Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De boeiende wereld van heksen en katten: 3e bedrijf.

777 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 39 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 augustus 2011 22:03
    De links naar de vorige draden:

    www.iex.nl/Forum/Topic/1263055/Last/H...
    www.iex.nl/Forum/Topic/1266323/Koffie...

    Na enig intern overleg hebben Heks en Kat uiteindelijk toch maar besloten om het heksen- en kattendraadje bij IEX voort te zetten. Hier is dan aflevering 3 van wat de één misschien een soap opera en de ander een welkom refugium voor zinvolle en openhartige discussies vindt.

    Gezien het aantal postings en views voorzien deze draden kennelijk in een behoefte.
    Het eerste heksen- en kattendraadje haalde in 4 maanden bijna 2000 postings en ruim 90.000 views en het tweede draadje in amper drie maanden ruim 2500 postings en 108.000 views.

    Terwijl de core business van Heks en Kat de handel in aandelen volgens het Hit&Run principe is vindt men hier ook wat meer algemene beschouwingen over de wanen van de dag, de zieleroerselen van beleggers over de redenen waarom ze het zo en niet anders doen en uiteraard, zoals bij IEX gebruikelijk, helaas ook de stoorzenders die het niet kunnen verkroppen dat mensen hier van gedachten willen wisselen zonder ruzie te maken. Die hebt u gauw genoeg door.

    Hit & Run lukt op dit moment niet zo best omdat de beurzen de laatste maanden eerder dalen dan stijgen, en omdat niemand graag voor minder verkoopt dan hij of zij er zelf voor betaald heeft is er weinig gelegenheid om met meer dan kostendekkende winst te verkopen. Maar enkele keren per week lukt het dan toch, omdat er zoveel volatiliteit is. Voor mij is Daimler op dit moment de meest aantrekkelijke cash cow. Voor eerdere resultaten kunt u de vorige draden opzoeken (zie de links boven).
    Het dringende verzoek is om dit draadje niet te gebruiken voor persoonlijke aanvallen en het ongenuanceerd afreageren van frustraties op andere posters. Wat wel gerespecteerd wordt is het recht op noodweer: wie onheus bejegend wordt mag zich natuurlijk daartegen weren. Heks en kat meppen dan zelf ook af en toe met de bezem resp. slaan de nagels uit, als het te gortig wordt.
    Humor is uiteraard welkom, omdat de wereld al triest genoeg is.
    Het woord “beleggingsgerelateerd” vatten wij hier niet altijd zo letterlijk op. Er zijn immers ook tijden waarop aan de beurzen niets te beleven valt, en wie dan de behoefte heeft om meer algemene beschouwingen met anderen te delen is ook welkom. Vorige onderwerpen waren onder meer de handel in goud, de relatie tussen leeftijd en de manier van beleggen, de rating agencies, de Eurozone en terugblikken op hoe men vroeger zijn geld investeerde en wat daarvan terechtgekomen is. Inderdaad, ook recepten voor ouderwets draadjesvlees zijn er gepost, maar dat was in het weekend en in het kader van een discussie over de mogelijkheid om in Nederland kwaliteitsvlees voor een redelijke prijs te verkopen.

    Maak er wat van, en probeer het vooral leuk te houden. Enne....animeren kunnen we zelf wel.

    |\ ...../|
    ( * o *)
    -=(~) =--
  2. [verwijderd] 30 augustus 2011 23:16
    quote:

    katzenkop schreef op 30 augustus 2011 22:03:

    Maak er wat van, en probeer het vooral leuk te houden. Enne....animeren kunnen we zelf wel.

    |\ ...../|
    ( * o *)
    -=(~) =--

    Hier zal ik met plezier af en toe wat meelezen. De DD is voor mij verleden tijd. Verder duik ik voorlopig onder wat de IEX betreft (dwz niet posten) Ik heb genoeg van al die absurde ingrepen en waarschuwingen !

    Veel succes hier met aflevering 3 !
  3. [verwijderd] 30 augustus 2011 23:32
    AB

    Allereerst een AB en nu maar hopen dat dit draadje z´n succes blijft als de vorige, dan moet het toch lukken om voor het einde van het jaar nog een deel 4 te openen.

    nog 1 handelsdag en dan is het septmeber, hoop dat de laatste 4 maanden van t jaar mijn handelen toch beter vergaat dan de vorige 3 maanden, want juni juli en augustus hebben mij handen vol met geld gekost.
  4. [verwijderd] 30 augustus 2011 23:37

    Zo ik ben weer terug van vakantie. Af en toe wat meegelezen, maar voor de rest andere zaken. Toen ik wegging wist ik het even niet met dat beleggen en bekijk ik de situatie nu dan weet ik het eerder nog minder dan meer.

    Ik lees nogal wat beroering over de moderatie en de stokers. Begrijpelijk, maar denk dat de markt ook een rol speelt. Mede door politiek geklungel is deze naar mijn idee namelijk nu totaal onvoorspelbaar.

    Leuk eens over een mooi bedrijf soebatten is een gevaarlijk zaakje, want dondert de zaak eronderuit dan is de kans zeer groot dat het bedrijfje ook een klap krijgt. Uiteraard kan je dan terugvallen op de standaard defensieve bedrijven volgens het principe dat de mensen altijd moeten eten. Echter moet je daarom Ahold kopen? Is maar de vraag, want er is ook de buurtmarkt en de boer en de Lidl.

    Kortom. Ik heb nog niets zinvols te zeggen. Belangrijk is dat Jimmy Cliff morgenavond in Paridiso gaat knallen en "that is it" voorlopig voor mij.

    Groet, Jonas
  5. [verwijderd] 30 augustus 2011 23:45
    Mooi gesproken, Kat!

    Af en toe mag het ook best gezellig en op allerlei gebied informatief zijn. En discussies zijn altijd leuk, mits respectvol en liefst zonder ruziezoekers.

    Wat Hit&Run betreft, ik zie daarvoor inmiddels al best weer mogelijkheden! De markt lijkt een beetje te bodemen, maar zolang er geen reden is voor een rally (die zie ik persoonlijk nog niet), zal het op dit niveau misschien weer een jaartje zijwaarts gaan?

    Mocht dat het geval zijn, dan wordt het voor ons weer de kunst om voor bepaalde aandelen te bekijken waar de onder- en bovengrens ligt. Mijn eerste H&R transactie is inmiddels alweer een feit. In dit geval Mittal en dat lijkt me alvast een leuke kandidaat, maar er zullen er vast meer zijn..

    Succes met jullie draadje!

  6. elbwee 30 augustus 2011 23:55
    quote:

    jonas schreef op 30 augustus 2011 23:37:

    Kortom. Ik heb nog niets zinvols te zeggen. Belangrijk is dat Jimmy Cliff morgenavond in Paridiso gaat knallen en "that is it" voorlopig voor mij.

    Groet, Jonas
    Heb hem een jaar of drie geleden bezocht in Tivoli. Was top. 'Suffering in the land' is toch wel één van mijn favorieten, ya man.
    Veel plezier!
  7. [verwijderd] 30 augustus 2011 23:58

    KCK, Klaas zie ik je daar?

    Mijn programma:

    Start Centraal Station
    Dan Amsterdams museum
    Even afzakken bij café Zwart en beetje indrinken
    Vervolgens bij Leidseplein wat eten.

    Dan 8.30 the great Jimmy Cliff van o.m. how many rivers to cross.
    I can see can cleary is eigenlijk van Desmond en nog wat, maar de versie van Jimmy is top.

    Het is wel afwachten, want Jimmy is ook al een babyboomer van 60 plus. Toch verwacht ik dat hij zeker gezien de ambiance nog wel wat zal laten zien. Dylan die ik 3 jaar geleden voor het eerst life zag in Ahoy zal hij al gauw overtreffen. Nooit zo een ongeinteresseerde artist gezien als Dylan toen.

    Groet, Jonas
  8. forum rang 6 izdp 31 augustus 2011 04:54
    Mooie opening kat voor deel drie.
    Zeker omdat je ruiterlijk erkent dat h&r nu niet zo succesvol is.
    Ik denk dan onmiddelijk aan obr die op het gevaar wees.
    Zijn gelijk werd destijds zeer onheus door heksje bejegend. Ze zag dat blijkbaar als een persoonlijke aanval ipv waarschuwing vooral voor de blinde volgers.
    Ik hoop dan ook dat dit deel 3 wel ruimte laat voor zulke goede kritiek en dat het niet verwordt tot borstklopperij en neusjes in de wind.
    Mijn lei is nu schoon om het te gaan beleven.

  9. [verwijderd] 31 augustus 2011 10:22
    Aangezien dit bericht nauwelijks meer met beleggen te maken heeft…. (copyright IEX)

    Begin vorige week heb ik aandelen ING aangeschaft, niet omdat ik geloof dat ING de komende periode veel zal stijgen. Een zijwaarts verloop is gelet op de vele financiële onzekerheden meer waarschijnlijk. Echter had ik van een eerdere positie nog wat puts ultimo 2012 over ( met een lage waarde) en de koers is toch wel behoorlijk gezakt de laatste tijd. Inmiddels is de koers gestegen met 40 cent en vanochtend heb ik de positie “afgerond” door er ATM call opties op te schrijven, ook met einddatum 2012 (voor de puristen, gelet op mijn verwachting zou ik inderdaad beter maandelijks kortlopende calls kunnen schrijven, maar dat is zo ’n gedoe en ik wil mijn broker ook niet al te veel spekken. )

    Als ING de komende 16 maanden gelijk blijft of stijgt zal de positie een rendement opleveren van 30% ( calls leveren gelet op de volatiliteit lekker veel op momenteel), loopt het helemaal fout dan zal dat leiden tot een procentueel iets hoger verlies. Tot die tijd is er sprake van “dood geld”, maar dat is spaargeld ook en met beduidend minder kans op rendement (of verlies).

    Beleggen is voor mij dan ook een kwestie van het realiseren van een redelijk tot goed rendement met een aannemelijk risico, behalve wat vaste posities hoort Hit & Run daar zeker ook bij en misschien is daar de tijd inmiddels weer voor aangebroken.

    Veel succes met de nieuwe draad, dames.
  10. [verwijderd] 31 augustus 2011 12:21
    elbwee schreef op 30 aug 2011 om 22:49:

    Lurkend aan een sigaartje en nippend aan een port bedacht ik me dat ondanks het veranderlijke weer de oogst in mijn moestuin tot nu toe niet slecht is geweest. De bessen vielen allemaal wat tegen door het droge voorjaar maar alle slasoorten maken een hoop goed, de bramenoogst tikt een record aan, kruiden, aardbeien en frambozen zijn een zekerheid geweest en bloemkool e.a. zijn bijna gelachtsrijp.
    Hoe anders is de oogst op de beurs tot nu toe geweest. Ik had inderdaad weg moeten gaan in mei toen de oogst nog 10% was voor het jaar 2011.
    Daarna zeer slecht geboerd en niets geoogst, sterker nog, nu 30% in de min door te offensief handelen in een maandenlang dalende markt.
    De echte moestuin begint nu leeg te raken maar het andere oogsten mag wat mij betreft beginnen zoals u begrijpt. Het lijkt echter of Bernankes kunstmest niet echt lijkt aan te slaan en inmiddels is uitgespoeld en het zaaigoed van de EU slof lijkt te zijn waardoor de kans op een misoogst aanzienlijk wordt.
    En het is daarom dat ik bij deze September tot oogstmaand 2011 benoem!

    Elbwee, zou je deze mooie ontboezeming alsjeblieft in ons nieuwe draadje willen herhalen?
    Die is te goed om hier aan het einde in vergetelheid te raken.

    |\ ....../|
    ( * o *)
    -=(~) =--

    Elbwee schreef daarop dat hij niet zo goed was in knip- en plakwerk.
    Dus doe ik het maar voor hem.
    AB's naar Elbwee dus. Zie verder boven.
777 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 39 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0648 -0,22%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.748,60 -0,12%
Gold spot 2.386,57 +1,08%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links