Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FONDSEN UITGELICHT: Holland Colours en Spyker

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 3 juni 2011 19:24
  FONDSEN UITGELICHT: Holland Colours en Spyker


  Door Bart Koster en Anton Reijinga

  Van DOW JONES NIEUWSDIENST


  AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die werd gedomineerd door het maandelijkse Amerikaanse banenrapport en de perikelen omtrent de schuldproblemen van Griekenland behoorden Holland Colours en Spyker tot de uitschieters op de Nederlandse beurzen.

  HOLLAND COLOURS PRESTEERT BOVEN VERWACHTING

  Holland Colours nv (HOLCO.AE) verraste maandag met veel beter dan verwachte cijfers over het op 31 maart geeindigde boekjaar 2010/11. Vooral de verdubbeling van het bedrijfsresultaat op EBIT-niveau naar EUR5,4 miljoen sprak aan. De kleurstoffenproducent uit Apeldoorn kon daarbij melden dat dit te danken was aan herstel in de kernmarkten, goede brutomarges en forse groei in Azie.

  Dat klinkt als structurele verbetering, die onvoorziene omstandigheden daar gelaten, voorlopig wel zal aanhouden. het bedrijf deelde maandag dan ook mee dat de omzetgroei in de eerste helft van het lopende boekjaar naar verwachting zal aanhouden, mede gezien de goed gevulde pijplijn en een stijgend marktaandeel in de VS, en dat spreekt beleggers wel aan.

  Algemeen directeur Bernard van Schaik plaatste nog wel de kanttekening dat blijvend stijgende grondstofprijzen slechts met vertraging aan de klanten kunnen worden doorberekend, maar dat was in het afgelopen boekjaar ook al het geval en desondanks waren omzet en nettoresultaat ook aanzienlijk hoger dan in het voorgaande boekjaar.

  De nettowinst steeg zelfs naar EUR3,2 miljoen van EUR1,2 miljoen, omdat het bedrijf er goed in is geslaagd de interne kosten te beteugelen en de financieringslasten te verlagen.

  De jaaromzet steeg 19% tot EUR60,5 miljoen van EUR51 miljoen en is daarmee op het niveau van voor de recessie, meldde het bedrijf uit Apeldoorn.

  De omzetgroei was het grootst in Azie, met 38%, en de omzetbijdrage van dat continent steeg van 10% een jaar geleden tot 15% in het afgelopen boekjaar. Daarmee neemt de afhankelijkheid van de omzet in veelal verzadigde markten in Europa en Noord-Amerika af en bovendien kent Azie veel grote, veelbelovende opkomende markten.

  Voor Holland Colours zijn China en Indonesie de mooiste groeibriljanten zei Van Schaik desgevraagd.

  Verder was positief dat de omzetgroei behalve in alle regio's ook in alle productgroepen, waaronder bouw, verpakkingen en siliconen en elastomeren werd gerealiseerd.

  De resultaten kwamen boven de verwachting van Johan van den Hooven van SNS Securities uit. De SNS-analist houdt een accumulate-advies bij een koersdoel van EUR31,00. Hij denkt dat Holland Colours goed gepositioneerd is om in zijn kernproductgroepen te profiteren van aanhoudend marktherstel en voorziet een verdubbeling van de winst per aandeel in de komende twee jaar.

  Die winst per aandeel sprong in het afgelopen boekjaar al naar EUR3,65 van EUR0,50 het jaar ervoor en de beleggers kunnen over 2010/11 een dividend van EUR2,30 per aandeel tegemoet zien.

  Holland Colours sprak voor de komende twee jaar opnieuw de ambitieuze doelstelling uit van een omzetgroei van 8% tot 12% per jaar, een groei van rendement op geinvesteerd vermogen van tenminste 15% en een groei van de winst per aandeel die groter is dan de omzetgroei,

  Veel zonnig nieuws dus en het aandeel sloot de week 8,4% hoger af op EUR31,00.

  Door Bart Koster en Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; amsterdam@dowjones.com


1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Holland Colours Meer »

Koers 93,500   Verschil -1,00 (-1,06%)
Laag 93,500   Volume 370
Hoog 94,500   Gem. Volume 233
7 jul 2020 16:53
label premium

Holland Colours is koersval te boven

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare