Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Accell Group AEX:ACCEL, NL0009767532

  • 57,550 19 aug 2022 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

volgens mij is Accelll een goede koop

76 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2011 10:25

    FMR meldt belang in Accell
    Gepubliceerd op 22 jul 2011 om 08:41 | Views: 120

    Artikel Reacties AMSTERDAM (AFN) - Fidelity Management & Research (FMR) heeft een belang van 5,04 procent gemeld in fietsenfabrikant Accell. Dit bleek vrijdag uit een register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

  2. BdeHaas 30 augustus 2011 11:24
    Ik vond ze al een tijdje interessant, ik neem aan dat ze zo laag traden vanwege het gevaar dat de import restricties t.o.v China kunnen verdwijnen? En omdat de 2e halfjaarcijfers hoogst waarschijnlijk flink tegen gaan vallen vanwege de weersomstandigheden die doorgaans niet favorable waren voor de fietsenverkoop.

    Op lange termijn(5-10jr) is de vergrijzing van de relatief welgestelde babyboomgeneratie zeer gunstig IMO.

    Met een k/w van nog geen 6 (t.o.v winst vorig jaar, let wel denk dat de winst voor dit jaar tegenvalt) en als ik het goed heb uitgerekend een book to price van > 1 zie ik dit als een goede tijd om een positie voor lange termijn op te bouwen. En dat doe ik dus ook :)

    Ben geïnteresseerd in negatieve outlooks op dit bedrijf? iemand? Als iemand een onderbouwde mening heeft over de kansen wat betreft de opheffing van de importrestricties op fietsen vanuit China dan ben ik benieuwd.
  3. forum rang 4 s.lin 19 september 2011 08:56
    Hielke Sybesma, financieel directeur van Accell, heeft aandelen in de fietsenfabrikant verkocht. Volgens een melding van de Autoriteit Financiele Markten verkocht Sybesma 1.500 gewonen aandelen tegen een gemiddelde prijs van 16,52 euro. Na de verkoop bezit Sybesma nog 16.059 gewone aandelen. De meldingsplicht ontstond op 15 september.
  4. [verwijderd] 19 september 2011 13:41
    de vraag is nu: gaat Accell een bod uitbrengen op de uitstaande aandelen van Derby? Volgens het persbericht van Derby van vanochtend zijn ze in onderhandeling met een strategische partij die waarschijnlijk een bod wil doen. Het gaat vermoedelijk om PON Holdings, dat eerder dit jaar Gazelle overnam van NPM Capital. Accell heeft 22% van de aandelen in Derby, maar zullen vermoelijk niet blij zijn met een bod van PON op Derby. In dat geval ontstaat namelijk een combinatie die marktleider is in zowel Nederland als Duitsland. Mogelijk zal Accell dus zelf ook een poging tot overname wagen, ook al is dat balanstechnisch niet makkelijk. Ik vind het een zeer interessante ontwikkeling. Iemand ideeen?
  5. NewEnergy 19 september 2011 17:04
    Ik zie Derby inmiddels +12.5% staan. In principe heeft Accell een goede uitgangspositie met het 22% belang, maar toch lijkt me een echte biedingstrijd niet in het belang van de huidige aandeelhouders van Accell (tenzij het 22% belang dan tegen de hoofdprijs aangelapt kan worden).

    Enig idee of het management van Derbij zelf een flink aandelenbelang heeft, want dan heeft Pon waarschijnlijk meteen al een deel van de stukken binnen?

  6. [verwijderd] 19 september 2011 22:18
    Het huidige management heeft 8,8% van de uitstaande aandelen in bezit:

    het volgende staatje laat dit zien, waarbij dient te worden aangemerkt dat Accell inderdaad nu 22% controleert (waaronder het 10% belang dat voorheen van Finatem was).

    www.derby-cycle.com/typo3temp/pics/DC...

