Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 ... 1019 1020 1021 1022 1023 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
1
DNB-president Knot voorziet nog lange weg uit crisis - media


AMSTERDAM (Dow Jones)--President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) voorziet nog een reeks van magere economische jaren voordat de crisis in de eurozone overwonnen zal zijn, geeft hij vrijdag in verschillende interviews aan.

In De Telegraaf zegt Knot, in aanloop naar de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington, er vertrouwen in te hebben dat met wereldwijde financiele hulp de eurocrisis bezworen kan worden.

Het IMF zou na dit vergaderweekend met een extra bedrag van $400 miljard tot $500 miljard, bovenop de al gedane toezeggingen voor het Europese noodfonds, de brandmuur tegen de crisis op kunnen hogen tot meer dan $1 biljoen, stelt de bankpresident.

Hij wijst erop dat Europa sinds het begin van de crisis in 2008 al veel kruit verschoten heeft. Naast het laten oplopen van nationale begrotingstekorten, is de Europese Centrale Bank (ECB) volgens hem ver gegaan door de rente te verlagen en onconventioneel beleid te introduceren.

In een tevens vrijdag gepubliceerd interview met De Volkskrant, plaatst de medebestuurder van de ECB kanttekeningen bij de laatste noodgreep - om centrale banken van zwakke eurolanden onderpand te laten accepteren dat de kwaliteitstoets van de ECB eigenlijk niet kan doorstaan.

Banken in Spanje, Italie, Portugal, Frankrijk, Ierland, Cyprus en Oostenrijk kunnen sinds kort zelfs kredieten aan het midden- en kleinbedrijf als onderpand aanbieden. Op voorspraak van Knot en zijn Duitse collega Jens Weidmann gebeurt dit op risico van de betreffende landen, terwijl een aantal hiervan zelf afhankelijk is van externe steun.

Al had Knot het graag anders gezien, hij stelt dat het nu zaak is dat de door de ECB gecreeerde adempauze nu benut wordt om de bankbalansen op te schonen. Hij verwacht dat ook niet-levensvatbare banken liquiditeitssteun hebben gekregen, maar waarschuwt voor het in stand houden van 'zombiebanken'.

Ten aanzien van de staatsfinancien zal niet te veel op economische groei gerekend moeten worden, aldus Knot tegenover De Telegraaf. De tering zal naar de nering moeten worden gezet. "Dat geldt voor overheden, banken en gezinnen", voegt de bankpresident er aan toe.


Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213
voda
1
Leencapaciteit IMF gaat omhoog met $400 mrd of meer - bronnen


WASHINGTON (Dow Jones)--De leencapaciteit van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal met minimaal $400 miljard maar mogelijk zelfs meer worden uitgebreid, middels leningen van 's werelds grootste geindustrialiseerde landen, zeiden twee afgevaardigden van de G-20 vrijdag aan Dow Jones Newswires.

De de groep van 19 grootste economieen en de Europese Unie hebben hun toezegging 'met potlood ingevuld', zegt een official, maar een definitief besluit is nog niet genomen.

Een besluit zou vooral afhangen van China, maar de bron verklaart dat het meer een kwestie is van "wanneer" en niet "of" China ook daadwerkelijk kapitaal bijdraagt.

De officiele bevestiging van een Chinese bijdrage zou echter nog wel dagen of weken op zich kunnen laten wachten, omdat het land niet blij zou zijn met de manier waarop het proces van het ophalen van geld is gepresenteerd. China doelt daarmee op de druk van rivaal Japan, dat eerder deze week al een bedrag van $60 miljard toezegde aan het IMF.

Verder is China net als andere opkomende markten teleurgesteld dat Europa zelf niet meer heeft gedaan om de financiele beschermingswal voor de eurozone te verstevigen.

Naast China zal ook Brazilie geld toezeggen aan het fonds, zo is de verwachting.

Andere bronnen dichtbij de G-20 verwachten dat de ophoging van de leencapaciteit van het IMF rond of boven de $400 miljard uitkomt. Omdat het IMF 20% van het bedrag als reservekapitaal moet aanhouden, zou de vuurkracht van het fonds hierdoor uiteindelijk met $320 miljard toenemen. Een soortgelijk bedrag heeft het IMF op dit moment ook al in kas.

De leencapaciteit van het IMF moet uitgebreid worden om te helpen in de bestrijding van de schuldencrisis in de eurozone. Het fonds en de G-20 vrezen dat als de eurozonecrisis verslechtert en bijvoorbeeld Italie en Spanje verder in de problemen komen, zowel zij als Europa niet genoeg kapitaal hebben om noodleningen te verstrekken.

De ministers van financien van de G-20 komen later op vrijdag in Washington bijeen om met het IMF te praten over de uitbreiding van de leencapaciteit.


Door Ian Talley; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


[verwijderd]
0
Wat een poppenkast weer om de pot van het IMF te vullen.
De CB's van diverse landen hoeven het alleen maar in te tikken.
Schone schijn ten top om het volk rustig en de geloofwaardigheid van het huidige fiatgeld systeem te behouden.
[verwijderd]
0
De AEX is al zwak, uiterst kwetsbaar, ik vrees de maandag.
Italie en Griekenland zitten al zwaar in de opschoning(en zullen dus als eerste recoveren)...de laatste vuilniszak(Nederland dus) is altijd de duurste en het meeste werk, vraag maar aan de vuilnisman.

Onze grote bek binnen de EU gaat ons opbreken, hoogmoed komt voor de val, er moet hoe dan ook bezuinigd worden.....

[verwijderd]
0
www.parool.nl/parool/nl/287/OPMERKELI...

De hint is duidelijk: dit hele bedrijf is gebaseerd op gebakken lucht, Viva Espania.
Het strak zetten van teveel lui-vlees, het uit de comfort-zone halen dus.
De ultieme opmaak voor een gezamelijke eerste eenmalige teruggang van -15% op het salaris van IEDEREEN.
voda
0
Nederlandse en Franse politiek schudden Europese markten op


LONDEN (Dow Jones)--De financiele markten in Europa tonen maandag de effecten van de verontrustende politieke ontwikkelingen in Nederland en Frankrijk tijdens het weekeinde, waardoor onzekerheid is ontstaan in hoeverre de kernlanden van de eurozone zich willen toeleggen op begrotingsdiscipline en bezuinigingen, die drukken op beider economieen.

De relatief kleine reactie op de aandelen- en obligatiemarkten en de wisselkoers van de euro, duidt erop dat beleggers geen terugkeer verwachten naar een crisis die in alle hevigheid huishoudt.

De grootste schok deed zich voor in Nederland, waar de onderhandelingen gericht op het terugdringen van het begrotingstekort onverwacht stukliepen, waardoor de kans groter is geworden dat de kredietstatus verlaagd gaat worden en naar alle waarschijnlijkheid verkiezingen later in het jaar nodig zijn.

Door de ontwikkelingen zal er in de eurozone weer een extra verkiezing aan de agenda worden toegevoegd, bovenop de verkiezingen in Frankrijk en Griekenland. Het werpt ook vragen op over de mate waarin e e n van Europa's grootste voorstanders van begrotingsdiscipline zich zal toeleggen op grootscheepse bezuinigingen van de afzonderlijke lidstaten. Mogelijkerwijs kunnen de ontwikkelingen de inspanningen om de eurozone bij elkaar te houden zelfs in gevaar brengen.

Daarnaast droegen Europese macro-economische cijfers bij aan de zorgen dat de bezuinigingen de landen in de eurozone dieper in een recessie zullen storten. Daarbij boekte de particuliere sector in april de sterkste krimp in vijf maanden, en duidt de breedgedragen afname erop dat de regio zich niet snel zal herstellen.

De verspreiding van spanningen in de eurozone naar landen met een hogere kredietwaardigheid markeert een nieuw hoofdstuk in de schuldencrisis en weerspiegelt de afnemende capaciteit van landen in de eurozone om extra bezuinigingsmaatregelen het hoofd te kunnen bieden. Politieke leiders in Griekenland, Italie, en Spanje zijn al vervangen, maar de ontevredenheid neemt nu toe in de landen die de bezuinigingen juist als oplossing opwierpen.

"Onzekerheid over het Nederlandse begrotingsbeleid tast de status van het land als e e n van de veilige havens in de eurozone aan", zeggen valuta-analisten van Commerzbank in een bericht aan klanten. "Het is van secundair belang of dit zal leiden tot een onmiddellijke verlaging van de kredietstatus. Politieke risico's worden wederom een probleem voor de wisselkoers van de euro."

