Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Italië is het echte probleem in Europa

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.901 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Groei Italiaanse dienstensector versnelt

(ABM FN-Dow Jones)De Italiaanse dienstensector is in september harder gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse dienstensector steeg van 50,6 in augustus naar 51,4 afgelopen maand.

Eerder deze week werd al bekend dat de Italiaanse industrie in september juist harder is gekrompen. Deze inkoopmanagersindex daalde van 48,7 in augustus naar 47,8 afgelopen maand.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Italië opent belastingonderzoek naar Netflix'

Gepubliceerd op 3 okt 2019 om 12:03 | Views: 493

MILAAN (AFN) - Netflix is in het vizier van justitie in Italië omdat het geen belasting in het land betaalt. De Amerikaanse streaminggigant is fysiek niet aanwezig in het land, maar volgens aanklagers maakt dat niet uit omdat er via digitale infrastructuur - kabels en servers - wel wordt verdiend aan de 1,4 miljoen Italiaanse Netflix-klanten.

Netflix kwam volgens ingewijden van Reuters in beeld bij justitie na controles door de Italiaanse fiscus. Gezien de omvang van de potentiële belastingontwijking voelden aanklagers zich genoodzaakt een vooronderzoek op te starten. Er zijn vooralsnog geen verdachten in beeld.

Het Openbaar Ministerie in Milaan richtte eerder al zijn pijlen op andere techreuzen als Apple, Amazon en Facebook voor belastingontwijking. Dat leidde tot enkele miljarden euro's aan boetes en naheffingen.
voda
0
'Italië praat in Brussel over oudste bank'

Gepubliceerd op 3 okt 2019 om 18:46 | Views: 662

ROME (AFN/RTR) - De Italiaanse probleembank Monte dei Paschi di Siena raakt op korte termijn mogelijk een groot deel van zijn slechte leningen kwijt. Italië zou volgens ingewijden met beleidsmakers in Brussel praten over een plan waarbij de bank wordt bevrijdt van twee derde van die betreffende schuldpapieren. Daarmee zou worden voorgesorteerd op een verkoop van de oudste bank ter wereld.

Monte dei Paschi gaat gebukt onder een grote schuldenlast en een derivatenschandaal. De bank stond jarenlang in de schijnwerpers als onderdeel van de Italiaanse bankencrisis. In 2017 greep de Italiaanse overheid noodgedwongen in en kreeg daarmee 68 procent van de bank in handen.

In de voorbije jaren wist Monte dei Paschi al 30 miljard euro aan slechte leningen af te schudden. Nog altijd staat daar een bedrag van 16 miljard euro open. Een deal met Brussel zou het percentage slechte lenigen van het totaal tot circa 5 procent reduceren. Dat percentage geldt doorgaans als criterium voor banken die schoon schip maken.
voda
0
'Italiaans UniCredit wil Duitse afsplitsing'

Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 10:50 | Views: 1.186

MILAAN (AFN) - UniCredit wil een deel van zijn activiteiten onderbrengen bij een nieuw op te richten Duitse holding. De grootste bank van Italië heeft daarvoor plannen uit de doeken gedaan bij de Europese Centrale Bank (ECB), meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Met die stap is het financiële concern mogelijk goedkoper uit op de geldmarkt.

De bank, die de definitieve plannen mogelijk in december presenteert, overweegt een aantal of alle niet-Italiaanse activiteiten te verschuiven naar de nieuwe onderneming. Mogelijk wordt van die holding 30 procent naar de beurs gebracht. Naast Duitsland zou UniCredit ook andere vestigingslanden overwegen.

Derivaten waarmee UniCredit renterisico's afdekt wijzen erop dat Oostenrijkse en Duitse onderdelen van de bank aanzienlijk goedkoper kunnen lenen. Een afsplitsing van bepaalde onderdelen zou die activiteiten ook beter beschermen tegen de impact van eventuele Italiaanse politieke of financiële crises.

UniCredit en de ECB wilden niet op het nieuws reageren
voda
0
'Reddingsplan Alitalia loopt vertraging op'

Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 08:47 | Views: 1.042

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Een reddingsplan voor de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia laat waarschijnlijk langer op zich wachten. Onderhandelende partijen zouden dinsdag uit de doeken doen hoe ze de al jaren kwakkelende vliegmaatschappij in stand willen houden, maar ze hebben volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera meer tijd nodig voor een definitieve deal.

De gesprekken lopen tussen de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines, de Italiaanse tolwegexploitant Atlantia en de Italiaanse nationale spoorwegen. Die laatste twee partijen zijn ook gesprekken gestart met het Duitse Lufthansa, maar ingewijden laten aan Corriere della Sera weten dat dit vooral is bedoeld om Delta onder druk te zetten. Een definitieve beslissing over een eventuele commerciële samenwerking met de Duitsers zou komende dagen bekend worden.

Ondertussen zou Alitalia een nieuw overbruggingskrediet nodig hebben. Om niet failliet te gaan, is naar verluidt nog eens 200 miljoen tot 250 miljoen euro nodig.
voda
0
Italiaanse industrie krimpt iets harder

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in oktober its harder gekrompen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 47,8 in september naar 47,7 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ferrari krikt verwachtingen voor 2019 op

Gepubliceerd op 4 nov 2019 om 13:27 | Views: 325

MARANELLO (AFN) - De beroemde Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft zijn winstverwachting voor heel 2019 naar boven bijgesteld. Ook over de omzet is de beursgenoteerde onderneming positiever gestemd dan voorheen.

Het bedrijf rekent nu op een operationeel resultaat van bijna 1,3 miljard euro, terwijl eerder hooguit 1,25 miljard euro werd voorspeld. Voor de jaaromzet werd de verwachting opgeschroefd naar 3,7 miljard euro. Hier werd eerder op meer dan 3,5 miljard euro gerekend.

In het derde kwartaal klom de omzet met ruim 9 procent tot 915 miljoen euro en nam het bedrijfsresultaat met 11,5 procent toe naar 311 miljoen euro. Ferrari leverde in de afgelopen periode 2474 bolides af bij klanten. Dat is ruim 9 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf sprak van een "solide" kwartaal op alle punten.

Op de beurs van Milaan zat het aandeel Ferrari flink in de lift, na het cijferbericht. De koers ging 4,6 procent omhoog.
voda
0
Kwart meer winst voor Intesa Sanpaolo

Gepubliceerd op 5 nov 2019 om 14:09 | Views: 337

MILAAN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Intesa Sanpaolo deed afgelopen kwartaal goede zaken met handel in aandelen en obligaties. Ook slaagde de Italiaanse bank erin om de kosten verder terug te dringen, waardoor weerstand geboden werd aan het ongunstige renteklimaat en een zwakkere groei van de Italiaanse economie.

De winst van de bank steeg op jaarbasis met ongeveer een kwart naar dik 1 miljard euro. Daarmee werden de verwachtingen van analisten overtroffen. De totale baten liepen op tot 4,5 miljard euro, wat eveneens beter was dan kenners in doorsnee hadden voorzien.

Intesa Sanpaolo bevestigde verder zijn beleid om 80 procent van de nettowinst als dividend uit te gaan keren. Topman Carlo Messina beloofde eerder al om de winst dit jaar te verhogen, ondanks de lage rente. De bank werkt er al een tijd aan om de balans op te schonen door miljarden aan moeilijk inbare leningen te verkopen.
voda
0
Mediaset zoekt naar vergelijk met Vivendi

Gepubliceerd op 5 nov 2019 om 14:18 | Views: 245

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Het Italiaanse Mediaset is bij een controversiële aanpassing van zijn bedrijfsstructuur bereid concessies te doen aan Vivendi. Dat Franse bedrijf, de op één na grootste aandeelhouder bij het mediabedrijf van oud-premier Silvio Berlusconi, is fel gekant tegen een samenvoeging van de Italiaanse en Spaanse activiteiten van Mediaset in een Nederlandse holding.

Vivendi spande in Italië een rechtszaak aan om de fusieplannen te voorkomen. Mediaset maakt nu bekend dat een zitting voor dat proces is verschoven naar 22 november. Dit moet de twee ruziënde partijen de gelegenheid geven om tot een vergelijk te komen, waarbij bijvoorbeeld de statuten van het nieuwe bedrijf worden aangepast.

Mediaset zegt zijn activiteiten samen te voegen om beter te kunnen opboksen tegen nieuwe concurrenten in de mediasector, zoals streamingplatform Netflix. Vivendi is altijd tegen de plannen geweest, omdat het binnen de nieuwe structuur aan invloed zou inboeten terwijl de familie Berlusconi meer te zeggen krijgt. Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering kregen de fusieplannen groen licht, maar de samenvoeging ligt in afwachting van de rechtszaak stil.
voda
0
Groei Italiaanse dienstensector versnelt

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse dienstensector is in oktober harder gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse dienstensector steeg van 51,4 in september naar 52,2 afgelopen maand.

Eerder deze week werd al bekend dat de Italiaanse industrie in oktober juist harder is gekrompen. Deze inkoopmanagersindex daalde van 47,8 in september naar 47,7 afgelopen maand.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beter resultaat voor UniCredit

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 08:01 | Views: 0

ROME (AFN) - UniCredit heeft in het afgelopen derde kwartaal de resultaten zien verbeteren. De grootste bank van Italië profiteerde van kostenbesparingen, terwijl ook lagere voorzieningen op slechte leningen meehielpen.

Verder deden stijgende handelsinkomsten ook een duit in een zakje. Die compenseerden de verslechterde resultaten van de leningenportefeuille van het financiële concern. UniCredit zette een winst in de boeken van 1,1 miljard euro, van 29 miljoen euro een jaar terug.

UniCredit haalde ongeveer 785 miljoen euro op met de verkoop van zijn belang in Mediobanca, zo bleek recent. Eerder dit jaar werd de deelneming in Banco Fineco verkocht voor 2,1 miljard euro.
voda
0
Google sluit samenwerking met Telecom Italia

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 21:47 | Views: 694

ROME (AFN) - Google gaat een samenwerking aan met Telecom Italia. De techreus gaat het telecombedrijf helpen met het verkopen van nieuwe clouddiensten aan zakelijke klanten. Dit moet Telecom Italia in staat stellen om extra inkomsten te verwerven voor zijn divisie informatietechnologie.

Google zou de winstgevendheid van de 23 datacenters van Telecom Italia flink kunnen verbeteren. De Italianen zijn van plan om deze activiteiten als spin-off een eigen beursnotering te geven. Daarbij zouden de activiteiten weleens op zo'n 1 miljard euro dollar gewaardeerd kunnen worden, zo becijfert persbureau Bloomberg.

Het partnerschap met Google omvat ook de bouw van nieuwe datacenters die volledig eigendom zijn van Telecom Italia. Het bedrijf meldt dat het van plan is om de komende jaren hiervoor meer dan 800 cloudtechnici in te huren of op te leiden.
voda
0
'Saipem en Subsea 7 werken aan samensmelting'

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 09:44 | Views: 117

SAN DONATO MILANESE (AFN) - De Europese dienstverleners aan de olie- en gassector Saipem en Subsea 7 werken aan een vergaande vorm van samenwerking. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Een samensmelting van de branchegenoten van de Nederlandse bedrijven Boskalis, Fugro en SBM Offshore zou een van de grootste deals in de oliedienstverlening ooit in Europa zijn. Het Noorse Subsea 7 en het Italiaanse Saipem zouden met de krachtenbundeling sterker komen te staan in een markt die onder druk staat.

Saipem, waarvan de Italiaanse oliemaatschappij Eni de grootste aandeelhouder is, is momenteel zo'n 4,8 miljard dollar waard. Subsea 7 heeft een beurswaarde van ongeveer 3,2 miljard dollar.
voda
0
Doden door explosie in vuurwerkfabriek Italië

UPDATEBij een explosie in een vuurwerkfabriek in op Sicilië zijn vier mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Ook zouden twee mensen gewond zijn geraakt.

Buitenlandredactie 20-11-19, 19:41 Laatste update: 21:09

De fabriek staat in de plaats Barcelonna Pozzo di Gotto in de provincie Messina. Een van de doden is de 71-jarige vrouw van de eigenaar van de fabriek. Hun zoon is een van de gewonden, hij raakte volgens lokale media zwaargewond.

Eerder werden nog twee mensen vermist, maar die zijn gevonden. Een van hen bleek te zijn overleden. De andere is naar het ziekenhuis gebracht. In totaal liggen dus twee mensen met ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

Volgens La Republica zou een menselijke fout tot de ramp hebben geleid, dat zou blijken uit eerste bevindingen van de onderzoekers. Een extern bedrijf voerde werkzaamheden uit om de fabriek veilig te maken, tijdens het plaatsen van enkele poorten zou het lassen hebben geleid tot vonken die vervolgens vuurwerk deden afgaan.

De krant meldt dat er twintig jaar geleden ook een explosie heeft plaatsgevonden in dezelfde fabriek. Dat leidde toen niet tot dodelijke slachtoffers.

www.ad.nl/buitenland/doden-door-explo...
voda
0
'Opdeling kwakkelend Alitalia is optie'

Gepubliceerd op 27 nov 2019 om 09:13 | Views: 619

ROME (AFN) - Bij de poging de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia van de ondergang te redden, is de opdeling van het bedrijf in drie onderdelen een optie. Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera, zonder te verduidelijken hoe concreet die plannen zijn.

Alitalia verkeert al tijden in financieel zwaar weer. Een reddingsplan, waarbij werd gezocht naar investeerders uit de luchtvaart en andere sectoren, liep keer op keer vertraging op waarna de regering met overbruggingsleningen bijsprong.

Bij een opdeling zou de luchtvaarttak apart komen te staan. Dit onderdeel zou het aantrekkelijkst zou zijn de voor potentiële overnamekandidaat Lufthansa. Daarnaast zouden de onderdelen voor vliegtuigonderhoud en afhandeling aan de grond kunnen worden gesplitst. In die plannen zouden 5000 werknemers van Alitalia worden ontslagen.
voda
0
Italiaanse industrie krimpt iets harder

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in november iets harder gekrompen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 47,7 in oktober naar 47,6 afgelopen maand. Daarmee gaat het om de sterkste krimp sinds maart.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
UniCredit schrapt 8.000 banen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
UniCredit SpA
12,368 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) UniCredit schrapt 8.000 banen en sluit circa 500 filialen in West-Europa om tussen nu en 2023 de kosten te verlagen. Dit maakte de Italiaanse bank dinsdag bekend in een nieuw strategisch plan dat werd gepresenteerd voorafgaand aan een beleggersdag.

In de komende jaren hoopt UniCredit de totale kosten met 0,2 procent per jaar terug te dringen tot 10,2 miljard euro in 2023.

Naast de reorganisatie zal ook meer worden geïnvesteerd in IT om de werkprocessen te optimaliseren.

In West-Europa moet dit leiden tot een kostenbesparing van 1 miljard euro, aldus de bank. In 2019 en 2020 wordt wel rekening gehouden met 1,4 miljard euro aan reorganisatiekosten vanwege de plannen.

Onder de nieuwe strategie moet de omzet in 2023 uitkomen op 19,3 miljard euro en de onderliggende nettowinst op 5 miljard euro. Verder mikt UniCredit op een groei van de winst per aandeel van 12 procent per jaar tot en met 2023.

In de periode 2020 tot en met 2023 wil de Italiaanse bank 8 miljard euro aan kapitaal terug laten vloeien naar aandeelhouders, waaronder 2 miljard euro via aandelenterugkoopprogramma's.

Het totaal uit te keren dividend moet tussen 2020 en 2022 zeker 40 procent van de onderliggende winst bedragen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaans-Duitse bank UniCredit schrapt nog eens 8.000 banen

UniCredit gaat de komende vier jaar in West-Europa circa 8.000 banen schrappen. Dat heeft bestuursvoorzitter Jean-Pierre Mustier dinsdag in Londen op een bijeenkomst voor beleggers en analisten bekendgemaakt.

Met de aangekondigde maatregelen wil de Italiaans-Duitse bank €1 mrd besparen en de winstgevendheid verbeteren.

Mustier kondigde aan 500 vestigingen te willen sluiten, zonder specifiek aan te geven waar. Volgens de Italiaanse (banken)vakbond Uilca vallen er alleen al in Italië 5500 ontslagen. UniCredit is sterk in onder meer Italië, Duitsland, met dochter Hypo-Vereinsbank, en Oostenrijk. Volgens bestuurder Massimo Masi van Uilca is het schrappen van de duizenden banen 'onacceptabel', zo meldde dinsdag financieel persbureau Bloomberg.

Het schrappen van 8.000 banen is onderdeel van een nieuw strategisch plan voor de komende vier jaar. Via de inkoop van eigen aandelen moeten ook beleggers van de nieuwe maatregelen profiteren in de vorm van een hoger dividend.

De Franse bestuurder is druk bezig om zijn bank toekomstbestendig te maken. Hij sneed al eerder rigoureus in de kosten, wist een flink deel van de oninbare leningen op de balans te verwijderen en nam afscheid van enkele activiteiten. Zo verkocht Mustier het 8%-belang in zakenbank Mediobanca, voor een bedrag van €785 mln, en ging de deelneming in Banco Fineco voor €2,1 mrd de deur uit.

Ook besloot UniCredit, dat zijn hoofdkantoor heeft in Milaan, eerder dit jaar een belang van 9% in Yapi Kredi te verkopen. De grote Turkse bank, die door de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs werd beschouwd als zwakste bank van het land, is al jaren verlieslatend.

Eerder deze maand maakte UniCredit al bekend dat de winst in het derde kwartaal stevig is opgevoerd, terwijl ook de kapitaalbuffers zijn gestegen. Een gevolg van kostenbesparingen, terwijl ook lagere voorzieningen op slechte leningen meehielpen.

fd.nl/ondernemen/1326758/italiaanse-d...
voda
0
Moody's: Italiaans bankenstelsel stabiel

Gepubliceerd op 4 dec 2019 om 09:27 | Views: 0

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is positiever geworden over het Italiaanse bankenstelsel. De firma heeft de verwachting bijgesteld van 'negatief' naar 'stabiel'. Banken hebben steeds minder problematische leningen uitstaan en weten beter kapitaal vast te houden. Bovendien zijn de omstandigheden rond financiering verbeterd.

"We verwachten in 2020 voor het vijfde jaar op rij een afname van het aantal problematische leningen", zegt Fabio Iannò van Moody's in een verklaring. Italiaanse banken hebben in dit opzicht nog wel een lange weg te gaan. Zo'n 8 procent van de Italiaanse leningen wordt aangemerkt als problematisch, waar het gemiddelde in de Europese Unie (EU) op 3 procent ligt.

Moody's heeft de beoordeling ook bijgesteld omdat de firma verwacht dat de Italiaanse economie stabiel blijft en zelfs licht zal groeien. Italiaanse banken zullen volgens de kredietbeoordelaar winstgevender worden in 2019 en 2020, mede omdat ze efficiënter worden door recente reorganisaties. Ook de kapitaalbuffers zullen naar verwachting stabiel blijven.
voda
0
Groei Italiaanse dienstensector vertraagt flink

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse dienstensector is in november minder hard gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse dienstensector daalde van 52,2 in oktober naar 50,4 afgelopen maand.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.901 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine plussen Wall Street na handelsdeal

13 dec De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. Beleggers op Wall Street leken niet er... 1

  Indices

  AEX 602,86 +0,53%
  EUR/USD 1,1119 -0,57%
  Germany30^ 13.305,50 +0,17%
  Gold spot 1.475,90 0,00%
  LDN100-24h 7.370,06 +1,11%
  NY-Nasdaq Composite 8.734,88 +0,20%
  US30# 28.160,38 +0,11%

  Stijgers

  ALTICE...
  +3,00%
  TKH
  +2,02%
  Takeaw...
  +1,73%
  ASML
  +1,72%
  OCI
  +1,55%

  Dalers

  Galapagos
  -2,18%
  Kiadis...
  -1,96%
  Ordina
  -1,71%
  Alfen ...
  -1,63%
  Vastned
  -1,54%

  Nieuws Forum Meer»

  (14)

  efreddy op 14-dec-19 00:28
  (29)

  Adek 2001 op 14-dec-19 00:25
  (2)

  suske wiet op 13-dec-19 23:24
  (1)

  suske wiet op 13-dec-19 23:19
  (26)

  Kaviaar op 13-dec-19 21:37

  Column Forum Meer»

  (300)

  Call me Put op 14-dec-19 00:41
  (5)

  rene66 op 14-dec-19 00:38
  (309)

  Oboema uit Zimbabwe op 13-dec-19 09:10
  (16)

  Snugger op 13-dec-19 13:28
  (2)

  Snugger op 13-dec-19 12:48