Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
38.006 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 ... 1897 1898 1899 1900 1901 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 31 mei 2012 om 10:18:


Een VW golf voor 7 dagen km vrij , voor 300e
is volgens mij toch niet duur.


waar ??
s.lin
0
ECB Draghi: overleg problemen NL hypotheekmarkt in ECSR
Gepubliceerd: 11:37
BRUSSEL (Dow Jones)--Het Europees Comite voor Systeemrisico's (ECSR) zal overleggen over de Nederlandse hypotheekmarkt nu De Nederlandsche Bank (DNB) zijn zorgen hierover heeft geuit, zegt de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi donderdag.

"De Nederlandsche Bank heeft gewaarschuwd dat ze op dit punt bezorgd zijn", aldus Draghi. "We zullen zien welke stappen zij voorstellen om ze vervolgens te bespreken in de volgende plenaire vergadering van de ECSR in juni, of mogelijk eerder al in de stuurgroep. Actie wordt in elk geval ondernomen".

In april waarschuwde DNB al dat een aanhoudende recessie dit jaar kan resulteren in toenemende verliezen op leningen voor banken en dat de financials meer moeite zouden gaan ondervinden om financiering uit de kapitaalmarkt veilig te stellen.

Nederland heeft een grote hypotheekschuld van euro640 mrd; een bedrag wat meer dan 100% van het bruto binnenlands product (bbp) omvat. Daarmee is de schuld een van de hoogste in de Europese Unie.

(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
haas
0
do 31 mei 2012, 14:00 | 3 reacties
Huizenbezitters in de problemen

HOUTEN - Honderden huizenbeziiters komen in de problemen door de financiële crisis bij projectontwikkelaar Phanos in Houten.
s.lin
0
'Makelaars zien omzet met tien procent dalen'

(Novum) - Makelaars zien hun omzet dit jaar gemiddeld met tien procent dalen. Die verwachting spreken economen van ABN AMRO donderdag uit in hun jaarlijkse rapport, waarin de verwachte economische ontwikkeling in negen sectoren van de Nederlandse economie wordt besproken.

Makelaars zien van de 78 onderzochte branches hun omzet het hardst dalen. Ze hebben flink te lijden van de inzakkende huizenverkoop. Ook de andere branches binnen de bouw- en vastgoed, zoals ingenieursbureaus en bouwbedrijven, zien hun omzet dalen. Gemiddeld neemt die met vier procent af. De bouw is daarmee met afstand de slechtst presterende sector.

Doordat de Nederlandse export nog steeds stijgt, boekt de industrie wel een lichte omzetwinst van één procent. Die is vooral te danken aan de machine-industrie en toeleveranciers aan de olie- en gasindustrie. De ABN AMRO-economen zien bovendien nog veel extra potentieel in de exportgerichte industrie.

De retailsector, die vooral afhankelijk is van de zwakke binnenlandse markt, ziet de omzet met één procent achteruit gaan. Webwinkels zijn een positieve uitschieter met een plus van tien procent. Daarmee zijn de internetwinkels meteen de best presterende branche in Nederland.
s.lin
0
Rabobank: Huizenprijzen dalen verder in KW1
Gepubliceerd: 19:03
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het jaar is slecht begonnen voor de Nederlandse huizenprijzen die in het eerste kwartaal verder daalden, waarbij er minder huizen werden verkocht, en die ook in de komende kwartalen min of meer de trend zullen doorzetten, blijkt donderdag uit een elk kwartaal uitgegeven rapport van Rabobank.

Volgens de economen van Rabobank ligt met name de fragiele economische situatie, dalende koopkracht en afgenomen leencapaciteit voor starters op de woningmarkt ten grondslag aan de verder gedaalde huizenprijs. Daarnaast zijn potentiele kopers onzeker over hun baan en pensioen.

Veranderingen aan de hypotheekrenteaftrek zullen in de komende tijd eveneens een verder neerwaarts effect hebben op verkopen en prijzen. Op de lange termijn zou het voorstel echter moeten leiden tot stabilisatie van de markt.

Op kwartaalbasis daalden de prijzen met 1,0%, weliswaar minder dan de daling van 1,7% een kwartaal eerder, maar meer dan de gemiddelde prijsdaling sinds het begin van de crisis in 2008. Sinds de top in augustus 2008 zijn de huizenprijzen al 12,2% van hun waarde kwijtgeraakt, waarbij de daling sinds het eerste kwartaal van 2011 3,8% bedraagt. De in 2011 ingezette daling is e e n van de belangrijkste oorzaken van de geraamde prijsdaling met 5% in 2012.

Het aantal verkochte woningen kwam in het eerste kwartaal met 23.951 op het laagste niveau ooit uit sinds het bijhouden van de cijfers in 1995. In vergelijking met het eerste kwartaal in 2011 is het aantal verkochte woningen met 15,5% gedaald. Als de lijn van het eerste kwartaal zou doorzetten over 2012 dan zouden er over het gehele jaar 116.332 huizen verkocht worden.

De economen van Rabobank verwachten dat de huizenverkopen zich op jaarbasis kunnen herstellen in het derde en vierde kwartaal van 2012, omdat huizenkopers die nog willen profiteren van de huidige belastingvoordelen op hun hypotheek dit voor 1 januari 2013 kunnen doen. Dit zal de trend van de huizenverkopen echter niet radicaal kunnen keren, stelt Rabobank, die na doorvoering van de maatregelen een scherpe daling van de verkopen voorziet, met name doordat de prijs niet direct aangepast wordt aan de nieuwe marktomstandigheden, waardoor kopers de aankoop uitstellen. Mochten huizenbezitters de bestaande hypotheek niet mee kunnen nemen naar het nieuwe huis dan zal dit naar verwachting een verder dempend effect hebben.

Uitgesplitst naar huizentype werden in de eerste drie maanden van 2012 op jaarbasis 10,9% minder appartementen verkocht, tegen 8,2% minder rijtjeshuizen, terwijl het aantal verkochte vrijstaande huizen met 0,5% toenam.

(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
haas
0
Kadaster registreert minder verkochte woningen dan in april vorig jaar

In april 2012 registreerde het Kadaster 8.236 verkochte woningen.
Dit is een daling van 18,2% ten opzichte van april 2011 (10.068).

Vergeleken met maart 2012 is er sprake van een daling van 9,1%.
Het Kadaster registreerde toen 9.064 verkochte woningen.

Woningtypen
Alle woningtypen laten een daling zien ten opzichte van het aantal geregistreerde verkochte woningen in april 2011.

Hypotheken
Het aantal geregistreerde hypotheken nam in april 2012 met 34,0% af ten opzichte van april 2011, van 21.549 naar 14.227.
Vergeleken met maart 2012 is er een daling van 11,0%.

Executie veilingen
In april 2012 vonden 226 executieveilingen plaats.
Dit is een stijging van 1,3% ten opzichte van april 2011 (223).

www.kadaster.nl/window.html?inhoud=/i...

s.lin
0
Huizenbezitters in de problemen

do 31 mei 2012, 14:00
HOUTEN - Honderden huizenbeziiters komen in de problemen door de financiële crisis bij projectontwikkelaar Phanos in Houten.

Dat heeft curator Cees de Jong tegen RTV Utrecht gezegd.

Phanos is failliet. Een reddingsplan met de banken mislukte en de bouwprojecten voor enkele honderden huizen liggen nu stil. Eigenaren van die huizen zullen het faillissement waarschijnlijk in hun portemonnee voelen, denkt de curator.

De woningen worden wel afgebouwd, maar de kosten van de vertraging komen voor de rekening van de eigenaren.

DFT
haas
0
In USA schijnt er n privaat fonds/bedrijf te bestaan dat huizen van eigenaren opkoopt.
Dat werkt al tientallen jaren naar tevredenheid als ik de berichten mag geloven.

Vraag: is iemand bekend daarmee en wat is de naam van het private fonds/bedrijf ?

bvd
Wismerhill
3
quote:

DadO schreef op 23 mei 2012 om 17:21:


dus, you don't get it...wellicht in hoofdletters ;-)
het gaat nooit om de prijs van een object maar om de perceptie !!!
JE MOET MAAR EEN HUIS HEBBEN WAAR JE THUIS VOELT... (wat zit te zeiken over huizenprijzen... you got it?... no you don't)Dit draadje gaat niet over jou gevoelswaarde maar over wat de huizenprijzen in het algemeen doen. Tevens is het onbehoorlijk op een dergelijke manier te reageren als je je gelijk niet kan halen zonder dat je je eigen standpunten kan onderbouwen over de waarde van je huis, en geeft hier ook geen antwoordt op als er naar gevraagd wordt. IEX mag dit soort reacties wat strenger in de gaten houden.
handyman6
1
Als een eigen huis in waarde stijgt ,schept men er maar wat graag over op hoe goed een beleggingsobject het wel is:mijn vrienden deden niet anders op verjaardagsfeestjes de laatste 25 jaar...nu moet ik als huurder op die zelfde feestjes tot in de treure horen dat het er om gaat dat je een goed gevoel bij je huis moet hebben en de waarde van ondergeschikt belang is ,natuurlijk.
Liever praat ik daarom maar weer over voetballen ofzo,dan zijn we wel objektief ;-))
h6
Skater
0
Vrienden wijzen vrienden op hun eigen inconsequente redeneringen.
Ze hadden het huis in 2007/8 kunnen verkopen, eventjes huren, en het nu voor een lief bedrag minder terugkopen. Een bod dat de nieuwe bewoners niet zouden kunnen weigeren :-)
DurianCS
0
quote:

Skater schreef op 1 jun 2012 om 15:15:


Vrienden wijzen vrienden op hun eigen inconsequente redeneringen.
Ze hadden het huis in 2007/8 kunnen verkopen, eventjes huren, en het nu voor een lief bedrag minder terugkopen. Een bod dat de nieuwe bewoners niet zouden kunnen weigeren :-)

Ik vermoed dat de nieuwe bewoners liever nog een tijdje wachten met verkopen. Tenzij ze heel pessimistisch zijn over de verdere koopprijsontwikkeling.
voda
0
Laagste vraag naar huizen sinds begin crisis

Gepubliceerd op 1 jun 2012 om 12:35 | Views: 1.395

AMSTERDAM (AFN) - De werkvoorraad in de Nederlandse woningbouw is in april gedaald tot het laagste niveau sinds de uitbraak van de crisis. Dat stelde het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) vrijdag.

De orderportefeuille in de woningbouw daalde met twee tiende maand naar 5,6 maanden. Ten opzichte van vorig jaar is de werkvoorraad in dit segment met 19 procent gedaald, aldus het EIB.

Bedrijven in de utiliteitsbouw, onder meer scholen en ziekenhuizen, hadden nog een werkvoorraad van 5,9 maanden. Volgens het EIB is de situatie in dit segment al meer dan 2 jaar stabiel. In de grond-, water- en wegenbouw nam de orderportefeuille met twee tiende maand toe tot 6,2 maanden. Dankzij die stijging nam de werkvoorraad in de gehele bouw met een tiende maand toe tot 5,9 maanden.
Skater
0
Afwachten in een onvermijdelijke bull markt. Dapper, geduldig of dom?
Ik ben nieteens bekend bij een 1 andere mogelijke reden voor prijsstijging dan sterke inflatie. En inflatie is haast niemand mee bezig lijkt het.

Beeldvorming zal inderdaad wel veel uitmaken of je in het huis woont of dat het een pand is dat je per maand verhuurt.
NewKidInTown
0
quote:

henk38 schreef op 2 jun 2012 om 10:48:


Het blijkt wel dat we gewoon verder gaan dalen


Denk het ook.
[verwijderd]
0
Lekker laten zakken die huizenprijzen, is heel gezond voor de volgende generatie namelijk.
NewKidInTown
0
'Wacht niet langer: koop nu een huis'

www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/a...

Lees vooral ook de reacties, bij de reageerders schijnt meer gezond verstand te zitten dan bij de auteur, maar ja, dat is dan ook een makelaar. Ik denk dat het water hem dan ook tot aan de lippen staat. Misschien staat ie ook al onder water.
haas
0
quote:

KidBackInTown schreef op 3 jun 2012 om 13:30:


'Wacht niet langer: koop nu een huis'

www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/a...

Lees vooral ook de reacties, bij de reageerders schijnt meer gezond verstand te zitten dan bij de auteur, maar ja, dat is dan ook een makelaar. Ik denk dat het water hem dan ook tot aan de lippen staat. Misschien staat ie ook al onder water.


Kan het voor individuele starter interessant zijn om voor 2013 n huis te kopen. Als ze er eentje vinden die ze willen en waarvan de prijs nog stevig uitonderhandeld kan worden !....

- als de koper jobzekerheid heeft.
- 2 % overdrachtsbelasting
- bij nw huis nu nog 19 % BTW
- de mogelijkheid om Nu nog 100 % aflossingsvrij + HRA te sluiten.
- naar eigen behoefte afzonderlijk spaarplan voor bijv 50/60 %
- kopen naast de fabriekspoort (geen reiskosten gedonder)
- etc ............
[verwijderd]
0
quote:

KidBackInTown schreef op 3 jun 2012 om 13:30:


'Wacht niet langer: koop nu een huis'

www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/a...
Lees vooral ook de reacties, bij de reageerders schijnt meer gezond verstand te zitten dan bij de auteur


Bedankt voor de link.
Onderstaande reactie zie ik onder het artikel staan:

"afschaffing van hypotheekrente aftrek bij de niet aflossingshypotheek is reeds aangekondigd en kan dus met terugwerkende kracht tot op het punt van aankondiging worden ingevoerd. Nu een aflossingsvrije hypotheek afsluiten kan dus leiden tot een vertekend kostenplaatje."

Klopt de reactie en is de kans daarop reëel?

38.006 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 ... 1897 1898 1899 1900 1901 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Broadcom onderuit op Wall Street

14 jun De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Net als in Europa stonden chipmakers on...

  Indices

  AEX 553,24 -0,47%
  EUR/USD 1,1209 -0,61%
  Germany30^ 12.135,40 -0,28%
  Gold spot 1.341,86 0,00%
  LDN100-24h 7.360,87 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.796,66 -0,52%
  US30# 26.122,49 +0,13%

  Stijgers

  TKH
  +3,23%
  B&S Gr...
  +1,96%
  Vopak
  +1,82%
  OCI
  +1,72%
  RELX
  +1,47%

  Dalers

  BESI
  -3,84%
  Kendrion
  -3,60%
  Heijmans
  -3,37%
  ASMI
  -3,27%
  BAM
  -2,49%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  Bowski op 15-jun-19 21:53
  (36)

  dasokwat op 15-jun-19 15:56
  (17)

  dasokwat op 15-jun-19 15:23
  (7)

  dasokwat op 15-jun-19 15:16
  (0)

  op 15-jun-19 09:28

  Column Forum Meer»

  (224)

  TheSky op 15-jun-19 20:07
  (5)

  Snugger op 15-jun-19 13:24
  (4)

  Snugger op 15-jun-19 12:52
  (2)

  josti5 op 15-jun-19 09:57
  (10)

  Tradingjunkie op 15-jun-19 08:33