Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Jaarcijfers 10/11-- Prikkelende ontwikkelingen bij Holland Colours

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kolifant
0
Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst bericht over de Jaarcijfers van Holland Colours.

Update: Holland Colours ziet herstel omzet, groei in Azië
30 mei 2011, 9:34 uur | DJ

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Holland Colours bedrijfsresultaat 2010/11 verdubbeld', om informatie, commentaar CEO en actuele koers toe te voegen.)

Door Bart Koster

Van Dow Jones

AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours nv (HOLCO.AE) realiseerde in het op 31 maart geeindigde boekjaar 2010/11 een verdubbeld bedrijfsresultaat van euro 5,4 mln, tegen euro 2,7 mln een jaar geleden, als gevolg van herstel in kernmarkten, goede brutomarges en forse groei in Azië, meldt de producent van industriele kleurstoffen maandag voorbeurs.

Het bedrijf uit Apeldoorn verwacht in het eerste halfjaar de omzet verder te verhogen, maar doet vanwege de onzekerheid over de ontwikkeling van grondstoffen geen uitspraak over het resultaat voor het lopende boekjaar 2011/12.

"We zien nog geen eind komen aan de stijging van grondstofprijzen en we kunnen deze slechts met vertraging doorberekenen aan onze klanten", zegt algemeen directeur Bernard van Schaik in een reactie tegen Dow Jones Nieuwsdienst. "Waar dat eindigt, durf ik niet te zeggen, want wat dat betreft kunnen we niet bogen op historische kennis", voegt hij toe.

De nettowinst in het boekjaar is gestegen tot euro 3,2 mln van euro 1,2 mln in het vorige boekjaar.

De omzet nam 19% toe tot euro 60,5 mln van euro 51 mln in boekjaar 2009/10. De omzet is daarmee terug op het niveau van voor de recessie, meldt het bedrijf. De volumegroei bedroeg 10% en de overige omzetgroei is te danken aan valuta-effecten en stijging van verkoopprijzen.

De omzetgroei deed zich in alle regio's voor en ook in alle kleurstofproductgroepen, waaronder bouw, verpakkingen en siliconen en elastomeren.

De omzetgroei was met 38% het grootst in Azië, waar inmiddels 15% van de totale omzet wordt gehaald, zegt Van Schaik. "We groeien daar vooral in China en Indonesie sterk en in alle productgroepen", zegt hij.

In de VS en Europa, waar bij elkaar ongeveer 85% van de omzet wordt gerealiseerd, was de groei minder. "Toch zien we met name in de VS dat de pijplijn weer goed gevuld is en we ook marktaandeel winnen", zegt Van Schaik.

De cijfers zijn licht beter dan Johan van den Hooven van SNS Securities had verwacht. Hij voorzag een bedrijfsresultaat van euro 5 mln, bij een omzet van euro 59,7 mln. De SNS-analist voorzag een nettowinst van euro 2,6 mln. Hij hanteert een accumulate-advies bij een koersdoel van euro 31,00.

Holland Colours stelt voor over 2010/11 een dividend van euro 2,30 per aandeel te betalen.

Het aandeel Holland Colours staat maandag rond 09.15 uur 6% hoger op euro 30,61.

- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
2e UPDATE: Holland Colours ziet herstel omzet, groei in Azie


(Update van eerder gepubliceerd artikel 'Holland Colours bedrijfsresultaat 2010/11 verdubbeld', om informatie, commentaar CEO, analist en actuele koers toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours nv (HOLCO.AE) realiseerde in het afgelopen boekjaar een verdubbeling van het bedrijfsresultaat, dankzij herstel in zijn kernmarkten, goede brutomarges en forse groei in Azie, meldt de producent van industriele kleurstoffen maandag voorbeurs.

Het bedrijf uit Apeldoorn, dat voor een belangrijk deel in handen is van de oprichters en werknemers, verwacht in de eerste helft van het nieuwe boekjaar de omzet verder te verhogen, maar doet geen uitspraak over het resultaat, gezien de ontwikkeling van de grondstoffenprijzen.

"We zien nog geen eind komen aan de stijging van grondstofprijzen en we kunnen deze slechts met vertraging doorberekenen aan onze klanten", zegt algemeen directeur Bernard van Schaik in een reactie tegen Dow Jones Nieuwsdienst. "Waar dat eindigt, durf ik niet te zeggen, want wat dat betreft kunnen we niet bogen op historische kennis", voegt hij toe.

Het bedrijfsresultaat verdubbelde in het boekjaar 2010/11, dat eindigde op 31 maart, naar EUR5,4 miljoen, van EUR2,7 miljoen een jaar eerder.

De nettowinst steeg tot EUR3,2 miljoen van EUR1,2 miljoen, mede door lagere financieringslasten. De winst per aandeel steeg naar EUR3,65 van EUR1,34.

De omzet nam toe met 19% tot EUR60,5 miljoen, van EUR51 miljoen een jaar eerder, en is daarmee terug op het niveau van voor de recessie, meldt het bedrijf. De volumegroei bedroeg 10% en de overige omzetgroei is te danken aan valuta-effecten en stijging van verkoopprijzen.

De omzet nam in het derde en vierde kwartaal van het boekjaar met respectievelijk 15% en 14% toe ten opzichte van dezelfde periodes een jaar eerder.

De omzetgroei deed zich in alle regio's voor en ook in alle kleurstofproductgroepen, waaronder bouw, verpakkingen en siliconen en elastomeren.

De omzetgroei was met 38% het grootst in Azie, waar inmiddels 15% van de totale omzet wordt gehaald, zegt Van Schaik. "We groeien daar vooral in China en Indonesie sterk en in alle productgroepen", zegt hij.

In de VS en Europa, waar bij elkaar ongeveer 85% van de omzet wordt gerealiseerd, was de groei minder. "Toch zien we met name in de VS dat de pijplijn weer goed gevuld is en we ook marktaandeel winnen", aldus Van Schaik. De omzet in Europa is nog niet terug op het niveau van voor de recessie.

Bedrijfsresultaat en omzet zijn beter dan Johan van den Hooven van SNS Securities had verwacht. Hij voorzag een bedrijfsresultaat van EUR5,0 miljoen, bij een omzet van EUR59,7 miljoen. De SNS-analist voorzag een nettowinst van EUR2,6 miljoen. Hij verwacht nu dat de kleurstoffenproducent goed gepositioneerd is om in zijn nichemarkten te profiteren van verbeterende marktomstandigheden en in staat moet zijn om de winst per aandeel in de komende twee jaar te verdubbelen. SNS hanteert een accumulate-advies bij een koersdoel van EUR31,00.

Holland Colours stelt voor over 2010/11 een dividend van EUR2,30 per aandeel te betalen.

Het bedrijf handhaaft zijn doelstellingen van een omzetgroei van 8% tot 12% per jaar tot en met het boekjaar 2012/13, een groei van het rendement op geinvesteerd vermogen van tenminste 15% en een groei van de winst per aandeel die groter is dan de omzetgroei. Het rendement was in het afgelopen boekjaar 17,7%.

Het aandeel Holland Colours staat maandag rond 11.20 uur 7% hoger op EUR31,00.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
Holland Colours cijfers beter dan verwacht - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours (HOLCO.AE) heeft over boekjaar 2010/11 een beter dan verwacht bedrijfsresultaat OP EBIT-niveau gerealiseerd en ook de omzet was hoger dan verwacht, zegt Johan van den Hooven van SNS Securities. Hij verwacht dat de kleurstoffenproducent goed gepositioneerd is om in zijn nichemarkten te profiteren van verbeterende marktomstandigheden en daarmee in staat moet zijn om de winst per aandeel in de komende twee jaar te verdubbelen. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 6% hoger op EUR30,61. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Holland Colours Meer »

Koers 103,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 103,000   Volume 225
Hoog 104,000   Gem. Volume 374
21-jan-20 16:36
label premium

Holland Colours is koersval te boven

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium