Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Het drama Spanje..

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
966 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

The Only schreef op 22 nov 2011 om 12:34:


Wederom geen goed teken. Spanje blijft probleem net als Italïe.


Er gloort een sprankje hoop nu bij de verkiezingen in Spanje de spilzieke socialisten een gigantische nederlaag hebben geleden.

Groet.
[verwijderd]
0
quote:

Hirsch schreef op 22 nov 2011 om 16:46:


[...]

Er gloort een sprankje hoop nu bij de verkiezingen in Spanje de spilzieke socialisten een gigantische nederlaag hebben geleden.

Groet.


Bijvoorbeeld Berlusconi is ook geen socialist.

Juist doordat rechtse politici stelselmatig weigeren belastingen te verhogen, komt er op korte termijn geen oplossing voor de crisis.

De crisis komt van rechts.
[verwijderd]
1
quote:

kck schreef op 22 nov 2011 om 23:36:


Ja

je hebt rechtse ballen

en linkse lullen


Haha, over scheefzitten gesproken!
[verwijderd]
0
quote:

Beursplein 5 schreef op 22 nov 2011 om 23:29:


[...]

Bijvoorbeeld Berlusconi is ook geen socialist.

Juist doordat rechtse politici stelselmatig weigeren belastingen te verhogen, komt er op korte termijn geen oplossing voor de crisis.

De crisis komt van rechts.


In America wel. in europa zijn de belastingen al zo hoog dat je ze bijna niet meer kan verhogen.
Mja oke. griekenland heeft de btw verhoogd naar 23% en de benzine prijs naar 1,60 . Ze voeren ook een onroerendgoedbelasting in.
Lijkt me wel voldoende zo.
Eerst maar eens proberen om te bezuinigen op dingen die de laagste inkomens niet zo merken. Bv op defensie, kunst en natuur.
weheheheh
fred 57
0
Ach brussel wil Euro obligaties , alle landen kunnen weer gaan lenen .
Wel meer toezicht , en in geval van wanbeleid kan je dan als land je subsidie kwijtraken.

Tja daar zullen ze wakker van liggen , lenen we toch gewoon wat bij .

[verwijderd]
0
De Spaanse bank Banco de Valencia is in de problemen geraakt.

De koers vandaag -20%

Groet.
s.lin
0
Franse en Spaane staatsleningen omhoog na succesvolle veiling
Gepubliceerd: 12:24
AMSTERDAM (Dow Jones)--Staatsleningen uit Spanje en Frankrijk lopen donderdag op nadat de landen met succes een beroep deden op de kapitaalmarkten.

Spanje wist euro3,75 mrd aan schulden te plaatsten, en al gebeurde dat tegen flink hogere rentes dan bij de vorige veilingen; de rendementen lagen onder de niveaus op de secundaire markt en de bid-to-cover ratio's, die als maatstaf worden gezien voor interesse van beleggers, worden als sterk omschreven.

De robuuste vraag van de veiling stelt marktpartijen gerust en drukt de rendementen omlaag tot het laagste niveau in twee weken, stellen analisten.

"Zoals zo vaak de afgelopen tijd, was het doel de zaak te klaren", zegt David Schnautz, strateeg bij Commerzbank. "Wat dat betreft was de veiling succesvol", stelt hij.

De veilingen waren sterker dan gevreesd vooral door een 'tijdelijk verschuiving' van de risicobereidheid, stellen strategen van RBS. Deze werd veroorzaakt door de gecoordineerde ingreep van centrale banken een dag eerder om de dollarliquiditeit van het systeem te verbeteren.

Ondanks de succesvolle veiling van donderdag, blijft de financieringstoekomst voor het mediterane land uitdagend. "Wij verwachten dat de crisis verder zal verslechteren ten opzichte van de huidige stressniveau's", schrijven analisten van UBS in een rapport.

Ook Frankrijk begaf zich op de financiele markten. Het probleemkind van het elitegroepje van triple-A landen haalde euro4,346 mrd op met diverse leningen, wat aan de bovenkant van de beoogde range van euro3-4,5 mrd lag.

De Duitse bunds, die door beleggers als veilige haven worden gezien, tonen donderdag een grillig beeld. Omstreeks 12.15 uur noteert de Duitse bundfuture van december 12 basispunten hoger op 133,94, waar eerder op de dag een piek werd bereikt van 134,39. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Moody's: Spaanse regionale overschrijden tekortstreefcijfer
Gepubliceerd: 10:08
SINGAPORE (Dow Jones)--De regionale overheden van Spanje zullen mogelijk nog steeds het tekortstreefcijfer van 1,3% van het bruto binnenlands product (bbp) over 2011 overschrijden met bijna e e n procentpunt, wat een negatieve waardering zou opleveren, meldt Moody's Investors Service maandag.

Kredietboordelaar Moody's wees de Spaanse overheid erop dat de regionale begrotingsproblemen opgelost moeten worden, gezien de nationale tekortcijfers over 2012 hierdoor dreigen op te lopen. Het ratingbureau constateerde dat de staatscontrole en het overzicht op de regio's in het verleden ineffectief is geweest, waardoor de regio's de mogelijkheid kregen hun begrotingstekort op te laten lopen, terwijl de staat schulduitgiftes blokkeerde. Hierdoor werd de liquiduiteitsdruk bij de regionale overheden verhoogd.

"Hoewel de begrotingstekorten over 2011 en 2012 slechts een kortetermijn betekenis hebben, zijn ze belangrijk in het heropbouwen van het marktvertrouwen", zegt Moody's. "Uitdagende marktomstandigheden hebben reeds voor een verdere verslechtering van het liquiditeitstekort bij de regio's gezorgd en tot de opeenstapeling van een aanzienlijke commerciele schuld".

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
CORRECT: Moody's: Spaanse regionale overheden overschrijden tekort
Gepubliceerd: 13:22
(Herhaling van eerder gepubliceerd bericht 'Moody's: Spaanse regionale overschrijden tekortstreefcijfer' om kop artikel en intro te corrigeren.)

SINGAPORE (Dow Jones)--De regionale overheden van Spanje zullen mogelijk nog steeds de doelstelling om het begrotingstekort binnen het streefcijfer van 1,3% van het bruto binnenlands product (bbp) te houden met bijna e e n procentpunt overschrijden, wat een negatieve waardering zou opleveren, meldt Moody's Investors Service maandag.

Kredietboordelaar Moody's wees de Spaanse overheid erop dat de regionale begrotingsproblemen opgelost moeten worden, gezien de nationale tekorten over 2012 hierdoor dreigen op te lopen.

Het ratingbureau constateerde dat de staatscontrole en het overzicht op de regio's in het verleden ineffectief is geweest, waardoor de regio's de mogelijkheid kregen hun begrotingstekort op te laten lopen, terwijl de staat schulduitgiftes blokkeerde. Hierdoor werd de liquiduiteitsdruk bij de regionale overheden verhoogd.

"Hoewel de begrotingstekorten over 2011 en 2012 slechts een kortetermijn betekenis hebben, zijn ze belangrijk in het heropbouwen van het marktvertrouwen", zegt Moody's. "Uitdagende marktomstandigheden hebben reeds voor een verdere verslechtering van het liquiditeitstekort bij de regio's gezorgd en tot de opeenstapeling van een aanzienlijke commerciele schuld".

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Moody's waarschuwt Spaanse banken

Gepubliceerd op 13 dec 2011 om 08:15
LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft gedreigd de kredietwaardigheid van een aantal Spaanse banken te verlagen vanwege hun blootstelling aan de vastgoedcrisis in Spanje en een daling van de winstgevendheid door de economische crisis in het land.

Het gaat om de banken Banco Cooperativo, Banco Sabadell, Bankia, CaixaBank, Banco Financiero y de Ahorro, Bankinter, Confederacion Espanola de Cajas de Ahorro, Caja Rural de Granada, Ibercaja Banco en Lico Leasing.

Moody's verwacht dat de banken grote verliezen zullen lijden op hun Spaanse vastgoedbeleggingen. Ook zullen zij steeds meer moeite hebben om winst te maken door de zwakkere vooruitzichten voor de Spaanse economie, aldus Moody's.
s.lin
0
Fors lagere rente voor Spanje
20-12-2011 11:51

Spanje heeft dinsdag bij een veiling van kortlopende staatsobligaties een veel lagere rente betaald dan bij een vergelijkbare veiling een maand eerder.


Het Spaanse schatkistbureau veilde 3,7 miljard euro aan staatspapier met een looptijd van 3 maanden tegen een rente van 1,735 procent. In november was de rente met 5,11 procent nog bijna drie maal zo hoog. De obligaties met een looptijd van 6 maanden brachten een rendement van 2,435 procent, in vergelijking met 5,227 procent bij de voorgaande veiling.

De vraag naar de obligaties was groot. De Spanjaarden hadden voor ruim 18 miljard euro aan obligaties kunnen wegzetten, terwijl ze voor de veiling uitgingen van 3,5 tot 4,5 miljard euro. Volgens analisten was het Spaanse staatspapier zo gewild, omdat banken anticiperen op langjarige leningen die de Europese Centrale Bank (ECB) heeft beloofd aan de banken te zullen verstrekken. Dit geld wordt alvast uitgegeven aan staatsleningen.


ANP
s.lin
0
Centrale Bank: Spaanse economie recent mogelijk gekrompen
Gepubliceerd: 11:13
MADRID (Dow Jones)--Het Spaanse bruto binnenlandse product (bbp) is mogelijk gekrompen in de afgelopen drie maanden, vanwege verhoogde druk op de financiele markten en slechtere vooruitzichten voor de Europese en wereldwijde economieen, meldt de centrale bank van Spanje donderdag.

De centrale bank stelt dat "nadat de Spaanse economie tot stilstand kwam in het derde kwartaal, de voorlopig beschikbare gegevens... wijzen op een krimp in de activiteit over de laatste maanden van 2011."

De particuliere consumptie vertoonde tekenen van een aanzienlijke verslechtering in het afgelopen kwartaal, met wederom een afname in de auto- en retailomzet, aldus de centrale bank.

Bedrijven snijden in de uitgaven en investeren minder in machines en overige bedrijfsmiddelen, terwijl de bouwsector verder verzwakt en de consumptie van cement afneemt.

De exportgroei, een dragende kracht onder het eerdere lichte herstel van de Spaanse economie, liet ook tekenen van verzwakking zien vanaf oktober.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Begrotingstekort Spanje veel hoger
31-12-2011 | Laatst bijgewerkt 09:52

De nieuwe Spaanse regering ziet het begrotingstekort dit jaar oplopen tot 8 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Het officiële doel lag tot nu toe op 6 procent. De centrumrechtse regering, die tijdens de verkiezingen op 20 november een comfortabele meerderheid kreeg, presenteerde vrijdag haar eerste plannen.


Om de schulden en de uitgaven terug te dringen, wil de kersverse regering in 2012 8,9 miljard euro bezuinigen. Zo worden onder meer de ambtenarensalarissen volgend jaar bevroren. In 2010 gingen die salarissen met 5 procent omlaag. In 2011 bleven ze onveranderd.

Ook wil de regering de belastingen, vooral van de rijkere Spanjaarden, verhogen. Er komen extra inkomstenbelastingen. Hier gaat het om in totaal 6,3 miljard euro aan lastenverzwaringen. Wel worden de pensioenen licht verhoogd en de werkloosheidsuitkeringen verlengd.

Onverwachte situatie

,,We hebben te maken met een buitengewone en onverwachte situatie, wat ons dwingt tot buitengewone en onverwachte maatregelen'', zei vicepremier Soraya Saenz de Santamaria, die de plannen toelichtte.

De vorige socialistische regering bracht het begrotingstekort terug van 11,2 procent in 2009 tot een verwachte 8 procent dit jaar. In 2012 moet het begrotingstekort worden teruggebracht tot 4,4 procent en in 2013 tot 3 procent. Spanje kampt met een werkloosheid van meer dan 20 procent. Onder jongeren ligt de werkloosheid zelfs op ruim 40 procent.

De Europese Unie liet in een reactie weten te betreuren dat het tekort hoger uitvalt dan verwacht. ,,Ik betreur de aanzienlijke fiscale fout'', aldus eurocommissaris Olli Rehn (Financiën). Rehn sprak wel zijn steun uit voor de maatregelen die Spanje neemt om de overheidsfinanciën te versterken.


ANP
s.lin
0
Spanje wil uitgifte staatsleningen in 2012 verlagen
Gepubliceerd: 13:10
MADRID (Dow Jones)--Spanje is in het kader van de begrotingsdoelstellingen van plan de netto-uitgifte van staatsleningen terug te brengen tot euro36 mrd van euro48,2 mrd in 2011.

In een strategisch document met betrekking tot 2012 geeft Spanje aan dat de bruto-uitgifte aan staatsleningen op ongeveer euro86 mrd uit zal moeten komen.

(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Spanje haalt begrotingstekort-eis EU mogelijk niet - media
Gepubliceerd: 08:30
AMSTERDAM (Dow Jones)--Spanje zal mogelijk niet in staat zijn het begrotingstekort in 2012 terug te brengen tot 4,4% van het bruto binnenlands product. Dit bericht Financial Times Deutschland vrijdag waarmee het opmerkingen van de Spaanse minister van financien citeert.

