Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.324 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 ... 1013 1014 1015 1016 1017 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
josti5
1
Zélf onderzoek doen, en gewoon alles laten lopen, waar je niet achter kunt komen.
Gelukkig hebben we de zegen van internet, en al ook daar heel veel niet wat/wie het lijkt: je komt toch een heel eind, is mijn ervaring.
En over ervaring gesproken: familie, vrienden, kennissen en zelfs 'toevallige' ontmoetingen (waar ik dol op ben, want imo is geen ontmoeting 'toevallig') kunnen heel leerzaam zijn.

Zoals de Boeddha al zei: 'heb je een probleem? Los het op. Kun je het niet oplossen? Dan is het jouw probleem niet.'

Ik heb ervaren, dat als je 'probleem' vervangt door 'vraag', deze wijsheid óók uitstekend werkt -:)

Zo kwam ik vanmorgen nog een aardig stukje tegen, dat perfect in deze draad past:

'Voor economische groei en banen moet alles wijken. En dat die beloofde groei en banen vervolgens grotendeels illusoir blijken, mag de pret niet drukken.
Dat heeft veel te maken met de immense infrastructuur die we de afgelopen 50 jaar hebben opgetuigd voor de productie van schijnbaar eenduidige economische groeicijfers: reikend van nationale rekeningen, via centrale bureau's voor de statistiek, tot aan een financieel-economisch media-apparaat dat ons dagelijks indoctrineert met het geloof dat economische groeicijfers doen wat ze zeggen, namelijk aangeven hoeveel we met z'n allen het afgelopen kwartaal, jaar, decennium, welvarender zijn geworden.
Men gelooft heilig in de juistheid van BNP en BBP als uitdrukking van onze economische gezondheid, terwijl er veel op die cijfers valt af te dingen.'
DeZwarteRidder
0
Hoe Duitse ouderen in vuilnisbakken graaien om in hun oude dag te voorzien
Manfred graait met flesjes zijn pensioen bij elkaar

In Duitsland leeft 16 procent van de ouderen op dit moment onder de armoedegrens. Veel van hen gaan elke dag op pad om in de stad (plastic) flessen te verzamelen. Daarmee verdienen ze gemiddeld zo'n 100 tot 150 euro per maand. De statiegeldverzamelaars staan in Duitsland symbool voor de groeiende groep 'nieuwe armen'.
Door: Sterre Lindhout 3 augustus 2017, 18:06
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 aug 2017 om 21:01:


Hoe Duitse ouderen in vuilnisbakken graaien om in hun oude dag te voorzien
Manfred graait met flesjes zijn pensioen bij elkaar

In Duitsland leeft 16 procent van de ouderen op dit moment onder de armoedegrens. Veel van hen gaan elke dag op pad om in de stad (plastic) flessen te verzamelen. Daarmee verdienen ze gemiddeld zo'n 100 tot 150 euro per maand. De statiegeldverzamelaars staan in Duitsland symbool voor de groeiende groep 'nieuwe armen'.
Door: Sterre Lindhout 3 augustus 2017, 18:06

In Nederland zitten ze met aandelen te spelen en zijn ze juist geld aan het kwijtraken.

De Duitse ouderen zijn slim. Veel IEX-leden kunnen een voorbeeld nemen aan de Duitse ouderen.
easy56
0
Zat er op tewachten, op cnbc hebben ze t over goldilocks banen rapport.

En iedereen knikt ja en buy buy buy:-)
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 3 aug 2017 om 20:35:


Men gelooft heilig in de juistheid van BNP en BBP als uitdrukking van onze economische gezondheid, terwijl er veel op die cijfers valt af te dingen.'


Denk niet dat 'men' heilig gelooft in de juistheid van het BBP.

Maar welk alternatief wil jij graag aandragen?
ONN
0
Waar is de dokter eigenlijk ? Die schittert vandaag door afwezigheid. Of zou die ook bezig zijn met een legendarisch stukje proza ?

(oke oke, beetje flauw, ben wat melig)

Señor Acero
0
quote:

asti schreef op 4 aug 2017 om 14:05:


[...]
In Nederland zitten ze met aandelen te spelen en zijn ze juist geld aan het kwijtraken.

De Duitse ouderen zijn slim. Veel IEX-leden kunnen een voorbeeld nemen aan de Duitse ouderen.


Krijg de indruk dat er nogal wat ouderen bijv. in spanje 'overwinteren' , heet dat toch?
Daar rapen duitse ouderen, in lederhosen ,de weggegooide lege waterflesjes op van de ned. oudjes....
Savonds gaan ze dan wel samen een kaartje leggen.....ist ja toll...
izdp
0
Mijn antwoord niet gelezen ffff?
Want je laat ergens mijn naam weer vallen waar ik niets mee te doen heb gehad en ook niets mee te doen wil hebben.
Ik ga toch ernstig aan je geheugen twijfelen door het seriematige karakter.
paulta
0
De Docter laat wel veel vervuiling achter zeg! heb me er niet in verdiept, zal er dus ook geen reacties op kunnen loslaten.

Terug naar de titel van dit draadje.

RBS wil dus ook graag, dit is knap waardeloos zeg!

Heel veel flash-bedrijfjes, day-trader clubjes, wat hedge-clubs, onduidelijke beheerders willen hier in Amsterdam hun nieuwe nestje bouwen omdat Londen buiten de EU gaat vallen.

Ik mag toch hopen dat een AFM en DNB hun huiswerk gaan doen, de meeste van die bedrijfjes opereren on/over the edge, het zijn parasieten zonder enige meerwaarde voor de omgeving waar zij zich vestigen, het zijn uitvreters...

RBS moet geweigerd worden, Dijsselbloem is nog in functie, een opmerking is voldoende....
ffff
0
IZDP,

Aan mijn geheugen hoef je niet te twijfelen. Ik heb mijn best gedaan om die uitvoerige DSM aankoop-posting terug te vinden, aar dat is mij niet gelukt. Zoals ik al zei was dat toen een heel uitvoerige posting. Het is mogelijk dat die posting aan Ben of aan Fred gericht is geweest. Maar ik heb daar toen veel tijd ingestoken en juist zo'n posting geeft zo mooi aan, wat er dan 8 maanden later aan winst te rapen valt.

Tenslotte IZDP heb ik natuurlijk al heel lang gemerkt dat jullie openhartige opmerkingen , zelfs al jaren, niet willen geloven. Neem nu alleen al de afgelopen drie dagen mijn opmerkingen over de winst bij Umicore en bij DSM. Tonnen winst op een dag, maar ze willen niet geloven, dus laat dan maar.
Er is jammer genoeg maar één conclusie bij jou die de juiste is: Z'n gigantisch miljoenen vermogen kan hij nooit als huisarts verdiend hebben. Maar dat heb ik ook nooit beweerd. Het is puur met beleggen en ook niet uit een gigantische staatslot of een erfenis.
Kortom: Zelf verworven met keihard werken en daarom ben ik er eigenlijk best trots op en laat het niet aftroggelen door een democratisch gekozen Overheid, die teert op zijn hand- ophoudende- nivellerende achterban. Hier in de KK zo duidelijk aanwezig.

ONN,
Heel tof dat je jouw posting opgediept hebt. Waardeer ik, want jouw posting geeft precies aan , waarom ik er totaal geen zin had: INZAGE in mijn administratie, bankaccounts en dan complimentje krijgen, na al die jaren van verguizing en beledigingen, en dan ook nog gaan eten.

Inderdaad ONN, DAAR heb ik totaal geen oren naar en geen zin in. 5000 Euro werkelijk cash betalen als pure weddenschap. Jullie zijn toch al jaren zo zeker van jullie schamperige opmerkingen. Nou, gooi er dan eens een weddenschap tegen aan. Je mag ook 5 Krugerrands meenemen, neem ik er 20 Krugerrands mee. Maar wie de weddenschap verliest is zijn Kruggerrands echt kwijt.
Maar op een hapje en een drank met jou zit ik niet te wachten.

IZDP, ook veel beweringen over mankerend geheugen. Maar 5000 Euro wedden....? Toch maar niet doen?

Peter
uitvreter
0
quote:

paulta schreef op 4 aug 2017 om 16:29:
Ik mag toch hopen dat een AFM en DNB hun huiswerk gaan doen, de meeste van die bedrijfjes opereren on/over the edge, het zijn parasieten zonder enige meerwaarde voor de omgeving waar zij zich vestigen, het zijn uitvreters...Wat is er mis met uitvreters???? :-)

Zolang als ze een koersopdrijvend effect hebben op mijn aandelen,dan vind ik het best...
Ok, ze moeten wel binnen de guidelines blijven die hier gelden.
ONN
1
Slap en repeterend verhaal van je Doc, dat ken ik nou wel.

Hoe staat het met je (zogenaamde) posities in Duitse energieaandelen en Imtech, Fugro, Nyrstar om maar wat te noemen. Misschien volgende week weer ffff verder. Ciao!(plussen en minnen maar wel 400 miljoen, wat een giller)

quote:

ffff schreef op 18 jun 2013 om 11:30:


Laten we het gezellig houden: Eerst voor Peter; Peter maakte slechts een half procent vermogenswinst, hetgeen dus betekent dat er een vermogen van 400 miljoen achter staat.
izdp
0
ffff, andermans geld interesseert mij geen biet.
Natuurlijk wel hoe dat met beleggen bereikt/te bereiken.
Vandaar mijn vraag en kanttekeningen.
Alleen wil je daarover niets loslaten; je argument is dan dat je niet gratis gaat weggeven waar jij voor hebt moeten betalen.
Dan blijft er weinig meer over dan borstklopperij en vooral je afzetten tegen alles en iedereen wat in jouw ogen ook maar enigszins je vermogen bedreigt.
Dat is jammer, want zeker mag iemand trots zijn op wat die heeft bereikt en verreweg de meesten vertellen dan vol trots hoe gedaan.
Jij niet dus dan is het logisch dat je in de hoek komt van de duistere gevallen.

DSM weet ik wel zeker, want al heel wat jaren voor mij het meest innovatieve bedrijf wat wereldwijd no 1 is [al een jaar of 7] qua werken aan een duurzame toekomst en daaraan weet te verdienen.
Itt tot Akzo zou ik het wel jammer vinden als dat bedrijf werd opgeslokt, zoveel verborgen waarde en kennis zit erin opgesloten.
Een BaH-aandeel bij uitstek.
Kaiser
0
The Economy Breaks Down As The Transitional Shift Is Quietly Being Implemented youtu.be/S194VVQ0fE4

It’s Not The Stock Market Bubble You Need To Worry About It’s The Everything Bubble youtu.be/HqR3ic0VDmA
ffff
2
ONN,


Plussen en MINNEN.... Hoe vaak heb ik dat HIER niet gepost de afgelopen 20 jaar. En het EINDresultaat is.... Precies!
Kijk, ONN, jij als trader moet niet afkomen met een etentje. Wees eens een echte vent en kom af met een vijftal Krugerrands. Dus blijf nou eens niet etteren, zoals je al jaren doet, maar verwed er nou eens 5000 Euro om of vijf Krugerrands. Mag ook meer zijn hoor, maar ik wil je niet zwaar depressief maken, maar ik wil jou wel een lesje leren! Dat wel !

Imtech loopt een proces tegen. Als ik dat win is de investering voor 97 procent verloren geweest. Fugro heb ik al minstens 7 jaar niet meer. Nyrstar is om te huilen, maar .....Nyrstar was wel en afsplitsing van Umicore. JOU ontgaat voortdurend de grote lijnen. Nyrstar is een verliespost en had ik beter bij de afsplitsing van Umicore kunnen verkopen.....MAAR de koerswinst van Umicore is heel snel geschat, wel 12 maal groter dan het verlies van Nyrstar. Vermogensbeheer is een vak ONN.

400 miljoen heb IK nooit gezegd. Geeft alweer jouw minne karakter aan. Jij kwam met dat cijfer om mij te treiteren , te klieren en uit te dagen en ik heb daar wijselijk nooit op gereageerd. Weddenschap over 400 miljoen ga ik met jou niet aan, maar jij etterde altijd ook al bij 30 en 50 miljoen. DAAR daag ik jou uit.


IZDP,
Andermans geld interesseert jou geweldig. Je bent er maar druk mee.
IZDP, ik kom hier al meer dan twintig jaren. DAAR vind je het antwoord dat je zoekt. MET BELEGGEN !! EN MET FISCALE OPTIMALISATIE, waar ik al zo ontzettend veel over postte.

Dus PLUSSEN en MINNEN optellen in een fiscaal zacht milieu maakt een miljoenen fortuin. DAT interesseert jou toch zo, dus zoek dan ook niet verder: Het is puur met beleggen en fiscaal optimaliseren. Dus met notarissen, juristen, constructies e als grote tegenstander de Roverheid die mooie constructies weer onderuit haalt tot jullie groot genoegen.

Maar als je al onmiddellijk uitgaat van JOUW idee: Dat kan gewoonweg niet en de nodige scepsis blijft houden, dan blijft het een eindeloze discussie.

En vandaar mijn geïrriteerde antwoord: gaan jullie dan eens een weddenschap aan als je zo zeker van je zaak bent. Maar dan schijten ze in hun broek.

Peter

[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 4 aug 2017 om 16:33:


Het is puur met beleggen en ook niet uit een gigantische staatslot of een erfenis.


Zeker gezien de aankopen die je hier wel gemeld hebt en de resultaten daarop, absoluut ongeloofwaardig. Je moet misschien nog wat schaven aan het scenario Peter. Zo gelooft niemand het verhaaltje.
plof®
0
quote:

ffff schreef op 4 aug 2017 om 17:46:


ik kom hier al meer dan twintig jaren.
Peter


Weer een leugen(tje)..

IEX.nl is een Nederlandse beleggerswebsite.
De website werd opgericht in 1999 door Floris Rost van Tonningen en Raymond Spanjar.
nl.wikipedia.org/wiki/IEX.nl

20.324 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 ... 1013 1014 1015 1016 1017 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt in het rood

20 aug De beurzen in New York zijn dinsdag met rode cijfers geëindigd, na de winsten van de voorgaande handelsdage...

  Indices

  AEX 545,23 -0,49%
  EUR/USD 1,1098 +0,17%
  Germany30^ 11.616,40 -0,30%
  Gold spot 1.507,06 -0,06%
  LDN100-24h 7.066,57 -1,55%
  NY-Nasdaq Composite 7.948,56 -0,68%
  US30# 25.913,58 -0,20%

  Stijgers

  Heijmans
  +4,55%
  Pharming
  +2,38%
  Accell
  +2,37%
  IMCD
  +2,22%
  ICT Group
  +1,85%

  Dalers

  Boskalis
  -3,42%
  ABN AM...
  -2,21%
  Arcelo...
  -2,15%
  NN Group
  -1,94%
  ALTICE...
  -1,93%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  Bowski op 21-aug-19 01:20
  (17)

  shortie op 21-aug-19 00:20
  (15)

  Toptrader op 21-aug-19 00:05
  (18)

  Kaviaar op 20-aug-19 23:59
  (2)

  FairValue op 20-aug-19 23:34

  Column Forum Meer»

  (95)

  speedy0070 op 21-aug-19 00:20
  (11)

  Weert=No.1 op 20-aug-19 23:32
  (10)

  PaultW op 20-aug-19 23:20
  (5)

  Snugger op 20-aug-19 16:00
  (1)

  PatrickM op 20-aug-19 15:46