Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fiscale optimalisatie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7.607 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 ... 377 378 379 380 381 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
whammy
1
er bestaan 2 waarheden de objectieve en subjectieve
de objectieve kan ik niet gevonden krijgen dan is er dus geen absolute waarheid m.u.v. getallen (1+1=2).
er blijft maar één waarheid over de subjectieve en deze ondervindt een individu de hele dag door.
New dawn
1
quote:

whammy schreef op 3 okt 2013 om 22:55:


[...]
en nogmaals er is geen perfecte maatschappij = een utopie
de flowerpower tijd is vergane glorie


Precies.

De geschiedenis leert dat: communisme, nationaalsocialisme, democratie, dictatuur, theocratie, tribale gemeenschappen etc.

Libertarisme is bijna onverkoopbaar terwijl het aan de massa moet worden uitgelegd, die leiding verkiest omdat ze zelf niet wil leiden en wil beslissen voor de groep. Easy living streeft de volger na met zo weinig mogelijk zorgen.

Dwang is altijd morrend geaccepteerd en is voorlopig onderdeel van het menselijk gedrag. Dat jij of ik het niet altijd omarmen, zoals (te) veel belasting betalen, maakt niet zo veel uit.

Iedere beweging heeft volgers die alles van hun leiders kritiekloos overnemen. Ze verdedigen alles ook al werkt het niet. Persoonsverheerlijking is stap twee. Op een gegeven moment zijn ze geïndoctrineerd en denken niet meer zelf, anderen nemen dat over.
Het ultieme leider - volger gedrag is onbewust in werking getreden.


josti5
1
'voorlopig'

En voorlopig kan nú al beginnen te eindigen -:)

Mijn ervaring is, dat wérkelijke vrijheid een ontwikkelingsproces is, dat (bij diegenen die vrij wensen te zijn) een leven lang duurt, want er is héél veel om van los te komen, héél veel om door te worstelen, totdat de kern, de werkelijkheid, in zicht komt - een greep: de Romeinse desinformatie, 2000 jaar christendom + foute bijbelinterpretaties etc., onderwijs + indoctrinatie van 'westerse' waarden & normen, het klaarstomen voor de functie van werkslaaf voor Vadertje Financiële Staat, familie, financiële afhankelijkheid...
Het is zó veel, dat vrijheid niet anders dan een proces kán zijn, stapje voor stapje, onderzoek, toenemend inzicht, toenemend bewustzijn - een schitterend proces overigens, dat het leven wel héél leuk, nuttig en interessant maakt!

Jaren geleden zei een schatrijk iemand, eigenaar van appartementen in New York, Londen, Amsterdam en nog wat steden, alsmede een kasteel in Frankrijk en een schuit op de middellandse Zee (en overal personeel):

'rijk zijn maakt niet gelukkig, maar vrij'


voda
0
'Herkeuren kost overheid vooral geld'

Gepubliceerd op 4 okt 2013 om 16:05 | Views: 1.015


ROTTERDAM (AFN) - Het voorstel van de VVD om alle gedeeltelijk arbeidsongeschikten om de 2 jaar te herkeuren, kost de overheid vooral geld. Dat stelt financieel dienstverlener Aon.

Volgens Aon is de uitslag van een herkeuring in veel gevallen dat iemand waarschijnlijk niet zal herstellen. Dat betekent dat hij in aanmerking komt voor een IVA-uitkering, die volledig voor rekening komt van de overheid. Een dergelijke uitkering is bedoeld voor mensen die volledig arbeidsongeschikt zijn en weinig kans hebben op herstel.

De dienstverlener zegt zich te baseren op onderzoek van honderden dossiers van (ex-)werknemers die volgens de UWV-keuring voor 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt waren, maar bij wie wel kans was op herstel. Deze mensen hadden een WGA-uitkering die voor rekening komt van werkgevers en verzekeraars.

Niet waarschijnlijk

In ruim 16 procent van de gevallen leidde een herkeuring tot de conclusie dat herstel niet waarschijnlijk was. De betreffende medewerkers kwamen in aanmerking voor een voor de overheid 'dure' IVA-uitkering. 'Slechts' in 5,1 procent van de onderzochte gevallen werd een medewerker geheel of gedeeltelijk geschikt bevonden om weer deel te nemen aan het arbeidsproces.

VVD-Kamerlid Anoushka Schut-Welkzijn, die het voorstel donderdag indiende in een debat met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken), herkent zich niet in de cijfers van Aon. Zij beroept zich op een evaluatie die eerder is uitgevoerd in opdracht van het ministerie. Daaruit blijkt dat 28 procent bij herkeuring hersteld zal zijn en 3 procent gedeeltelijk hersteld.

Op eigen benen

De VVD vindt dat iedereen die kan werken, aan de slag moet en wil daarom om de 2 jaar herkeuren. ,,We moeten mensen niet 10 jaar aan hun lot overlaten, maar helpen om weer op eigen benen te staan, zodra ze dit kunnen'', aldus Schut.

Aon vraagt zich bij VVD-voorstel - nog los van de extra kosten die gemoeid zijn met de herkeuringen - ook af of het praktisch uitvoerbaar is. Er is nu al een tekort aan keuringsartsen bij het UWV.

Asscher beloofde donderdag het voorstel van de VVD op zich in te laten werken.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 4 okt 2013 om 10:10:


Mijn ervaring is, dat wérkelijke vrijheid een ontwikkelingsproces is, dat (bij diegenen die vrij wensen te zijn) een leven lang duurt, want er is héél veel om van los te komen, héél veel om door te worstelen, totdat de kern, de werkelijkheid, in zicht komt -Josti, de Meester Kackadorisprijs is weer uitgereikt. Heeft natuurlijk weer te maken met alternatieve behandelaars.
NOS-TT pag.112.
voda
0
Overheid moet wellicht 1,5 miljard aan erfbelasting terugbetalen

Advocaat-generaal Robert IJzerman adviseert De Hoge Raad een wetswijzing stammend uit 2010 als discriminerend te bestempelen. Doorgaans neemt de Hoge Raad een dergelijk advies over.

Die wijziging van de wet op de erfbelasting betekende dat de erven van ondernemingsvermogen – denk aan een familiebedrijf – over de eerste 1 miljoen euro aan waarde geen erfbelasting meer hoefden te betalen. Over het bedrag boven een miljoen euro bestaat er een vrijstelling van 83 procent. De maatregel was bedoeld om erven te helpen met het voortzetten van het familiebedrijf.

De nieuwe wet discrimineert particuliere erfgenamen stelt IJzerman nu in zijn advies, zo schrijft het Financieele Dagblad vrijdag. Particulieren betalen nu veel meer erfbelasting. Het verschil tussen de heffing van de fiscus op ondernemingsvermogen en particulier vermogen is veel te groot geworden.

Erfgenamen van particulier vermogen betalen nu minimaal tien, en maximaal 40 procent belasting. Een partner of kinderen betalen tien procent belasting tot een vermogen van 118 duizend euro, daarboven al 20 procent. (Klik hier voor een overzicht van de tarieven). Voor niet-familieleden geldt een tarief van 30 procent over de eerste 118 duizend euro, daarboven een tarief van 40 procent.

www.z24.nl/ondernemen/overheid-moet-w...
pcrs7
0
quote:

whammy schreef op 4 okt 2013 om 09:10:


er bestaan 2 waarheden de objectieve en subjectieve
de objectieve kan ik niet gevonden krijgen dan is er dus geen absolute waarheid m.u.v. getallen (1+1=2).
er blijft maar één waarheid over de subjectieve en deze ondervindt een individu de hele dag door.


Is de waarheid dat er 2 waarheden bestaan zelf een objectieve of een subjectieve waarheid?
pcrs7
0
quote:

whammy schreef op 3 okt 2013 om 22:55:


[...]
en nogmaals er is geen perfecte maatschappij= een utopie
de flowerpower tijd is vergane glorie

fascisme heeft zijn tijd gehad. Tijd om het voorgoed achter ons te laten en door te gaan met een beschaafde samenleving waar je niet met pistolen staat te zwaaien om je subjectieve waarheid aan anderen op te leggen.
[verwijderd]
0
twitter gaat binnenkort naar de beurs..

er was op de beurs een bedrijf dat tweeter heet.. koers 1 cent

ateeg naar 15 cent omdat mensen dachten dat het twitter was

www.businessinsider.com/twtr-stock-up...
josti5
0
quote:

A5 schreef op 4 okt 2013 om 16:29:


[...]

Josti, de Meester Kackadorisprijs is weer uitgereikt. Heeft natuurlijk weer te maken met alternatieve behandelaars.
NOS-TT pag.112.


Tegen eigen ervaring kan geen prijs op -:)
pcrs7
0
quote:

Hmm schreef op 3 okt 2013 om 17:38:


De kwaliteit van publieke en ook de commerciële zenders vind ik aan de magere kant. De BBC bv maakt vind ik betere programma's.

Kritische journalistiek in werking bij de BBC
www.jonathan-cook.net/blog/2013-10-04...
[verwijderd]
1
Begrijp ik nu hieruit dat je best in een democratie wil blijven leven, mits de kritische journalistiek beter functioneert (kan functioneren). Het voorbeeld van het interview is helder, het is een kritisch journalist die de niet kritische interviewer de les leest over hoe journalistiek de machthebbers moet controleren.
Overigens vind ik de vragen van die mevrouw niet helemaal onterecht (ook de kritische journalistiek dient kritisch gevolgd te worden), alleen zijn de antwoorden tamelijk sterk en duidelijk, en had ze het daarbij moeten laten.
[verwijderd]
0
En ik ben het dan geheel met je eens dat er qua kritische journalistiek nog heel wat te halen valt, zeker ook hier in Nederland. Maar ook kritische gevolgde democratieen zwaaien in jouw optiek met pistolen om jouw geld te stelen, ik snap dus je euforie over het voorbeeld van slechte on-kritische, en niet onafhankelijke journalistiek niet helemaal. Zou het namelijk zo zijn dat we alleen nog maar hyper kritische journalistiek hadden, dan zou jij nog steeds de rol van de overheid niet accepteren, want er is voor jou nog steeds geen sprake van vrijwillige deelname.

Dus wat wil je nu, de kritische journalistiek vooruit helpen, en een compromis accepteren, of hier gewoon een voorbeeld geven van iets wat voor jou uiteindelijk helemaal niets uitmaakt of het er nu zou zijn of niet.
pcrs7
0
@FvR Ik ben het niet in alles met Greenwald eens. Democratie is een barbaars systeem en zal altijd falen aangezien het gebaseerd is op de initiatie van geweld. Het vervolg is niet anders dan het vervolg van de eerste welvaarststaat :de Weimar republiek. Het is ook niet gebaseerd op consistente principes.
Ik heb het wel met hem eens dat deze journalist het zout in de pap niet waard is. Ze komt niet verder dan "de roverheid heeft het gezegd, dus het is waar." Dit is ook te verwachten van een omroep die door de staat gefinancierd wordt.
Ik sluit overigens niet uit dat Greenwald onderdeel is van 'controlled oppisition.' Hij noemt bijvoorbeeld niet in dit interview dat elk feitje dat uit Snowden's documenten is geopenbaard, gechecked is met de geheime diensten. Die keurden alles wat naar buiten kwam als zijnde *niet* gevaarlijk voor de 'veiligheid van de staat'.
www.youtube.com/watch?v=FqXkTecyV3s
5:30
Dus alles wat naar buiten kwam is goedgekeurd door de geheime diensten. Verbazingwekkend dat Greenwald dit niet noemde toen hem gevraagd werd hoe hij zeker kon weten dat het de staatsveiligheid niet in gevaar bracht,

Maar wat Ayn Rand 'social metaphysics' noemde is altijd heel gevaarlijk. Het baseert waarheid op het aantal mensen dat zegt dat iets waar is en niet op feiten en principes. Zodra je zegt dat waarheid subjectief is en dat 2 mensen beiden gelijk kunnen hebben als de een A zegt en de ander niet A, dan ben je verloren. Als A zegt dat WTC7 instortte door branden en B zegt dat dit niet zo was, kunnen ze niet beiden gelijk hebben. Er is maar 1 werkelijkheid. Als je eenmaal zegt dat de waarheid subjectief is, vermijdt je de waarheid.
whammy
0
Een suggestieve waarheid bestaat uit je eigen observatie en denken zover dat mogelijk is om daar de “waarheid” uit te kristalliseren. Een waarheid bestaat uit diverse mogelijkheden.
De samenleving bestaat niet uit zwart/wit denken daar zitten veel kleurennuances in.
PCRS, je staat niet open voor een discussie, ieder tegenargument over wat wat jij stelt wordt de grond ingestampt m.a.w. je wilt je eigen gelijk hebben en dat doe je overigens nog niet eens op een subtiele manier en alles gelezen hebbende houdt het voor mij hier op.

p.s. zover ik uit een filmpje heb opgepakt is door de geheime diensten niet adequaat gereageerd op de mededeling van The Guardian dat men ging publiceren en misschien de staatsveiligheid in gevaar zou komen.
pcrs7
0
@Whammy je gebruikt 'de waarheid' en 'een waarheid' door elkaar. Leg me het verschil uit.
josti5
0
De waarheid is een juweel met 49 facetten, en het ligt er maar aan, welk facet voor je ogen opblinkt, wat voor jou 'waarheid'is...
Eigen ervaring, be-leving, door-leving zijn uiteindelijk doorslaggevend; daar kan ook geen wetenschappelijk onderzoek tegenop.

De een beleeft een temperatuur van 20 graden als 'aangenaam', de ander als 'koud', en weer een ander als 'warm'.

Tsja, wat is dan 'de waarheid' van 20 graden???
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 6 okt 2013 om 11:44:


Tsja, wat is dan 'de waarheid' van 20 graden???


Dat het niet tegelijkertijd 19 of 21 graden is.
pcrs7
0
@josti5
Is de waarheid: 'de waarheid is een juweel met 49 facetten', is die uitspraak waar, of is dat slechts jouw subjectieve kijk op wat de waarheid is?
Het schijnt heel moeilijk voor sommige mensen te zijn om zich aan hun eigen regels te houden. Dan kun je boos op mij worden, maar het heeft niets met mij te maken. Als je zegt dat tegengestelde dingen allemaal waar kunnen zijn, dan moet je ophouden mij te vertellen dat ik het bij het verkeerde eind heb. Er *IS* geen verkeerd eind volgens je eigen regels.
'De temperatuur is 20 graden' is objectief te testen. Er is maar een waarheid.

Elke discussie gaat er van uit dat er 1 waarheid is en de discussie gaat erover wat die waarheid is. DAAR kun je van mening over verschillen, maar niet over het feit dat er 1 waarheid is. Als er meerdere waarheden zijn kunnen 2 discussiepartners tegenovergestelde dingen beweren over hetzelfde stuk realiteit en beiden gelijk hebben.
Dat is niet mogelijk, er is maar 1 realiteit.
7.607 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 ... 377 378 379 380 381 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Wall Street licht hoger na brexitdeal'

15:09 De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting licht hoger openen. Beleggers op Wall Street...

  Indices

  AEX 577,72 +0,15%
  EUR/USD 1,1123 +0,45%
  Germany30^ 12.720,00 +0,39%
  Gold spot 1.491,38 +0,11%
  LDN100-24h 7.223,93 +1,02%
  NY-Nasdaq Composite 8.124,18 -0,30%
  US30# 27.070,18 +0,27%

  Stijgers

  Fugro
  +5,50%
  TomTom
  +4,53%
  ALTICE...
  +2,97%
  Pharming
  +2,71%
  Wereld...
  +2,63%

  Dalers

  Sligro
  -10,20%
  Flow T...
  -7,48%
  ForFar...
  -1,54%
  ICT Group
  -1,52%
  Accsys
  -1,32%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  TheRealMe op 17-okt-19 15:09
  (4)

  FrankAlexander op 17-okt-19 15:04
  (8)

  FlashHenk op 17-okt-19 14:30
  (13)

  DeepSpaceHorizon op 17-okt-19 14:30
  (3)

  Mr.Windows op 17-okt-19 14:15

  Column Forum Meer»

  (123)

  Oboema uit Zimbabwe op 17-okt-19 15:20
  (4)

  Businessmen op 17-okt-19 14:49
  (1)

  TradeFish op 17-okt-19 14:48
  (1)

  Scepticus op 17-okt-19 13:57
  (3)

  Dow Jones op 17-okt-19 11:49