Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Borussia Dortmund

10.130 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 507 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. atitlan 5 mei 2011 09:21
    Voor de fun ben ik ingestapt. Aan 2,48 €

    Ik ben een groot liefhebber van het Duitse voetbal en Borussia Dortmund met de hoogste toeschouwerscijfers van Duitsland (en zelfs Europa) mag wel dé cultclub genoemd worden.
    Juri Sahin (die ooit nog eens door van Marwijk tijdelijk naar Feyenoord werd gehaald) was daar het afgelopen seizoen een van de vele uitblinkers.

    Met de vooruitzichten van de Champions League en de wil van de sterke manager Watzke (hij is het immers die Borussia na het bijna faillissement van 2005 weer gezond en succesvol heeft gemaakt) om de begroting niet meteen fors aan te passen, geloof ik dat BVB ook als belegging kansrijk is.
    De beurswaarde van BVB komt op ongeveer overeen met die van ons Ajax (ca 150 miljoen euro).
    Daar heb ik een jaar of 8 terug ook eens een leuke rit in gehad, er liep toen een draadje van mij over on de KK.

  2. atitlan 5 mei 2011 09:29
    Mijn timing was gelukkig.
    Tijdens het schrijven van voorgaande stukje liep de koers van Borussia zo snel op dat ik zojuist op een koers van 2,576 € een winst van 1800 € kon verzilveren. Ben er daarom heel even uitgestapt... dat was een wel ultra kort aandelhouderschap :)
    Maar wil er uiteraard graag weer in, volg BVB als club en beursgonteerde onderneming al te lang om het hier bij te laten.
    Pff, 1800 € voor het schrijven van een IEX bijdrage, als dat altijd zo ging...
  3. forum rang 9 josti5 5 mei 2011 10:13
    Van harte!
    Lekker trade-aandeel, zo te zien, aan de grafiek.
    Verder: natuurlijk bloedlinke investeringssoep, dat voetbalwereldje!
    Winst & rijkdom worden alleen door spelers en hun makelaars gerealiseerd: de clubs (en vaak de gemeenschap) hebben het nakijken.
    Investeren in beursgenoteerde individuele voetballers: wellicht de gekte van de (nabije?) toekomst???
  4. [verwijderd] 5 mei 2011 10:17
    quote:

    josti5 schreef op 5 mei 2011 10:13:

    Van harte!
    Lekker trade-aandeel, zo te zien, aan de grafiek.
    Verder: natuurlijk bloedlinke investeringssoep, dat voetbalwereldje!
    Winst & rijkdom worden alleen door spelers en hun makelaars gerealiseerd: de clubs (en vaak de gemeenschap) hebben het nakijken.
    Investeren in beursgenoteerde individuele voetballers: wellicht de gekte van de (nabije?) toekomst???
    dan zet ik me geld op messi :)
  5. atitlan 5 mei 2011 10:32
    quote:

    josti5 schreef op 5 mei 2011 10:13:

    Van harte!
    Lekker trade-aandeel, zo te zien, aan de grafiek.
    Verder: natuurlijk bloedlinke investeringssoep, dat voetbalwereldje!
    Winst & rijkdom worden alleen door spelers en hun makelaars gerealiseerd: de clubs (en vaak de gemeenschap) hebben het nakijken.
    Investeren in beursgenoteerde individuele voetballers: wellicht de gekte van de (nabije?) toekomst???
    John, ik ben al lang gefascineerd door Borussia als AG, omdat de waardering zo lang zo enorm laag in vergelijking met die van Ajax was. Vorig jaar hab ik ook al eens een instap overwogen, dat kon toen voor minder dan een 1 €. Ai!
    Ik deel je kanttekeningen i.h.a. t.a.v. de voetbalwereld, maar ben er van overtuigd dat Borussia, althans het Borussia onder Watzke een uitzondering is. Geen geldsmijterij daar.. en geen dure aankopen.. en een goede scouting van jong talent.
    Een jaar geleden of zo in de krant een lang interview met Watzke gelezen.. dacht nog.. die zou ik wel als CEO bij Versatel willen zien:)
    De Duitse voetbalcompetitie behaalde het afgelopen jaar in het UEFA ranking systeem voor het eerst sinds vele jaren de meeste punten. Borussia kan als vertegenwoordiger van grootbetaler Duitsland volgend jaar alleen uit de Champions Leage 60-80 miljoen euro binnenhalen, moeten ze natuurlijk wel de groepsfase overleven. Verder zal de merchandising een hoge vlucht nemen, mede ook dankzij de populariteit van hun speler Kagawa in japan.
  6. [verwijderd] 7 mei 2011 19:36
    quote:

    josti5 schreef op 5 mei 2011 11:02:

    Die afstort na het behalen van het kampioenschap verbaasde mij inderdaad ook, vandaar: 'trade-aandeel'.

    Klassiek voorbeeld van dat bezit, dat eenmaal te pakken, een einde van het vermaak betekent.

    Was toch niet echt verrassend dat kampioenschap?
  7. [verwijderd] 8 mei 2011 16:28
    quote:

    atitlan schreef op 8 mei 2011 08:05:

    [...] Nee in het geheel niet, maar daarom was die afstort des te verassender natuurlijk.
    Als je het zo beredeneert dan heb je inderdaad gelijk :-)

    Jij stelt: het aanstaande kampioenschap was zo overduidelijk dat zelfs de beurswijsheid "bezit zaak, einde vermaak" er te dik bovenop lag. De beurs blijft verrassend, hoe dan ook ..
  8. atitlan 16 mei 2011 09:28
    De meest jeugdige kampioen van Duitsland ooit maakte er gisteren een prachtig feest van. De euforie in Dortmund en bij de talrijke landelijke Borussia-fans is groot.
    Zoals verhoopt heeft de correctie na mijn eerst trade nog wat verder doorgezet.
    De koers is nog niet helemaal terugevallen tot de 200 MA steunlijn, maar ik zit er nu voor de tweede keer in (€ 2,40)... verwacht echter zeker niet dat de bounce zo snel zal gaan als op 5 mei. Dan wachten we rustig de effecten van de champions league deelname af.
  9. atitlan 17 mei 2011 10:12
    Je timing lijkt uitstekend te zijn geweest.

    Mooi in de grafiek te zien hoe het kampioenschap werd aangegrepen om het aandeel maga terug te trappen. In nog geen drie weken ongeveer 1/3 ingeleverd.
    Een conspiracy lijkt me hier gerechtvaardigd, ook omdat het aandeel in de opening vandaag met geweld door de MA 200 steun (€ 2,30) werd getrapt.

    Technisch kan het i.d.d. lager, wat je echter vaak ziet is dat de koers na het doorbreken van MA 100 en MA 200 eerst terugveert naar die oude weerstand, om pas daarna definief richting te kiezen.
    Feit is dat er na de low op € 2,111 veel kopers in de markt zijn gekomen. Zelf had ik nog geprobeerd een derde pluk binnen te slepen op € 2,12.. dat is slechts voor een klein deel gelukt.

    RT 2,18
  10. atitlan 17 mei 2011 10:41
    Tjonge jonge.. wat een geweld derde pluk is ook binnnen.. nu is het voldoende.
    De helft gaat er uit bij een snelle bounce uit, de andere helft is met vertrouwen een longpos.
    Om komend seizoen niet alleen als liefhebber maar ook als aandeelhouder met spanning voor de buis te zitten :)
  11. atitlan 17 mei 2011 11:03
    Al laatste nog even wat fundamenteels.. om een idee te geven welke jaaromzetten de topclubs (althans die uit uit de grote competeties kunnen behalen).
    De opbrengsten van Borussia Dortmund kunnen dus gemakkelijk 100 miljoen euro oplopen... dan is het wel van belang dat de kosten niet gelijk mee exploderen, maar ik denk dat manager Watzke na wat hij de afgelopen paar jaar wist te bereiken wel kunt toevertrouwen.
    www.focus.de/finanzen/news/finanzstud...
  12. atitlan 19 mei 2011 11:36
    Ik was druk met Versatel :) .. maar bij Borussia Dortmund is er ook allerbest duits koersspektakel.

    Het binnenhalen van het kampioenschap, ruim voor het einde van de competitie (dus zonder enig positief of negatief verassingselement) werd door de `zockers` aangegrepen om dit aandeel ongekend af te serveren.
    In 13 handelsdagen van 3,15 € naar sub 2,00 € vanmorgen.. dan mag je dat zo wel betitelen.
    Maar het lijkt er nu (voorzichtig) op dat het aandeel de low zo langzamerhand gezien heeft. Inmiddels weer 5% opgelopen, tot boven de openingskoers.

    Ik vind de hele koersafstraffing weliswaar begrijpelijk (men probeert imo een lage instap te realiseren) maar fundamenteel in die mate niet minder bizar.
    Waar Borussia Dortmund nu al een kleine winst realiseert, zal het die winst het komende boekjaar 2011/2012 buitengewoon zien stijgen.. ik schat naar +/- 30 miljoen euro.

    Omdat Borussia zo`n veelbelovende jonge selectie bezit hoeven er nauwelijks nieuwe spelers aangetrokken te worden, en men continueert sowieso de zo succcevolle transferpolicy van het recente verleden, i.e. het mijden van dure gearriveerde krachten.
    Daar staat tegenover dat van een paar al gepasseerde maar peperdure 'vedetten' uit de 'oude' Borussia tijd (Dede en Florian Kringe, samen goed voor 5 miljoen euro salaris per jaar) het contract is afgelopen en niet wordt verlengd.
  13. atitlan 19 mei 2011 14:56
    Net geleten. Het dikgedrukte deel komt ook zo ongeveer met mijn argumentatie om hier in te stappen.

    Als Bayern-Fan hab ich mir heute ein paar BVB-Aktien ins Depot gelegt !!!!!!

    Warum?
    Sicherlich ist jetzt Sommerpause aber dass nichts mehr passiert ist absolut falsch !!!

    Im Gegenteil:
    Der BVB wird momentan mit 132 Mios an der Börse bewertet, der komplette Kader hat lt. transfermarkt.de jedoch allein einen Wert von 147 Mio Euro
    und dass vor der Sommeranpassung der Marktwerte !!!

    Es ist wohl klar davon auszugehen, dass hier bei eingen Spielern deutlich erhöht werden muss und auch wird sodass wir m.m. auf einem Marktwert für den Gesamtkader von ca. 160-170 Mio. komen werden.
    Diese Zahl beinhaltet keine wahrscheilichen Angebote von Top-Clubs die ebenfalls absehbar sind !

    Glaube nicht, dass somit z. Zt. ein Abschlag von 30 Mio gezahlt werden muss, für den Rest des Vereins (Tradition, Stadion, Merchandise, Boom nach Meisterschaft)...

    Außerdem haben Sie ein absolut fähiges Management (Watzke) dass für Nachhaltigkeit steht und mittelfristig die noch vorhandenen Verbindlichkeiten abbauen wird.
    Habe im Focus mal gelesen, dass Bayern München mit ca. 1,5 Millarden z .Zt. bewertet wird.
    Nehme ich Dortmund als Vergleich (objektiv) würde ich eine Bewertung von 350-400 Mio. für "fair" bzw. angemessen finden. Kursrelevant wären somit ca. 6-7 Euro / Aktie, da dass "Geschäftsmodell" jedoch
    mit Risiken und größtenteils sportliche Erfolg verbunden ist setze ich mal einen Abschlag von rd. 30 % an, somit "fairer" Wert irgendwo bei 4-5 Euro und auch mein persönliches Kursziel.

    Wirklich nachaltig und von den Perspektiven (vor allem wirtschaftlich) sehe ich Dortmund als einzig echten Gegner für Bayern München die nachsten 5-10 Jahre !!!

    Keine Kauf/Verkaufsempfehlung
10.130 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 507 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0654 -0,16%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.792,70 +0,13%
Gold spot 2.383,28 +0,94%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links