Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.304 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaiser
0
voda
0
NL, Fra, Bel credit default swaps op laagste punt in 12 mnd


AMSTERDAM (Dow Jones)--De kosten om Nederlandse, Franse en Belgische obligaties te verzekeren, de zogenaamde credit default swaps (CDS), zijn gedaald tot het laagste niveau in ongeveer een jaar, vanwege hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) klaar staat om actie te ondernemen ter bestrijding van de schuldencrisis.

De Nederlandse Franse en Belgische CDS hebben de laatste weken duidelijk geprofiteerd van ECB-president Mario Draghi's opmerkingen "al het nodige" te doen om de euro te redden.

Vorig jaar november zagen de drie landen de kosten om hun schulden te verzekeren nog tot recordhoogtes oplopen, vanwege zorgen dat de schuldencrisis in de eurozone van de zwakkere landen in het zuiden van de eurozone was overgeslagen naar de sterkere landen in het noorden. Doordat de vooruitzichten verbeterd zijn, zijn de spreads op de CDS van de drie landen in de afgelopen maanden weer gedaald.

Terwijl het erop lijkt dat de ECB bereid is tot het nemen van extra maatregelen om daarmee de financieringskosten van landen te drukken, zijn de zorgen over de noodfondsen van de eurozone - de European Financial Stability Facility en het nog volledig te ratificeren Europees Stabiliteitsmechanisme - afgenomen.

De spread op Nederlandse credit default swaps is sinds Draghi's opmerkingen met 20 basispunten afgenomen tot 74 basispunten, een niveau dat sinds augustus 2011 niet bereikt werd, waar de Franse spread met 30 basispunten is gedaald tot 149 basispunten en Belgie de spread met meer dan 40 basispunten af heeft zien nemen tot 163 basispunten.

Zelfs de Spaanse spread is gedaald, met zelfs meer dan 100 basispunten tot 514 basispunten. Vorig jaar noteerde de Spaanse spread omstreeks dezelfde tijd van het jaar 349 basispunten, blijkt uit cijfers van Markit.

Hoewel de directe druk op de spreads afgenomen is, staan ze nog op historisch hoge niveaus. Voordat de crisis in 2010 echt losbrak kenden Nederland en Frankrijk een spread van ongeveer 30 basispunten, waar Belgie een spread van 50 basispunten kende. Spanje zat maar net boven de 100 basispunten.

"Deze tijd vorig jaar was de schuldencrisis vrij intens, dus de prijzen duiden erop dat we nog niet uit de ellende verlost zijn", aldus Chris Clark, strateeg bij ICAP.


- Door Ben Edwards, vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com
Arno1956
0
Na 218 pagina's meltdown (die er niet is gekomen) denk ik dat Templeton toch gelijk heeft: De grootste fout van beleggers is om te denken dat het nu toch anders is dan anders
Mon-E-Man
0
Kaiser
0
Mario Draghi gaat er onmogelijk in slagen om de euro te redden

dinsdag 07 augustus 2012 om 09u21

De voorzitter van de Europese Centrale Bank heeft dapper de strijd aangebonden met de speculanten. Mario Draghi heeft onomwonden gesteld dat de euro met alle mogelijke middelen zal worden verdedigd. Die ‘alle mogelijke middelen’ gaan in ieder volstaan om de euro te redden, zo verklaarde Draghi.

Simon Johnson, professor aan de MIT Sloan School of Management, senior fellow aan de Peterson Institute for International Economics en co-auteur van “White House Burning: The Founding Fathers, Our National Debt, and Why It Matters to You”, vreest echter dat Mario Draghi er onmogelijk in gaat slagen om de euro te redden.

Draghi is bang

Volgens Johnson geeft de uitspraak van Draghi gewoon aan dat hij bang is. De optimisten hopen dat de Italiaanse voorzitter van de ECB er in zal slagen om een einde te maken aan de onzekerheid die tot dusver de eurocrisis heeft gedefinieerd. De kans is klein dat dit zal lukken.

In 2008 was er nog een algemeen geloof in het redden van andere landen, getuige het feit dat rentes op de verschillende Europese staatsobligaties (Duitse, Griekse, Spaanse enzovoort) niet zo veel van elkaar verschilden.

Dit geloof is weg, getuige het lopen van de rendementen op de perifere staatsobligaties. De financiële markten geloven nu dat de ECB selectief en afhankelijk van de omstandigheden overheidsschulden gaat ondersteunen.
Kaiser
0
NO ONE IS SAFE: Expert Explains In Horrifying Detail How The Next Shock Will Cause The Global Economy To Collapse read.bi/O2vuzb
Scopum Pretium
0
Er is alleen maar slecht nieuws en alles blijft maar stijgen?? WAAROM???
Nu gaat de Down weer omhoog door 1 of andere gast die zegt dat de FED meer kan doen en moet doen.....
Gratis geld drukken verhelpt het probleem niet. De problemen worden alleen maar weer vooruitgeschoven overal..
Kan niet goed gaan!!!
voda
0
Orders Duitse industrie dalen
Gepubliceerd op 7 aug 2012 om 12:07 | Views: 610

BERLIJN (AFN) - De orders voor de Duitse industrie zijn in juni met 1,7 procent op maandbasis gedaald. Dat maakte het Duitse ministerie van Economische Zaken dinsdag bekend.

Economen rekenden gemiddeld op een orderdaling met 1 procent. In mei was sprake van een herziene groei van 0,7 procent. De krimp in juni was de sterkste sinds november vorig jaar.

