Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Op de eerste handelsdag de aex al verslagen! we stomen door dit jaar .blijven we het hele jaar de aex verslaan?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
financieele_Chris;-)
0
Met nog tien minuten te gaan en een winst van 2,61 % op de borden was dit een goed begin van het nieuwe jaar .
een voorbode voor wat nog rest zou ik zeggen .
vakanties zitten er weer op. we gaan met frisse moed weer aan de slag.
[verwijderd]
0
Inderdaad, ook was er een volume van ruim 60K stuks, misschien kan het aandeelkoers Sligro naar EUR 24.5-25 voor de 2010 cijfers eind januari, maar in het tweede half januari verwacht ik wat winstemingen en een - 5-10% correctie............
[verwijderd]
0
Jumbo heeft omzet meer dan verdubbeld

Gepubliceerd op 3 jan 2011 om 11:01 | Views: 414

Artikel Reacties VEGHEL (AFN) - Supermarktconcern Jumbo voorspelde begin 2010 dat de omzet dankzij de overname van Super de Boer in dat jaar zou verdubbelen; dat is gelukt. De gezamenlijke omzet van de supermarkketen Jumbo en de overgenomen Super de Boer-vestigingen kwam vorig jaar uit op ruim 3,5 miljard euro tegen 1,57 miljard euro in 2009. Dat maakte Jumbo maandag bekend.

Het aantal winkels onder de Jumbonaam groeide het afgelopen jaar met 46 naar 174.

Volgens algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo is het afgelopen jaar de basis voor een ,,historisch 2011'' gelegd. In het kader van de overname van Super de Boer zijn 44 winkels omgebouwd tot Jumbo's. In totaal kocht Jumbo driehonderd winkels van de voormalige concurrent, waarvan er 125 werden doorverkocht.

Goed eerste jaar

De samen met C1000 nieuw opgezette inkoopcombinatie BIJEEN heeft volgens Jumbo een goed eerste jaar achter de rug.

De omzet van de Jumbosupermarkten kwam over 2010 uit op 1,77 miljard euro, een stijging van ruim 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De autonome omzetgroei (zonder overnames) bedroeg volgens Jumbo 2 procent, tegen een gemiddelde marktgroei van 1 procent meldde onderzoeksbureau GfK eerder.

De overgebleven winkels van Super de Boer verkochten in het afgelopen jaar spullen ter waarde van ruim 1,74 miljard euro, dat is een daling van 1 procent vergeleken met een jaar eerder.
voda
0
'Sligro ziet omzet groothandels dalen'
4 januari 2011, 12:18 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Supermarkt- en groothandelsketen Sligro heeft in het vierde kwartaal van 2010 waarschijnlijk een iets lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat bleek dinsdag uit een rondgang onder analisten door ANP-Reuters. Sligro publiceert de omzetcijfers over de laatste drie maanden van vorig jaar woensdag 5 januari voorbeurs.

De vijf gevraagde analisten verwachten bijna allemaal dat de omzet van de groothandelsdivisie (food service) is gedaald. Sligro kampt hier nog altijd met de moeizame ontwikkelingen in de horeca. Dit gold vooral voor de laatste maand van vorig jaar, toen het slechte winterweer veel mensen weghield van de cafes en restaurants. Daarnaast telde het laatste kwartaal in 2010 een week minder dan een jaar eerder.

Dat effect werd bij de supermarkten gecompenseerd door de overname van de supermarkten van Sanders. Hierdoor nam de omzet uit de detailhandelsactiviteiten van Sligro naar verwachting met ongeveer 6 procent toe.

Volgens analist Fernand de Boer van Petercam heeft Sligro in het afgelopen kwartaal redelijk gepresteerd. ,,Het houdt niet over, maar in vergelijking met de markt is het positief'', stelde hij. ,,Sligro zit in een heel competitieve markt en de vergelijkingsbasis met vorig jaar is moeilijk. Daarbij is de servicedivisie zeker niet geholpen door het winterweer.''

[verwijderd]
0
Petercam verhoogt advies Sligro naar 'kopen' door Sonny Duijn
ma 03 jan 2011, 15:32

AMSTERDAM - Petercam heeft het advies voor voedingsgroothandel en supermarktbedrijf Sligro verhoogd van 'reduceren' naar 'kopen'. Het koersdoel voor het AScX-fonds werd opwaarts bijgesteld, naar €30,-. Sligro had even na half vier 2,3% toegevoegd aan de slotkoers van vrijdag, en stond op €23,74.


Sligro 04-01-2011 (17:35)
25,00 EUR +4,87% +1,16

Naar Sligro detailpagina Petercam voorspelt dat de winst per aandeel de komende 3 jaar 50% zal stijgen. Volgens de zakenbank gaat de voedingsmarkt het herstel van het laatste kwartaal van 2010 doorzetten. Het consumentenvertrouwen is weliswaar negatief, maar consumenten zullen meer bereid zijn om voedingsmiddelen te kopen, speculeert Petercam.

Sligro zou verscheidene maatregelen genomen hebben om de commerciële vaardigheden te verbeteren, en efficiënter te werken. Op deze manier kan de groothandel meeliften met het algemene herstel van de markt. De combinatie van een positieve ontwikkeling van de verkoop en een verlaging van de productiekosten kan leiden tot records in 2012 en 2013, wat betreft de winstmarge.

Tevens benadrukt Petercam dat Sligro qua omzetgroei de concurrentie op de markt overtreft. De groothandel zou nu klaar zijn voor een volgende stap: het verbeteren van de winstgevendheid.

Tenslotte noemt Petercam de lage waardering van Sligro. Vanwege de groei in de winst per aandeel wordt verwacht dat de koers van Sligro terug zal keren naar een waardering rond het historisch gemiddelde. De aankomende publicatie van resultaten geeft het einde aan van een periode zonder winstgroei, en is een goed moment om in te stappen, aldus Petercam
[verwijderd]
0
Sligro toegevoegd aan favorietenlijst Petercam
Dinsdag 4 januari 2011

Effectenhuis Petercam heeft aan het begin van 2011 zijn favorietenlijst uitgebreid. Sinds 3 januari prijkt daar namelijk voedingsgroothandel Sligro op. De analisten hebben daarbij hun advies voor het aandeel verhoogd naar kopen en het koersdoel opwaarts bijgesteld naar 30 euro, waarmee zij een opwaarts potentieel zien voor de koers van circa 26%.

Door onze redactie

Favorietenlijst
De analisten van Petercam hebben op 3 januari het advies voor Sligro verhoogd van reduceren naar kopen, waarbij het koersdoel opwaarts is bijgesteld naar 30 euro. De analisten voorspellen dat de winst per aandeel in de komende drie jaar zal stijgen met 50%. Volgens hen zal de voedingsmarkt het herstel dat in het laatste kwartaal van 2010 is ingezet in de komende periode doorzetten. Wel wijzen de analisten erop dat het consumentenvertrouwen momenteel negatief is, maar zij verwachten dat consumenten in de komende periode meer bereid zullen zijn om voedingsmiddelen te kopen.

Petercam wijst verder op verscheidene maatregelen die Sligro heeft genomen om de commerciële vaardigheden te verbeteren en efficiënter te werken. Door deze maatregelen kan het bedrijf profiteren van het algemene herstel van de markt en kan een positieve ontwikkeling van de verkoop gecombineerd met een verlaging van de productiekosten leiden tot recordniveaus van de winstmarge in 2012 en 2013, aldus de analisten.

Verder stellen de analisten dat Sligro wat betreft omzetgroei de concurrentie op de markt overtreft en de groothandel nu klaar zou zijn voor de volgende stap, namelijk het verbeteren van de winstgevendheid.

Tot slot zijn de analisten van mening dat het aandeel ondergewaardeerd is. Vanwege de groei van de winst per aandeel verwachten zij dat de koers van het aandeel zal terugkeren naar een waardering rond het historisch gemiddelde. De aankomende publicatie van de resultaten over de afgelopen periode zal volgens de analisten zorgen voor een einde van een periode waarin geen winstgroei werd gerealiseerd. Daarom vinden zij het een goed moment om het aandeel op te nemen in de portefeuille en is het toegevoegd aan de lijst van favoriete aandelen.

Consensus
Door de adviesverhoging van Petercam staat er nu voor Sligro nog maar 1 verkoopadvies uit en verder 1 houdadvies en 8 koopadviezen. Hierdoor is de consensus voor het aandeel zeer positief te noemen. Daarnaast is het sentiment rond Sligro positief doordat het onder meer op de favorietenlijst van Petercam is geplaatst.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 27,15 euro, wat een verwacht rendement oplevert van ongeveer 14%. De analisten van Petercam gaan met hun koersdoel van 30 euro echter uit van een opwaarts potentieel van circa 26% en ook andere analisten die recent een koersdoel voor het aandeel hebben afgegeven verwachten meer rendement. Dit geeft aan at analisten nog voldoende opwaarts potentieel zien voor de koers voor de komende periode.
[verwijderd]
0
Beursadvies Leleux Associated Brokers over Sligro


--------------------------------------------------------------------------------


Datum Bank Aandeel Advies Koersdoel Verw. rend.
04 januari 2011 Leleux Associated Brokers SLIGRO Kopen - -

--------------------------------------------------------------------------------

Advies omschrijving:
- Op 4-1-2011 (her)starten de analisten van Leleux Associated Brokers met het volgen van het Nederlandse levensmiddelenconcern Sligro (ISIN: NL0000817179 / Mnemo: SLIGR) met een koopadvies.

Een koersdoel wordt niet afgegeven. In 2009 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2009) 14.18.
De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2009) bedraagt 14.07.

[verwijderd]
0
ALLES GAAT AAN DE GOEDE KANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Horecaondernemers met meer vertrouwen jaar in

Gepubliceerd op 4 jan 2011 om 14:04 | Views: 81

Artikel Reacties AMSTERDAM (AFN) - Horecaondernemers kijken met iets meer vertrouwen naar wat het jaar zal brengen dan aan het begin van 2009 het geval was. Veel ondernemers in de sector denken dat ze door te innoveren de resultaten kunnen verbeteren. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek onder 1900 horecaondernemers dat is gehouden in aanloop naar de Horecava. Het onderzoek werd twee jaar geleden ook gehouden.

Van de ondernemers geeft 60 procent aan dit jaar veel of zelfs zeer veel vertrouwen te hebben in de resultaten van het eigen bedrijf in 2011, tegen 53 procent in 2009. 40 procent van de ondernemers denkt dat de resultaten dankzij innovaties kunnen worden opgekrikt, de helft denkt dat dit misschien het geval is. Twee jaar geleden meende nog 27 procent met zekerheid dat vernieuwingen tot betere resultaten leiden.

De meeste horecabazen denken dan aan een nieuw interieur of een andere aankleding van de zaak, 36 procent denkt dat ander eten en drinken meer oplevert en net iets minder dan een derde meent dat de dienstverlening het verschil kan maken.
voda
0
Hier nog 1 dan. :-)

januari 2011, 22:33 | ANP
ARNHEM (AFN) - Supermarktketen Coop heeft vorig jaar 3 procent meer omzet gedraaid dan het voorgaande jaar. Dat maakte het concern dinsdag bekend. In totaal werd er aan de kassa 785 miljoen euro binnengehaald.

De belangrijkste groei kwam van nieuwe vestigingen. Coop opende dit jaar zijn tweehonderdste supermarkt. Daarnaast heeft het concern de omzettoename vooral gerealiseerd door meer klanten te trekken. Voor dit jaar mikt de supermarktketen op een omzetgroei van 10 procent.

voda
0
Sligro identieke omzetgroei versnelt - RBS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzetcijfers in de trading update van Sligro zijn iets hoger dan analist Wim Gille van Royal Bank of Scotland (RBS) had verwacht, en in overeenstemming met de gemiddelde analistenverwachting. Met name de identieke omzetgroei - van de winkels die al een jaar of langer open zijn - liet een sterker dan verwachte versnelling zien ten opzichte van het derde kwartaal, zowel bij Food Service als in Food Retail, wat kan wijzen op betere afzetmarkten. RBS heeft een hold-advies en een koersdoel van EUR25,00. Het aandeel Sligro staat woensdag rond 11.50 uur 1,4% lager op EUR24,65, terwijl de ASX met 0,6% daalt. (AVR)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
Sligro boekt 1,2% hogere omzet in 2010
5-1-2011 8:01
Door Patrick Buis
Van DOW JONES NIEUWSDIENST
AMSTERDAM (Dow Jones)–Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) heeft in 2010 de omzet zien stijgen met 1,2% ten opzichte van een jaar eerder, meldt het concern woensdag.
De omzet kwam daarmee het afgelopen jaar uit op EUR2,29 miljard, EUR28 miljoen meer dan in 2009.
In het vierde kwartaal van 2010 boekte het groothandels- en supermarktbedrijf een omzet van EUR618 miljoen.
De divisie foodservice was daarbij verantwoordelijk voor een omzet van EUR413 miljoen en de omzet van de divisie foodretail kwam uit op EUR205 miljoen.
De identieke omzetgroei kwam in het vierde kwartaal van 2010 uit op +2,6%.
Daarnaast meldt het supermarktconcern dat het aantal supermarkten ultimo 2010 131 bedraagt, Door de overname van Sanders zijn er 22 vestigingen bijgekomen, meldt de onderneming
[verwijderd]
0
Omzet supermarkten stijgt 1,2% in 2010
5-1-2011 9:55
AMSTERDAM (Dow Jones)–De omzet van de supermarkten is het afgelopen jaar met 1,2% toegenomen tot EUR31,42 miljard, meldt onderzoeksbureau Gfk woensdag.
Het aantal bezoeken steeg in 2010 met 0,2% en de omzet per kassabon steeg met 1% naar EUR22,10 van EUR21,89 in 2009.
Gedurende de laatste drie weken van 2010 steeg de omzet van de Nederlandse supermarkten met 4,4% tot EUR2,02 miljard, in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder.
Daarmee, stelt de organisatie, is voor het zesde achtereenvolgende jaar sprake van een stijging van de consumentenbestedingen in Nederlandse supermarkten gedurende de Kerst en Oud & Nieuw.
Daarnaast constateert het onderzoeksbureau dat van elke uitgegeven euro in de supermarkt in 2010 16,4% middels een aanbieding is verkocht, tegenover 14,7% in 2009. De laatste maanden stabiliseert deze groei echter, meldt de organisatie. “Vooral in de maanden januari en september wordt er veel met prijzen gestunt”, aldus het Gfk
[verwijderd]
0
Supermarkten sluiten 2010 goed af
Woensdag 5 januari 2011 09:48
DEN HAAG (ANP) - Supermarkten hebben de laatste drie weken van 2010 rond kerst en oud en nieuw succesvol afgesloten. In die periode werd een omzet geboekt van ruim 2 miljard euro, een stijging van 4,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeksbureau GfK.

Het is de zesde keer op rij dat de omzet van de supermarkten in de laatste drie weken van het jaar is gestegen. De omzetstijging is onder meer te danken aan de extra activiteiten die supermarkten organiseren rond de feestdagen, zoals een extra assortiment, een stemmige aankleding van de winkel en proeverijen.

[verwijderd]
0
onze Sligro is ook daar:)Petercam presenteert favorietenlijst
Woensdag 5 januari 2011

Effectenhuis Petercam heeft begin deze week zijn lijst van favoriete aandelen voor de Benelux gepresenteerd. De analisten hebben Delta Lloyd, DSM, SBM Offshore en Sligro toegevoegd aan de lijst van favorieten, waarop al langer CSM, Philips en Randstad stonden. Dockwise is daarentegen juist op de lijst van minst favoriete aandelen geplaatst.

Door onze redactie

Delta Lloyd
De analisten hebben Delta Lloyd op de favorietenlijst geplaatst omdat het aandeel volgens hen significant ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn sectorgenoten. Verder verwachten de analisten dat de verzekeraar zal profiteren van de stijgende rentetarieven en het verdere herstel op de aandelenmarkten. Ook zal het kostenbesparingsprogramma van Delta Lloyd volgens de analisten bijdragen aan de verbetering van het resultaat. Petercam heeft voor het aandeel een koersdoel uitstaan van 19 euro.

DSM
DSM staat op de lijst van favoriete aandelen omdat het aandeel strategisch gezien volgens de analisten de goede kant op gaat. De strategiewijziging die vorig jaar al versneld is doorgevoerd zal zich richten op de opkomende markten, innovatie en duurzaamheid, zo onderbouwen de analisten. Verder spelen overnames een belangrijke rol in de strategie. De analisten verwachten dat dit in de komende jaren zal leiden tot onder meer een organische groei van 5-7% en een verdubbeling van de omzet in China. Zij hebben hun koersdoel voor DSM vastgesteld op 49 euro.

SBM Offshore
Voor SBM Offshore heeft Petercam een koersdoel uitstaan van 21 euro, waarmee de analisten een opwaarts potentieel zien van circa 25%. De analisten stellen dat de bouwer van olieplatforms profiteert van de opleving van de investeringen door olieproducerende bedrijven. Daarnaast verhoogt de goede positie van SBM Offshore in landen zoals Brazilië en Angola de kans op opdrachten van nationale oliebedrijven, zo betogen de marktvorsers. De oliedienstverlener heeft verder in de afgelopen twaalf maanden een recordorderportefeuille opgebouwd, waardoor het volgens de analisten selectiever kan zijn bij toekomstige projecten dan de concurrentie.

Sligro
Sligro is tot slot eveneens toegevoegd aan de favorietenlijst door de analisten, waarbij het advies is verhoogd van reduceren naar kopen en het koersdoel is vastgesteld op 30 euro. De analisten verwachten dat de winst per aandeel van Sligro in de komende drie jaar zal toenemen met bijna 50% door onder meer een herstel van de detailhandel welke is ingezet in het vierde kwartaal van 2010.

Andere favorieten
De analisten hebben verder CSM, Philips, Randstad, RTL, Telenet en UNIT4 op hun favorietenlijst staan. Hiervan zijn Randstad en CSM vrij nieuw, aangezien deze aandelen halverwege november vorig jaar nog werden toegevoegd aan de lijst.

Dockwise minst favoriet
Maritiem dienstverlener Dockwise behoort juist tot de minst favoriete aandelen van Petercam. De analisten verlaagden vorige week al hun advies voor het aandeel van reduce naar sell, waarbij het koersdoel werd bijgesteld van 20 euro naar 18,50 euro. Zij verwachten dat de omzet en winst in 2011 substantieel lager zal uitvallen ten opzichte van 2010, doordat er onder meer over de afgelopen maanden geen grote orders door Dockwise zijn binnengehaald
[verwijderd]
0
waarschijnlijk komt binnenkort ook een kleine koersdoelverhoging van ABN Amro voor Sligro!!!!!

www.analist.nl/advies/2011/01/05/9681...

Beursadvies ABN AMRO over Sligro


--------------------------------------------------------------------------------


Datum Bank Aandeel Advies Koersdoel Verw. rend.
05 januari 2011 ABN AMRO SLIGRO Kopen - -

--------------------------------------------------------------------------------

Advies omschrijving:
Amsterdam - Op 5-1-2011 herhalen de analisten van ABN AMRO hun koopadvies voor het Nederlandse levensmiddelenconcern Sligro (ISIN: NL0000817179 / Mnemo: SLIGR).

Een koersdoel wordt niet afgegeven. In 2009 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2009) 14.18.
De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2009) bedraagt 14.76.

[verwijderd]
0
'Supermarkten Sligro doen het goed'
Gepubliceerd op 5 jan 2011 om 09:27 | Views: 326

Artikel Reacties Gerelateerde instrumenten
Sligro Food Group 17:39
€ 24,80 -0,20 (-0,80%)

•'Supermarkten Sligro doen het goed'
•Sligro ziet omzet licht groeien in 2010
AMSTERDAM (AFN) - De supermarkten van Sligro hebben in het vierde kwartaal van vorig jaar goed gepresteerd in een moeilijke markt. Dat concludeerde analist Richard Withagen van SNS Securities woensdag op basis van de omzetcijfers van het supermarkt- en groothandelsbedrijf.

Sligro zag de omzet van de supermarkten in de laatste drie maanden van 2010 met 16 miljoen euro stijgen ten opzichte van een jaar eerder, tot 205 miljoen euro. Dat was ruim 4 miljoen euro meer dan analisten in doorsnee hadden voorspeld.

De groothandels van Sligro hebben het moeilijker. De opbrengsten daalden in het afgelopen kwartaal met 21 miljoen euro tot 413 miljoen euro. Daarmee lag de omzet bijna 8 miljoen euro lager dan verwacht.

Onder druk

Withagen verwacht dat de winstgevendheid van de groothandels (food service) ook in de tweede helft van het jaar onder druk heeft gestaan. In de eerste zes maanden van het jaar nam de ebitmarge van het onderdeel al met 90 basispunten af.

Sligro publiceert de winstcijfers van 2010 op 27 januari.

Woensdag om 9.20 uur noteerde het aandeel Sligro 0,2 procent hoger op 25,06 euro.
voda
0
Smallcaps zijn de winnaars van het beursjaar 2010
4 februari 2011, 8:00 uur | FD.nl
Door: Arnoud Wolff
Smallcaps waren de winnaars van het beursjaar 2010. Met een gemiddeld rendement inclusief dividend van 16% rendeerden zij beter dan de grote beursfondsen.


Large caps leverden slechts 9% op voor hun aandeelhouders.

En 2010 is geen uitzondering. Kleine bedrijven presteren al langer beter. In de afgelopen periode van tien jaar bracht een belegging in de leden van de Amsterdamse Small Cap Index (ASCX) 60% op. Met een belegging in de AEX verloren aandeelhouders in diezelfde periode 20%, ondanks genereuze dividenduitkeringen van multinationals zoals KPN en Shell.Groothandel voor de horeca Sligro bewees ook in 2010 een slimme ondernemer te zijn. Door teruglopende uitgaven in (bedrijfs-)restaurants en cafés hadden concurrenten moeite het hoofd boven water te houden, maar won Sligro opnieuw fors marktaandeel. In tien jaar tijd heeft de grootgrutter met gerichte overnames en gestage uitbreiding van groothandels en distributiecentra haar marktaandeel van 8,5% weten te verdubbelen tot bijna 19%. Aandeelhouders van Sligro profiteerden mee met 380%.

www.fd.nl/artikel/21352043/smallcaps-...

17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Sligro Food Group Meer »

Koers 23,400   Verschil +0,05 (+0,21%)
Laag 23,000   Volume 59.723
Hoog 23,600   Gem. Volume 165.460
21-okt-19 17:35
label premium

Sligro: Oog op lange termijn

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's