Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DD AEX 02-03-2011: OH WHEN THE BEARS COME MARCHING IN

244 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 bezinteergebelegt 1 maart 2011 22:32
    Wellicht een wat suggestieve titel maar in dit geval niet relevant met mijn positie want die is (nog) long maar feit blijft wel dat de KT uptrend de laatste dagen een aardige deuk heeft opgelopen. Voor velen misschien niet onverwacht, tenslotte verkondigden hele volkstammen analisten en zichzelf respecterende goeroe’s al wekenlang dat er een correctie zat aan te komen, maar voor mij komt het toch wel een beetje als een verrassing. Nu reken ik mezelf absoluut niet tot de kenners binnen het beleggersgilde, dus daar ligt ook een stukje oorzaak, maar als een uptrend dreigende Chinese hyperinflatie naast zich neer legt, Mubarak het bos instuurt zonder een krimp te geven, Khadaffi met zijn vreemde streken wegzet als een kleine jongen en een financieel volledig vergiftigde Amerikaanse economie omarmt als een warme deken, dan kan zo een uptrend in mijn ogen niet kapot. Maar misschien schuilde juist daar wel het gevaar want op een gegeven moment vindt er op de beurzen natuurlijk een realitycheck plaats, alleen gebeurt dat nooit als je het echt verwacht. Ook Wall Street ontwaakte vandaag ruw uit haar droom en zag zich met gemiddeld 1,5% uitgeschud worden. Op zich nog lang geen man overboord na de rally van bijna 30% sinds medio november 2010 maar de beren moeten ergens beginnen en geen betere dag dan de eerste van de nieuwe maand zullen ze gedacht hebben, begraven ze gelijk de algemeen heersende traditie dat de eerste dag van de nieuwe maand doorgaans vers geld naar de markt doet stromen. En tja, nu zijn de stieren dus weer aan zet, keren zij weer het tij rond de 363 of gaan we de komende weken een onvervalst Heijink/Koenders scenario meemaken en gaan we in maart de 340 aanschouwen ?? ik doe er maar geen uitspraak over, die keren zich namelijk altijd tegen me maar dat de stieren even moeten hergroeperen lijkt me na vandaag wel heel duidelijk. Overigens zie ik dat de futures op het moment van dit schrijven laten zien dat het beertje morgen weleens een Grizzly kan worden maar dat kan overnight zomaar weer veranderen. En oh ja, toch heb ik vandaag van Wall Street iets heel belangrijks geleerd en dat is dat de enige echte “BIG BEN” uiteindelijk toch echt alleen in Londen te vinden is.

    Uiteraard geen dagdraad zonder een leidraad voor morgen:

    www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

    Ik wens beer en stier morgen weer alle succes bij het betreden van de arena, voor mij wordt het nu tijd om de olie, ik bedoel het bier, rijkelijk te gaan laten vloeien.

    Gr

    B.E.G.B
  2. nobahamas 1 maart 2011 23:24
    Beste B.E.G.B
    ik voel met je mee, hoop niet dat je al blauw bent.
    Ik zie dat er nog een draadje gestart is, positiever, en met kortere zinnen.
    Niet erg hoopvol voor je maar ja het tij zal keren.
    Zoals iedere kustbewoner weet keert het tij twee maal per dag zonder dat een sterveling er iets voor hoeft te doen.
    Op de beurs is het niet twee maal daags, maar inhaken op de juiste trend is vaak binnen enkele dagen mogelijk.
    Toi toi

  3. [verwijderd] 2 maart 2011 00:14

    Benzeer, ik zag dat andere draadje het eerst. Hup daar een AB voor Mintz toen pas zag in jouw reactie dat draadje en da was dus 1 AB voor jou (nu op dit draadje voor jou er eentje bij). Ietsie meer wit ertussen mag trouwens wel bij een volgende keer. Ouwe mensen zoals ik hebben wat moeite met zo een hele lap achter elkaar.

    Er is iets fout begrepen. Jammer, want zoiets wilde ik juist vermijden. Nu zitten we met twee mooie openingen en dat is eigenlijk dus een luxeprobleem.

    Waar de discussie verder? Ik laat dat maar aan andere IEX-ers over, want beide zijn prima. Ik ben nooit bang stelling te nemen, maar nu zou ik het nu niet weten. Ik maak dat ook niet uit. Het beste lijkt me even niet te reageren, want ik zit er ongewild midden in.

    Met jouw marktinschatting ben ik het eens. Zeer onvoorspelbaar nu.

    Groet, Jonas
  4. [verwijderd] 2 maart 2011 08:51
    6:55am
    Reuters reports that US warships will pass through the Suez Canal on Wednesday on their way to Libya as Western nations put more pressure on Muammar Gaddafi to stop a violent crackdown and step aside.

    The United States said Libya could sink into civil war unless Gaddafi quits amid fears that the uprising, the bloodiest against long-serving rulers in the Middle East, could cause a humanitarian crisis.

  5. [verwijderd] 2 maart 2011 08:54
    quote:

    pro-visio schreef op 2 maart 2011 08:49:

    [...]
    Ben benieuwd of er intraday iets geloten zal worden. Ik durf het te betwijfelen.
    Als de ES vroeg in de ochtend de 1305 haalt, is het gappie zo`n beetje dicht verwacht ik. Durf trouwens iedere voorspelling op de beurs te betwijfelen :)
244 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0634 +0,08%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.804,30 -1,23%
Gold spot 2.393,11 +0,42%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links