Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Borussia Dortmund

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10.125 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 503 504 505 506 507 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mjmj
0
Is gekozen als beste voetballer engelse competitie, wil weg bij Arsenal omdat hij van mening is dat er weinig kans is dat Arsenal wat gaat winnen.
atitlan
0
Van Persie kon afgelopen seizoen uitblinken omdat Wenger alles aan hem ondergeschikt maakte.
Hij faalde weer eens opzichtig op een groot toernooi.


1. Dortmund koopt geen gearriveerde sterren,

2. Van Persie heeft daarbij teveel capsones,

3. Van Persie zou het hele salarishuis bij Dortmund springen,

4. Dortmund maakt onder Klopp zelf talenten tot sterren,

5. Lewandowski is na twee seizoenen Dortmund nu al beter dan Van Persie... scoort niet alleen zelf veel, maar laat dat anders dan Van Persie ook anderen doen,

6. Idem geldt voor Marco Reus,

7. Dortmund heeft in Julian Schieber al een talentrijke backup voor de 9

Dortmund hoeft niets meer te doen op de transfermarkt.
Ze zijn met hun versterkingen en enkele doorgebroken spelers weer sterker dan vorig jaar.
En de jonge selectie heeft (vooral van belang in CL) natuurlijk ook veel meer ervaring.
atitlan
0
Dit zijn de belangrijkste Dortmund spelers volgens (zojuist geactualiseerde) marktwaarde.. diverse spelers stegen (Jürgen Klopp zij dank) met stip.

In de Bundesliga zelfs met een geblesseerde ster Götze alle records gebroken en let dan op de leeftijden... :)

Conclusie:
Als er een club een uitstekende kans heeft ook in de Europese hierarchie naar grote hoogten te stijgen dan Dortmund.. (daarnaast uiteraard ook omdat ze financieel nu al de Europese uitblinker zijn).
Bijlage:
atitlan
0
Van Persie mag van Arsenal weg , maar hij overschat wellicht zijn marktwaarde. Het zichzelf in de etalge zetten kan nog een pijnlijke affaire worden voor hem :)
Van Persie wil prijzen willen maar een Ferguson, die in mei bij Dortmund-Bayern op de tribune zat, wil alleen nog maar Lewandowski...
Maar die laat Dortmund gelukkig niet gaan!
Mogelijk wel na afloop van het komende seizoen, omdat het contract in 2014 afloopt.

De spectaculaire waardeontwikkeling van spelers als Kagawa, Götze, Hummels, Lewandowski (clip) na slechts twee jaar onder Jürgen Klopp, laten zien dat men vooral op huidige huidige weg moet doorgaan. Zeker nooit een ego als Van Persie halen, waar sowieso alle sportieve rek uit is.

Tevens creeert men zo bij spelerstransacties fantastische winsten, daar waar de Europese concurrenten in de regel te kampen hebben met hoge afschrijvingen op hun spelersmateriaal..
Tja, de 600 miljoen pond schuld van ManU is er niet voor niets.

Zeker gelet op het aankomende financial fair play kunnen de grote Europese clubs zich sowieso veel minder veroorloven dan in het verleden (een tendens die ook blijkt uit het bericht dat Luckyone hier vanmorgen plaatste).
En waar grote transfers altijd ook het hele salarisgebouw in de bedrijfstak opkrikten is dat spel uit en zal mogelijk zelfs in het tegendeel verkeren.
Het zal de nu al financieel gezonde Bundesliga nog veel sterker maken, waardoor d ekans op grote luctraiev prijzen toeneemt en dat zal dan tevens de inkomsten uit internationale marketing en TV-rechten veel verder opstuwen.
Maar goed, deze laatste prettige overwegingen bespraken we al veel eerder in deze draad.
Bijlage:
josti5
0
Optelsom: bijna 190 miljoen.

Aktuele 'waarde': 61 miljoen aandelen x 2,40 = 146 miljoen.

Lachen...

En dan nóg de brutaliteit hebben om 2 blokken van 50K in de laat te zetten, als 'afschrikwekkend anti-koopmiddel'!

Opruimen, die hap!
Ortega
0
Robin van Persie: Topscorer premier Leuage, 8 jaar lang de schouders onder een uitzichtloos Arsenal in een steriel,sfeerloos,nieuw stadion. Oranje? Deze bondscoach heeft met zijn onuitgewerkte systeem alle zuurstof uit het team gehaald. Ook de Bundesliga topscorer heeft maar 2 fatsoenlijke ballen gehad in 90 minuten! Dat ligt niet aan de spitsen maar aan een overschatte coach (maar ja het is een ex-voetballer he, en die zijn heilig).
Lewandoski: leuk spelertje, maar nog lang geen Drogba, C.Ronaldo, Zlatan, Rooney status. En dat heeft vPersie dus wel. En een Ego vind ik hem ook niet. Wel een leuk aandeel dit.
atitlan
0
quote:

josti5 schreef op 6 jul 2012 om 12:54:


Optelsom: bijna 190 miljoen.

Aktuele 'waarde': 61 miljoen aandelen x 2,40 = 146 miljoen.

Lachen...

En dan nóg de brutaliteit hebben om 2 blokken van 50K in de laat te zetten, als 'afschrikwekkend anti-koopmiddel'!

Opruimen, die hap!


John, en dan dat stadion en die merknaam, het is te idioot voor woorden allemaal.

Puur hypothetisch:
1. Verkoop de top 13 voor 190 miljoen, waarschijnlijk lukt een nog hoger bedrag.
2. Vul het aan vanuit het talentrijke Borussia Dortmund II, dat dit jaar trouwens ook kampioen werd en promoveerde naar de derde Bundesliga.
Wedden dat Dortmund dan soepel in de middenmoot kan meedraaien.

Met de besparingen aan salarissen en premies, pak je dan komend seizoen bij inkomsten van boven de 200 miljoen 80-100 miljoen euro netto winst!!

Deze grap brengt een vrij kasstroom van 250-280 miljoen euro (dik 4,00 € per aandeel) die er zo kan worden uitgetrokken..
En nog steeds heb je voor de jaren erna een extreem wintgevend bedrijf, dat vlot een wpa en een vrij kasstroom van 60 miljoen euro per jaar kan maken.
En natuurlijk kun je de schuldenvrije balans (a la de Glazers bij Manu, of a la regulier private equity) opzadelen met 300 miljoen schuld.. Dan trek je in een jaar probleemloos 600 miljoen euro uit de daarna nog steeds gezond te exploiteren grote voetbalclub!
Netto beurswaarde bij (netto) 53 miljoen aandelen: 130 miljoen euro :)

Het is niet te geloven dat dit nog niet is opgepakt door een jongen die een paar honderd miljoen euro te besteden heeft.
mjmj
0
Ik weet niet zoveel van voetbal af dus ik neem aan dat jullie argumenten rond de spelers hout snijden.
Over van Persie: ik denk niet dat dat die een overtrokken ego heeft, hij is zeer dedicated en heel erg gericht op de sportieve prestatie. Hij is zeker geen voetballer die alleen maar belust is op het geld en ik twijfel of hij zoveel capsones heeft. Er is een leuke documentaire geweest over hem gemaakt door Henk Spaan die recent ook een artikel over hem schreef in de FT. (googlen op Robin van Persie, FT)
g
M
atitlan
0
mjmj, die gozer vroeg en kreeg vroeger al 8 miljoen per jaar. Dan heb je dus per definitie een groot ego!!

En wat denk je dat hij nu na zijn beste seizoen ooit wil gaan verdienen?

Zoveel geld is Van Persie naar mijn mening bij lange na niet waard.
Ik zou me er niet eens op verheugen wanneer Dortmund hem transfervrij haalt en hem voor 6 miljoen per seizoen weet te strikken.

Dortmunds best bestaalde speler is na diens contractverlenging Mario Götze met 4 miljoen. Daar zit als speler nog heel veel groei in, terwijl je bij een bijna 29-jarige Van Persie geen verbetering meer mag verwachten.

De enorme kwaliteit die we vorig jaar al met name bij Kagawa, Götze en Lewandowski zagen (daarom ben ik toen in het aandeel gestapt) is er afgelopen seizoen ook wel aardig uitgekomen trouwens :)
En let voor het komend seizoen naast Götze em Lewandowski met name ook op de middenvelders Gündogan en Bender, ik voorspel dat deze jongens het ook internationaal zo goed gaan doen dat hun waarde opnieuw fors omhoog catapulteert.
mjmj
0
josti5
0
Aardig om te zien, hoe de 50K-dump in zijn geheel op 2.338 werd opgevangen, en hoe snel 'men' daarboven weer in de bied ging staan.
Ik kan helaas net niet zien, of dit 1 van de 2 50K's in de laat was, maar dat zal binnenkort wel zichtbaar zijn.
Vasthouden, die hap, en voorlopig niet meer loslaten...
josti5
0
'Ik kan helaas net niet zien, of dit 1 van de 2 50K's in de laat was, maar dat zal binnenkort wel zichtbaar zijn.'

Niet dus - dump out of the blue.
mjmj
0
Lotus F1 owner eyes €500m football deals

Interessant artikel! Copy/paste dit in google.

www.ft.com/cms/s/0/040ef7dc-c764-11e1...

Een paar quotes:

The owners of the Lotus F1 racing team are branching into the hazardous financial world of football by setting up an investment vehicle to spend as much as €500m on “the beautiful game”.

Genii has been attracted by the sport’s large revenues, global reach and the potential for better management and bigger profits at smaller clubs.

He declined to identify which clubs Mangrove would target or the size of the vehicle, although it is understood investors would be tapped for up to €500m. To navigate Uefa’s restrictions on investors owning more than one club, Mangrove will only buy clubs in different leagues.
atitlan
0
mjmj, ínteressant indeed

Heel leuk natuurlijk dat "men" begint te zien dat deze bedrijfstak zo booming is, en dat er bij verstandig beleid (juist in deze bedrijftak) geweldige marges te behalen zijn.
Het aardige is dat een Dortmund de omzet in twee jaar omgeveer kan verdubbelen, daarvoor echter nauwelijks meer menskracht nodig heeft :)

Laat die Lotus-investeerders maar komen.. had ik hun geld te besteden dan deed ik maandag een poging BVB in te lijven.. rekende gisteren per slot van rekening voor dat je er met een inleg van 200 miljoen zo weer 600 miljoen uit kunt trekken.

Value8 probeerde vorig jaar Standard Luik in te lijven, het verbaast me dat ze (voor zover ik weet) nog niet naar het in deze uiterst bloeiende oosten kijken.
[verwijderd]
0
quote:

mjmj schreef op 6 jul 2012 om 13:28:


Ik weet niet zoveel van voetbal af dus ik neem aan dat jullie argumenten rond de spelers hout snijden.
Over van Persie: ik denk niet dat dat die een overtrokken ego heeft, hij is zeer dedicated en heel erg gericht op de sportieve prestatie. Hij is zeker geen voetballer die alleen maar belust is op het geld en ik twijfel of hij zoveel capsones heeft. Er is een leuke documentaire geweest over hem gemaakt door Henk Spaan die recent ook een artikel over hem schreef in de FT. (googlen op Robin van Persie, FT)
g
MHaha, juist hoe hij zich presenteert in die documentaire zo is hij juist niet, hij komt altijd over alsof hij graag voor het leuke voetbal gaat en geld hem niet zo boeit enzo maar dat is schijnemotie om zo de media naar zich toe te winnen en de fans. Maar van Persie zijn gedrag zoals in 2001 enzo dat draagt die nog altijd in zich alleen door media training kan hij er een andere goede wending aan geven. Van Persie zijn ego is enorm! Zijn vrouw kan hem misschien het goede voorbeeld geven want die staat wel wat realistischer in het leven denk ik.
atitlan
0
Van Persie :)

Die zet zichzelf als Engels topscorer volop in de etalage, maar dat valt vies tegen.
Iedereen wil Dortmunds Lewandowski!

En terecht!
Maar ik hoop dat hij minstens nog het komende seizoen voor BVB zijn imo unieke klasse (en zelfs completer dan een Ronaldo of Messi) toont.

www.spox.com/de/sport/fussball/bundes...
josti5
0
Lewandowsky heeft zelf al aangegeven, 'aan een nieuwe uitdaging toe te zijn', dus hij zal wel snel vertrekken.
Ik denk dat Borussia met de Stuttgart-speler alvast een opvolger in huis heeft gehaald.
atitlan
0
Goed mogelijk John, in elk geval is Schieber een fysiek sterke jongen met hoge handelingssnelheid en uitstekend schot. Technisch moet hij nog groeien.

Onder de clip een stukje legendarische koersgeschiedenis.
Omdat BVB nu sportief zoveel rijper is als twee jaar terug en als onderneming natuurlijk financieel ook heel veel verder, heb ik het idee dat zo'n explosie zich elke dag kan herhalen, maar dan natuurlijk veel hoger.
Bijlage:
josti5
0
We hebben de pech, dat de branche in het verdomhoekje zit.
Desalniettemin lijkt het mij inderdaad 'een beetje dom' om nu nog met mijn stukkies te gokken.
Vasthouden, dus.
atitlan
0
Yep, en veel van de concurrentie wordt financieel aleen maar zwakker.
Stel je voor, ManU maakte bij een ongelofelijke inkomstengroei (sinds 2004 zo'n 20% per jaar!) voor het laatst over het boekjaar 2008/2009 een aardige netto winst, maar dan nog alleen omdat het Ronaldo voor een ongekende 80 mijoen pond wist te slijten...
Chelsea en ManC blijven financieel overeind dankzij hun miljardairs.
Eigenlijk staat Engeland als voetbalbolwerk op instorten en zodra er ook maar een beetje werk wordt gemaakt van financial fair play zullen ze ook sportief fors inleveren.
ManU haalt met haar 76k stadion trouwens een ongelofelijke 140 miljoen euro per jaar uit ticketverkoop. Hoe kun je er bij zulke inkomsten operationeel zo'n puinzoooi van maken...
Geeft tevens een goede indicatie hoeveel rek bij Dortmund b.v. nog in de ticket inkomsten zit (nu zo'n 40 miljoen per seizoen).
Ik vraag me af hoe ze het duidelijk in neergang bevindende ManU, en waar 60 miljoen euro per jaar afvloeit naar rentebetalingen vanwege hoge schulden, voor zoveel geld aan de beurs willen brengen.. onder andere de boeven van Deutsche Bank zijn er bij betrokken.
Extreem ongeloofwaardig allemaal, ook omdat de vergelijking om een koersverveelvouding bij Dortmund schreeuwt, 10x-20x.

Revealed: The Truth About Manchester United’s Financial Oblivion
www.sabotagetimes.com/football-sport/...
10.125 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 503 504 505 506 507 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Amerikaanse beurzen scherpen records verder aan

17 jan De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag wederom met recordstanden gesloten. De stemming werd nog steeds... 3

  Indices

  AEX 615,57 +0,57%
  EUR/USD 1,1090 -0,43%
  Germany30^ 13.513,80 +0,63%
  Gold spot 1.557,30 0,00%
  LDN100-24h 7.673,05 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 9.388,94 +0,34%
  US30# 29.310,47 -0,12%

  Stijgers

  TomTom
  +3,01%
  BESI
  +2,58%
  ASMI
  +2,57%
  Neways
  +2,24%
  Heineken
  +2,22%

  Dalers

  VIVORY...
  -8,45%
  Alfen ...
  -4,55%
  Euroco...
  -3,12%
  Vastned
  -1,75%
  NSI
  -1,44%

  Nieuws Forum Meer»

  (10)

  henkiepenkie op 18-jan-20 18:58
  (17)

  Japio_ op 18-jan-20 18:34
  (13)

  erjee-ff op 18-jan-20 18:29
  (4)

  ikwilvaniexaf op 18-jan-20 15:49
  (7)

  silverwheaton op 18-jan-20 11:09

  Column Forum Meer»

  (196)

  The Short Caller op 18-jan-20 17:43
  (19)

  PaultW op 18-jan-20 14:52
  (6)

  Snugger op 18-jan-20 12:36
  (10)

  Arie de Beuker op 18-jan-20 10:09
  (243)

  Formule1-Fan op 17-jan-20 07:49