Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fiscale optimalisatie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7.613 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 ... 377 378 379 380 381 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 sep 2013 om 20:11:


[...]
Gemakzucht dient de mens.tja, julie weten het ook niet blijkbaar ?
Waarom zo geheimzinnig doen ?
whammy
0
quote:

A5 schreef op 25 sep 2013 om 20:18:


[...]

Het ene moment wordt beweerd dat een mens wil overheersen, vervolgens, als dat uitkomt, wil diezelfde mens overheersd worden.


ik ben geen psycholoog maar iemand kan verzanden in zijn eigen ideologie
succes ermee
le sobriquet
0
beste pcrs7 ,ik lees met groot genoegen uw filosofische mijmeringen maar om nu te schrijven dat,wie aristotales niet bevat met:" A=A een ding is wat het is, houdt alle zinvolle discussie op.
Een mens=een mens"

annyway zou volgens mijn bescheiden mening aristoteles gezegd kunnen hebben;" een mens is, van iets dat een mens is, te zeggen dat het een mens is, en van een mens die niet een mens is, te zeggen dat het geen mens is."
doet mij bijna denken aan :"rang is alleen maar rang als er rang op staat"
de eerste nationale ombudsman heette rang!
en volgens aristoteles waren gleufdieren i.t.t. slurfdieren geen mens.
lees op dit moment wanneer ik de slaap niet kan vatten ;aristoteles- de getallen en de dingen.
begrijp dat de r.k. kerk weg liep met hem maar voor mij werkt het beter dan een temesta 2.5 opgelost in een goed glas warme melk.
je opmerking heeft iets weg van de discussie tussen witgenstein en russel : er zit een rinoceros in de kamer.
even een terzijde:
albert plesman oprichter van de klm ( hoe je het wendt of keert , het heeft altijd money, money, money, te maken) , had bij nieuwe sollicitanten altijd de zelfde stereotiepe vraag nl. "
wij zijn een dynamisch bedrijf dat vraagt om snelle oplossingen wanneer zich problemen voordoen.
stel nu dat ik u op dit moment vertel dat ik ruik dat er een drol onder mijn bureau ligt, hoe last u dit op?"
sollicitant met een bek vol tanden weet hier niets op te antwoorden en mag vertrekken.
persoon komt uit milieu waar men plesman persoonlijk kent, spreekt hier over schande en om de boel te sussen mag sollicitant na een aantal maanden op herhaling.
plesman, inmiddels alles vergetende hebbende en niet direct de sollicitant
herkennend, stelt wederom dezelfde vraag .
waarop sollicitant opmerkt; "maar mijnheer plesman ligt die drol nog steeds onder uw bureau ?"
ceterum censeo moderatores dimittendos esse.

pcrs7
0
Een heel vehaal le sobriquet, maar ik blijf er bij dat A=A en als A dan opeens niet A wordt, als het de persoon uitkomt, houdt alles op. Als je gelijk iets beweert en het tegenovergestelde, valt er niet met je te discussieren.
Wat overblijft is emotioneel raaskallen, labelen en beweren dat de ander onzin uitkraamt.

Wat u leest voor het slapen gaan boeit me op dit moment iig niet en ik zie er de relevantie niet van in.
le sobriquet
1
beste pcrs7 ,u vertelt dat u er bij blijft
dat:" A=A en als A dan opeens niet A wordt, als het de persoon uitkomt, houdt alles op. Als je gelijk iets beweert en het tegenovergestelde, valt er niet met je te discussieren."
elke waarheid is subjectief, is een concept, een nuttigheid die te pas en te onpas benut kan worden, waarheid of beter werkelijkheid heeft te maken o.a. met macht, gezag etc..
mooi voorbeeld blijft voor mij : tom poes en de grote barribal.
( nl.wikipedia.org/wiki/De_grote_Barribal )
stel nu b.v. dat uw A is de omtrek van een cirkel die volgens u een doorgaande kromme is.
want we denken dat een cirkel altijd rond is, maar nu proberen wij ons in te denken in de oneindig grote cirkel , zo oneindig onvoorstelbaar groot dan zult u wanneer u deze ooit zult kunnen aanschouwen toch moeten erkennen dat de omtrek een oneindig doorgaande rechte is.
( schoenmaekers- inleiding tot de beeldende wiskunde /van grote invloed op mondriaan)
of dacht u werkelijk dat gras altijd groen is?
ken voetbalvelden waar de grasmatten vele kleuren hebben behalve groen.
dus ook in dit geval zoals in legio voorbeelden is A nimmer gelijk aan A.
verder geeft u in uw antwoord op mijn reactie mij de indruk dat u m.i. een ander betekenis geeft dan dat ik onder discussiëren versta.
nog een aangename avond.
ceterum censeo moderatores dimittendos esse,
pcrs7
0
quote:

le sobriquet schreef op 25 sep 2013 om 21:59:


elke waarheid is subjectief

Is die waarheid ook subjectief?

Belangrijk ander punt: Als je een stelling doet over stellingen, dan moet deze stelling ook voor de stelling zelf gelden.

Als je in iemands oor schreeuwt dat geluid niet bestaat, of hem een brief stuurt om te vertellen dat de post niet werkt, dan zijn dat soort statements zelf opblazend.

De stelling: waarheid bestaat niet
heeft dus een interne tegenstrijdigheid. De stelling zelf kan ook niet waar zijn.
[verwijderd]
0
quote:

le sobriquet schreef op 25 sep 2013 om 21:59:


stel nu b.v. dat uw A is de omtrek van een cirkel die volgens u een doorgaande kromme is.
want we denken dat een cirkel altijd rond is, maar nu proberen wij ons in te denken in de oneindig grote cirkel , zo oneindig onvoorstelbaar groot dan zult u wanneer u deze ooit zult kunnen aanschouwen toch moeten erkennen dat de omtrek een oneindig doorgaande rechte is.


Leuk geprobeerd,sobri, maar zo kun je alles wat krom is recht praten.
voda
4
quote:

A5 schreef op 25 sep 2013 om 22:33:


[...]

Leuk geprobeerd,sobri, maar zo kun je alles wat krom is recht praten.

Probeer dat eens is met een banaan. :-)

New dawn
4
Wat vergelijkingen voor PCRS7 en A5.

1=3-2
3-2=1 klopt.

-1=-2 + 1
-2+1= -1 klopt

9=wortel81
Wortel81=9 klopt.

Koe = dier
Dier = koe klopt niet.....

Mens = leider
Leider = mens klopt niet.

Mens = volger
Volger = mens klopt niet.

Mens liegt en spreekt ook de waarheid, klopt.

Er bestaan vergelijkingen wat betreft wiskunde, beeldspraak en chemische reacties. Ze mixen mag en werkt niet.
New dawn
0

Het gebied is kennelijk nog niet veel onderzocht en ook niet al heel lang ?

2011:
"De mens is zowel een leider als een volger. Dat heeft Mark van Vugt, hoogleraar evolutionaire psychologie, ontdekt. Hij schreef een oratie over de biologische, psychologische, antropologische en neurowetenschappelijke kanten van leiderschap. De uitkomsten van het onderzoek zijn onder meer verwerkt in het boek `De natuurlijke leider`.

Volgens Van Vugt ging hij op onderzoek uit naar leiderschap, toen hij niet vanuit de psychologie kon verklaren wat iemand tot een leider maakt. Van de evolutionaire psychologie kwam hij via de biologie, de antropologie en neurologie uit bij leiderschap onder chimpansees en mieren, maar dus ook mensen. De uitkomsten toonden aan dat bij alle drie de groepen het leiderschap wordt gegeven aan degene die het meest geschikt is voor de betreffende situatie. Afhankelijk van de omstandigheden wordt gekozen voor het leiderschap of juist het volgen.

In de praktijk blijkt dit ook wel. Iemand met kinderen is immers de leider over die kinderen, terwijl een dominant persoon in aanwezigheid van vier oudere broers minder dominant wordt. Volgens Van Vugt toont dit aan dat de mens geacht wordt verschillende leiderschapsrollen te vervullen en niet slechts één".
pcrs7
0
voda
0
quote:

pcrs7 schreef op 26 sep 2013 om 22:27:


hmm een koe is niet gelijk aan een dier.
een koe is een lid van de verzameling dieren.

Een mens is een dier (volgens sommigen een beest).
Een mens is een kudde dier.

All animals are equal, but some animals are more equal than others.pcrs7
1
Als je het niet ens ben met A=A dan houdt werkelijk alles op. Je kunt alles zo praten als je het hebben wilt. Als je een stelling doet en hij wordt onderuitgehaald, dan is het tegenovergestelde ook waar. Alles is waar, niets is waar, waarheid verliest al zijn betekenis. Als je gelooft dat waarheid niet bestaat, discussieer er dan niet over.
Een mens kan niet tegelijk de waarheid spreken en liegen, maar als iets tegelijkertijd zijn tegenovergestelde is, kan dat natuurlijk prima. Het is allemaal onzin om krom te praten wat recht is, maar wacht , krom is ook al recht genoemd.
Je kunt natuurlijk hebben dat sommige mensen de waarheid spreken en anderen liegen, je kunt hebben dat 1 mens soms liegt over A en de waarheid spreekt over B. Je kunt hebben dat hij de ene dag liegt over A en de volgende dag de waarheid spreekt, maar niet dat hij tegelijkertijd liegt over A en de warheid spreekt over A. Het is klinklare onzin en wat mij betreft zijn we bij de krn van het probleem gekomen. Doe dan geen uitspraken over 'de mens' als geheel. Zeg ook niet : pcrs spreekt onzin, want hij praat tegelijkertijd onzin en verkondigt de waarheid.
Het is lullen zoals het je uitkomt, omdat je denkproces van een conclusie uitgaat en de argumenten erbij probeert te zoeken. Er zijn 2 soorten argumenteren :de wetenschapper en de advocaat. De wetenschapper doet waarnemingen, formuleert hypotheses, controleert die hypotheses met andere waarnemingen en fromuleert conclusies.
De advocaat heeft echter een conclusie en zoekt naar argumenten om die te onderbouwen. Als recht dan krom moet zijn en A niet A, wie weet trapt iemand er in. Ik niet.
Mijn epistomologie is die van de wetenschapper en niet van de advocaat. We zullen het nooit eens worden, voor zo ver je over 'eens zijn' kunt spreken met iemand die denkt dat A gelijk is aan niet A.
Het is slap geouwehoer en ik ben er klaar mee, je moet eigenlijk niet met varkens vechten, want jij komt onder de modder en zij vinden het prachtig. Het geeft te veel geloofwaardigheid aan mensen die totaal de weg kwijt zijn in de tegenstrijdige brei die ze argumenten noemen om aan hun in beton gegoten conclusies vast te houden. Ik heb mijn mening vaak moeten herzien op basis van logica, argumenten en feiten, maar mensen die als advocaat in elkaar zitten, werken zo niet. Vandaar ook dat ze denken dat er met wetenschappers niet te praten valt. Pure projectie.
Als waarheid niet bestaat, verwacht ik ook niet meer op mijn ongelijk te worden gewezen, kunnen we dat afspreken? Of bestaat waarheid/onwaarheid opeens wel als het mij betreft, maar verandert dit opeens in een stuk zeep als het jullie betreft?
New dawn
0
quote:

pcrs7 schreef op 26 sep 2013 om 23:16:Een mens kan niet tegelijk de waarheid spreken en liegen, maar als iets tegelijkertijd zijn tegenovergestelde is, kan dat natuurlijk prima. Het is allemaal onzin om krom te praten wat recht is, maar wacht , krom is ook al recht genoemd.In een mens verenigen zich zowel een leugenaar als iemand die de waarheid kan spreken.

A=A volstaat alleen in een wiskundige vergelijking.

Huis = huis bv dekt niet alles, evenmin als planeet is planeet.

Mens = leugemaar klopt dus niet.

Nou moet ik zeggen dat kinderen van 5 jaar als door hebben dat hun vader zowel liegt als de waarheid kan spreken, dus zo moeilijk lijkt mij e.e.a niet.
pcrs7
0
Een huis=een huis
Een planeet=een planeet
Een leugenaar=een leugenaar
A=A
Hoe je het ook definieert. Definitie onafhankelijk
Uit A=A volgt niet
B=C
New dawn
0
quote:

pcrs7 schreef op 27 sep 2013 om 08:33:


Een huis=een huis
Een planeet=een planeet
Een leugenaar=een leugenaar
A=A


Dus Jupiter = Saturnus en een 12 onder 1 kap woning = Drakensteyn. Je mag alleen absolute vergelijkingen maken wanneer beide componenten absoluut identiek zijn zoals bij getallen.

Vandaar de uitdrukking "Geen mens is gelijk:".
whammy
0
"Het geeft te veel geloofwaardigheid aan mensen die totaal de weg kwijt zijn in de tegenstrijdige brei die ze argumenten noemen om aan hun in beton gegoten conclusies vast te houden. Ik heb mijn mening vaak moeten herzien op basis van logica, argumenten en feiten"


Ik heb mijn mening vaak moeten herzien niet op basis van bovenstaande punten ( rationeel denken) maar op basis van verantwoordelijkheid durven nemen en niet weglopen als het moeilijk wordt.