De binnenlandse orders gingen met 2,1 procent omlaag en de bestellingen uit andere eurolanden zakten met 4,9 procent. De orders buiten het eurogebied stegen met 0,6 procent.
voda
0
Britse industrie flink gekrompen in juni
Gepubliceerd op 7 aug 2012 om 11:27 | Views: 431

LONDEN (AFN) - De productie in de Britse industrie is in juni sterk gekrompen vanwege de extra vrije dagen voor het 60-jarige jubileum van koningin Elizabeth. Dat maakte het Britse statistiekbureau dinsdag bekend.

De productie (inclusief energie en mijnbouw) kromp met 2,5 procent, na een groei van 1 procent in mei. Economen rekenden voor juni in doorsnee op een teruggang van 3,4 procent.
voda
0
Plannen voor bankunie midden september klaar
Gepubliceerd op 7 aug 2012 om 11:18 | Views: 1.029

BRUSSEL (AFN) - De plannen voor een Europese bankenunie zijn over ruim een maand klaar. De Europese Commissie in Brussel wil haar voorstellen in de strijd tegen de uitdijende schuldencrisis op 11 september presenteren.

Dat is dinsdag van meerdere bronnen en media in Brussel vernomen. Een gezamenlijk beleid voor banken in de eurozone moet onder meer een einde maken aan de vicieuze cirkel tussen probleembanken en overheidsschulden. De Europese leiders hadden eind juni tot de stap besloten om het vertrouwen in de euro te herstellen.

De commissie komt onder meer met een speciale toezichthouder op het bankwezen in de eurozone. Deze instantie zou een agentschap van de Europese Centrale Bank moeten worden. De banken in de andere tien EU-lidstaten blijven gecontroleerd door de Europese Bank Autoriteit.

Reddingsboei

De nieuwe toezichthouder moet ertoe leiden dat de nieuwe reddingsboei voor de eurozone, het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), banken rechtstreeks kan gaan steunen. Daardoor wordt de druk op overheden verlicht. Spanje met zijn noodlijdende banksector zou als eerste land kunnen profiteren.

Naar verluidt is het de bedoeling dat de voorstellen op de Europese top van 13 en 14 december worden goedgekeurd, zodat de toezichthouder begin volgend jaar van start kan gaan.
voda
0
Eurosystem's Balance Sheet Fell Slightly In Week Ending August 3


By Todd Buell


The volume of the Eurosystem's balance sheet decreased slightly in the week ending Aug. 3, data from the European Central Bank showed Tuesday.

The Eurosystem consists of the ECB and the 17 euro-zone national central banks.

The balance sheet's volume decreased 8.93 billion euros ($11.1 billion), or 0.27%, versus the previous week, settling at EUR3.09 trillion. The balance sheet is 54.38% larger than it was a year earlier.

The ECB lent more than EUR1 trillion to euro-zone commercial banks in December and February, in an effort to bolster lending to the real economy. The loans also had the effect of bringing down the cost of government borrowing as banks invested funds into government bonds.

But these loans also helped push up the ECB's balance sheet to record levels. After retreating somewhat, the balance sheet hit a new record in late June, as demand for ECB cash picked up again as the effect of the three-year loans started to wane.

Critics argue, however, that the expansion of the balance sheet, an account of assets matched by the exact same amount of liabilities, may cause inflation to accelerate.

The ECB also announced Tuesday that the amount of "gold and gold receivables" on the Eurosystem's balance sheet remained unchanged.


Write to Todd Buell at todd.buell@dowjones.com


paulta
0
Sinds de aankondiging van Draghi dat ie helemaal niets doet is het rustig en stijgen de indices gestaag.
Er komt weer een verkoopgolf aan, het spel is voorspelbaar.
Meer items over banken, met name foute banken die het spelletje net ff anders speelden.

De problemen groeien met de dag, een te dure levensstijl komt altijd een keer ten einde, Spanje gaat echt pijn doen...

The balance sheet's volume decreased 8.93 billion euros ($11.1 billion), or 0.27%, versus the previous week, settling at EUR3.09 trillion. The balance sheet is 54.38% larger than it was a year earlier.

The ECB lent more than EUR1 trillion to euro-zone commercial banks in December and February

Hier kan je niet vrolijk van worden, de banken leven bij gratie van de Lommerd.
Mon-E-Man
0
20.304 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street bouwt records iets verder uit

22:15 De aandelenbeurzen in New York borduurden maandag na een ietwat schommelende handelssessie licht verder op ...

  Indices

  AEX 569,26 +0,33%
  EUR/USD 1,1258 -0,11%
  Germany30^ 12.411,00 +0,71%
  Gold spot 1.416,22 +0,04%
  LDN100-24h 7.542,36 +0,38%
  NY-Nasdaq Composite 8.244,14 +0,59%
  US30# 27.351,25 +0,12%

  Stijgers

  Galapagos
  +18,77%
  BESI
  +4,85%
  ALTICE...
  +3,21%
  Aperam
  +1,81%
  Wolter...
  +1,72%

  Dalers

  Kiadis...
  -4,82%
  Sif Ho...
  -3,57%
  OCI
  -1,75%
  Arcadis
  -1,37%
  Fugro
  -1,30%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  san marco op 15-jul-19 21:53
  (1)

  Erny op 15-jul-19 19:05
  (8)

  Japio_ op 15-jul-19 18:45
  (3)

  Erny op 15-jul-19 18:38
  (1)

  Eugen III op 15-jul-19 15:53

  Column Forum Meer»

  (96)

  leuke trol op 15-jul-19 22:20
  (3)

  langetermijner op 15-jul-19 19:30
  (8)

  Snugger op 15-jul-19 18:51
  (5)

  Snugger op 15-jul-19 18:33
  (6)

  pulp fiction op 15-jul-19 15:50