Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.565 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 ... 1025 1026 1027 1028 1029 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kroq
0
Het Griekse sentiment:

Griekse apotheker in zelfmoordnota: 'Ik hoop dat de jongeren de verraders van dit land hier op het Syntagmaplein zullen ophangen'

www.express.be/business/nl/economy/gr...
Kroq
0
Nieuwe recessie in Frankrijk?

Steeds meer landen van de eurozone krijgen te maken met een nieuwe recessie en het is de vraag welke Europese leiders de economische groei in stand weten te houden.

biflatie.nl/artikelen/74-biflatie-bul...
voda
0
NL banken zetten zich schrap voor econ. onzekerheid - S&P


AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse banken zetten zich schrap voor economische onzekerheid, verklaart Standard & Poor's, omdat het economische klimaat in Nederland in 2012 relatief moeilijk blijft. Hierdoor worden zakelijke activiteiten getemperd, hetgeen druk houdt op binnenlandse kredietnemers en de Nederlandse banken. De omzet van de meeste Nederlandse banken verzwakte in de tweede helft van 2011 waarbij de resultaten de binnenlandse economie, die in het derde kwartaal in een recessie zakte, reflecteerden. S&P merkt op dat veel Nederlandse banken de periode van zwakke economische groei met een goede basis zijn ingegaan en gaat ervan uit dat banken prioriteit zullen geven aan het versterken van de balans in plaats van aan de winstgevendheid op de korte termijn. Daarbij gelooft S&P dat Nederlandse banken in 2012 nog steeds in staat zijn hun kredietprofielen over het algemeen stabiel te houden.(MMG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Kaiser
0
ECB Bond Buy Pause Likely Extends To Four Straight Weeks
By Market News April 5, 2012 at 14:00 GMT


FRANKFURT (MNI) – The European Central Bank announced on Thursday
that it expects to have settled no bond buys in the week ending April 6,
remaining on the sidelines since the early March, when the ECB settled
E27 million in bond buys.

Although no bonds buys likely settled this week, the cumulative
total still on the bank’s balance sheet rose to E214.0 billion, after
taking into account the effects of a quarterly re-evaluation. As usual,
the central bank said it will seek to sterilize the entire amount
through a quick tender to collect one-week term deposits.

The deposit tender, to be held Tuesday at 0930 GMT/0530 ET, will be
conducted as a variable-rate operation with a maximum bid rate of 1.0%,
the ECB said. The fixed-term deposits can be used as collateral in the
Eurosystem’s credit operations.

– Frankfurt bureau: +49 69 720 142; email: frankfurt@marketnews.com
[verwijderd]
1
Waarschijnlijk via een gezonde Luxeburgse bank toch in de markt om de boel te camoufleren, het spel gaat zich verruwen.
Het feit dat ze er vandaag(donderdag) mee komen ipv ma/di zet vraagtekens.

Wat een rotzooi toch!!!

– Frankfurt bureau: +49 69 720 142; email: frankfurt@marketnews.com

Bellen of mailen....
voda
1
Duitse industriële productie krimpt sterk
Gepubliceerd op 5 apr 2012 om 12:15 | Views: 959

BERLIJN (AFN) - De industriële productie in Duitsland is in februari met 1,3 procent gedaald op maandbasis, vooral door het koude weer. Dat maakte het Duitse ministerie van Economische Zaken donderdag bekend.

Economen rekenden in doorsnee op een daling van de productie met 0,5 procent. In januari was sprake van een stijging van de industriële productie met een herziene 1,2 procent. Hier werd eerder een groei gemeld van 1,6 procent.

Volgens het ministerie was de krimp hoofdzakelijk het gevolg van de slechte weersomstandigheden in februari. Daardoor kwamen veel bouwprojecten stil te liggen. De bouwproductie kromp met 17,1 procent. De achterstand wordt nu in hoog tempo weggewerkt, aldus het ministerie.
voda
0
Wereldwijde voedselprijzen stijgen verder
Gepubliceerd op 5 apr 2012 om 16:53 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De wereldwijde voedselprijzen zijn in maart voor de derde maand op rij gestegen. Dat meldde het voedselagentschap van de Verenigde Naties donderdag.

De Wereld Voedsel- en Landbouworganisatie laat weten dat het prijsniveau lager is dan het voorlopige hoogtepunt in februari 2011, maar nog altijd ruim boven het niveau van de voedselprijscrisis van 2007 en 2008.

De VN zijn bang voor sociale onlusten in arme landen vanwege de hoge voedselprijzen. De opstanden in het Midden-Oosten van vorig jaar ontstonden mede daardoor.
voda
0
Kredietbeoordelaar verlaagt status VS
Gepubliceerd op 6 apr 2012 om 09:24 | Views: 1.525

WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse kredietbeoordelingsbureau Egan-Jones heeft de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten verder verlaagd. Egan-Jones maakt zich zorgen over de hoge staatsschuld van de VS en het uitblijven van een oplossing om de schuld terug te dringen.

De kredietwaardigheid werd verlaagd van AA+ tot AA. ,,Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is de Amerikaanse schuld hoger dan 100 procent van het bruto binnenlands product (bbp)'', aldus Egan-Jones. Het bureau denkt dat de schuld eind dit jaar zal stijgen tot 106 procent van het bbp. Door de politieke impasse in Washington wordt er te weinig vooruitgang geboekt in het verlagen van de schuld, aldus Egan-Jones.

In juli vorig jaar schrapte Egan-Jones de hoogste AAA-rating van de VS. De firma was daarmee de eerste beoordelaar die de hoogste kredietwaardigheid van de VS afpakte. Een maand later deed de grotere branchegenoot Standard & Poor's hetzelfde.
de breker
0
inflatie-angst jaagt prijzen van grondstoffen op, of zijn er echt zoveel chinezen bijgekomen dat er gewoon veel meer vraag is dan 5 jaar geleden? Als de chinese economie jaarlijks met 8 procent groeit, is er sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2007 47 pct meer vraag. Dat zou een behoorlijke prijsstijging kunnen veroorzaken. Het is dan ook maar de vraag of er echte inflatie-angst is er dat er gewoon tekorten aan dreigen te komen.
[verwijderd]
0
Ik kijk vanaf dinsdag maar naar een item: de Spaanse rente.
Bedenk wel dat een stijging/daling van 10-15 basispuntjes(0,10-0,15%) gelijk staat aan een AEX-daling/stijging van 2,5-3%...ter vergelijking!

De afgelopen dagen steeg de Spaanse rente fors, zeer fors...Greece is peanuts.
[verwijderd]
0
Heb al 4 dagen geen post meer mogen ontvangen(www.post.nl)
Mijn Tomtom is er vandaag definitief mee opgehouden, de hele week had ie al problemen met de ontvangst(www.tomtom.nl), heb een update via internet nodig kreeg ik nog via het schermpje door.....
Vandaag iets meer ontvangst met mijn mobiel, tot gisteren niet of heel slecht kunnen bellen met mijn vodafone-toestel(www.vodafone.nl)

Om over de voedselbank nog maar te zwijgen.....
mvliex 1
0
za 07 apr 2012, 14:41 Goed voorjaar redt retail VS

AMSTERDAM - De relatief zachte eerste maanden van 2012 hebben de Amerikaanse retailsector 3,9% meer omzet bezorgd.

Winkelonderzoeksbureau Retail Metrics ging voor deze maanden uit van 3,3% aan omzetstijging. Met het warmere weer in grote delen van de VS gingen meer consumenten de shopping malls in.

De totale cijfers kregen nog een dreun door de 6,8% lagere verkopen van Walgreen's, daarmee wonnen de ketens 6,5% aan omzet.

,,Het goede weer is de impuls om je garderobe te vernieuwen', verklaart directeur Ken Perkins van Retail Metrics de groei aan verkochte voorjaarskleding in de Amerikaanse winter, de aantrekkende werkgelegenheid zou ook een rol spelen.

Voor de paasverkopen gaven Amerikanen dit jaar $145 per persoon aan artikelen waaronder veel cadeaus uit, vorig jaar nog $131.

Winkelketens Target en Macys wonnen 7,3% aan omzet, TJ Maxs en Ross pakten 10% extra verkopen in het eerste kwartaal.


[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 6 april 2012 15:57:WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse kredietbeoordelingsbureau Egan-Jones heeft de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten verder verlaagd. Egan-Jones maakt zich zorgen over de hoge staatsschuld van de VS en het uitblijven van een oplossing om de schuld terug te dringen.Er zijn al zoveel dingen gebeurd die niet voor mogelijk werden gehouden.
Maar stel.
De Fed, de BOJ, ECB, ach waarschijnlijk elke CB, creëren geld uit het niets en stellen dit geld beschikbaar in hoofdzaak aan overheden en banken die bijna altijd tekorten hebben.
Aan die enorme opgebouwde schuld van de CB's heeft niemand echt last of pijn. Het geld wordt immers gecreëerd uit het niets. Ze krijgen er amper een vergoeding of rente voor. Maar dat hoeft ook niet omdat er geen schuldeisers bij betrokken zijn.
Iets wat uit het niets komt kan natuurlijk ook weer in het niets verdwijnen en zeker als iedereen meedoet.
Een afschrijving, een generaal pardon, een schone lei voor de CB's ?.... niets is meer onmogelijk.


mvliex 1
0
MarketWatch First Take Archives
April 6, 2012, 12:38 p.m. EDT

Jobs disappointing? Yes, but not a game-changer
Commentary: March report stinks, but positive trends intact

www.marketwatch.com/story/jobs-disapp...
voda
0
'Wereldwijde werkloosheid loopt op'
Gepubliceerd op 9 apr 2012 om 15:04 | Views: 171


BERLIJN (AFN) - Het aantal werklozen wereldwijd loopt dit jaar op tot 204 miljoen, zo verwacht de internationale arbeidsorganisatie ILO. In 2013 stijgt het aantal werklozen zelfs tot 209 miljoen. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt.

,,Het lijkt erop dat de economische situatie dit jaar verder verslechtert en dat er pas in 2013 herstel optreedt'', aldus Guy Rider, vice-voorzitter van de organisatie in een voorpublicatie van het interview dat dinsdag in de Duitse krant verschijnt.

Het aantal werklozen ligt met het huidige aantal van 200 miljoen nog altijd 27 miljoen hoger dan in de periode van voor de wereldwijde financiële crisis, die in 2007/2008 begon.

Ryder wijst in het interview op het hoge werkloosheidspercentage onder jongeren, dat wereldwijd rond de 12,7 procent ligt. ,,Het is een tijdbom met een groot destructief potentieel, die zal zorgen voor sociale onrust. We lopen het gevaar om een hele generatie te verliezen."
[verwijderd]
1
Vier dagen geen handel is te veel, alles gaat er dus weer uit voor het volgende lange weekend(AEX-3%), de risicos zijn gewoon te groot.

Nederlanders laten de AEX links liggen en stappen over naar geloofwaardigere landen, onze Mickey Mouse index gaat dus in de toekomst noteringenen en omzetten missen.

Amsterdam als shortvijver, Euronext moet gewoon de juiste stappen nemen nu het nog kan ....
[verwijderd]
0
After-trading, ruimere openingstijden(werkt toch ook bij de supermarkten), de AEX is verworden tot een "black-pool" met de bijbehorende kenmerken.
De Unilevers en shells zullen hun heil elders zoeken, de cijfers geven dat helaas aan.
De NL-belegger doorziet deze "toverdoos" als geen ander....Amerikaanse zakenbanken maken hier de markt met hun onbeperkte werkkapitalen en flashtrading....."Wij zijn god"
20.565 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 ... 1025 1026 1027 1028 1029 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 499,85 +2,05%
EUR/USD 1,0903 +1,01%
Germany30^ 10.281,30 +2,05%
Gold spot 1.653,99 -0,54%
LDN100-24h 5.605,57 -1,09%
NY-Nasdaq Composite 7.913,24 +7,33%

Stijgers

Wereld...
+17,82%
UNIBAI...
+16,83%
Basic-Fit
+15,28%
Euroco...
+13,75%
Boskalis
+11,44%

Dalers

ALTICE...
-3,69%
WDP
-3,65%
Galapagos
-2,76%
Flow T...
-2,07%
RELX
-1,79%

Nieuws Forum Meer»

(27)

s.lin op 7 apr 2020 21:39
(10)

De hopper op 7 apr 2020 21:37
(1)

Mijn Vriend op 7 apr 2020 21:32
(3)

Japio_ op 7 apr 2020 21:24
(16)

Bertpeer op 7 apr 2020 21:13

Column Forum Meer»

(635)

Dead cat bounce op 7 apr 2020 21:40
(11)

Goldfish1080 op 7 apr 2020 21:26
(2)

Meneer Goudkever op 7 apr 2020 20:53
(17)

nêtzevere op 7 apr 2020 20:36
(7)

DeZwarteRidder op 7 apr 2020 20:32
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare