot het hoogste niveau sinds juli vorig jaar. De VS hebben hun eerdere beschuldiging van valutamanipulatie door China ingetrokken in aanloop naar de ondertekening van het fase 1-handelsakkoord tussen beide landen.

In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,3 procent en de Kospi in Seoul won 0,3 procent. In Sydney sloot de All Ordinaries-index 0,9 procent hoger onder aanvoering van de Australische mijnbouwers.
voda
0
Nikkei lager na afwachtende sessie

Gepubliceerd op 15 jan 2020 om 07:18 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 07:02
23.906,30 -118,87 (-0,49%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag lager gesloten. Beleggers waren in afwachting van de ondertekening van de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, die later op de dag zou moeten plaatsvinden. Marktpartijen zijn vooral benieuwd naar de details van het akkoord. Berichten dat Washington niet van plan zou zijn om eerder opgelegde importtarieven op Chinese goederen terug te draaien zorgden daarbij voor terughoudendheid.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 0,5 procent in de min op 23.916,58 punten. De aandelen van technologieconcern Sony en techinvesteerder SoftBank werden van de hand gedaan na de recente sterke opmars van beide bedrijven en verloren respectievelijk 1,9 en 1,4 procent. Square Enix Holdings zakte 4,4 procent na uitstel van de lancering van een nieuw computerspel van het bedrijf. Entertainmentbedrijf Toho verloor 5,7 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.

De Chinese beurzen gingen eveneens omlaag. De beursgraadmeter in Shanghai leverde tussentijds 0,6 procent in en de Hang Seng-index in Hongkong raakte 0,7 procent kwijt. De Kospi in Seoul daalde 0,5 procent. In Sydney hield de Australische All Ordinaries-index het hoofd boven water en sloot 0,5 procent hoger.
voda
0
Japanse machine-orders verder gestegen in november

(ABM FN-Dow Jones) De machine-orders in Japan zijn in november opnieuw gegroeid, maar wel in een iets lager tempo. Dit bleek donderdag uit overheidscijfers.

De totale waarde van de machine-orders steeg op maandbasis met 3,6 procent, na een stijging van 5,2 procent in oktober. Deze data zijn gecorrigeerd voor seizoenseffecten.

In de private sector kenden de orders in november, exclusief volatiele orders, een toename van maar liefst 18,0 procent, na een afname met 6,0 procent in oktober.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei hoger na handelsakkoord

Gepubliceerd op 16 jan 2020 om 07:20 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 07:03
23.935,54 +18,96 (+0,08%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag licht hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten door president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He. De twee economische grootmachten maakten daarmee een pas op de plaats in de handelsoorlog. Washington wil nu snel werk maken van de volgende ronde van onderhandelingen voor een vervolgakkoord.

De Nikkei in Tokio ging met een plusje van 0,1 procent de dag uit op 23.933,13 punten. De Japanse makers van fabrieksmachines stonden onder druk na zwakke cijfers over de orders in de sector in december. De maker van industriële robots Yaskawa Electric verloor 2,9 procent en Makino Milling Machine daalde 1 procent. De fabrikant van sportschoenen Asics klom 2,5 procent. Volgens Britse media wil de wereldatletiekbond het gebruik van de nieuwe controversiële sportschoenen van de Amerikaanse concurrent Nike verbieden.

De Chinese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong ging 0,1 procent vooruit. De Kospi in Seoul dikte 0,7 procent aan. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung won 2,7 procent en automaker Hyundai klom 3 procent. In Sydney eindigde de All Ordinaries-index met een winst van 0,7 procent onder aanvoering van de Australische banken.
voda
0
Exportbedrijven stuwen Nikkei

Gepubliceerd op 17 jan 2020 om 07:11 | Views: 1

TOKYO-Nikkei 225 06:59
24.059,83 +126,70 (+0,53%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Een daling van de Japanse yen hielp exportbedrijven vooruit. Beleggers kregen daarnaast een reeks van economische cijfers uit China voor de kiezen. Zo bleek dat de Chinese economie vorig jaar in het traagste tempo is gegroeid in bijna drie decennia. De winkelverkopen en de industriële productie in China namen in de laatste maand van het jaar echter sterker dan verwacht toe.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk met een plus van 0,5 procent het weekeinde in op 24.041,26 punten en bereikte het hoogste niveau in vijftien maanden. De Japanse hoofdindex won deze week, die in het teken stond van de ondertekening van het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, zo'n 0,8 procent. Bouwmachinemaker Komatsu, die veel producten verkoopt buiten Japan, profiteerde van de goedkopere yen en steeg 1,2 procent. Automaker Toyota dikte 0,1 procent aan.

De Chinese beurzen gingen licht omlaag. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de min en ook de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent. De op een na grootste economie ter wereld kampte in 2019 met de effecten van de handelsoorlog met de VS en groeide met 6,1 procent. Dat was in lijn met de verwachtingen van economen.

De Kospi in Seoul won 0,2 procent na het besluit van de Zuid-Koreaanse centrale bank om de rente conform verwachting onveranderd te laten op 1,25 procent. In Sydney sloot de All Ordinaries-index de week 0,3 procent hoger af onder aanvoering van de Australische mijnbouwbedrijven.
3.544 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 171 172 173 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Europese beurzen in het groen, KPN fors lager

17:42 De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw hoger gesloten. Op het Damrak ging veel aandacht uit naar... 3

  Indices

  AEX 605,22 +0,37%
  EUR/USD 1,1004 -0,16%
  Germany30^ 13.350,30 +0,20%
  Gold spot 1.570,73 +0,22%
  LDN100-24h 7.485,18 -0,10%
  NY-Nasdaq Composite 9.269,68 +1,43%
  US30# 28.831,17 +0,34%

  Stijgers

  Wereld...
  +3,50%
  Corbion
  +3,01%
  NSI
  +3,00%
  ASML
  +2,73%
  Sif Ho...
  +2,72%

  Dalers

  KPN
  -5,60%
  PostNL
  -1,58%
  SBM Of...
  -1,52%
  Fugro
  -1,33%
  Flow T...
  -1,32%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  jarijn60 op 29 jan 2020 19:10
  (2)

  luuk4 op 29 jan 2020 19:03
  (1)

  Kaviaar op 29 jan 2020 18:57
  (3)

  Kaviaar op 29 jan 2020 18:40
  (15)

  langetermijner op 29 jan 2020 18:17

  Column Forum Meer»

  (361)

  Call me Put op 29 jan 2020 18:55
  (2)

  gva380 op 29 jan 2020 18:42
  (47)

  Knight V op 29 jan 2020 18:21
  (589)

  silverwheaton op 29 jan 2020 15:10
  (5)

  linke loetje ? op 29 jan 2020 14:02