Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.304 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Grootste banken VS moesten rampenplan maken'
Gepubliceerd op 10 aug 2012 om 18:49 | Views: 346

NEW YORK (AFN) - De vijf grootste Amerikaanse banken hebben in 2010 de opdracht gekregen om aan te tonen hoe ze rampen in de financiële sector zonder staatssteun kunnen doorstaan. Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van overheidsdocumenten.

Daaruit zou blijken dat Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Morgan Stanley opdracht kregen om te laten zien hoe hun ondergang kan worden voorkomen. Daarbij werd vooral gekeken naar de onderdelen die in geval van nood kunnen worden verkocht en naar manieren om andere financiering aan te trekken als de normale markt opdroogt.

De banken moesten drastische opties overwegen om zichzelf te redden, maar mochten in die scenario's niet rekenen op steun van de overheid. De plannen moesten daarbij binnen 3 tot 6 maanden kunnen worden uitgevoerd.

Testamenten

Deze plannen staan los van de 'testamenten' die banken zowel in de VS als in Europa moeten opstellen. Daaruit moet vooral blijken hoe het faillissement van een grote bank moet worden afgewikkeld, zodat er geen chaos ontstaat op de financiële markten.

De betrokken banken en de Federal Reserve wilden tegen Reuters geen commentaar geven op de berichtgeving. Vertegenwoordigers van JPMorgan Chase zouden eerder dit jaar tijdens een bijeenkomst op de universiteit Harvard hebben aangegeven op verzoek van de overheid een reddingsplan te hebben opgesteld.
Mon-E-Man
0
Kaiser
0
Generatie Y mijdt aandelen als de pest, betrouwt banken niet meer

maandag 13 augustus 2012 om 08u09

Generatie Y, de jongeren die nu ongeveer 25 jaar oud zijn, hebben op financieel vlak al heel wat meegemaakt. Ze hebben de bankencrisis van 2008 zien gebeuren, de daaropvolgende Europese schuldencrisis en worden nu geconfronteerd met de vrees op een wereldwijde groeivertraging.

Het logisch gevolg is dat ze heel anders is gaan denken over geld, sparen en beleggen. Generatie Y mijdt aandelen als de pest en betrouwt bovendien de banken niet meer. Ze geven er bij wijze van spreken de voorkeur aan om hun geld onder een matras te bewaren.

52% gelooft niet meer in aandelen

Volgens een onderzoek uitgevoerd door MFS Investment Management gelooft maar liefst 29% van de Amerikanen niet meer in de beurs.

Ze hebben ofwel zelf veel geld verloren bij de crisis van 2008, ofwel vrienden en familie zware verliezen zien lijden. Wall Street wordt dus door meer dan een kwart van de Amerikanen als onbetrouwbaar beschouwd.

Dat is een verontrustend hoog cijfer, maar het kan nog erger. Bij Generatie Y, iedereen onder 31 jaar, loopt het percentage non-believers op tot 52%. Dat betekent dat een hele generatie nauwelijks nog gelooft in de beurs, wat in de toekomst zware economische gevolgen kan hebben.
paulta
0
Donderdag SNS.
GS is er nog steeds mee bezig, is gewoon bevestigd via PB.
Alle pijn zal in een keer genomen worden, afsplitsen en de risicos en toekomstige ellende moet nu verdwijnen.
Ik zou het een indrukwekkende klus vinden als GS de koers van het aandeel vanaf donderdag verder kan laten oplopen...€1,11 is veel geld voor zo veel verlies....
voda
0
Vertrouwen in Duitse economie overwacht gedaald in augustus


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het vertrouwen van financieel analisten in de vooruitzichten voor de Duitse economie is in augustus harder gedaald dan was verwacht, blijkt dinsdag uit de zogeheten ZEW-index.

De verwachtingsindex, opgesteld door het Zentrum fur Europaeische Wirtschaftsforschung (ZEW), is in augustus gedaald naar -25,5 van -19,6 in juli. Gerekend werd op een stijging tot -19,3.

Een cijfer onder nul geeft aan dat meer financiele analisten pessimistisch zijn over de economische vooruitzichten dan optimistisch.

Het ZEW raadpleegde voor de index analisten en institutionele beleggers, die werden gevraagd naar hun verwachtingen op de middellange termijn voor de economie en de financiele markten.

Daarnaast meet het instituut de mening over de huidige economische situatie. Op dit vlak verslechterde het sentiment in augustus tot 18,2 ten opzichte van 21,1 een maand eerder. Hier was een daling tot 15 verwacht.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com
voda
0
Econoom: het blijft doormodderen op de bodem
Gepubliceerd op 14 aug 2012 om 11:24 | Views: 865

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie mag dan al twee kwartalen licht groeien, volgens econoom Sweder van Wijnbergen is er bepaald nog geen reden tot juichen. ,,Ik vind dat er te veel aandacht is voor de vraag of de cijfers vlak boven of onder de nul uitkomen. We zitten gewoon nog op de bodem. Het blijft nog wel even doormodderen'', zegt de Amsterdamse hoogleraar in reactie op de nieuwe kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die dinsdag verschenen zijn.

Van Wijnbergen wijst erop dat het kleine plusje in de groei vooral te danken is aan de export. En die is weer ,,een afgeleide'' van de ontwikkelingen in Duitsland. Ook daar vlakte de groei in het tweede kwartaal wat af, maar Duitsland presteert nog altijd beter dan verwacht.

Huizenmarkt

Het duurt nog wel een tijdje voor de economie in Nederland weer aantrekt, verwacht Van Wijnbergen. De wereldeconomie ondervindt de gevolgen van de eurocrisis. En het toegenomen banenverlies in Nederland zal niet zorgen voor een verbetering van het consumentenvertrouwen.

Van Wijnbergen denkt niet dat de politieke situatie van Nederland van veel invloed is op de haperende economie. ,,Al doen we ons de malaise op de huizenmarkt natuurlijk zelf aan door de onzekerheid rond de hypotheekrenteaftrek.''
voda
0
Grootste bouwbedrijf Duitsland in het rood
Gepubliceerd op 14 aug 2012 om 07:48 | Views: 851

DUSSELDORF (AFN) - Hochtief, de grootste bouwonderneming van Duitsland, is in het tweede kwartaal van het jaar onverwacht in de rode cijfers gedoken. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Hochtief, gecontroleerd door het Spaanse ACS, zette een verlies neer van 15 miljoen euro. Dat kwam onder meer omdat het concern geld opzij moest zetten voor een project in Hamburg.

Analisten rekenden vooraf op een winst van 73,1 miljoen euro. Hochtief denkt het negatieve resultaat in de rest van het jaar weg te kunnen werken en rekent nog steeds op een winst van ,,iets onder'' de 180 miljoen euro over 2012.
voda
0
Kan die "toko" daar niet "gesloten" worden?

Niet te geloven dit!

Griekse banken "zeer kwetsbaar" door toenemende slechte leningen


LONDEN (Dow Jones)--Het toenemend aantal slechte leningen, veroorzaakt door de langlopende recessie in Griekenland, vormt een bedreiging voor het financiele systeem en voor het succes van het tweede reddingsprogramma dat het land momenteel moet implementeren, zo waarschuwen Griekse bankiers dinsdag.

Afgevaardigden van de banken schatten in dat nu zo'n 20% van de leningen op hun balansen als 'slechte leningen' kunnen worden beschouwd, omdat de recessie en de reeks aan bezuinigingen in het land ervoor zorgen dat bedrijven en huishoudens hun leningen niet meer kunnen afbetalen.

"Het tempo waarin de slechte leningen toenemen is vreselijk", zegt e e n van de bankiers. "We worden daarbij gedwongen om de afbetalingstermijnen van meer dan een half miljoen leningen te verlengen. Men heeft gewoonweg het geld niet om de leningen terug te betalen".

"We zitten in een zeer kwetsbare situatie met EUR48 miljard aan slechte leningen", voegt een andere bankier toe.

De ratio van 20% omvat niet de blootstelling aan slechte leningen die de Griekse overheid nog moet aflossen bij de banken. Eerder dit jaar werd al voor zo'n EUR200 miljard aan schulden kwijtgescholden, om zo de torenhoge staatsschuld van het land te verkleinen.

De bankiers waarschuwen dat het groeiend aantal slechte leningen de twijfel oproept of het EUR173 miljard bedragende reddingsprogramma dat in maart werd toegezegd door internationale kredietverstrekkers van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, wel voldoende is. Zo'n EUR50 miljard van deze steun is bestemd voor de herkapitalisatie van de banken.

Daarnaast is het maar de vraag of Griekenland uiteindelijk wel kan voldoen aan de voorwaarden van het reddingsprogramma, nu het land zich al voor het vijfde achtereenvolgende jaar in een recessie bevindt, en het in gebreke blijven bij het doorvoeren van de nodige hervormingen er wellicht toe leidt dat de geldkraan vanuit Europa en het IMF dicht gaat.

Vorige week verklaarde een functionaris van de Europese Unie al dat pas in oktober wordt besproken of en wanneer Griekenland weer een betaling uit het reddingsprogramma ontvangt, omdat dan een evaluatie gepresenteerd wordt over de voortgang van de implementatie van de hervormingen. De betaling betreft een totaalbedrag van EUR31 miljard, inclusief EUR25 miljard om de noodlijdende Griekse banken te herkapitaliseren.


Door Costas Paris; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


paulta
0
Van de 100% totaal economie is 95% fake en 5% real....Griekenland is een triest voorbeeld-dieptepunt.
De komende 24 maanden zal er geen land zijn dat zijn begroting op orde zal krijgen(100 erin>>100 eruit), de snelheid van de schuldgroei is nog nooit zo fenomenaal hoog geweest, het is een levensstijl.
20.304 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street bouwt records iets verder uit

22:15 De aandelenbeurzen in New York borduurden maandag na een ietwat schommelende handelssessie licht verder op ...

  Indices

  AEX 569,26 +0,33%
  EUR/USD 1,1259 -0,11%
  Germany30^ 12.411,40 +0,71%
  Gold spot 1.416,11 +0,03%
  LDN100-24h 7.542,36 +0,38%
  NY-Nasdaq Composite 8.244,14 +0,59%
  US30# 27.351,25 +0,12%

  Stijgers

  Galapagos
  +18,77%
  BESI
  +4,85%
  ALTICE...
  +3,21%
  Aperam
  +1,81%
  Wolter...
  +1,72%

  Dalers

  Kiadis...
  -4,82%
  Sif Ho...
  -3,57%
  OCI
  -1,75%
  Arcadis
  -1,37%
  Fugro
  -1,30%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  san marco op 15-jul-19 21:53
  (1)

  Erny op 15-jul-19 19:05
  (8)

  Japio_ op 15-jul-19 18:45
  (3)

  Erny op 15-jul-19 18:38
  (1)

  Eugen III op 15-jul-19 15:53

  Column Forum Meer»

  (96)

  leuke trol op 15-jul-19 22:20
  (3)

  langetermijner op 15-jul-19 19:30
  (8)

  Snugger op 15-jul-19 18:51
  (5)

  Snugger op 15-jul-19 18:33
  (6)

  pulp fiction op 15-jul-19 15:50