Verder zuidelijk, in Frankrijk deed de socialistische presidentkandidaat Francois Hollande het zondag goed tijdens de eerste verkiezingsronde. Hollande versloeg de zittende president Nicolas Sarkozy, en zal nu samen met hem op 6 mei uitmaken wie de nieuwe leider wordt van het land.

Volgens Citigroup is de euro gevangen "tussen Hollande en Holland."

"We vermoeden dat nog meer tekenen dat de landen in de eurozone zich minder hard verbinden aan de begrotingsdoelen en bezuinigingen zullen leiden tot hogere rendementen op de schulden. De tegenwind voor de euro zou sterker kunnen worden doordat grotere financieringsmoeilijkheden binnen de eurozone de inspanningen voor de vorming van een kredietwaardige buffer voor Spanje en Italie, zou kunnen ondermijnen", stelt Citigroup in een bericht aan klanten.

Omstreeks 14.15 uur noteert de euro op $1,3131, tegen $1,3213 rond het slot van de Amerikaanse handel vrijdag om 21.50 uur.

Staatsobligaties uit de eurozone kwamen vroeg onder druk, maar herstelden later enigszins. Het rendement op Franse obligaties was stabiel, waarbij het rendement op 10-jarige leningen met 1 basispunt afnam tot 3,06%. Nederland ondervond duidelijk meer hinder met een stijging van het rendement op het 10-jarige papier tot 2,381%, 8 basispunten hoger dan laat op vrijdag. Het verschil in rendementen tussen Nederland en Duitsland stond op 72,2 basispunten.

Ook Spanje en Italie hadden last van de politieke zorgen. De Spaanse en Italiaanse rendementen op 10-jarige obligaties bedroegen omstreeks 14.10 uur respectievelijk 5,962% en 5,714%, 3 en 5 basispunten hoger dan vrijdagavond laat.

Daarbovenop maakte de Spaanse centrale bank maandag bekend dat de economie in het eerste kwartaal van 2012 met 0,4% is gekrompen ten opzichte van het vierde kwartaal, waarmee aangetoond wordt dat een verslechtering het moeilijker maakt voor de regering in Madrid om te voldoen aan ambitieuze bezuinigingsdoelen.

Ondertussen zijn de kosten op vijfjarige Nederlandse credit default swaps, door beleggers gebruikt om zich te verzekeren tegen een wanbetaling op staatsleningen, gestegen tot bijna een recordniveau op 132 basispunten, blijkt uit cijfers van Markit. Dit betekent dat het $132.000 per jaar kost om je te verzekeren tegen een wanbetaling op een vijfjarige lening van $10 miljoen. Eind november werd het record bereikt, welke ligt op $136.000.

Op de aandelenmarkten verloor de Eurostoxx 50 omstreeks 14.15 uur 2,5% tot 2.252,76, waarbij met name de auto-industrie drukte op het sentiment.

Hoewel de berichten verontrustend waren, waren de bewegingen relatief klein, in tegenstelling tot de eerdere paniekerige fases van de crisis in de eurozone. De beurzen hadden tevens hinder van een zwakke inkoopmanagersindex in Duitsland in april, wat aangeeft dat niet alleen de politiek maandag op de markten drukt.

"Voor mij geeft dit aan dat de markt vrij rustig blijft bij de ontwikkelingen met betrekking tot Hollande", zegt Daragh Maher, valuta-analist bij HSBC in Londen. "Hij is duidelijk de belangrijkste kandidaat, dus beleggers zijn niet bang voor zijn beleid, of ze denken dat hij dit niet door zal zetten. In Nederland lijken beleggers te suggereren dat zij erin geloven dat een nieuwe regering in staat zal zijn een nieuwe begroting te maken", voegt hij toe.


- Door Katie Martin (met een bijdrage van Neelabh Chaturvedi, Ben Edwards, William Kemble-Diaz, Michele Maatouk, Illona Billington en David Roman), vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com


voda
0
Rutte biedt ontslag kabinet aan - media


DEN HAAG (AFP)--Premier Mark Rutte zal maandag het ontslag van zijn kabinet aanbieden aan koningin Beatrix, nu de begrotingsonderhandelingen van de coalitiepartijen VVD en CDA met gedoogpartner PVV zaterdag zijn stukgelopen, meldt het ANP.

Volgens het ANP zal de premier later maandag tijdens een gesprek met de koningin in Paleis Noordeinde het ontslag aanbieden.


- Dit bericht is eerder gepubliceerd door Agence France Presse; vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com
voda
0
'Belang kredietbeoordeling niet overschatten'

Gepubliceerd op 23 apr 2012 om 14:46 | Views: 335

AMSTERDAM (AFN) - Een verlaging van de kredietstatus van Nederland hoeft geen rampzalige gevolgen te hebben. Dat zei econoom Arnoud Boot van de Universiteit van Amsterdam (UvA) maandag. ,,Je moet het belang van een creditrating niet overschatten. Beleggers kijken er wel naar, maar Nederland heeft nog altijd de reputatie dat het een prudent financieel beleid voert.''

Een lagere kredietbeoordeling leidt er in de regel toe dat een land meer rente moet bieden op staatsobligaties. Boot denkt evenwel niet dat het zo'n vaart zal lopen. ,,Zeker vergeleken met de Zuid-Europese landen zitten we nog aan de goede kant, en niet krap aan maar echt ruimschoots'', aldus de econoom. ,,We behoren tot de beste landen van Europa; ook bij verlies van de AAA-status blijft dat zo.''

Boot zei wel dat het van cruciaal belang is dat politieke partijen, ook die in de oppositie, hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat er uitzicht komt op fatsoenlijk beleid. ,,We kunnen niet wachten tot er verkiezingen zijn geweest en er een nieuw kabinet zit'', zei hij.

Niet erg relevant

Hoogleraar monetaire economie Lex Hoogduin, eveneens van de UvA, vindt een discussie over de kredietstatus ,,niet erg relevant''. Veel belangrijker is volgens hem een eenduidige aanpak van de oorzaken van het verminderde vertrouwen van de buitenwacht in Nederland.

,,De discussie zou moeten zijn: hoe gaan we zorgen dat Nederland met een aanpak komt die de begroting op orde brengt, tot modernisering leidt van bijvoorbeeld het pensioen en de arbeidsmarkt en op termijn het consumentenvertrouwen herstelt'', aldus Hoogduin. Daarvoor is volgens de econoom een breed draagvlak nodig. ,,We moeten samen door de zure appel heen.''
[verwijderd]
0
De downgrading circuleert al in de markt, een vreselijk spel dus!
Binnen twee weken kan alles omslaan, de politiek wil niet verder op "stationair"...meer verkoopdruk dus....

Twee notches omdat de huizenmarkt gelijk wordt meegenomen..

In Denemarken hadden ze bij een soortgelijke politieke situatie BINNEN twee weken nieuwe verkiezingen...is het dan nu al grote school-vakantie hier in Nederland???
voda
0
voda
0
Kabinet officieel nog niet gevallen, maar in de praktijk wel

Door: redactie
23-4-12 - 17:30 © ap.

Premier Rutte heeft zijn bezoek aan de koningin inmiddels afgerond. De premier bood de vorstin het ontslag van zijn kabinet aan, waardoor de regering nu demissionair is. Nu is het wachten op het besluit van de vorstin of de regering direct ontbonden wordt of aanblijft om de lopende zaken te bestieren.

De koningin laat zich nu bijstaan door haar vaste adviseurs, de beide Kamervoorzitters Gerdi Verbeet (Parlement) en Fred de Graaf (Senaat) plus de vice-voorzitter van de Raad van State, Piet Hein Donner. Ook de mening van de vicepremiers en fractievoorzitters kan koningin Beatrix eventueel horen.

De vorstin kan twee dingen doen. Het ontslag aanvaarden, waardoor het kabinet valt, de Kamer ontbonden wordt en nieuwe verkiezingen georganiseerd worden. Het formeren van een nieuw kabinet wordt zodanig belangrijk geacht, dat dat niet kan gebeuren zonder een nieuw mandaat van de kiezers te krijgen.

Wat echter vaker gebeurt wanneer het ontslag wordt aangeboden van een heel kabinet, is dat de koningin vraagt aan te blijven als demissionair (in ontslag maar nog wel in functie) kabinet.

Politieke steun
Omdat de politieke steun voor een dergelijke kabinet echter ontbreekt, kan het in principe minder voor elkaar krijgen dan een 'gewone' regering. Maar in Nederland is een demissionair kabinet puur juridisch volledig gevolmachtigd om wetsvoorstellen in te dienen, besluiten door te voeren en Nederland in het buitenland te vertegenwoordigen.

Een ongeschreven regel in de politiek stelt echter wel dat erg controversiële onderwerpen niet behandeld worden, maar worden doorgeschoven naar een nieuwe regering, die wel politieke steun geniet. Het begrip controversieel is echter vaag. In de praktijk wordt meestal gekeken naar de mening van de partijen waarvan verwacht wordt dat ze na de verkiezingen in de nieuwe regering terecht zullen komen.

De datum waarop nieuwe verkiezingen zullen worden uitgeschreven is afhankelijk van het moment waarop de Tweede Kamer ontbonden wordt. Dat besluit wordt eveneens genomen door de koningin. Na dat besluit hebben politieke partijen maximaal 40 dagen de tijd om een lijst met kandidaten te maken. Op de 43ste dag nadat die lijsten zijn ingeleverd, vinden de verkiezingen plaats.

www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
[verwijderd]
0
Strak in serie wordt per land de politiek gewijzigd, deze week Frankrijk+Nederland.
Nog een paar landen en Europa is klaar voor de opsplitsing, natuurlijk gaat dat gebeuren, het volk gaat beslissen(nummeriek wint altijd).

Ik denk dat een of andere nieuwe leider van een Europees land zich gaat verspreken(ondoordacht/microfoon nog aan) en de markten uiteindelijk in een jammerlijke vrije val terechtkomen.

Onder huidig klimaat nog 5 jaar doormodderen? is mogelijk maar niet gewenst...er moet nu echt duidelijkheid komen.

Last-waterhole-scenario: eenmalig €8000 miljard bijprinten(via toetsenbord) en de schulden in een keer achterlaten....en de daarbij behorende inflatie voor lief nemen.
voda
0
Waarom moet dat nu weer zo lang duren?!

De fracties in de Tweede Kamer zijn het diep oneens over de datum voor nieuwe verkiezingen. Volgens bronnen wil een kleine meerderheid van VVD, PvdA en SP verkiezingen houden op 27 juni, vlak voor de zomervakantie. Kleinere partijen als de ChristenUnie en voormalig PVV'er Hero Brinkman zijn daar fel op tegen.

Dat bleek vandaag na overleg tussen de fractievoorzitters en Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. De fractievoorzitters werden het niet eens over een datum en praten er dinsdag in het debat met premier Mark Rutte verder over. Uiteindelijk bepaalt het kabinet de datum van de verkiezingen.

Verschillende partijen waren teleurgesteld over het overleg. Hero Brinkman was woedend over het gesprek. Volgens hem dreigt de kleinst mogelijke meerderheid in de Kamer de vroege verkiezingsdatum van 27 juni door te drukken, tegen een wens van een grote minderheid in. Hij vindt dat 'een schande'. Verkiezingen voor het reces zijn voor kleine partijen, die nog veel moeten organiseren, niet haalbaar en daarmee volgens Brinkman in het voordeel van de grote partijen.

Schandalig
'Onverantwoord en schandalig dat partijbelang voor landsbelang gaat', twitterde ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind. Verkiezingen voor de zomer betekenen volgens hem dat er geen begroting voor 2013 gemaakt kan worden en de staatsschuld dus oploopt. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren stelt dat verkiezingen op 27 juni paniekvoetbal zouden zijn. 'Geen kans voor nieuwe partijen. Haastwerk', aldus Thieme.

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zei dat vandaag zal blijken wat de datum wordt. Die is nog niet in beton gegoten. CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zei dat er nog geen overeenstemming is.

PvdA-leider Diederik Samsom is er voor verkiezingen zo snel mogelijk te houden. 'We moeten het land zo snel mogelijk duidelijkheid bieden en een nieuwe start.' Hij stelt dat verkiezingen op 27 juni mogelijk zijn. De kandidatenlijsten moeten dan op 15 mei zijn ingeleverd bij de Kiesraad.

PVV-leider Geert Wilders pleit voor verkiezingen vlak na de zomer, niet ervoor. Dat zal hij zijn fractie morgen voorstellen, zo heeft hij vandaag laten weten.

www.ad.nl/ad/nl/10626/Catshuisoverleg...
voda
0
Hongarije voert nieuwe belastingen in

Gepubliceerd op 23 apr 2012 om 21:22 | Views: 28

BOEDAPEST (AFN) - Hongarije gaat nieuwe belastingen invoeren en minder geld uitgeven. Het noodlijdende land wil zo de overheidsbegroting op orde krijgen. Dat heeft de regering in Boedapest maandag bekendgemaakt.

Hongarije wil onder meer suikerziektepatiënten harder aanpakken. Als diabetici zich niet aan hun dieet houden, krijgen ze dure medicijnen niet langer vergoed. De regering wil ook accijns gaan heffen op mobiele- en vastetelefoongesprekken. Burgers moeten voor elke gebelde minuut 2 forint (ruim een halve eurocent) extra gaan betalen. Vanaf volgend jaar moeten burgers en bedrijven verder 0,1 procent belasting gaan betalen voor financiële transacties.

Met de maatregelen hoopt Hongarije de verhoudingen met de Europese Unie te herstellen. Boedapest en Brussel liggen al tijden op ramkoers, omdat Hongarije zich niet aan de begrotingsregels en andere verdragen houdt. Door het geschil krijgt Hongarije voorlopig geen noodlening van het Internationaal Monetair Fonds.
mvliex 1
0
ma 23 apr 2012, 23:10 Moody's waarschuwt Nederland

AMSTERDAM - De val van het kabinet en het mislukken van de bezuinigingsoperatie hebben een negatief effect op de kredietwaardigheid van Nederland. Dat zegt kredietbeoordelaar Moody's in een vandaag verschenen rapport.

'Ondanks de traditie van begrotingsdiscipline, brengt deze ontwikkeling onzekerheid over het toekomstige beleid van het land', aldus Moody's
Eurowin
0
Als François Hollande in Frankrijk wint, dan heb je echt een groot probleem, hij wil uit de EU....
[verwijderd]
0
iets genuanceerder

The collapse of the Dutch governing coalition over the failure to agree on austerity measures is a credit-negative for the Netherlands, debt rating agency Moody's Investors Service said on Mon day, but maintained its Aaa rating with a stable outlook.

But if Moody's were to see a weakening in the Dutch institutional framework, such as in the country's commitment to fiscal discipline, the sovereign rating could face downward pressure, the agency added in a report issued late on Mon day.

While the country's politics are expected to stay volatile through year-end, the Netherlands' credit standing is entering this period "from a position of relative strength," Moody's said.
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 23 april 2012 23:38:


Als François Hollande in Frankrijk wint, dan heb je echt een groot probleem, hij wil uit de EU....
Dan zal de wijn wel duurder worden...groot probleem.
[verwijderd]
0
Dealeri: ?BNR a intrat marti in piata pentru a nu lasa leul sa depaseasca pragul de 3,8 in fata euro (4.4=1Euro)

De volgende keer beter , ieder ingelicht weet dat de leu tussen de 5.4 en 5.7 thuishoort .
20.449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 ... 1019 1020 1021 1022 1023 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street stevig omlaag op virusvrees

21 feb De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag stevig in de min. Het sentiment wer...

  Indices

  AEX 617,33 -0,77%
  EUR/USD 1,0848 0,00%
  Germany30^ 13.518,00 -1,07%
  Gold spot 1.643,40 0,00%
  LDN100-24h 7.381,13 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 9.576,59 -1,79%
  US30# 28.997,93 +0,01%

  Stijgers

  Nedap
  +4,44%
  Galapagos
  +2,80%
  Corbion
  +1,19%
  Arcadis
  +1,09%
  Flow T...
  +1,06%

  Dalers

  Fugro
  -7,20%
  Heijmans
  -5,33%
  BAM
  -5,21%
  Alfen ...
  -3,55%
  Air Fr...
  -3,30%

  Nieuws Forum Meer»

  (23)

  pietje-2005 op 22 feb 2020 23:07
  (7)

  Schip0100 op 22 feb 2020 20:10
  (4)

  het zwaard op 22 feb 2020 18:45
  (16)

  Nuob op 22 feb 2020 18:10
  (55)

  Pinda91 op 22 feb 2020 17:00

  Column Forum Meer»

  (422)

  snuf13 op 23 feb 2020 00:35
  (44)

  Little Dagobert op 22 feb 2020 23:53
  (35)

  Atari op 22 feb 2020 23:13
  (11)

  Snugger op 22 feb 2020 20:06
  (34)

  Keinscheisscoins op 22 feb 2020 19:29