Volgens Cristobol Montoro kan de dreigende recessie in het land ervoor zorgen dat Spanje niet in staat zal zijn te voldoen aan de eisen die zijn vastgesteld door de Europese Unie.

De minister geeft verder aan dat Spanje wacht op een economische prognose van de EU en dat het doel van 4,4% gebaseerd is op een verouderde prognose van een economische groei van 2,3% die geschat werd onder de vorige regering, aldus de krant.

(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Spanje wijzigt mogelijk doelstellingen mbt begrotingstekort
Gepubliceerd: 09:48
MADRID (Dow Jones)--De Spaanse overheid probeert mogelijk in maart de doelstellingen voor het begrotingstekort over 2012 te herzien, wanneer het land verslag doet over zijn jaarlijkse begroting aan de autoriteiten van de Europese Unie (EU).

De wijziging zou een gevolg zijn van neerwaarts bijgestelde groeiverwachtingen en een groter dan verwacht begrotingstekort in 2011, lieten premier Mariano Rajoy en regeringsfunctionarissen doorschemeren woensdag.

Analisten stellen dat het steeds moeilijker lijkt te worden om het begrotingstekort niet te overschrijden. Het begrotingstekort is vastgelegd op 4,4% van het bruto binnenlands product (bbp) en gebaseerd op een groei van 2,3% van het bbp.

Eerder deze week maakte de Spaanse centrale bank echter bekend dat de economie naar verwachting met 2,5% krimpt. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorziet daarentegen een krimp met 1,7%.

Spanje is verplicht gesteld om zijn begrotingstekort terug te dringen en de huidige doelstellingen na te leven, meldde Rajoy.

Rajoy stelde woensdag echter dat het economische scenario is veranderd sinds hij vorige maand aantrad en dat hij ervan overtuigd was dat de Europese autoriteiten hun economische groeiverwachtingen voor Spanje en de rest van de eurozone neerwaarts bij zullen stellen.

"In het licht hiervan, zullen wij, net als de overige lidstaten van de Europese Unie, ons stabiliteitsprogramma in maart indienen", zei Rajoy op een persconferentie na zijn ontmoeting met de Peruaanse president Ollanta Humala.

"Ons doelstellingen voor het begrotingstekort, waar Spanje en andere EU-lidstaten de onderhandelingen nog over moeten aangaan, zullen altijd opgenomen worden in het stabiliteitsprogramma, in de eerst plaats met de Europese Commissie en daarna met de Europese Raad", zei Rajoy.

Rajoy meldde dat de gegevens over het tekort van 2011, "die niet onder de 8% van het bbp zal uitkomen", vrijgegeven zullen worden in februari.

In een interview met de staats-televisiezender TVE eerder op woensdag, werd aan de minister van financien Luis de Guindos gevraagd of Spanje tracht tot heronderhandelingen te komen over de doelstellingen voor het begrotingstekort over 2012. "Nog niet", antwoordde de Guindos. "We analyseren de situatie".


(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
966 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street lager op handelsvrees

20 nov De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw lager gesloten. De handelshoop op Wall Street zonk ver... 3

  Indices

  AEX 594,16 -0,42%
  EUR/USD 1,1079 +0,00%
  Germany30^ 13.126,40 -0,24%
  Gold spot 1.474,48 +0,04%
  LDN100-24h 7.218,65 -1,22%
  NY-Nasdaq Composite 8.526,73 -0,51%
  US30# 27.765,66 -0,14%

  Stijgers

  Kiadis...
  +21,76%
  Galapagos
  +2,21%
  TomTom
  +1,97%
  Fugro
  +1,89%
  ALTICE...
  +1,66%

  Dalers

  Alfen ...
  -3,66%
  B&S Gr...
  -2,75%
  IMCD
  -2,68%
  Arcadis
  -2,51%
  Air Fr...
  -2,46%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  suske wiet op 21-nov-19 01:05
  (6)

  leek2018 op 20-nov-19 23:19
  (7)

  TA=verlies op 20-nov-19 22:41
  (1)

  Premium Short Caller.. op 20-nov-19 22:37
  (2)

  FlashHenk op 20-nov-19 21:26

  Column Forum Meer»

  (145)

  shortie op 20-nov-19 23:34
  (11)

  ff_relativeren op 20-nov-19 21:24
  (13)

  Wimv0a93k op 20-nov-19 19:26
  (6)

  Snugger op 20-nov-19 12:49
  (84)

  ONN op 20-nov-19 11:26