Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Holland Colours AEX:HOLCO.NL, NL0000440311

  • 96,500 19 apr 2024 12:19
  • +3,500 (+3,76%) Dagrange 93,000 - 96,500
  • 25 Gem. (3M) 162

FONDSEN UITGELICHT: Holland Colours en Spyker

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 juni 2011 19:24
    FONDSEN UITGELICHT: Holland Colours en Spyker


    Door Bart Koster en Anton Reijinga

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die werd gedomineerd door het maandelijkse Amerikaanse banenrapport en de perikelen omtrent de schuldproblemen van Griekenland behoorden Holland Colours en Spyker tot de uitschieters op de Nederlandse beurzen.

    HOLLAND COLOURS PRESTEERT BOVEN VERWACHTING

    Holland Colours nv (HOLCO.AE) verraste maandag met veel beter dan verwachte cijfers over het op 31 maart geeindigde boekjaar 2010/11. Vooral de verdubbeling van het bedrijfsresultaat op EBIT-niveau naar EUR5,4 miljoen sprak aan. De kleurstoffenproducent uit Apeldoorn kon daarbij melden dat dit te danken was aan herstel in de kernmarkten, goede brutomarges en forse groei in Azie.

    Dat klinkt als structurele verbetering, die onvoorziene omstandigheden daar gelaten, voorlopig wel zal aanhouden. het bedrijf deelde maandag dan ook mee dat de omzetgroei in de eerste helft van het lopende boekjaar naar verwachting zal aanhouden, mede gezien de goed gevulde pijplijn en een stijgend marktaandeel in de VS, en dat spreekt beleggers wel aan.

    Algemeen directeur Bernard van Schaik plaatste nog wel de kanttekening dat blijvend stijgende grondstofprijzen slechts met vertraging aan de klanten kunnen worden doorberekend, maar dat was in het afgelopen boekjaar ook al het geval en desondanks waren omzet en nettoresultaat ook aanzienlijk hoger dan in het voorgaande boekjaar.

    De nettowinst steeg zelfs naar EUR3,2 miljoen van EUR1,2 miljoen, omdat het bedrijf er goed in is geslaagd de interne kosten te beteugelen en de financieringslasten te verlagen.

    De jaaromzet steeg 19% tot EUR60,5 miljoen van EUR51 miljoen en is daarmee op het niveau van voor de recessie, meldde het bedrijf uit Apeldoorn.

    De omzetgroei was het grootst in Azie, met 38%, en de omzetbijdrage van dat continent steeg van 10% een jaar geleden tot 15% in het afgelopen boekjaar. Daarmee neemt de afhankelijkheid van de omzet in veelal verzadigde markten in Europa en Noord-Amerika af en bovendien kent Azie veel grote, veelbelovende opkomende markten.

    Voor Holland Colours zijn China en Indonesie de mooiste groeibriljanten zei Van Schaik desgevraagd.

    Verder was positief dat de omzetgroei behalve in alle regio's ook in alle productgroepen, waaronder bouw, verpakkingen en siliconen en elastomeren werd gerealiseerd.

    De resultaten kwamen boven de verwachting van Johan van den Hooven van SNS Securities uit. De SNS-analist houdt een accumulate-advies bij een koersdoel van EUR31,00. Hij denkt dat Holland Colours goed gepositioneerd is om in zijn kernproductgroepen te profiteren van aanhoudend marktherstel en voorziet een verdubbeling van de winst per aandeel in de komende twee jaar.

    Die winst per aandeel sprong in het afgelopen boekjaar al naar EUR3,65 van EUR0,50 het jaar ervoor en de beleggers kunnen over 2010/11 een dividend van EUR2,30 per aandeel tegemoet zien.

    Holland Colours sprak voor de komende twee jaar opnieuw de ambitieuze doelstelling uit van een omzetgroei van 8% tot 12% per jaar, een groei van rendement op geinvesteerd vermogen van tenminste 15% en een groei van de winst per aandeel die groter is dan de omzetgroei,

    Veel zonnig nieuws dus en het aandeel sloot de week 8,4% hoger af op EUR31,00.

    Door Bart Koster en Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; amsterdam@dowjones.com


1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links