Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fiscale optimalisatie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7.593 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 ... 376 377 378 379 380 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
New dawn
0
quote:

pcrs7 schreef op 6 okt 2013 om 17:43:


geen antwoord op mijn vraag.


Jawel, iemand die sinas lekkerder vindt dan cola heeft een ervaring. Dat iemand sinas lekker vindt is geen kosmische waarheid maar een subjectieve ervaring.

Een ervaring is geen waarheid.

Dat zuiver water, water is wel. Universeel kosmische waarheid. Niemand die het ook maar kan bestrijden in deze dimensie. (Natuurlijk bij dezelfde temp. ijs is geen stoom)


[verwijderd]
0
"en is kosmisch geldend", ja mooi is dat he
Water is aan de andere kant van het universum ook water
Zitten we mee op de goede weg

Dankzij die rus, die kon voorspellen nav zijn systeem dat er nog andere elementen bestonden
Epic, schaar mij achter hmm
pcrs7
0
Je kunt iemand in een FMRI scanner leggen en objectief waarnemen dat hij sinas lekkerder vindt dan coca cola. Niks kosmisch aan, gewoon een reaktie van een specifiek lichaam op een specifiek drankje.
josti5
0
quote:

A5 schreef op 6 okt 2013 om 13:18:


[...]

Wikipedia: Trismegistus fungeerde als profeet en spiritueel leider van de hermetiek. Hij was een inspiratie voor de westerse alchemie, astrologie en het occultisme.

Alweer dat occultisme. Josti, wat heb je daar toch mee?

Nix zó maar occultisme: bronnen van wijsheid.

Enne, waar komt die occultisme-angst van jou toch vandaan?

Wikipedia is er duidelijk over, en verschaft het antwoord op deze vraag:

Occultisme is een verzamelbegrip voor verschillende praktijken en rituelen die zijn gebaseerd op veronderstelde esoterische kennis, gericht op de werking en beïnvloeding van transcendente (buitenzintuiglijke, bovennatuurlijke) krachten. Het woord occultisme komt van het Latijn occultus, dat verborgen betekent. Hoewel occulte kennis in oude tijden inderdaad verborgen (geheim) werd gehouden, heeft deze verborgenheid tegenwoordig vooral betrekking op de diepe geestelijke veronderstelde werkelijkheid die niet kan worden begrepen met het materialistisch ingestelde verstandelijke denken, dat ten grondslag ligt aan de moderne natuurwetenschappen.
Het woord occultisme wordt vaak in een bredere context gebruikt. In de theosofie en antroposofie wordt onder occultisme de esoterische wijsbegeerte verstaan. In het dagelijks spraakgebruik wordt occultisme ook wel als synoniem van esoterie gebruikt.

Kortom: je bent gewoon te beperkt bezig, met alléén maar verstandelijk denken -:)

Zo schuilt in het kinderliedje '3 x 3 = 9' een diepe wijsheid, verborgen (occult) voor diegenen die het niet willen zien, en verhelderend voor diegenen, die er wél voor open staan -:)

Want het is allemaal een kwestie van ergens voor open staan, of niet.

Het citaat over waarheid komt trouwens niet uit de Tabula Smaragdina, maar uit één van zijn boeken - mijn excuses.


JZ
0
quote:

pcrs7 schreef op 6 okt 2013 om 20:28:


Je kunt iemand in een FMRI scanner leggen en objectief waarnemen dat hij sinas lekkerder vindt dan coca cola. Niks kosmisch aan, gewoon een reaktie van een specifiek lichaam op een specifiek drankje.

Dan moet je ook kunnen meten dat A het warm heeft bij 20gr. En B het koud heeft. Dus toch twee waarheden bij eenzelfde realiteit.
pcrs7
0
Dat kun je ongetwijfeld ook. Belangrijk is te realiseren dat als A het warm heeft bij 20 graden en B koud, dat dit niet 2 realiteiten zijn. Het is 1 realiteit, waarin A het warm heeft en B het koud heeft bij dezelfde temperatuur. Het is een subjectieve waarneming van A en B, maar objectief is er 1 realiteit waarin A het warm heeft en B het koud bij dezelfde temperatuur.
A=A
JZ
0
Ik heb het ook niet over twee realiteiten. Wel over twee waarheden; die jij net bevestigd hebt.
pcrs7
0
De waarheid gaat over wat er waar is in de realiteit. Dus 1 realiteit, 1 waarheid. Daar kunnen 2 mensen een verschillend idee van hebben, maar daar gaat de discussie dan over.
Als het een kwestie van smaak is dan is er geen discussie nodig. De realiteit is als volgt:
A prefereert a
B prefereert b
1 realiteit, 1 waarheid
B hoeft A niet te overtuigen van b en A hoeft B niet te overtuigen van a
JZ
0
quote:

pcrs7 schreef op 6 okt 2013 om 21:37:


De waarheid gaat over wat er waar is in de realiteit. Dus 1 realiteit, 1 waarheid. Daar kunnen 2 mensen een verschillend idee van hebben, maar daar gaat de discussie dan over.

In die realiteit waar we het hier over hebben is dat er sprake is van meerdere waarheden. Beide personen zijn gemeten; derhalve is beider waarneming waar. Is geen kwestie van "idee"; het is voor beiden namelijk een feit, want gemeten.
pcrs7
0
De waarheid dat Piet van Sinas houd en Karel van Cola, is 1 waarheid. Dit is niet tegenstrijdig. Er zit geen enkele inconsistentie in die enkele waarheid over 2 personen.
Als je alleen collectivistisch denkt: wat is het lekkerste drankje?
Dan kom je in de problemen, want dan lijken er 2 waarheden te zijn. Die zijn er echter niet. 1 realiteit. 1 waarheid en die waarheid is dat Piet Sinas lekkerder vindt en Karel Cola. 1 enkele consistente A=A waarheid.
[verwijderd]
0
Mooi interview met publicist David van Reybrouck in Trouw van zaterdag.
Hij heeft ernstige twijfels aan de huidige staat van democratie in Europa., om redenen die ikzelf ook al eens genoemd heb in de "vicieuze cirkel van schuld en groei" draad, namelijk de permanente verlamming van de politiek door constante opiniepeilingen, waardoor we feitelijk altijd in verkiezingsstrijd zijn, en niet aan regeren toekomen, in ieder geval niet tot maatregelen die er werkelijk toe doen, of iets voor de langere termijn zullen oplossen.
Maar hij had ook een citaat van Aristoteles, en die vond ik aardig ivm met de discussie in deze draad.
"Aristoteles zei al dat een kenmerk van democratie vrijheid is, en vrijheid betekent afwisselend regeren en geregeerd worden. Dat is geniaal als inzicht."
Ter verduidelijking, in de Griekse tijd werden publieke functies via loting ingevuld, vandaar het afwisselend regeren en geregeerd worden.

Vraag aan Pcrs, is loting een aanvaardbaar compromis voor jou, of in principe net zo verderfelijk als het huidige systeem?
nobahamas
1
Iedere waarheid heeft subjectieve elementen omdat niet alles meetbaar is binnen één waarheid, en ook al was alles meetbaar dan komen er toch meetbare verschillen door de niet-subjectieve meters van verschillende partijen.

Waarheden vind je in de hoek waar meerdere neuzen dezelfde kant op willen.
Waar partijen persé niet dezelfde richting uit willen vind je het “misschien”

Met “misschien” doel je op iets wat niet ver bezijden de waarheid is.
“misschien ook niet” heeft daarentegen dezelfde lading.
Waarschijnlijk ligt de werkelijkheid dan wel weer in het midden (of zoals zo vaak; ook weer niet).

Kortom het maakt niet zoveel uit wat wij verwachten of vinden.

Zie ook:
Prognose
Beraming voor het komende jaar
Verwachte groei
Verwachting budget / verwachte belastinginkomsten
Ontwikkeling consumentenvertrouwen voor het komende jaar

Neem nou Friesland
Alles wat wij er van weten is:
“Kan net” en”ït giet oan”

Mijn vertaling is dat het net niet ging, de ijsbaan komt er niet. En op de snelweg gaat hier het licht ook gewoon uit.

Wanneer ieder bereid is om zich te richten op een waarschijnlijke waarheid, en niet eens wil meten omdat hij / zij gevoelsmatig wel verwacht welke richting de oplossingen voor problemen biedt…..
NISM
JZ
0
quote:

nobahamas schreef op 6 okt 2013 om 23:35:


Iedere waarheid heeft subjectieve elementen omdat niet alles meetbaar is binnen één waarheid, en ook al was alles meetbaar dan komen er toch meetbare verschillen door de niet-subjectieve meters van verschillende partijen.


Dat is vloeken in de kerk richting pcrs7, want alles is meetbaar en alles dient logisch te zijn. Dat wil zeggen volgens zijn logica. Ik ga dus even verder met hem, want hij lult zich vanzelf vast. Net zoals hij geen antwoord op de kwestie "agent" aan Ben wilde (kon?) geven. Of over de opvoeding van zijn (virtuele) kind de mist in ging. Hij zit alleen nog in de ontkenningsfase. :)
nobahamas
0
Misschien is loting helemaal zo gek nog niet.
stel: onze regering kiest een missie met visie, weet alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.....een weg naar Rome. en wij gaan er allemaal voor.

Al is het niet de juiste weg, met overtuiging komen we ergens, en heb je grote kans dat de "öpportunities" zich zullen openbaren.
le sobriquet
0
" Als het een kwestie van smaak is dan is er geen discussie nodig."
wat een boude bewering , nee wanneer de kwestie smaak zich aandient
dan is juist een discussie brood nodig !
las in de 50- / 60- er jaren de groene amsterdammer en herinner mij dat op de achterpagina de architect j.j. vriend regelmatig een column had waarin ik soms las : " smaak is een niveau verschil".
ben het nog steeds met deze uitspraak eens.
j.j.vriend was een niet onverdienstelijk bouwmeester (nieuwe zakelijkheid) en een schrijver van veel architectuur- en bouwkunde boeken ( o.a. links bouwen rechts bouwen)
een ander credo was :" goede architectuur heeft geen pretenties."
vind dat dit voor veel zaken dient te gelden.
lees hier boven als vergelijk in (smaak)ervaring twee zaken cola & sinas
die net zo mank gaat als het vergelijken van een nijlpaard met een krokodil.
maar beide zwemmen toch in de nijl nietwaar en beide zijn toch een dier ?
vriend staafde zijn uitspraak met het vergelijken tussen thee en thee !
iemand heeft zijn gehele leven slechts thee gedronken getrokken uit zakjes pickwick thee terwijl anderen de thee kennen zoals darjeeling, darjeeling first flush, assam, ceylon, earl grey, lapsang souchong, groene, zwarte russische, oolong, meng ding huangya, pu-erh thee, etc..
denk, nee weet zeker, dat wanneer al deze thee drinkers
met elkaar over de smaak, in dit voorbeeld, van thee hebben een lange intensieve discussie vereist is.
ik heb het dus niet over een discussie over smaak van thee en wat de fransman ïnfusion noemt zoals lindebloesem of rooibos want dat is net zo'n onzin als een discussie over het verschil tussen cola en sinas of tussen een croco en een hippopotamus.
ceterum censeo moderatores dimittendos esse.
[verwijderd]
0
quote:

JZ schreef op 6 okt 2013 om 23:46:


[...]
Dat is vloeken in de kerk richting pcrs7, want alles is meetbaar en alles dient logisch te zijn.


Dat heeft pcrs7 nooit gezegd.
nobahamas
0
Vloeken in de kerk zie ik als het tarten van één waarheid, vergelijkbaar met heilig-verklaren van pausen (toeschrijven van bovenmenselijk handelen aan stervelingen)
Het gaat in deze maatschappij niet meer om "de" waarheid, maar om een gemeenschappelijk / haalbaar doel voor onze samenleving.
pcrs7
0
quote:

FvR schreef op 6 okt 2013 om 23:30:


namelijk de permanente verlamming van de politiek door constante opiniepeilingen, waardoor we feitelijk altijd in verkiezingsstrijd zijn, en niet aan regeren toekomen,

Vraag aan Pcrs, is loting een aanvaardbaar compromis voor jou, of in principe net zo verderfelijk als het huidige systeem?

Dit is alleen een opzetje tot: die democratie werkt niet, we moeten een sterke man hebben om de knoet er over te gooien.

