Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

nieuws uit Japan!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.247 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Handelszorgen en yen drukken Nikkei

Gepubliceerd op 13 aug 2019 om 08:12 | Views: 260

TOKYO-Nikkei 225 08:20
20.455,44 -229,38 (-1,11%)

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met verlies gesloten. De zorgen over een escalatie van het Amerikaans-Chinese handelsconflict en een stijging van de Japanse yen, die in onrustige tijden als een veilige haven wordt gezien, drukten op de Japanse exportbedrijven. Ook de andere Aziatische beurzen gingen omlaag.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 1,1 procent in de min op 20.455,44 punten. Automaker Honda en technologiebedrijf TDK, die veel omzet halen in het buitenland, kampten met de duurdere yen en verloren 2,4 procent en 3,1 procent. Bridgestone zakte 3,1 procent. De Japanse autobandenmaker verlaagde zijn winstverwachting voor dit jaar door een vertraging van de vraag in Noord-Amerika.

Staalfabrikant JFE Holdings daalde ruim 6 procent na een forse winstdaling in het afgelopen kwartaal. De geplaagde Japanse schermenmaker Japan Display kelderde meer dan 7 procent na het tiende kwartaalverlies op rij.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,8 procent lager. De Hang Seng-index in Hongkong, waar al weken wordt gedemonstreerd tegen de invloed van China, zakte 1,8 procent. Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific daalde 4,3 procent. Het vliegverkeer in Hongkong werd dinsdag hervat, nadat de luchthaven maandag werd gesloten vanwege de demonstraties. Het aandeel van Shenzhen Airport dikte daarentegen 10 procent aan. De Kospi in Seoul verloor 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,3 procent.
voda
0
Handelsoptimisme stuwt Nikkei

Gepubliceerd op 14 aug 2019 om 08:09 | Views: 52

TOKYO-Nikkei 225 07:43
20.654,76 +199,32 (+0,97%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met winst geëindigd. Net als in Europa en New York reageerden beleggers opgelucht op het uitstel van een deel van de Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen. Ook zullen de twee economische grootmachten in de komende weken de handelsgesprekken hervatten.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, sloot 1 procent in de plus op 20.655,13 punten. Vooral chipbedrijven en de toeleveranciers van Apple zaten in de lift doordat de lijst van producten waarvoor het uitstel van de invoerheffingen geldt, onder meer mobiele telefoons, laptops, videogame-consoles en computermonitoren omvat. De makers van chipapparatuur Screen Holdings en Tokyo Electron stegen 6 procent en 1,1 procent.

Murata Manufacturing, TDK en Taiyo Yuden, die componenten leveren aan iPhone-maker Apple, stegen tot 6,3 procent. Fanuc, een zwaargewicht in de Nikkei, dikte 2 procent aan. De robotmaker profiteerde van een onverwacht sterk herstel van de Japanse machineorders in juni. De geplaagde Japanse schermenmaker Japan Display zette daarentegen de daling voort en zakte 4,6 procent. Het aandeel verloor een dag eerder al ruim 7 procent na het tiende kwartaalverlies op rij.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong won 0,6 procent, ondanks de aanhoudende protesten in de stad. Tegenvallende cijfers over de industriële productie en de detailhandelsverkopen in China, die beide in juli minder sterk stegen dan verwacht, zorgden voor enige koersdruk. De Kospi in Seoul klom 0,6 procent en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,3
voda
0
Nikkei lager door recessievrees

Gepubliceerd op 15 aug 2019 om 08:11 | Views: 1

TOKYO-Nikkei 225 07:43
20.388,90 -266,23 (-1,29%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag met een stevig verlies gesloten. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar de rente-ontwikkelingen op de obligatiemarkt de vrees voor een recessie aanwakkerden. Een stijging van de Japanse yen, die in onrustige tijden als een veilige haven wordt gezien, drukte eveneens op het beurssentiment.