New dawn
0
Ik denk dat het huidige gedrag van de mens zou kunnen evolueren zoals Josti schreef. Dat dit zou voeren naar een model volgens pcrs7 is allerminst zeker.

Wie weet beslissen over een x aantal jaren computers wat er moet gebeuren. Die zouden dat intelligenter en pragmatischer kunnen beslissen. Nu al beslist de navigatie in een auto bv al vaak wat de route is. Een computer beslist mogelijk over een belastingsysteem waar niemand meer wat kan tegen inbrengen omdat het alle varianten toont die de mens inbrengt slechter blijken. Ook beslist het misschien er over dat er helemaal geen belastingheffing komt. De computer is dan autoriteit omdat niemand zijn conclusies en aanbevelingen kan weerleggen. Voorlopig echter een Utopie uiteraard.
josti5
2
'en niet weglopen als het moeilijk wordt.'

Ja, dat roepen vaak óók diegenen, die een ander om welke reden dan ook in een hoek willen drijven.
Daarbij wordt over het hoofd gezien, dat het 'slachtoffer' het op een gegeven moment eenvoudigweg wel welletjes vindt ('geen parels meer voor de zwijnen'), er gewoon geen zin meer in heeft, om vervolgens nog een trap ná krijgen - ongehoord!

Ik heb veel van PCRS opgestoken, net zoals ik van zijn 'vijanden' een en ander heb opgestoken, al kost het tussen alle tekstpulp best moeite, om de pareltjes te vinden.

Er zijn nu eenmaal dingen, waarover men het nooit en te nimmer eens zal worden, en het is een trieste menselijke eigenschap (bij sommigen), dat zij hun persoonlijke inzichten beschouwen als 'heilig', dat ervaring en inzichten van anderen die daar niet mee stroken, worden verketterd en, alsof dat nog niet genoeg is, vaak pogingen worden gedaan, de betrokkene op veelal cynisch/denigrerende wijze 'weg te zetten'.

Ik zie dit vaak gebeuren op IEX, té vaak.
Dat dit zo nu en dan eens gebeurd: OK, maar een klein groepje is stelselmatig, intensief en fanatiek bezig met niet anders dan: beschadigen.

Ik zie óók, dat menig schrijver om die reden is afgehaakt.

Begrijpelijk, zéér begrijpelijk!josti5
0
quote:

Hmm schreef op 27 sep 2013 om 09:50:


Ik denk dat het huidige gedrag van de mens zou kunnen evolueren zoals Josti schreef. Dat dit zou voeren naar een model volgens pcrs7 is allerminst zeker.

Wie weet beslissen over een x aantal jaren computers wat er moet gebeuren. Die zouden dat intelligenter en pragmatischer kunnen beslissen. Nu al beslist de navigatie in een auto bv al vaak wat de route is. Een computer beslist mogelijk over een belastingsysteem waar niemand meer wat kan tegen inbrengen omdat het alle varianten toont die de mens inbrengt slechter blijken. Ook beslist het misschien er over dat er helemaal geen belastingheffing komt. De computer is dan autoriteit omdat niemand zijn conclusies en aanbevelingen kan weerleggen. Voorlopig echter een Utopie uiteraard.


Niet onrealistisch, hmm - het gaat die kant al op... Tot er weer een tegenbeweging komt...

Panta rhei!

Want er is niets nieuws onder de zon - alles herhaalt zich: de meeste dingen in cycli, die zowel een mensenleven als een hele beschaving ver te boven gaan...

Alleen de vorm neemt steeds weer een andere gedaante aan, past zich aan aan de omstandigheden.
7.613 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 ... 377 378 379 380 381 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

18 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1171 0,00%
  Germany30^ 12.663,40 +0,07%
  Gold spot 1.490,06 0,00%
  LDN100-24h 7.143,88 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.807,69 +0,12%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  handkerchief op 20-okt-19 16:11
  (4)

  FlashHenk op 20-okt-19 15:28
  (5)

  handkerchief op 20-okt-19 15:17
  (17)

  pim f op 20-okt-19 15:12
  (9)

  italiantrader op 20-okt-19 14:12

  Column Forum Meer»

  (348)

  easy56 op 20-okt-19 15:41
  (5)

  Prince212 op 17-okt-19 16:42
  (6)

  Prince212 op 18-okt-19 16:54
  (4)

  Prince212 op 19-okt-19 10:22
  (2)

  marique op 19-okt-19 13:02