    Toch hebben zowel Pon/Gazelle als Accell waarschijnlijk de behoefte om Derby in te lijven, aangezien je dan in een klap de meest dominante speler bent (en de ander de facto in een underdog positie zet).
  7. [verwijderd] 21 september 2011 13:35
    Net binnen:

    Derby Cycle AG and Pon Holdings B.V. agree to strategic cooperation and a takeover offer for Derby Cycle
    Cloppenburg – Derby Cycle AG and Pon Holdings B.V. (hereinafter called “Pon”) based in Almere in the Netherlands and its wholly-owned subsidiary Pon Holding Germany GmbH have today signed a Business Combination Agreement (hereinafter called the “BCA”) and have thus entered into a strategic cooperation. In addition, Pon Holding Germany GmbH has committed itself in the BCA that it will make a voluntary public offer pursuant to Sections 29 ff. of the German Securities Acquisition and Takeover Act (WpÜG) to all shareholders in Derby Cycle AG. In return, Derby Cycle AG shareholders are to be offered a consideration of EUR 28.00 per share in cash.
    Under the terms of the BCA, the offer will be subject to a small number of conditions only, including in particular the approval of the merger by the responsible anti-trust authorities and an acceptance rate of 50% of the capital stock and voting rights in Derby Cycle AG plus one share. It is further agreed under the BCA that Pon will not seek to make any changes to the composition of the Management Board of Derby Cycle. In addition, it is intended that Derby Cycle AG should retain its independence and stock market listing for at least 18 months. Thus, the parties agreed to exclude entry into a control and/or profit transfer agreement as well as a squeeze-out for the same time period. Furthermore, Pon has declared to financially support Derby Cycle in its future aspired growth, in particular in the case that Derby Cycle should realize a currently considered acquisition.
    Derby Cycle expects the offer documents to be published by Pon Holding Germany GmbH and the acceptance period to commence in the course of the next weeks. The acceptance period is intended to last a maximum of five weeks. The offer price values Derby Cycle AG‘s share capital at a total of EUR 210.0 million.

    afwachten of Accell hier overheen wil gaan. 28 euro lijkt me geen topprijs voor Derby, gezien de verwachtte groei.
  8. [verwijderd] 21 september 2011 20:02
    quote:

    B...K schreef op 21 september 2011 18:42:

    Verwacht morgen een grote stijging van Accel Groep
    tja, het is even afwachten wat ze zullen doen. brengen ze een (mogelijk verwaterend) bod uit of niet? Of pakken ze de winst? Ik schat de kansen op 50/50. Wel spannend. Overigens neemt de stijging vandaag van 5% al een fors voorschot op de winst die ze extra boeken in geval ze hun stukken aan pon aanbieden.
  9. forum rang 4 s.lin 22 september 2011 08:51
    Accell brengt geen tegenbod op Derby Cycle uit
    Gepubliceerd: 08:39
    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv (ACCEL.AE) brengt geen tegenbod uit op de Duitse branchegenoot Derby Cycle ag (DCT.XE), meldt de Nederlandse fabrikant van rijwielen en fitnessapparaten donderdag voorbeurs.

    Handelsmaatschappij Pon Holdings bv (PON.YY) maakte woensdag bekend een bod uit te brengen op alle aandelen in Derby Cycle voor euro28,00 per aandeel.

    Accell, dat 22% van de aandelen in Derby Cycle bezit, zegt in een persbericht dat een tegenbod "te weinig waarde zou creeren en de balans van Accell te veel zou belasten".

    "Het voorgenomen bod van Pon Holdings op Derby Cycle biedt Accell Group een sterke waardestijging van het aandelenbelang van 22% in Derby", voegt Accell in het toelichtende persbericht toe.

    Door het bod van Pon is het 22% belang van Accell in Derby "in ieder geval met ruim euro17 mln in waarde toegenomen", aldus de onderneming uit Heerenveen.

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
76 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links