In Tokio eindigde de toonaangevende Nikkei 1,2 procent in de min op 20.405,65 punten. Vooral de Japanse bedrijven die veel producten verkopen in het buitenland kampten met de duurdere yen. De automakers Toyota en Honda zakten 0,9 en 1,4 procent. Bandenfabrikant Bridgestone verloor 1,1 procent en technologiebedrijf Panasonic daalde 2,6 procent. De financiële bedrijven werden eveneens van de hand gedaan door de verslechterde economische vooruitzichten. Mitsubishi UFJ Financial Group zakte 1,1 procent en Dai-ichi Life Holdings verloor 1,8 procent.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent lager. De Hang Seng-index in Hongkong won 0,1 procent. De Amerikaanse president Donald Trump stuurt aan op een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping om de crisis in Hongkong te helpen oplossen. De All Ordinaries in Sydney raakte 2,9 procent kwijt. In Zuid-Korea en India hadden beleggers een vrije dag vanwege nationale feestdagen.
voda
0
Nikkei eindigt week nipt hoger

Gepubliceerd op 16 aug 2019 om 08:13 | Views: 117

TOKYO-Nikkei 225 07:45
20.392,45 -13,20 (-0,06%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag nipt hoger geëindigd. Beleggers verwerkten het voorzichtige herstel op Wall Street, maar bleven terughoudend door de vrees voor een wereldwijde recessie. Daarnaast ging de aandacht uit naar het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de ontwikkelingen van de rentes op de obligatiemarkten.

De Nikkei in Tokio ging met een plus van 0,1 procent het weekeinde in op 20.418,81 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week 1,3 procent. De Japanse chipbedrijven Renesas en Tokyo Electron profiteerden van de positieve handelsberichten van de Amerikaanse branchegenoten Applied Materials en Nvidia en stegen 3,3 en 2 procent. De financiële bedrijven bleven last houden van de scherpe daling van de obligatierentes deze week. Sumitomo Mitsui Financial Group daalde 1,1 procent.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,8 procent in de plus. China dreigde met vergeldingen tegen de VS. Het land ziet de dreiging van de invoering van nieuwe Amerikaanse importtarieven in september als "een schending" van de eerdere afspraken.

De Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,9 procent. Het bestuur van de stad ontvouwde een stimuleringspakket van 2,4 miljard dollar om de negatieve impact van de aanhoudende protesten op de economie tegen te gaan. Verzekeraar Ping An Insurance klom 3,2 procent na de sterkste halfjaarwinst in meer dan tien jaar tijd. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,1 procent. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, verloor de Kospi 0,7 procent.
voda
0
Japanse onderzoekers ontwikkelen robotstaart voor instabiele ouderen

Miljoenen jaren nadat onze voorouders hun staart verloren, hebben Japanse onderzoekers een robot-variant gebouwd die moet helpen bij de balans van oudere mensen. Het gevaarte is een meter lang en wordt ontwikkeld door onderzoekers van een Japanse universiteit.

Techredactie 16-08-19, 11:59 Laatste update: 12:27

Dat meldt persbureau Reuters. De staart, die de naam Arque heeft gekregen, lijkt op de staart van jachtluipaarden en andere dieren die het lichaamsdeel gebruiken voor balans bij het rennen en klimmen. ,,Als een mens de ene kant op draait, draait de robotstaart de andere kant op’’, zegt een van de onderzoekers die de staart presenteerde.

De technologie is volgens de onderzoekers hard nodig in Japan, waar vergrijzing een serieus probleem is. Er wordt in het land gewerkt om ouderen mobiel en productief te houden, waar andere landen zich vooral richten op gastarbeiders.

De staart gebruikt vier kunstmatige spieren en perslucht om in acht richtingen te bewegen. Het gaat echter wel om een prototype, de staart is voor nu nog te zwaar en moeilijk te opereren. Een video van de staart in actie is hier te bekijken.

www.ad.nl/tech/japanse-onderzoekers-o...
voda
0
Stimuleringshoop stuwt Nikkei

Gepubliceerd op 19 aug 2019 om 08:15 | Views: 1.442

TOKYO-Nikkei 225 08:20
20.563,16 +144,35 (+0,71%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Aziatische beurzen gingen vooruit. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street en de hoop op extra stimuleringsmaatregelen van de centrale banken wereldwijd.

In Tokio eindigde de toonaangevende Nikkei 0,7 procent in de plus op 20.562,16 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse export in juli voor de achtste maand op rij is afgenomen. De daling van de uitvoer was echter minder sterk dan gevreesd.

De financiële bedrijven toonden wat herstel na de recente koersverliezen die werden veroorzaakt door de dalende obligatierentes. Sumitomo Mitsui Financial Group steeg 0,8 procent en Mitsubishi UFJ Financial Group klom 1,3 procent. FamilyMart Uny Holdings maakte een koerssprong van 8,7 procent. De Japanse retailer liet weten ongeveer 16 miljoen extra aandelen in branchegenoot Pan Pacific International Holdings (plus 4,2 procent) te kopen in de periode tot augustus 2021.

De beurs in Shanghai stond tussentijds 1,8 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong dikte 2 procent aan. De Chinese centrale bank kondigde afgelopen weekend aan het rentebeleid aan te passen om de financieringskosten voor bedrijven te verlagen en de economie te ondersteunen. Volgens analisten zal de nieuwe rentevoet, die dinsdag zal worden gelanceerd, lager zijn dan de huidige rente. In Seoul won de Kospi 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,9 procent.
voda
0
Export Japan voor achtste maand op rij omlaag

Gepubliceerd op 19 aug 2019 om 07:18 | Views: 1.140

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse export is in juli voor de achtste maand op rij gekrompen. De verschillende handelsruzies en de afremmende economische groei zaten vooral makers van auto-onderdelen en chips dwars.

De totale waarde van de export zakte met 1,6 procent, waar economen rekenden op een daling van 2,3 procent. Een maand eerder zakte de export nog met 6,7 procent.

Vooral de uitvoer naar China stond weer stevig onder druk. De verschepingen naar China zakten met 9,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. De export naar Zuid-Korea, waarmee de handelstwist ook steeds verder oploopt, zakte met 6,9 procent, aldus het ministerie van Financiën.

De Japanse import zakte in de maand juli met 1,2 procent op jaarbasis. Ook daar werd gerekend op een afname van 2,3 procent. In juni kromp de import nog met 5,2 procent.
3.247 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Wall Street gaat flink hoger openen'

14:46 De aandelenbeurzen in New York lijken maandag met duidelijke winsten aan de nieuwe handelsweek te beginnen....

  Indices

  AEX 548,23 +1,16%
  EUR/USD 1,1099 +0,04%
  Germany30^ 11.736,60 +1,50%
  Gold spot 1.497,52 -1,06%
  LDN100-24h 7.201,34 +1,02%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 26.200,56 +1,17%

  Stijgers

  Heijmans
  +5,76%
  AMG
  +5,19%
  Boskalis
  +4,95%
  Arcelo...
  +4,19%
  BESI
  +4,13%

  Dalers

  IMCD
  -2,82%
  NN Group
  -1,46%
  Galapagos
  -1,29%
  Brunel
  -1,14%
  Flow T...
  -0,74%

  Nieuws Forum Meer»

  (11)

  Hassan de yassan op 19-aug-19 14:54
  (11)

  pe26 op 19-aug-19 14:53
  (38)

  DeZwarteRidder op 19-aug-19 14:26
  (28)

  gokker op 19-aug-19 14:25
  (3)

  havik of duif op 19-aug-19 14:19

  Column Forum Meer»

  (74)

  Hassan de yassan op 19-aug-19 14:08
  (7)

  Brulboei op 19-aug-19 13:24
  (4)

  Snugger op 19-aug-19 12:07
  (12)

  Snugger op 19-aug-19 10:57
  (4)

  Snugger op 19-aug-19 10:22