Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 ... 1019 1020 1021 1022 1023 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
De drie beursgenoteerde Portugese banken gingen vandaag door het putje onder zware volumes, het zijn al penny-stock, maar toch!

Een miljard(1.000.000.000) aandelen bijprinten onder een discount van >60% doet best wel pijn, het opgehaalde bedrag: 1 miljard euro.
[verwijderd]
0
Tja, maar we zijn met zijn alleen wel een beetje klaar met het gezeik over zuideuropese landen. We willen maar 1 ding, upperdepup. Hendrikus zegt: minimaal + 2 % in de state vanavond.
Kroq
1
14 Jaw-Dropping Facts About The Spanish Economy

Last year was about Greece and Italy, but suddenly everyone's talking about whether Spain will be the Too Big To Save Eurozone economy that explodes the Global economy.

www.businessinsider.com/chart-on-the-...
Kroq
0
Top 10 landen die kans maken op een default

Markit, een bedrijf dat informatie biedt over alle financiële producten, publiceerde eind maart zijn maandelijkse rapport, genaamd Markit Sovereign Report March 2012.

biflatie.nl/artikelen/74-biflatie-bul...
Kroq
1
[verwijderd]
0
Als daar stort regent zal het hier ook wel "een beetje nat op de bank " worden ,De "heilige" geest is uit de fles :)Na austerismus , stopcreditismus,

www.rtp.pt/noticias/index.php?article...
voda
0
Oeso: Eurozone focust teveel op bezuinigingen


BERLIJN (Dow Jones)--Eurozone lidstaten moeten meer doen dan zich alleen concentreren op bezuinigingsmaatregelen, verklaart de secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) Angel Gurria vrijdag.

"Bezuinigen is geen beleid, het is een middel", aldus Gurria tijdens een conferentie in Berlijn waarbij hij waarschuwt dat fiscale consolidatie kan leiden tot een lagere economische activiteit.

Volgens hem kunnen regeringen met monetair beleid wat tijd kopen en hebben de lange termijn herfinancieringsoperaties van de Europese Centrale bank het liquiditeitsprobleem van eurozone banken mede opgelost en bijgedragen aan de noodfondsen van de eurozone.

"De ECB heeft het spel veranderd omdat een deel van de EUR1 biljoen die het heeft gepompt in de banken, is gebruikt om obligaties op te kopen".


Door Christopher Lawton; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


[verwijderd]
0
*Knot: NL leenkosten stijgen 1 procentpunt in het geval NL AAA-status verliest

Hij krijgt gewoon het bericht dat het feit aanstaande is, vast gebruik in die kringen.

Het gaat eraan komen, hij mag de markt opwarmen.

Dat van die 1% geloof ik wel, maar wat gaat onze Kleine AEX doen?
[verwijderd]
0
"Spain default insurance costs hit record"

Vijf procenten nu(ATH), het Grieks concept, zelfs het tijdspad klopt precies.
De ECB gaat hoe dan ook bijkieperen, hoe duur het ook gaat worden(de bedragen zijn fictief geworden)

Dit weekend niet, volgend weekend misschien!

0,8 triljalala om alles in een keer spic en span clean te persenteren aan de HH handelaren.

(Daarna gelijk overstappen naar het kleinere Portugal)
voda
0
Knot: nullijn voor ambtenaren noodzakelijk
Gepubliceerd op 13 apr 2012 om 16:55 | Views: 337

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet moet de ambtenarensalarissen bevriezen om de gewenste bezuinigingen in 2013 te halen. President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft dat vrijdag gezegd in een interview met studenten van de Universiteit van Amsterdam. ,,Bij de huidige kaspositie is de nullijn voor ambtenaren noodzakelijk om aan de bezuinigingen te komen'', aldus Knot.

Volgens de DNB-president moet Nederland voldoen aan de EU-eis om het begrotingstekort volgend jaar terug te dringen naar 3 procent. Dat kost wel wat economische groei, maar de maatregel is noodzakelijk voor behoud van het vertrouwen van de financiële markten. Hij wees erop dat Nederland als enige land van de zogeheten triple A-landen een tekort heeft van 4,5 procent. Als dat niet snel verandert, kan de rente die Nederland kwijt is voor staatsleningen met 1 procent stijgen.

Knot drong er ook op aan iets te doen aan de hypotheekrenteaftrek. Als dat niet gebeurt, daalt het consumentenvertrouwen, waarschuwde hij. De gedoogcoalitie van VVD, PVV en CDA onderhandelt al weken in het Catshuis over een bezuiniging van zo'n 14 miljard euro, die nodig is om het tekort volgend jaar terug te schroeven naar 3 procent van het bruto binnenlands product.

Geen obligaties

Knot zei verder blij te zijn dat de Europese Centrale Bank de afgelopen tijd geen obligaties van eurolanden heeft opgekocht. Hij hoopt dat het instrument nooit meer gebruikt hoeft te worden.

De eurozone bevindt zich volgens Knot ondanks alle onrust over Spanje niet op de rand van de afgrond. ,,Ik denk dat de markten wat overdreven hebben gereageerd'', aldus de centralebankpresident. Sinds het begin van deze maand is de rente op Spaanse obligaties sterk gestegen door de toenemende zorgen over de financiële toekomst van Spanje. Die onrust zette ook vrijdag weer grote druk op de aandelenkoersen in Europa.
voda
1
DNB Knot: opkopen obligaties op gespannen voet ECB-mandaat


AMSTERDAM (Dow Jones)--DNB-president en ECB-bestuurder Klaas Knot stelt vrijdag dat het opkopen van staatsobligaties niet veel effect sorteert en op gespannen voet staat met het mandaat van de centrale banken.

Tijdens een discussie met economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zegt Knot dat hij niet wil speculeren over eventuele nieuwe steunaankopen onder het Securities Markets Programme (SMP) van de Europese Centrale Bank (ECB).

Over het opkoopprogramma op zich zegt de president van De Nederlandsche Bank (DNB) dat het "op gespannen voet" staat met het mandaat dat de centrale bank heeft, omdat dat monetaire financiering van overheden uitsluit. Hij zegt blij te zijn dat het programma recent een pas op de plaats maakt en dat hij hoopt dat het in de toekomst niet weer opgestart hoeft te worden.

Knot wijst er verder op dat de uitwerking ervan niet overdreven moet worden. Op de eerste aankondiging van interventie na, zegt hij: "Het effect is niet al te groot".

Deze week liepen de rendementen op met name Spaanse obligaties in de markt op, nadat twijfels ontstonden over de haalbaarheid van bezuinigingen die het Spaanse begrotingstekort moeten terugdringen. De markt keek direct verwachtingsvol naar de ECB.

Volgens Knot waren de marktreacties "overtrokken" en doet Spanje alles dat van het land verwacht mag worden. De door de Spaanse regering aangekondigde maatregelen zijn volgens hem "in lijn" met de in Europees verband gemaakte afspraken. Hij wijt de onrust aan de weifelende manier waarop de plannen gecommuniceerd zijn.

De maatregel om ongekende hoeveelheden driejaars leningen beschikbaar te stellen aan banken, verdient volgens Knot net zo min een schoonheidsprijs. Dat het afgelopen december zo ver moest komen, noemt hij "diep triest". Al is het risico van een 'credit crunch', ofwel stokken van de kredietverlening, er voorlopig mee afgewend, de banken moeten nog wel hun balansen aanpassen. "Er is tijd gekocht", aldus Knot.

Ten aanzien van het Nederlandse begrotingstekort, herhaalt de centrale bankier dat consolidatie niet op zich kan laten wachten. De effecten van vraaguitval moeten niet overdreven worden, want de vertrouwenseffecten van solide staatsfinancien zijn volgens hem groter.

Hij wijst erop dat Nederland al vier jaar een te groot tekort heeft, terwijl andere Triple-A landen uit de eurozone al lang voldoen aan de 3%-norm van het Europees stabiliteitspact. "Het verlies van de Triple-A status kost zo maar 100 basispunten. Omgerekend is dat EUR4 miljard aan extra rentelasten", aldus Knot.

Het bevriezen van ambtenarensalarissen, zoals wordt voorgesteld in de onderhandelingen tussen regering en Kamerfracties, is een van de maatregelen die helpen om de noodzakelijke tekortreductie te bewerkstelligen. Echter, Knot ziet liever nog meer structurele maatregelen.

In dit kader moet ook de Nederlandse hypotheekschuld bezien worden. In gesprekken met mensen in de Londense City, vertelt hij, gaat het snel over de brutoschuld van huishoudens. Volgens Knot gaat ook hier een negatief vertrouwenseffect op beleggers in Nederlandse schuldentitels van uit.

Door studenten gevraagd om een reactie op het rapport van de parlementaire enquetecommissie De Wit, zegt de bankpresident dat de conclusies "stevig" maar "niet verrassend" zijn. Aanbevelingen zal DNB "ter harte nemen".


Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213
[verwijderd]
0
Meer geldhandel?
Maar wel op een evenwichtige manier wat beter is voor economische en financieele stabiliteit voor China.

Zo interpreteer ik het.
Iemand anders een andere uitleg?

Mvg Greed
[verwijderd]
0
"Sounds like good news for US manufacturers"

De druk van Oboema was enorm, een klein beetje meer bandbreedte...
henk38
0
#1 The Greek economy shrank by 6 percent during 2011, and it has been shrinking for five years in a row.

#2 The average unemployment rate in Greece in 2010 was 12.5 percent. During 2011, the average unemployment rate was 17.3 percent, and now the unemployment rate in Greece is up to 21.8 percent.

#3 The youth unemployment rate in Greece is now over 50 percent.

#4 The unemployment rate in the port town is Perama is about 60 percent.

#5 In Greece, 20 percent of all retail stores have closed down during the economic crisis.

#6 Greece now has a debt to GDP ratio of approximately 160 percent.

#7 Some of the austerity measures that have been implemented in Greece have been absolutely brutal. For example, Greek civil servants have had their incomes slashed by about 40 percent since 2010.

#8 Despite all of the austerity measures, it is being projected that Greece will still have a budget deficit equivalent to 7 percent of GDP in 2012.

#9 Greece is still facing unfunded liabilities in future years that are equivalent to approximately 800 percent of GDP.

#10 In the midst of all the poverty in Greece, several serious diseases are making a major comeback. The following comes from a recent article in the Guardian....


#11 The unemployment rate in Spain is now up to 23.6 percent.

#12 The youth unemployment rate in Spain is now over 50 percent.

#13 The total value of all toxic loans in Spain is equivalent to approximately 13 percent of Spanish GDP.

#14 The GDP of Spain is about 1.4 trillion dollars. The three largest Spanish banks have approximately 2.7 trillion dollars in assets and they are all on the verge of failing.

#15 Home prices in Spain fell by 11.2 percent during 2011.

#16 The number of property repossessions in Spain rose by 32 percent during 2011.

#17 The ratio of government debt to GDP in Spain will rise by more than 11 percent during 2012.

#18 On top of everything else, Spain is dealing with the worst drought it has seen in 70 years.

Portugal

#19 The unemployment rate in Portugal is up to 15 percent.

#20 The youth unemployment rate in Portugal is now over 35 percent.

#21 Banks in Portugal borrowed a record 56.3 billion euros from the European Central Bank in March.

#22 It is being projected that the Portuguese economy will shrink by 5.7 percent during 2012.

#23 When you add up all forms of debt in Portugal (government, business and consumer) the total is equivalent to approximately 360 percent of GDP.

Italy

#24 Youth unemployment in Italy is up to 31.9 percent - the highest level ever.

#25 Italy's national debt is approximately 2.7 times larger than the national debts of Greece, Ireland and Portugal put together.

#26 If you add the maturing debt that the Italian government must roll over in 2012 to the projected budget deficit, it comes to approximately 23.1 percent of Italy's GDP.

#27 Italy now has a debt to GDP ratio of approximately 120 percent.

[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 15 april 2012 02:19:


#1 The Greek economy shrank by 6 percent during 2011, and it has been shrinking for five years in a row.

#2 The average unemployment rate in Greece in 2010 was 12.5 percent. During 2011, the average unemployment rate was 17.3 percent, and now the unemployment rate in Greece is up to 21.8 percent.

#3 The youth unemployment rate in Greece is now over 50 percent.

#4 The unemployment rate in the port town is Perama is about 60 percent.

#5 In Greece, 20 percent of all retail stores have closed down during the economic crisis.

#6 Greece now has a debt to GDP ratio of approximately 160 percent.

#7 Some of the austerity measures that have been implemented in Greece have been absolutely brutal. For example, Greek civil servants have had their incomes slashed by about 40 percent since 2010.

#8 Despite all of the austerity measures, it is being projected that Greece will still have a budget deficit equivalent to 7 percent of GDP in 2012.

#9 Greece is still facing unfunded liabilities in future years that are equivalent to approximately 800 percent of GDP.

#10 In the midst of all the poverty in Greece, several serious diseases are making a major comeback. The following comes from a recent article in the Guardian....


#11 The unemployment rate in Spain is now up to 23.6 percent.

#12 The youth unemployment rate in Spain is now over 50 percent.

#13 The total value of all toxic loans in Spain is equivalent to approximately 13 percent of Spanish GDP.

#14 The GDP of Spain is about 1.4 trillion dollars. The three largest Spanish banks have approximately 2.7 trillion dollars in assets and they are all on the verge of failing.

#15 Home prices in Spain fell by 11.2 percent during 2011.

#16 The number of property repossessions in Spain rose by 32 percent during 2011.

#17 The ratio of government debt to GDP in Spain will rise by more than 11 percent during 2012.

#18 On top of everything else, Spain is dealing with the worst drought it has seen in 70 years.

Portugal

#19 The unemployment rate in Portugal is up to 15 percent.

#20 The youth unemployment rate in Portugal is now over 35 percent.

#21 Banks in Portugal borrowed a record 56.3 billion euros from the European Central Bank in March.

#22 It is being projected that the Portuguese economy will shrink by 5.7 percent during 2012.

#23 When you add up all forms of debt in Portugal (government, business and consumer) the total is equivalent to approximately 360 percent of GDP.

Italy

#24 Youth unemployment in Italy is up to 31.9 percent - the highest level ever.

#25 Italy's national debt is approximately 2.7 times larger than the national debts of Greece, Ireland and Portugal put together.

#26 If you add the maturing debt that the Italian government must roll over in 2012 to the projected budget deficit, it comes to approximately 23.1 percent of Italy's GDP.

#27 Italy now has a debt to GDP ratio of approximately 120 percent.
Lijkt hopeloos maar met het juiste team aan het bewind ?

Rood tot achter hun oren moeten ze worden die politieke EU/PIGSS kaste , en ze hebben dan zelfs nog geen nucleaire verantwoordelijkheid
.

www.zf.ro/business-international/afla...

20.449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 ... 1019 1020 1021 1022 1023 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street stevig omlaag op virusvrees

19:40 De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag stevig in de min. Het sentiment wer...

  Indices

  AEX 617,33 -0,77%
  EUR/USD 1,0858 +0,65%
  Germany30^ 13.533,30 -0,96%
  Gold spot 1.647,11 +1,68%
  LDN100-24h 7.374,19 -1,18%
  NY-Nasdaq Composite 9.750,97 -0,67%
  US30# 28.966,23 -0,85%

  Stijgers

  Nedap
  +4,44%
  Galapagos
  +2,80%
  Corbion
  +1,19%
  Arcadis
  +1,09%
  Flow T...
  +1,06%

  Dalers

  Fugro
  -7,20%
  Heijmans
  -5,33%
  BAM
  -5,21%
  Alfen ...
  -3,55%
  Air Fr...
  -3,30%

  Nieuws Forum Meer»

  (32)

  peter545 op 21 feb 2020 19:21
  (7)

  Brievenbus op 21 feb 2020 19:05
  (42)

  zalwel op 21 feb 2020 17:34
  (18)

  Holy-shit op 21 feb 2020 17:23
  (2)

  Knight V op 21 feb 2020 17:19

  Column Forum Meer»

  (345)

  beer56 op 21 feb 2020 19:42
  (5)

  Erny op 21 feb 2020 18:17
  (4)

  Lepre Chaun op 21 feb 2020 17:14
  (6)

  MOEdig Voorwaarts op 21 feb 2020 17:04
  (31)

  Twijfels op 21 feb 2020 17:00