Loterij is duidelijk beter, aangezien in een democratie de meest schofterige lieger en bedrieger boven komt drijven. Maar het blijft natuurlijk onzin om te denken dat het geven van privileges aan een bepaald persoon of een groep personen om een inkomensstroom uit de rest te trekken, dat een dergelijk systeem goed kan eindigen.
Ik was een paar weken geleden in Dubrovnik. Dat heette vroeger de republiek Ragusa. Daar hadden ze een staatshoofd dat rouleerde en 1 maand aan mocht blijven. Hij mocht tevens het paleis niet uit en niemand ontvangen.
Het is duidelijk dat deze procedure ontstaan was nadat de machthebber de vruchten van de macht een aantal keren stevig misbruikt had.
Sinds Plato en zijn republiek proberen slaven wanhopig nieuwe systemen uit te vinden waarbij wel geheersd en geonderdaand wordt, maar zonder dat dit uit de hand loopt. Natuurlijk helemaal zinloos. Vrijheid van dwang en alle mensen op gelijke voet is de enige manier die kan werken en die niet uit de hand loopt. Elke systeem met een groep mensen die geweld mogen initieeren tegen anderen en gevrijwaard zijn van vervolging, leidt tot economische crisis en ellende.
Economische crisis, omdat de elite steeds meer mensen aanttrekt en de produktieven uitgebuitte groep steeds kleiner wordt. Oorlog, omdat al dat soort systemen irrationeel zijn en een willekeurige groep mensen macht over anderen toekent. De psychopaat zal zijn weg naar die positie vinden. Hij zal zeggen wat nodig is. De loterij zal hem niet stoppen.

When buying and selling are controlled by legislation, the first things to be bought and sold are legislators. P. J. O'Rourke

pcrs7
0
quote:

JZ schreef op 6 okt 2013 om 23:46:


[...]
Dat is vloeken in de kerk richting pcrs7, want alles is meetbaar en alles dient logisch te zijn. Dat wil zeggen volgens zijn logica. Ik ga dus even verder met hem, want hij lult zich vanzelf vast. Net zoals hij geen antwoord op de kwestie "agent" aan Ben wilde (kon?) geven. Of over de opvoeding van zijn (virtuele) kind de mist in ging. Hij zit alleen nog in de ontkenningsfase. :)

Juiste, ware stellingen dienen logisch consistent te zijn. Dat wil niet zeggen dat alles meetbaar moet zijn of je dat je alleen maar beslissingen neemt op logische gronden. Soms ga je op je gevoel af.
Logisch inconsistente theorieen zijn echter altijd fout.
Er bestaat niet zoiets als 'mijn logica' Er bestaat alleen logica.
Ik weet niet over welke vragen je het hebt die ik niet kon beantwoorden. Nooit iets gezien over een agent en virtueel kind.
7.593 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 ... 376 377 378 379 380 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurzen lager na zwakke Chinese export

11:48 De Europese beurzen deden maandag een stap terug. De opluchting over de gedeeltelijke Amerikaans-Chinese ha... 4

  Indices

  AEX 573,77 -0,63%
  EUR/USD 1,1027 -0,08%
  Germany30^ 12.448,80 -0,50%
  Gold spot 1.491,53 +0,22%
  LDN100-24h 7.212,92 +0,30%
  NY-Nasdaq Composite 8.057,04 +1,34%
  US30# 26.742,17 -0,26%

  Stijgers

  Fagron
  +5,28%
  ICT Group
  +3,92%
  Flow T...
  +1,96%
  PostNL
  +1,66%
  ALTICE...
  +1,17%

  Dalers

  Arcelo...
  -4,83%
  ASR Ne...
  -2,06%
  RELX
  -2,04%
  AMG
  -1,96%
  AALBER...
  -1,93%

  Nieuws Forum Meer»

  (17)

  erjee-ff op 14-okt-19 14:35
  (1)

  Biot op 14-okt-19 14:35
  (4)

  dasokwat op 14-okt-19 13:45
  (10)

  geobeo op 14-okt-19 13:40
  (1)

  ASML-vend op 14-okt-19 13:24

  Column Forum Meer»

  (1)

  Snugger op 14-okt-19 14:33
  (49)

  fred optie op 14-okt-19 14:18
  (3)

  DerksVisie op 14-okt-19 14:05
  (16)

  geobeo op 14-okt-19 13:35
  (2)

  BIUSEE op 14-okt-19 12:36