Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

UPDATE: Holland Colours KW3 resultaat positief; omzet hoger

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
UPDATE: Holland Colours KW3 resultaat positief; omzet hoger


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Holland Colours boekt positief resultaat bij hogere omzet', om informatie, commentaar financieel directeur, analist en actuele koers toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours nv (HOLCO.AE) heeft over het op 31 december geeindigde derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 een "licht positief" nettoresultaat behaald bij een 15% hogere omzet en verwacht over het vierde kwartaal en het tweede halfjaar een lager nettoresultaat door hogere grondstofprijzen, maakt het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

Een jaar geleden werd over het derde kwartaal nog een "licht negatief" resultaat geboekt.

Het bedrijf uit Apeldoorn, dat kleurstoffen maakt voor industriele toepassingen, zegt in een trading update dat de omzet in het kwartaal is gestegen, maar dat de bedrijfslasten ook met 11% toenamen en de brutomarge lager was, omdat stijgende grondstofprijzen niet geheel konden worden doorberekend.

Holland Colours meldt dat er in het derde kwartaal omzetstijging werd gerealiseerd in de markten voor bouw en constructie, verpakkingen en siliconen en elastomeren.

De opleving van de marktomstandigheden in de bouwsector komt voornamelijk voor rekening van divisie America's. "We zien de huizenmarkt in Europa nog niet opleven", zegt financieel directeur Jeroen Straathof tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Azie deed het in alle marktsegmenten goed.

Het werkkapitaal is eind december "fors hoger" dan vorig boekjaar. Behalve het hogere activiteitenniveau speelt ook de hogere voorraadreserve als gevolg van de krapte op de grondstoffenmarkt voor onder meer pigmenten en verpakkingen daarbij een belangrijke rol, zegt Straathof.

De financieel directeur geeft verder aan dat Holland Colours met een schuld/EBITDA-verhouding "tussen 1 en 1,5 ruim binnen de met de bank overeengekomen ratio van 3 is gebleven".

De trading update over het derde kwartaal is in lijn met de verwachting van SNS Securities. SNS-analist Gert Steens ziet dat het bedrijf profiteert van een sterk gestegen omzet en gunstige valuta-ontwikkelingen, maar ook last heeft van stijgende grondstofprijzen. SNS hanteert een accumulate-advies, bij een koersdoel van EUR31,00.

Het aandeel Holland Colours staat maandag rond 10.05 uur 1,1% lager op EUR28,68.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

voda
0
Holland Colours presteert in lijn verwachting - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours (HOLCO.AE) brengt maandag een trading update over het derde kwartaal in lijn met de verwachting van SNS Securities, meldt SNS-analist Gert Steens. Hij ziet dat het bedrijf profiteert van een sterk gestegen omzet, gunstige valuta-ontwikkelingen, maar ook last heeft van stijgende grondstofprijzen. SNS hanteert een accumulate-advies, bij een koersdoel van EUR31,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 1,1% lager op EUR28,68. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Holland Colours Meer »

Koers 79,000   Verschil -3,00 (-3,66%)
Laag 77,000   Volume 348
Hoog 82,500   Gem. Volume 538
27 mrt 2020 17:09
label premium

Holland Colours is koersval te boven

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare