Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Draadje met nieuwe opdrachten voor Arcadis

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Arcadis kan mogelijk profiteren van Sandy - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING geeft aan dat ingenieursbureau Arcadis (ARCAD.AE) mogelijk zou kunnen profiteren van de gevolgen van orkaan Sandy, maar vindt de 4,5% stijging van het aandeel op dinsdag echter te voorbarig en overdreven. Analist Quirijn Mulder van ING geeft aan dat Arcadis in 2009 een onderzoek heeft gepresenteerd naar de bouw van een stormkering in de Hudson rivier, tezamen met andere voorstellen die de schade van een orkaan zouden moeten beperken. Destijds werd echter geen actie ondernomen door politieke afwachtendheid. Mocht de politiek in New York in navolging van New Orleans na orkaan Katrina in 2005 kiezen serieuze maatregelen te nemen, dan nog zou Arcadis de competitie aan moeten gaan met een groot aantal andere partijen, gezien de met een dergelijk project gepaard gaande prestige, stelt Mulder. De analist verwacht echter dat de besluitvorming aan de Amerikaanse oostkust meer tijd in beslag zal nemen dan de besluitvorming in New Orleans, omdat die destijds werd bespoedigd door het dodental van 1.800. Arcadis publiceert woensdag de derdekwartaalresultaten, die naar verwachting van Mulder prima zullen zijn. ING hanteert een buy-advies met een koersdoel op EUR16,60. Dinsdag moet het aandeel weer terrein prijsgeven en Arcadis noteert omstreeks 10.30 uur 0,9% lager op EUR16,81, terwijl de Midkap met 0,4% stijgt. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Arcadis onderzoekt schade New York door Sandy
Gepubliceerd op 1 nov 2012 om 11:00 | Views: 435

Arcadis 16:11
EUR 17,24 +0,76 (+4,61%)

AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse advies- en ingenieursbedrijf Arcadis is in New York onderzoek aan het doen naar schade bij twee waterzuiveringsinstallaties door de orkaan Sandy. Dat liet het bedrijf donderdag weten.

Het onderzoek moet uitwijzen hoe groot de schade is aan de waterzuiveringsinstallaties in Brooklyn en Nassau County. Arcadis bekijkt wat er moet gebeuren om de schade te herstellen en de capaciteit weer op gang te krijgen en beoordelen of daarbij federale hulp kan worden aangevraagd.

Volgens het bedrijf is New York al vele jaren een belangrijke klant. Arcadis werkte in 2009 al aan ideeën om de stad beter bestand te maken tegen overstromingen. De voorgestelde stormvloedkering, die de stad en het achterliggende gebied tegen een storm als Sandy had kunnen beschermen, kwam er echter niet.

Kansen

De ravage die Sandy heeft veroorzaakt, kan die kwestie weer op de kaart zetten, denkt Piet Dircke, die bij Arcadis leiding geeft aan de activiteiten op gebied van watermanagement. ,,De bescherming tegen het water stijgt op het prioriteitenlijstje. Dat biedt kansen voor de Nederlandse kennis op dat gebied, ook bij ons'', aldus Dircke.

Arcadis was ook in New Orleans nauw betrokken bij de werkzaamheden om die stad beter te beschermen tegen overstromingen, na de orkaan Katrina in 2005. Arcadis denkt dat die beschermingswerken, die onlangs de orkaan Isaac goed doorstonden, het bedrijf een streepje voor geven om betrokken te raken bij eventuele stormvloedkeringen voor New York.

,,Dankzij de uitstekende reputatie die wij genieten in de VS zijn wij zeer goed gepositioneerd om deel uit te maken van die gesprekken'', zei topman Neil McArthur van Arcadis. Het Nederlandse ingenieursbedrijf verwacht dat een deltaplan voor New York vele miljarden dollars zal gaan kosten. De werkzaamheden rond New Orleans kostten 14 miljard dollar.
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Arcadis Meer »

Koers 17,070   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 16,970   Volume 368.855
Hoog 17,350   Gem. Volume 257.101
23-mei-19 17:35
label premium

Meevallend Arcadis (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium