Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.304 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mon-E-Man
0
HUGE MISS: CONSUMER CONFIDENCE PLUNGES TO 60.6

Expectations were for 65.8.

www.businessinsider.com/august-consum...


Despite Record High Stocks, Consumer Conrfidence Crashes to 9 Month Low

www.zerohedge.com/news/despite-record...
[verwijderd]
0
Als je al deze berichten leest, heb je de neiging om de toekomst slecht in te zien.
Het is echter abnormaal dat zoveel mensen in onze bevolking dit (nog) niet weten en denken: "het komt wel goed, politiekers en banken gaan er alles aan doen om onze economie te redden". Dit is een reactie van een familielid ... Zulke dingen begrijp ik echt niet!

Ik vraag me af wat de oplossing zou kunnen zijn, als er al 1 is.

paulta
1
Het is een welvaartziekte, zware overconsumptie door particulier, bedrijf en overheid, de schulden gaan een eigen leven leiden onder aansturing van de markt die daar wel raad mee weet.
>20 jaar boven je stand leven komt nu voor correctie in aanmerking...en dat is niet plezierig voor de volgevreten westerling...we staan aan de vooravond van de ontgifting van het systeem....
Mon-E-Man
0
voda
0
Duitse inflatie hoger dan verwacht
Gepubliceerd op 29 aug 2012 om 14:20 | Views: 590

BERLIJN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in augustus sterker gestegen dan verwacht. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van zes deelstaten die het federale statistiekbureau woensdag buiten bracht.

De geldontwaarding kwam uit op 2 procent op jaarbasis. Door Reuters geraadpleegde economen rekenden in doorsnee op 1,8 procent. Ten opzichte van juli kwam de inflatie uit op 0,3 procent, waar economen gemiddeld rekenden op 0,2 procent.

Berekend volgens de geharmoniseerde Europese methode kwam de inflatie op maandbasis uit op 0,3 procent en op 2,2 procent op jaarbasis.
voda
0
Draghi: crisis vraagt buitenwone maatregelen
Gepubliceerd op 29 aug 2012 om 11:55 | Views: 1.500


FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) moet in het licht van de eurocrisis ,,buitengewone maatregelen'' nemen, maar blijft binnen de grenzen van zijn mandaat. Dat stelt president Mario Draghi in een opiniestuk dat de Duitse krant Die Zeit woensdag heeft gepubliceerd.

De kerntaak van de ECB is en blijft de bewaking van de prijsstabiliteit in de eurozone en de onafhankelijkheid van de centrale bank is niet in het geding, stelt Draghi. Maar de ECB kan volgens hem in de huidige crisis op de financiële markten mogelijk niet volstaan met conventionele monetaire maatregelen.

,,Het kan zijn dat af en toe buitengewone maatregelen nodig zijn. Het is onze taak, als centrale bank voor de hele eurozone, om die indien nodig te nemen'', aldus Draghi, die onlangs al liet weten er alles aan te willen doen om de gemeenschappelijke Europese munt te redden.

De ECB overweegt opnieuw staatspapier te gaan opkopen van zwakke eurolanden zodat die tegen lagere rentes kunnen lenen. Dat beleid stuit echter op kritiek in met name Duitsland. De centrale bank zou daarmee politiek bedrijven, buiten zijn mandaat treden en handelen in strijd met Europese verdragen.
Mon-E-Man
0
So, No One's Expecting The Federal Reserve's Jackson Hole Event To Be Very Exciting

Read more: www.businessinsider.com/fed-jackson-h...


Everything You Need To Know About The September 12 German Court Decision That Could Rock The Entire World

Read more: www.businessinsider.com/all-you-need-...
paulta
0
Q3(morgemiddag VS) en het unlimited ECB-opkoopprogramma(volgende week Frankfurt) zijn inmiddels ingeprijsd, de AEX zit aan de jaartop.

Het is rustig, de omzetten zijn zeer laag, de zee heeft zich teruggetrokken, een onrealistisch beeld...kenners weten wat dit gaat betekenen....
voda
0
Consumentenvertrouwen eurozone op laagste niveau in drie jaar


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het vertrouwen onder consumenten en ondernemers binnen de eurozone is in augustus zoals verwacht verder verslechterd. De vertrouwensindex zakte naar het laagste niveau in drie jaar tijd, blijkt donderdag uit cijfers van Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Commissie.

De index voor het consumentenvertrouwen verslechterde naar -24,6, van -21,5 een maand eerder. Het cijfer komt overeen met de verwachtingen van vooraf geraadpleegde economen.

Het vertrouwen van ondernemers in de industriesector verslechterde deze maand meer dan verwacht naar een niveau van -15,3 van een neerwaarts bijgestelde -15,1 in juli. Economen rekenden op een waarde van -15, gelijk aan het cijfer dat eerder voor juli werd gemeld.

Onder bedrijven in de dienstensector verslechterde het vertrouwen in augustus tot -10,8 van -8,5 in juli.

Het economisch sentiment daalde in augustus harder dan verwacht, tot 86,1 van 87,9 een maand eerder. Er werd een score van 87,6 verwacht.

De index voor het bedrijfsklimaat daalde deze maand naar -1,21, een onverwachte verbetering ten opzichte van een maand eerder toen de index op -1,27 uitkwam en ook ten opzichte van de verwachting voor augustus van -1,30.


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


paulta
0
De vraaguitval bij staal is ongezond, het is wel een betrouwbare indicator, de maakindustrie gaat vol terug.
Er werken duizenden mensen bij oa een Tata, vraag het zelf maar aan een van hen! "berichten van de werkvloer" zijn altijd het meest betrouwbaar.....
Mon-E-Man
0
Negative Euro Headlines Are Back Sending EURUSD And Its Derivative, S&P500 To Day's Lows

www.zerohedge.com/news/negative-euro-...


The Basic Arithmetic Behind Investors' Biggest Fear In Europe

Read more: www.businessinsider.com/the-basic-ari...
voda
0
Natuurlijk?

IMF: Europa kan geldkraan opendraaien
Gepubliceerd op 30 aug 2012 om 17:10 | Views: 0


WASHINGTON (AFN) - Volgens Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is er ruimte voor Europese overheden om meer geld in de economie te pompen omdat de inflatie afneemt. Dat zei de geldschieter donderdag.

,,We kijken uit naar verder commentaar van de Europese Centrale Bank over de voorwaarden waaronder deze uitzonderlijke steun kan worden verleend'', aldus een zegsman van het IMF.

De woordvoerder herhaalde dat het IMF geen gesprekken voert met Spanje over steun. ,,Het is aan Madrid om te bepalen of ze bij de Europese Unie aankloppen om geld voor hun economische doelstellingen.'' Volgende week keert het IMF terug naar Athene om te zien in welke mate Griekenland vooruitgang boekt met het terugdringen van de schuldenlawst en de invoer van structurele hervormingen.
voda
0
EU Barnier: ECB van plan alle eurozone-banken onder toezicht te plaatsen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Volgens eurocommissaris Michel Barnier is de Europese Centrale Bank (ECB) van plan alle banken in de eurozone onder toezicht te plaatsen, meldt het Duitse dagblad de Suddeutsche Zeitung donderdag.

De Europese Commissaris voor Interne markt en diensten wijst volgens de krant verzoeken van Duitsland af om alleen grote banken onder toezicht te plaatsen.

Barnier wil het toezicht van de centrale bank stap voor stap implementeren. "Vanaf 1 januari 2013 moeten alle banken die worden ondersteund door het Europese noodfonds centraal worden aangestuurd", aldus de bestuurder volgens de krant.

"Vanaf 1 juli 2013 zullen alle grote systeemrelevante banken ook worden gecontroleerd en vanaf 1 januari 2014 wordt het toezicht uitgebreid naar alle banken", citeert de krant Barnier.

Als de landen van de eurozone en het Europees Parlement dit voorstel steunen kunnen alle noodlijdende banken worden gefinancierd via het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) vanaf het begin van 2013", aldus Barnier volgens de krant.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


voda
0
ECB wil rol IMF bij opkopen obligaties
Gepubliceerd op 30 aug 2012 om 21:15 | Views: 389


POTSDAM (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) wil alleen staatsobligaties van noodlijdende lidstaten opkopen als die landen er zelf om vragen. Ook moet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bij dergelijke transacties betrokken worden. Dat zei ECB-bestuurder Jörg Asmussen donderdag.

Volgens Asmussen, een van de beleidsmakers van de ECB, kan op die manier gegarandeerd worden dat de betreffende landen in ruil voor de steun stevige bezuinigingen doorvoeren.

,,In mijn optiek betekent dit dat het IMF betrokken is bij het opstellen van economische hervormingen. Het IMF beschikt over unieke kennis en heeft een groot overwicht als externe wetshandhaver in dit soort zaken'', aldus Asmussen.

Spaanse hulpaanvraag

Aanhoudende geruchten over een op handen zijnde Spaanse hulpaanvraag noopten het IMF er donderdag toe te herhalen dat het instituut geen onderhandelingen voert met Madrid. De Spaanse premier Mariano Rajoy zei eerder deze maand te wachten op meer informatie over het opkoopprogramma van de ECB voordat hij besluit om al dan niet steun te vragen.

ECB-president Mario Draghi zal naar verwachting bij de volgende vergadering van de centrale bank, op 6 september, ingaan op de voorwaarden om in te grijpen op de obligatiemarkt. Draghi heeft, evenals Asmussen, herhaaldelijk gezegd dat hulpbehoevende landen eerst bij de noodfondsen EFSF en ESM aan moeten kloppen voordat ze zich tot de ECB wenden.
20.304 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met kleine plussen

22 jul De aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten met kleine plussen. Beleggers deden het rustig aan in ... 2

  Indices

  AEX 576,00 +0,78%
  EUR/USD 1,1205 -0,15%
  Germany30^ 12.321,60 +0,77%
  Gold spot 1.422,70 -0,18%
  LDN100-24h 7.489,61 +0,72%
  NY-Nasdaq Composite 8.146,49 -0,74%
  US30# 27.213,12 +0,15%

  Stijgers

  Galapagos
  +9,64%
  BESI
  +7,52%
  TomTom
  +7,34%
  Acomo
  +7,05%
  Arcadis
  +5,69%

  Dalers

  Kiadis...
  -6,06%
  ABN AM...
  -3,18%
  Euroco...
  -1,91%
  KPN
  -1,78%
  ING
  -1,60%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  bergen333 op 23-jul-19 00:59
  (1)

  lj;.k;lkhu8 op 22-jul-19 22:57
  (1)

  dasokwat op 22-jul-19 18:36
  (6)

  holenbeer op 22-jul-19 20:38
  (8)

  Johannes Servatius op 22-jul-19 20:15

  Column Forum Meer»

  (7)

  efreddy op 23-jul-19 02:15
  (78)

  Formule1-Fan op 22-jul-19 23:15
  (10)

  Factchecker op 22-jul-19 22:15
  (42)

  Tradingjunkie op 22-jul-19 20:35
  (15)

  rubbel op 22-jul-19 19:26